ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Η κρίση στέλνει τους Έλληνες σε μονάδες ψυχικής υγείας

Στο κόκκινο οδηγείται η λειτουργία των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας λόγω της αυξημένης ζήτησης για παροχή φροντίδας ως απόρροια της κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Ηδη σε πολλά Κέντρα Ψυχικής Υγείας έχει αυξηθεί η αναμονή για ραντεβού, η πλειονότητα των οποίων αφορά περιστατικά κατάθλιψης, κρίσεις πανικού, άγχος. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρόκειται για «βαριά» περιστατικά, εφόσον όμως δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως μπορεί και να μεταπέσουν σε βαρύτερες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βύρωνα - Καισαριανής, όπου η αναμονή για ραντεβού ανέρχεται πλέον στον ενάμιση μήνα έναντι μιας εβδομάδας που ήταν τον Σεπτέμβριο. Αντίστοιχη εμπειρία αναφέρεται και από άλλα Κέντρα Ψυχικής Υγείας (π.χ. Κορυδαλλός, Βόλος κ.α.).

Από την άλλη, επιβαρύνεται διαρκώς η λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων με περιστατικά που προς το παρόν σχετίζονται περισσότερο με τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, η ψυχίατρος κ. Ειρήνη Σιούτη, οι εφημερίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, καθώς άστεγοι ζητούν περίθαλψη με το επιχείρημα ότι έχουν κατάθλιψη. Σε πολλές περιπτώσεις απειλούν ακόμα και με αυτοκτονία εάν δεν τους δεχθούν για νοσηλεία. Η κ. Σιούτη ανέφερε και την περίπτωση ψυχιατρικής κλινικής του ΨΝΑ δυναμικότητας 24 κλινών στην οποία τους τελευταίους μήνες με τη βοήθεια «ράντζων» νοσηλεύονται 40-41 ασθενείς. Από αυτούς σχεδόν οι μισοί νοσηλεύονται για «κοινωνικούς» λόγους (άστεγοι, χρήστες, ανοιακοί ασθενείς) και όχι για αποκλειστικά ιατρικούς.

Την ίδια στιγμή, κινδυνεύει η λειτουργία των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στην Αθήνα λειτουργούν 13 ιδιωτικές κλινικές (έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια 5 κλινικές) με ετήσια κίνηση 5.000 νοσηλευόμενους. Η πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για τους οποίους το Ιδρυμα καταβάλλει 50 ευρώ κλειστό νοσήλιο.

Παράδοξο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα μέλη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κ. Ν. Τζαβάρας, Γ. Χριστοδούλου, Δ. Αναγνωστόπουλος, Δ. Πλουμπίδης, Β. Κονταξάκης και Β. Τσίπας εστίασαν στο εξής παράδοξο: Τη στιγμή που αυξάνει η ζήτηση, το ίδιο το δημόσιο σύστημα υγείας οδηγείται σε συρρίκνωση. Οπως επεσήμανε ο κ. Χριστοδούλου, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η τάση είναι να υποχωρούν οι πολιτικές για την Ψυχική Υγεία, ενώ τα πρώτα κονδύλια που «κόβονται» είναι αυτά που αφορούν αυτόν τον τομέα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς με ψυχικές παθήσεις είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από μία κρίση. Οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προς το παρόν βιώνουμε τις επιπτώσεις της πρώτης περιόδου της οικονομικής κρίσης και κυρίως τις συνέπειες της αποδιάρθρωσης της ελληνικής κοινωνίας που συντελέστηκε τα προηγούμενα έτη. «Τις επιπτώσεις της “τρόικας”-εποχής θα τις δούμε αργότερα», τόνισαν.

πηγή

Παραμένουν οι παράνομες χωματερές

Εξέπνευσε σήμερα η προθεσμία που είχαν δώσει τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών στις περιφέρειες όλης της χώρας για να κλείσουν και να αποκαταστήσουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές τους, χωρίς βέβαια ο στόχος να έχει επιτευχθεί. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 250 χωματερές παραμένουν σε λειτουργία, συχνά χωρίς να υπάρχει καμία δρομολογημένη λύση, καθώς οι τοπικοί δήμοι δηλώνουν πλήρη αδυναμία να ξεκινήσουν έργα για την κατασκευή και αποκατάσταση ΧΥΤΑ. Καθώς ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ε.Ε. για τις χωματερές είναι πλέον ορατός (υπολογίζονται στα 8,5 εκατ. ευρώ ημερησίως!), τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ετοιμάζουν κοινή παρέμβαση, προκειμένου να επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Καθημερινής

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Θερινός μποναμάς έως και 3.200 ευρώ για κάθε βουλευτή

Θερινό... μποναμά  επιφυλάσσουν στους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί ή πρόκειται να κατατεθούν, είτε λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας από το Μνημόνιο, είτε λόγω της συνήθους νομοθετικής διαδικασίας. 
Η σύμπτυξη, μάλιστα, των εργασιών των Θερινών Τμημάτων, εξαιτίας της παράτασης των εργασιών της Ολομέλειας για να ψηφιστεί το ασφαλιστικό του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν στις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις διακοπές του Αυγούστου οι διαδικασίες για αρκετά σχέδια νόμου. Με το... αζημίωτο, όμως, για τους βουλευτές, οι οποίοι πλέον της μηνιαίας αποζημίωσής τους έχουν λαμβάνειν «μπόνους» τόσο για τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών όσο και για τις συνεδριάσεις των Θερινών Τμημάτων σε Σώμα (αντί της Ολομέλειας).
Έτσι, όπως είχε συμβεί με το φορολογικό νομοσχέδιο τις ημέρες του Πάσχα και πρόσφατα με το ασφαλιστικό, οι βουλευτές ουσιαστικά κερδίζουν ό,τι έχασαν από τις περικοπές στην αποζημίωσή τους και τα επιδόματα που τη συνοδεύουν. Υπολογίζεται, δηλαδή, ότι θα λάβουν, εν είδει... υπερωριών για τα «θερινά» νομοσχέδια, περίπου 3.200 ευρώ έκαστος, ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο καθένας. Τα χρήματα αυτά, μάλιστα, είναι ανεξάρτητα από τη βουλευτική αποζημίωση και τα επιδόματα ή τις παροχές που τη συνοδεύουν (η οποία, πάντως, έχει περικοπεί σημαντικά μετά τις αποφάσεις του προέδρου της Βουλής που συνόδευσαν το πακέτο έκτακτων μέτρων του Μνημονίου).

πηγή: capital.gr

Νέο κόλπο για να περνούν τα νομοσχέδια!!!

Τελικά κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι και τόσο χαζή όσο μας παρουσιάζει μερικές φορές…Τι σκαρφίστηκαν πάλι, για να γλυτώσουν νέες απώλειες στις θερινές ψηφοφορίες της βουλής; Να πετάξουν έξω τους επικίνδυνους βουλευτές …

Έτσι, στο πρώτο θερινό τμήμα της βουλής, στο οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, δε θα συμμετέχουν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η κ. Βάσω Παπανδρέου και οι κ. Νασιώκας, Γείτονας και Κουρουμπλής. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είχαν με σαφήνεια δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη διάταξη που αφορά στη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων…

Τι άλλο θα δούμε και θ’ ακούσουμε ακόμα…Αυτές οι πρακτικές δεν αρμόζουν σε δημοκρατικές κυβερνήσεις…Και αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι η λαμογιά και η κουτοπονηριά είναι χαρακτηριστικά της πολιτικής ζωής της χώρας μας που δύσκολα θα εξαλειφθούν… Άσε που είναι και άκρως επικίνδυνα πλέον, όταν χρησιμοποιούνται από την ίδια την κυβέρνηση…

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:11 στα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 310 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και νοτιοδυτικά της νήσου Κω και το εστιακό του βάθος στα 160 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κρήτη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
Η εικόνα που κατέγραψε ο σεισμογράφος του Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Ρόδο.

image Πηγή: zougla.gr

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ!!

image Πριν 5 λεπτά έγινε σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης!!! Μόλις μάθω λεπτομέρειες, θα ενημερώσω!!!

ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΝ ΕΝΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ!!!

------------------------------------------------------------------------------

Στα Δωδεκάνησα τελικά ο σεισμός!!!

Ένταση 5,1 Ρίχτερ , επίκεντρο 310 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και νοτιοδυτικά της νήσου Κω , και εστιακό βάθος στα 160 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών .

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ….έ Καραγκιόζη…

Εγώ μεγάλωσα με τον καραγκιόζη. Μαζευόμασταν 2-3 παιδιά της γειτονιάς στο χωριό και φτιάχναμε με χειροτεχνία τις φιγούρες… Μετά γράφαμε χαρτάκια, και τα δίναμε στα υπόλοιπα παιδιά: “Την Πέμπτη το απόγευμα, στις 5, θα δοθεί παράσταση καραγκιόζη, στο σπίτι του Ανδρέα, στην αυλή. Είσοδος 5 δραχμές” … Και την Πέμπτη, απλώναμε το σεντόνι…Καμιά 10ρια παιδιά περιμένανε… Η παράσταση ξεκινούσε: “Ακούσατε, ακούσατε…”

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, ποιος παίζει πια Καραγκιόζη…Ίσως κάποιοι ρομαντικοί άνθρωποι, που έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα αλλιώς, και το κάνουν καθαρά από νοσταλγία.. Πέθανε κι ο Σπαθάρης, και μαζί του φαίνεται ότι πήρε ότι είχε απομείνει απ’ το Ραγιά, που όλο σκαρφίζονταν τεχνάσματα για να εξασφαλίσει ένα πιάτο ψωμί για την οικογένειά του.  Το μόνο που μου τον θύμισε τελευταία, ήταν κάποιες διαφημίσεις στην τηλεόραση, από ένα περιοδικό, που έδινε δώρο dvd του Καραγκιόζη… Ο Καραγκιόζης σε dvd… Σα να λέμε ψάρι έξω απ’ το νερό..

Ήρθε και η απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, να τον αποτελειώσει… Ο Καραγκιόζης είναι Τούρκος. Χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίλογο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Χωρίς καμία ενέργεια.

Τελικά φαίνεται ότι δε φτάνει μόνο το ωραίο μαλλάκι, και το περιποιημένο μουσάκι, για να είσαι υπουργός….Όσο για εμάς που μεγαλώσαμε με Καραγκιόζη, φαίνεται δε θα μας αφήσουν να τον ξεχάσουμε. Με τέτοιους πολιτικούς που έχουμε, θα λέμε τ’ όνομά του πολλές φορές τη μέρα.. Ειδικά τα βράδια, όταν θα τρώμε, θα πίνουμε, και…νηστικοί θα κοιμόμαστε τελικά!!

image

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ποιος φταίει για την οικονομική κρίση;

Edito 306

Ποιος φταίει για την οικονομική κρίση; Φταίνε τα σκάνδαλα, οι μίζες, τα φακελάκια, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι φοροφυγάδες, τα καγιέν, η Μύκονος, η γκλαμουριά, η τηλεόραση, η έκπτωση των αξιών, ο Άκης, ο Καραμανλής, όλα ξεκίνησαν από τον Αντρέα, από τη μεταπολίτευση, από την οθωμανική σκλαβιά; Αυτή η συζήτηση, νομίζω, αρχίζει να γίνεται όχι μόνο αντιπαραγωγική, αλλά και αποπροσανατολιστική……

Διαβάστε ολόκληρο το καταπληκτικό άρθρο του Φώτη Γεωργελέ, στο athensvoice.gr

Διασφαλίστηκε ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ, υπεγράφη τελικά η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι αντισυμβαλλόμενοι φορείς κατέληξαν σε μια σύμβαση, η οποία θα έχει τριετή διάρκεια και θα περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις μισθών για το 2010 και αυξήσεις που θα καλύπτουν τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό 1,5% για το 2011 και 1,7% το 2012. Ο 13ος και 14ος μισθός διασφαλίζονται με νομική ρήτρα. Είχε φανεί ότι στο τελευταίο υπήρχε από την αρχή συμφωνία, αλλά αναζητούσαν τρόπο να επιτευχθεί αυτό, χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με το μνημόνιο.

Όλα καλά λοιπόν φαίνεται ότι κατέληξαν τα πράγματα σε αυτό τον τομέα, όσον αφορά στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δεν είναι καθόλου άσχημη συμφωνία, αν αναλογιστούμε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Βέβαια, πιστεύω ότι η διασφάλιση των 2 επιπλέον μισθών έρχεται να γλυκάνει λιγάκι τον εργατικό κόσμο, μετά τα μέτρα για τις απολύσεις. Αλλά κυρίως  να εμποδίσει τη συνένωση ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων κάτω από κοινούς στόχους και αιτήματα…Έστω κι έτσι όμως, κάποιοι θα καταφέρουν να πάνε διακοπές το καλοκαίρι, και να πάρουν δώρα στα παιδιά τους τα Χριστούγεννα..

Νέο κόμμα!! ΠΑΟ.ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

PAOSYRIZA

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, πάμε φουλ για πρωτάθλημα!!!! Με χορηγό τα διυλιστήρια Βαρδινογιάννη!!

Η αποστασία του 1965, και η σημερινή Δημοκρατία

Σαν σήμερα, το 1965, ξεκίνησαν τα Ιουλιανά. Τι ήταν αυτά; Αντιγράφω από τη Βικιπαίδεια :

“Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η περίοδος πολιτικής ανωμαλίας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Μετά την παραίτηση Παπανδρέου σχηματίστηκαν κυβερνήσεις από μέλη της Ενώσεως Κέντρου παρά τη σφοδρή αντίθεση του αρχηγού της Γ. Παπανδρέου και της πλειοψηφίας των βουλευτών της. Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων, καθώς και οι βουλευτές της Ε.Κ. που τελικά στήριξαν αυτές τις κυβερνήσεις χαρακτηρίστηκαν από μέρος του Τύπου και του λαού αποστάτες, καθώς υπήρχε η ως τώρα αναπόδεικτη εντύπωση σε πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και κάποιους ιστορικούς ότι η στήριξη που παρείχαν δεν πήγαζε από πολιτική ή ιδεολογική συμφωνία, αλλά ήταν προϊόν χρηματισμού και υποσχέσεων για ανάληψη κυβερνητικών αξιωμάτων. Η περίοδος αυτή ήταν περίοδος πολιτικής αστάθειας και εντάσεων με έντονη την ανάμιξη του νεαρού τότε βασιλιά Κωνσταντίνου στα πολιτικά πράγματα της χώρας κατά παράβαση του Συντάγματος του 1952. Οδήγησε σε απαξίωση των πολιτικών και άνοιξε τον δρόμο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.”

Σαν σήμερα λοιπόν, το 1965, η εκλεγμένη με 53% κυβέρνηση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, οδηγήθηκε σε παραίτηση. Για τον τρόπο που έγινε, αλλά και για τους λόγους, καθώς και για τη συμμετοχή διαφόρων πολιτικών της εποχής (π.χ. Μητσοτάκη) έχουν γραφτεί πολλά, και έχουν λεχθεί πολύ περισσότερα. Η ουσία είναι ότι διάφοροι κύκλοι, υπό την καθοδήγηση του βασιλιά, δεν επέτρεπαν στον εκλεγμένο από το λαό Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου να ασκήσει την πολιτική του.

Σήμερα, με τη Δημοκρατία πλέον εδραιωμένη για τα καλά στη χώρα μας, δεν ελλοχεύουν τέτοιοι κίνδυνοι. Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα… Τη δημοκρατία όμως αυτή, όπως την έχουμε καταντήσει, ίσως θα πρέπει να την αναθεωρήσουμε. Και από την πλευρά του λαού, αλλά κυρίως από την πλευρά των πολιτικών.

Το να κλείνουν το λιμάνι 20 άτομα, και να αποτρέπουν την απόβαση χιλιάδων επιβατών,  δεν ονομάζεται δημοκρατία…Το να εφαρμόζεις πολιτικές για τις οποίες δεν έχεις εκλεγεί, και για τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού  διαφωνεί κατά τεκμήριο, επίσης δεν ξέρω κατά πόσο ονομάζεται δημοκρατία. Και σίγουρα δεν είναι δημοκρατικό ο κάθε εκλεγμένος από το λαό να έχει ασυλία απέναντι σε αυτούς που τον εξέλεξαν, να κλέβει και να κατασπαταλά δημόσιο χρήμα, να παίρνει μίζες από εταιρίες, και τα αδικήματά του να παραγράφονται σε 2 χρόνια.

Αναθεώρηση του Συντάγματος λοιπόν απαιτείται, για του παραπάνω λόγους, και για πολλούς άλλους ακόμα….

image

Η γελιογραφία είναι του Κώστα Μητρόπουλου από το «Ποτέ πια», και έχει τίτλο : “Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο 25ος Μεσημβρινός

Θα μπορούσε να είναι τίτλος μυθιστορήματος. Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο κάποιου κέντρου στρατηγικών ερευνών που θέλει να κάνει θόρυβο και να κερδίσει έτσι νέους συνδρομητές. Φαίνεται, όμως, ότι είναι κάτι περισσότερο: Ο φυσικός πλούτος του Αιγαίου έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο!
«Οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο». Ένα συνηθισμένο κλισέ που έχετε διαβάσει άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια. Κι όμως! Μία αναδρομή στα γεγονότα θα σας πείσει για το εξής: Κάθε χρόνο οι Τούρκοι κάνουν κι ένα βήμα ακόμη και αποδεικνύουν ότι κινούνται με βάση ένα καλοσχεδιασμένο και μακροχρόνιο προγραμματισμό. Ο αντικειμενικός στόχος τους είναι ορατός δια του γυμνού οφθαλμού: Θέλουν ένα κομμάτι του Αιγαίου! Δεν κλιμακώνουν την ένταση. Κλιμακώνουν τις ενέργειές τους για να καταφέρουν το στόχο τους. Και γιατί όχι; Απέναντί τους έχουν ένα φοβισμένο έθνος που είναι διατεθειμένο να προασπίσει την «ειρήνη» με κάθε «κόστος».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη, στο σιωπητήριο του capital.gr

Η παρανομία στην υπαίθρια διαφήμιση συμφέρει...

julia kazino …..Η πρωταγωνίστρια του πλέον δημοφιλούς πορνογραφικού βίντεο των ημερών μας είναι φυσικά το νέο πρόσωπο της γιγαντιαίας διαφημιστικής καμπάνιας του casino848.com, του διαδικτυακού χώρου τυχερών παιχνιδιών που ελέγχεται από θυγατρική της 888 Holdings Plc, εταιρείας με έδρα το Γιβραλτάρ και εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Και θα ήταν μια ακόμη αφορμή να μιλήσουμε για τα σημεία των καιρών μας, εάν αυτή η διαφήμιση δεν προβαλλόταν σε παράνομα μέσα και η υπερβολή στην προώθησή της δεν έμοιαζε λίγο με επίδειξη ισχύος.

Διότι, για όποιον δεν το έχει παρατηρήσει, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση αποκαθήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το υπουργείο Υποδομών. Μη γελιόμαστε, παράνομοι έχουν κριθεί οι περισσότεροι χώροι υπαίθριας διαφήμισης, από τα billboards στις μεγάλες αρτηρίες, μέχρι και τις διαφημίσεις στις στάσεις των λεωφορείων. Την ίδια ώρα όμως, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης στη χώρα μας, η Master Group (Master Media System A.E.), ανήρτησε στα ταμπλό της -τα περισσότερα από τα οποία έχουν κριθεί παράνομα από τις αρμόδιες υπηρεσίες- τις αφίσες του casino848. Πώς είναι δυνατόν; Την απάντηση δίνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Υπαίθριας Διαφήμισης «Ερμής» (Ενωση στην οποία αντιστοιχεί το 95% του κύκλου εργασιών του κλάδου) κ. Κώστας Καστανάς: «Το καζίνο αναγνώρισε την πιθανότητα να μηνυθεί και δέχεται τις ποινικές ή αστικές συνέπειες. Πίεσε την εταιρεία-μέλος μας να διαφημιστεί». Και ο ρόλος της Master Group; «Πράγματι, και η εταιρεία πήρε το ίδιο ρίσκο». Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, οι δύο εταιρείες ζύγισαν τις συνέπειες από την παράνομη αυτή ενέργεια και αποφάσισαν ότι συμφέρει η παρανομία!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Λίνας Γιανναρου, στο kathimerini.gr

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: τέλος στο σίριαλ, το πρόγραμμα ξεκινά

Εξαγγέλθηκε το Μάρτιο και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η έναρξή του: ο λόγος για το αναμενόμενο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ’ οίκον, που αφορά την επιδότηση επισκευών εξοικονόμησης ενέργειας σε σπίτια. Η καθυστέρηση πάντως δεν έγινε... επί ματαίω καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός των 200 εκατ. ευρώ τελικά θα ανέβει στα 400 εκατ., γεγονός που συνεπάγεται ότι πάνω από 100 χιλιάδες κατοικίες θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις. 
Για να ενταχθεί κάποιο κτίριο στο πρόγραμμα θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει από ενεργειακή επιθεώρηση που θα καθορίσει και τις απαιτούμενες εργασίες. Ήδη έχει ετοιμαστεί το σχετικό μητρώο των ενεργειακών επιθεωρητών. 
Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν θερμομόνωση, τοποθέτηση διπλών κουφωμάτων και υαλοπινάκων, αλλαγή καυστήρα και λέβητα με νέους πετρελαίου ή φυσικού αερίου, κλπ. 
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι: Το κτίριο να είναι κύρια κατοικία με οικοδομική άδεια πριν την 1 Ιανουαρίου του 1980 και να βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης από 1.500 ευρώ το τ.μ. και κάτω. Το πρόγραμμα αφορά μονοκατοικίες και πολυκατοικίες εφόσον το 50% των ιδιοκτητών πληροί τους όρους. 
Για το πρόγραμμα υπάρχουν και εισοδηματικά κριτήρια: 
- Για ατομικό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 25.000 ευρώ, ο δικαιούχος μπορεί να πάρει επιδότηση ως το 30% επί του επιλέξιμου προϋπολογισμού, αλλά και δάνειο. 
- Για ατομικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 50.000 ευρώ μπορούν να πάρουν χαμηλότοκο δάνειο με επιδότηση επιτοκίου από το ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και απευθείας επιδότηση μέχρι κάποιου ποσοστού. 
- Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα δικαιούνται επίσης δωρεάν επιθεώρηση και έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα μέχρι του ποσού των 2.500 ευρώ.
- Οι εργασίες δεν μπορούν να ξεπερνούν σε κόστος τις 15 χιλιάδες ευρώ.
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής: 
- Με την προκήρυξη του προγράμματος καλείται ο ενεργειακός επιθεωρητής που κάνει τον πρώτο έλεγχο και εισηγείται τις παρεμβάσεις, το κόστος τους και εκδίδει το πιστοποιητικό
- Κατατίθενται τα δικαιολογητικά ενώ η αίτηση γίνεται μέσω των τραπεζών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
- Αξιολογούνται οι αιτήσεις, ενημερώνονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και ξεκινούν οι εργασίες
- Γίνεται δεύτερη επιθεώρηση, και εκδίδεται νέο πιστοποιητικό για το έργο
- Όταν εγκρίνεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εκταμιεύεται το επιδοτούμενο δάνειο, ενώ απαιτείται η προσκόμιση παραστατικών των δαπανών καθώς και πιστοποιητικό υλοποίησης του έργου.
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν από το ΥΠΕΚΑ και την ειδική υπηρεσία επιθεωρητών ενώ οι διαδικασίες πληρωμής θα ελέγχονται από το ΤΕΜΠΜΕ.

πηγή: capital.gr

Καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου

imageΕπιτέλους βλέπουμε και στο Ηράκλειο μια πολύ θετική πρωτοβουλία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.Σε συνεργασία με τον εισαγγελέα Ηρακλείου, ξεκίνησε η καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από το οδικό δίκτυο του Ηρακλείου. Μια ενέργεια που ήταν απαραίτητη, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ έντονο στο νομό Ηρακλείου, όπως και σε όλη την Ελλάδα φυσικά.

Από τη διακλάδωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Γαζίου προς Ρογδιά ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, και σύμφωνα με την αντινομάρχη κα Συγγελάκη, θα ακολουθήσει ο δρόμος Ηράκλειο-Μαλάδες, ενώ σιγά- σιγά το έργο αυτό θα συμπεριληφθούν και άλλοι δρόμοι σε όλο το Νομό που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα πράγματα φυσικά είναι πιο προχωρημένα. Υπάρχει και επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα, στη οποία μπορείτε κι εσείς να καταγγείλετε κάποια παράνομη πινακίδα που έχει υποπέσει στην αντίληψή σας. Για τους ενεργούς πολίτες λοιπόν, http://www.illegalsigns.gov.gr/. Γιατί το θέμα αυτό δεν είναι διαφημιστικό…Είναι θέμα οδικής ασφάλειας.

Επιχειρηματίας αυτοκτόνησε λόγω χρεών στο Ηράκλειο

images Ένας 58χρονος έμπορος που διατηρούσε κατάστημα στη λαχαναγορά Ηρακλείου,ο Ευάγγελο Πετράκης, έφυγε προχθές το πρωί στις 6.30 από το σπίτι του , για να πάει στη δουλειά του. Δεν έφτασε όμως ποτέ εκεί, και η οικογένειά του ανησύχησε. Έτσι, δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία. Και, ενώ η αστυνομία δεν είχε αποτελέσματα από την έρευνά της, τον εντόπισε η άτυχη σύζυγός του σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητό του στο Καβροχώρι, σε οικόπεδο που είχε. Ήταν νεκρός, ενώ δίπλα του βρισκόταν μια καραμπίνα, κι ένα σημείωμα… Ένα σημείωμα, στο οποίο ο επιχειρηματίας εξηγούσε ότι έδωσε τέλος στη ζωή του για οικονομικούς λόγους… Για χρέη δηλαδή…

Και αυτό το περιστατικό δυστυχώς δεν είναι το πρώτο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, πολύ περισσότερο δε στην Ελλάδα. Και συνδυαζόμενο με το τριπλό φονικό που έγινε στην Ερέτρια πριν 10 μέρες πάλι για οικονομικούς λόγους, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά… Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί πολύ αυτό το φαινόμενο των αυτοκτονιών επιχειρηματιών. Και  η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας μόλις ξεκίνησε ,και θα διαρκέσει κατά τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις τουλάχιστον 2-3 χρόνια…

Ας ξυπνήσει επιτέλους το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης…Τι περιμένει, να συμβούν κι άλλα τέτοια γεγονότα, για να κινηθεί προς την κατεύθυνση στήριξης των επιχειρήσεων, και τόνωσης της αγοράς; Δε λέω ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση..Σε πολλές περιπτώσεις φταίει και η κακοδιαχείριση από τους επιχειρηματίες (δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση του 58χρονου), ή ακόμα και η έλλειψη επιχειρηματικών γνώσεων στο αντικείμενο που ασχολούνται και επενδύουν. Όμως αυτό που γίνεται με τη σημερινή κυβέρνηση, δεν έχει προηγούμενο. Κάνει μεγάλες προσπάθειες όχι για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, αλλά για την περαιτέρω βύθισή της!!!

Μου φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα που η κα Κατσέλη θα κάνει περισσότερη παρέα στο σύζυγό της το σπίτι…

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Απολογείται ο Τάσος Μαντέλης για τη Siemens..

Με όλα αυτά που γίνονται τελευταία, τον είχα ξεχάσει…Ασφαλιστικό, εργασιακά, μνημόνιο, ΦΠΑ, απογραφή, δεν τον θυμόμουνα καν…Ευτυχώς δεν τον ξέχασε η ειδική εφέτης ανακριτής Μαρία Νικολακέα, και τον κάλεσε για απολογία….

Ο λόγος για τον τ. υπουργό Τάσο Μαντέλη, ο οποίος καλείτε αύριο (14-7-2010) για την υπόθεση Siemens…Όχι, μη φανταστείτε ότι κατηγορείται για χρηματισμό (κοινώς λάδωμα), ούτε για κατάχρηση ή υπεξαίρεση…Για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατηγορείται, σχετικά με εμβάσματα συνολικού ποσού 450 χιλιάδων μάρκων, που είχαν τοποθετηθεί το 2000 σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα. Όπως θα θυμάστε, τον λογαριασμό είχε ανοίξει προς εξυπηρέτηση του πρώην υπουργού ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, ο οποίος τον “κάρφωσε” κιόλας στην εξεταστική επιτροπή.

Κάτι είναι πάντως κι αυτό…Τουλάχιστον φαίνεται ότι για κάτι θα πληρώσει αυτός, έστω και για φορολογικό αδίκημα..Οι υπόλοιποι πολιτικοί που έφαγαν από τη Siemens, δε φαίνεται ότι θα δικαστούν ούτε γι’ αυτό…

Ο Μαντέλης πάντως έχει παραδεχτεί ότι πήρε από τη Siemens τα 200.000 μάρκα, ενώ για τα υπόλοιπα 250.000 δεν ξέρει λέει ποιος τα κατέθεσε…Καλό κι αυτό! Στο δικό μου λογαριασμό πάντως, συνήθως δεν ξέρω που πήγανε τα λεφτά, όχι πως βρέθηκαν εκει!!!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 DSC01984 Από τις 10:00 το πρωί σήμερα τελεί υπό κατάληψη το κτήριο της Λότζια, όπου στεγάζεται το Δημαρχείο Ηρακλείου. Η κατάληψη έχει γίνει από μέλη των συλλόγων εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου, υλοποιώντας απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (αρ. 371/ 8-7-2010), αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αλλά και στις αλλαγές που προωθούνται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Πάντως η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη..Σε κάθε περίπτωση όμως, είχε προκαθοριστεί ότι η κατάληψη θα είναι εντελώς συμβολική, και δε θα αποτραπεί η εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η κατάληψη λήγει στις 1:00 το μεσημέρι, ενώ έχει εξαγγελθεί νέα τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους την Πέμπτη 15-7-2010 από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου.

Ανίκανο το κράτος να εισπράξει, και ρίχνει το βάρος στους πολίτες

Ενώ στον τομέα της μείωσης των δαπανών η κυβέρνηση τα έχει πάει “περίφημα”, αφού έκοψε από δώρα και επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, μέχρι και τη 13 και 14η σύνταξη από αυτούς που δούλευαν μια ζωή, στον τομέα των εσόδων δεν τα πάει και πολύ καλά. Παρά τις απανωτές αυξήσεις στους φόρους πολυτελείας και στο ΦΠΑ, δεν έχει καταφέρει να  πιάσει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο. Πρώτον επειδή ο κόσμος δεν έχει την αγοραστική δύναμη που είχε πριν, λόγω της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, και δεύτερον επειδή ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους (εφοριακοί) δεν έχουν αποδώσει όπως περίμενε η κυβέρνηση.

Ακόμα και το κίνημα των αποδείξεων φαίνεται ότι παρουσιάζει κόπωση, αφού ο κόσμος είδε ότι πολύ εύκολα συγκεντρώνει το ποσό που απαιτείται για να διασφαλίσει το αφορολόγητο, και δεν συγκεντρώνει αποδείξεις με τον ίδιο ζήλο που έκανε στην αρχή του έτους.

Έτσι, φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει για άλλη μια φορά στους πολίτες να εισπράξουν τους φόρους γι’ αυτήν. Πως θα γίνει αυτό; Δίνοντας μεγαλύτερα κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων, από κατηγορίες επαγγελματιών που κατά γενική παραδοχή (και αποδεδειγμένα πλέον) φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλο,  εξετάζεται για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών και αποδείξεων να μετράει στο αφορολόγητο διπλάσια η απόδειξη, την οποία θα παίρνει ο φορολογούμενος, δίνοντας έτσι ένα ισχυρό κίνητρο στους καταναλωτές να συνεχίσουν τη συλλογή  αποδείξεων. Τέτοιες αποδείξεις θα είναι αυτές που εκδίδουν οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές που κάνουν φροντιστήρια και άλλα επαγγέλματα. Επειδή όμως πιθανότατα να υπάρξουν πολλά “λογιστικά και μηχανογραφικά” προβλήματα αν αυτό εφαρμοστεί από τη μέση της χρονιάς, πιθανότατα θα ισχύσει από το νέο έτος.

Το βάρος θα πέσει λοιπόν για άλλη μια φορά στους πολίτες, να κάνουν τη δουλειά του κρατικού, εισπρακτικού μηχανισμού. Ενός μηχανισμού που εν μέρει δεν έκανε σωστά τη δουλειά του ποτέ, αλλά απαξιώθηκε ακόμα περισσότερο στο σύνολό του από τις περικοπές στους μισθούς. Αλλά ευθύνες για την κατάντια στην οποία βρίσκονται οι εφορίες της χώρας (είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε πάει σε κάποια το τελευταίο διάστημα, και το έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι) έχει σίγουρα και το οικονομικό επιτελείο, που δεν έχει φροντίσει για την κατάλληλη στελέχωσή τους, από τις θέσεις των διευθυντών, μέχρι τους κλητήρες.

Με παράγοντες της αγοράς

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό που ψηφίσθηκαν από τη Βουλή είναι σημαντικές. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών έχει προσπαθήσει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες, επιτυγχάνοντας εν μέρει τους στόχους του. Το ζήτημα είναι όμως πως ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης και του κράτους δείχνουν ολιγωρία και ανεπάρκεια σε ζωτικούς τομείς, από τους οποίους θα εξαρτηθεί το αν η χώρα θα ξεπεράσει τελικά τη μεγάλη κρίση. Είναι πλέον φανερό ότι πολλοί υπουργοί δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στον έλεγχο των δαπανών της υγείας, τα κλειστά επαγγέλματα κ.λ.π. Η ανοχή του πρωθυπουργού και το γεγονός πως το Μαξίμου παρακολουθεί άπραγο τις εξελίξεις δεν βοηθά. Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα βρίσκεται στην αδυναμία αυτής της κυβέρνησης να καταλάβει πώς λειτουργούν η αγορά και οι επιχειρήσεις. Έχει έλθει η στιγμή ο πρωθυπουργός να καλέσει παράγοντες της αγοράς για να του εξηγήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια συνάντηση, με την προϋπόθεση ότι θα την ακολουθήσουν επείγουσες και απτές ενέργειες, θα είναι πολύ πιο χρήσιμη από μία ακόμη ακαδημαϊκού τύπου συνάντηση με θεωρητικούς της διεθνούς οικονομίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αρχίζει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Αρχίζει σήμερα η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου. Η απογραφή αφορά το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού.

Κάθε υπόχρεος απογράφεται ατομικά, δηλαδή συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi.gov.gr. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι υπόχρεοι που δεν δύνανται να απογραφούν λόγω ασθένειας ή αιφνίδιου κωλύματος, καθώς και οι υπόχρεοι που πρόκειται να απουσιάσουν με προγραμματισμένες άδειες και δεν δύνανται να απογραφούν μόνοι τους.

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε πριν λίγες μέρες «ναι» στο υπουργείο Εσωτερικών για να ξεκινήσει η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, κρίνοντας, όμως, νόμιμη μόνο τη συλλογή των στοιχείων που συνδέονται με τη μισθοδοσία.

Έτσι, το υπουργείο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις της Αρχής, κυρίως τις σχετικές με τα ζητήματα ασφαλείας του προγράμματος, αφαίρεσε τα πεδία με τις ερωτήσεις αυστηρά προσωπικού περιεχομένου και μετέθεσε την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας απογραφής (η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος επρόκειτο να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου).

Εν τω μεταξύ, χθες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με ανακοίνωσή της συνέστησε στα μέλη της να μη συμπληρώσουν και να μην υποβάλουν το δελτίο απογραφής, όπως θα πράξει το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου.

Η ΕΔΕ υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή περιλαβμάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και όχι φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

Όπως αναφέρει, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής (ηλεκτρονικά) με το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ, η απογραφή δεν περιλαμβάνει τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, κατά συνέπεια ούτε και τους δικαστές, αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους.

Παράλληλα, η Ένωση υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή«πάσχει», καθώς δεν αναφέρει ποίος είναι ο σκοπός της.

πηγή: naftemporiki.gr

Δήμος Ηρακλείου και διαφθορά…

Θα παραθέσω αυτούσια μια ανάρτηση που έγινε στο blog “troktiko” από αναγνώστη, και αφορά στο δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, και “τους παρατρεχάμενούς του”, όπως λέει…

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στο δήμο Ηρακλείου και στη ΔΕΠΤΑΗ επίσης.Πότε θα πάψουν πια και μάλιστα τόσο προκλήτικά να μας δουλεύουν?Ο δήμαρχος ο κύριος Κουράκης απο το πουθενα ειναι πλούσιος και ο γιος του μέτοχος σε πολλά επώνυμα καφέ του Ηρακλείου στα καλυτερα σημεία που είχαν προβλήματα άδειας..τυχαίο δε νομίζω!!και να ...
ηταν μονο αυτός καλά θα ήταν είναι και όλοι οι παρατρεχάμενοι.Έχουν γίνει οι επίσημοι τσιφλικάδες της Κρήτης σε συνεργασία και αλληλοστήριξη με γνωστό κανάλι του Ηρακλείου που εχει πάρει και γνωστή αλυσίδα καφέ snack το γρηγόρης μικρογεύματα και εχει ανοιξει σε κάθε γωνιά και στενάκι της Κρήτης και άλλοι παρακαλάνε για μια άδεια να μπορέσουν να ζήσουν.Το ψάρι βρωμάει απο τη κεφαλή έλεγε η γιαγιά μου.Αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι δικτατόρία ασυδωσία και παρανομία αυτά γινονται στη Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα .”

Ποιος πολίτης που κυκλοφορεί στο Ηράκλειο αλήθεια δεν έχει ακούσει τα παραπάνω; Μάλιστα ακούγονται και πολλά περισσότερα. Για την αλυσίδα του Γρηγόρη για παράδειγμα, είναι μπλεγμένος και αντιδήμαρχος… Ή για γνωστό καφέ στο Talos Plaza, για καφετέρια-μπαρ στην παραλιακή, για ιχθυοκαλλιέργειες στη Σητεία, κλπ κλπ… Να μην πω για τα έργα που γίνονται (π.χ. πολιτιστικό) , και τις προμήθειες… Και πόσες απευθείας αναθέσεις για έργα και μελέτες γίνονται, νόμιμα είναι ή αλήθεια, αλλά καθόλου ηθικά…Γιατί όλα πάνε σε υμετέρους, σε μια περίοδο που κλάδος των εργολάβων και των μελετητών  δυσκολεύεται  πάρα πολύ…

Ξέρετε όμως ποιο είναι για μένα το παράξενο; Ότι κανένας επώνυμος ή πολιτικός, δεν έχει βγει να τα καταγγείλει αυτά.. Γιατί και όλα να μην ισχύουν, σίγουρα ισχύουν κάποια από αυτά.. Που είναι λοιπόν οι έντιμοι πολιτικοί, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, είτε σε άλλα κόμματα, να καταγγείλουν επώνυμα τον Κουράκη και την παρέα του; Γιατί να το κάνουν οι πολίτες ανώνυμα σε blogs;

Βέβαια φταίμε κι εμείς οι πολίτες για το θράσος που έχουν αποκτήσει οι πολιτικοί. Όταν έχω ακούσει να λένε σε πάρα πολλές συζητήσεις ότι “ τρώει κι αυτός, αλλά έχει κάνει και έργο…”. Προφανώς δεν ξέρουν αυτοί που το λένε ότι το πόσο πολύ τρως είναι συνάρτηση του έργου που κάνεις, γιατί χωρίς έργο δεν υπάρχει μίζα…. Και όταν δίνουμε σε Δημάρχους 73 % , είναι σα να τους δίνουμε λευκή επιταγή για τα πάντα…Σα να τους λέμε ότι δεν υπάρχει έλεγχος για τίποτα…

Όμως οι πολιτικοί του νομού μας δεν γνωρίζουν τίποτα;Ειδικά εκεί στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, που έχουν σημαία τους την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα; Δεν έχει φτάσει στ’ αυτιά του Γιώργου Παπανδρέου τίποτα για το Δήμαρχο Ηρακλείου; Πριν κάποια χρόνια, σε συζήτηση με πολιτευτή του νομού Ηρακλείου που δεν τα πήγαινε καλά με τον Κουράκη, μου είχε πει: “εγώ θα του τα βγάλω στη φόρα κάποια στιγμή, όσος καιρός κι αν περάσει”. Τώρα βέβαια κατέχει και ο συγκεκριμένος υψηλά αξιώματα, και μάλλον δεν τον βολεύει να ξεσκεπάσει τόσο υψηλό πρόσωπο του κόμματός του…

Ας αρχίσει λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την κάθαρση από το εσωτερικό της..Ας πατάξει τη διαφθορά που βρίσκεται βαθιά ριζωμένη μέσα στο ίδιο το κόμμα, σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και διοίκησης. Και μετά ας πάει και στους εφοριακούς, στους τελωνιακούς, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία, και όπου αλλού υπάρχει διαφθορά. Ή ας το κάνει τουλάχιστον παράλληλα…

Αλλά όχι κύριοι της κυβέρνησης να πιάνετε τα μικρά ψαράκια, και να καμαρώνετε ότι πολεμάτε τη διαφθορά… Πιάστε και κανένα καρχαρία, να σας βγάλουμε όλοι το καπέλο…Απαλλάξτε επιτέλους την κοινωνία από τα παράσιτα που τόσο καιρό θρέφατε στους κόρφους σας, και τώρα ρουφούν το αίμα του κοσμάκι…

Η Ισπανία πρωταθλήτρια κόσμου!!!

ispania

Μετά το Euro του 2008 η Ισπανία πρόσθεσε στη συλλογή της και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το παρθενικό της ιστορίας της. Ο Ινιέστα στο 116' σκόραρε το μοναδικό γκολ που έκρινε τον τελικό κόντρα στην Ολλανδία .

Η εικόνα του αγώνα

“Ευρωπαϊκός τελικός λέγαμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερο θέαμα...”. Αυτή η ατάκα του Γιάννη Διακογιάννη (κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982) ήρθε στο μυαλό των περισσότερων κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όταν ο ποδοσφαιρικός κυνισμός της Ολλανδίας χτύπησε κόκκινο.

Αριστα διαβασμένοι οι “οράνιε” δεν άφησαν εκατοστό ελεύθερου χώρου στο δικό τους μισό γήπεδο και δυσκόλεψαν αφάνταστα το χαρακτηριστικό, ισπανικό πάσινγκ γκέιμ το οποίο βρήκε εφαρμογή μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο καλύτερες ευκαιρίες της Ισπανίας στο πρώτο 45λεπτο έλαβαν χώρα ακριβώς τότε.

Για ολλανδική επιθετική δραστηριότητα, δεν μπορεί να γίνει λόγος. Με σκόρπιες ατομικές προσπάθειες του Ρόμπεν και μερικά στημένα, οι Ολλανδοί δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κασίγιας. Τους ενδιέφερε σε πρώτη φάση να μαρκάρουν αποτελεσματικά την πρώτη πάσα του Τσάμπι Αλόνσο, να βραχυκυκλώνουν τους Τσάβι και Ινιέστα και να απομονώνουν τον Βίγια. Και το κατάφεραν, έστω και αν επιστράτευσαν σκληρότητα που θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κόκκινα κάρτα (μαρκάρισμα ντε Γιονγκ στον Αλόνσο).

Το φιλμ του αγώνα

Στο 5' κεφαλιά του Ράμος, βγάζει ο Στεκέλενμπουργ.

Στο 11' σουτ του Βίγια στην κίνηση, η μπάλα άουτ.
Στο 46' σουτ του Ρόμπεν, με δυσκολία αποκρούει ο Κασίγιας.
Στο 62' ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ρόμπεν, με τον Κασίγιας, ο Ισπανός πορτιέρο βγάζει με τα πόδια!
Στο 70' από λάθος του Χαϊντιγκα, ο Βίγια έχει μεγάλη ευκαιρία αλλά το πλασέ του κοντράρεται.
Στο 77' καρφωτή κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος, η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 95' τετ-α-τετ του Φάμπρεγας με τον Στεκέλενμπουργκ, νικητής ο δεύτερος.

Στο 97' κεφαλιά του ανενόχλητου Ματάισεν, η μπάλα άουτ.
Στο 116' γκολ για την Ισπανία! Ο Ινιέστα φεύγει από κανονική θέση και εκτελεί τους Ολλανδούς, 0-1!

Δεν περίμενε βέβαια κανείς ότι το σκηνικό του αγώνα θα άλλαζε στην επανάληψη και πράγματι δεν άλλαξε. Ηταν όμως φανερό ότι αφού η Ισπανία κέρδιζε συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, θα άφηνε και κενά στην άμυνά της. Εξαιτίας αυτών των κενών, ο Ρόμπεν βρήκε αλλά έχασε την ευκαιρία της κανονικής διάρκειας στο 62' όταν το πλασέ του εξοστρακίστηκε στα πόδια του Κασίγιας.

Από εκεί και πέρα....ρουτίνα. Πάσινγκ γκέιμ οι Ισπανοί (με την προσθήκη του Νάβας στη θέση του Πέδρο), ανελέητο πρέσινγκ οι Ολλανδοί και...μηδέν εις το πηλίκο. Εφόσον η Ισπανία επιχειρούσε πάντα να κάνει το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια, έβαζε βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου.

Στην παράταση, ο προπονητής της Ολλανδίας Μπερτ φαν Μάρβαϊκ προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του με την είσοδο του φαν ντε Φάαρτ αλλά η Ισπανία δεν παρέδωσε τα σκήπτρα του αγώνα, κάθε άλλο. Ο φρέσκος Φάμπρεγας έδωσε δύναμη στους Τσάβι και Ινιέστα και οι ρόχας φόρτωναν συνεχώς την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

H αποβολή του Χαϊντιχα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 109' διευκόλυνε τα σχέδια των Ισπανών που απέκτησαν την πολυτέλεια να παίξουν με παίκτη παραπάνω για 11 λεπτά. Δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν 8 λεπτά για να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα αυτό η Ισπανία. Στο 117' η πάσα του Φάμπρεγας έβγαλε μόνο του τον Ινιέστα και ο Καταλανός μέσος δεν λάθεψε. Το γκολ αυτό έμελλε να γράψει την ιστορία του τελικού και να χαρίσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Ισπανία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

To κλειδί του αγώνα

Οτι και αν γινόταν στον αγωνιστικό χώρο, η Ισπανία δεν άλλαζε τη ρότα της. Εμπιστεύτηκε μέχρι τέλους το στιλ παιχνιδιού της και έστω και αργά δικαιώθηκε με το γκολ του Ινιέστα. Ενα γκολ-γνώρισμα της Ισπανικής σχολής. Σκαφτή πάσα του Φάμπρεγας στην πλάτη της άμυνας, τελείωμα του Ινιέστα.

ΜVP

Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του βραβείου ανήκει δικαιωματικά στον σκόρερ Αντρές Ινιέστα ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην παράταση. Ουδείς όμως μπορεί να αγνοήσει τον Ικερ Κασίγιας του οποίου η απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Ρόμπεν κράτησε ζωντανή την Ισπανία. Τέλος, ένα μπράβο αξίζει και στον Τσάβι. Εκπληκτικός και ακούραστος!

Ο αδύναμος κρίκος

Ετρεξε πολύ, μόχθηκε, ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του ο Αριεν Ρόμπεν, όμως χαρακτηρίζεται δίκαια ως ο μοιραίος παίκτης του αγώνα. Τα δύο χαμένα τετ-α-τετ στην κανονική διάρκεια (το ένα απ' αυτά ανεπανάληπτο) θα τον κυνηγούν για χρόνια.

Πηγή: contra.gr

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η Σακίρα θα τραγουδήσει και στην τελετή λήξης του Μουντιάλ

Η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα πρόκειται να κινήσει και πάλι προκλητικά τους γοφούς της στην τελετή λήξης των αγώνων ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική.
Η κολομβιανή σταρ, που τραγούδησε και στη λήξη του Μουντιάλ της Γερμανίας πριν από τέσσερα χρόνια, θα βοηθήσει για άλλη μια φορά για να πέσει ευχάριστα η αυλαία του μεγαλύτερου παγκοσμίως ποδοσφαιρικού σώου.
Πολλοί αφρικανοί καλλιτέχνες θα μοιραστούν τη σκηνή μαζί της και όλοι μαζί θα τραγουδήσουν το τραγούδι της λήξης με τον τίτλο "Waka Waka". Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του Νέλσον Μαντέλα στην τελευταία βραδιά του Μουντιάλ.
Η Ladysmith Black Mambazo και 780 χορευτές θα λάβουν μέρος στην τελετή λήξης η οποία θα ξεκινήσει στις 18.30 τοπική ώρα, δύο ώρες πριν από τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού που θα αναδείξει και τον παγκόσμιο πρωταθλητή.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ελπίζουν ότι ο Κόσμος θα θέλει να μην τελειώσει η βραδιά, την οποία εκτός από τους παριστάμενους στο στάδιο της Νότιας Αφρικής θα παρακολουθήσουν και 500 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.
Ο Ντέηβιντ Κάρτενς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της τελετής λήξης δήλωσε στην εφημερίδα The Star: "Θέλουμε όλος ο Κόσμος να πει, χάσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά θέλουμε να πάμε σε αυτή τη χώρα οπωσδήποτε με όποιο κόστος".
Η επιτροπή υποστηρίζει ότι η λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έχει αίγλη και χωρίς τα καλλιτεχνικά δρώμενα καθώς αναμένεται το κύπελλο στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας το παραδώσει ο Νέλσον Μαντέλα.
Ωστόσο αυτό παραμένει ευσεβής πόθος των διοργανωτών καθώς η παρουσία του τιμημένου με Νόμπελ πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

πηγή: skai.gr

Οι 10 για τη Χρυσή Μπάλα

Το βράδυ της Κυριακής (21:30) η Ισπανία και η Ολλανδία θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη λήξη του οποίου θα γίνει γνωστός και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης (MVP).

Την Παρασκευή η FIFA ανακοίνωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ τους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ, τους οποίους επέλεξε η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, και σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις Ισπανοί (Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια, Τσάβι) και δύο Ολλανδοί διεθνείς (Άριεν Ρόμπεν και Γουέσλι Σνάιντερ).

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη), Μεσούτ Οζίλ (Γερμανία), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία), Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα) και Λιονέλ Μέσι. Το 2006 τον τίτλο του MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας κατέκτησε ο Γάλλος Ζινεντίν Ζιντάν, παρά την... κεφαλιά που έριξε στον Ιταλό Μάρκο Ματεράτσι.

Πηγή: Sentragoal.gr

Mουντιάλ 2010: Τους το χρωστά η ιστορία!

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Οι 30 μέρες που διήρκεσε το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής πέρασαν σαν... δευτερόλεπτα και απόψε, στις 21:30,  θα παιχτεί η τελευταία πράξη. Η τελευταία παράσταση στη σκηνή του «Soccer City Stadium», εκεί όπου απόψε θα γραφτεί διπλή η ιστορία. Κάπου κοντά στα μεσάνυχτα, το Γιοχάνεσμπουργκ θα γίνει η πρώτη μη ευρωπαϊκή πόλη στον ουρανό της οποίας θα σηκωθεί το «χρυσό αγαλματάκι» από εκπρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου. Στις προηγούμενες 9 φορές που επιχείρησαν ομάδες της Ευρώπης να φτάσουν στον τίτλο, βρήκαν απέναντί τους μίαν από τις Βραζιλία, Αργεντινή και Ουρουγουάη.
Ωστόσο, εν έτει 2010, 80 χρόνια μετά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ουρουγουάης, το τελευταίο πράγμα που θα έχουν απόψε στο μυαλό τους οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί είναι την ευρωπαϊκή... περηφάνια. «Οράνιε» και «φούριας ρόχας» θέλουν να κατακτήσουν για πρώτη φορά το «ιερό δισκοπότηρο» και να γράψουν με τα πιο χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο πάνθεον των πρωταθλητών Κόσμου! Μία από τις δύο μεγάλες σχολές ποδοσφαίρου θα επιβραβευθεί απόψε για τα όσα πρόσφερε στο άθλημα και την ανάπτυξή του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Πού σερφάρει το παιδί σας;

Αν θέλετε να είστε σίγουροι πως ο γιος ή η κόρη σας αποφεύγει τις κακοτοπιές που κατακλύζουν τον παγκόσμιο ιστό, μήπως η πιο δραστική λύση θα ήταν να γνωρίζετε εσείς με κάθε λεπτομέρεια τι κάνει όταν «σερφάρει»; Αυτό υποστηρίζει μία νέα γενιά από ιντερνετικές εφαρμογές, οι οποίες προσφέρουν σε κάθε γονέα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η οποία, όπως διαφημίζουν, αποτελεί το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στις εύλογες ανησυχίες σχετικά με τις online δραστηριότητες των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, εταιρείες όπως η SafetyWeb, η SocialShield και η MyChild δίνουν τη δυνατότητα... κατασκοπείας της ιντερνετικής συμπεριφοράς κάθε ανηλίκου σε καθημερινή βάση, ώστε να πληροφορούν τους κηδεμόνες τους για οτιδήποτε επιλήψιμο. Eτσι, έναντι μιας ετήσιας συνδρομής η οποία δεν ξεπερνάει τα 100 δολάρια, δεσμεύονται να παρακολουθούν για λογαριασμό του γονέα και να τον ενημερώνουν για τους «φίλους» με τους οποίους συνομιλεί το παιδί στα διάφορα social group, τις πληροφορίες τις οποίες ανταλλάσσει με αυτούς και τα βίντεο ή τις φωτογραφίες που αυτό «ανεβάζει» στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο