ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΕΤΣΙ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΟΜΕΡΤΑ” ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ

Έχει βουίξει πια το Ηράκλειο, αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη, για τα περιουσιακά στοιχεία του 25χρονου υιού του Δημάρχου Ηρακλείου: ποσοστά σε μπαρ και καφετέριες, αιολικά πάρκα, καταστήματα, διαμερίσματα, κλπ. Κατά ένα περίεργο τρόπο όμως, στον έντυπο τύπο(αλλά και στον ηλεκτρονικό , άλλωστε οι ίδιοι ιδιοκτήτες είναι) , επικρατεί μια omerta, ένα εμπάργκο για το θέμα αυτό. Ότι έχει προβληθεί προς τα έξω, με αποδεικτικά στοιχεία φυσικά, έχει γίνει με πρωτοβουλία κυρίως των bloggers, και φυσικά των πολιτών του Ηρακλείου, που δεν άντεξαν άλλο αυτή την κατάσταση στην πόλη που ζούνε. Ένας απ’ αυτούς είμαι κι εγώ, και σήμερα θα βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου, πάντα με στοιχεία, ώστε να καταλάβει ο κόσμος ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΚΗ.
Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή, για να μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα το θέμα που θ’ αναπτύξω..
Όπως είναι γνωστό σε όλους, ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, με στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει εκτελέσει αρκετά έργα . Τα έργα αυτά γίνονται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τη νομοθεσία των δημοσίων έργων, με ανοιχτούς διαγωνισμούς. Οι προκηρύξεις δε των διαγωνισμών αυτών , είναι υποχρεωτικό να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ, αλλά και σε κάποιες εφημερίδες, πανελλαδικές αλλά και τοπικές.
Και μπαίνω σιγά-σιγά στο ζουμί:

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Darko Milicic μετά τον αγώνα μπάσκετ Ελλάδα-Σερβία

Όλοι λίγο- πολύ παρακολουθήσατε τις απίστευτα ντροπιαστικές για το Ελληνικό μπάσκετ, και τον αθλητισμό γενικότερα, σκηνές που εκτυλίχτηκαν στο κατά τους τύπους “φιλικό” παιχνίδι των Εθνικών ομάδων Μπάσκετ της Ελλάδας με τη Σερβία.  Αυτό που ίσως δεν είδατε, είναι οι δηλώσεις του Σέρβου “αθλητή” Darko Milicic, μετά τα επεισόδια. Αυτές κι αν είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!!! Σας τις μεταδίδω με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζω τη Σερβική γλώσσα, ώστε να ξέρω αν η μετάφραση που έχει γίνει ανταποκρίνεται στα λεγόμενα του Σέρβου… Τα συμπεράσματα για το ποιόν του παίχτη αυτού, δικά σας…

ΚΥΑ για υποχρεωτική ανακύκλωση των υλικών εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων

Με καθυστέρηση περίπου επτά ετών το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ολοκλήρωσε το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα απόβλητα των οικοδομικών εργασιών, το οποίο αναμένεται σύντομα να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Δάση, ρεματιές, ποταμοί και κάθε είδους ελεύθεροι και απομακρυσμένοι χώροι αποτελούν σήμερα χωματερές μπαζών, καθώς η οικοδομική αγορά λειτουργεί σε καθεστώς ημιπαρανομίας.

Περίπου 6,5 εκατ. τόνοι υλικών εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων απορρίπτονται ανεξέλεγκτα κάθε χρόνο σε χωματερές, λατομεία και ρέματα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες και ορισμένες φορές δυσεύρετες πρώτες ύλες, καθώς και να ρυπαίνεται σοβαρά το περιβάλλον. Και αυτό διότι υπάρχει έλλειψη αδειοδοτημένων χώρων διάθεσης μπαζών. Τα υπό ανάπλαση λατομεία είναι ελάχιστα (περίπου 30 είναι τα ανενεργά) σε όλη τη χώρα και τα περισσότερα έχουν παραχωρηθεί σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η διαχείριση και ανακύκλωση των μπαζών αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το κόστος της οικοδομής.

H πρόταση της ημέρας: Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο των Αγρών

Παρασκευή σήμερα, κι αν δεν έχετε κανονίσει κάτι για το βράδυ σας, σας προτείνουμε τη μουσική παράσταση του Γιάννη Χαρούλη, στο Θέατρο των Αγρών, στο Κυπαρίσσι.

Ο Γιάννης με την βαθιά ειλικρίνεια και την συγκίνηση στην ερμηνεία του ανταποκρίθηκε με ωριμότητα καλλιτέχνη που θέλει να χαράξει τον δικό του δρόμο υπακούοντας στο ένστικτό του. Μας ταξιδεύει με τα τραγούδια του στο νησί του την Κρήτη και όχι μόνο και μας υποδέχεται στον δικό του μουσικό κόσμο μέσα από την προσωπική του αναζήτηση στους στίχους, τις ερμηνείες και τις μουσικές ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μία αναζήτηση που από...τυπώνεται στην μέχρι τώρα δισκογραφία του.
Έχοντας στο συρτάρι του καινούργια τραγούδια και ετοιμάζοντας τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο που σύντομα θα κυκλοφορήσει , ο Γιάννης Χαρούλης κάνει τη δική του πρόταση, διασκευάζοντας από την αρχή τα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και όσα αγάπησε, θα κάνει μια παράσταση όπου συναντιούνται ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο, τα παλιά με τα καινούργια και εμείς με εκείνον.

Σε περιφερειακές ενότητες «σπάνε» οι 13 αιρετές Περιφέρειες

Σε περιφερειακές ενότητες, καθεμία από τις οποίες θα εκλέξει τον δικό της Αντιπεριφερειάρχη και τους δικούς της περιφερειακούς συμβούλους, «σπάνε» οι 13 αιρετές Περιφέρειες, ενώ τόσο στον δήμο Αθηναίων όσο και σε 7 ακόμη μεγάλους δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων (Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Περιστερίου και Καλλιθέας) , οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από το εκλογικό σώμα κάθε δημοτικού διαμερίσματος και όχι από το σύνολο των ψηφοφόρων του δήμου.

Η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, η οποία σχετίζεται άμεσα και επηρεάζει την εκλογή των αιρετών της αυτοδιοίκησης στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αποτυπώνεται σε τρεις υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε περισσότερα, και δείτε και τις 3 υπουργικές αποφάσεις εδώ

H διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει αφετηρία την Κρήτη

image Τα γεγονότα πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους… Μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, όλοι σχεδόν περίμεναν τη δημιουργία νέου κόμματος από αυτήν. Όμως η Ντόρα φέρθηκε έξυπνα, και τήρησε στάση αναμονής. Ήθελε να ζυγίσει καλύτερα τα πράγματα, να δει αντιδράσεις, να κάνει τις επαφές της χωρίς πίεση, να μετρήσει τη δύναμή της.
Στην πορεία ίδρυσε και ένα πολιτικό forum, για να κρατάει επαφή με τους πολίτες που την υποστηρίζουν, και να τους ενημερώνει για την πολίτική της δράση.
Στην Κρήτη επικέντρωσε όμως τις περισσότερες δραστηριότητές της. Εκεί φυσικά έχει το Μητσοτακικό ρεύμα τους περισσότερους υποστηρικτές, και της δίνει πρόσφορο έδαφος να αναπτύξει και να εφαρμόσει τα σχέδιά της. Σχέδια που κατά κύριο λόγο αφορούν στην ανοιχτή πλέον ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, και τη δημιουργία νέου κόμματος.
Ή αρχή έγινε με την ανοιχτή δήλωσή της για στήριξη του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ενός κατ’ εξοχήν πράσινου Δημάρχου. Στήριξη που, από τη μία έχει σαν στόχο να τονίσει ότι δεν κινείται μόνο στο δεξιό χώρο, αλλά και προς το κέντρο, και από την άλλη,...

Απανθρακωμένο πτώμα σε φωτιά στα Ανώγεια!

image  Απανθρακωμένος βρέθηκε ένας άνδρας από τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί της Παρασκευής  κάτω από συνθήκες που διερευνώνται σε αγροτική περιοχή στη θέση Νίδα, στα Ανώγεια. Στη θέα του απανθρακωμένου πτώματος, κλήθηκαν άμεσα τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και ο ιατροδικαστής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, και μέ τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Από τη φωτιά αποτεφρώθηκαν 2  στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Πηγή: cretalive.gr

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Έκπτωση στα πρόστιμα και φόροι για τα αυθαίρετα

image Με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται «διευκόλυνση» για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μέσω μείωσης των επιβεβαιωμένων προστίμων, με στόχο να εισρεύσουν έσοδα για το δημόσιο ταμείο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) αρνείται κάθε ιδέα νομιμοποίησης- υπάρχει και ο σκόπελος του Συμβουλίου της Επικρατείας-, αλλά την ίδια στιγμή χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα. Την πενταετία 2005- 2009 οι εισροές στο ΕΤΕΡΠΣ (Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων) από πρόστιμα αυθαιρέτων ήταν μόλις 78 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει μια λύση στο πρόβλημα ώστε να γεμίσουν τα άδεια ταμεία. Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΚΑ ανθίσταται σε μια καθαρή και άνευ όρων αποδοχή των αυθαιρέτων και η διέξοδος αναμένεται μέσω του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόσει τα πρόστιμα με δύο στόχους: να καθησυχάσει τους «αυθαιρετούχους» και να γεμίσει τον δημόσιο κορβανά.

Χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν σε χωράφι!!!

image Φαίνεται πως ένας γεωργός στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης μπέρδεψε το σπόρο, κι αντί να φυτέψει σιτάρι, τώρα που υπάρχει και έλλειψη, φύτεψε κάνναβη!! Και μάλιστα, δεν πρόσεξε και ιδιαίτερα την καλλιέργεια τους, με αποτέλεσμα τα  μισά από τα 3.395 δενδρύλλια κάνναβης, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, να είναι κατεστραμμένα και εγκαταλελειμμένα μέσα στο χωράφι!!!

Τίποτα τελικά να μην κάνουμε σωστά εμείς οι Έλληνες;; ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ;;

Εξανάγκαζαν ανάπηρο να επαιτεί στη Θεσσαλονίκη

image Πόσες φορές δεν έχετε συναντήσει στην πόλη σας, κάποιο άτομο με αναπηρία, να επαιτεί; Ένας θεός ξέρει υπό ποιές συνθήκες αυτοί οι άνθρωποι, με τα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναγκάζονται να βγαίνουν στους δρόμους να ζητιανεύουν. Αρκετοί βέβαια από αυτούς το κάνουν οικειοθελώς. Άλλοι όμως εξαναγκάζονται από διάφορα κυκλώματα, που εκμεταλλεύονται τη σωματική αναπηρία τους, και την ευαισθησία του κόσμου.
Μια τέτοια περίπτωση ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από την αστυνομία τη Τρίτη το απόγευμα, όταν ένας 63χρονος υπήκοος Ρουμανίας συνελήφθη επειδή επιτέθηκε και χτύπησε με τσεκούρι έναν 29χρονο συμπατριώτη του, από τον οποίο άρπαξε  600 ευρώ.Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε,

Con-Crete Break Battle στο Ηράκλειο, στη Λότζια


Μιας και ο Αύγουστος δεν έχει τελειώσει ακόμα,  προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη διάθεσή μας ανεβασμένη… Όσο μας επιτρέπουν βέβαια τα οικονομικο-κοινωνικο-πολικά γεγονότα… 
Σήμερα λοιπόν, στη Λότζια, για πρώτη φορά στην Κρήτη, θα διεξαχθεί διαγωνισμός χορού breakdance, υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου. Συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει αξιόλογες ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ιεράπετρα, αλλά και Βουλγαρία!! 
Για τους fun του είδους, αλλά και για τους λάτρεις του χορού γενικότερα, είναι μια αξιόλογη εκδήλωση. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς (00:30) το πάρτυ θα συνεχιστεί στο bar LaBrasserie(πλατεία Κοραή).  
Πάρτε μια γεύση από το τι θα δούμε το βράδυ στο Δημαρχείο, στο βίντεο που ακολουθεί…

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στη φυλακή δύο 11χρονοι για απόπειρα βιασμού 8χρονης, στη Βρετανία

Δύο αγόρια, τα οποία ήσαν ηλικίας 10 ετών όταν εξελίχθηκε το γεγονός, καταδικάσθηκαν σήμερα σε τριετή φυλάκιση για απόπειρα βιασμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού.

Το δικαστήριο στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου δεν αναγνώρισε τα επιχειρήματα των δύο αγοριών, ηλικίας 11 ετών σήμερα, τα οποία υποστήριξαν ότι απλώς «έπαιζαν τον γιατρό».

«Δεν αποδέχομαι τούτην την εκδοχή των γεγονότων, που διατείνεται πως ό,τι συνέβη δεν ήταν παρά ένα παιγνίδι, μολαταύτα παραδέχομαι πως δεν αντιλαμβάνεσθε τη βαρύτητα των πράξεών σας», τόνισε ο δικαστής Τζον Σόντερς, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Πάντως ο δικαστής έκρινε πως θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να οδηγηθούν στη φυλακή τα ανήλικα παιδιά, ένα εκ των οποίων παρουσιάσθηκε από τους δασκάλους του ως μαθητής υπόδειγμα.

Πρωτοδίκως στα δύο παιδιά είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό, έπειτα από την καταγγελία για το γεγονός, το οποίο συνέβη το 2009 στο Χέις του δυτικού Λονδίνου. Ωστόσο η αρχική κατηγορία μετεβλήθη στη συνέχεια σε απόπειρα βιασμού.

πηγή

8 Ηρακλειώτες ψάχνει το ΣΔΟΕ...Ο Κουράκης είναι σ' αυτούς;;;

Στην εφημερίδα Τόλμη δημοσιεύεται σήμερα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο Η χλιδάτη ζωή 8 Ηρακλειωτών σκανδάλισε... το ΣΔΟΕ! . Μάλιστα, θα ζητηθεί λέει και από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να ανοίξουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί και αυτών, αλλά και συγγενικών τους προσώπων, καθώς η πολυτελής ζωή των ίδιων και των μελών των οικογενειών τους έχουν προκαλέσει μεγάλα ερωτηματικά στο ΣΔΟΕ Κρήτης!!

Βρε παλληκάρια του ΣΔΟΕ, μιας και το πιάσατε το θέμα, δεν πάτε και καμιά βολτίτσα από το σπίτι του Κουράκη, να γνωρίσετε και το γιο του; Καλό παλληκάρι είναι, αξίζει να τον γνωρίσετε …. Κι αν δεν ανακαλύψετε τίποτα, ε, όλο και κάτι τις θα σας τρατάρει!!!

Υ.Γ. Μην πάτε στο σπίτι στα Καμίνια, δοκιμάστε προς Λυγαριά μεριά…

Στο στόχαστρο η lifestyle φοροδιαφυγή

image Είστε καλλιτέχνης ή ποδοσφαιριστής, γιατρός, δικηγόρος, ή συμβολαιογράφος;  Έχετε σκάφος ή θαλαμηγό; Μήπως πισίνα ή ακριβό αυτοκίνητο; Μήπως έχετε κανένα ακίνητο σε Σαντορίνη, Μύκονο ή άλλο κοσμοπολίτικο νησί; Αν ναι , την πατήσατε!!! Ήρθε η ώρα να συμβάλετε κι εσείς στην προσπάθεια της Ελλάδας να γλυτώσει τη χρεοκοπία!!
Αυτό αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου  με το γενικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Γιάννη Καπελέρη. Έτσι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ από σήμερα μπαίνει η λεγόμενη “lifestyle” φοροδιαφυγή…

Ο Πλακιωτάκης για την Περιφέρεια Κρήτης, με ΝΔ αλλά χωρίς Ντόρα…

plakiotakis-dora-samaras Ανακοινώθηκε και επίσημα η στήριξη της Ν.Δ. στον πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κο Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο Σητειακός πολιτικός, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. δήλωσε: “Η υποψηφιότητά μου είναι πέρα και πάνω από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και δίνω το χέρι σε όλους τους Κρητικούς - ανεξαρτήτου κόμματος- για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα αυτή. Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος, έχει ανεξάντλητα αποθέματα φυσικού πλούτου, αλλά κυρίως προσώπων. Αυτή την προσπάθεια, καλώ ενωτικά όλους τους Κρητικούς, να την στηρίξουν
Τώρα βέβαια, σαν ανέκδοτο ακούγεται αυτό…

Γιατί δε μιλούν τα σκυλιά….

Τα σκυλιά ξέρουν πως η πιο εύγλωττη επικοινωνία είναι τα σήματα που εκπέμπουν τα σώματα, οι κινήσεις, τα μάτια                             ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

image Ένας παλιός φίλος, μακαρίτης πια, με μύησε στα μυστικά των ζώων, κυρίως των γάτων και των σκύλων. Ζώντας ανάμεσα σε περσικές γάτες και αλήτες μπάσταρδους σκύλους, έλεγε, όχι χαριτολογώντας, αλλά σοβαρά, με επίγνωση και όσων έλεγε που ήταν αποτέλεσμα μακράς σπουδής πάνω στη συμπεριφορά των οικιακών κυρίως ζώων. «Οι γάτες και τα σκυλιά έχουν γλώσσα και δύνανται να ομιλούν· αν δεν το κάνουν, όντας σοβαρά υποκείμενα που δεν χαραμίζουν, σε φλυαρίες και ανοησίες, όπως οι άνθρωποι, φαντασία και χρόνο, το κάνουν γιατί δεν έχουν πράγματι τίποτε σοβαρό και πρωτότυπο κάθε φορά να αρθρώσουν».

Έκτοτε, όντας και εγώ για πολλά χρόνια σκυλομπαμπάς ιδιαιτέρως, το διαπίστωσα. Οι τελευταίοι σκύλοι, τα τελευταία σαράντα χρόνια που συμβιώσαμε ο Ρόκκος, ο Θαλής, ο Πάρης, διαδοχικά μου μίλησαν μία ή δύο φορές ο καθένας απροσδόκητα και για λίγα δευτερόλεπτα και πραγματικά ό,τι είπαν ήταν συνταρακτικά νέο, αδιανόητο στη δική μου συλλογιστική, ανήκουστο σε όποια γνωστή παγκοσμίως γλώσσα, αλλά σαφές, σοφόν και επαναστατικά πρωτότυπο. Ακόμη αποκάλυψη της ομιλούσας ύπαρξής τους με έδεσε όμως και με έναν φρικτό όρκο: να μην αποκαλύψω ποτέ σε κανέναν ό,τι ειπώθηκε και ακούστηκε. Και τηρώ θρησκευτικά την ένορκη υπόσχεσή μου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Να γιατί θέλουν να γίνουν όλοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι!!!

Σας παραθέτω το διάλογο των υποψηφίων Δημάρχων Βιάννου, όπως αυτός περιγράφεται στο portal ctretalive.gr . Ο διάλογος, ή μάλλον, η άκρως “πολιτική” αυτή συζήτηση, είναι σύμφωνα με τον συντάκτη,  πραγματική, και καταγράφηκε στο πανηγύρι του Αγίου Βασιλείου,όπου βρέθηκαν οι τρεις υποψήφιοι:

-Μανόλη,πάρε μαζί σου στον συνδυασμό τον Αναστασάκη!
-Όχι Παύλο,λέει στον κ. Μπαριτάκη ο νυν Δήμαρχος Μανόλης Κλαδάκης, βάλτονε στο δικό σου συνδυασμό,που σου ταιριάζει καλύτερα!
-Γιατί βρε Μανόλη,του ανταπαντά ο υποδιοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, εσύ πρέπει να τον πάρεις,που του χρωστάς κιόλας χάρη, αφού εξαιτίας του έγινες Δήμαρχος δύο τετραετίες!

Ο συντάκτης του άρθρου στη συνέχεια ερμηνεύει τον παραπάνω διάλογο ως εξής:
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο πρώην Δήμαρχος της Βιάννου Μανόλης Αναστασάκης είναι ένα αγκάθι. Βλέπετε θέλει μία ακόμη θητεία,έστω και ως δημοτικός σύμβουλος,για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα κι απειλεί τους δύο ανθυποψήφιους,πώς αν δεν τον συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους,είτε ο ένας είτε ο άλλος, θα κατέβει μόνος του, ίσα-ίσα για να εξασφαλίσει την έδρα(εάν βεβαίως τα καταφέρει), που θα του φέρει τη σύνταξη.Πάντως το γεγονός, πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τον θέλουν στο συνδιασμό τους(καθότι περισσότερα προβλήματα θα προκαλέσει,από εκείνα που θα λύσει)...λέει πολλά!”
Πραγματικά ο διάλογος αυτός λέει πολλά!!!! Αλλά όχι για το ποιόν του πρώην Δημάρχου, αλλά για ολόκληρη την πολιτική ζωή του τόπου μας!!!

Μέθυσε και μαχαίρωσε τον συγκάτοικό του

image Δεν ξέρω αν φταίει η ζέστη, η οικονομική δυσχέρεια, ή οτιδήποτε άλλο, πάντως  τελευταία το κακό έχει παραγίνει… Συνεχώς διαβάζουμε για συμπλοκές, πυροβολισμούς, μαχαιρώματα… Και τα περισσότερα περιστατικά, χωρίς αυτό να έχει κανένα εθνικιστικό υπαινιγμό, ή να σημαίνει ότι οι Έλληνες είναι “Παναγίες”, έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς… Και τα όπλα και τα μαχαίρια βγαίνουν πραγματικά για ψύλλου πήδημα…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ζούγκλας, δύο Ρουμάνοι, οι οποίοι μάλιστα ήταν και συγκάτοικοι, έλυσαν τις διαφορές τους με μαχαίρι, μετά από καβγά που είχαν στο σπίτι που διέμεναν στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, γι’ ασήμαντη αφορμή. Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας  56 και 58 ετών, είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου και νοσηλεύεται, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Και μη χειρότερα να λέμε….

Άνθρακες για την κυβέρνηση η ψήφος των μεταναστών στις δημοτικές!

image ΣΕ μεγάλο «φιάσκο» αναδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και μαζί καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος το όραμα του Γ. Παπανδρέου για ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πίστευαν ότι οι αλλοδαποί θα έσπευδαν κατά χιλιάδες στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του... ευεργέτη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανταπόκριση είναι μηδαμινή κι ενώ στην κυβέρνηση εκτιμούσαν ότι περί τους 250.000 θα κατέθεταν αιτήσεις προκειμένου να εγγραφούν στους σχετικούς καταλόγους, ο τελικός αριθμός δεν θα υπερβεί τις 30.000! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πάνε να ψηφίσουν.
Πιο συγκεκριμένα…

Παρέμβαση στον εισαγγελέα για το δρόμο καρμανιόλα (ΒΟΑΚ)

Στον εισαγγελέα θα φτάσει σήμερα το θέμα των κακοτεχνιών της εθνικής οδού, όπου χθες σημειώθηκε και τρίτο θανατηφόρο τροχαίο.

Παρέμβαση στον εισαγγελέα για το δρόμο καρμανιόλα

Αναφορά στον εισαγγελέα θα καταθέσει σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών οδηγών νομού Ηρακλείου κ. Λευτέρης Μιχελάκης, για το σημείο καρμανιόλα της εθνικής οδού, στο ύψος των Λiνοπεραμάτων, όπου χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε και τρίτο θανατηφόρο τροχαίο.
Ο κ. Μιχελάκης που ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα κάνει λόγο για κακοτεχνίες, στο σημείο που ο δρόμος «συναντά» τη γέφυρα, μετά τον κόμβο Γαζίου και πριν την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. «Το κράσπεδο της γέφυρας ο οποίο έχει μια υψομετρική διαφορά 50 πόντων από το οδόστρωμα, μπαίνει ακριβώς στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. Αν κάποιος οδηγός, όπως ο 26χρονος του χθεσινού τροχαίου, κινείται πολύ κοντά στην δεξιά πλευρά του δρόμου, ακόμη και με μικρότερη ταχύτητα από τα 110 χιλιόμετρα που έχει οριστεί ως ανώτατο όριο, κινδυνεύει να βρει μπροστά του το κράσπεδο, να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να δει το χάρο με τα μάτια του. Αυτό το κράσπεδο είναι η αιτία του κακού για τα τρία θανατηφόρα που έχουν γίνει στο ίδιο σημείο από την κατασκευή του δρόμου. Η πινακίδα με το βέλος που έχουν τοποθετήσει οι αρμόδιοι εκεί δεν είναι η λύση του προβλήματος», λέει και ζητεί εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Πηγή: cretalive.gr

Προσοχή στις παραλίες, κυκλοφορούν αετονύχηδες!!

image Εσείς που βρίσκεστε ακόμα στις παραλίες, και απολαμβάνετε τις διακοπές σας, προσοχή στους περίεργους τύπους που κυκλοφορούν, κι έχουν στόχο το πορτοφόλι σας !!
Ένας τέτοιος τύπος έπεσε χθες στα χέρια των διωκτικών αρχών , στη Χερσόνησο της Κρήτης!! Ένας 39χρόνος αλλοδαπός που παρίστανε τον....

Ύφεση 4,8 προβλέπει ο Economist…

image«Μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στα γραφεία και τα μαγαζιά το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση»….

Αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι από άρθρο του περιοδικού Economist, που αναφέρεται στην Ελληνική οικονομία… Ο συντάκτης του άρθρου μάλιστα, προβλέπει ύφεση θα φτάσει στο 4,8%, κάτι που αποτελεί το χειρότερο σενάριο , και ξεπερνά και τα όρια που έχουν τεθεί από το μνημόνιο της Ελλάδας με την Τρόικα.Αναφορά γίνεται ακόμα για την ανεργία, και στα εφιαλτικά σενάρια του 20% στο τέλος του 2011, στην «εξαιρετικά δύσκολη θέση», στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός (πτώση εσόδων 9% ) , καθώς και στην «ελεύθερη πτώση» των νέων αδειών στην οικοδομή.

Λες και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει το χειμώνα, με τόσα παπαγαλάκια που διαθέτει η κυβέρνηση…Όλο τον Αύγουστο μας έχουν πρήξει τα κανάλια και οι εφημερίδες: κι άλλες περικοπές στο δημόσιο, μεταφορά του ΦΠΑ από το χαμηλό συντελεστή στον ψηλό μέσα στο 2010, σαφάρι των Εφοριακών και του ΣΔΟΕ για είσπραξη οφειλών και επιβολή προστίμων, και άλλα πολλά…

Γι’ αυτό εμείς θα κάνουμε τα μπανάκια μας όσο μας το επιτρέπει ακόμα ο καιρός και η τσέπη μας, και από Σεπτέμβρη, έχει ο θεός!!

Υ.Γ. : Καθώς γυρνάτε από τις διακοπές σας, περάστε και από ένα φαρμακείο, να προμηθευτείτε κανένα βαζάκι βαζελίνη…Ξέρετε, για τον “πραγματικό πόνο” που λέει ο Economist….

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ξεκίνησε σήμερα ο πιο πράσινος γύρος του κόσμου με τρία ηλεκτρικά οχήματα

Για τον πιο πράσινο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ξεκίνησαν σήμερα από την Ελβετία τρία ηλεκτρικά οχήματα που δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια με τελικό προορισμό το Μεξικό όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη για το Κλίμα στο τέλος του Νοεμβρίου.
Η κούρσα «Zero Race» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα έχει μηδέν εκπομπές βλαβερών αερίων διοργανώθηκε από τον Ελβετό καθηγητή Λουίς Παλμέρ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δύο χρόνια όταν με ένα ταξί που εκινείτο μόνο με την βοήθεια του ήλιου έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες.

Τα τσακάλια της αστυνομίας συνέλαβαν…κατασκηνωτές στο Ρέθυμνο!!!

Φαίνεται ότι η εγκληματικότητα στο νομό Ρεθύμνου είναι σε ύφεση… Δεν έχει μάλλον πολλές διαρρήξεις, διακινήσεις ναρκωτικών, ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, άσκοπους πυροβολισμούς, ζωοκλοπές το τελευταίο διάστημα, και ο εισαγγελέας Ρεθύμνου με την αστυνομία αποφάσισαν να πάνε μια εκδρομή μέχρι το Κουρταλιώτικο Φαράγγι, για να συλλάβουν τους κατασκηνωτές!!! Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την ενέργειά τους, είπαν ότι σε μια σκηνή δίπλα , βρέθηκε φυτεμένο ένα δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης!!

Πάνω σε 4 συλληφθέντες βέβαια βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, η οποία και κατασχέθηκε… Αλλά και ο πρωθυπουργός δεν έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει χρήση; Πρέπει να τον συλλάβουν κι αυτόν; Εγώ βέβαια είμαι κάθετα αντίθετος στη χρήση οποιασδήποτε μορφής ναρκωτικών, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο…

Τι έκαναν τα παιδιά δηλαδή; Φτηνές διακοπές έκαναν, και απολάμβαναν τη φύση, το απίστευτο τοπίο και την παραλία της Πρέβελης… Σοβαρό έγκλημα!!! Βρε δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!!! Τους πιάσατε να καταστρέφουν τη φύση κύριοι, και το δάσος; Τους πιάσατε να βάζουν φωτιά; Να ρυπαίνουν; Εδώ η Κρήτη έχει γεμίσει καταπατητές βοσκούς, που αμολάνε τα πρόβατά τους σε άλλες περιοχές natura (π.χ. στο Γιούχτα, στις Αρχάνες) , και δεν έχετε συλλάβει ούτε ένα…Τα παιδιά που κάνανε μπάνιο σας ενοχλήσανε; Βέβαια, αυτούς μπορείτε μόνο να πιάσετε, γιατί τους άλλους τους φοβάστε….

Και εις ανώτερα κύριοι…Με το καλό να συλλάβετε και καμιά γιαγιά που διασχίζει αργά κάθετα το δρόμο, για παρακώληση συγκοινωνιών !!!!

Μήπως 20% αύξηση στο ψωμί είναι κερδοσκοπία;;;

image Από τη Ρωσία, που πλήγηκε τους τελευταίους μήνες από σοβαρές πυρκαγιές, ανακοινώθηκε ότι θα μειωθεί η παραγωγή σίτου. Η Ρωσία όμως είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή σιταριού, με αποτέλεσμα αυτή η απόφαση να έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις αγορές.
Έτσι, στη χώρα μας, ενώ μέχρι χθες ο τόνος το αλεύρι πωλούνταν προς 339 ευρώ το μαλακό, και 444 το σκληρό, από σήμερα οι αλευροβιομηχανίες θα τον πωλούν 100 ευρώ ακριβότερο!! Θα αυξηθεί δηλαδή η τιμή του σταρένιου αλευριού κατά 25%-30 % !!
Και, όπως είναι φυσικό, η αύξηση αυτή θα φτάσει, σε ποιον άλλο, στον καταναλωτή!!! Θα δούμε λοιπόν από σήμερα μια σειρά αυξήσεων σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως είναι το κρέας(λόγω αύξησης της τιμής των ζωοτροφών) αλλά και το ψωμί.. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου λένε ότι θα υπάρξει αύξηση της τιμής του ψωμιού κατά 20 % !!
Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η αύξηση στο ψωμί; Μάλλον όχι. Δεν μπορεί η αύξηση του τελικού προϊόντος ...

Παραλιακή λεωφόρος Ηρακλείου, και μαφία της νύχτας: απούσες οι αρχές..

Στις 29 Ιουλίου του 2010 έγινε μια ανάρτηση στο blog tro-ma-ktiko, με τίτλο O κ.Κουράκης για πόσο θα κάνει τον "κινέζο" ακόμα????? . Η ανάρτηση αυτή αποτελεί άποψη αναγνώστη. Κι, ενώ όλοι πλέον έχουν συνηθίσει, και τους φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να διαβάζουν σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Ηρακλείου και του μεγαλοεπιχειρηματία υιού του, η συγκεκριμένη ανάρτηση δίνει βάρος σε μια άλλη, άσχημη πτυχή της πόλης: τη μαφίας της νύχτας .
image Ο αναγνώστης αναφέρει ότι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, και πιο συγκεκριμένα στο γνωστό μπαρ Envy, το οποίο βρίσκεται απέναντι από συγκρότημα κατοικιών και από σχολείο, η αστυνομία δεν μπορεί να μπει ούτε μέσα!! Σε καταγγελίες κατοίκων για ηχορύπανση, ναι καλά διαβάζεται, η αστυνομία φοβάται να μπει στο μαγαζί αυτό!!! “Με τα ίδια μου τα μάτια για μισή ώρα περίπου έβλεπα το περιπολικό έξω απ' το envy μέχρι που

Απαράδεκτο το www.2810.gr να μην αναφέρει την πηγή του άρθρου, όταν κάνει απλή αντιγραφή!!!

Χτες, ανήμερα της Παναγίας, στις 7.56 το πρωί, αναρτήσαμε ένα άρθρο σχετικά με Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου. Το άρθρο αυτό, επειδή το είχαμε πάρει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κι επειδή δεν είναι πνευματική μας ιδιοκτησία, το δημοσιεύσαμε μερικώς, με προτροπή ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ώστε ο αναγνώστης του blog μας να διαβάσει το υπόλοιπο άρθρο στη σελίδα στην οποία ανήκει.
Δε συνέβη όμως το ίδιο και με το γνωστό, ενημερωτικό  site της Κρήτης, το www.2810.gr, το οποίο απλά αντέγραψε ολόκληρο το άρθρο, και το παρέθεσε στη σελίδα του σαν να είναι γραμμένο από τους δημοσιογράφους του!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!!! Βέβαια, για να μην καρφωθούν, άλλαξαν τη φωτογραφία της εκκλησίας που είχε το αυθεντικό άρθρο, κι έβαλαν μια άλλη!!!
Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους, για να το δείτε και μόνοι σας!!! 
Μπράβο βρε ΤΟΛΜΗρα παιδιά !!! Είσαστε φοβεροί δημοσιογράφοι!!!
Πάντα τέτοιες μεγάλες επιτυχίες να έχετε!!!
2810

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Μεγάλα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη

«Βασιλίκια γιορτή η κοίμηση της Παναγιάς" η μέρα που 'σφαζαν οι παραγιοί τα πρόβατα και την ώρα πού τα συγύριζαν στις σούβλες, βουλενουνταν [...] οι Καπετάνιοι...»

       Εικόνα από το πανηγύρι της Μονής Αγκαράθου το 2009από το πανηγύρι στη Μονή Αγγαράθου το 2009

Βασιλίκια γιορτή σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη, Λαμπρή του καλοκαιριού και μεγάλη σκόλη σύμφωνα με τους Κρητικούς. Ευκαιρία, για ανανεώσεις των κοινωνικών και των συγγε­νικών δεσμών, μια και τα χωριά ξαναγεμίζουν. Ονομαστά είναι τα πανηγύρια που γίνονται στα χωριά μας (ενδεικτικά μόνο: Φρε Αποκορώνου, Θέρισο, Τσικαλαριά, Νεάπολη Λασιθίου) και στα μεγάλα μοναστήρια που γιορτάζουν (Αγκάραθος, Χρυ-σοσκαλίτισσα, Καλυβιανή, Παλιανή, Γωνιά Κισάμου). Σε πολλά από τα εορτάζοντα μοναστήρια η ετοιμασία ξεκινούσε από την παραμονή με το σφάξιμο των ζώων που το κρέας τους θα προσφερόταν την επομένη στην κοινή τράπεζα.
Δεν γνωρί­ζω αν παλαιότερα το σφάξιμο της αγελάδας ή του ταύρου υπέ­κρυπτε κάποιο θυσιαστικό υπόβαθρο.
Η μόνη πληροφορία -ένδειξη που έχω υπ' όψη μου προέρχεται από τη Μονή Αγκαράθου.
Σταύρωναν το ζώο πριν το σφάξουν. Καθόλου παράξε­νο αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι γνωστά περισσότερα από 20 παραδείγματα (κανένα από την Κρήτη) αιματηρών θυσιαστικών τελετουργιών που γίνονταν το Δεκαπενταύγουστο.

Όπως και το κανονικό Πάσχα, η Λαμπρή του καλοκαιριού είναι μέρα χαράς και γλεντιού. Αν και δεν υπάρχει το δίπολο θάνατος - ανάσταση που καθορίζει τον εορτασμό του Πάσχα, ο λαός θεωρεί ότι και πάλι η ζωή θριαμβεύει. Ίσως επηρεασμέ­νος από τον εικονογραφικό τύπο που δείχνει τον επιφανέντα Χριστό να σηκώνει ένα βρέφος στην αγκαλιά του, την προσω­ποποίηση της ψυχής της Θεοτόκου. Στα μάτια του λαού, βρέφος σημαίνει γέννηση, άρα καινούργια ζωή. Ο θρίαμβος της ζωής είναι δεδομένος.

Υπάρχει, όμως, και μια ακόμη λεπτομέρεια: Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια, μνημεία των λαϊκών παραδόσεων που αναπτύχθη­καν κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, διασώζουν την εικόνα της μελλοθάνατης Θεοτόκου ξαπλωμένης σε κλίνη και περιτρι­γυρισμένης από ένα ευρύ φιλικό περιβάλλον.
Η ίδια δηλώνει πως δεν θέλει θρήνους γιατί η μέρα είναι χαρμόσυνη, η Μητέ­ρα περιμένει να βρεθεί και πάλι κοντά στο γιο της που τη δική του θανή έχει θρηνήσει για λογαριασμό της Μητέρας ο λαός μας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση αναζωογόνη­σης των παλιών πανηγυριών. Ακόμη και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι χωριών ρημαγμένων από την εσωτερική μετανάστευ­ση φροντίζουν να μετατρέψουν τα Δεκαπενταυγουστιάτικα πανηγύρια σε γεγονότα γενικότερου ενδιαφέροντος, να ξεπερ­νούν δηλαδή τα όρια του χωριού τους.

πηγή

Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Οι πλατείες των χωριών «φοράνε τα καλά τους», οι κοινότητες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι στήνουν γλέντια για να τιμήσουν τη Μεγαλόχαρη και οι πιστοί προσεύχονται και ευχαριστούν για το «θαύμα» της Παναγίας. Η μεγαλύτερη, κάθε καλοκαίρι, θρησκευτική γιορτή των Ελλήνων, στην «καρδιά» των διακοπών, δίνει την ευκαιρία σε όλους να βγουν στην ύπαιθρο, στα ξωκλήσια και στις εκκλησιές. Ημερήσια, διήμερα, ακόμη και τριήμερα πανηγύρια και εκδηλώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρο τόσο τις εκκλησίες των οικισμών όσο και τα υπαίθρια ξωκλήσια.
    Παλαιότερα, την οργάνωση των πανηγυριών αναλάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές συντεχνίες, καθώς και οι γεωργικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Σήμερα, τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις πολιτιστικοί σύλλογοι που προσπαθούν να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα έθιμα κάθε τόπου. Έντονα θρησκευτικός ο χαρακτήρας των πανηγυριών σε παλαιότερες εποχές, σήμερα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η συμμετοχή όμως παραμένει η ίδια, ίσως και μεγαλύτερη. Χιλιάδες Έλληνες τα καλοκαίρια παρακολουθούν και συμμετέχουν σε πανηγύρια της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και φυσικά των νησιών του Αιγαίου, όπου η Παναγία η θαλασσινή έχει την τιμητική της.
    Εκτός από την Παναγία της Τήνου, την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο και την Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, που τον Δεκαπενταύγουστο προσελκύουν πλήθος προσκυνητών, στην υπόλοιπη Ελλάδα διοργανώνονται μικρά και μεγάλα πανηγύρια που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φωτιά στην Ιεράπετρα Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 03:30 τα ξημερώματα, στη δασική περιοχή Σελάκανος, στην Ιεράπετρα της Κρήτης.
Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

πηγή

Ούτε την Ημέρα της Παναγίας δε θα ησυχάσουμε από τις φωτιές φέτος…