ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Βαρθολομαίος: «Πηγαίνω στη Σουμελά ως κήρυκας ειρήνης»

Σε αποδοκιμασία του εθνικιστικού μίσους, απ’ όπου κι αν προέρχεται, προβαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος δηλώνει ότι στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, στην πρώτη θρησκευτική τελετή έπειτα από 88 χρόνια, έρχεται ως «κήρυκας ειρήνης».

Για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, η στιγμή είναι ιστορική. Σήμερα, αργά το βράδυ, φτάνει στην Τραπεζούντα και αύριο, στη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, στις 9.30 το πρωί, θα χοροστατήσει στη λειτουργία που θα γίνει στο ναό της μονής της Παναγίας Σουμελά, η οποία θεωρείται σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. Η τελετή αναμένεται να τελειώσει περί τις 12.30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής, που έγινε δυνατή έπειτα από απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας, έχουν προβλεφθεί και δυο ομιλίες. Τη μία θα εκφωνήσει εκπρόσωπος του τουρκικού κράτους. Η άλλη, του πατριάρχη, θα γίνει σε δυο γλώσσες, ελληνική και τουρκική, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στην Κρήτη

altΤα κυκλώματα διακίνησης βρεφών στη χώρα μας φαίνεται ότι ζουν και βασιλεύουν… Και, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας, οι ρίζες των κυκλωμάτων αυτών βρίσκονται στη γειτονική μας Βουλγαρία.

Στις 17 Ιουνίου τρία άτομα, μεταξύ αυτών και δικηγόρος, είχαν  συλληφθεί  στη Βουλγαρία για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης εμπορίας βρεφών που δρούσε στην Ελλάδα.

*Χτες, στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά και στην Παλαιόχωρα Χανίων, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, όλοι υπήκοοι Βουλγαρίας συνελήφθησαν και κατηγορούνται για αγοραπωλησία και συμμετοχή σε αγοραπωλησία βρέφους.Η σύλληψη έγινε μετά από ραντεβού στα Χανιά αστυνομικών που υποδύονταν επίδοξους αγοραστές, με μέλος του κυκλώματος, για την δήθεν αγοραπωλησία ενός (1) βρέφους –αγοριού, ηλικίας τριών (3) μηνών, αντί του χρηματικού ποσού των δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) Ευρώ.Ο πωλητής κατά τη διάρκεια του ραντεβού απαίτησε την παρουσία μόνο της γυναίκας (την οποία υποδύονταν η γυναίκα αστυνομικός) και αφού βεβαιώθηκε ότι έφερε μαζί της το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, την μετέφερε πλησίον του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και αφέθηκε να περιμένει.
Ο πωλητής με την σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος – αγόρι, τριών μηνών, στην γυναίκα αστυνομικό αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 14.000 Ευρώ.
Από τη συνέχιση της προανάκρισης, προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή στην αγοραπωλησία του βρέφους ενός άνδρα και μίας γυναίκας υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χτες στην Παλαιόχωρα Χανίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Βέβαια οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι οι μόνες που έχουν υποπέσει στην αντίληψη των αρχών. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα κυκλώματα που δρουν στην Ελλάδα είναι πολλά, και με πολλά μέλη το καθένα. Μάλιστα, σε πολλές από τις περιπτώσεις συμμετέχουν και επίορκοι μαιευτήρες,  κλινικές και δικηγόροι. Tα κυκλώματα αυτά εκμεταλλεύονται τα ολοένα και αυξανόμενα (λόγω αύξησης της υπογεννητικότητας) σε αριθμό άτεκνα ζευγάρια, που επιθυμούν με κάθε τρόπο ένα παιδί, αφού η φύση από τη μία, αλλά και η πολύπλοκη νομοθεσία από την άλλη τους το στερεί.

Δεν έχω τις απαιτούμενες νομικές γνώσεις για να προτείνω λύσεις για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμπορία της ανθρώπινης ζωής, και μάλιστα αθώων παιδιών, είναι το χαμηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει το πλάσμα της φύσης που λέγεται άνθρωπος . Και καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή γι’ αυτούς που εμπορεύονται αθώες ψυχούλες…

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πως δρουν τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών μπορείτε να διαβάσετε στην kathimerini.gr

* Με πληροφορίες από το 2810.gr

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ε όχι και διαφημιστικά πανό στην Ιστορική Λότζια!!!

DSC02256

Φαίνεται ότι στα πλαίσια της μελλοντικής ένταξης του σημερινού δήμου Παλιανής στον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, εντάσσεται και η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του πρώτου… Μόνο που ο τρόπος που γίνεται δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Για την ακρίβεια, η εικόνα που βλέπετε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!

DSC02255

Στη Λότζια, το ιστορικό αυτό μνημείο της πόλης του Ηρακλείου, είναι αναρτημένο εδώ και αρκετές μέρες ένα διαφημιστικό πανό, για το 5ο Διεθνές Συμπόσιο  Γλυπτικής  που πραγματοποιείται στο Δήμο Παλιανης, με συνδιοργανωτή το Δήμο Ηρακλείου. Απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το κτήριο αυτό ως διαφημιστική πινακίδα, και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού, που όλοι οι τουρίστες που βρίσκονται στο Ηράκλειο φωτογραφίζονται μπροστά στη Λότζια. Λες και δεν έφτανε το βανάκι του Δήμου Ηρακλείου που είναι μόνιμα παρκαρισμένο στον πεζόδρομο, κολλητά στο Δημαρχείο, έπρεπε να κρεμάσουμε και πανό!!!

Να δούμε πότε θα σας κρεμάσουν και κουδούνια εσάς!!!

Υ.Γ. Το ξέρετε κε Κουράκη ότι η Λότζια είναι ιστορικό μνημείο, και σύμφωνα με νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού ( Ν. 3028/02)ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση στην πρόσοψη στοιχείων που αλλοιώνουν την εμφάνισή του;; Αλήθεια , κανείς αρμόδιος από την  Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων δεν έχει περάσει τόσες μέρες έξω από τη Λότζια;;

Κουράκης - Μαμουλάκης: ο δάσκαλος κι ο… μαθητής!!

Όταν είχε ξεκινήσει τη θητεία στο Δήμο Ηρακλείου ο κος Μαμουλάκης,  διακήρυττε δεξιά-αριστερά, και συχνά-πυκνά, ότι “δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός”. Όμως οι δύο τετραετίες ως δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης στο Δήμο Ηρακλείου, και μάλιστα τα περισσότερα χρόνια ως αντιδήμαρχος, φαίνεται τον imageγλύκαναν. Έτσι, αποφάσισε να πάει για παραπάνω, και να διεκδικήσει τη δημαρχία του δήμου Μαλεβιζίου.
Τα 8 αυτά χρόνια δίπλα στο Γιάννη Κουράκη, ο Κώστας Μαμουλάκης έχει μάθει όλα τα κόλπα της πολιτικής. Και δεν εννοώ το πως να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις….Από τον master του είδους, έμαθε τι ακριβώς χρειάζεται για να προχωρήσεις στην πολιτική.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

12/8 : Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας θα εορταστεί…..στον ΟΑΕΔ!!

image Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας σήμερα…. Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά,και να συμφωνήσουμε σε ακόμα περισσότερα από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός μας στη βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έγινε με θέμα τις "αλλαγές, που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων", η οποία διεξήχθη με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Για να μείνει η κοινωνία μας ζωντανή, δημιουργική και εύρωστη, χρειάζεται μια δημιουργική νέα γενιά, που δεν εξαρτάται από κανέναν και που οδηγεί η ίδια την κοινωνία στο μέλλον”, είπε ο κος Παπανδρέου στην ομιλία του… “Αυτό που απαιτούν (οι νέοι) και αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μια νέα γενιά χειραφετημένη, ελεύθερη, κριτικά σκεπτόμενη, δημιουργική, να παίρνει πρωτοβουλίες, να είναι αυτή η οποία αντιμετωπίζει, ανατρέπει και αλλάζει τη χώρα μας.Έχει τα προσόντα, τις  σπουδές, το κέφι, για να χτυπήσει την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την ανομία, τις σπατάλες, τις πελατειακές πρακτικές. Είναι αυτή, που θα είναι και πρέπει να είναι φορέας αλλαγών”…
Είναι γνώστες των προβλημάτων της νεολαίας στην κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.. Γνωρίζουν για την ανεργία, και μάλιστα γι’ αυτή που μαστίζει τους πτυχιούχους νέους. Όμως είπε ότι δεν πρέπει να φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά να προσπαθούν εδώ στην πατρίδα να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους, και “να μη στερούν από την Ελλάδα το πιο ικανό, το πιο δημιουργικό, το πιο ανοιχτόμυαλο ανθρώπινο δυναμικό”.
Θα ξεκινήσω τα σχόλιά μου από το τελευταίο: ξέρετε κε Παπανδρέου, ποιος είναι ο βασικός μισθός στην Ελλάδα για έναν πτυχιούχο, που έχει σπαταλήσει (εκτός από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του) 4 με 6 χρόνια σε σπουδές, και δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια και έξοδα διαβίωσης; Γύρω στα 850 ευρώ!!! Τι να κάτσει να κάνει στην Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος, όταν στις περισσότερες εταιρίες δεν του αναγνωρίζεται καν το πτυχίο του ή το μεταπτυχιακό του ,για να μην πληρωθεί παραπάνω; Όταν σε  κάποιες χώρες του εξωτερικού ο αντίστοιχος μισθός πλησιάζει τα 2000 ευρώ; Για να ζήσει ο νέος στην Ελλάδα, είναι αναγκασμένος να ζει και να συντηρείται από τους γονείς του… Μάλιστα, έχουμε γίνει και το ανέκδοτο της Ευρώπης γι’ αυτό το θέμα!!

Μετατάξεις υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων ενόψει Καλλικράτη

Με τη νέα εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 45314 / 9-8-2010 το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των καταργούμενων (αρ.280 παρ. VII, Ν. 3852/2010) Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) των Κρατικών Περιφερειών, που υπηρετεί μόνο κατά την 01.01.2010 και κατέχει οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις κλάδων ή ειδικοτήτων τεχνικού ή γεωτεχνικού προσωπικού μετατάσσεται αυτοδικαίως σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες Τεχνικές Υπηρεσίες των δήμων της έδρας του αντίστοιχου Νομού ή σε άλλους δήμους όπου λειτουργούσαν οι καταργούμενες ΤΥΔΚ.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:
“ΘΕΜΑ: Μετατάξεις υπαλλήλων των ΤΥΔΚ σύμφωνα με το άρθρο 258 του Ν. 3852/2010
Σας γνωρίζουμε ότι, η στελέχωση των οικείων υπηρεσιών των δήμων γίνεται και με μετάταξη των υπαλλήλων των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 258 του Ν.3852/2010.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 258 του Ν. 3852/2010......

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Παρά την οικονομική κρίση η κυβέρνηση αγοράζει όπλα !!!

Στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίας Die Welt δημοσιεύεται μακροσκελές άρθρο με τον τίτλοΕξοικονόμηση; η Ελλάδα προτιμά να αγοράζει καλύτερα όπλα».
Στο άρθρο επισημαίνεται οτι “παρά το πρόγραμμα στήριξης και το πακέτο λιτότητας η χρεοκοπημένη χώρα αγοράζει τόσα όπλα όσο καμιά άλλη. Η Αθήνα έχει παραδοθεί σε ένα πόλεμο εξοπλισμών με την Τουρκία και ελπίζει ότι στο μέλλον θα γίνει τόπος παραγωγής προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας….”
Εξοπλισμοί και πιέσεις για οικονομία
Η Die Welt  περιγράφει στη συνέχεια τις «συζητήσεις που κάνουν κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο υπουργείο άμυνας 20 άνδρες»: «Από τη μια πλευρά του τραπεζιού ανώτατα στελέχη του πολεμικού ναυτικού, νομικοί και σύμβουλοι της επενδυτικής τράπεζας Lazard, υπό τον δικαστικό Διονύση Κολοβό και από την άλλη η γερμανική ThyssenKrupp Marines Systems, που κατασκευάζει υποβρύχια και ο εταίρος της, ο Abu Dhabi Mar. Μέχρι τέλος Αυγούστου ...

Κρατικός πυλώνας και κομματοκρατία

Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια ταμπού στα οποία πιστεύουμε αβασάνιστα, χωρίς να τα αξιολογούμε, μακριά από δογματισμούς βάσει των εμπειρικών δεδομένων. Ενα από αυτά είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός κρατικού πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. Ποια είναι η λογική αυτού του επιχειρήματος; Ποια ακριβώς είναι η «αποτυχία» των ανταγωνιστικών αγορών που δικαιολογεί κρατική παρέμβαση; Καμία. Αλλά ας δούμε τα επιχειρήματα, όπου αυτά υπάρχουν.


συνέχεια εδώ

Κουράκης και υιός Α.Ε.

To troktiko μπορεί να σταμάτησε τις αναρτήσεις, όμως τις παλιότερες αναρτήσεις μπορεί ακόμα να τις διαβάσει οποιοσδήποτε. Ομολογώ ότι δεν ήμουνα και πολύ τακτικός αναγνώστης του, αλλά με το θάνατο του Σωκράτη Γκιόλια, άρχισα να ψάχνω λίγο τις αναρτήσεις του. Μία από τις τελευταίες, στις 18 Ιουλίου 2010,στις 11 το πρωί, δηλ. μόλις  δηλαδή  μόλις 18 ώρες πριν τη δολοφονία του ιδρυτή του troktiko, αναφερόταν στο Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, και τα περιουσιακά στοιχεία του γιού του Αντώνη, και είχε τίτλο : Είναι αλήθεια ότι έχετε όλα αυτά κ.Δήμαρχε Ηρακλείου; Στη ανάρτηση αυτή αραδιάζονται ένα σωρό εταιρίες στις οποίες είναι μέτοχος ο γιος του δημάρχου Ηρακλείου, αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία, δηλ οικόπεδα, καταστήματα, κλπ. Μάλιστα η ανάρτηση τελειώνει με τη φράση “Πληροφορίες από το Ηράκλειο λένε οτι υπάρχουν κ άλλα...τα ψάχνουμε και μόλις τα βρούμε θα επανέλθουμε..."  . Τους πρόλαβε όμως η Σεχτα Επαναστατών (δεν υπαινίσσομαι ότι υπάρχει κάποια σχέση, προφανώς ήταν σύμπτωση)…

Βέβαια υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις και στο τροκτικό, αλλά και σε άλλα blogs… Μάλιστα με λίγο ακόμα ψάξιμο (όχι πολύ, πιστέψτε με), βρήκα κι ένα βίντεο με καταγγελίες από την αντιπολίτευση στο Δήμο Ηρακλείου, για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του υιού Κουράκη. Μη φανταστείτε ότι το βίντεο αυτό έχει παίξει σε κάποιο Κρητικό μέσο ενημέρωσης…Όπως καταγγέλλουν οι ομιλούντες, από τα κρητικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει εμπάργκο για το θέμα αυτό… Το βίντεο είναι από το tvxs.gr:

Και ερωτώ τους κυρίους του ΠΑΣΟΚ, που πρόσφατα έδωσαν και επίσημα το χρίσμα για τη διεκδίκηση για 3η συνεχόμενη φορά του δήμου Ηρακλείου στον κο Γιάννη Κουράκη, έχουν εξετάσει καθόλου τις καταγγελίες αυτές; Πως δίνουν στήριξη σ’ έναν άνθρωπο, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για διαπλοκή, χωρίς πρώτα να το ψάξουν, και χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη απάντηση από τον ίδιο γι’ αυτές, παρόλο που έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος;;;

Όλα στο φως, και καμία ανοχή, δε λέγατε κε Παπανδρέου; Το ξεχάσατε κιόλας; Ή αυτό δεν αφορά το σινάφι σας, αλλά μόνο τους υπόλοιπους Έλληνες; Σε λίγο θα δώσετε το χρίσμα και στον Τσοχατζόπουλο έτσι που πάτε…

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Νέο μισθολόγιο ναι, ενιαίο ναι, ισοπεδωτικό ΟΧΙ

image Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στα κανάλια, στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στον έντυπο, υπήρχε ως θέμα η περαιτέρω μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από το 2011. Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με το ενιαίο μισθολόγιο, και σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα σταθερότητας, το οποίο προβλέπει περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους την επόμενη τριετία.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, και έχει πολλές πλευρές.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, τρεις υπάλληλοι που έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, και υπηρετούν ο ένας σε δήμο, ο άλλος σε νομαρχία, και ο τρίτος σε Υπουργείο, έχουν και οι τρεις διαφορετικές αποδοχές. Αυτό φυσικά και δεν είναι δίκαιο, και πρέπει να αρθεί. Προσοχή όμως στο τι εννοούμε λέγοντας “ίδια προσόντα”… Δεν έχουν ίδια προσόντα π.χ. δυο υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οποιονδήποτε σχολών… Όπως και να το κάνουμε, κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από άλλους, και μεγαλύτερες ευθύνες.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πακτωλός δισεκατομμυρίων για τις Τράπεζες...

Πόσο μακρινή μοιάζει η εποχή που το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε τη ΝΔ για το «πακέτο» στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ! Και όμως, δεν έχει περάσει παρά μόνο ενάμισης χρόνος από τότε. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως στη διάρκεια αυτού του ενάμιση χρόνου, το κυβερνητικό -πλέον- ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διαχειρίστηκε και μοίρασε στους τραπεζίτες το μεγαλύτερο μέρος (τα τρία τέταρτα) του «πακέτου» Αλογοσκούφη, αλλά και τριπλασίασε το ποσό! Ο Αλογοσκούφης μοιάζει ψιλικατζής μπροστά στον Παπακωνσταντίνου και ο Καραμανλής ιδιοκτήτης επαρχιακού μπακάλικου μπροστά στον Παπανδρέου.
Tην Πέμπτη 5 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ένα ακόμη «πακέτο». Οι τραπεζίτες της Αθήνας θα μοιραστούν επιπλέον 25 δισ. ευρώ σε κρατικές εγγυήσεις. Δηλαδή, το ελληνικό κράτος θα εγγυηθεί τα ομόλογα που θα εκδώσουν οι τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια θα τα «παρκάρουν» στην ΕΚΤ για να πάρουν απ' αυτή ρευστότητα με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να μην αναγκαστούν να καταφύγουν στη διατραπεζική αγορά, όπου τα επιτόκια «τσούζουν». Και τι θα γίνει αν οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα ομόλογά τους στην ΕΚΤ, στην τριετία που...

Μαστίγωσαν και εκτέλεσαν έγκυο γυναίκα στο Αφγανιστάν

Τελικά υπάρχει πολύ αρρώστια στον κόσμο, και ειδικά στις Αραβικές χώρες, που είναι πολύ πίσω όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών…. Στο Αφγανιστάν εκτέλεσαν με μια σφαίρα μία γυναίκα έγκυο, αφού πρώτα τη μαστίγωσαν δεκάδες φορές, ενώπιων κοινού παρακαλώ, το οποίο δεν διαμαρτύρονταν καθόλου!!! Η 48χρονη χήρα κατηγορούνταν για μοιχεία, ενώ ο άντρας με τον οποίο υποτίθετε ότι είχε σχέση, διέφυγε.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην επαρχία Μπαντγίς,και σύμφωνα με τον ανώτερο αστυνομικό αξιωματούχο της κυβέρνησης του Αφγανιστάν Αμπντούλ Τζαμπάρ, η εκτέλεση έγινε από τους Ταλιμπάν. Ο κύριος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν όμως, Κάρι Μοχάμαντ Γιουσούφ, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο συμβάν. Μάλιστα είπε ότι όποιος το έκανε, προσπαθεί να δυσφημήσει τους Ταλιμπάν, που είναι αντίθετοι με τέτοια συμβάντα..

Φυσικά, παρόμοια γεγονότα (π.χ. λιθοβολισμοί γυναικών μέχρι θανάτου) έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Και δεν έχει βέβαια τόση σημασία ποιος το έκανε, όση σημασία έχει ότι οι αποτρόπαιες αυτές πράξεις έχουν την καθολική αποδοχή του λαού των περισσοτέρων μουσουλμανικών χωρών της Ανατολής. Αυτό φυσικά δε δηλώνει πίστη ή ότι άλλο θέλουν να νομίζουν αυτοί οι άνθρωποι, που στον 21ο αιώνα εξακολουθούν να φέρονται στις γυναίκες χειρότερα από ότι σε ζώα…

Η διεθνής κοινότητα και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν μπορούν άραγε να κάνουν κάτι γι’ αυτό το θέμα, ή είναι μόνο για να οργανώνουν τηλεμαραθώνιους αγάπης και να ανοίγουν δεκάδες σελίδες στο facebook;

Τα "κλειδιά" για την καταπολέμηση της άνοιας

Η άνοια προσβάλλει κυρίως τους ηλικιωμένους

Η καταπολέμηση του διαβήτη και της κατάθλιψης από τη μια και η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου και της κατανάλωσης φρούτων-λαχανικών από την άλλη, είναι οι παράγοντες-κλειδιά για την μείωση των περιστατικών άνοιας στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια νέα γαλλο-βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με το BBC, δείχνει ότι πέρα από άλλους γνωστούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της άνοιας (παχυσαρκία, υψηλή πίεση, αυξημένη χοληστερίνη), μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένοι τομείς-κλειδιά όπου πρέπει να εστιαστεί η προσοχή τόσο των ειδικών όσο και των ίδιων των ηλικιωμένων για την καταπολέμηση της γεροντικής άνοιας.
Η μελέτη ανέλυσε επί επτά χρόνια τις περιπτώσεις 1.400 ατόμων άνω των 65 ετών. Υπολογίστηκε ότι η εξάλειψη του διαβήτη και της κατάθλιψης και η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε μείωση 21% στις νέες περιπτώσεις άνοιας. Η αυξημένη μόρφωση μειώνει επίσης κατά 18% τα περιστατικά άνοιας, ενώ αντίθετα η αφαίρεση ενός γονιδίου που είναι γνωστό ότι συνδέεται με την άνοια, μειώνει τα περιστατικά άνοιας μόνο κατά 7%.
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και της κατάθλιψης είναι πολύ χρήσιμες για την μείωση της άνοιας, καθώς επίσης η ενθάρρυνση των ηλικιωμένων να μην σταματούν να μορφώνονται και να εκπαιδεύονται και, παράλληλα, να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά. Η ακριβής αιτία της άνοιας παραμένει άγνωστη ακόμα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλές διακοπές, Γιώργο!! Και του χρόνου στη Μύκονο!!

Στην όμορφη Πάρο περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρωθυπουργός, παρέα με…το αγαπημένο του κανό!!! Από το πρόγραμμά του φυσικά δε λείπει και το κολύμπι και η γυμναστική. Απαραίτητο αξεσουάρ για τις φετινές του διακοπές, τι άλλο, το laptop!!!

poseidon Δεν ξέρω βέβαια αν ταιριάζει με το προφίλ που θέλει να περάσει στον κόσμο ο πρωθυπουργός η διαμονή του στην Πάρο. Και αυτό γιατί το νησί έχει γίνει πολύ κοσμοπολίτικο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς επώνυμους αλλά και πολιτικούς να το επιλέγουν.  Και το ξενοδοχειάκι που μένει, χάλια σας, λέω, χάλια!!!  Και έχει και έκπτωση για κρατήσεις μέσω διαδικτύου!!! Απο 1300 ευρώ η σουίτα με δύο υπνοδωμάτια, μόνο 1000 !!!! Τρέξτε να προλάβετε!!!

Κατά τ’ άλλα, ο χαμηλών τόνων πρωθυπουργός μας δεν αντιμετωπίζει γκρίνια,λέει, στις εξόδους του, εκεί που πάει δηλαδή να φάει το ψαράκι του…. Εμ, πως ν’ αντιμετωπίσει, αφού αυτοί που πάνε στις ταβέρνες που συχνάζει, ή άλλοι πολιτικοί θα είναι, ή ηθοποιοί και τραγουδιστές, ή εφοπλιστές, ή σε κάθε περίπτωση, εύποροι!!! Τι να του πούνε δηλαδή αυτοί, γιατί αύξησες το ΦΠΑ, ή γιατί έκοψες τις συντάξεις των ανθρώπων;; Δε νομίζω ότι τους πολυενδιαφέρει….

Άντε, καλές διακοπές Γιώργο…Και του χρόνου στη Μύκονο με τη Τζούλια!!!

Υ.Γ.: Το άρθρο δεν έχει στόχο την Πάρο, αλλά να τονίσει τον διαφορετικό τρόπο διακοπών του πρωθυπουργού από αυτό του μέσου Έλληνα

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η Κρήτη χορεύει στο ρυθμό του…Εγκέλαδου!!

seismos2 Εδώ και 2 μέρες, ξυπνάμε με σεισμό στην Κρήτη!!! Χθες τα ξημερώματα η δόνηση είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς  της κλίμακας Ρίχτερ, και εστιακό βάθος 25 χλμ.

Η σημερινή σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στις 7:06 το πρωί, πάλι στο Θαλάσσιο (ευτυχώς) χώρο νότια της Κρήτης, αλλά πιο δυτικά αυτή τη φορά, 80 χλμ νότια του Ρεθύμνου, και ανατολικά της Γαύδου. Το εστιακό της βάθος εκτιμάται στα 27 χλμ, και το μέγεθός της 4.7  της κλίμακας Ρίχτερ.

Είναι λογικό με τα διαδοχικά αυτά χτυπήματα του Εγκέλαδου, να υπάρχει κάποια ανησυχία, ειδικά στις νότιες περιοχές της Κρήτης. Όμως, ας δούμε τα πράγματα λίγο ψύχραιμα: μπορεί το εστιακό βάθος των σεισμών να είναι μεσαίου μεγέθους, όμως το μέγεθός τους είναι σχετικά μικρό. Επίσης το επίκεντρο εντοπίζεται και στις δύο περιπτώσεις σε θαλάσσιο χώρο, και έτσι στην ξηρά ο σεισμός δεν γίνεται και τόσο έντονα αισθητός. Εξάλλου, όπως άπειρες φορές έχουν επισημάνει οι ειδικοί επιστήμονες, είναι καλό να εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια συχνά-πυκνά, με σεισμούς τέτοιου μεγέθους. Βέβαια, δεν κάνει κακό να είμαστε ενημερωμένοι για το πως ν’ αντιδράσουμε σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού, και η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι η καταλληλότερη γι’ αυτό το σκοπό.

Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου λοιπόν χορεύει τις τελευταίες μέρες η Κρήτη!! Ευτυχώς όμως, ο χορός αυτός είναι Σιγανός… Ελπίζω να μην το γυρίσει σύντομα σε  Πεντοζάλη!!!!

Στους ρυθμούς του πεντοζάλη

H Κρήτη χόρεψε σήμερα (σ.σ. χθες) στους μοναδικούς ρυθμούς του πεντοζάλη. Από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι, δημιουργήθηκε από τις 19.40 και ολοκληρώθηκε στις 20.05, μια ανθρώπινη αλυσίδα που ένωσε όλους όσοι έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων. Ξεκίνησε με αργό πεντοζάλη που γράφτηκε ειδικά για την περίσταση.
Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι διπλές αλλά και τριπλές αλυσίδες των συμμετεχόντων, όπως για παράδειγμα στη Σούδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο "Πλανήτης Κρήτη", έστειλε μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του. 
Η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική άν και στόχος των διοργανωτών ήταν η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες, παίρνοντας το βραβείο "Πλανήτη Κρήτη". Σε περίπτωση που αυτό συμβει, όσοι συμμετάσχουν στην κύρια εκδήλωση θα λάβουν αντίγραφο του "Βραβείου Γκίνες" στο όνομά τους.

πηγή