ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Απεργία! Αυτή είναι η λύση!

Το γεγονός ότι καταρρέουμε οικονομικά και κοινωνικά αναδεικνύεται καθημερινά από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους φίλους δημοσιογράφους, με ιδιαίτερο πάθος συχνά, έτσι ώστε οι τηλεθεατές να αναμένουν με αγωνία πλέον το έκτακτο δελτίο που θα ανακοινώσει την επίσημη πτώχευση της χώρας.

Φυσικά, δεν προτείνουν τίποτα…

η συνέχεια εδώ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η τρίτη παγκόσμια ύφεση είναι εδώ

......Δεν πιστεύω λοιπόν ότι όλη αυτή η στροφή προς τη λιτότητα γίνεται λόγω της Ελλάδας, ούτε πως έχει πραγματικά να κάνει με τη σχέση ελλειμμάτων και απασχόλησης. Μάλλον πρόκειται για τη νίκη μιας οικονομικής ορθοδοξίας που ουδεμία σχέση έχει με τη λογική ανάλυση και της οποίας το βασικό αξίωμα είναι ότι το να επιβάλεις βάσανα στους άλλους ανθρώπους είναι ο καλύτερος τρόπος να δείχνεις τις ηγετικές σου ικανότητες στις δύσκολες στιγμές. Ποιος θα πληρώσει το τίμημα του θριάμβου αυτής της ορθοδοξίας; Δεκάδες εκατομμύρια άνεργοι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν άνεργοι για χρόνια, ενώ ορισμένοι ποτέ δεν θα απασχοληθούν ξανά.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Paul Krugman στο BHMA

Γόρδιος δεσμός?

Να λοιπόν που οι κηδεμόνες μας,ψυχροί και άτεγκτοι,επιδοκιμάζουν την πρόοδο μας. Αναμφίβολα μας αξίζουν συγχαρητήρια και ενθάρρυνση για όσα ακολουθήσουν.Το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά. Προβλέπεται ολοσχερής και καθολική αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας των εργαζομένων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ενοχλείται γι΄αυτά. Αρκεί τα νούμερα να ευημερούν. Ο υπουργός ενοχλείται απο την εμφανή προσπάθεια της κ. Κατσέλη να του αποδώσει τις ευθύνες για το άλμα του πληθωρισμού. Το οικονομικό επιτελείο αδυνατεί να αποδεχθεί το ρόλο του και να αναλάβει τις ευθύνες του.Για τον πληθωρισμό και την ύφεση, η πολιτική σας ευθύνεται κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Κατσέλη.Κατανοείστε το και συνεργασθείτε.Άλλως είτε και οι δύο, είτε ένας απο εσάς θα αποχωρήσει.

πηγή: ιστολόγιο υπέρ πασοκ

Συνδικαλιστής κροίσος... με 9 εκατ. ευρώ

Κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και παράβασης καθήκοντος, αλλά και καθεστώς ατιμωρησίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, κατέγραψε για ακόμη μία φορά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του.

Υπάλληλο... Κροίσο του υπουργείου Πολιτισμού με καταθέσεις που έφθαναν τα 9 εκατομμύρια ευρώ εντόπισε μεταξύ άλλων κατά τους ελέγχους που διενήργησε ο επιθεωρητής. Ο υπάλληλος -σήμερα συνταξιούχος- ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και αρμόδιος για τη διαχείριση και κατανομή των χρημάτων των υπερωριών! Μόλις ξεκίνησε ο σχετικός έλεγχος παραιτήθηκε.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μόνο μία από τις πολλές που εντοπίσθηκαν κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες σε 8.080 υπαλλήλους.


Εγκύκλιος


Πέρα πάντως από τον έλεγχο κτήσης διαφόρων εισοδημάτων, ο κ. Ρακιντζής χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με την εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, χρήματα από αφανείς πηγές στο εξής θα φορολογούνται (κάτι που θα ισχύσει και στην περίπτωση του Τ. Μαντέλη). Σημειώνεται ότι με την εγκύκλιο αυτή, ακυρώνεται ρύθμιση του πρώην υφυπουργού Αντ. Μπέζα, βάσει της οποίας τα εισοδήματα αυτά ήταν αφορολόγητα. Ενδεικτική σε κάθε περίπτωση είναι και η υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού, ο οποίος όταν έληξε η σύμβασή του με δημόσιο νοσοκομείο και πήγε σε ιδιωτικό, πήρε μαζί του και 440 φακέλους ασθενών. Η υπόθεση ελέγχεται ήδη από εισαγγελέα.

Τον ίδιο... δρόμο ακολούθησαν και οι παράνομες υποθέσεις χορήγησης άδειας κυκλοφορίας και απογραφής φορτηγών δημόσιας χρήσης, καθώς το 70% των οχημάτων που ελέγχθηκαν, διέθεταν άδεια με πλαστά πιστοποιητικά. Οι δε ευθύνες βαρύνουν εκτός από υπαλλήλους και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση διευθύντριας του υπουργείου Υγείας η οποία εκτός από τα σημαντικά και... πολύωρα καθήκοντά της συμμετείχε σε 31 επιτροπές(!) από τις οποίες μάλιστα ελάμβανε κανονικά αμοιβες.


Ποινές
Οι ποινές-χάδι στους αυθαιρετούντες υπαλλήλους συνεχίζουν να αποτελούν πάγια ευρήματα των ελέγχων του επιθεωρητή που αναγκάσθηκε να ασκήσει ένσταση σε ποσοστό 7,1% επί των πειθαρχικών αποφάσεων, προκειμένου να μην μείνουν ατιμώρητοι επίορκοι υπάλληλοι.

Για παράδειγμα, παιδίατρος δημόσιου νοσοκομείου που παρεπέμφθη για ανθρωποκτονία επειδή χορήγησε μεγαλύτερη δόση φαρμάκου σε παιδί, τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο με ποινή παύσης ενός έτους! Υστερα από παρέμβαση του επιθεωρητή, η γιατρός απομακρύνθηκε.

Ένσταση άσκησε ο κ. Ρακιντζής και για απόφαση συμβουλίου που δεν επέβαλε καμία ποινή σε υπάλληλο φυλακών, ο οποίος «φρόντιζε» για την ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων.

Συνολικά από τις 965 υποθέσεις που έφθασαν στα χέρια του Γενικού Επιθεωρητή, 359 αφορούσαν οικονομική διαχείριση, 146 πολεοδομικά ζητήματα, 80 θέματα υγείας- πρόνοιας, 75 περιβαλλοντικά ζητήματα, 65 μεταφορές και επικοινωνίες, 60 παραβίαση διοικητικών διαδικασιών και 28 δημόσια έργα. Ο κ. Ρακιντζής άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε 292 υποθέσεις, ενώ απέστειλε στον εισαγγελέα 185. Στην πλειοψηφία τους αφορούσαν την μη υποβολή πόθεν έσχες.



Μεγάλο φαγοπότι στην Αυτοδιοίκηση
Λ. Ρακιντζής: Εκεί κάποιοι θεωρούσαν ότι ήταν βαρόνοι και φεουδάρχες


Πρωταθλητές στις παραβάσεις εμφανίσθηκαν για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αφού το 37,8% των υποθέσεων που ελέγχθησαν αφορούσαν δήμους και νομαρχίες. «Εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι, όπου θεωρούσαν ότι ήταν ανέλεγκτοι, ότι ήταν βαρόνοι και φεουδάρχες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής, ενώ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά τόσο στον νόμο για την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, όσο και για τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο «Καλλικράτης» σχετικά με τη λήψη δανείων από δήμους. «Με το προηγούμενο καθεστώς δεν ήξερε τελικά τι είχε εγγυηθεί το δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής, σχολιάζοντας πως «αν κοπεί αυτός ο πακτωλός χρημάτων, δεν ξέρω πόσοι θα ενδιαφερθούν να γίνουν δήμαρχοι».


Προσλήψεις
Παράνομες προσλήψεις, αλλά και... όργιο αμειβόμενων επιτροπών, κατέχουν «εξέχουσα» θέση στην έκθεση του επιθεωρητή.

Αύξηση προσωπικού κατά 50% εντόπισε ο επιθεωρητής και στον ΟΣΚ Α.Ε. κατά την τριετία 2005- 2008.

Μάλιστα η μετατροπή του Οργανισμού σε Α.Ε «βοήθησε» στην κατακόρυφη αύξηση των μισθών ορισμένων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα τμηματάρχες του ΟΣΚ να πληρώνονται με 5.500 έως 8.000 ευρώ!

Εικόνα ασυδοσίας επικρατεί και με τη λειτουργία αμειβόμενων επιτροπών. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν 151 πολυμελείς επιτροπές, με τα μέλη τους να λαμβάνουν μηνιαίως από 300 έως και 1.400 ευρώ.

πηγή: imerisia.gr

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ

ΧΑΡΩΝ
Απόδος,ω κατάρατε,τα πορθμεία. (Πλήρωσέ μου,καταραμένε,τα ναύλα)
ΜΕΝΙΠΠΟΣ
Βόα,ει τούτο σοι,,ω Χάρων,ήδιον. (Συνέχισε να φωνάζεις,Χάροντα,αν αυτό σού είναι τόσο ευχάριστο.)
ΧΑΡΩΝ
Απόδος,φημί,ανθ’ων σε διεπορθμεύσαμεν.(Πλήρωσέ με,είπα,που σε πέρασα στην απέναντι όχθη.)
ΜΕΝΙΠΠΟΣ
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. (Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις από κάποιον που δεν έχει.)
ΧΑΡΩΝ
Έστι δε τις οβολόν μη έχων; (Και υπάρχει κάποιος που να μην έχει ούτε έναν οβολό;)
ΜΕΝΙΠΠΟΣ
Ει μεν και άλλος τις ουκ οίδα,εγώ δ’ουκ έχω.(Δεν ξέρω,αν υπάρχει και κάποιος άλλος,εγώ πάντως δεν έχω.)
ΧΑΡΩΝ
Και μην άγξω σε νη τον Πλούτωνα,ω μιαρέ,ην μη αποδώς»….(ε,λοιπόν,μα τον Πλούτωνα,θα σε πνίξω,παλιάνθρωπε,αν δεν με πληρώσεις…)

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από τον διάλογο «Χάρωνος και Μενίππου», από το πιο γνωστό ίσως έργο του αρχαίου σοφιστή και συγγραφέα Λουκιανού «Νεκρικοί Διάλογοι».

* Ο Μένιππος,κυνικός φιλόσοφος του 3ου π.Χ.αιώνος από τα Γάδαρα της Παλαιστίνης,συντετριμμένος από την οικονομική ανέχεια,στην οποία περιήλθε,απαγχονίζεται…Η ψυχή του,συνοδευόμενη από τον Ερμή,τον οδηγό θεό των ψυχών στην κάθοδό τους στον κάτω κόσμο,συναντά τον γέροντα Χάροντα στην όχθη της Αχερουσίας λίμνης,ο οποίος-έναντι της καταβολής του οβολού,που απαραιτήτως,κατά τις αρχαίες δοξασίες,πρέπει να φέρει μαζί του κάθε νεκρός-διαπορθμεύει τις νεκρές ψυχές στην άλλη όχθη,όπου βρίσκεται η είσοδος του Άδη (γι’αυτό στην αρχαία Ελλάδα τοποθετούσαν οι συγγενείς κάτω από την γλώσσα των νεκρών τους έναν οβολό,προκειμένου να πληρώσουν τα ναύλα του «ταξιδιού» τους).Ο Μένιππος,ωστόσο,ευρισκόμενος σε πραγματική οικονομική δυσπραγία,αρνείται να καταβάλει στον Χάροντα τα οφειλόμενα,αν και πέρασε με την βάρκα στην όχθη του Άδη,γεγονός που εξοργίζει τον γέροντα πορθμέα•τελικά τα ναύλα δεν καταβλήθηκαν ποτέ…

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σήμερα, με την κυβέρνηση και τους Έλληνες: κάθε μέρα πρέπει να καταβάλουμε στην κυβέρνηση τον οβολό μας, όχι για να περάσουμε, αλλά για να παραμείνουμε στην απέναντι όχθη… Την όχθη του ευρώ…

Χωρίς καμία διάθεση προσβολής στο συγγραφέα, θα προσαρμόσω τον παραπάνω διάλογο στα σημερινά δεδομένα (στη δημοτική γλώσσα βέβαια):

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρωσέ μου, Έλληνα, νεόπλουτε, τους φόρους
ΕΛΛΗΝΑΣ
Συνέχισε να φωνάζεις,Γιώργο,αν αυτό σού είναι τόσο ευχάριστο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρωσέ με,είπα,που σε πέρασα στην απέναντι όχθη. Που σε κράτησα στη ζώνη του ευρώ. Που ανήκεις στην κορυφή της Ευρώπης
ΕΛΛΗΝΑΣ
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. (Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις από κάποιον που δεν έχει.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Και υπάρχει κάποιος που να μην έχει ούτε ένα ευρώ;
ΕΛΛΗΝΑΣ
Δεν ξέρω,τι γίνεται στις άλλες χώρες της Ευρώπης, εγώ πάντως δεν έχω..
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ε,λοιπόν,μα το ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ,θα σε γυρίσω στη ΔΡΑΧΜΗ ,παλιάνθρωπε,αν δεν με πληρώσεις…

 

* Πληροφορίες για το διάλογο “Χάρωνος και Μενίππου” πήρα από το ιστολόγιο στις ρύμες του χρόνου

ΦΠΑ στο 23%, ΠΑΣΟΚ στο 19% … Τυχαίο;;;

Αύξηση στο ΦΠΑ από σήμερα….

Στο 23% από 21% ο μεγάλος συντελεστής για τα λεγόμενα είδη πολυτελείας και τις υπηρεσίες (είδη ένδυσης - υπόδησης, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, νεόδμητες οικοδομές (πλην α’ κατοικίας), οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και λοιπά δίκυκλα, καύσιμα, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη,κομμωτήρια,  γυμναστήρια, λογιστές-φοροτεχνικοί,  διόδια και πολλά άλλα).

 Στο 11%, από 10% ο χαμηλός συντελεστής που αφορά είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια μεταφορικών μέσων λεωφορείων, εισιτήρια για κινηματογράφους, συναυλίες, ζωολογικούς κήπους, εκθέσεις και παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, μηχανήματα και βοηθήματα για την εξυπηρέτηση αναπήρων, επισκευές παλαιών κατοικιών κλπ).

Από 5% σε 5,5% αυξάνεται και ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ που αφορά σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.

Παράλληλα, ο ΦΠΑ επεκτείνεται σε μια σειρά από δραστηριότητες που δεν υπάγονταν στο σχετικό νόμο (Ν. 3842/2010), όπως δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα (υπηρεσίες νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα), καλλιτέχνες, συγγραφείς και σε επαγγελματίες διακίνησης εφημερίδων.

Το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη λοιπόν από σήμερα. Αν και όσο βαθιά και να το χώσεις πια, αν δεν έχει τίποτα η τσέπη μέσα, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να την τρυπήσεις….

Δεν ξέρω τι θα καταφέρει η κυβέρνηση με τη νέα αυτή αύξηση. Το σίγουρο είναι ότι η αγορά θα χωθεί ακόμα πιο βαθιά στη ύφεση. Και το ΠΑΣΟΚ  πιο χαμηλά στην πρόθεση ψήφου του Ελληνικού λαού…

image

image

Ρύθμιση-ανάσα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Ειδικότερα το σχέδιο νόμου προβλέπει:
1) Το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα στους υπερχρεωμένους πολίτες που έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να ρυθμίσουν την εξόφληση ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα χρόνια, και εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.
2) Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες, με εξαίρεση τους εμπόρους, οι οποίοι όμως έχουν από την υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.
3) Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται όλα τα χρέη προς τράπεζες (καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά) καθώς και όλα τα χρέη προς τρίτους, με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.
4) Ο οφειλέτης, του οποίου οι οφειλές ρυθμίζονται, αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών ένα μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ποσόν που θα καταβάλει καθορίζεται από το δικαστήριο με βάση τα εισόδημά του και αφού ληφθούν υπόψη οι βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευομένων μελών της οικογενείας του.
Το μέρος του χρέους που θα εξοφλήσει ο οφειλέτης εξαρτάται λοιπόν από το εισόδημα που διαθέτει και τις πραγματικές του δυνατότητες. Δεν ορίζεται στο σχέδιο νόμου κάποιο ελάχιστο ποσοστό χρέους που θα πρέπει να ξοφλήσει. Το δικαστήριο μπορεί ακόμη και να απαλλάξει τον οφειλέτη από την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαία ένα ορισμένο ποσόν όταν αυτός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση (π.χ. λόγω ανεργίας, προβλημάτων υγείας), επανεξετάζοντας όμως κάθε φορά την κατάσταση μετά από έξι περίπου μήνες.
5) Η περιουσία του οφειλέτη ρευστοποιείται για την ικανοποίηση των πιστωτών. Ο οφειλέτης έχει όμως τη δυνατότητα να εξαιρέσει από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία την κύρια κατοικία του, αναλαμβάνοντας, με ευνοϊκό επιτόκιο και με δυνατότητα περιόδου χάριτος, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη, την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας. Κατ' αυτόν τον τρόπο προστατεύονται οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας του υπερχρεωμένου, δίχως να θίγονται τα συμφέροντα των πιστωτών, και ιδίως των τραπεζών από τα εξασφαλισμένα με υποθήκη στεγαστικά δάνεια.
6) Αρμόδιο Δικαστήριο ορίζεται το Ειρηνοδικείο του τόπου που κατοικεί ή διαμένει ο οφειλέτης. Εφαρμόζεται η εκούσια δικαιοδοσία που επιτρέπει στο δικαστήριο την αυτεπάγγελτη έρευνα των γεγονότων. Δεν είναι συνεπώς απαραίτητη η παράστασή του με δικηγόρο. Η διαδικασία έχει σχεδιασθεί κατά τρόπο που οι δαπάνες στις οποίες θα υποβληθεί ο οφειλέτης να είναι οι ελάχιστες δυνατές. Θα εκδοθούν σχετικά έντυπα από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να διευκολύνεται ο οφειλέτης στη συμπλήρωση και υποβολής της αίτησης ρύθμισης.
7) Το Ειρηνοδικείο δικάζει την υπόθεση μέσα σε έξι μήνες από την κατάθεση της αίτησης. Η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης. Για να ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη στον όγκο των υποθέσεων που θα προστεθούν σε εφαρμογή του νόμου δημιουργούνται ογδόντα νέες θέσεις ειρηνοδικών.
8) Σε περίπτωση που μετά την κατάθεση στο δικαστήριο της αίτησης του οφειλέτη για ρύθμιση των χρεών ξεκινήσει ή συνεχιστεί οποιαδήποτε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της περιουσίας του, το δικαστήριο, μετά από αίτημα του οφειλέτη που δικάζεται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, διατάζει να σταματήσει η αναγκαστική εκτέλεση, εφόσον εκτιμά ότι ο οφειλέτης θα υπαχθεί σε ρύθμιση. Για την περίπτωση των στεγαστικών δανείων θα πρέπει ο οφειλέτης να καταβάλει από την υποβολή της αίτησης και μέχρι την έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο τη δόση ενήμερης οφειλής. Δεν υποχρεούται όμως να εξοφλήσει τις τυχόν μέχρι τότε ληξιπρόθεσμες δόσεις.
9) Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τα μέρη (οφειλέτη και πιστωτές) να επιδιώξουν μία συμβιβαστική λύση, τόσο πριν την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο όσο και μετά από αυτή.
Το σχέδιο νόμου δίνει για πρώτη φορά διαπραγματευτική δύναμη στους υπερχρεωμένους απέναντι στους πιστωτές του και δημιουργεί κίνητρα και στις δύο πλευρές για μία συμβιβαστική διευθέτηση των οφειλών.
10) Το σχέδιο νόμου λαμβάνει με πλήθος διατάξεων ιδιαίτερη μέριμνα για την αποτροπή καταχρήσεων σε βάρος των πιστωτών. Ενδεικτικά: Η διαδικασία εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις της μη δόλιας αδυναμία πληρωμής, ενώ η απαλλαγή του οφειλέτη από χρέη μπορεί να γίνει μόνο μία φορά στη ζωή του. Προβλέπονται σοβαρές κυρώσεις και συνέπειες σε περίπτωση ανειλικρινούς δήλωσης των περιουσιακών του στοιχείων και εισοδημάτων, ακόμη και η ανάκληση της απαλλαγής από τα χρέη, εφόσον διαπιστωθεί εκ των υστέρων η ψευδής δήλωση ή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.
Η υποχρέωση ειλικρίνειας υφίσταται τόσο κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης όσο και κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Ο οφειλέτης οφείλει να δηλώνει στο δικαστήριο κάθε σημαντική βελτίωση του εισοδήματός του. Ο άνεργος οφειλέτης οφείλει να καταβάλλει τουλάχιστον προσπάθεια για την ανεύρεση εργασίας. Καθυστέρηση καταβολής της μηνιαίας δόσης που ορίζεται για το χρονικό διάστημα της τετραετίας πέραν του διμήνου συνεπάγεται την έκπτωση από τη διαδικασία.
Οι πιστωτές μπορούν με συνοπτικές διαδικασίες να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του οφειλέτη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή στον εργοδότη. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μετά από δύο έτη. Η υπαγωγή του οφειλέτη στη διαδικασία ρύθμισης των χρεών καταχωρείται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, όπου και μένει μέχρι πέντε χρόνια μετά την απαλλαγή του από τα χρέη.

Πηγή: newsit.gr

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: “Με ποιο νόμο έχουμε φτάσει 35 χρόνια να έχουν κλαπεί 200 δις, και δεν έχει βρεθεί ένας ένοχος”

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος στην τελευταία του εκπομπή…Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις απεργίες, στους δημοσιογράφους που πήραν δωράκια και δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ, και στους πολιτικούς και τα κόμματα που έκλεψαν, και δεν πήγε κανένας φυλακή… Δείτε ένα μικρό απόσπασμα, με την κορυφαία για μένα στιγμή της εκπομπής… Και του χρόνου!!!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

παΤΕΡΑΣ σκότωσε τη δίχρονη κόρη του, επειδή δεν τον άφηνε να δει Μουντιάλ

Άλλη μια απίστευτη, απάνθρωπη ιστορία ήρθε σήμερα να προστεθεί στις τόσες και τόσες που έχουμε μάθει τον τελευταίο καιρό, εντός και εκτός της χώρας μας: παΤΕΡΑΣ σκότωσε τη δίχρονη, θετή κόρη του στην πόλη McALLEN του Τέξας των ΗΠΑ, επειδή τον εμπόδιζε να δει τον αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ και της Γκάνας….

Σύμφωνα τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Victor Rodriguez, ο 28αχρονος δράστης Hector Castro, κάλεσε την πυροσβεστική και τις πρώτες βοήθειες, λέγοντάς τους ότι η κόρη του πέθανε από ασφυξία καταπίνοντας μια βίδα!! Από την εξέταση του άτυχου κοριτσιού όμως, αποδείχτηκε ότι η βίδα δεν είχε καμία σχέση με το θάνατό του..Ο Castro, ο οποίος είναι μετανάστης που βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ, ομολόγησε στην αστυνομία την αποτρόπαια πράξη του.. Είπε ότι προσπαθούσε να δει τον αγώνα, και το μωρό δε σταματούσε να κλαίει. Για να το κάνει να σταματήσει, το χτύπησε με δύναμη στα πλευρά, σπάζοντάς του αρκετά από αυτά, και στη συνέχεια το έπνιξε…Μετά τοποθέτησε μια βίδα στο λαιμό της μικρούλας, και είπε στους πυροσβέστες ότι η κόρη του πνίγηκε καταπίνοντάς την…

Δύο ακόμα στοιχεία είναι για μένα σημαντικά σε αυτή την τραγικότατη ιστορία…Το ένα έχει να κάνει με τους γείτονες του 28χρονου, οι οποίοι δήλωσαν στην αστυνομία ότι άκουγαν το μωρό αυτό να κλαίει συνέχεια…Και όμως δεν έκαναν καμία ενέργεια να δουν γιατί συμβαίνει αυτό…. Όλοι ζούσαν στα κουτιά τους, έχοντας πιθανότατα τα δικά τους προβλήματα ν’ αντιμετωπίσουν, αφήνοντας το αγγελούδι αυτό να υποφέρει στα χέρια αυτού του τέρατος. Το δεύτερο είναι ότι στο ίδιο διαμέρισμα έμεναν άλλα τέσσερα παιδιά, τα οποία ανέλαβε πλέον η Πρόνοια...

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα σας παραθέσω τα λόγια του αρχηγού της αστυνομίας, μιας κι εγώ αδυνατώ να εκφράσω κάπως αλλιώς αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή..

“Είναι αδιανόητο ", είπε ο Rodriguez. «Απλά δεν μπορώ να καταλάβω, ξέρετε, πως ένας ενήλικας χτυπάει ένα δίχρονο παιδάκι μέχρι θανάτου”. "Έχω εγγόνια και είναι απλώς αδύνατο για μένα να φανταστώ αυτό το είδος συμπεριφοράς."

Διαβάστε την είδηση στην εφημερίδα monitor

Εγκαίνια του νέου Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

image Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 με προσκεκλημένους πνευματικούς δημιουργούς, εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, φίλους και μελετητές του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, εγκαινιάζεται στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης το νέο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει και θ' απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.                                                                                                                      

Η τελετή των εγκαινίων θα ξεκινήσει στις 19.30 με καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο του Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη. Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου, τους κυρίους Κωνσταντίνο Αλαβάνο, Διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, και Άγγελο Δεληβορριά, Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, και από την ποιήτρια και βαφτισιμιά του Καζαντζάκη Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, ανοικτή στο κοινό. Η μεγάλη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη (από τον κύκλο του «Καπετάν Μιχάλη» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και από τον «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη) και άλλα τραγούδια από το πλούσιο ποιοτικό της ρεπερτόριο.     

Πριν από 27 χρόνια, το 1983, η τότε Υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, παρουσία των Οδυσσέα Ελύτη και Αντώνη Σαμαράκη, εγκαινίασε στον ίδιο τόπο την πρώτη στέγη του Μουσείου, που δημιουργήθηκε χάρη στη δωρεά, την προσπάθεια και τη φροντίδα του γνωστού πνευματικού ανθρώπου Γιώργου Ανεμογιάννη. Στόχος του νεοσύστατου Ιδρύματος υπήρξε  η διατήρηση της μνήμης και η προβολή του έργου του συγγραφέα. Στη διάρκεια των ετών που πέρασαν, ο σκοπός αυτός εκπληρώθηκε, όμως η αύξηση των εκθεμάτων και των αρχείων οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ριζικά ανακαινισμένου χώρου σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις. Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Πολιτισμού, και φέρει τη σφραγίδα των αρχιτεκτόνων Γιώργου Ψωμαδάκη και Μαρίας Μαρίνου, στους οποίους ανήκει ο σχεδιασμός του νέου Μουσείου, του συγγραφέα και γραφίστα Δημήτρη Καλοκύρη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια, και της Δρος Λίτσας Χατζοπούλου, που έγραψε και επιμελήθηκε τα κείμενα.

Με την  ελκυστική επανέκθεση, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ηλεκτρονικές παραγωγές και τα ψηφιοποιημένα αρχεία που είναι στη διάθεση των μελετητών, το Μουσειο Καζαντζάκη φιλοδοξεί, στο νέο του ξεκίνημα, να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη διατήρηση, προβολή και διάδοση του έργου του κρητικού συγγραφέα, του μεγάλου στοχαστή.

http://www.kazantzakis-museum.gr/

Προανακριτική για Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο

Με μυστική ψηφοφορία τα ξημερώματα της Τρίτης, η ολομέλεια της Βουλής επικύρωσε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής (προκαταρκτικής) επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, όσον αφορά τους κ.κ. Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο. Η ολομέλεια δεν παρέπεμψε τον κ. Κιλτίδη, αποφασίζοντας τελικά, την παραπομπή των πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ.

Ειδικότερα, για τον κ. Μπασιάκο, σε σύνολο 282 βουλευτών, 194 ψήφισαν υπέρ (της παραπομπής), 81 κατά, 2 παρών, ενώ 4 ήταν λευκά και 1 άκυρο.

Για τον κ. Δούκα, σε σύνολο 282 βουλευτών, 177 ψήφισαν υπέρ, 81 κατά, 13 παρών, ενώ 11 ήταν άκυρα.

Για τον κ. Κοντό, σε σύνολο 282 βουλευτών, 186 ψήφισαν υπέρ, 77 κατά, 4 παρών, ενώ 15 ήταν άκυρα.

Για τον κ. Βουλγαράκη, σε σύνολο 282 βουλευτών, 167 ψήφισαν υπέρ, 91 κατά, 17 παρών, ενώ 1 ήταν λευκό και 6 άκυρα.

Για τον κ. Κιλτίδη, σε σύνολο 282 βουλευτών, 49 ψήφισαν υπέρ, 212 κατά, 16 παρών, ενώ 5 ήταν άκυρα.

Για τον κ. Ρουσόπουλο, σε σύνολο 282 βουλευτών, 198 ψήφισαν υπέρ, 73 κατά, 7 παρών, ενώ 4 ήταν λευκά.

Επίσης, αποφασίστηκε η προανακριτική επιτροπή να αποτελείται από 13 μέλη, με το πόρισμά της να εκδίδεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2010.

ΠΉΓΗ: kathimerini.gr

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

“ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ”

Ένα νέο σύνθημα ακούστηκε σήμερα για πρώτη φορά έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας : “ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ”…

Το σύνθημα αυτό φυσικά και δεν έχει κυριολεκτικό νόημα..Δε θα γυρίσουμε αιώνες πίσω…Όμως να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι κύριοι που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ότι δε θα τη γλυτώσουν τόσο φτηνά αυτή τη φορά… Ο κόσμος δε θα ησυχάσει αν δεν τιμωρηθούν τουλάχιστον οι ένοχοι που γνωρίζει όλος ο κόσμος, και που ολόκληρο το πολιτικό σύστημα κάνει πως δεν ξέρει….

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ…. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ….

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR

GREEK IDOLS ΜΕ ΣΕMNOTHTA!!!

Η Βαλάντω και η Νικόλ ήταν οι 2 φιναλίστ του GREEK IDOL. Πρώτη βγήκε η Βαλάντω χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Νικόλ είναι 2η σε τίποτα! Και τα 2 κορίτσια έλαμψαν αναδεικνύοντας φωνές απίστευτες, ομορφιά και ταλέντο। Μα αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση σε αυτά τα κορίτσια πάνω από όλα ήταν η σεμνότητα τους!Σπάνιο πλέον χαρακτηριστικό για ανερχόμενα αστέρια!!! Τις θαύμασα, απόλαυσα τις ερμηνείες τους και πήρα θάρρος ότι υπάρχουν ακόμα ταλέντα στην χώρα μας με αξιοπρέπεια, χάρη, ομορφιά εσωτερική και εξωτερική! Εύχομαι να φτάσουν πολύ ψηλά όπως είναι τώρα! Χωρίς ποτέ να καβαλήσουν κανένα καλάμι και χωρίς ποτέ να χάσουν τον εαυτό τους! Αυτό θα τις κάνει πραγματικά GREEK IDOLS!

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ GREEK IDOL

ΠΑΓΚΑΛE, fatus olus!!!

fatus olus Συνέντευξη έδωσε ο Πάγκαλος στην Καθημερινή της Κυριακής.. Αυτό δεν ήταν συνέντευξη όμως, ήταν το fatus olus!!! Ο Θόδωρος εναντίον της Ελλάδας ολόκληρης!

  Και τι δεν είπε πάλι ο άνθρωπος! Τα έβαλε με την αριστερά (κλασικό)…Τα έβαλε και με τα κανάλια και τα ΜΜΕ γενικότερα…Μάλιστα τα ψιλοαπείλησε κιόλας, να μη συνεχίσουν να προωθούν το θέμα της αναξιοπιστίας της πολιτικής και των κομμάτων..γιατί χρωστάνε πολλούς φόρους, και θα κληθούν να τους πληρώσουν!!! Όμως αυτά δεν είναι τίποτα, μπροστά στο κορυφαίο που είπε:

Ο Τύπος δίνει την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα και γι' αυτό χρεοκοπήσαμε. Ψευδές. Όσοι και να έκλεψαν δεν χρεοκοπεί μια χώρα. Μόνο με τη γενίκευση της κακοδιαχείρισης μπορεί να χρεοκοπήσει. Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, σε επιδόματα, σε φακελάκια».

Και όταν του λέει ο δημοσιογράφος  ότι «Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό κανονικά εργαζόμενων ανθρώπων, ο Γκουρού της πολιτικής απαντά:  «Φυσικά. Αλλά πρέπει να σας πω ότι όποιος δεν έχει κλέψει την εφορία ή δεν έχει κάνει αυθαίρετο είναι σπάνιος».

Ε λοιπόν όχι κε Πάγκαλε….Εγώ δεν  έχω κλέψει την εφορία,το σπίτι μου έχει οικοδομική άδεια και δεν έχω πάρει φακελάκι.. Το ίδιο και όλοι οι φίλοι μου…και πάρα πολλοί από το περιβάλλον μου… Και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά…Άρα ούτε εγώ είμαι σπάνιος, ούτε οι φίλοι μου… Μήπως κρίνετε από το δικό σας περιβάλλον; Και στο κάτω κάτω τι θέλετε, να δουλεύουμε χωρίς μισθούς; Πόσα παίρνετε εσείς αυτή τη στιγμή ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, και ποιός ακριβώς ο ρόλος σας; Μήπως η θέση αυτή δημιουργήθηκε ακριβώς για εσάς, χωρίς να υπάρχει καμία ανάγκη;

Πως ξεστομίζετε τέτοιες κουβέντες, την ίδια στιγμή που λέτε ότι δεν έχουν κλέψει όλοι οι πολιτικοί, και δεν πρέπει να γενικεύουμε όταν μιλάμε για μίζες που πήραν πολιτικοί; Δηλαδή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;; 

Νομίζω ότι δεν πρέπει να καθυστερήσετε την επόμενή σας επίσκεψη στον ψυχίατρο…Ίσως να απαιτείται αλλαγή στη φαρμακευτική σας αγωγή….

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις “Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2010”

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 21:30 στην Πλατεία Ελευθερίας με τη μεγάλη συναυλία Ανακύκλωσης από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ" με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Δήμο Αναστασιάδη ξεκινούν οι Εκδηλώσεις "Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2010".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2010" θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών. Παράλληλα με το κεντρικό φεστιβάλ θα πραγματοποηθούν πολλές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα της πόλης μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διατίθεται σε έντυπη μορφή σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου. Κατεβάστε το επιλέγοντας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (3,53 ΜΒ .pdf).

Το εξώφυλλο του φυλλαδίου

Από δεξιά το περιμέναμε, από αριστερά μας ήρθε..

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη,τις επαφές που είχε η τελευταία όλο αυτό τον καιρό με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα (κυρίως στην Κρήτη) και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις εκλογές της ΝΟΔΕ, το είχαμε σίγουρο: η Ντόρα πάει για νέο κόμμα!!! Κι όμως, η θυγατέρα του επίτιμου βάλθηκε να μας διαψεύσει όλους… Έχει όπως φαίνεται πολύ μεγάλη υπομονή (θα μου πείτε με το Μητσοτάκη πατέρα, είναι επόμενο), και περιμένει την κατάλληλη στιγμή…

Δεν έδειξε όμως την ίδια υπομονή και ο Φώτης Κουβέλης . Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση αυτού και 3 ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Γρ. Ψαριανού, Ν. Τσούκαλη και Θ. Λεβέντη), προχώρησε στην ίδρυση νέου κόμματος… Και το όνομα αυτού: “Δημοκρατική Αριστερά”.

Φαίνεται είναι σίγουρα τα ιδρυτικά στελέχη του νέου αυτού πολιτικού σχηματισμού για την ανταπόκριση του κόσμου, και διάλεξαν τη δεδομένη χρονική στιγμή… Γιατί οι κόντρες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν σχεδόν από την ίδρυσή του, και μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια είχαν ενταθεί πάρα πολύ. Όμως τώρα υπάρχει άλλο ένα δεδομένο: η αποστροφή του κόσμου για τα δύο μεγάλα κόμματα, την οποία δεν εκμεταλλεύεται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν εικάζω ότι θέλουν να καρπωθούν.. Αν δούμε δε και τις βασικές αρχές του κόμματος, όπως διατυπώνονται στη διακήρυξη που εγκρίθηκε χθες από την Πανελλήνια Συνδιάσκεψή του ( δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική - οικολογική εγρήγορση ), καταλαβαίνουμε ότι προσπαθούν να δώσουν βάση σε ζητήματα  που απασχολούν πάρα πολύ τους Έλληνες το τελευταίο διάστημα, ώστε να τους τραβήξουν κοντά τους…

Αυτό που μάλλον δεν υπολόγισαν καλά, και που η κα Μπακογιάννη φαίνεται να έχει βάλει καλά στο μυαλό της, είναι η αποστροφή του κόσμου για το πολιτικό σύστημα γενικότερα, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις διαδικασίες που ακολουθούν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του καινούριου. Το κόμμα που αυτοπροτείνει πολιτικούς και ο κόσμος απλά ψηφίζει ένα από αυτούς, δεν πείθει πια τον Έλληνα.

Κλασικά παραδείγματα της άκρατης κομματικής συμπεριφοράς λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες ανά την επικράτεια, με τις επιλογές των υποψηφίων για τις Περιφέρειες: οι κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων προτείνουν υποψηφίους, που προέρχονται από τον καθαρά κομματικό μηχανισμό, και σε πολλές περιπτώσεις είναι ήδη βουλευτές, ή ακόμα και υπουργοί, και οι κεντρικές επιτροπές αποφασίζουν. Δεν έχω ακούσει έως τώρα σε καμία περιφέρεια της Ελλάδας, και από κανένα κόμμα, να προταθεί ένα άτομο που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν υπάρχει άραγε ούτε ένας Έλληνας άξιος να διοικήσει μία Περιφέρεια, που να μην είναι γραμμένος σε κομματικά μητρώα;;

Τέτοια κόμματα και διαδικασίες δεν εκφράζουν πια ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού. Και αν σε αυτά τα χνάρια βαδίσει και η “Δημοκρατική Αριστερά”, είναι αναγκασμένη ν’ αποτύχει.  Επειδή όμως δεν πρέπει να προδικάζουμε μια νέα προσπάθεια, ας περιμένουμε να δούμε τι καινούριο έχει να προσφέρει στην Ελλάδα ο νέος αυτός σχηματισμός.

Πάντως, για να πω την αλήθεια, εγώ  κρατάω μικρό καλάθι…Και μακάρι να είναι τόσα πολλά τα κεράσια που να πέσουν απ’ έξω…

Κίνδυνος για τις επόμενες δόσεις του ΔαΝείου Της Ελλάδας;;;

   Τα μάθατε τα νέα από τη Ρουμανία; Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας να κρίνει κάποια από τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν εκεί ως αντισυνταγματικά, το ΔΝΤ ανέβαλε την καταβολή της πρώτης δόσης έκτακτου δανείου….

Κι εδώ στην Ελλάδα όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτηρίζει ευθέως αντισυνταγματικές κρίσιμες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου…. Μάλιστα πολλοί κοινωνικοί φορείς έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταθέσουν προσφυγές στα ανώτατα δικαστήρια…

Λέτε να κινδυνέψει και η ΔαΝειοδόΤηση της χώρας μας;;;

Βέβαια μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, θα περάσει αρκετός χρόνος. Οπότε προς το παρόν μπορούμε να κοιμόμαστε (αν)ήσυχοι κάτω από τη σκέπη των Εταίρων μας, και να ευχόμαστε οι αγορές να δεχτούν σύντομα τα ομόλογά μας με λογικά επιτόκια… Γιατί αυτό το ασφαλιστικό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δε νομίζω ότι θα περάσει ως έχει…Δεν πρέπει…