ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις κλειστές παραλίες την Κυριακή 05/09 στην Ελούντα

Είμαστε θεατές από παλιά του κλεισίματος των παραλιών μας, κάτι, που με νέα ένταση συνεχίζεται στις μέρες μας.
Ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιωτικές κατοικίες στραγγαλίζουν τις ακτές και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, για πρόσβαση σε αυτές.
Με το πρόσχημα της αξιοποίησης δημιουργούν μάντρες - εμπόδια ώστε να νέμονται μόνοι τους την λαϊκή περιουσία, ένα βασικό μέρος του φυσικού πλούτου του τόπου μας και συχνά αλλοιώνοντας την μορφολογία της ακτογραμμής.
Με πρόφαση την τουριστική ανάπτυξη εμποδίζουν όλους τους άλλους κατοίκους και τουρίστες να απολαύσουν τις παραλίες μας.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!

Φαίνεται ότι οι δικοί μας πολιτικοί και αναλυτές εδώ ή είναι τόσο ανίκανοι, ή κάνουν τους χαζούς και τους τυφλούς!! Γιατί, όλος ο κόσμος βλέπει ότι το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο πια με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τους φόρους και τις αυξήσεις τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης, αλλά αυτοί το βιολί τους!! Ξένοι αναλυτές όμως και οικονομολόγοι, το βλέπουν ξεκάθαρα: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!

Πρέβελη: Αναδάσωση και απαγόρευση βόσκησης


Απαγόρευση βόσκησης για τα επόμενα 10 χρόνια καθώς και της κατασκήνωσης για παραθερισμό και οποιασδήποτε άλλης δράσης μπορεί να βλάψει το περιβάλλον, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης, κ. Θανάσης Καρούντζος.
Παράλληλα η έκταση κηρύσσεται αναδασωτέα με σκοπό τη διατήρησή της ως δασικό οικοσύστημα ώστε να αποκλεισθεί η διάθεσή της για άλλο σκοπό, προκειμένου να προστατευθεί  και να αποκατασταθεί η περιοχή στο φοινικόδασος του Πρέβελη.

O ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης!!

Την υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα ο.....Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CRETALIVE στο πλαίσιο των συνεδρίων που είναι σε εξέλιξη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κι ενώ στην αίθουσα βρισκόταν ο Γ. Παπανδρέου, ο κ. Ρέππας ανέλυε μία σειρά από δράσεις στον τομέα των μεταφορών και των έργων υποδομής. Ενώ λοιπόν στο βήμα βρισκόταν ο Υπουργός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, και στο αεροδρόμιο Καστελίου και απευθυνόμενος στον Σταύρο Αρναουτάκη είπε χαρακτηριστικά "Είναι βαρύ το φορτίο, Σταύρο, τώρα για σένα στην Περιφέρεια"! Όλοι, όπως είναι φυσικό, έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Κατεβαίνοντας, λοιπόν, από το βήμα, ο κ. Ρέππας ρώτησε τον Γ. Παπανδρέου "Μήπως έκανα λάθος Πρόεδρε;" κι εκείνος απάντησε  "Όχι βέβαια".....!

Ωστόσο, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε και επίσημα τηλεφώνημα από το Πρωθυπουργικό γραφείο και ενημερώθηκε και τυπικά ο κ. Αρναουτάκης ότι θα είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη στην Κρήτη.

πηγή: cretalive.gr

“ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ” … στους κινηματογράφους της Κρήτης αυτό το Σαββατοκύριακο

ΧΡΙΣΜΑ 2

Rock υπερθέαμα από τους U2 στην Αθήνα χθες βράδυ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυτοί οι τελευταίοι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν πρέπει να το βάλετε κάτω. Οι Έλληνες κάνουν σπουδαία την Ελλάδα, δεν μας ορίζουν οι οικονομικές αγορές. Έλληνες και Ιρλανδοί μοιάζουμε όχι μόνο γιατί είμαστε άφραγκοι αλλά είμαστε σπουδαίοι, είμαστε θεοί».

Με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε ο Bono στους 80.000 Έλληνες, που βρέθηκαν στο ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν αυτόν και το συγκρότημά του, που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας!!

Και αμέσως μετά παρουσίασε το γκρουπ: «Ο Οδυσσέας Έντζ, στα ντραμς ο Απόλλων, και ο Άνταμς είναι ο Δίας. Τι μένει για μένα; Εγώ είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος».

Έτσι μουσικά κι αισιόδοξα ας ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακό μας, με ένα απόσπασμα της συναυλίας των U2 στην Αθήνα.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Λυτρώστε ΣΗΜΕΡΑ τον κόσμο που αγωνίστηκε για το ΠΑΣΟΚ…

pasok-NEW23 Σεπτέμβρη σήμερα…Πιστεύω ότι είναι η καταλληλότερη μέρα του χρόνου για το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μια νέα διακήρυξη αρχών και ιδεών, αφού οι παλιές έχουν πάει περίπατο:
“Ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την εθνική μας αναγέννηση, για μια σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, πως η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της κοινωνικής απελευθέρωσης, πως η κοινωνική απελευθέρωση αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της πολιτικής δημοκρατίας”.
Ποια εθνική ανεξαρτησία; Αυτή που έχουμε παραχωρήσει στην Τρόικα;

Χρόνια τώρα σταθμεύει στο πεζοδρόμιο, και δεν του μιλάει κανείς!!!

Επειδή το πράγμα πια έχει φτάσει στο απροχώρητο με αυτούς τους “κυρίους” που δε σέβονται τίποτα στο Ηράκλειο, κι επειδή δεν είναι και λίγοι, θα τους “κρεμάμε” στο blog, να τους καμαρώνουν όλοι!!
DSC00035
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Εβανς και Πεδιάδος, έξω ακριβώς από γνωστό μεσιτικό γραφείο του Ηρακλείου. Τον ιδιοκτήτη του φορτηγού δεν τον γνωρίζω, αλλά από την πράξη του να παρκάρει εντελώς πάνω στη ράμπα για ΑΜΕΑ, καταλαβαίνω πολλά για το χαρακτήρα του και την παιδεία του. Τον άλλο “κύριο” όμως, τον ιδιοκτήτη της mercendes, που είναι παρκαρισμένη η μισή στην πρασιά, και η άλλη μισή πάνω στο πεζοδρόμιο, τον γνωρίζω…

Έκοψε το κάπνισμα ο 2χρονος από την Ινδονησία!!!

Να και μια ευχάριστη είδηση που αφορά σε μικρό παιδί… Το δίχρονο αγοράκι από την Ινδονησία που κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα, κατάφερε να κόψει το κάπνισμα μετά από θεραπεία ενός μήνα. Την ευχάριστη αυτή είδηση όμως δυστυχώς συνοδεύουν και δυσάρεστα νέα, αφού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας των Παιδιών που ανέλαβε το μικρό Άρντι Ρίζαλ,  “το πολύ κάπνισμα δείχνει να έχει προκαλέσει συρρίκνωση του εγκεφάλου του αγοριού, το οποίο είχε αρχίσει το κάπνισμα σε ηλικία 18 μηνών, και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του σε μεγαλύτερη ηλικία”. Τόνισε ακόμα ότι "Χρειάζεται να βρίσκεται σε περιβάλλον στο οποίο δεν καπνίζουν ώστε να μην ξαναρχίσει το κάπνισμα"…

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για το παιδάκι…Η όλη ιστορία αυτή όμως μ’ έβαλε σε σκέψεις…Τι θα γινότανε σε μια αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα; Θα γινότανε καλά το παιδί, και μάλιστα με τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ή θα έβγαινε με μεγαλύτερα προβλήματα από τα ιδρύματα της χώρας μας;

Για να θυμούνται οι παλιοί και να…γελάνε οι νέοι: Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων του ΠΑΣΟΚ - 3 Σεπτεμβρίου 1974

Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων του ΠΑΣΟΚ - 3 Σεπτεμβρίου 1974Η τραγωδία της Κύπρου καθώς και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, τόσο από την αδίστακτη επεκτατική πολιτική του Πενταγώνου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και από την προσπάθεια της αμερικανοκίνητης χούντας να μετατραπούν οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκλειστικά σε όργανο αστυνόμευσης του Ελληνικού χώρου, κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα. Όμως η ενότητα του λαού στην απόφασή του να αντιμετωπίσει ανυποχώρητα τον εξωτερικό κίνδυνο δικαιώνει την απραξία της κυβέρνησης σε τρεις κρίσιμους τομείς: την τιμωρία των ενόχων της επταετίας, της σφαγής του Πολυτεχνείου και της Κυπριακής τραγωδίας, την κάθαρση του κρατικού μηχανισμού και την πλέρια αποκατάσταση των θυμάτων της κατοχής.
Είναι βαθιά η ανησυχία του Ελληνικού λαού γιατί οι επαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση ομαλής πολιτικής ζωής θα αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου αν δεν συνοδευτούν - το γρηγορότερο δυνατό από την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσταση. Λέγεται ότι δεν ήρθε η ώρα. Οτι τώρα παρέχει το εθνικό θέμα. Μα το επιχείρημα δεν ευσταθεί. Πως είναι δυνατό να παραμένουν σε θέσεις κρίσιμες για το έθνος εκείνοι που ευθύνονται για την εθνική συμφορά; Ακριβώς γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε αποφασιστική καμπή, ακριβώς γι' αυτό το λόγο, πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος στην τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσταση. Για να προστατέψουμε το έθνος, για να ανοίξουμε τον δρόμο που οδηγεί στην αδεύσμευτη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία.

Πολυδύναμο το Περιφερειακό Ιατρείο Αρχανών, με Υπουργική Απόφαση

Υπεγράφη το σχέδιο κοινής Υπουργικής Απόφασης για το χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Αρχανών Ηρακλείου ως Πολυδύναμου, καθώς και η σύσταση θέσεων για την περαιτέρω στελέχωση του. Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει η Διοίκηση της7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή των Αρχανών. Το σχέδιο κοινής Υπουργικής Απόφασης εκκρεμεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την τελική υπογραφή του από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

πηγή: cretalive.gr

Εθελοντές καθαρίζουν πάρκα στο Ηράκλειο!!

DSC00031 Μια αξιόλογη πρωτοβουλία υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα, και δεν μπορώ παρά να την προβάλλω… Είδα μια ομάδα νεαρών παιδιών, να καθαρίζουν από σκουπίδια και ακαθαρσίες ζώων (τετράποδων και δίποδων) δύο μικρά παρκάκια (χώρους πρασίνου) που βρίσκονται νότια της Πύλης Ιησού (Καινούρια Πόρτα) στην οδό Έβανς, εκατέρωθεν του δρόμου.
Μου είπαν ότι ανήκουν στην ομάδα “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ”, η προσπάθειά τους είναι καθαρά εθελοντική, και ότι έχουν ενημερώσει και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία. Μάλιστα, μετά το πέρας της προσπάθειάς τους, σε κάθε χώρο που καθαρίζουν...,

“Ο μπαμπάς μας διέταζε να κλέβουμε”

Πατέρας εξωθούσε τα παιδιά του να κάνουν διαρρήξεις αυτοκινήτων για να εξασφαλίζουν τα προς το ζειν.  Αυτό ομολόγησαν οι τρεις ανήλικοι ρομά που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Πάτρας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν κάνει 5 διαρρήξεις ΙΧ αυτοκινήτων. Οι τρεις ανήλικοι είτε έσπαγαν τα τζάμια με πέτρες είτε άνοιγαν παράθυρα που είχαν αφεθεί μισάνοιχτα μετά από αμέλεια των ιδιοκτητών των οχημάτων. Και οι τρεις δήλωσαν ότι ο πατέρας τους διέταζε να προβαίνουν σε κλοπές. Η αστυνομία τον αναζήτησε, όμως αυτός παραμένει άφαντος. Τα τρία παιδιά αφέθησαν ελεύθερα.
Με την παραπάνω είδηση (πηγή : dete.gr) είμαι σίγουρος ότι όλοι  νιώθουμε αγανάκτηση και θλίψη. Κι όμως, το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό σε όλους μας.
Είναι δυνατόν παιδάκια να κλέβουν από χόμπι; Φυσικά κάποιος τα δασκαλεύει, και τα εξαναγκάζει να το κάνουν…

Τι λέει ο Γ.Γ. Φορολογίας κος Γεωργακόπουλος για το πετρέλαιο θέρμανσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από λίγο μίλησε ο Γ.Γ. Φορολογίας κος Γεωργακόπουλος στην εκπομπή του Mega “Κοινωνία Ώρα Mega”. Μεταξύ άλλων, έριξε το φταίξιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών για την καθυστέρηση αλλαγής διευθυντών στις ΔΟΥ, είπε ότι έτσι όπως είναι η δομή του υπουργείου Οικονομικών, δεν μπορεί ν’ αποδώσει τα αναμενόμενα, και για το πετρέλαιο θέρμανσης έριξε το φταίξιμο….στα κανάλια!!!!

Κε Γεωργακόπουλε, τα κανάλια κάνουν ακριβώς αυτό που θέλετε… Ρίχνετε το δόλωμα, και περιμένετε να δείτε πόσοι θα τσιμπήσουν… Το δικό σας παιχνίδι παίζουν..Απλά όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένετε, ρίχνετε το φταίξιμο σε αυτούς!!!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κνωσσός όπως ποτέ δεν την σκεφθήκαμε

Δεν γνωρίζω αν κάποιοι από τους τοπικούς παράγοντες αναμένουν να δουν την προτομή τους δίπλα σε εκείνη του Έβανς, με την επιγραφή «ο ελευθερωτής της Κνωσού», μετά την ανακοινωθείσα «απελευθέρωση» τριών χιλιάδων στρεμμάτων γης από τις αρχαιολογικές ζώνες.
Σύντομα όμως θα κατανοήσουν ότι η πολιτική τους, ανεξαρτήτως προθέσεων, οδηγεί στην υποβάθμιση του μνημειακού και περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής και στην αποδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της Κρήτης συνολικά, χωρίς τελικά να βοηθάει τους ίδιους τους κατοίκους και ιδιοκτήτες γης της περιοχής.

Είτε ΦΠΑ είτε πετρέλαιο, εμείς θα πληρώσουμε τα ….ΔΝΤιάτικα!!!!

Μας έχουν τρελάνει τα “φερέφωνα” της κυβέρνησης δύο μέρες τώρα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Κανάλια, εφημερίδες, ιστοσελίδες, αναφέρονται όλες χθες και σήμερα στο ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εξισώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, με αυτό της κίνησης. Και θα το κάνουν αυτό λέει, προκειμένου, προσέξτε ακριβώς τη λέξη, Ν’ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ τη μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%….
Και ρωτώ εγώ: ποια η διαφορά για τον πολίτη; Είτε την αύξηση του ΦΠΑ, είτε την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, εμείς θα την πληρώσουμε!!!
Θα μπορούσε να μου πει κάποιος, ότι αν αυξηθεί το ΦΠΑ...,

Η Ψυχολογική βία στα παιδιά


βια στην οικογενεια, παιδικη πορνειαΕίμαστε εξοικειωμένοι με τους όρους «σωματική βία» και «σεξουαλική βία» και οι περισσότεροι από εμάς ανατριχιάζουμε στην ιδέα ότι κάποιος γνωστός ή άγνωστος θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να επιβληθεί σε ένα παιδί.
Ελάχιστα γνωρίζουμε για την ψυχολογική βία και τις μορφές που αυτή έχει. Συχνά λόγω έλλειψης ενημέρωσης και εμείς οι ίδιοι τη χρησιμοποιούμε με σκοπό να «νουθετήσουμε» το παιδί. Η ψυχολογική βία, όμως, έχει περισσότερα αρνητικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από ό,τι η φυσική βία ή η σεξουαλική κακοποίηση. Ακούγεται χιλιοειπωμένο αυτό το κλισέ: «Καλύτερα η πρόληψη παρά η θεραπεία». Παραμένει όμως αδιαμφισβήτητα η μόνη επιλογή μας αν θέλουμε να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά και κατ’ επέκταση υγιείς ενήλικες.

Η καθυστέρηση "καίει" ξανά το φοινικόδασος στην Πρέβελη


Ξέφραγο αμπέλι παραμένει η Πρέβελη, αφού μετά τις επίσημες δηλώσεις και τo κλείσιμο των τηλεοπτικών φακών, τα «άμεσα» μέτρα περιμένουν μελέτες και εγκρίσεις κονδυλίων. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν την κατάσταση χθες στο πρωί στην περιοχή.
Επανερχόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στο ίδιο θέμα γιατί όσο εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος μιας καταστροφής, το ίδιο εύκολα η κοινή λογική λέει πως η περίφραξη για να μην μπαίνουν στο χώρο κατσίκια και η απαγόρευση τοποθέτησης ομπρελών, ποδηλάτων και οποιουδήποτε άλλου περιττού αντικειμένου στο καμένο δάσος δεν χρειάζεται ούτε μελέτη ούτε πολλά χρήματα.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση και συνέντευξη του Michael Douglas μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος υγείας που έχει, έκανε προχθές, ο Michael Douglas  στο talk show του David Letterman. Εκεί μίλησε για πρώτη φορά για τον καρκίνο (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ).

ΣΟΚ: Κατήγγειλε τον κουμπάρο της ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά της!

ΣΟΚ: Κατήγγειλε τον κουμπάρο της ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά της!Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων παιδιών ερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου! Μάλιστα η αστυνομία αναζητά ένα 39χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος φέρεται να έχει κακοποιήσει τα παιδιά και μάλιστα είναι και κουμπάρος της οικογένειας που έκανε την καταγγελία…
Συγκεκριμένα την ανατριχιαστική καταγγελία έκανε η ίδια η μητέρα στην Ασφάλεια όπου κατέθεσε ότι τα παιδιά της , 12 και 14 ετών, αγορά και κοριτσάκι της εκμυστηρεύθηκαν ότι τα….κακοποίησε ο κουμπάρος της οικογένειας! Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και ήδη γίνεται έρευνα σε κάθε επίπεδο για να διαλευκανθεί η υπόθεση που είναι τώρα σε εξέλιξη…

πηγή: cretalive.gr

Δε σώζουν την Ελλάδα οι συμβολικές κινήσεις.. Φορολόγηση της Εκκλησίας τώρα!!

Σε μια συμβολική κίνηση προέβη σήμερα η Αρχιεπισκοπή Κρήτης: ο εκπρόσωπός της και Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της βουλής, και του ανακοίνωσε ότι από τις 8 μητροπόλεις της Κρήτης συγκεντρώθηκε το ποσό των 65.400 ευρώ, το οποίο και κατατέθηκε στο "Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους" . Ο Αρχιεπίσκοπος   επίσης  δήλωσε ότι η εκκλησία της Κρήτης είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας , κι ότι εύχεται να είμαστε όλοι οι Έλληνες αλληλέγγυοι στην από κοινού υπέρβαση της οικονομικής και κάθε άλλης κρίσης την οποία αντιμετωπίζουμε .
Καλές οι ευχές, δε λέω… Και η συμβολική κίνηση καλοδεχούμενη, και μακάρι να βρει μιμητές κι από άλλους φορείς κι οργανισμούς που έχουν οικονομική άνεση. Όμως με ευχολόγια δε λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας….

Ζητάει συγνώμη η ΕΡΤ για τον Τσόκλη

Σήμερα, μετά από τον σάλο που έχει ξεσπάσει Πανελληνίως για τις απόψεις που ο κος Τσόκλης εξέφρασε σχετικά με το βιασμό γυναικών, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης παρακαλώ, η διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάστηκε να να ζητήσει δημόσια και εγγράφως συγνώμη. Πιο συγκεκριμένα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

54χρονος με μικρό οπλοστάσιο στα Χανιά!!

image Ένας 54χρονος συνελήφθη στα Χανιά, στο σπίτι του, καθώς αποφάσισε χθες τα ξημερώματα ν’ αρχίσει τις …μπαλωθιές!!Για κακή του τύχη όμως, από την περιοχή περνούσαν εκείνη την ώρα αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν φυσικά!!
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν στη συνέχεια στο σπίτι του, και τι δε βρήκαν!!!

Στην Ίντερ 16χρονος Έλληνας!

image
Την ώρα που οι ελληνικές ομάδες κυνηγούν παίκτες από το εξωτερικό, κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανακαλύπτουν ελληνικά ταλέντα! Ο λόγος για τον 16χρονο Γιάννη Πεχλιβανόπουλο, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ίντερ, τη φανέλα της οποίας θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια.
Σκάουτερ των νερατζούρι ανακάλυψε τον νεαρό μέσο ...

Σύσκεψη για τ’ αντλιοστάσια στην περιοχή ωοτοκίας της καρέττα-καρέττα

ΑΜΕΣΑ αντέδρασε η περιφέρεια Κρήτης στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ν’ αναστείλει  άμεσα την εκτέλεση των έργων, τα οποία προβλέπεται να κατασκευαστούν, εντός της παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέττα-καρέττα,στη Σκαλέτα Ρεθύμνου.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ρέθυμνο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθανάσιου Καρούντζου, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ρεθύμνου και Αρκαδίου, του πρόεδρου της ΔΕΥΑΡ, Κώστα Λαμπρινού, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και της ΤΥΔΚ Ρεθύμνου, αποφασίστηκε ...

Καλό μήνα, και καλή δύναμη!

Επειδή ο Σεπτέμβριος είναι από τους πιο δύσκολους μήνες του χρόνου, καθώς μόλις έχουν τελειώσει οι διακοπές κι έχουμε προσγειωθεί λίγο ανώμαλα στις δουλειές μας, κι επειδή τα έξοδα είναι αυξημένα λόγω σχολικής χρονιάς που ξεκινά, σκέφτηκα να ξεκινήσω σήμερα μ’ ένα βίντεο, για να πάρουμε δύναμη και να ατενίσουμε το μήνα που μόλις ξεκινά με αισιοδοξία. Το ξέρω ότι είναι λίγο ουτοπικό αυτό, αλλά δε χάνουμε τίποτα…

Καλό μήνα λοιπόν σε όλους μας, και καλή δύναμη!!!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Βίντεο από τον παραδοσιακό Κρητικό γάμο στην Εθιά μετά από 41 χρόνια!!

Όπως πιθανότατα πολλοί να διαβάσατε στη σημερινή ΠΑΤΡΙΔΑ, όπου υπήρχε και ολοσέλιδο αφιέρωμα, την περασμένη Παρασκευή 27 Αυγούστου, στο χωριό Εθιά στα Αστερούσια όρη,τελέστηκε γάμος μετά από 41 ολόκληρα χρόνια!! Αναμφισβήτητα ήταν το γεγονός της χρονιάς όχι μόνο για τους νεόνυμφους, αλλά και για το χωριό ολόκληρο, που συμμετείχε με όλη του την ψυχή στη χαρά του ζευγαριού.

Το ζευγάρι επέλεξε το χωριό αυτό για το γάμο του, αφενός γιατί η νύφη είχε καταγωγή από εκεί, κι αφετέρου γιατί θέλησαν να συμβάλουν στη διατήρηση της παράδοσης αυτής, που θέλει τους γάμους να τελούνται στο χωριό της νύφης, ο λυράρης να συνοδεύει το ζευγάρι στην εκκλησία, και μετά το μυστήριο, όλοι να γλεντάνε στην πλατεία του χωριού…

Περισσότερα για τον γάμο μπορείτε να διαβάσετε στην ΠΑΤΡΙΔΑ. Από το blog μας, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την πορεία του ζευγαριού προς την εκκλησία, στο βίντεο που ακολουθεί..

Μητέρα με το νεογέννητο μωρό της χαροπαλεύουν, εξαιτίας καυγά δύο γιατρών στην αίθουσα τοκετού!!!

Ένα απίστευτο γεγονός έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο: μια νεαρή µητέρα και το νεογέννητο µωρό της δίνουν µάχη για τη ζωή τους σε µαιευτήριο της Σικελίας, καθώς εξαιτίας ενός καβγά των γιατρών στην αίθουσα τοκετού δηµιουργήθηκαν επιπλοκές την ώρα της γέννας!!!

Απαράδεκτη οδική συμπεριφορά των οδηγών λεωφορείων (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρατηρώ πάρα πολύ καιρό τώρα, την απαράδεκτη οδική συμπεριφορά πολλών οδηγών λεωφορείων, που επειδή αυτή είναι η δουλειά τους, νομίζουν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν!! Τα βασικά προβλήματα που έχω εντοπίσει είναι δύο:

  1. Ξεκινάνε μετά από τη στάση για αποβίβαση-επιβίβαση επιβατών, χωρίς καν να ελέγξουν από τον καθρέπτη τους αν τους προσπερνάει κάποιο αυτοκίνητο. Με το που ανάψουν φλας, έχουν στρίψει και το τιμόνι αριστερά, και αναπτύσσουν ταχύτητα, αδιαφορώντας για το αν το όχημα  που τους προσπερνάει κινδυνεύει να συγκρουστεί με το ερχόμενο από το αντίθετο ρεύμα.

  2. Στις περισσότερες (για να μην πω όλες) στάσεις του Ηρακλείου, οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) οδηγοί σταματάνε για να αποβιβάσουν και ν’ αποβιβάσουν κόσμο τουλάχιστον 3 μέτρα μακριά από το κράσπεδο του πεζοδρομίου, δηλαδή στη μέση του δρόμου!! Έτσι, ενώ έχουν προβλεφτεί εσοχές για τη στάση των λεωφορείων,και μάλιστα διαγραμμισμένες με κίτρινο χρώμα, αυτές μένουν άδειες, ενώ τα λεωφορεία κλείνουν εντελώς το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα στους ήδη φορτισμένους κυκλοφοριακά δρόμους της πόλης. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Θεόφιλος Τρουλινός στο Ηράκλειο.

image Δεν επιθυμεί, διάβασα πριν λίγο, ο Θεόφιλος Τρουλλινός να είναι υποψήφιος για το Δήμο Ηρακλείου, που μέχρι και σήμερα είναι επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη". Κρίμα, σκέφτηκα, γιατί είναι από αυτους που προέβαλλαν σημαντικά για το Ηράκλειο θέματα. Θέματα  που η δημοτική αρχή επιχειρούσε να τα περάσει “στα κρυφά”.
Μήπως όμως η απροθυμία του αυτή δεν έχει να κάνει καθόλου με τα πολιτικά, αλλά με την εργασία του και την προσωπική του ζωή; Τι εννοώ;

Παραίτηση Μαμουλάκη από το δήμο Ηρακλείου εντός της ημέρας, ενώ οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν…

image  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Μαμουλάκης,  ο οποίος προτίθεται να είναι υποψήφιος για το νέο Δήμο Μαλεβιζίου, θα υποβάλει την παραίτησή του σήμερα στο δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη. Θέλει λέει να αφιερώσει πλέον όλο του το χρόνο στην προεκλογική του εκστρατεία, καθώς οι υπόλοιποι διεκδικητές του δήμου ήδη οργώνουν την εκλογική περιφέρεια, πράγμα που αυτός δεν μπορεί να κάνει λόγω των υποχρεώσεων που έχει στο δήμο Ηρακλείου.
imageΚατά τ’ άλλα, φαίνεται πως έχουν αγριέψει τα πράγματα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Μέχρι και καταγγελίες εκατέρωθεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας για απειλές σε άτομα....

Απαισιόδοξοι οι 8 στους 10 Έλληνες για το μέλλον της χώρας

gpoΜαύρα κι άραχνα τα βλέπουν οι Έλληνες όσον αφορά στην πορεία της χώρας μας… Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, 8 στους 10 εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον, ενώ το 42,8% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα βρει το δρόμο της μετά το πέρας της τριετούς ισχύς του Μνημονίου.

Φαίνεται όμως ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και λίγο, και αυτό καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου: 

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Προσωρινά ελεύθερος ο Μαντέλης!! Γι’ αργότερα, βλέπουμε…

Διαφώνησαν για την προφυλάκιση ΜαντέληΜετά την πολύωρη απολογία του σήμερα στην ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο Τάσος Μαντέλης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, αφού διαφώνησαν ως προς το θέμα της προφυλάκισής του η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας. 
Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών είχε την άποψη ότι ο κ. Μαντέλης πρέπει να προφυλακιστεί.

Κρήτη: αναστολή εκτέλεσης έργων σε περιοχή ωοτοκίας της καρέττα-καρέττα

Την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και τη λήψη μέτρων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέττα-καρέττα, στην περιοχή Δήμου Αρκαδίου στη θέση Σκαλέτα Πλατανιάς του Δήμου Ρεθύμνου, ζήτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, στην περιοχή, όπου κατασκευάζεται κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, διαπιστώθηκε ότι δύο αντλιοστάσια έχουν επιφέρει σοβαρές αλλοιώσεις του αιγιαλού και της παραλίας, ενώ τα εννέα σχεδιαζόμενα αντλιοστάσια και σημαντικό τμήμα της όδευσης των αγωγών βρίσκονται εντός της περιοχής του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000 και ειδικότερα εντός ζώνης που αποτελεί μια από τις τρεις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέττα-καρέττα στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτει αν θα στηρίξει Μαρκογιαννάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη για την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει για την Περιφέρεια Κρήτης τον Γιάννη Πλακιωτάκη..


Στο βίντεο που ακολουθεί , ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ για την Περιφέρεια Κρήτης:

Έφερε πίσω στη ζωή το νεκρό μωρό της !

Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία Αυστραλή μητέρα που πριν πέντε μήνες γέννησε πρόωρα τα δίδυμα μωρά της. Ο Jamie και η Emily γεννήθηκαν στις 27 εβδομάδες και ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό. Το κοριτσάκι δεν παρουσίασε προβλήματα, ο γιος της Kate Ogg ωστόσο δεν τα κατάφερε. Οι γιατροί προσπαθούσαν επί 20 λεπτά να τον κάνουν να αναπνεύσει αλλά το μωρό δεν αντιδρούσε. Έτσι πήγαν στο δωμάτιο για να μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα στους γονείς. Εκείνοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έπαθαν και ζήτησαν να μπορέσουν τουλάχιστον να πουν αντίο στο μωρό τους.
Τότε ξεκίνησε το θαύμα: Η Kate κράτησε στα χέρια της τον γιο της. Του έβγαλε την κουβέρτα που τον σκέπαζε και τον έβαλε πάνω στο γυμνό της δέρμα. Τον κράταγε, τον αγκάλιαζε, …

Παιδιά και τροχαία ατυχήματα

Σύμφωνα με στοιχεία πανευρωπαϊκής έρευνας, κάθε χρόνο χάνονται 20.000 παιδιά στους δρόμους της Ευρώπης. Στους δρόμους της χώρας μας, οι εικόνες είναι σίγουρα γνωστές και αρκετά ανησυχητικές: γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους χωρίς το απαραίτητο παιδικό κάθισμα, χωρίς τις ζώνες ασφαλείας, ακόμη και στο μπροστινό κάθισμα, ή χωρίς να τους φορούν κράνος όταν βρίσκονται πάνω σε μοτοσικλέτα...
Σύμφωνα με τις έρευνες, μόλις το 20% των παιδιών που τραυματίζονται στους ελληνικούς δρόμους κάθε χρόνο κυκλοφορούν πεζή, ενώ η πλειονότητα των τραυματισμών αφορά παιδιά ....

Σε χώρο αποβλήτων μετατρέπεται το αρδευτικό φράγμα Iνίου

CLOSE WINDOWΣε χώρο αποβλήτων μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα το αρδευτικό φράγμα Iνίου στην ενδοχώρα του Nομού Hρακλείου από τα βοθρολύματα. Kάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους για τη δημόσια υγεία, αφού η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν, επίσης, και οι μεγάλες διαρροές νερού που παρατηρούνται στο τεχνικό έργο που κατασκευάστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί επισήμως στον TOEB.
Για τη ρύπανση εκπρόσωποι της υπηρεσίας δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι προκαλείται από ασυνείδητους που κρυφά τη νύχτα ρίχνουν τα λύματα στα νερά της λίμνης.

Πέφτει τ’ αεροπλάνο…..συγνώμη, λάθος!!!

CLOSE WINDOWΦαντάζεστε εκεί που διαβάζετε αμέριμνοι το περιοδικό σας στο αεροπλάνο, και βρίσκεστε στα 20 χιλιάδες πόδια πάνω από τη θάλασσα, ν’ ακούσετε από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου : “ Το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί” ;

ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ??

ages
Έχω βουλιάξει κι εγώ μες τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη...
Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μου, για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των μακρυχρόνιων προσπαθειών μου...
Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται από την βαθιά μου οργή...
Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;
Πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;
Πού ήσουν όταν μας κοροϊδευαν, μας ξεπουλούσαν, μας πέταγαν τα πλαστικά όνειρα στη μούρη κι εσύ τα κυνηγούσες;
Πού ήσουν όταν ο γιατρός σού ζητούσε το φακελλάκι για να σε κάνει καλά και αντί να τον καταγγείλεις τον πούστη, τον πλήρωνες αποκαλώντας τον "γιατρέ μου"
Πού ήσουν όταν έβλεπες τους μεγαλοδικηγόρους να γίνονται μοντελάκια ζωής στην τηλεόραση και να κόπτονται για το κοινό καλό και το δίκαιο, δηλώνοντας 10,000 ευρώ εισόδημα...

Στο φράγμα της Πλακιώτισσας, δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!

plakiotisa Μάχη έγινε σύμφωνα με το cretalive.gr στη σημερινή τελετή εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών στο φράγμα της Πλακιώτισσας. Οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ “πλακώθηκαν” με αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, για τις χρηματοδοτήσεις του έργου, που από το 2003 που ακούγεται, ξεκίνησε μόλις σήμερα!!!

Say “cheese”

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, που λέει και ο σοφός λαός!!! Δείτε  πως όλοι βγάζουν το κεφάλι τους ένα κλικ πιο έξω από τον μπροστά τους, προκειμένου να φανούν στη φωτογραφία!!! Η εν λόγο φωτογραφία είναι από την επίσκεψη της υφυπουργού υγείας στο Ηράκλειο την Παρασκευή που μας πέρασε.

Ξέρετε τι παρατηρώ όμως; Λείπει η νομάρχης Ηρακλείου, και διεκδικήτρια του χρίσματος για την περιφέρεια Κρήτης, κα Σχοιναράκη, ή μου φαίνεται;

Αλλά σα να μου φαίνεται γνωστή αυτή η φράντζα πίσω από τον Καρούντζο…. Έκανες τέτοιο λάθος Βαγγελιώ, κι άφησες τον απερχόμενο να σε επισκιάσει; Δεν το περίμενα αυτό από ένα τόσο έμπειρο πολιτικό!! Μάλλον είχες το νου σου στην Ιπποκράτους…

Ερώτηση: Ο Κουράκης τι σχέση έχει με την υγεία;

Στο τραπέζι το μισθολόγιο στο Δημόσιο

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την ΑΔΕΔΥ, έχει ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση για το εννιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα. Τα κανάλια ήδη έχουν αρπάξει το θέμα, καθώς πουλάει, και προσθέτουν τις δικές τους “πληροφορίες” και εκτιμήσεις…

Έχω αναφερθεί στο θέμα αναλυτικά, σε προηγούμενη ανάρτηση , και δεν θα ήθελα να επαναλάβω τα ίδια τώρα. Απλά θέλω να επισημάνω ότι ήδη το εισόδημα του δημοσίου υπαλλήλου έχει μειωθεί αρκετά, και υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μειωθούν τα έξοδα του δημοσίου (όσοι ενδιαφέρεστε διαβάστε εδώ ). Και με το να δημοσιοποιείς συνεχώς ότι θα απέρθει κι άλλη μείωση, σίγουρα δεν αυξάνεις την παραγωγικότητα του υπαλλήλου…

Για περισσότερες πληροφορίες για τις επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, υπάρχει ένα αναλυτικότατο ρεπορτάζ στη naftemporiki.gr.

Ολική απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από την 1η του Σεπτέμβρη

Έφτασε η ώρα που απεύχονταν όλοι οι θεριακλήδες!!! Σε ισχύ τίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων διασκέδασης (καφετέριες, κέντρα διασκέδασης,εστιατόρια, κλπ). Επίσης, καταργούνται τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.
Με το νέο νόμο, σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας, κλείνουν όλα τα παραθυράκια που υπήρχαν με το προηγούμενο καθεστώς. Μάλιστα, επειδή υπήρχαν διαμαρτυρίες για τα πρόστιμα, αυτά μειώνονται σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο. Έτσι, οι καταστηματάρχες που δε θα τον εφαρμόζουν θα πληρώνουν έως 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι παραβάτες καπνιστές θα πληρώνουν έως 500 ευρώ.
Τώρα, ποιος θα ελέγχει όλους αυτούς τους χώρους, είναι άλλο θέμα. Η υπουργός πάντως φαίνεται αισιόδοξη,....

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

2 στα 2 η Εθνική στο Μουντομπάσκετ! Ρεκόρ πόντων ο Σπανούλης.

Μετά την Κίνα χτες, σειρά είχε το Πουέρτο Ρίκο σήμερα!! Παρ’ ότι η εμφάνιση της Εθνικής μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς παρουσίασε αδυναμίες στην επίθεση ενάντια σε ζώνη (για άλλη μια φορά),αλλά και στην άμυνα, εντούτοις κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των παιχτών του Πουέρτο Ρίκο, και να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Μουντομπάσκετ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Κι αυτό γιατί ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα το Βασίλη Σπανούλη!!

Ο Λαρισαίος παίκτης σκόραρε τις στιγμές που η Εθνική μας δεν είχε εύκολα καλάθια από τους άλλους παίκτες, ενώ στα πολύ κρίσιμα σημεία έβαλε και τις βολές. Οι 28 πόντοι που πέτυχε αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Αλλά πέρα από το σκοράρισμα, ο Βασίλης με το πάθος του παρέσυρε και τους υπόλοιπους παίχτες στο ν’ ανεβάσουν την απόδοσή τους, και να φτάσουν στη νίκη.

Το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας είναι την Τρίτη με την διοργανώτρια Τουρκία. Στο παιχνίδι αυτό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι Σχορτσιανίτης και Φώτσης, που είχαν τιμωρηθεί με 2 αγωνιστικές για τα απαράδεκτα επεισόδια στο φιλικό με την Σερβία. Να σημειωθεί ότι και η Τουρκία μέχρι στιγμής στο μουντομπάσκετ έχει 2 στα 2.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.”

Το άρθρο αυτό  γράφτηκε  με αφορμή το φρικτό βίντεο του Κώστα Τσόκλή που θα ζητούσα να παρακολουθηθεί από όλους.. γιατί αν δεν έχετε κόρες… ίσως μια μέρα αποκτήσετε….( το video υπάρχει παρακάτω).


Εν αρχή όμως, να συστηθούμε με τον κύριο Κώστα Τσόκλη.
Κώστας Τσόκλης , ζωγράφος-καλλιτέχνης-. Να σημειωθεί παρακαλώ αυτή η γνωριμία.
Φράσεις  του κ. Τσοκλη:
1.«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.»(Δηλώνει) -Γίνεται αναφορά επίσης στο ντύσιμο της εκάστοτε κοπέλας.-
2.«Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να “επιτεθεί”. Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση; ».(Αναρωτιέται)
3.«Ποιος είναι ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του  και δεν έχει κανέναν ερωτισμό μέσα του ή εκείνος που ρισκάροντας τη ζωή του , την ίδια την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει αν το φιλήσει να το αγκαλιάσει;» (ΑΠΟΡΕΙ)
Απάντηση:
Κ. Τσόκλη, δεν ξέρω αν σας ενημέρωσε ποτέ κανείς πως ο βιασμός είναι από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Η φθοροποιός επίδραση του στην ψυχή του θύματος δεν υπολογίζεται με αριθμούς , ούτε με τη δικαιοσύνη που -ίσως-  αποδοθεί. ...

Μπράβο στους ανθρώπους στο Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά

ΣΤΑΥΡΟΣ Επειδή από αυτό εδώ το blog δεν έχουμε κανένα βίτσιο να λέμε μόνο τα στραβά κι ανάποδα του τόπου μας, αλλά μας αρέσει ν’ αποδίδουμε και τα εύσημα σε αυτούς που φέρονται σωστά, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την παραλία στο Σταυρό Ακρωτηρίου στο νομό Χανίων.
Κατ’ αρχήν η παραλία από μόνη της είναι καταπληκτική, και το τοπίο απίστευτο!! Μια θάλασσα εξωτική, με θέα βουνό!! Όσον αφορά στις ξαπλώστρες,

LAND OF THE LABYRINTH

Οι New York Times για την Κνωσσό και την Κρήτη, δεν ξέρω αν έμαθαν για τον προτεινόμενο αποχαρακτηρισμό των οικοπέδων δίπλα στην Κνωσσό....