ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

15 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, ο θεσμός της οικογένειας τα τελευταία χρόνια περνά βαθιά κρίση. Τα διαζύγια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.Σε αυτό κατά τη γνώμη μου σημαντικό ρόλο έχουν παίξει αφενός το καταναλωτικό μοντέλο οικογένειας που έχει καθιερωθεί (ευτυχισμένοι οικογένεια είναι αυτή που διαθέτει στα μέλη της όλων των ειδών τα αγαθά και υπηρεσίες), και αφετέρου η οικονομική ανεξαρτητοποίηση των γυναικών. Εξ’ αιτίας της τελευταίας, οι γυναίκες απαιτούν και διεκδικούν πλέον περισσότερα πράγματα από ένα γάμο, και από την άλλη πιθανότατα να μην έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να ασχοληθούν με αυτόν όσο στο παρελθόν.. .

Στην Ελλάδα, ο θεσμός της οικογένειας ήταν ανέκαθεν πολύ σημαντικός. Ακόμα και στις μέρες μας, οι νέοι σε πολλές περιπτώσεις ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα τριάντα και βάλε..Αυτό βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνουν επειδή είναι πολύ δεμένοι..Οι οικονομικές συγκυρίες βοηθούν περισσότερο σε αυτό…

Η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας τη δεδομένη χρονική περίοδο, θα βοηθήσει πιστεύω στο να αποκτήσει ξανά η οικογένεια το χαμένο της νόημα. Τα μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικά και εργασιακά προβλήματα, θα προσπαθήσουν στην πλειοψηφία τους να τα αντιμετωπίσουν έχοντας τη συμπαράσταση των υπολοίπων μελών της οικοκογένειάς τους.

Αλλά και περισσότερο χρόνο θα περνάει η οικογένεια μαζί, καθώς η διασκέδαση εκτός σπιτιού θα  αποτελεί πλέον προνόμιο της ανώτερης τάξης….

Εισαγωγή στο γιατί δεν έχουμε δημοκρατία (χρονοντούλαπο - Δεκ. 2008)

Το άρθρο που σας προτείνω να διαβάσετε, γράφτηκε το Δεκέμβριο του 2008, (επί Νέας Δημοκρατίας), από τον Γιώργο Καισάριο (αρθρογράφο του market-talk.net), εξηγεί γιατί δε λειτουργεί η Δημοκρατία στη χώρα μας, αλλά προτείνει και τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό. Πάντα κατά την άποψη του συγγραφέα…

“ Όλα τα προβλήματα της Ελλάδος έχουν την ρίζα τους στο εξής:

• Δεν έχουμε δημοκρατία
• Δεν λειτουργεί η βουλή (το νομοθετικό σώμα)
• Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι λιγότεροι άξιο

Θα αναλύσω όλες αυτές τις παραμέτρους και στο τέλος θα καταλάβετε πως συνδέονται μεταξύ τους. Προς το παρόν απλά παρακολουθήστε τον συλλογισμό μου.

Για δεν έχουμε δημοκρατία

Δεν έχουμε διότι απλά δεν έχουμε το δικαίωμα να ψηφήσουμε αυτούς που θέλουμε στις εθνικές εκλογές.Αυτά ακούγετε κάπως παράξενο αφού ψηφίζουμε βουλευτές με σταυρό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ψηφίζουμε;Ψηφίζουμε μεταξύ αυτών που μας λένε να ψηφίσουμε (αυτοί που είναι στην κλίκα). Δεν ψηφίζουμε κάποιον που έχει κοινή αποδοχή η που, είναι το αποτέλεσμα μιας προκριματικής διαδικασίας (το να μπει κανείς στο ψηφοδέλτιο δεν είναι προϊόν ανταγωνισμού).Για παράδειγμα, στις περασμένες εκλογές μπήκαν στην Ελληνική βουλή ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητικοί παράγοντες, σύζυγοι γνωστών προσώπων χωρίς καμία προκριματική διαδικασία και χωρίς να ρωτηθούν οι πολίτες η και τα κομματικά μέλη αν ήθελαν αυτά τα πρόσωπα.Αποκλειστικός γνώμονας για να μπει κάποιας στο ψηφοδέλτιο ήταν αν μπορούσε να πάρει ψήφους, διότι ήταν κάποιο πρόσωπο που γνώριζε ο κόσμος και όχι βάση ικανοτήτων……..”

Διαβάστε ολόκληρο το Άρθρο του Γιώργου Καισάριου στο market-talk.net. Είναι λίγο μεγάλο, αλλά αξίζει τον κόπο….

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παγώνει τα δάνεια στους ανέργους το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε μια πολύ θετική κίνηση προέβη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την οποία ελπίζουμε να μιμηθούν και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: παγώνει για 2 χρόνια τις δόσεις των στεγαστικών δανείων το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε όσους έχουν μείνει άνεργοι.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες :

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιουργεί το νέο προϊόν «Προστατεύω τους Ανέργους». Το προϊόν αυτό παρέχει στους υφιστάμενους πελάτες που βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας, τη δυνατότητα αναστολής της καταβολής δόσεων των δανείων τους, για ορισμένο χρονικό διάστημα.

    1. Η ρύθμιση δανείου προβλέπει: 
      • έως 12 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα καταναλωτικά δάνεια, με αντίστοιχη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου.
      • έως 24 μήνες αναστολή καταβολής δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια, με δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου έως 5 έτη.
    2. Μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, το δάνειο θα εκτοκίζεται με το συμβατικό επιτόκιο.
    3. Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται ακόμα και στην περίπτωση, όπου ο ένας από τους συνδικαιούχους του δανείου είναι άνεργος.
    4. Το προϊόν θα ισχύει από 01/06/2010 έως 31/05/2011.

Επιτέλους, οι «φωνές» όλων των καταχρεωμένων της Ελλάδας, αρχίζουν να πιάνουν τόπο…Τα blogs για άλλη μια φορά έφεραν αποτέλεσμα, καθώς το συγκεκριμένο θέμα του παγώματος των οφειλών προς τις τράπεζες, μόνο από τα blogs έχει προβληθεί…Και φυσικά το δικό μας δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού έχουν γίνει σχετικές αναρτήσεις (δείτε εδώ), αλλά υπάρχει και η πρόταση αυτή συνεχώς αναρτημένη πάνω δεξιά …..

Μπράβο λοιπόν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο…Περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν και οι υπόλοιπες τράπεζες, κυρίως αυτές στις οποίες το κράτος έχει κάποια συμμετοχή...Αλλά πρέπει να πάμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα: στην καταβολή μόνο κεφαλαίου και όχι τόκων για το διάστημα της κρίσης, και όχι μόνο για ανέργους αλλά για όλους όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο !!!

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ

Θα έρθουνε καλύτερες μέρες
Να μη μου θυμώνει κανείς
Σαν έρθουνε εκείνες οι μέρες
Δε ξέρω που θα ‘μαστε εμείς

Θα έρθουνε πιο ξένοιαστα χρόνια
Κι αλλιώτικοι τρόποι ζωής
Σαν έρθουνε εκείνα τα χρόνια
Δε ξέρω που θα ‘μαστε εμείς

Θα ‘έρθουνε καλύτερες μέρες
Και ξέρω που θα ‘μαστε εμείς...


Οι παραπάνω στίχοι είναι του Λουκιανού Κηλαϊδόνη..Πάντα επίκαιρος αν και το έχει γράψει 30χρόνια πριν. Στο συγκεκριμένο τραγούδι βέβαια είναι απαισιόδοξος αν και δεν μας έχει συνηθίσει έτσι (δες το βίντεο παρακάτω)…..

Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα… για περισσότερη αισιοδοξία που δυστυχώς απουσιάζει παντελώς, όχι τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά λόγω της Ελληνικής πραγματικότητας

… Δυστυχώς αυτή τη φορά τα ψέματα τελειώσανε…..η κρίση θα είναι βαθιά,μιας και όπως έχει ειπωθεί, δεν είναι απλά οικονομική κρίση αλλά κρίση της Ελληνικής κοινωνίας, που στερείτε κάθε σοβαρότητας. Η σοβαρότητα μας σαν λαός εξαντλείτε στην σοβαροφάνεια των πολιτικών μας .
Κι ενώ τα ψέματα τελείωσαν το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να το κατανοήσει … εξακολουθεί να βολεύεται και να πορεύεται όπως πριν . Αντί να βγει μπροστά και να δώσει το παράδειγμα σε όλους μας … κι εμείς θα υποφέρουμε …θα υπομένουμε … θα κάνουμε θυσίες προκειμένου να βγούμε από αυτήν την κρίση και την σαπίλα.
Ας κάνουν κάτι όμως πρώτα αυτοί που τους ψηφίσαμε για να μας οδηγούν….
- Να παραιτηθούν ΕΝΟΣ "δίκαιου" μισθολογικού ή άλλου κεκτημένου τους
- Να μας αποκαλύψουν ΕΝΑ κλέφτη και να τον στείλουν επιτόπου φυλακή॥
Κι εμείς τα 11.000.000μαλάκες θα κάνουμε όχι ΕΝΑ αλλά ΧΙΛΙΑΔΕΣ … γιατί μπορεί να μην μας έχουν αφήσει τίποτα άλλο (αφού μας πήραν απ' τα 4τα 2) που λέει και ο Λούκι αλλά τουλάχιστον έχουμε ΦΙΛΟΤΙΜΟ
Χαρακτηριστικό γνώρισμα κυρίως του λαού μας και μόνο εάν δεν μας το στερήσουν κι αυτό θα ξεφύγουμε απ’ αυτήν την κατάσταση….

Αλλά Όπως μας βλέπω δεν θα γίνει τίποτα, εδώ η Ελλάδα βουλιάζει κι εμείς ακόμα τσακωνόμαστε με το εάν φταίει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ και ποιος μας χρέωσε ποιο πολύ, ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά και το εάν έπαιξε καλή μπάλα ο Ολυμπιακός …। Σε λήγω καιρό αρχίζει και το mundial και αν στραβοκάτσει και κάνουμε μια νίκη θα είμαστε ξανά οι Θεοί…
Εντωμεταξύ :
-εάν μπορέσουμε να κλέψουμε το δημόσιο θα το κάνουμε χαλαρά, γιατί δεν είναι δικά μας λεφτά ή επειδή κλέβουν και οι άλλοι...
-Ασφαλώς και δεν θα ζητήσουμε απόδειξη γιατί θα μας ζητήσουν το ΦΠΑ και το φόρο,
-Από το γιατρό μας το θεό που μας έκανε καλά που να το διανοηθούμε για απόδειξη εξάλλου ο άνθρωπος γιατρός είναι όχι λογιστής.
-Το φακελάκι θα το δώσουμε με την ευχαρίστηση μας σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η δουλειά μας ... γιατί έτσι είναι το σύστημα ...
Ξεχνάμε όμως ποιος έφτιαξε και διατήρησε αυτό το σύστημα
Πολλές φορές σκέφτομαι μήπως δεν φταίνε μόνο οι εκάστοτε 300 αλλά όλοι μας …και μήπως τελικά αυτοί είναι ότι καλύτερο έχουμε σαν Ελληνική κοινωνία…;;;;

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ....

Της Ρούλας Σαλούρου

Ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας της κρίσης-αξιολόγησης των μέτρων που έχει λάβει το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας καιΟικονομίας, κατά της σπατάλης και της διαφθοράς στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στον τομέα του φαρμάκου. Ήδη έχει παρατηρηθεί, και σύμφωνα με κάποιους δημιουργεί ακόμη και εσωκομματικά προβλήματα στην κυβέρνηση,σημαντική καθυστέρηση, όμως βάσει των όσων παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον ερχόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, τα μέτρα που ήδη αποδίδουν αφορούν στην επιβολή βαρύτατων κυρώσεων στους γιατρούς-φαρμακοποιούς που δημιουργούν το φαινόμενο της προκλητής συνταγογράφησης. Κι επειδή ο ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης από 1.5.2010 ξεκίνησε σε όλη τη χώρα, τον Ιούνιο θα φανούν οι «πρωτοπόροι» γιατροί, φαρμακοποιοί και εταιρείες που θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως ήδη συνεργάζεται με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη και τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος, ενώ αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για το Ασφαλιστικό θα επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παρέμβασης, ώστε από τις αρχές του 2011 να τεθείσε εφαρμογή και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Παράλληλα, συνεχίζεται η υποκοστολόγηση ιατρικών υλικών.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται άλλωστε και οι πανελλαδικές έρευνες που διενεργούν σε τακτά χρονικά διαστήματα οι Ελεγκτές του ΟΓΑ. Και για μια ακόμη φορά, τα ευρήματα των ελέγχων ήταν ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο. Μεταξύ άλλων βρήκαν μεγάλη ιδιωτική κλινική, που λειτουργεί σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, να προβαίνει τόσο σε συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας, όσο και σε καταστρατήγηση της σχετικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Οργανισμό.
Ενδεικτικά εντοπίστηκαν:
Σωρεία παραβάσεων στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Έκδοση εικονικών εξιτηρίων, ιατρικών γνωματεύσεων και νέων εισιτηρίων για νοσηλευόμενους ασφαλισμένους οι οποίοι ουδέποτε μετακινήθηκαν από την Κλινική, προκειμένου να γίνονται χρεώσεις πέραν του κλειστού νοσηλίου.
Διακίνηση συνταγολογίων των ασφαλισμένων που παρέμειναν νοσηλευόμενοι κατά τις ανωτέρω αναφερόμενες εικονικές ημερομηνίες εξόδου-εισόδου με σκοπό τη συνταγογράφηση και παραλαβή ακριβών φαρμάκων τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους.
Παράλληλα, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός παραβάσεων σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, που αφορούν σε παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους. Συνταγογραφούνταν φάρμακα που οι ασφαλισμένοι δεν παρελάμβαναν και είχαν πλήρη άγνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων συνταγών. Σε κάποιες περιπτώσεις εκδίδονταν συνταγές με επίκληση ανύπαρκτων γνωματεύσεων ειδικού γιατρού.
Στις εν λόγω παράνομες ενέργειες εμπλέκονται ιδιωτικά ιατρεία των συγκεκριμένων περιοχών και συμβεβλημένα με τον Ο.Γ.Α. φαρμακεία, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του Οργανισμού από την εξόφληση των συνταγών.
Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κυκλώματος το οποίο προέβαινε στη διακίνηση συνταγών ιδιαίτερα ακριβών φαρμάκων από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας σε συγκεκριμένα φαρμακεία της πόλης των Ιωαννίνων. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ακόμη και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ εντοπίστηκαν Ξενοδοχεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καταστρατηγώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του,παραβίασαν τους όρους του προγράμματος, εξαπατώντας τον Οργανισμό και χρεώνοντάς τον παράνομα. Ενδεικτικά κατατέθηκαν στον Ο.Γ.Α., προς εξόφληση,από συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ασφαλισμένων που: α) δεν έκαναν χρήση του προγράμματος, β) δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, γ) έκαναν μεν χρήση του προγράμματος, αλλά χρησιμοποίησαν άλλα καταλύματα, καθώς και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ασφαλισμένων που ενημερώθηκαν προφορικά από υπαλλήλους συγκεκριμένου Κ.Ε.Π.
ότι δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα. ΄Ηδη έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις με τον ΟΓΑ ενώ αναζητούνται ποινικές και αστικές ευθύνες.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα η επεξεργασία των στοιχείων των συγκεκριμένων ερευνών, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, ενώ για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές διαπιστωθούν, τα πορίσματα των ελεγκτών, όταν ολοκληρωθούν, θα αποσταλούν και αυτά στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Ράδιο Αρβύλα και Πανελλαδικές εξετάσεις…

 

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων: Ψυχραιμία!!!!!

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα!!! Περίπου 93.000 (+ 10.000 της κατηγορίας του 10% ) υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για 80.000 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δηλαδή 3 στους 4 περνάνε (για να μην πω 4 στους 5)!!! Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους , ώστε να μειωθεί λίγο το άγχος και η αγωνία τους, που τις μέρες αυτές χτυπάει “κόκκινο”….

Να επιστήσω την προσοχή φέτος στους «πονηρούς» υποψηφίους, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει αυστηρότατες κυρώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο:

«Αν ο μαθητής που εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο αντιγραφής ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλον τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0)» .

Αυτά για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων…

Τώρα ας έρθω στα σπουδαιότερα…Με δεδομένη την εμπειρία μου από αυτές τις εξετάσεις (δύο φορές) , αλλά και την επαγγελματική μου πορεία έως σήμερα σε σχέση με συνομήλικούς μου που δεν έτυχε να επιτύχουν στις Πανελλαδικές, θα ήθελα να εκθέσω την προσωπική μου άποψη για το τι μπορεί αυτές (οι εξετάσεις) να σημαίνουν για τη μετέπειτα ζωή του υποψηφίου…

Με μία φράση: αν δεν πετύχετε, δε χάλασε ο κόσμος. Μπορεί να είναι και για καλό…

Και εξηγούμαι: ένας υποψήφιος μπορεί να πετύχει είτε με την πρώτη, είτε με τη δεύτερη προσπάθεια…Θα κάνει και 4-6 χρόνια για να τελειώσει τη σχολή, η οποία πολλές φορές δεν είναι και από αυτές που είχε στις πρώτες επιλογές του…Αν είναι άντρας, θα πρέπει να πάει και φαντάρος.. Και, ανάλογα με τον επαγγελματικό κλάδο, μπορεί να κάνει και κάποιο μεταπτυχιακό. Έτσι, θα εισέλθει στην αγορά εργασίας (αν είναι τόοοσο τυχερός να βρει αμέσως δουλειά) σε ηλικία 24-26 ετών…Τα χρόνια αυτά, θα πρέπει τα υπέρογκα έξοδα σπουδών (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εισιτήρια, διατροφή κλπ) να τα επωμιστούν οι γονείς του…Βέβαια δεν είναι και δεδομένο ότι όλοι οι διπλωματούχοι και οι πτυχιούχοι θα βρουν δουλειά, και μάλιστα αμέσως. Στις μέρες μας ειδικά, η ανεργία στους πτυχιούχους είναι αρκετά μεγάλη. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό αποτελεί τροχοπέδη στην πρόσληψη κάποιου, καθώς οι αμοιβές του είναι μεγαλύτερες…Και αυτό από καθαρά επαγγελματική άποψη. Γιατί την χρονική αυτή καθυστέρηση στα επαγγελματικά, ακολουθεί αντίστοιχη και στην προσωπική ζωή, δηλαδή στη δημιουργία οικογένειας.

Στον αντίποδα, κάποιος που είτε δεν πέτυχε είτε δεν έδωσε εξετάσεις, και έκανε κάποια δική του δουλειά (και πάλι με τη βοήθεια των γονιών του), ή πήγε σε κάποιο ΙΕΚ (2ετής φοίτηση) , ή δούλεψε σε κάποιον τεχνίτη κι έμαθε την τέχνη, μπαίνει πολύ γρηγορότερα στην αγορά εργασίας, και δημιουργεί πιο γρήγορα οικογένεια . Σε αρκετές περιπτώσεις δε, οι οικονομικές του απολαβές είναι αρκετά καλές, ίσως και μεγαλύτερες από πολλών «σπουδασμένων»…

Βέβαια διαφορετικά παραδείγματα υπάρχουν και για τις δύο κατηγορίες: και πτυχιούχοι που έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη περιουσία από τη δουλειά τους, και μη πτυχιούχοι που δεν έχουν καταφέρει και πολλά στη ζωή τους… Στο που θα καταλήξει ο καθένας μας, δεν παίζει ρόλο μόνο η επιτυχία ή η αποτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και ένα σωρό άλλοι λόγοι…Ενδεικτικά αναφέρω: οικονομικό υπόβαθρο, γνωριμίες, και πολύ πολύ τύχη…

Έχουμε φύγει λοιπόν από τις εποχές που ο «σπουδασμένος» είχε μεγαλύτερο κύρος και κυρίως, καλύτερη οικονομική κατάσταση….Αυτό όμως που σίγουρα αποκτά ένας φοιτητής στα (περισσότερα) Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά κυρίως ένα διαφορετικό, πιο ορθολογικό τρόπο σκέψης. Όμως , αυτά μπορούν να αποκτηθούν και εκτός ιδρυμάτων , αρκεί ο καθένας να έχει την όρεξη να απορροφήσει τις γνώσεις που πλέον κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, και απέχουν μόνο ένα κλικ απ’ τον καθένα μας!!!

Οδηγίες προς γυναίκες….

Προς κάθε γυναικα

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, έτσι και εμείς λαμβάνουμε δραστικά μέτρα όσο αφορά την γυναικεία παρουσία κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΕΣ

1) Από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου, θα πρέπει να ενημερώνεσαι για τα του Παγκοσμίου Κυπέλλου,διαβάζοντας εφημερίδες, έτσι ώστε να μπορείς να μπαίνεις στις συζητήσεις που θα κάνουμε.

Αν δεν το κάνεις, τότε θα σε κοιτάζουμε παράξενα η απλά θα σε αγνοούμε. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δεν σου δίνουμε προσοχή.

2) Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η τηλεόραση θα είναι δική μου, δική μου και μόνο δική μου, για όλες τις ώρες.

3) Μπορείς να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια κάποιου αγώνα, εφόσον το κάνεις σέρνοντας στο πάτωμα και χωρίς να με ενοχλήσεις.

Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά από την τηλεόραση, φρόντισε να βάλεις κανένα ρούχο αμέσως μετά, μην αρπάξεις κανένα κρυολόγημα και σε τρέχω στους γιατρούς, γιορτινές ημέρες.

4) Κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα είμαι κουφός, τυφλός και δεν θα μιλώ, εκτός και αν χρειάζομαι ποτό η κάτι για να φάω.

Μην περιμένεις να σε ακούσω, να ανοίξω την πόρτα, να απαντήσω το τηλέφωνο κ.π.λ

5) Θα ήταν καλή ιδέα να έχεις ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο 2 εξάδες, και επίσης κάτι για να τσιμπάμε.

Και σε παρακαλώ μην κάνεις καμιά γκριμάτσα μπροστά σε φίλους μου, όταν θα έρχονται για τα παιχνίδια.

Για αντάλλαγμα θα δικαιούσαι να χρησιμοποιείς την τηλεόραση από τις 12 μέχρι τις 6 το πρωί, ΕΚΤΟΣ και αν έχει επανάληψη κάποιο καλό παιχνίδι που δεν είδα.

6) Αν με δεις θυμωμένο γιατί η ομάδα μου, ή ομάδα που έχω στο κουπόνι χάνει, μην πεις τα τυπικά "θα σου περάσει", "ένα παιχνίδι είναι" ή "μην ανησυχείς θα κερδίσεις την επόμενη φορά".

Εάν πεις κάτι από αυτά, θα με θυμώσεις περισσότερο και θα σε αγαπώ λιγότερο. Και μην ξεχνάς ότι ποτέ δεν θα ξέρεις παραπάνω πράγματα από εμένα για το ποδόσφαιρο, και όλα αυτά τα "σλόγκαν θάρρους" θα οδηγήσουν σε χωρισμό.

7) Είσαι ευπρόσδεκτη να καθίσεις μαζί μας για να δεις έναν αγώνα, αλλά θα μπορείς να μου μιλάς μόνο στο ημίχρονο όταν έχει διαφημίσεις, και μόνο αν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

Επιπλέον, έχω πει ότι μόνο ένα παιχνίδι μπορείς να καθίσεις μαζί μας, έτσι ώστε να μην εκμεταλλευθείς το Παγκόσμιο Κύπελλο ως δικαιολογία για να περάσουμε χρόνο μαζί.

8)Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει θέμα για έρωτα κατά την διάρκεια του μήνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εάν τύχει, τότε θα πρέπει να είναι γρήγορο, και κατά τη διάρκεια των ημιχρόνων.

9) Οι επαναλήψεις των γκολ είναι πολύ σημαντικές. Δεν με ενδιαφέρει αν τα έχω δει, θέλω να τα ξαναδώ. Πολλές φορές.

10) Πες στις φίλες σου να μην κάνουν κάποιο τραπέζι, πάρτι ή κάποια συγκέντρωση που η παρουσία μου να είναι αναγκαία, γατί :

α) δεν θα πάω,

β) δεν θα πάω, και

γ) δεν θα πάω.

11) Αν όμως ένας φίλος μας καλέσει στο σπίτι του για να δούμε αγώνα, θα είμαστε εκεί στο λεπτό.

12) Οι βραδυνές εκπομπές για τα στιγμιότυπα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι εξίσου σημαντικές όσο και τα παιχνίδια. Ποτέ μην σκεφτείς να πεις "μα τα έχεις δει ήδη... γιατί δεν βάζεις κάτι που μπορούμε το να δούμε όλοι;". Η απάντηση θα είναι : "πήγαινε στον Κανόνα #2 της λίστας".

13) Τέλος, κράτα για τον εαυτό σου εκφράσεις όπως "Ευτυχώς που το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάθε 4 χρόνια".

Είναι ανούσιο, γιατί μετά ακολουθεί Champions League, Serie A, La Liga, Premier League κ.π.λ

14) Σε περίπτωση που δεν θέλεις να συμβιβαστείς με τα πιο πάνω, τότε υπάρχει εναλλακτική λύση, η οποία θα σε απαλλάξει πλήρως από όλο αυτό το μαρτύριο. Θα πρέπει λοιπόν να παρακολουθείς καθημερινά τηλεόραση από τώρα μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου, για να ενημερώνεσαι για τους διαγωνισμούς που έχουν ως δώρα, εισιτήρια για τους ομίλους, play-offs, 16, προημιτελικά, ημιτελικά καθώς και γα τον τελικό. Εάν δεν κερδίσω σε κανένα διαγωνισμό, τότε είσαι υποχρεωμένη να με ξεπληρώσεις με το να με στείλεις ένα μήνα στην Αφρική για να δω από κοντά τους αγώνες. Α... και εννοείτε ΟΛΑ πληρωμένα.

Η επιλογή είναι δική σου.

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ - ΚΑΝΟΝΑΣ Νο15

15) ΜΗΝ προσπαθήσεις να αποφύγεις τους πιο πάνω κανόνες ή ακόμα και να μου αποσπάσεις την προσοχή μου, με γνωστές εκφράσεις όπως "χωρίζουμε", "κομμένο το sex" και όλα τα γνωστά, γιατί η απάντηση η όποια θα πάρεις είναι απλή...

"ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ"."

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την κατανόηση.

Με αγάπη,

Οι άντρες του κόσμου.

«Οι Ελληνες είναι ηρωικός λαός»

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, Μικρασιατική Καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος- η Ελλάδα επιβίωσε από όλα αυτά τα δεινά και θα τη φοβίσει η οικονομική κρίση; Οχι, αποφαίνεται σε άρθρο του στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ο αμερικανός ιστορικός Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον, σύμφωνα με τον οποίο ο «ηρωισμός των Ελλήνων» αποτελεί «ιστορική αλήθεια».

Περισσότερα, εδώ.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ο “Οικονομικός Δολοφόνος” στο Αλ Τσαντίρι

Ο Τζον Πέρκινς εργάστηκε από το 1971 έως το 1981 στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main, αρχικά ως οικονομολόγος και στη συνέχεια ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος τοπικού σχεδιασμού. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Κράτησε το ρόλο του κρυφό ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως τη σκοτεινή πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την "Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου". Σ` αυτό το βιβλίο βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου.

Για τα Τζάμπο Χαλκίδας…

“Συγχαρητήρια στο Χαλκίδας που εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει προσλάβει μόνιμο υπάλληλο να κόβει βόλτες στους διάδρομους φερόμενος ως πελάτης, μπας και πιάσει κανέναν να κλέβει.Και όχι μόνο αυτό.Υπάρχει επίσης μόνιμο άτομο που υποχρεώνει προσωπικό και πελάτες να ανοίγουν με το έτσι θέλω τις προσωπικές τους τσάντες για έλεγχο χωρίς καμία αρμοδιότητα.Μήπως είναι παράνομο αυτό;”

Χαρούλα Π. (αναγνώστρια του blog)

Greek Economy

Με ποιον μοιάζει ο Αλέξης Τσίπρας;

Δεν κάνω καμία είδους σύγκριση μεταξύ των δύο, προς θεού!!!!   Απλά βρίσκω ότι μοιάζουν εμφανισιακά, δε νομίζετε;

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τον ……………….Ασημάκη Κατσούλα, τον σατανιστή!!!

ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…..o ΤΣΙΠΡΑΣ στο Αγρίνιο ευρωεκλογές 2009 και ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ!!!

(ελπίζω να διαθέτετε χιούμορ!!!!)

Της Αναλήψεως……

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ!!!!

ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (Η επιστροφή)

Με αφορμή το σχόλιο που έγραψε ένας φίλος για προηγουμένη ανάρτηση σχετικά με τα ελληνικά Προϊόντα να προσθέσουμε μερικές απόψεις ακόμα.
Καταρχήν το σχόλιο είναι σωστό…. κι εγώ πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να είμαστε εντελώς ισοπεδωτικοί να κλείσουμε τα σύνορα (και να καταναλώνουμε αποκλειστικά και μόνο Ελληνικά προϊόντα) .... αυτά τα πράγματα δεν γίνονται… άσε που δεν παράγουμε και τόσα πολλά τελικά …. (και στο τέλος ούτως ή άλλος θα πεινάσουμε )
Εκεί που υπάρχουν όμως επιλογές (και υπάρχουν αρκετές) να τις υποστηρίζουμε . Και ασφαλώς μόνο όταν είναι οικονομικά προς όφελος μας.
Έτσι στηρίζουμε την υγειές οικονομία του τόπου μας δηλαδή τον ποιοτικό και ανταγωνιστικό τιμολογιακά παραγωγό
Για Παράδειγμα τα ελληνικά κρασιά ποιοτικά έχουν τεράστιες δυνατότητες ( τα περσότερα είναι λίγο υπερτιμημένα βέβαια) στηρίζοντας τα όμως (έναντι των σκληρών εισαγόμενων ποτών τύπου Johnny) και αυξάνοντας την κατανάλωση των σωστών και φτηνών παραγωγών τους βοηθάμε να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να βγουν και προς τα έξω.
Το ίδιο ισχύει και με τα τοπικά τυροκομικά και το γάλα (…ειδικά το Όλυμπος είναι άπαικτο ποιοτικά καμία σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα γάλατα) ή τα αναψυκτικά (τώρα που έχουμε και καλοκαίρι) ειδικά στην Κρήτη υπάρχουν πολλοί μικροί παραγωγοί με τρομερή ποιότητα και σαφώς οικονομικότεροι από τα προϊόντα εισαγωγής.

Ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αν μπορούμε να επιλέξουμε ας επιλέξουμε ένα ελληνικό προϊών

Θέλουμε τον πολίτη “ρουφιάνο” ;

Με δύο αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 15, υπερψηφίστηκε χθες στη βουλή  το νομοσχέδιο για τα «εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία».  Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, όρισε στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου, πως οι υπόδικοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση πράξεων διαφθοράς σε βάρος του Δημοσίου, από υπαλλήλους ή δικαστικούς λειτουργούς, ή ακόμα και κοινοβουλευτικά πρόσωπα, μπορούν να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, εφόσον τα στοιχεία τους κατατεθούν μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης που τους αφορά, ενώ πλέον αποκλείεται γι’ αυτούς η δυνατότητα απαλλαγής από την δίωξη, αλλά εξασφαλίζεται η μειωμένη ποινή.*

Όπως έγραψα και σε χθεσινή ανάρτηση, θεωρώ θετικό βήμα την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Θέλω όμως σήμερα να σταθώ στο συγκεκριμένο άρθρο (15)..

Για άλλη μια φορά, το κράτος περιμένει από τον πολίτη (επιχειρηματία, υπόδικο, ή οποιονδήποτε) να κάνει τη δουλειά που αναλογεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες. Δηλαδή για να αποκαλυφθούν κάποια σκάνδαλα και κάποιοι επίορκοι, είτε είναι βουλευτές είτε κρατικοί υπάλληλοι, πρέπει κάποιοι να κάνουν τους ρουφιάνους ; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος;

Γιατί δεν στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας κατάλληλα (π.χ. ΣΔΟΕ),ή να φτιάξουν καινούριες αν δεν τους κάνουν οι ήδη υπάρχουσες; Και , γιατί όχι, να δώσουν σε αυτούς τα κατάλληλα κίνητρα (και όχι στους υπόδικους), ώστε να κάνουν σωστούς και αμερόληπτους ελέγχους;

Αλλά και σε αυτό το θέμα, όπως και στο θέμα των αποδείξεων, πρέπει ο πολίτης να βγάλει το φίδι από την τρύπα…Ο πολίτης βέβαια θα πρέπει να είναι ενεργός, και να διασφαλίζει και αυτός με τον τρόπο του το δημόσιο συμφέρον. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να “καρφώνει” αυτούς που ξέρει ότι παρανομούν.

Αυτό που μπορεί να κάνει όμως ο ενεργός πολίτης, είναι να σταματήσει να “λαδώνει” δημόσιους λειτουργούς (π.χ. εφόρους, γιατρούς , μηχανικούς ) προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ίδιος.. Γιατί ο ίδιος είναι μετά που φωνάζει ότι το κράτος είναι διεφθαρμένο…

*πηγή: Καθημερινή

Ευτυχισμένες μητέρες ίσον ευτυχισμένα παιδιά

image Το τι εξελικτική πορεία θα έχει ένα υγιές παιδί όχι μόνο μεγαλώνοντας, αλλά και στο σχολείο, το αν -ευρύτερα- θα είναι κοινωνικό και φυσικά ευτυχισμένο είναι ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους γονείς. Πλέον, η επιστήμη υποστηρίζει πως το «κλειδί» της απάντησης σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι η σωματική, συναισθηματική και η γνωστική φροντίδα των γονέων -αλλά και της ευρύτερης οικογένειας και εκπαίδευσης- κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας…..

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο kathimerini.gr

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ελλάδα,τίτλοι τέλους

clip_image001

…………Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μας. Οι εποχές που έρχονται είναι εξαιρετικά άγριες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ένα μακρύ χειμώνα για την ανθρωπότητα, τον χειμώνα της κρίσης του καπιταλισμού η οποία περιλαμβάνει πολλά φαινόμενα για τα οποία δεν είμαστε έτοιμοι.

Όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που σημαίνουν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων οικοπρόσφυγες, νέες εστίες πολέμου και μετανάστες. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα όμως, δεν είναι απλά το προϊόν της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Αυτή, ίσως και να είναι ευλογία κατά κάποιο τρόπο, γιατί στάθηκε η αφορμή για να φανούν με τραγικό τρόπο οι αναπηρίες του τόπου μας.

Όταν όμως συλλαμβάνεται ένας Μάριος Ζ. ως...τρομοκράτης και ένα μπουκάλι σαμπουάν υποδεικνύεται ως βόμβα μολότοφ ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης, τότε, ο μόνος δρόμος που ανοίγει (ξανά) είναι αυτός του χάους.

Αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, ο Δεκέμβρης του 2008 θα μοιάζει με παιδική χαρά.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Πήττα, στο ppol.gr

Λαζόπουλος για πορείες, δημοσκοπήσεις και μέτρα..

 

Δικαιούχοι κονδυλίων…

http://asp.dikaiomata.gr:7780/portal/page/portal/OPEKEPE1/Dimosiopoihsh


Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης  .Όλοι οι   ψεύτες – αγρότες   (πανωγραψίματα)  ,μπορούν να εμφανιστούν ,  αρκεί να γνωρίζεις το ονοματεπώνυμο του.  Η   μηχανή  έχει καλό ψαχτήρι....,και  δείχνει κάθε  αγρότη  ....,και τα ποσά  που  που  επιδοτείται ...., και   βέβαια   οι   χωριανοί   μπορούν  να  γνωρίζουν  ....,επιτέλους  ...., πως  ...,  ο γείτονας    καταφέρνει   να αγοράζει   ....κάθε  χρόνο  καινούργια  ζαντολάστιχα .   Οι καμπάνες χτύπησαν .

Διαδώστε το λινκ .
ευχαριστώ

Νίκος Μ.  (Αναγνώστης του blog)

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό με maiλ Νομίζω οτι ειναι χρήσιμο ...

Κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που ολοι περιμένουμε ...
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας κ θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!Το χρήμα κανει κύκλο μέσα σε μια αγορά। Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:
-Αντί για τυρί Gouda αγοράστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί
-Αντί για Coca Cola ,Pepsi, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα
-Αντί για Heineken και Amstel αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά
-Αντί για μακαρόνια Barrila,Misko που παράγονται απο πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα।ή τα κρητηκά Melco
-αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοραστε γάλα Αγνό, Μεβγάλ, Ολυμπος, Δέλτα
-Αντί για Ουίσκι αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά ή ΚΡΑΣΑΚΙ
-Αντι για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια
-Αντί για έπιπλα απο το ΙΚΕΑ προτιμήστε τους "120 Κατασκευαστές επίπλου" ή άλλους Έλληνες κατασκευαστές, μαραγκούς
-Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ
-Αντί για καφέ απο τα Starbucks παρτε τον καφέ σας απο τον Γρηγόρης Μικρογεύματα
-Αντί για ρούχα απο πολυεθνικές αλυσίδες ψωνίστε απο μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά
-Αντί για ταξίδια στο εξωτερικό , προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!!!!
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ αποδυναμώνετε τις Ελληνικές αγορές βοηθώντας την ανεργία και τα χρήματα σας φευγουν στο εξωτερικό।
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ουσιαστικά δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς।
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλυσίδες καταστημάτων ZARA, BERSKA,PULL&BEAR,STRADIVARIUS,MASSIMO DUTTI,OYSHO,ZARA HOME,UTERQUE,TEMPE οι οποίες ανήκουν ΟΛΕΣ στην πολυεθνική INDITEX। Αναλογιστείτε τι μεγάλη ζημιά κάνετε στην οικονομία μας κάθε φορά που αγοράζετε απο αυτά τα καταστήματα। Μπορεί να αποτελούν μια φθηνότερη λύση στην δυσκολη αυτή εποχή αλλά αυτα τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στην δική μας οικονομία।Μπορεί ένα ελλήνικό αντίστοιχο ρούχο να σου κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά να είσαι σίγουρος οτι αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν έμμεσα σε σένα। Αν δεν θέλετε να καταντήσουμε να μας ντύνει και να μας ταίζει ένας σε όλο τον κόσμο ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ।Σκεφτείτε οτι αν η κάθε Ελληνική οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα , τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προιόντων κατά 500,000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4,500,000 ευρώ στην αγορά!!!!!

Σχέδιο νόμου για το πόθεν έσχες

Στη Βουλή συζητήθηκε την Τρίτη το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες». Όπως παρουσιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη , τα βασικά του σημεία είναι τα εξής:

· ο έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών και πολιτειακών προσώπων δεν θα πραγματοποιείται πλέον από12μελή επιτροπή αλλά από 5μελές συμβούλιο τεχνοκρατών υπό τον αντιπρόεδρο της Βουλής.

· Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες offshore θα επισύρει τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων

· Η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ θα θεωρείται πλέον κακούργημα. Ο παράνομος πλουτισμός και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από τους υπόχρεους κατάθεσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

· Η παραγραφή των αδικημάτων θα ξεκινά από το έτος στο οποίο γίνονται εμφανείς οι συνέπειες της πράξης κι όχι από το έτος που μπήκε πχ. η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού.

· Εισάγεται η ατιμωρησία ή η ευνοϊκή μεταχείριση για όποιον υπάλληλο του δημοσίου καταγγέλλει φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει επίσης προτείνει ο έλεγχος «πόθεν έσχες» για τα μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα να μη γίνεται πλέον από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά από την αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος.

Πρόταση τροπολογίας κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ζητώντας να περνούν στο Δημόσιο περιουσιακά στοιχεία που αποκρύπτονται από τους υπόχρεους κατάθεσης «πόθεν έσχες».

Θετικά αναμφισβήτητα όλα τα παραπάνω, σε σχέση πάντα με το τι ισχύει σήμερα. Δύο παρατηρήσεις έχω να κάνω μόνο, όσον αφορά στην επιτροπή που θα ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών: η μείωση των μελών της δεν την κάνει πιο εύκολα «προσβάσιμη» και «ελεγχόμενη»από τους ενδιαφερόμενους και ελεγχόμενους βουλευτές; Και αυτά τα μέλη της επιτροπής, ποιος θα ελέγχει τα δικά τους πόθεν έσχες;

Βέβαια, με όλους αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα, και έχουν πλουτίσει σε βάρος μας, δεν θα γίνει τίποτα….Αλλά ας προστατέψουμε τουλάχιστον το μέλλον μας, όποιο και αν είναι αυτό την μετά ΔΝΤ εποχή…

Σήμερα η πρώτη δόση…

Σήμερα θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου τα πρώτα χρήματα από το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. Τα πρώτα 5,5 δισ. Ευρώ που θα πάρουμε σήμερα θα προέρχονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Τα υπόλοιπα 14,5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η πρώτη δόση θα ανέλθει στα 20 δισ. ευρώ συνολικά.*

Μαντέψτε που θα πάνε τα πρώτα χρήματα που θα μας δανείσουν….. Όχι, δε θα πάνε σε αποπληρωμή κάποιου παλιού ομολόγου, όπως σκεφτήκατε οι περισσότεροι…Τα πρώτα 5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες!!!!!

Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, που ο εργαζόμενος χάνει σιγά-σιγά και ένα-ένα τα κυριαρχικά του δικαιώματα, που στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, και η μετατροπές συμβάσεων από πλήρη εργασία σε ημιεργασία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, οι τράπεζες για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται προνομιακά.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, γιατί δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο από την κυβέρνηση; Γιατί τα χρήματα αυτά δε διατίθενται κατευθείαν στις επιχειρήσεις με χαμηλό επιτόκιο, ίσο με αυτό που δανείζεται η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης, ώστε να εισρεύσει ζεστό και κυρίως φτηνό χρήμα στην αγορά, μήπως αποφευχθούν κάποιες απολύσεις;

Γιατί το κράτος, δηλαδή ο Ελληνικός λαός, να επιδοτεί με τις δικές του θυσίες την κερδοφορία των τραπεζών;

* Πηγή: Καθημερινή

Open goverment: άνοιχτή διαβούλευση νομοσχεδίων…

Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε,

Αποφασίζουν

Σύνθημα από τοίχο, Οδός Σινώπης, Αθήνα…..

Νίκος Γκάτσος……ΚΡΑ.. επίκαιρο όσο ποτέ

Χρόνια μαύρα και πικρά                                                              γίναμε άνω κάτω                                                                              τα κοράκια κάνουν κρα                                                                     μες στο συνδικάτο.

Άλλοι λένε για λαούς                                                                        άλλοι για πατρίδες                                                                           και τους έχουν σαν θεούς                                                                  οι εφημερίδες.

Όμως έφτασε η στιγμή                                                                      όλα να λυθούνε                                                                                κι αν δε δείξουμε πυγμή                                                                    θα μας καταπιούνε.

Κοίταξε να στηριχτείς                                                                       στις δικές σου πλάτες                                                                       και ποτέ σου μη δεχτείς                                                                    φίλους και προστάτες.

Άλλοι με μαλαγανιά                                                                          άλλοι με το ψέμα                                                                              σου τραβάνε δαγκωνιά                                                                     να σου πιουν το αίμα.    

Όμως έφτασε η στιγμή                                                                      όλα να λυθούνε                                                                                κι αν δε δείξουμε πυγμή                                                                    θα μας καταπιούνε.

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς

Σαν σήμερα….

Ο Νίκος Γκάτσος , ένας από τους μεγάλύτερους ποιητές και μεταφραστές του προηγούμενου αιώνα, αλλά κυρίως ένας πολύ σημαντικός  στιχουργός , πέθανε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1992. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και άλλοι σημαντικοί μουσικοί έχουν μελοποιήσει στίχους του….

Δείτε τη βιογραφία του Νίκου Γκάτσου εδώ

Έβαλε ο θεός σημάδι…στίχοι Νίκος Γκάτσος, μουσική Σταύρος Ξαρχάκος, τραγούδι Νίκος Ξυλούρης….Απολαύστε!!

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Άγαμες θυγατέρες και πράσινα άλογα..

Διαβάζοντας σήμερα τον ηλεκτρονικό τύπο, για να ενημερωθώ για το νέο ασφαλιστικό, μου δημιουργήθηκε μια απορία….Όχι, η απορία μου δεν είναι αν θα καταφέρω ποτέ να πάρω σύνταξη.. Επειδή είμαι ακόμα στα late thirties μου που λένε και οι ξένοι,και επειδή το ασφαλιστικό θα αλλάξει καμιά δεκαριά φορές ακόμα μέχρι να φτάσω στα late sixties μου, δεν έχω αυταπάτες. Παρακαλώ μόνο το θεό να είμαι γερός (και όχι γέρος) και να δουλεύω…

Η πολύ σοβαρή απορία μου ήταν η εξής: παίρνουν σύνταξη οι άγαμες θυγατέρες; Και αν παίρνουν, πόση είναι και πότε την παίρνουν; Και γιατί θέλουν να τους την κόψουν τώρα; Και γιατί να μην παίρνουν και οι άγαμοι υιοί; Και πότε επιτέλους θα έχουμε πραγματική ισότητα σ’ αυτή τη χώρα;

Αυτό βέβαια δεν είναι μια απορία, είναι έξι…Έτσι, αποφάσισα να κάνω μια αναζήτηση στο google…Ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω, ανακάλυψα (αν δεν κάνω λάθος φυσικά) ότι εκτός από άγαμες θυγατέρες, παίρνουν σύνταξη και άγαμοι υιοί, και διαζευγμένες κόρες χωρίς τέκνα…Η σύνταξη βέβαια είναι αυτή του θανόντος πατέρα τους, ο οποίος ήταν ή δημόσιος υπάλληλος, ή στρατιωτικός…. Έτσι λύθηκαν όλες οι απορίες μου, εκτός από μία…γιατί να παίρνουν αυτή τη σύνταξη; Αν βέβαια είναι ανήλικοι, ή σπουδάζουν, καμία αντίρρηση…Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, νομίζω ότι είναι άδικο προς τον υπόλοιπο πληθυσμό, τις θυγατέρες και τους υιούς των συνταξιούχων των υπολοίπων ταμείων. Για τις δε διαζευγμένες θυγατέρες χωρίς τέκνα, ε, ας βρουν κι αυτές μια δουλειά όπως όλοι οι άλλοι…

Σκεφτόμενος λοιπόν όλα τα παραπάνω, κατέληξα σε μία πολύ σοβαρή πρόταση προς το Υπουργείο Εργασίας, εξίσου σοβαρή με τις απορίες μου: ας δημιουργηθεί ένα γραφείο συνοικεσίων στο υπουργείο, που θα αναλαμβάνει να παντρέψει τις άγαμες και διαζευγμένες θυγατέρες….Έτσι, και τα χρήματα των συντάξεων θα μένουν στο κράτος, και θα αυξηθεί ο πληθυσμός της χώρας μας!!!

Υπολογισμός βασικής σύνταξης….

loberdos papakonstantinoy

Ανατροπές στο ασφαλιστικό

Δεκαέξι αλλαγές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που εγκρίνεται σήμερα το απόγευμα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές σε... δόσεις για τον υπολογισμό των συντάξεων, περιορίζει την «έξοδο» πριν ΑΠΌ το 60ό έτος και περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα για συγκεκριμένες ομάδες (π.χ. συνταξιούχους που εργάζονται, άγαμες θυγατέρες, δημοσίους υπαλλήλους με δύο δουλειές).

Αναλυτικά οι κυριότερες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου  στο άρθρο του e-go.gr

image

Η φωτογραφία είναι από tovima.gr

Χαρτόκουτα

Η τεράστια ξεφτίλα των Ελλήνων πολιτικών *

Του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου

Ακόμη και την ύστατη στιγμή αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αδυνατούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των λόγων και των αποφάσεων τους. Αδυνατούν να ξεπεράσουν τη στενομυαλιά, τον πεπερασμένο τρόπο σκέψης, αδυνατούν να κατανοήσουν τα συμφέροντα του έθνους. Βλέπουν μόνο το μίζερο μικρόκοσμό τους, τα μικροσυμφέροντα του κόμματός τους και τα ψηφουλάκια που έχουν συνηθίσει να ζητιανεύουν. Έτσι φτάσαμε έως εδώ. Οι πολιτικοί διέφθειραν το λαό, με αντάλλαγμα τις καρέκλες τους και την ανοχή του λαού στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Οι πολιτικοί μοίραζαν λεφτά στο λαό, ο λαός τούς ψήφιζε, και ταυτόχρονα έκανε τα στραβά μάτια στα κάθε είδους κομματικά λαμόγια που με τη σειρά τους λεηλατούσαν το κράτος. Χωρίς αιδώ, αντίθετα, με απίστευτο θράσος. Μου έκανε απίστευτη εντύπωση η στάση τον Αντώνη Σαμαρά που στην ουσία, με τη στάση του, αποδόμησε τις αξίες και το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματός του, προκειμένου να μετατραπεί σε ψηφοσυλλέκτη. Του κόμματος που υποτίθεται πως από την ίδρυσή του υποστηρίζει τη φιλελεύθερη οικονομία και ευαγγελίζεται τη μείωση του σπάταλου κράτους. Και που τα τελευταία χρόνια έκανε ακριβώς το αντίθετο. Το γιγάντωσε αφενός, αφετέρου το διέλυσε!
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο πραγματικός Καραμανλής και όχι το άθλιο πρόσφατο κακέκτυπό του) είχε κάνει τη γνωστή ρήση: «Τους πολιτικούς δεν τους στέλνεις στη φυλακή, τους στέλνεις στο σπίτι τους». Ε, λοιπόν, προσωπικά διαφωνώ ριζικά. Ενίοτε τους πολιτικούς πρέπει να τους στέλνεις και στη φυλακή. Είτε διότι υπεξαίρεσαν τη δημόσια περιουσία είτε διότι με τις πράξεις τους και την αμέλειά τους τη μείωσαν ή ζημίωσαν εν γένει το δημόσιο συμφέρον ή, εν πάση περιπτώσει, απλώς... αδιαφόρησαν. Αυτή η τελευταία είναι η περίπτωση του κακέκτυπου Καραμανλή -του βασιλιά των οκνηρών- όπως αποκαλείται πλέον στους επιχειρηματικούς κύκλους. Του πρώτου πρωθυπουργού της χώρας από ιδρύσεως ελληνικού κράτους που ίσως κινδύνευσε να πεθάνει από υπερβολική ανία μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, Ή αντιστοίχως του Προκοπή Παυλόπουλο που, ενώ οι εξτρεμιστές έκαιγαν την Αθήνα, είχε δώσει εντολή στα ΜΑΤ να έχουν διακριτική στάση. Ή του υπουργού κυρίου Φανφάρα -Βύρωνα Πολύδωρα-που, ενώ καιγόταν η Πάρνηθα, εκείνος μιλούσε στους νεοδιορισμένους... αγροφύλακες - συνδικαλιστές της Ν.Δ.- αργόμισθους...
Τώρα, για την Παπαρήγα, τον Τσίπρα και τα κόμματα που εκπροσωπούν, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως βρίσκονται σε άλλο πλανήτη αφενός, αφετέρου προφανώς πάσχουν από κάποια ανίατη σχιζοειδή διαταραχή της προσωπικότητας, που όμως σαφώς βλάπτει δραματικά τόσο τη χώρα όσο -και κυρίως- τα λαϊκά στρώματα. 
Στην ουσία με τις πράξεις τους βλάπτουν αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν: τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους. Άσχετα αν δεν το αντιλαμβάνονται. Και φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με τη δημοκρατία. Σαφέστατα, σκοπός τους είναι η επιβολή δικτατορίας -δήθεν- του προλεταριάτου. Στην ουσία, δικτατορία κομματικών εγκάθετων του ΚΚΕ. Αυτό άλλωστε ήταν το καθεστώς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (που οραματίζονται), που ουδεμία σχέση είχε με το σοσιαλισμό.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να μείνει στην ιστορία -και πιστεύω πως το θέλει-, οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε τρεις ενέργειες.

Πρώτον, να αλλάξει τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Είναι αδιανόητο να παραγράφονται τα κακουργήματα των υπουργών σε δύο χρόνια, ενώ των πολιτών σε δεκαπέντε. Θα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι όσοι διαπράττουν αδικήματα θα στέλνονται στη φυλακή. Για να μη δούμε σε λίγο καιρό να στήνονται λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος.
Δεύτερον, να στείλει στη Δικαιοσύνη (αλλάζοντας την κείμενη νομοθεσία) -και όχι στη Βουλή- συγκεκριμένους φακέλους με σκάνδαλα προκειμένου να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες και να απαγγελθούν κατηγορίες σε συγκεκριμένους υπουργούς και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.- εφόσον προκύψουν. Και να ανοίξει τους λογαριασμούς τους, των συγγενών τους και των εταιρειών πίσω από τις οποίες κρύβονται. Μπορεί να το κάνει και θα μείνει στην ιστορία για αυτό.
Τρίτον, να δώσει όραμα στο λαό, και διέξοδο.
Κατ΄ αρχήν να προχωρήσει αύριο σε ταχύτατες αποκρατικοποιήσεις του συνόλου των κρατικών επιχειρήσεων αλλά και άλλων, ανεκμετάλλευτων κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Να πουλήσει τα πάντα με ευνοϊκούς όρους σε ξένους και Έλληνες επενδυτές. Για να γλιτώσουμε από το βραχνά του κράτους οριστικά και αμετάκλητα. Και να στείλει σπίτι του άμεσα όποιον υπουργό δεν αποδίδει.
Αν τα κάνει, θα σώσει - ίσως - τη χώρα, την ύστατη στιγμή. Και θα ξαναβγεί πρωθυπουργός - έστω κι αν δεν τον νοιάζει, όπως δήλωσε στη Βουλή.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 8ης Μαΐου

Τραπεζική «ομπρέλα» στους δημόσιους υπαλλήλους

Στήριξη σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία αποπληρωμής δανείων

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δ.Ν.Τ

Νέο ασφαλιστικό

Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό
Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, το σ/ν για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, το οποίο θα πάρει αμέσως μετά το δρόμο για την ψήφισή του στη Βουλή.
Οι βασικές αλλαγές:

Ι) θεσμοθετείται η βασική σύνταξη την οποία εγγυάται, παρέχει και χρηματοδοτεί το κράτος της τάξης των 360 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα


ΙΙ) τα γενικά όρια ηλικίας παραμένουν στα ६५

ΙΙΙ) Ενοποιούνται όλοι οι φορείς κοινωνικών ασφαλίσεων σε τρεις (μισθωτοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι) σε ότι αφορά την κύρια σύνταξη και η αρχή γίνεται από το २०१३


ΙV) Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί τη βασική σύνταξη, που δεν αναλογεί σε ασφαλιστικές εισφορές και αντιστοιχεί σε 360 ευρώ σε σημερινές τιμές και θα χορηγείται από την 1/1/2018।

V ) Από την 1/1/2018 θα αρχίσει η λειτουργία των νέων φορέων κύριας ασφάλισης που προκύπτουν από την ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ : http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5898

Alex Jones: Έλληνες, πείτε όχι..

Λίγο παλιό , αλλά έχει ενδιαφέρον..

 

Οι "κατσα-ρόλερς"

Ένα νέο κίνημα, ένας νέος τρόπος διαμαρτηρίας έκανε την εμφάνισή του το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 200 Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους κρατώντας κατσαρόλες και διαμαρτυρήθηκαν για την οικονομική κρίση, τα μέτρα της κυβέρνησης και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

 

Εφόσον ο στόχος τους είναι η κατσαρόλα μας, ας της δώσουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί", αναφέρεται στην ανακοίνωση "μανιφέστο" των "κατσα-ρόλερς", όπως αυτή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο….

Μέσω της σχετικής ομάδας είχε γίνει το κάλεσμα για την πρώτη παρέμβαση της πρωτοβουλίας, η οποία κρίνεται επιτυχημένη και ήδη το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το ερχόμενο Σάββατο στον ίδιο χώρο, ενώ προαναγγέλθηκαν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες πόλεις…..

Περιμένουμε και στο Ηράκλειο….

Τα κύματα των νέων μέτρων μέχρι το 2014

Εκρηκτικό μείγμα πρόσθετων, φανερών και κρυφών, μέτρων με μειώσεις στις αποδοχές, απολύσεις στο δημόσιο, κύματα ανατιμήσεων, δραστική αύξηση της φορολογίας ακινήτων και περικοπές σε κοινωνικές και αναπτυξιακές δαπάνες, για εξοικονόμηση πρόσθετων πόρων 16,850 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία, δρομολογεί το μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα.

Το συμβόλαιο για τη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι και το 2014 προβλέπει μια πρωτοφανή και επισφαλή ταυτόχρονα εξοικονόμηση πόρων από περικοπές σε δαπάνες και αυξήσεις σε φόρους και τέλη του δημοσίου, που ανέρχεται σε 24,700 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 16,850 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επιβολή νέων επώδυνων μέτρων……

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Κώστα Αντωνάκου, στο e-go.gr

Με λένε Ελλάδα!!! *

Με λένε Ελλάδα!!! Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια…

Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολέμαγα για να μεγαλώσω. Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς. Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδεά στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν.. Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεααν με το παρελθόν.
Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια.. Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη. Η Χούντα. Το ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια στην εξουσία. Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα. Ο Κοσκωτάς. Ο Μητσοτάκης. Οι κοριοί. Το χρηματιστήριο του '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι λαϊκιστές στην εξουσία. Πράσινοι και μπλε. Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.
Οι συνδικαλιστές. Οι ληστοτραπεζίτες. Οι Αλβανοί και οι σφαγές. Οι Ρωσοπόντιοι. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.
Οι υπουργοί και οι μίζες. Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης. Ο μπουνταλάς κρεμανταλάς Καραμανλής, ο άχρηστος. Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή. Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη. Μου κλοτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι. Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"!
Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρομιάρα απ' όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, είναι να παραληρείς...
Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για εμένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.
Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρόμικη, με βίασαν όλοι.
Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.
Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη...

* Το κείμενο αυτό κυκλοφορεί με e-mail, και βρίσκεται και σε πολλά forums διαφόρων διευθύνσεων

Περί ευθύνης υπουργών

Τελικά τα blogs και οι διάφορες σελίδες στο internet που αποτυπώνουν τις απόψεις του απλού κόσμου, φαίνεται πως λαμβάνονται πλέον σοβαρά υπόψη και από τους κυβερνόντες. Σε συνδυασμό μάλιστα και με τις τελευταίες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις των πολιτών, που ολοένα και πιο έντονα ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας…

Ο υπουργός δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προανήγγειλε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέχρι τον Ιούνιο. «Σε συνεννόηση με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία…Επιδιώκεται, επίσης, με συναίνεση, άρση της ασυλίας των βουλευτών για κάθε κατηγορία που δεν σχετίζεται με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. «Αρκεί να συμφωνήσουν με δήλωσή τους τα κόμματα ότι κάθε κατηγορία κατά βουλευτή που δεν σχετίζεται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων θα οδηγεί χωρίς δεύτερη κουβέντα σε άρση της βουλευτικής ασυλίας», είπε ο υπουργός. Προτείνονται, μάλιστα, μέτρα διαφάνειας για τους πολιτικούς και τους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων θα δημεύονται τα περιουσιακά στοιχεία αν δεν αυτά δεν έχουν δηλωθεί.

Πολύ θετική εξέλιξη αυτή…Ελπίζω μόνο να μην έχει σκοπό μόνο να κατευνάσει την κοινή γνώμη, αλλά να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο δράσης των «εκλεκτών» και εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στο κοινοβούλιο…Με ανησυχεί πολύ το ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα»….Εδώ δεν μπορούν να κάνουν μια κοινή σύσκεψη οι αρχηγοί τους, θα συμφωνήσουν σε αυτό; Θα μου πεις, προκειμένου να πάρουν τον οργισμένο λαό με το μέρος τους, μπορεί και να το κάνουν…

Απλά εμείς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα…Να είμαστε υποψιασμένοι (όχι άδικα), και από την πρώτη μέρα που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο αυτό, να ψάχνουμε τι παραθυράκια θα έχουν εντέχνως αφήσει οι 300 για να καλύψουν το τομάρι τους…

Το λεξικό της κρίσης

Από τον ΚΥΡ, για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία..

clip_image002

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Το ταξίδι της λέξης μαμά

Μπήκε φουριόζος. Πέταξε την τσάντα. «Μη μου μιλήσεις είμαι πολύ ταλαιπωρημένος»… Κωστάκης 6 ετών. Μαύρη ταλαιπώρια! Μετά σαν κάτι να θυμήθηκε. Τινάχτηκε επάνω, άνοιξε τη σχολική του τσάντα, μου είπε «κλείσε τα μάτια σου» και σαν ταχυδακτυλουργός μου παρουσίασε περήφανα ένα γλαστράκι με λουλούδια και μια παιδική ζωγραφιά με τίτλο «Η μαμά μου η Ρέα». Με πήραν τα κλάματα! Τι τύχη! Τι απέραντη ευλογία να ξαναζήσω τη σκηνή. To πιο μαγευτικό ταξίδι ζωής……

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ρέας Βιτάλη, στο protagon.gr

Όταν ο θεός έφτιαχνε τη μητέρα…*

Όταν ο καλός Θεός δημιουργούσε τις μητέρες, βρισκόταν στην έκτη μέρα συνεχούς δουλειάς, όταν ο άγγελος εμφανίστηκε και είπε: "Παιδεύεστε πολύ με αυτό το δημιούργημα."
Και είπε ο Θεός: " Έχεις διαβάσει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει αυτό εδώ; Πρέπει να είναι εντελώς αδιάβροχο αλλά όχι πλαστικό, να έχει 180 μετακινούμενα μέρη που να μπορούν να αντικαθίστανται, να κινείται πάνω σε χυμένο καφέ και σε άλλα τροφικά κατάλοιπα, να έχει ποδιά που εξαφανίζεται όταν σηκώνεται, ένα φιλί που να θεραπεύει οτιδήποτε από ένα σπασμένο πόδι μέχρι μια ερωτική απογοήτευση, και να έχει έξι ζευγάρια χέρια."
Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι του αργά και είπε: "Έξι ζευγάρια χέρια...με κανέναν τρόπο."
"Δεν είναι τα χέρια που μου δημιουργούν προβλήματα," είπε ο Θεός. "Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που πρέπει να έχουν οι μητέρες."
"Αυτά θα υπάρχουν στο στάνταρ μοντέλο;" ρώτησε ο άγγελος. 
Ο Θεός έγνεψε καταφατικά. "Το ένα ζευγάρι για να βλέπει μέσα από κλειστές πόρτες όταν αυτή ρωτάει, "Τι κάνουν τα παιδιά εκεί;" όταν ήδη αυτή ξέρει. Το άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της για να βλέπει όσα δεν μπορούσε αλλά πρέπει να ξέρει, και φυσικά ένα τρίτο ζευγάρι εδώ μπροστά για να μπορεί να βλέπει πότε ένα παιδί κάνει γκάφες και να λέει, "Καταλαβαίνω και σ' αγαπώ," χωρίς να χρειάζεται να βγάλει λέξη.
"Κύριε," είπε ο άγγελος αγγίζοντας ευγενικά το μανίκι του, "Ξεκουραστείτε τώρα. Αύριο είναι άλλη μέρα.".
"Δεν μπορώ," είπε ο Θεός. "Είμαι πολύ κοντά στο να δημιουργήσω κάτι που μοιάζει τόσο πολύ με μένα. Ήδη έχω κάνει μία πού θεραπεύει μόνη της τον εαυτό της όταν είναι άρρωστη, που μπορεί να ταΐσει μια οικογένεια έξη ατόμων με μια μπουκιά ψωμί και που μπορεί να βάλει ένα εννιάχρονο παιδί να σταθεί κάτω από το ντους." 
Ο άγγελος περιτριγύρισε το μοντέλο της μητέρας πολύ αργά. "Είναι πολύ απαλή," αναστέναξε."
"Αλλά και πολύ σκληρή!" είπε ο Θεός με έμφαση. "Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αντέξει μια μητέρα."
"Μπορεί να σκέφτεται;"
"Όχι μόνο σκέφτεται, αλλά μπορεί να λογικεύει και να συμβιβάζει," είπε ο Δημιουργός. 
Τελικά ο άγγελος έσκυψε πάνω της  άγγιξε με το δάχτυλο του το μάγουλό της. "Εδώ υπάρχει μια διαρροή," είπε. "Σας το είπα, προσπαθήσατε να τοποθετήσετε πάρα πολλά σ' αυτό το μοντέλο."
"Δεν είναι διαρροή," είπε ο Θεός. "Είναι ένα δάκρυ."
"Και σε τι χρησιμεύει;"
"Είναι για χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, μοναξιά και υπερηφάνεια."
"Είστε μεγαλοφυΐα," είπε ο άγγελος.
Ο Θεός κοίταξε μελαγχολικά, "Δεν το έβαλα εγώ εκεί."

* Το παρόν κείμενο κυκλοφορεί με email

Γιατί…μαμά;

Μαμά…

Ακόμα προσπαθώ να σας … συγχωρήσω….

Είμαι 43 χρονώ πια…

Μου έχετε επιβάλει τον πληθυντικό…

Και συνεχίζω…

Τον θεωρείτε… ένδειξη σεβασμού….

Εγώ… υποταγή…

Σας τηλεφώνησα για «ευχές» σήμερα…

Είναι οι «τύποι», που πρέπει… να κρατηθούν…

Είστε πια στις ακτές του Ινδικού…

(εσείς… που θέλατε ρηχές και ήμερες θάλασσες…)

Από απόσταση,…

να μας κατακρίνετε…

Μαμά,

Σας συγχώρησα το πολύ ξύλο, που μελανιασμένη με έστειλε για δουλειά στην Τράπεζα…

Ναι! Κρίνατε ότι ξεφτίλισα την οικογενειακή παράδοση, με την μη εισαγωγή μου στο Πολυτεχνείο.. και την πρωτιά μου στα ΚΑΤΕΕ—και το τεράστιο θράσος μου να έχω δημοσιεύσει και κείμενα μου με 10.50 βαθμό στην Έκθεση, στις πανελλήνιες— ντροπή τεραστία…αλλά «ξεχάσετε» ότι υπήρχε και Πολυτεχνείο στη Θράκη, που μου απαγορέψατε να δηλώσω… όπως και το λατρεμένο μου Μαθηματικό.. έστω και στην Κρήτη…

Και η σχετική πρωτιά μου στον σχετικό της Εθνικής Τράπεζας διαγωνισμό απέδειξε την μετριότητα των συνδιαγωνιζομένων… ξέρετε συνειδητά απάντησα τα μισά- για να μην περάσω- και πέρασα πρώτη!!!…. Καταλαβαίνετε γιατί δεν «άντεχα»… τόση μετριότητα…

Γιατί όμως «ξεχάσατε» ότι με βρήκατε σχεδόν νεκρή… δεν έγινε ποτέ αυτό;;;;;

Έγινε μαμά… με 3 κουτιά tavor… (στο πρώτο συρτάρι ήταν… στην κουζίνα…, στον πρώτο όροφο της Πατρών 59…) τα λένε και τα «χαρτιά» εισαγωγής μου στα επείγοντα του Μανωλοπούλειου,… Σεπτέμβρης του ’82 ήταν….

Μαμά,

Σας συγχώρησα, που με αποκληρώσατε… Ναι!!!

Ό, τι έστησε ο μπαμπάς μου, είχε -από το 1965 και μετά- και τη δική σας συμμετοχή… και το 1984 ο Γρηγόρης «έφυγε»…Και αφού δεν ακολούθησα το όνειρο σας, για καριέρα τραπεζοϋπαλλήλου… το 1992 ήταν (μετά την εκούσια παραίτηση από την ΕΤΕ).. είπατε ότι δεν μου αξίζει.. δεν μου πρέπει… τίποτα…

Μαμά,

Είναι 2 χρόνια τώρα, που προσπαθώ να σας συγχωρήσω, για την τελική καταστροφή… Δεν μπορώ… Το παλεύω… πολύ!!!… Σας είπα την «αλήθεια»… την «έβλεπα»… είναι και αυτή η τραπεζική προϋπηρεσία μου… (αυτό που χρόνια αρνιόμουν… αλλά «χρειάστηκε» στα πολύ δύσκολα…). …

Μαμά!!!

Θα το παλέψω…

Μόνο μη με συνθλίβετε άλλο…

Μην με κατακρίνετε μέσω τηλεφώνου…

Αγωνίζομαι πολύ… και καθημερινά…

Μαμά!

Δεν είναι λίγο μια «πόλη» να με οικτίρει ως χαμένη στα «ναρκωτικά»…

και γώ… να πρέπει να αποδείξω ότι όχι… (συμπολίτες μου… «κλείστηκα» γιατί δεν «άντεξα» την απάτη… αυτήν που αποδέχεστε… γιατί χρειάζεστε το Χρήστο, να τον «γλύφετε» σαν Διευθυντή Τραπέζης- ίσως καλύψει και τις «περίεργες» συναλλαγές σας-, την Σοφία, σα δικηγόρο- που υποτίθεται θα σας σώσει, αλλά θα «βγάλει» και κάποιο ακίνητο σας ή επιχείρηση σας υπέρ της ή την Άννα στη ΔΟΥ… που θα βγάλει όχι μόνο ξύγκι από τη μύγα αλλά και νερό από την πέτρα… δες «Πανσέληνο» , πρώην θερινό σινεμά και νυν σκυλάδικο στο όνομα του αδερφού της, με παράβαση όλων των περί ΖΟΕ διατάξεων…)

Μαμά!

Κλειδώθηκα στο «σπίτι»… με τον αγώνα μου να σας συγχωρήσω, που παρασύρατε και τον λατρεμένο σας υιό , στην παρακμή…

Που, για να «βάλετε στην τσέπη» 10.000,00€… καταστρέψατε το παιδί μας (=Πάνος μας)

Και είπατε… ότι νοιάζεστε για τη Βασιλική(=η μοναδική εγγονή σας)… που την καταδικάσατε στη φτώχεια…

Μαμά!!!!!

Γιατί!!!!

Μαμά… παλεύω… αγωνίζομαι… πολύ!

Να μπορώ να σας αγαπάω…

Είναι δύσκολο…

Χρόνια πολλά… μαμά…

 

Πηγή: http://estap.wordpress.com/

Η γιορτή της μητέρας

Στην Αρχαία Ελλάδα «χάνονται» οι ρίζες της Γιορτής της Μητέρας, που από τις αρχές του περασμένου αιώνα καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η πρώτη μορφή εορτασμού της Μητέρας, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν μία γιορτή ανοιξιάτικη, αφιερωμένη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη), μητέρα των θεών και των ανθρώπων, την οποία διαδέχθηκε μία άλλη γιορτή, αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας, τη Ρέα, θεά της γονιμότητας, σύζυγο του Κρόνου και μητέρα του Δία, αλλά και όλων των θεών της αρχαίας Ελλάδας. Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συναντάμε τη γιορτή της Μητέρας ως γιορτή αφιερωμένη στη θεά Κυβέλη, που γινόταν κάθε Μάρτη. Στην Αγγλία του 15ου-16ου αιώνα κάνει την εμφάνισή της μία νέα εκδοχή της γιορτής, "Mothering Sunday", που γιορταζόταν την τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής, προς τιμή όλων των μητέρων της χώρας. Την ημέρα αυτή, ακόμα και οι υπηρέτες έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ώστε να είναι κοντά στις μητέρες τους. Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη, η γιορτή μεταβλήθηκε σε γιορτή προς τιμήν της "Μητέρας Εκκλησίας", αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν, όπως ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα τη μητέρα και την εκκλησία.

Ο παγκόσμιος εορτασμός της Γιορτής της Μητέρας στις μέρες μας οφείλεται στην Αμερικανίδα Ana Jarvis, από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, που από το 1907 ανέλαβε εκστρατεία για την καθιέρωση μιας επίσημης γιορτής της μητέρας, θέλοντας η ίδια να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικανών, μετά τη λήξη του Εμφυλίου. Οι αγώνες της δικαιώθηκαν το 1914, όταν το Κογκρέσο καθιέρωσε τη Γιορτή της Μητέρας, ως επίσημη εθνική εορτή των ΗΠΑ, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Αργότερα, ο εορτασμός επικράτησε διεθνώς.

Στην Ελλάδα, γιορτάστηκε για πρώτη φορά, στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, της Υπαπαντής. Τη δεκαετία του ‘60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου, τη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Μπορεί στις μέρες μας η γιορτή να έχει εμπορευματοποιηθεί, σίγουρα όμως αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία να εκδηλώσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στο πιο αγαπημένο μας πρόσωπο, με μία στοργική αγκαλιά, ένα φιλί και ένα λουλούδι.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων