ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Κορίτσια παίξτε μπάλα!!!

Και να λοιπόν που ξεκινά το μουντιάλ και όλες εμείς οι γυναίκες πρέπει να μεταμορφωθούμε σε αμίλητα, αόρατα, υπάκουα, υπηρετικά όντα κινούμενα ΜΟΝΟ για να φέρουμε την μπύρα από το ψυγείο ή την πίτσα από την κουζίνα (και αυτό γρήγορα και σκυφτά για να μην χάσουν καμιά καλή φάση 3κλασμάτων του δευτερολέπτου). Για να μην πω πως για να γίνουμε και σούπερ γυναίκες το καλύτερο θα ήταν να προσπαθήσουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!! Έχω βαρεθεί να ρωτώ και ακόμα να μην μπορώ να καταλάβω τι στο καλό είναι το offside(την θεωρία την πιάνω στην πράξη δεν το βλέπω –χαχαχα-)όπως και το 99,99 % των γυναικών( ελπίζω)!

Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ??? ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ!!! Δεν θέλω να τα μάθω!!! Βέβαια, όλο αυτό αλλάζει όταν παίζει η Εθνική μας γιατί εκεί το μόνο που πρέπει να ξέρεις για να παρακολουθήσεις είναι το γκολ, μπαίνει δεν μπαίνει κερδίζεις, χάνεις! Τόσο απλό! Εκεί ναι, και θα παρακολουθήσω και πίτσα θα φάω και μπύρα θα πιω και θα ζητωκραυγάσω (ελπίζω στο σωστό γκολ...) αλλά στους υπόλοιπους άσχετους αγώνες τι με νοιάζει εμένα τι κάνουν??? Ποιος μπορεί να αναγκάσει τα αρσενικά να καταλάβουν πως ολοήμερο shopping φορτωμένες με τσάντες, χωρίς διάλειμμα μπορεί να μας ξεκουράσουν??? Κανείς! Ας μην το καταλάβουν! Και επειδή η καταπίεση δεν κάνει καλό σε κανένα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕI!!!

Αυτές τις ιερές μέρες για εκείνους ας γίνουν fun μέρες για μας! Κορίτσια παίξτε μπάλα!!! Ευκαιρία να βγούμε, να πάμε για φαγητό, για μπυρίτσα, να πούμε τα δικά μας (ακαταλαβίστικα για εκείνους) πράγματα, να μαζευτούμε με φίλες μας σε σπίτι να κάνουμε spa, μένοντας έξω από το οπτικό τους και ακουστικό τους πεδίο! θα γίνουμε και για εκείνους οι τέλειες (εξαφανισμένες) γυναίκες και θα περάσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!

Το «καλό» Ελληνικό όνομα

Η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει μια έρευνα που έγινε αποκλειστικά για τους «Νέους Φακέλους» για την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, και ακόμα απαντά στο πώς αυτή εξελίχθηκε διαχρονικά, πως προβάλλεται στο εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες και ποια είναι τα λάθη που έγιναν μέχρι σήμερα. Ειδικοί σε θέματα διαμόρφωσης εικόνας από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξηγούν στην κάμερα των «Νέων Φακέλων» γιατί ο Ζορμπάς από το πρότυπο του εξωστρεφούς και ανέμελου Μεσόγειου μετατράπηκε στον τεμπέλη και κλέφτη Νεοέλληνα και μιλούν για τα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα προκειμένου να κερδίσει ξανά το χαμένο έδαφος. Ακόμα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μιλά στη Σοφία Παπαϊωάννου για το σχέδιό του να βγάλει την Ελλάδα από την αφάνεια. Τέλος, η εκπομπή αποκαλύπτει τι ενδέχεται να κρύβεται πίσω από τα προσβλητικά πρωτοσέλιδα του γερμανικού περιοδικού Focus.

Δείτε το βίντεο εδώ

She Doesn’t Trust You? Blame the Testosterone

The glue that binds a human society together is trust. But people who trust others too much are likely to get taken for a ride. Both trust and distrust, it now seems, are influenced by hormones that can induce people to ratchet their feeling of trust up or down.

Η συνέχεια εδώ.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ και μπάνια…η ευκαιρία του Γιώργου

Ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σήμερα, ή αλλιώς το Μουντιάλ, όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι, και τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη Νότιο Αφρική… Κι αν όχι όλου του κόσμου, σίγουρα του μισού αντρικού πληθυσμού της γης!!! Όμως και τα βλέμματα των Ελλήνων είναι στραμμένα εκεί, αφού για δεύτερη φορά στην ιστορία (την πρώτη δε θέλουμε να τη θυμόμαστε καν, αφού δεν είχαμε πετύχει ούτε γκολ) συμμετέχει η εθνική μας ομάδα στην κορυφαία αυτή ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Για ένα μήνα λοιπόν θ’ ασχοληθούμε αρκετά με το ποδόσφαιρο.. Και είμαι σίγουρος ότι πολύ από εμάς θα το αναγάγουμε σε νο1 προτεραιότητα της καθημερινότητάς μας… Το πρόγραμμα της ημέρας θα βγαίνει βάσει των αγώνων…

Για όσους και κυρίως όσες όμως δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, υπάρχει η εναλλακτική της θάλασσας… Ο καιρός είναι θαυμάσιος (παρεμπιπτόντως, έρχεται μίνι καύσωνας) και οι παραλίες μας το ίδιο….Και αν και δεν προβλέπονται διακοπές για πολλούς από εμάς φέτος, και τα μπανάκια μας στις κοντινές παραλίες θα τα κάνουμε, και τα ρακάκια μας και τις μπυρίτσες μας θα πιούμε, και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε…

Έχω την εντύπωση όμως ότι δεν περιμένουμε μόνο εμείς αυτές τις μέρες….Τις περιμένει και η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση… Τώρα που θ’ ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, ή θα πηγαίνουμε καθημερινά στη θάλασσα, θ’ ασχολούμαστε όπως είναι φυσικό (και όπως γίνεται άλλωστε και κάθε καλοκαίρι) λιγότερο με τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας… Ευκαιρία λοιπόν για τους κυβερνώντες να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γι’ αυτούς γίνεται τα μέτρα που θέλουν..ή μάλλον που θέλει το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και να σκεπάσουν και κανά-δυο σκάνδαλα, αν προλάβουν, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση που έχει κι αυτή λερωμένη τη φωλιά της…Η τελευταία δε (αξιωματική και μη) θα αξιοποιήσει το θέρος για ανασύνταξη…

Μην περιμένετε λοιπόν να σεβαστούν τα μπάνια του λαού..Άλλες εποχές τότε που αυτά ήταν ιερά…Μην περιμένετε να συμμεριστούν την αγωνία σας και την αγάπη σας για το ποδόσφαιρο…Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, και να παρακολουθούμε τι αποφασίζεται για εμάς και για τα παιδιά μας. Όχι ως θεατές από τον καναπέ ή την ξαπλώστρα, αλλά ως ενεργοί πολίτες….Γιατί αλλιώς, όταν με το καλό τελειώσει το Μουντιάλ ή γυρίσουμε από τα μπάνια, μπορεί ν’ ανακαλύψουμε ότι τελικά κανείς δε φταίει για το Βατοπαίδι, κανείς δε λαδώθηκε από τη siemens, και ότι θα πάρουμε σύνταξη 400 ευρώ στα 70 μας!!!!

Υ.Γ. Go Greece, όπως θα έλεγε και ο Γιώργος…

Άνοδος 10% των τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία

Αύξηση 10,1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία τον Απρίλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2009.

Περισσότερα στην kathimerini.gr

Για να δούμε, οι τιμές στα ράφια θα αυξηθούν μόνο 10%;

Αυξάνεται επικίνδυνα η θερμοκρασία της Γης

Ο πλανήτης ακολουθεί προδιαγεγραμμένη πορεία, που θα οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας του κατά 3 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα μας, παρά τις υποσχέσεις για περικοπή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Γερμανών επιστημόνων.  Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του έγκριτου Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, "είναι ουσιαστικά βέβαιη η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά ενάμιση βαθμό, πολύ πιθανό η αύξησή της να ξεπεράσει τους δύο βαθμούς, ενώ υπάρχει πιθανότητα πάνω από 50% η άνοδος να υπερβεί τους τρεις βαθμούς".
    Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει συναίνεση όσον αφορά το ποιο μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές επίπεδο ανόδου της θερμοκρασίας και αναφέρουν ότι ακόμα και μια αύξηση κατά δύο βαθμούς θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για το λιώσιμο των πάγων και τις βροχοπτώσεις.
    Μεταξύ άλλων, η νέα έρευνα κατηγορεί την Κίνα (τον μεγαλύτερο στον κόσμο ρυπαντή με άνθρακα) ότι έχει πάρει "ανεπαρκή" μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ προειδοποιεί τις ΗΠΑ (δεύτερο μεγαλύτερο ρυπαντή διεθνώς) ότι, ακόμα κι αν πληρούσε τις δεσμεύσεις της συμφωνίας της Κοπεγχάγης, τα μέτρα τους θα ήσαν επίσης ανεπαρκή.
    Η μέση θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί ήδη κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης. Μια πρόσθετη αύξηση 0,6 βαθμών θεωρούν οι επιστήμονες ότι θα πρέπει να προστεθεί (ανεβάζοντας έτσι τη συνολική αύξηση στους 1,4 βαθμούς), από παρελθούσες εκπομπές αερίων, οι οποίες όμως ακόμα δεν έχουν ορατή επίπτωση στο κλίμα και στην παγκόσμια θερμοκρασία λόγω της αδράνειας και των χρονικών υστερήσεων στις αντιδράσεις του κλιματικού συστήματος του πλανήτη μας.
    Στην Κοπεγχάγη, 120 κράτη συμφώνησαν σε εθελοντική δράση (όχι δεσμευτικά υποχρεωτική) να μειώσουν τα "αέρια του θερμοκηπίου", ώστε η συνολική άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει τους δύο βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αν ληφθεί υπόψη ότι, σύμφωνα με τις ανωτέρω εκτιμήσεις, η θερμοκρασία ουσιαστικά έχει αυξηθεί κατά 1,4 βαθμούς μέχρι τώρα, μικρά περιθώρια για περαιτέρω αύξηση έχουν απομείνει. Όπως όμως δείχνει και η νέα γερμανική μελέτη, ο πλανήτης μας ακολουθεί μια αυτοκαταστροφική πορεία, με "προδιαγραμμένη" μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση θερμοκρασίας μέσα στον αιώνα μας.

Πηγή: Express.gr

Οδηγίες προς γυναίκες για το Μουντιάλ από τους Ράδιο Αρβύλα..

Μετά την ανάρτηση που είχαμε κάνει από αυτό το ιστολόγιο με τίτλο “Οδηγίες προς γυναίκες....” , ήρθαν συμπληρωματικές οδηγίες από τους Ράδιο Αρβύλα….Γυναίκες, δώστε προσοχή, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων….Άνδρες, απλά απολαύστε…..

"Κίνδυνος κατάρρευσης της Ιαπωνικής οικονομίας"!

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Naoto Kan, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας λόγω της συσσώρευσης χρέους! Μάλιστα, είπε συγκεκριμένα ότι πρέπει να κάνουν δημοσιονομική αναδόμηση για να αποφύγουν μια κρίση όπως αυτή της Ελλάδας. (περισσότερα εδώ).

Και ρωτώ: Αν οι φοβεροί και τρομεροί Ιάπωνες, με τέτοιο παραγωγικό ιστό και χωρίς αμυντικές δαπάνες(!), έχουν τέτοιους φόβους, μήπως κάτι δεν πάει καλά γενικότερα; Μήπως, το παγκόσμιο μονεταριστικό σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Μήπως να φροντίσουμε, καλού κακού, να έχουμε μια κατσίκα ο καθένας και ένα περβόλι (άνυδρο, γιατί ούτε νερό θά 'χουμε να ποτίζουμε); Έτσι, "just in case" ...

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Άρχισαν τα όργανα σε Χερσόνησο και Μάλια..

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, και σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια σε Χερσόνησο και Μάλια της Κρήτης. Περιοχές που κάθε χρόνο τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας όχι για τις όμορφες παραλίες τους και τα παραλιακά δρομάκια τους όπως θα έπρεπε, αλλά για τα έκτροπα που γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι από τους τουρίστες. Και όλα αυτά με την ανοχή των ντόπιων, οι οποίοι στους δύσκολους αυτούς καιρούς δεν έχουν και πολλές επιλογές ως προς τους πελάτες….

Αυτός είναι όμως ο τουρισμός που θέλουμε; Αυτός ο τουρισμός αξίζει στην όμορφη Κρήτη μας; Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να πουλήσουμε στο εξωτερικό; Οι τοπικοί άρχοντες λένε όχι…Τι έχουν κάνει όμως γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια; Η αστυνομία κατά καιρούς συλλαμβάνει διάφορους, οι οποίοι τελικά τη γλυτώνουν πολύ φτηνά, σε σχέση με τη ζημιά που κάνουν στην περιοχή.

Η αρχή πρέπει να γίνει με τους τουριστικούς πράκτορες…Αυτοί είναι που πουλάνε “πακέτα ξέφρενης διασκέδασης” σε Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες, και μάλιστα σε τιμές 300ευρώ η βδομάδα με εισιτήρια και διατροφή πληρωμένα..Πρέπει να ελεγχθούν οι τρόποι διαφήμισής τους στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο με κάποιο τρόπο, ώστε να μην προβάλουν ως προσόν της κάθε περιοχής την ασύδοτη και ξέφρενη διασκέδαση, και κυρίως την ατιμωρησία…

Τέλος, σαν “ντόπιος”, θα πω το παράπονό μου: δε γίνεται όλοι οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και γενικότερα οι επιχειρηματίες που ζουν από τον τουρισμό να κάνουν “τεμενάδες” στον κάθε αλλοδαπό τουρίστα, να του δίνουν πακέτα διακοπών σε τιμές εξευτελιστικές, και ο Έλληνας τουρίστας να μην μπορεί με τα ίδια χρήματα να απολαύσει ούτε ένα Σαββατοκύριακο τις ίδιες υπηρεσίες… Αυτό πρέπει να τελειώσει…Και η αρχή πρέπει να γίνει φέτος, που η τουριστική κίνηση θα είναι όπως φαίνεται μειωμένη, όπως και η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα …

Αν κύριοι που ζείτε από τον τουρισμό δεν στραφείτε στην εγχώρια αγορά προσφέροντας στον Έλληνα πακέτα ίσης αξίας και ποιότητας με αυτά που προσφέρετε στον ξένο, προβλέπω σύντομα ν’ ασχολείστε με άλλο επάγγελμα..

Δείτε το πρώτο από τα πολλά βίντεο που θα δούμε και φέτος, με θέμα επεισόδια σε Χερσόνησο και Μάλια εδώ.

66 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο

Στις 10 Ιουνίου 1944 έλαβε χώρα η σφαγή του Διστόμου, μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με 228 νεκρούς, εκ των οποίων οι 53 ήταν παιδιά. Ο Χάνς Ζάμπελ, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σφαγή αγνοείται, ενώ πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ζει μέχρι και σήμερα, ελεύθερος.

Περισσότερα στο tvxs.gr

Σχόλιο: οι δικαιολογίες των τότε Γερμανών υπευθύνων για τη σφαγή εκείνη, μου θυμίζουν λίγο τις δικαιολογίες των Ισραηλινών για τη σφαγή ετούτη, πάνω στα καράβια (και όχι μόνο).
 

Εγκύκλιος για τη θερινή ραστώνη

image Το φαινόμενο της καλοκαιρινής «διάλυσης» του δημοσίου επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να εκδίδει εγκύκλιο που για τον εξορθολογισμό των αδειών με στόχο να μην επαναληφθεί το φαινόμενο «ερήμωσης» των Δημοσίων υπηρεσιών τους θερινούς μήνες.

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών επεσήμαινε, μάλιστα, ότι εφέτος οι άδειες από τη «σημαία» αλλά και η χρήση μεγάλων σε διάρκεια αδειών από τους δημοσίους υπαλλήλους αναμένεται να είναι ο «κανόνας» καθώς όπως χαρακτηριστικά έλεγε «δεν πρόκειται να βάλουν νερό στο κρασί η διάθεση για δουλειά έχει μειωθεί με κύρια αφορμή τα μέτρα και οι περικοπές στους μισθούς τους».

Η εγκύκλιος για την αντιμετώπιση τής Θερινής άδειας επισημαίνει ότι στις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως από αυτές που χαρακτηρίζονται αιχμής, από 1 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι προϊστάμενοι θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λείπει μόνο το 1/3 των υπαλλήλων.

Επίσης σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου δεν θα μπορούν να λείπουν πάνω από το 50% των εργαζόμενων.

πηγή: ethnos.gr

Πεντοζάλης για Γκίνες

image Το ηλιοβασίλεμα της 7ης Αυγούστου του 2010 θα μείνει στην ιστορία γιατί θα συνδυαστεί με την εκδήλωση ένωσης όλης της Κρήτης από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι, με μια ανθρώπινη αλυσίδα χορευτών μήκους 200.000 μέτρων και πλέον, οι οποίοι πιασμένοι χέρι-χέρι θα χορεύουν ταυτόχρονα πεντοζάλη, στέλνοντας το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας.


Η εκδήλωση με τίτλο "Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας" διοργανώνεται από το Σωματείο "Πλανήτης Κρήτη"!
«Το σωματείο μας», είπε στη "Ν.Κ." ο πρόεδρός του κ. Σπύρος Πρεβεζάνος από τα Χανιά, «είναι μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό και ανθρωπιστικό. Κοινός παρανομαστής του σωματείου μας είναι ο σεβασμός στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στη διαφορετικότητα και στα "πιστεύω" των συνανθρώπων μας, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, φυλή, πολιτισμό κ.λπ. Ό,τι ενώνει προστατεύει, δημιουργεί, διδάσκει και βοηθά τον άνθρωπο χαρακτηρίζει τον "Πλανήτη Κρήτη". Αντίθετα, ό,τι διαιρεί, σκορπά έριδες, δημιουργεί πάθη, αντιπαλότητες, αντιπάθειες κ.λπ. είναι ξένο για μας».
Στις 7 Αυγούστου, "Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας", 200.000 και πλέον χορευτές από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι θα ξεκινήσουν να χορεύουν ταυτόχρονα αργό πεντοζάλη και θα τους ακολουθήσουν οι Κρητικοί της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, του Πόντου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε όποιο σημείο του πλανήτη υπάρχει και είναι οργανωμένο σε συλλόγους το κρητικό στοιχείο.
«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Κρήτη θα στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί της», τόνισε ο κ. Σπύρος Πρεβεζάνος.


Διεθνές ενδιαφέρον
Τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα και φυσικά τα ελληνικά και κρητικά ΜΜΕ θα επικοινωνήσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη τη μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο εκδήλωση. Οι διοργανωτές είναι σε επαφή με την Guinness World Records, προκειμένου να καταχωριστεί το κατόρθωμά τους, να βάλουν πάνω από 200.000 ανθρώπους να χορεύουν ταυτόχρονα πεντοζάλη, στο βιβλίο Guinness.
«Τα οφέλη από την εκδήλωση», υποστηρίζει ο κ. Σπύρος Πρεβεζάνος, «είναι διαχρονικά, πολλά είναι άμεσα, άλλα έμμεσα και αρκετά προστιθέμενης αξίας. Εξασφαλίζουμε την προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη. Επιτυγχάνουμε αύξηση του τουριστικού μας προϊόντος και συμβάλουμε στη συναδέλφωση των λαών της γης».
Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή δεν έχουν παρά να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του "Πλανήτη Κρήτη" www.200000.gr.

πηγή: neakriti.gr

Κατάργηση Επαγγελματικού Πρωταθλητισμού

Προς κάθε αρμόδιο.

Κυρία/Κύριε,

Νομίζω ότι ο επαγγελματικός πρωταθλητισμός (σε όλα τα “σπορ”) δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του Αθλητισμού. Στην καλύτερη περίπτωση απλώς καλλιεργεί την καναπεδολαγνεία η οποία βασίζεται στην εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου (και εμένα συμπεριλαμβανομένου) να χάσκει με γουρλωτά μάτια όταν βλέπει ωραία γκολ ή ωραία καλάθια ή ωραίες τούμπες. Αποτελεί, επίσης, πεδίο μη παραγωγικής (δηλ. παρασιτικής) διακίνησης πλούτου. Στη χειρότερη περίπτωση, είναι χώρος ιδανικός για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για απάτες μαφιόζικης μεθοδολογίας, για άσκηση κάθε μορφής βίας, για διαχείριση πολιτικής ισχύος, κλπ κλπ κλπ.

Προτείνω, λοιπόν ένθερμα, την άμεση (από τη δημοσίευση του παρόντος) κατάργηση του επαγγελματικού πρωταθλητισμού, καθώς δε συνεισφέρει θετικά σε απολύτως κανένα τομέα της κοινωνίας. Όλοι οι πόροι που σπαταλώνται για τη συντήρηση αυτού του αρρωστημένου συστήματος, προτείνω να διατεθούν στον αμιγώς ερασιτεχνικό και μαζικό (για όλες τις ηλικίες και ικανότητες) Αθλητισμό.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.

Με Τιμή,

Ένας αρμόδιος!
(εγώ τον κατάργησα ήδη)

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Οι καραμέλες της ντροπής

……Θα ισχυριζόμουν πως η καραμέλα της συλλογικής ευθύνης είναι ό,τι πιο ισοπεδωτικό και άρα πρόστυχο: Εξομοιώνει ηθικά τον εγκληματία μεγαλοπρομηθευτή του δημοσίου και τον πολιτικό συνέταιρό του με τον απλό πολίτη-μικροπαραβάτη. Επιμερίζει την ενοχή. Όλοι μαζί να ριχτούμε στην κόλαση. (Κάποιοι, τυχαία είτε μοιραία, θα πέσουν στα μαλακά…) Και όλοι να λάβουμε άφεση αμαρτιών, εάν κάποτε γυρίσει ο τροχός.

Θα το ισχυριζόμουν άμα δεν υπήρχε η δεύτερη καραμέλα: Το να βαφτίζεται γενικώς και αδιακρίτως η κρίση ευκαιρία και να παρουσιάζονται τα εξουθενωτικά μέτρα περίπου σαν τις αναζωογονητικές αφαιμάξεις που πραγματοποιούσαν οι μεσαιωνικοί γιατροί. «Η φτώχεια» σε διδάσκουν «θα μας συνεφέρει. Θα μας βγάλει από τον καταναλωτικό λήθαργο. Θα ενισχύσει τη δημιουργικότητά μας. Σε χαλεπούς άλλωστε καιρούς δεν μεγαλουργήσαμε;»……

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο protagon.gr

Είμαστε εντός προγράμματος!!!

Ο Μ.Γρηγορόπουλος, μέλος της αποστολής στη Γάζα, μιλάει στο Λαζόπουλο

Απλός αλλά περιεκτικός ο λόγος του Μιχάλη, που δίνει τέλος στις φημολογίες και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων περί προβοκάτσιας από πλευράς των Τούρκων κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιχειρήθηκε να δοθεί στη Γάζα από τον στολίσκο της Ελευθερίας….

Εκτονωθείτε, πετώντας τους τούρτες!!!!

Έχετε απηυδήσει με όλα αυτά που ακούτε για τους πολιτικούς μας; Θεωρείτε ότι αυτοί φταίνε για το χάλι που βρίσκεται η χώρα μας, αλλά δεν βλέπετε να το πληρώνουν; Σας προκαλούν οι βίλες με θέα που κατέχουν, οι μεζονέτες με πισίνες στην ταράτσα, τα δεκάδες σπίτια και ακίνητά στα οποία είναι ιδιοκτήτες και δεν ξέρει κανείς πως τα αγόρασαν;

Θέλετε να τους τα πείτε ένα χεράκι, να τους πετάξετε κανένα γιαουρτάκι, αλλά δεν τους βρίσκετε γιατί ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους; Σας έχω τη λύση…..

Στο http://www.greekpayback.com/ , μπορείτε να εκτονωθείτε ελεύθερα….Πετάξτε τούρτες στους πολιτικούς που φέρονται να εμπλέκονται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης Ελλάδας…Βγάλτε τα απωθημένα σας διαδικτυακά…Γιατί αν τα βγάλουμε όλοι στην πραγματική ζωή, δε θα μείνει κανένας και τίποτα όρθιο…

payback

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η παράσταση “Βοτοπαίδι” έλαβε τέλος…

Βατοπεδι - vatopediΔιαβάζω σε διάφορες ιστοσελίδες ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου. Είχα μια κρυφή ελπίδα κι εγώ, όπως και πολλοί από εσάς, ότι τα κόμματα θα αφήσουν το μικροκομματικό τους συμφέρον στην άκρη, και θα προσπαθήσουν να φέρουν στο φως και στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτού του αδιαμφισβήτητα μεγάλου σκανδάλου, που ζημίωσε οικονομικά αλλά και ηθικά τη χώρα.Δεν έγινε έτσι όμως… 5 τα κόμματα στη βουλή, 5 και τα πορίσματα…

Το ΠΑΣΟΚ ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλο, Απ.Κοντό, Ευ.Μπασιάκο, Κ.Κιλτίδη, Π.Δούκα και Γ.Βουλγαράκη, ενώ η ΝΔ ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του νυν υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντας παράλληλα πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς αναφορά προσώπων.
Το ΚΚΕ μιλά για διαχρονικό σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ ο ΛΑΟΣ ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Γ.Δρυ, Απ.Φωτιάδη, Απ.Κοντού, Ευ.Μπασιάκου και Π.Δούκα, σημειώνοντας παράλληλα ότι την κεντρική «διαχείριση» της υπόθεσης των ανταλλαγών είχε το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες των Γ.Δρυ, Απ.Φωτιάδη, Ευ.Μπασιάκο, Π.Δούκα, Απ.Κοντό, Θ.Ρουσόπουλο και Κ.Κιλτίδη.

Μετά από τόσους μήνες απασχόλησης τόσων βουλευτών, μετά από τόση σπατάλη χρήματος του Ελληνικού λαού  σε συνεδριάσεις της επιτροπής, μας είπαν αυτά που είχαν στο μυαλό τους να πουν πριν καν συσταθεί η εξεταστική επιτροπή: ότι βολεύει το κάθε κόμμα!!! Και κατά ένα περίεργο τρόπο, το ίδιο θα γίνει και με τη siemens, και με όποια άλλη επιτροπή σκεφτούν να συστήσουν , για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας….

Πως λοιπόν να πιστέψει ο κάθε νέος το πολιτικό αυτό σύστημα, και να το εμπιστευτεί; Πως να πιστέψει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, όπως μας λένε; Πως να πιστέψει ότι έχουν τη βούληση να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο, και να τιμωρήσουν αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ζημίωσαν τη χώρα, και την έφεραν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα; Σε κάθε βήμα τους και με κάθε πράξη τους δείχνουν το αντίθετο…Και το κυριότερο: δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια ν’ αλλάξουν πρώτα τους εαυτούς τους….

Όσο όμως συνεχίσει να γίνεται αυτό, τόσο περισσότερο έδαφος θα κερδίζει ο “κανένας”, για τον οποίο έχω ξαναγράψει σε παλιότερη ανάρτηση. Και τα κρούσματα λεκτικών επιθέσεων σε πολιτικούς ολοένα και θ’ αυξάνονται…Ήδη οι περισσότεροι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις περιφέρειες που εκλέγονται…

Αυλαία λοιπόν στην θεατρική παράσταση “Βατοπαίδι” , που ανέβηκε φέτος στη θεατρική σκηνή της Βουλής…Παρά την εξαιρετική απόδοση των ηθοποιών όμως, που είχαν μάθει κατά γράμμα τους ρόλους τους, και τους απέδωσαν εξαιρετικά, και παρά τη μεγάλη προβολή που είχε από τα κανάλια, το κοινό απογοητεύτηκε…Η παράσταση έπιασε πάτο..Και μαζί με αυτήν, έπιασε πάτο και το πολιτικό μας σύστημα….

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος στη Ν. Αφρική για το Μουντιάλ

 

πηγή: mega

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων και ενιαία Αρχή πληρωμής

Στην απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και στη σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής προχωρά η κυβέρνηση.

 

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου (Διαβάστε ολόκληρη την Υπουργική Απόφαση εδώ).

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία προβλέπεται στον Νόμο 3845/2010, ξεκινά η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την απόφαση καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής, η εφαρμογή της οποίας είναι ευρεία.

Η απογραφή θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου 2010, ενώ οι υπόχρεοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου 2010. Την απογραφή συντονίζει η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ.

Μετά το διάστημα των τριών μηνών για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων των αρχείων της απογραφής, η Ε.Α.Π. υποχρεούται να παύσει προσωρινά την καταβολή των αμοιβών και κρατήσεων των εν λόγω αμειβομένων, μέχρι να διορθωθούν τα στοιχεία ή να απογραφεί ο αμειβόμενος. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές καταβάλλονται αναδρομικά.

Επιπλέον, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση συστήνεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, Χ.Ε.Π., αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ε.Α.Π., απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού.

Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Α.Π. μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 (Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «με την απόφαση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα για την βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και δείχνει την αποφασιστικότητα της να διορθώσει χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Το κράτος αποκτά για πρώτη φορά πλήρη εικόνα των αμοιβών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, ενώ γίνεται πράξη το αυτονόητο, η πλήρης καταγραφή των εργαζομένων, που θα επιτρέψει την ουσιαστική αξιοποίησή τους και παράλληλα τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου των δαπανών του Δημοσίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, σε ένα δεύτερο στάδιο, για δημιουργία ενιαίου μισθολογίου».

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Σχετική ανάρτηση : Δεν ξέρουν πρόσθεση;

Συνελήφθη για την "αντικαλλικρατική" μαντινάδα

image

Αυτές οι τρεις στροφές μαντινάδων που έγραψε ένα κάτοικος της Καντάνου των Χανίων, ως αντίδραση για το σχέδιο Καλλικράτης, στάθηκαν αρκετές για να οδηγήσουν την ελληνική αστυνομία, σε μια άνευ λόγου, επιχείρηση σύλληψης του «στιχουργού», ο οποίος επιχείρησε μία παράφραση του Ερωτόκριτου.
Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών Καντάνου, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, άνδρες του Α.Τ. Καντάνου συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος είχε γράψει τη μαντινάδα και τον οδήγησαν στο τμήμα.
Ο λόγος είναι ότι ο δήμαρχος τους χωριού υπόβαλε μήνυση εναντίον του, καθώς μία ημέρα νωρίτερα, στην επέτειο του ολοκαυτώματος, εθεάθη να κρατά και να διαβάζει τη φωτοτυπία με την παραπάνω μαντινάδα.


Διαβάστε τo email που έστειλε στη zougla.gr η Πρωτοβουλία Πολιτών Καντάνου:


“Από τη μεριά μας, εμείς οι πολίτες της Μαρτυρικής Καντάνου, που ζήσαμε προσβλητικά την «αστυνομοκρατούμενη» Κάντανο στις 3 του Ιούνη 2010, αφού οι άνδρες της ασφάλειας και οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους επισκέπτες, καταδικάζουμε απερίφραστα την παραπάνω σύλληψη του συγχωριανού μας.
Δεν είναι δυνατόν, με αυτή την γελοία κατηγορία, να εξευτελίζεται δημόσια και να διαπομπεύεται σαν να ήταν ο χειρότερος εγκληματίας, ένας συγχωριανός μας, τη στιγμή μάλιστα που η αστυνομία γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι και που είναι το σπίτι του και θα μπορούσε να τον καλέσει οποιαδήποτε στιγμή για κατάθεση.
Είναι σαφές ότι στόχος των εμπνευστών αυτής της νέας «φαρσοκωμωδίας» δεν είναι άλλος, από τον εκφοβισμό όλων εμάς που ζούμε και αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Κάντανο.
Ας καταλάβουν όμως, όσο είναι καιρός, ότι με τέτοιες μεθόδους πετυχαίνουν τα αντίθετα. Η ιστορία μας το αποδεικνύει. ”
Πρωτοβουλία Πολιτών Καντάνου

Πηγή: zougla.gr

Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΖΟΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, μιλώντας σε Ρ/Σ Αλεξανδρούπολης – Ιωαννίνων :

Όταν τα κόμματα αδυνατίζουν στο εσωτερικό τους ως παραγωγή ιδεών, προγραμμάτων μεταβάλλονται σε μη κόμματα, μιζοκόμματα. Την διαδικασία αυτή που είχε την αφετηρία της στην υπόθεση Κοσκωτά και παγιοποιήθηκε αργότερα αναλύω στο βιβλίο από «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος». Θα μπορούσε να μοιρασθεί στο Κοινοβούλιο, την Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια.

Το ΚΚΚΑΣΟΡ και η Ν.Δ. είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις μιζοκομμάτων. Χωρίς την μίζα δεν μπορούσαν να σταθούν στον ισότιμο πολιτικό ανταγωνισμό. Οι δικοί μου πολιτικοί αντίπαλοι δεν ήταν ο Σημίτης, ο Παπανδρέου κ.λ.π..

Ήταν γνωστό ότι δεν ήταν ιδιαίτερης επάρκειας και ικανότητας. Ιδιαίτερα ο δεύτερος. Αντίπαλοι μου ήταν τα εξωθεσμικά λόμπι, οι μίζες.

Τις εκλογές του 2000 δεν τις έκρινε η λαϊκή θέληση αλλά τα χρήματα της SIEMENS. Τότε συγκρίνοντας τες με τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 μίλησα για δική μας «ηθική νίκη». Δύο χιλιάδες νέοι άνθρωποι αρνηθήκαμε την συμμετοχή μας σε ένα ανήθικο αντιδημοκρατικό περιβάλλον. Ένα παρασύστημα.

Ο Θ. Τσουκάτος οφείλει να ολοκληρώσει την διήγηση του. Θα πρόκειται για μια μεγάλη προσφορά αν το κάνει. Να πει αν τα χρήματα της SIEMENS χρησιμοποιήθηκαν για τον αποκλεισμό των πολιτικών αντιπάλων. Λέγεται ότι εκείνη την περίοδο στα Μ.Μ.Ε. έλεγαν «Όχι Αυτόν» υπονοώντας εμένα. Αυτά προέβλεπε το συμβόλαιο της μίζας.

Αυτοί που πρωτοστάτησαν στην οικοδόμηση του συστήματος των μιζοκομμάτων, προσπαθούν σήμερα να παρουσιάσουν τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη ως εξαιρέσεις. Δεν πρόκειται για εξαιρέσεις πρόκειται για το σύστημα του μιζοκόμματος που δημιούργησαν.

Τα μιζοκόμματα, οι μιζοπολιτικοί όπως γράφω στο βιβλίο μου τροφοδότησαν την διαφθορά. Ήταν βουβοί στις συνεδριάσεις των Κεντρικών Επιτροπών, ήταν βουβοί στα Συνέδρια λόγω διανοητικής ένδειας. Έτσι πήγαν σε εξωκομματικά στηρίγματα. Κοινώς άρχισαν να εκδίδονται από εδώ και από εκεί.

Στην Ιταλία, η κριτική, ο στόχος των Πολιτών όταν αποκαλύφθηκε η μιζοπολιτική δεν ήταν το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλίο είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας. Ήταν τα γραφεία των μιζοκομμάτων, των Σοσιαλιστών και των Χριστιανοδημοκρατών. Τους έριχναν λιρέτες, το τότε νόμισμα, λεπτά – δεκάρες. Έτσι έκλεισαν αυτά τα μιζοκόμματα. Είχαν βέβαια και έναν Ντι Πιέτρο που δεν υπάρχει εδώ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια επεξεργασμένη, δομημένη παιδεία. Ο λαός, οι πολίτες βάζουν στόχο το Κοινοβούλιο, αντί την Ιπποκράτους και την Ρηγίλλης.

Στο βιβλίο λέω ότι «η Διαφθορά στην Δημοκρατία είναι διαφθορά της Δημοκρατίας».

Προεκτείνοντας αυτόν το συλλογισμό λέω ότι ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης σήμερα είναι οι μόνοι δημοκράτες. Οι άλλοι όλοι ψεύδονται. Είναι θλιβερή η εικόνα τους. Όλοι ήξεραν και ξέρουν ότι υπάρχουν – συντηρούνται πολιτικά ως «αντιπρόσωποι» χάριν της μίζας.

Η χώρα θα βρει τον βηματισμό της με την διάλυση, το κλείσιμο των δύο μιζοκομμάτων ΚΚΚΑΣΟΡ και Ν.Δ. και την αποστράτευση του αντιπαραγωγικού προσωπικού τους. Διαφορετικά θα ανακυκλώνεται στην διαφθορά από τον Κοσκωτά στην SIEMENS με τους ίδιους πρωταγωνιστές εδώ και τριάντα χρόνια.

Με θύματα Ιφιγένειες, γράφω για αυτές.

Από το Polis-agora.blogspot.com, Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο ΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕΙ… (1/2)

Ο λαός τραγούδι θέλει
φτάνουν τα προβλήματα.
Χόρεψε το τσιφτετέλι
κι όλα πια βλαστήμα τα!

Οι στίχοι από τον δίσκο του Σ. Διονυσίου το 1987, όταν και τα χρήματα που ερχόντουσαν στην Ελλάδα ήταν πολλά ανεβάζοντας το επίπεδο ζωής νομίζω ότι εμπεριέχει και έναν από τους βασικότερους λόγους που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα προβλήματα σήμερα.Αρχίσαμε το τσιφτετέλι και πρόσφατα φτάσαμε και στις βλαστημιές…
Επιχειρώντας να χαρακτηρίσω μονολεκτικά την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα η μόνη λέξη που μου έρχεται στο νου είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ. Πιστεύω ότι όλοι μας ενδώσαμε στην ελκυστικότητα του εύκολου πλουτισμού και της “καλύτερης” στα δυτικά πρότυπα ζωής και τώρα ήρθε η ώρα να βρεθεί ξανά η ισορροπία με έναν επώδυνο τρόπο. Σπαταλώντας ή και απαξιώνοντας το δικαίωμα της ψήφου δόθηκε από ΕΜΑΣ η δυνατότητα σε κάποιους να κάνουν ό,τι έκαναν. Αυτό είναι και το κεντρικό σημείο αντίθεσης μου με όσους φωνάζουν “έξω οι κλέφτες” αφού λίγο ή πολύ ΚΑΙ αυτοί τους “έβαλαν” μέσα. Επίσης η αντίδραση από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας υπήρξε μόνο αφού πόνεσε η τσέπη…και αυτό μέσα σε ένα περιβάλλον κομματικού φασισμού αφού εάν αποφασίσεις να συμμετάσχεις σε μια πορεία όλο και κάποιο κόμμα θα σε “βάλει” με τους δικούς του.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;

Αιτίες:
  • Έλλειψη πραγματικής (δωρεάν ή μη) Παιδείας
  • Καλή χρυσή η Ελληνική οικογένεια αλλά ανθρώπους σφυρηλατημένους που να μπορούν αν ανταπεξέλθουν στις σημερινές απαιτήσεις τις ζωής δεν είμαι σίγουρος ότι βγάζει.
  • Μια θέση και μια νύφη για τον γιο μου
  • Εκπαίδευση = μαζική παραγωγή ταβλαδόρων
  • Εκπαιδευτικοί = ένα πανεπιστήμιο να γίνω πρύτανης παρακαλώ
  • Πολιτικοί (γαλαζοαίματοι) = τι να πεις… η αξιολόγηση των υπουργών ήρθε το 2010 και πάλι με αντιδράσεις. Το καλό παράδειγμα!
  • Νεολαία = έχει χαθεί η αντίδραση έστω και άνευ λόγου. Το χάσμα των γενεών έκλεισε.
  • Συνδικαλισμός = να πληρώσει το κράτος (αλήθεια, σε βάρος τίνος;)
  • Ανάπτυξη = Mercedes, Armani κ.τ.λ. ευχαριστούν πολύ τα πακέτα Ντελόρ και τα πακέτα στήριξης
  • Πνευματικοί ηγέτες = κάτοικοι Κολωνακίου
  • ΟΝΕ = είσοδος χωρίς σχέδιο ομαλής μετάβασης => - 25% σε ανταγωνιστικότητα αφού δεν υπήρχε η εύκολη και λάθος λύση της υποτίμησης

Συνέπειες:
(ίσως και φυσικό επακόλουθο μιας κοινωνίας που μετά την χούντα έστειλε τον Α. Παναγούλη στην προτελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Β' Πειραιώς)
 
  • Μια κοινωνία θεατής και όχι πρωταγωνιστής
  • Έλλειψη φιλοδοξίας και τόλμης κυρίως από την νεολαία αλλά και από την μέση ηλικία που παρουσιάζει σημάδια πρόωρης γήρανσης
  • Έλλειψη ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • Εξύμνηση της μετριότητας

 

Πιθανές λύσεις:
Σε επόμενη ανάρτηση

Στο έλεος των ζόμπι

Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι οι τράπεζές της. Τράπεζες που δεν ζουν πια αλλά και που δεν πεθαίνουν. Τράπεζες ζόμπι που κινδυνεύουν να παρασύρουν όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μαζί τους. Νεκροζώντανες τράπεζες που η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πασχίζει να αναστήσει με άσκοπες ανθρωποθυσίες (λέγε με συνταξιούχο στον καιρό του πακέτου στήριξης) και ξόρκια (σαν τα σημερινά ανέκδοτα περί ισοσκελισμένων κρατικών προϋπολογισμών με τα οποία προσπαθούν να εξευμενίσουν τις αγορές).

Αυτή ήταν και η ουσία του πακέτου στήριξης, δήθεν, του ελληνικού δημοσίου το οποίο υπογράψαμε με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Όποιος πείστηκε, τότε, ότι επρόκειτο για προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, παρακαλώ να το ξανασκεφτεί. Για ένα πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών επρόκειτο…….

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αρχές του 2012, ώρα μηδέν για τον δανεισμό της Ελλάδας

Tο αργότερο στις αρχές του 2012 η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει στις αγορές, θέλοντας και μη. Oι όροι της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Tαμείο (ΔNT), την Kομισιόν και την Ευρωπαϊκή Kεντρική Τράπεζα (EKT), είναι δεσμευτικοί και αυστηροί.

H χώρα θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει μόνη της το 75% (25,1 δισ. ευρώ) των ομολόγων που λήγουν το 2012 (33,4 δισ. ευρώ). Δηλαδή, η οικονομική βοήθεια θα υπάρχει, αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός τρόπος χρηματοδότησης της χώρας, όπως είναι τώρα.

Θα είναι περισσότερο «επικουρικού χαρακτήρα» και θα καλύπτει οριακά τις λήξεις των ομολόγων, αφού αυτές θα ανέλθουν στα 24 δισ. ευρώ.

H κατάσταση αυτή είναι και ο λόγος που αρκετοί διεθνείς αναλυτές εμμένουν στην άποψη ότι, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι αυτό θα συμβεί προς τα τέλη του 2011, οπότε και η χώρα θα πρέπει να ξαναγυρίσει στις αγορές με ένα δημόσιο χρέος που θα βρίσκεται στο 145,1% του AEΠ, ενώ θα αναμένεται νέα αύξησή του τόσο το 2012, όσο και το 2013. Για τον λόγο αυτό και έχουν χαρακτηρίσει τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας ως μία απλή «παράταση ζωής» και τίποτε άλλο.

Οι δύο βασικότερες μορφές αναδιάρθρωσης χρέους είναι η επιμήκυνσή του (να πληρωθούν αργότερα από ό,τι κανονικά λήγουν τα ομόλογα) και το «κούρεμα» (δηλαδή, να πληρωθούν λιγότερα από ό,τι κανονικά θα έπρεπε).

Αν και στο Μνημόνιο Συνεννόησης αναφέρεται ότι οι προβλέψεις των δανειακών αναγκών και του μεγέθους της χρηματοδότησης μπορεί να αναθεωρηθούν, αξίζει να δούμε τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για κάθε ένα από τα χρόνια που θα λαμβάνει την οικονομική βοήθεια:

1. Το 2010, προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα δεχτεί βοήθεια 38 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου θα αντλήσει από μόνη της 8 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης των εντόκων γραμματίων.

2. Την επόμενη χρονιά (2011) και πάλι δεν προβλέπεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να εκδώσει ομόλογα. Ωστόσο, θα πρέπει να εκδώσει έντοκα γραμμάτια ύψους 17 δισ. ευρώ, με την Ελλάδα να αντλεί από τον μηχανισμό στήριξης άλλα 40 δισ. ευρώ.

3. Το 2012, ξεκινάει εκ νέου ο δανειακός «Γολγοθάς» της χώρας, καθώς θα πρέπει ξαφνικά να ξαναβγεί στις αγορές, με την ελπίδα πως όλα θα έχουν πάει «καλά» μέχρι τότε. Δηλαδή, όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, να έχουν προωθηθεί οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και φυσικά οι εξελίξεις αυτές να έχουν αναγνωριστεί από τις αγορές, έτσι ώστε να έχουν μειωθεί το κόστος δανεισμού του Δημοσίου και τα spreads (διαφορά απόδοσης των ελληνικών ομολόγων από τα αντίστοιχα γερμανικά) των ομολόγων.

Εκείνη τη χρονιά, το Δημόσιο θα πρέπει να δανειστεί από τις αγορές 25,1 δισεκ. ευρώ μέσω ομολόγων και άλλα 18 δισεκ. ευρώ μέσω γραμματίων, ενώ από ΔΝΤ και Ευρώπη θα αντλήσει 24 δισεκ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, η χώρα θα δανειστεί 67,1 δισεκ. ευρώ.

Ωστόσο, οι λήξεις του 2012 ανέρχονται σε περίπου 33,4 δισ. ευρώ και των γραμματίων σε περίπου 17 δισ. ευρώ, ενώ αν το έλλειμμα μειώνεται βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα είναι περίπου 15 δισ. ευρώ. Συνολικά, οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα ανέλθουν στα 65,4 δισ. ευρώ. Φαίνεται ότι έχει προβλεφθεί και ένα μικρό «αβάντζο» σε περίπτωση που υπάρξει κάποια μικρή απόκλιση στο έλλειμμα.

4. Η συμφωνία αναλύει το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Στο διάστημα αυτό, το υπουργείο Οικονομικών καλείται να έχει δανειστεί από τις αγορές 17,4 δισεκ. ευρώ μέσω ομολόγων και 8 δισεκ. ευρώ μέσω γραμματίων. Το ΔΝΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης θα δίνουν τις τελευταίες δόσεις της βοήθειας, που θα φτάσουν τα 8 δισεκ. ευρώ.

daneismos

Πηγή: kathimerini.gr

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σεισμός τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης!!

 

Μόλις έγινε σεισμός στο Ηράκλειο!! Μικρής διάρκειας, αλλά αρκετά έντονος!!!

4,6 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης. Εστιακό βάθος 53 χλμ.Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Mίκη κάνεις λάθος!

Διάβασα πριν λίγο τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για το ΔΝΤ. Έχω μέρες που προσπαθώ να συγκρατηθώ και να μην γράψω κάτι για το "σήριαλ ΔΝΤ". Παρακολουθώ - όχι με ιδιαίτερη προσοχή για να είμαι ειλικρινής, γιατί μου είναι αδιάφορο - τα όσα λέγονται και κυρίως γράφονται και αισθάνομαι εντελώς ηλίθιος σαν πολίτης.

H συνέχεια εδώ.

Ασφυξία στην αγορά - Μονόδρομος στα νέα μέτρα

Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος έχουν δεσμευτεί για νέα μέτρα σε περίπτωση απόκλισηςΌλο και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, αφού παρά το «πάγωμα» επιστροφών του ΦΠΑ, το έλλειμμα αγγίζει τα 675 εκατομμύρια ευρώ και θα ήταν διπλάσιο εάν η επιστροφή γινόταν κανονικά, εξανεμίζοντας στην πραγματικότητα τα οφέλη από το ψαλίδι στον 13ο και 14ο μισθό.
Από την άλλη, οι φόροι στην κατανάλωση όχι μόνο δεν αύξησαν τα έσοδα στα ταμεία, αλλά βύθισαν τόσο την εγχώρια ζήτηση, με αποτέλεσμα τα έσοδα από το ΦΠΑ για το μήνα Μάιο να κινηθούν αρνητικά σε σχέση με πέρσι, παρά το κίνημα των αποδείξεων.
Ταυτόχρονα εκκρεμούν περί τα 1,9 δισ. ευρώ από φόρους στην περιουσία, καθώς ο μηχανισμός δεν έχει ακόμη καταφέρει να εισπράξει ούτε το ΕΤΑΚ του 2008.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, έχουν δεσμευτεί ότι στην περίπτωση απόκλισης από τους στόχους θα λαμβάνονται άμεσα πρόσθετα μέτρα. Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο ότι οι ελεγκτές της τριμερούς επιτροπής που αναμένονται σύντομα στη χώρα μας θα ζητήσουν επιπλέον παρεμβάσεις για να εισηγηθούν την εκταμίευση της 2ης δόσης.
Μεταξύ των προτάσεων που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι είναι η πλήρης κατάργηση των υπερωριών, η επίσπευση της εισαγωγής αγαθών και υπηρεσιών σε καθεστώς υψηλού ΦΠΑ, νέες αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα, επιπλέον μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων ακόμη και η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.
Επιπλέον, στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνουν τώρα και οι επικουρικές συντάξεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η επικουρική σύνταξη θα ζητηθεί να συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών.
Τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο την κατανάλωση και να επιβαρύνουν τον ιδιωτικό τομέα που ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας και αναπτυξιακών μέτρων.
Αγορές και αναλυτές, πάντως, προεξοφλούν το χειρότερο σενάριο για την ελληνική οικονομία θεωρώντας αδύνατη τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή σε περιβάλλον βαθιάς ύφεσης. Ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ανησυχητικές προοπτικές, με την Ευρωζώνη το 3μηνο να αναπτύσσεται 0,6% και την Ελλάδα να συρρικνώνεται 2,3%

Καθεστώς ομηρίας

Θηλιά στην πραγματική οικονομία βάζει το ελληνικό δημόσιο στις επιχειρήσεις, αφού το συνεχώς διογκούμενο χρέος, που σήμερα αγγίζει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, θέτει τις ελληνικές επιχειρήσεις υπό καθεστώς ομηρίας.
Ο μεγάλος οφειλέτης - το ελληνικό δημόσιο - χρωστάει στις κατασκευαστικές εταιρίες μόνο για έργα που έχουν ολοκληρωθεί 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ και οι οφειλές προς τις τεχνικές εταιρίες ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα της τακτικής αυτής, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και το πάγωμα μεγάλων κατασκευαστικών έργων.
Σημαντικό μέρος των οφειλών του δημοσίου αποτελεί και η επιστροφή του ΦΠΑ. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πλέον ορατός στους επιχειρηματίες σε περίπτωση που ο ΦΠΑ επιστραφεί τελικά τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Το δημόσιο χρέος προς τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον τελευταίο επενδυτικό νόμο φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό κράτος δείχνει το στυγνό του πρόσωπο και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες χρωστάει 350 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις εμφανίζουν ζημιές. Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα από τις 3.000 επιχειρήσεις που λειτουργούν οι 2.500 δηλώσεις Ανωνύμων Εταιριών που κατατέθηκαν είναι ζημιογόνες.
Οι επιχειρηματίες, που βρίσκονται σε απόγνωση, ζητούν από το δημόσιο άμεση αποπληρωμή των οφειλών του, με μοναδική εναλλακτική λύση τον συμψηφισμό των χρεών

πηγή: skai.gr