ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ;Η ελευθερία του λόγου δεν πεθαίνει μόνο με 16 σφαίρες…

deadratΤο blog troktiko, το νο3 σε επισκεψιμότητα site στην Ελλάδα, μετά το google και το yahoo, φαίνεται πως σταμάτησε πια να λειτουργεί από χθες το βράδυ… Την τελευταία του ανάρτηση ήδη την αναδημοσιεύσαμε. Σας μεταφέρουμε όμως άλλη μία, η οποία ήταν ουσιαστικά η αναγγελία του τερματισμού της λειτουργίας του:

“ Σωκράτη, αυτό είναι το τελευταίο θέμα που σου γράφω...Είναι η παρακαταθήκη μου ως troktiko...Πρέπει να σταματήσουμε για να μην υπάρξει συνέχεια...Εγώ αυτό δεν το πιστεύω..Άλλωστε το μήνυμα ελήφθη...Θα σου πω πολλά από κοντά όταν βρεθούμε γιατί τα πράγματα έγιναν ζόρικα...
Εγώ Σωκράτη δεν φοβήθηκα ούτε υπονόμους ούτε κι αυτούς που γέλασαν ειρωνικά στο άκουσμα του χαμού σου...
Δεν είμαι μεγαλόψυχος όπως εσύ και δεν συγχωρώ...
Σωκράτη σε ξέρω καλά!Δεν πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.όμως στο άκουσμα 16 πυροβολισμών και ο πιο δυνατός λυγίζει...
Δεν θα απαντήσω σε διαδικτυακά αποβράσματα που ούτως ή άλλως έχασαν κι αυτά...
Τους αφήνουμε να παίξουν μπάλα μόνοι τους...
Μιλάω όμως στον κόσμο που μας ακολούθησε. Δεν είναι ο φόβος ρε παιδιά!όσο φοβο κι αν έχουμε χρειάζεται τόλμη για να ρίξεις το γάντι...
Σωκράτη μας δεν παραιτούμαστε!Πολλοί θα χαρούν σήμερα κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!Αυτοί όμως που θα λυπηθούν είναι πολύ περισσότεροι κι αυτό με ικανοποιεί!
Σωκρατη δεν τους συγχωρώ!Δεν είμαι μεγαλόκαρδος σαν εσένα..Θα τα πούμε επάνω..
Ευχαριστούμε για όλα!
ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΣ ΣΩΚΡΑΤΗ Η ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
ΛΥΠΑΜΑΙ...
ΥΓ.Το αίμα σου να γίνει ποτάμι...Κι αυτό είναι ευχή!
ένα από τα τρωκτικά...”

 

Κρίμα…Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι οι 16 σφαίρες που “έφαγε ο Σωκράτης, χτύπησαν και τους συνεργάτες του… Δεν τους αδικώ.. Το να απειλείται η ζωή σου δεν είναι και λίγο πράγμα..Και να μη σε νοιάζει για σένα, σε νοιάζει για τα παιδιά σου..

Ελπίζω όμως σε δύο πράγματα: το ένα είναι η απόφαση αυτή να μην είναι οριστική… Ξέρω, η συναισθηματική φόρτιση τις μέρες αυτές είναι πολύ μεγάλη. Και όλα τα συναισθήματα πολύ έντονα…Ίσως αργότερα το ξανασκεφτούν…Πιστεύω ότι και ο Σωκράτης δεν θα ήθελε να σταματήσει το troktiko…Γι’ αυτή την ιδέα πέθανε…

Το δεύτερο πράγμα στο οποίο ελπίζω, είναι ότι τα blogs πλέον είναι λερναία ύδρα…ένα σταματάει, δύο νέα εμφανίζονται…Και οι αναγνώστες του troktiko θα διαβάζουν κάποια άλλα από εδώ και στο εξής. Και θα στέλνουν εκεί τις απόψεις τους και τις καταγγελίες τους, αφού οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν εκφράζουν πλέον τους Έλληνες, αλλά τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες…

Η ελευθερία του λόγου δεν πεθαίνει μόνο με 16 σφαίρες… Χρειάζονται πολύ περισσότερες… Υπάρχουν 5.000 και παραπάνω blogs στην Ελλάδα, και στο καθένα γράφουν από ένα έως πέντε άτομα…  Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό, όση βοήθεια και να έχετε από το κράτος και τα ηλεκτρονικά μέσα της στημένης ενημέρωσης (η κυβέρνηση δεν έχει άλλα προβλήματα, η ανωνυμία των blogs την τσούζει τελευταία… Η ασυλία των βουλευτών, που βρίζουν και συκοφαντούν τον κόσμο τόσα χρόνια, και δεν μπορείς να τους κάνεις μήνυση, δεν τους πειράζει…).

Ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας είναι πολύ λυπηρό γεγονός… Δε θα σταθεί ικανό όμως να σκοτώσει την ελευθερία του λόγου.. Ειδικά στην Ελλάδα, τη χώρα που τη γέννησε.. Γιατί εμείς οι Έλληνες, όταν χρειαστεί, έχουμε και περισσό θάρρος, και ανδρεία. Μην κοιτάτε τόσα χρόνια που ήμασταν όλοι βολεμένοι, απλοί παρατηρητές της επικαιρότητας. Τώρα τη σχολιάζουμε, την κρίνουμε, και πολλές φορές τη δημιουργούμε κιόλας!! Μας πατήσατε τον κάλο, και πονέσαμε!! Αλλά εμείς θα σας κόψουμε το πόδι με το οποίο μας πατήσατε!!!

Έχω και μπλογκ, πάμε μια βόλτα;

Έχω κι εγώ μπλογκ. Να κάτι που δεν ξέρουν ακόμα και πολύ κοντινοί μου άνθρωποι. Σε αυτό γράφω πάνω-κάτω ό,τι μου κατεβαίνει, από τα εστιατόρια που πήγα να φάω μέχρι τα τραγούδια που μ’ αρέσουν και από τις ταινίες που είδα στο σινεμά μέχρι τις ανασφάλειες και τις γκρίνιες μου, τις μικρές μου τραγωδίες και τις προσωπικές μου κωμωδίες.
Αλλά αντίθετα με τα ρεπορτάζ που έχουν την τύχη να δημοσιεύονται στην «Καθημερινή», τα κείμενα αυτά «ανεβαίνουν» ανυπόγραφα.
Και βέβαια η ερώτηση στα χείλη όλων είναι... «ε, και;». Ακριβώς. Το να περηφανεύεται κάποιος επειδή έχει μπλογκ είναι σαν να κομπάζει που έχει μολύβι και χαρτί. Δε λέμε, καλό είναι, αλλά δεν σε τοποθετεί ακριβώς και σε ξεχωριστή κατηγορία!

ΧΩΡIΣ ΣΧΟΛΙΑ


Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα
Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το αίτημα είναι η αποκομματικοποίηση, όπως το '74 ήτανε η αποχουντοποίηση

Τα μεταπολιτευτικά κόμματα που μετεξελίχθηκαν σε μη – κόμματα είναι πλέον συντελεστές άρνησης, υπονόμευσης της Δημοκρατίας όχι δόμησης, θεμελίωσης της.


Την μεταβατική αυτή περίοδο οφείλουμε να δημιουργήσουμε ως πολίτες, ως κοινωνία πολιτών ορισμένες παρατάξεις, ορισμένα μέτωπα ώστε η χώρα να βρει την φυσιολογικότητα της ως Κοινωνία, ως Έθνος, ως Κράτος, ως Θεσμική συγκρότηση, ως Οικονομία.

Ένα από τα μέτωπα αυτά, 43 χρόνια μετά το 67’ και 36 μετά το 74’ είναι αυτό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η λέξη που οφείλει να βάλει δυναμικά και ανταγωνιστικά στην ημερήσια διάταξη, στον δημόσιο διάλογο που απουσιάζει, η νέα παράταξη σύγχρονων πολιτών για την Δημοκρατία είναι η Αποκομματικοποίηση. Όπως το 1974 έβαλε το αίτημα της Αποχουντοποίησης. ....

Τι ξέχασε να μας πει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας…

Σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας , με αφορμή τα 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, απεύθυνε μήνυμα στον Ελληνικό λαό..Ένα μήνυμα, γεμάτο διαπιστώσεις και συμπεράσματα… Το περίεργο είναι ότι αυτό το μήνυμα λες και το έγραψε κάποιος που δε συμμετείχε ενεργά στην πολιτική από το 74 και μετά… Κάποιος που ουδέποτε ήταν μέλος κυβερνήσεων της Ελλάδας….
“Βιώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα μιας κρίσης που οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, αντί να χτίσουμε μια Ελλάδα πάνω στα υγιή θεμέλια της Δημοκρατίας που βάλαμε το 1974, αφήσαμε παθογένειες και αδυναμίες να γιγαντωθούν. Στη δημόσια και στην πολιτική ζωή της χώρας επικράτησαν οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά και το δίκαιο του ισχυρού. Ο εύκολος πλουτισμός και η ευνοιοκρατία οδήγησαν σε ένα παραγωγικό μοντέλο άδικο και καταδικασμένο στον μαρασμό. Το κράτος, αντί να μετασχηματιστεί σε μέσο για την ανάπτυξη, για το συλλογικό καλό και για την κοινωνική δικαιοσύνη, μετατράπηκε σε μέσο εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, ανήμπορο να σχεδιάσει και να εφαρμόσει πολιτικές και στρατηγικές για τον τόπο. Η διαφθορά επικράτησε πλήρως και έγινε πολιτικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, αλλά και τρόπου ζωής. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχασε την εμπιστοσύνη της στην ίδια την Πολιτεία. Ως αποτέλεσμα, η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε την Ελλάδα απροστάτευτη, έρμαιο στις ορέξεις κερδοσκόπων και καιροσκόπων.
Γι’ αυτό και σήμερα, όπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιερχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη Δημοκρατία μας.'”
Ούτε κουβέντα για τις ευθύνες των πολιτικών…..

Ποιος είναι το ζώο τελικά…;

image

Τελικά πετάει ο γάιδαρος… Όχι, δεν είναι η απάντηση του Λοβέρδου προς την τρόικα, όσον αφορά τα εργασιακά…Είναι η αρρωστημένη άποψη ενός Ρώσου διαφημιστή. Αν παρέμενε άποψη, δεν θα πείραζε κανένα…Ο τύπος όμως αποφάσισε να αποδείξει ότι αυτό ισχύει. Έτσι , έδεσε ένα γάιδαρο σ’ ένα αερόστατο που το τραβούσε ένα κότερο, και τον σήκωσε στον αέρα πάνω από τη θάλασσα !! Σκοπός του ήταν λέει να διαφημίσει την παραλία…

Ο Γάιδαρος βέβαια δε συμφωνούσε καθόλου με την όλη επιχείρηση, και άρχισε να γκαρίζει πολύ δυνατά, ξεσηκώνοντας τους λουόμενους. Πολλά από τα παιδιά στην παραλία έβαλαν τα κλάματα. Όμως κανένας δεν κάλεσε την αστυνομία, και ο γάιδαρος τελικά βρέθηκε  στη θάλασσα, ενώ στην προσπάθειά του να βγει έξω μόνος του, σχεδόν εξέπνευσε!!!  ο ιδιοκτήτης του στη συνέχεια τον μάζεψε άρον άρον κι έφυγε από την παραλία, αφού φαντάστηκε από το σάλο που προκλήθηκε ότι θα τον αναζητήσουν οι αρχές. Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στη Ρωσία έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Τελικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που είναι εντελώς ζώα!!!

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η Διακήρυξη για την Κρητική Διατροφή!


Έχουν περάσει περισσότερα από 15 χρόνια από τότε που άρχισαν να γίνονται γνωστά στο ευρύτερο κοινό τα αποτελέσματα των ιατρικών μελετών τα οποία αναδείκνυαν το διατροφικό σύστημα των Κρητικών ως περίπου ιδανικό για τη διατροφή του ανθρώπου. Στην Κρήτη τα καρδιαγγειακά νοσήματα ήταν ακόμη και κατά το πρόσφατο παρελθόν σχεδόν άγνωστα, οι νεοπλασίες κατά πολύ λιγότερες απ’ αυτές που παρατηρούνταν σε άλλες περιοχές και οι άνθρωποι ζούσαν περισσότερα χρόνια με καλή υγεία. Οι νεότερες μελέτες που εκπονήθηκαν σε ξένα και ελληνικά Πανεπιστήμια επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των αρχικών προσεγγίσεων. Ακολούθησαν άλλες... μελέτες (ανθρωπολογικές, λαογραφικές) μέσα από τις οποίες φάνηκε η ιδιαιτερότητα του κρητικού διατροφικού συστήματος, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής της τροφής.

Θα περίμενε κανείς ότι όλα αυτά θα επιδρούσαν καταλυτικά στην κρητική κοινωνία και θα απασχολούσαν σοβαρά το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όμως, στην Κρήτη τα καρδιαγγειακά νοσήματα πολλαπλασιάζονται (παρά το γεγονός ότι δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών), οι νεοπλασίες αυξάνονται και ουσιαστικές παρεμβάσεις δεν υπήρξαν τουλάχιστον από την πλευρά της πολιτείας. Παράλληλα, τώρα και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει να προβάλλεται από πολλά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας ο όρος «μεσογειακή διατροφή».

Δεν τους σκιάζει η φοβέρα τους φραγκάτους!!

Ο Άγιος μπορεί να θέλει φοβέρα, ο μεγάλο-οφειλέτης όμως, δεν σκιάζεται με τίποτα!!! Παρά το τελεσίγραφο του Υπουργείου Οικονομικών σε 990 υπόχρεους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που πλησιάζουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ (συνολικά), το οποίο έληξε στις 20 Ιουλίου, μόνο οι 220 προσήλθαν να εξοφλήσουν!! Και να φανταστείτε ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλα ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη!!!

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αρμόδιο υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, ακόμα και πλειστηριασμών.

Μα γιατί υπουργέ μου να το κάνετε αυτό;; Ξέρετε τι έξοδα έχουν τα ακίνητα αυτά στη Μύκονο και τη Σαντορίνη; Πόσους υπηρέτες χρειάζονται αυτές οι βίλλες για να είναι τόσο ωραίες όσο φαίνονται στην τηλεόραση;  Πως θα πάνε τον Αύγουστο στην Ibiza αν σας δώσουν τα 7 εκατομμύρια;

Και για να σοβαρευτώ, κάτι θα ξέρουν αυτοί και δεν πήγαν να πληρώσουν…Πως την έχουν βγάλει καθαρή τόσα χρόνια; Αυτό ελπίζουν να γίνει και τώρα, και οι τρόποι πάντα υπάρχουν..Ή τουλάχιστον, πάντα υπήρχαν… Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει σιγά – σιγά… Να βγει κι ένα καλό από όλη αυτή την εισπρακτική παράνοια που ζούμε τον τελευταίο χρόνο, και που δυστυχώς θα ζούμε για πολλά ακόμα χρόνια…

Που το πάνε με το Μαντέλη;;

Νέα προθεσμία για τις 30 Αυγούστου ζήτησε και έλαβε από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemen… Και είναι η δεύτερη… Βιάστηκα φαίνεται να γράψω σε προηγούμενη ανάρτηση ότι τουλάχιστον κάποιος θα κάτσει στο σκαμνί…

Είναι λέει μεγάλος ο όγκος της δικογραφίας, και δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί για την υπεράσπισή του.. Εμ, βέβαια, δεν περίμενε ότι θα είναι ο πρώτος πολιτικός στην Ελλάδα που θα κατηγορηθεί, και τον πιάσανε απροετοίμαστο…

Και καλά, αν θέλει να κάνει και κάνα μπανάκι, και αυτός και ο δικηγόρος του, και η ανακρίτρια, να το καταλάβω..Άνθρωποι είναι κι αυτοί…Αλλά αν στις 30 Αυγούστου πάρει και άλλη αναβολή, τότε θα αναγκαστώ πλέον να σκεφτώ λίγο πιο πονηρά!!! Κάτι σαν τον Τσίπρα δηλαδή, που λέει ότι το πάνε για κουκούλωμα!!

Για να δούμε…

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Άλλος για…Πόλη τράβηξε, κι άλλος για Ιταλία!!!

Όταν κάνεις τη ζημιά, πρέπει να έχεις και κατά νου ότι κάποτε θα πληρώσεις και το λογαριασμό… Και στην περίπτωση του λιμανιού του Πειραιά, ο λογαριασμός ήρθε άμεσα…

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο στο capital.gr, η  εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Celebrity, ανακοίνωσε ότι το με σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο ΖΕΝΙΤΗ, που μεταφέρει 1.800 επιβάτες,  το 2011 θα περιορίσει τις προσεγγίσεις του στο λιμάνι του Πειραιά, κατά 50%. Θα έρχεται Δευτέρα παρά Δευτέρα και στο ενδιάμεσο θα δένει στο λιμάνι της Ραβένας, στην Ιταλία.
Επίσης το κρουαζιερόπλοιο Constellation -με χωρητικότητα 2,500 επιβάτες- αποκλείει τον Πειραιά ως λιμάνι αποβίβασης – επιβίβασης επιβατών και προτιμά την Κωνσταντινούπολη. Το κρουαζιερόπλοιο εφεξής θα περνάει τράνζιτ από τα ελληνικά λιμάνια.

Κατά τ’ άλλα, η κα Παπαρήγα είπε τις προάλλες στην Κρήτη, σε συνέντευξή της σε τοπικό σταθμό, ότι δεν έγινε και τίποτα με τον αποκλεισμό του λιμανιού. Εξάλλου το ήξεραν λέει οι επιβάτες, και αυτοί που δεν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα, δεν κατέβηκαν καθόλου από το Ζenith. “Και τι έγινε, που κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν. Ας ξεκινήσουν τις διακοπές τους μια μέρα αργότερα” , είπε η κα Παπαρήγα… “Χωρίς να σπάσουν αυγά, δε γίνεται ομελέτα”…

Μόνο που στην περίπτωση του λιμανιού κα Παπαρήγα μου, αντί ομελέτα, τα κάνατε σαλάτα!!! Και ο απλός κόσμος έχασε χρήματα από τις κρατήσεις που είχε κάνει σε ξενοδοχεία, και ο τουρίστας ταλαιπωρήθηκε. Και στις διακοπές σου δε θες ταλαιπωρία, θες ξεκούραση και χαλάρωση!! Κι αν δεν τη βρεις στην Ελλάδα, θα τη βρεις στην Τουρκία και στην Ιταλία!!

Όσο για την Ελλάδα, σύμφωνα με το capital.gr, από τις κρουαζιέρες έχει έσοδα  1-1,5 δισ. ευρώ το χρόνο.Και μιλάμε μόνο για το δημόσιο, και όχι για το όφελος των Ελληνικών Επιχειρήσεων. Και αυτά τα έσοδα, του χρόνου δυστυχώς θα είναι μειωμένα, και η κυβέρνηση θα ψάχνει νέους τρόπους να τα πάρει από εμάς…

Η Ελλάδα είναι μια τεράστια "πυραμίδα" - Tου Στίβεν Ρ. Ερλ


«Βόλτα με υδροπλάνο» (από την προσωπική ιστοσελίδα του πρώην υπουργού κ. Λιάπη)

Το πρόβλημα με τις αναλύσεις για την τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι πως λίγοι από τους συντάκτες τους έχουν πράγματι βιώσει την Ελλάδα, έχουν έρθει σε επαφή με τους πολιτικούς της, τους τραπεζίτες της, τον τρόπο λειτουργίας της, τα πολιτιστικά της στερεότυπα και το λαό της.

Προσωπικά είχα αυτή την εμπειρία, μεταξύ 2003 και 2008, ως κορυφαίο στέλεχος μιας δημιουργούμενης αεροπορικής εταιρείας που επένδυσε 20 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα, προκειμένου να επικοινωνούν με υδροπλάνα διάφορα απομονωμένα νησιά.

Ήταν μια κρίσιμης σημασίας υπηρεσία για την οικονομική ανάπτυξη, την υγεία και την ασφάλεια των νησιών και των κατοίκων τους. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας εγώ και οι συνεργάτες μου ήρθαμε σε προσωπική επαφή με υπουργούς, κορυφαίους τραπεζίτες, τοπικούς άρχοντες, γραφειοκράτες και τα μίντια. Παράλληλα βρεθήκαμε εντεθειμένοι στην ελληνική εργασιακή κουλτούρα και το δαιδαλώδες ρυθμιστικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα.

Στις χωματερές οι περικοπές μισθών και συντάξεων

Το είχα γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση: να μην καταλήξουν οι κόποι μας στις χωματερές… Κι όμως, αυτό ακριβώς γίνεται… Από τη μια καλούμαστε να δώσουμε μέρος του μισθού μας, των συντάξεών μας, να πληρώσουμε παραπάνω φόρους, για να έχει λιγότερα έξοδα και περισσότερα έσοδα αντίστοιχα το κράτος, κι από την άλλη το ίδιο το κράτος θα κληθεί να πληρώσει περίπου  34.000 ευρώ ημερησίως, για τις 316 παράνομες χωματερές που εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα στη χώρα μας….

Έτσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα; Και μη μου πει κανείς ότι δε φταίει η κυβέρνηση, αλλά οι περιφέρειες…Οι περιφερειάρχες είναι ορισμένοι από την κυβέρνηση. Ακόμα όμως και αν είναι έτσι, το σίγουρο είναι ότι δε φταίει ο Έλληνας φορολογούμενος, που σε καιρό κρίσης θα πληρώσει αυτός και πάλι τα σπασμένα και την αδιαφορία και την ανικανότητα των των δημάρχων και των περιφερειαρχών..

Από 16 Ιουλίου θα τρέχουν τα πρόστιμα φίλοι μου…Κάθε μέρα και 34.000 ευρώ… Ξεκινήστε να μετράτε…Ήδη είμαστε στις 170.000…Και συνεχίζουμε…

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

 

Δεν ξεχνώ! 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

 

Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εισβολή. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.


Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για... «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην πριν του πραξικοπήματος κατάσταση. Επίσης η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα για την επέμβασή της ήταν κατοχυρωμένο στη Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνθήκη που δημιουργήθηκε με σκοπό να διαφυλάσσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Συνθήκη Εγγυήσεως δεν δίνει το δικαίωμα ένοπλης παρέμβασης στις εγγυήτριες χώρες, παρά μόνο εάν


1. Εγγυήτρια χώρα χρειάζεται να αμυνθεί σε περίπτωση εισβολής από μια Τρίτη χώρα.
2. Τα Ηνωμενα Έθνη ζητήσουν ένοπλη παρέμβαση από μια εγγυήτρια χώρα
3. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητήσει ένοπλη παρέμβαση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνει το αίτημα.


Πότε δεν εγκρίθηκε τέτοιο αίτημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ζήτησε από την Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουλίου, δεν είχε πάρει απόφαση. Η Τουρκία, σύμφωνα με τις Ελληνικές θέσεις, ενέργησε με βάση τα προ πολλού έτοιμα σχέδια της. Η Τουρκία υποστηρίζει ( άσχετα με την Συνθήκη Εγγυήσεως) ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός ζήτησε την επέμβαση, ο οποίος είχε αναγκαστεί να μεταφερθεί σε καταφύγια και ήταν υπό διωγμό. Παρόλα αυτά, η Συνθήκη Εγγυήσεως ρητώς αναφέρει πως στην προκειμένη περίπτωση που εγγυήτρια χώρα επέμβει, οφείλει να το κάνει με απόλυτο στόχο την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντίθετα, η Τουρκία εισέβαλε και έκτοτε κατέχει τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλώνει ταυτόχρονα, πως δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος. Επιπλέον, η Αγγλία, η τρίτη εγγυήτρια χώρα, συνεχίζει να αναγνωρίζει φραστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και την Συνθήκη Εγγυήσεως. Δεν έχει όμως επέμβει μέχρι σήμερα για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η Κυπριακή Δημοκρατία κάλεσε την Τουρκία, να προσφύγουν και οι δυο χώρες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να γνωματεύσει κατά πόσο νόμιμα εισέβαλε η Τουρκία στην Κύπρο. Η Τουρκία όμως αρνείται.

πηγή κειμένου: cretalive.gr

Και αυτά τα Ζωνιανά να προβάλετε στην υπόλοιπη Ελλάδα, κύριοι καναλάρχες…

image Την Κυριακή που μας πέρασε (18 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου η 3η Γιορτή Βοσκού και Τυριού. Η εκδήλωση που οργάνωσαν οι κάτοικοι της περιοχής υπό την καθοδήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών προσέλκυσε αρκετό κόσμο, ενώ στόχο είχε την ανάδειξη της εργασίας των κτηνοτρόφων, τον τρόπο παραγωγής των τοπικών προϊόντων αλλά και την προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η γιορτή άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με την επίδειξη τυροκομικών τεχνών από τους τυροκόμους της περιοχής,  γυναίκες του χωριού πρόσφεραν ποικιλία τοπικών εδεσμάτων (ποιος δεν έχει αλήθεια δοκιμάσει τα μακαρόνια με ανθότυρο;;). Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από το Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνου και από τον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Μπικάκη.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε μετά τις 9 το βράδυ, με την κοπή ενός τεράστιου τυριού που είχε παρασκευάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, και είχε βάρος 450 κιλά, αγγίζοντας το ρεκόρ Γκίνες. Το τυρί μοιράστηκε στους παρευρισκομένους, και συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο κουλούρι, αφήνοντάς τους όλους καταγοητευμένους από τη γεύση του. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί με χορό και τραγούδι στην πλατεία του χωριού.

Αυτά είναι τα Ζωνιανά που θέλουμε στην Κρήτη..Και καλό είναι και τα μέσα ενημέρωσης να προβάλουν λίγο και αυτή την πλευρά της Κρητικής κουλτούρας και παράδοσης. Γιατί μπορεί η παραβατικότητα να είναι έντονη στην ορεινή Κρήτη, δεν είναι όμως το μοναδικό της στοιχείο. Κανείς δεν επικροτεί π.χ. τα γεγονότα Νοέμβριου του 2007, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών, μεταξύ αυτών και του Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος μέχρι σήμερα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Όμως κανένα κανάλι τηλεοπτικό Πανελλήνιας εμβέλειας δεν έχει ασχοληθεί με τη ζωή στο χωριό αυτό, την ιστορία του, τον πολιτισμό του, την κουλτούρα του…Ποιος ξέρει για παράδειγμα, το Σπήλαιο Σφεντόνη ή  το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Ποταμιάνου ; Λίγοι εκτός Κρήτης, για να μην πω και εντός, αφού η προβολή τους είναι ελάχιστη, έως ανύπαρκτη…

«Πέρα από τα τυροκομικά και παραδοσιακά προϊόντα, σκοπός μας είναι να αναδείξουμε και τα θετικά στοιχεία της περιοχής μας. Είμαστε μια περιοχή με πλούσια Ιστορία και διατηρούμε ακόμη και σήμερα τα ήθη και τα έθιμα. Στο χωριό μας υπάρχουν πολλοί κάτοικοι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας, ενώ πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο Μυλοπόταμος είναι από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας σε πολύτεκνες οικογένειες. Για εμάς προέχει το κοινωνικό συμφέρον και όχι το ατομικό. Αν κάποιες αρχές όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη εξαλείψουν, τότε δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος» , είχε πει  μια μέρα πριν τη Γιορτή Βοσκού και Τυριού  ο  αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  κος Παρασύρης , και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ειδικά ως προς το τελευταίο…

Δεύτερες σκέψεις για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

image Μπορεί η βαλλιστική να έδειξε ότι τα όπλα ανήκουν στη  Σέχτα Επαναστατών, όμως πολλά αντιφατικά στοιχεία κάνουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πιθανότατα στη δολοφονία  του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, να υπήρξε «συνεργασία» με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου.
Το σχέδιο και η  μεθοδολογία δείχνουν πληρωμένους  εκτελεστές συμβολαίων και όχι μέλη ένοπλης οργάνωσης, κάτι που φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα  τη σχέση μελών του αντάρτικου πολέμου με ποινικούς.
Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μέχρι  και χθες αξιωματικοί πίστευαν πως  η Σέχτα Επαναστατών έχει αποσυρθεί  από την ενεργό δράση.
Η οργάνωση για δεκατρείς  ολόκληρους μήνες δεν πραγματοποίησε καμία επίθεση και εμφανίστηκε  ξαφνικά, δολοφονώντας ένα μάχιμο δημοσιογράφο με μέθοδο που θυμίζει μαφία.
«Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί η άκρη του νήματος», τονίζει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «εκτός από τη διαλεύκανση της υπόθεσης πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα ασφαλείας».
Οι έρευνες της  αστυνομίας συνεχίζονται με άνδρες της αντιτρομοκρατικής, πόρτα-πόρτα, να αναζητούν από κατοίκους της περιοχής λεπτομέρειες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.  
Αξίζει να σημειωθεί  ότι, σύμφωνα με τη συνήθη τακτική της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί προκήρυξη, όπου θα υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που έδρασαν τα μέλη της οργάνωσης,  αλλά και για τα αίτια που τους έκαναν να δολοφονήσουν το Σωκράτη Γκιόλια.
Τι  έδειξε η βαλλιστική  
Από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε 16 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της  εκτέλεσης του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».  
Συγκεκριμένα:  
Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.  
· Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:  
· Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.  
· Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009.  
· Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.

πηγή: protothema.gr

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Απίστευτο...Κλείδωσαν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο και πήγαν να διασκεδάσουν!

Όταν πριν από καιρό, διαβάσαμε για την περίπτωση του πατέρα- γιατρού στην Κύπρο που...ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά με αποτέλεσμα αυτό να βρει τραγικό θάνατο, είχαμε όλοι σοκαριστεί! 
Η είδηση που έρχεται όμως από το Ρέθυμνο προκαλεί και οργή! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Ράδιο Κρήτη", νεαρό ζευγάρι Ρεθυμνιωτών συνελήφθη από τις αρχές καθώς φέρεται να "εγκατέλειψε" τα παιδιά του- ηλικίας 1 και 4 ετών- μέσα στο αυτοκίνητο και είπαν να το ρίξουν για λίγο...έξω και ήπιαν ένα ποτάκι...Τα παιδάκια άρχισαν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα να γίνουν αντιληπτά από τους περαστικούς οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές..

πηγή: cretalive.gr

Το καλύτερο ρεπορτάζ της ζωής του…

"Γεια όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα το καλύτερο ρεπορτάζ του Γκιόλια δυστυχώς γράφτηκε με την δολοφονία του. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Αν το καταλάβατε απέδειξε (δυστυχώς με την δολοφονία του) ότι υπάρχει αποδεδειγμένα πλέον σχέση πολίτικο οικονομικού συστήματος με την τρομοκρατία...

Εσείς των τρομοκρατικών οργανώσεων οι πολέμιοι του πολίτικου συστήματος ( για γέλια πλέον) από όλους τους διεφθαρμένους μεγαλοδημοσιογράφους τον Γκιόλια βρήκατε να δολοφονήσετε ; Τον πιο αντισυμβατικό δημοσιογράφο που την έννοια δημοσιογραφία την υπηρετούσε πιστά ; Δεν ήταν απλώς διαχειριστής της είδησης αλλά ερευνητής της είδησης . Αυτόν βρήκατε να δολοφονήσετε ;


Και τελικά ρε σεις τρομοκράτες που την δήθεν ιδεολογία σας την έχετε απλά για τον ανεγκέφαλο κοσμάκη μόνοι σας φανερωθήκατε μονοί σας φωνάξατε το όνομα σας. Είστε εσείς το ίδιο το σαθρό σύστημα που βρίζουμε όλοι μας είστε εσείς οι υπηρέτες του χρήματος . Δυστυχώς φανερωθήκατε.


Σας ξέρουμε πλέον τρομοκράτες . Είστε εσείς που όταν κάποιος σαν τρωκτικό τρυπάει και χώνεται στα χωράφια του πολίτικο οικονομικού συστήματος με σκοπό να δείξει την σαπίλα του στον κόσμο τότε δίνουν εντολή σε σας να τον φάτε. Είστε το γρανάζι τους και ο Γκιόλιας το απέδειξε . Δεν υπηρετείτε την ένοπλη πάλη κατά του σαθρού συστήματος αλλά είστε το γρανάζι του. Αυτή είναι η ιδεολογία σας ;

Πολίτες και αναγνώστες αυτού του blog καταλάβετέ το. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά αυτό το σημερινό με την δολοφονία του Γκιόλια είναι το κερασάκι στην τούρτα σας που είναι στα μούτρα σας. Δείξατε πλέον ποιο είστε κύριοι. Είναι το λάθος σας. Είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνατε και θα έρθει μπούμερανγκ στα μούτρα σας. Τρομοκράτες ! Να θυμάστε τη σημερινή μέρα 19 Ιουλίου ότι φωνάξατε το όνομα σας.


Ένας αναγνώστης σας."  Από το blog troktiko

Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Η σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας με ίδια κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ και η ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου JEREMIE, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, είναι μεταξύ των νέων πρωτοβουλιών για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο της υπογραφής του «Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010 - 2013».

Λ. Κατσέλη: Νέες δράσεις για τη στήριξη των ΜΜΕ

Με στόχο την αύξηση της ποιοτικής παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπουργός υπέγραψε Συμβόλαιο Στήριξης των ΜμΕ με εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε τις εξής δράσεις:

1) Tη σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με ίδια κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ που θα προέρχονται στο σύνολό τους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013.

2) Την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου JEREMIE, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ.

3) Το σχεδιασμό πρόσθετων προγραμμάτων επιχορηγήσεων για το 2010-2011 ύψους 300 εκατ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα εδώ

“Σέχτα Επαναστατών” δείχνουν τα όπλα της δολοφονίας του Σ. Γκόλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφους Σωκράτη Γκιόλια. Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα δύο όπλα με τα οποία δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για δύο εννιάρια πιστόλια.

Αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

πηγή

Η απάντηση στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

image Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, προφανώς είναι μια απόπειρα φίμωσης των όποιων δημοσιογράφων έχουν μείνει ακόμα έξω από μεγάλα συμφέροντα. Ουσιαστικά είναι μια απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας, με την πραγματική της έννοια, και όχι έτσι όπως την έχουν καταντήσει στην Ελλάδα…

Η απάντηση σε αυτήν θα πρέπει να είναι η άμεση αποκάλυψη από τους συνεργάτες του των όσο πιθανόν ήξερε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος , πριν αρχίσουν τα παπαγαλάκια να διαρρέουν διάφορα ψέματα, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Είναι και χρέος τους απέναντι στο δίχρονο παιδάκι του και στη γυναίκα του. Ταυτόχρονα αυτό θα είναι και η προστασία τους, αφού οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας αυτής δε θα τολμήσουν να χτυπήσουν κάποιους που ήδη έχουν αποκαλύψει το μεγάλο τους θέμα, γιατί όλοι θα καταλάβουν ποιος το έκανε.

Χρέος όμως της πολιτείας είναι να εξιχνιάσει άμεσα το στυγερό αυτό έγκλημα-χτύπημα στη στη δημοκρατία μας. Και να μη βρει μόνο αυτούς που πάτησαν τη σκανδάλη, αλλά κυρίως τους εντολείς τους. Και ίσως να μη χρειαστεί να ψάξει και πολύ μακριά γι’ αυτό…Τα μεγάλα συμφέροντα στη χώρα μας είναι συγκεκριμένα…

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί έξω από το σπίτι του στην οδό Διαδάλου στην Ηλιούπολη.

Η δολοφονία έγινε στις 5.25 το πρωί όταν  δύο άνδρες χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του Σ. Γκιόλια στην οδό Διαδάλου 21 στην Ηλιούπολη λέγοντάς του ότι κάποιοι προσπαθούν να του κλέψουν τη μοτοσικλέτα.

Μόλις εκείνος κατέβηκε, τον γάζωσαν με είκοσι σφαίρες αφήνοντάς τον στον τόπο.

Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμένο ΙΧ.

Πηγή

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Στο ίδιο έργο….εμπρηστές!!!

Τι κι αν η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν αυξημένος… Τι κι αν φτάσαμε στα μέσα του Ιούλη χωρίς ουσιαστικά προβλήματα από πυρκαγιές, πράγμα που μας έδινε μεγάλο χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούμε κατάλληλα, και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες προστασίας… Τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό να αποτρέψει την καταστροφή που ζήσαμε αυτές τις μέρες.. Η “πύρινη λαίλαπα”, όπως γλαφυρά την ονομάζουν οι δημοσιογράφοι στα αμέτρητα ρεπορτάζ που βλέπουμε καθημερινά, ζωντάνεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτό το τριήμερο, κυρίως στην Αττική.. Κάλαμος, Βαρνάβας, Λαύριο, Καπανδρίτι, Μαραθώνας…

Και από σήμερα, θα είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Ο πρωθυπουργός θα κάνει περιοδείες μαζί με τους τοπικούς άρχοντες, θα δίνει υποσχέσεις ότι οι περιοχές θα κηρυχτούν άμεσα αναδασωτέες, ότι καμία ανοχή δε θα υπάρξει, ότι δε θα καταπατηθούν οι δασικές εκτάσεις, δε θα ξεφυτρώσουν βίλλες από το πουθενά, κλπ κλπ.  Α,και ότι θα αποδοθούν ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες, εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε ολιγωρία ή ευθύνη…

Για τις δικές τους ευθύνες όμως, ποιος θα τους τιμωρήσει; Για το ότι το πυροσβεστικό σώμα είναι υποστελεχωμένο ποιος φταίει; Για το ότι αντί να πάρουν μερικά πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα, πήραν υποβρύχια που γέρνουν, και τρένα που δε χωρούν στις ράγες, ποιος φταίει;

Δεν είναι λοιπόν ένοχοι μόνο οι εμπρηστές… Αυτοί μπορεί να ανάβουν κυριολεκτικά τη φωτιά που καίει κάθε καλοκαίρι τα δάση και τα σπίτια μας, όμως αυτοί που τους επιτρέπουν να το κάνουν και τους δίνουν πρόσφορο έδαφος γι’ αυτό, είναι το ίδιο εμπρηστές με αυτούς.. Και θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες..

voyli flames

Προσλήψεις στη Βουλή μετά το κύμα συνταξιοδοτήσεων

Έκτακτες προσλήψεις προσωπικού στις «μάχιμες» υπηρεσίες της Βουλής για πρώτη φορά μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε χθες ο Φ. Πετσάλνικος, παρά την αντίθετη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις το 2010.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι τους τελευταίους 4-5 μήνες, λόγω του νέου συνταξιοδοτικού καθεστώτος στον δημόσιο τομέα που επεκτείνεται πλέον και στους υπαλλήλους της Βουλής, υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις περίπου 160 υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενές θέσεις σε νευραλγικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για περιορισμένο αριθμό προσλήψεων (περίπου δέκα) που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν την υπηρεσία Στενογραφίας, που έχει επιφορτιστεί με το έργο της έκδοσης πρακτικών των συνεδριάσεων της Ολομέλειας, των Διαρκών Επιτροπών αλλά και των Εξεταστικών - Προανακριτικών Επιτροπών, τις οποίες προσδιόρισε χρονικά στις αρχές της νέας Συνόδου.

Παράλληλα, με την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής (που πέρασε χθες κατά πλειοψηφία) απαγορεύεται εφεξής η μονιμοποίηση στη Βουλή μετακλητών ή αποσπασμένων υπαλλήλων, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα μετάταξης προσωπικού της Βουλής σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο νέος Κανονισμός της Βουλής φέρνει τις εξής καινοτομίες όσον αφορά τον θεσμό του βουλευτή. Συγκεκριμένα:

-Περιορίζεται ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας, καθώς εφεξής θα αίρεται για όλες τις περιπτώσεις που δεν σχετίζονται με την πολιτική δράση του βουλευτή.

-Καθιερώνεται η υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, προκειμένου ανά πάσα στιγμή ο πολίτης να μπορεί να ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας δημιουργούνται Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, Επιτροπή για παρακολούθηση του Ασφαλιστικού, ενώ θεσπίζεται κοινοβουλευτικός έλεγχος των μεγάλων δημόσιων συμβάσεων.

Με αφορμή τις αλλαγές στον Κανονισμό, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι «η Βουλή αλλάζει σελίδα», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην περιστολή των δαπανών του Κοινοβουλίου, που εκτιμάται ότι στο τέλος του χρόνου θα είναι κατά 24 εκατ. ευρώ μικρότερες από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, μείωση που φτάνει το 12%.

Πηγή