ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Καλλικράτης 2 … Καλό όνομα,πρέπει να γίνει πράξη

Της Αικατερίνη     Χατζηκωνσταντίνου , αναγνώστριας.
Αιδώς  Αργείοι ! ! !
Με  τις ενέργειές και τις παραλήψεις σας οδηγήσατε τη χώρα μας στα δόντια του λύκου (Δ.Ν.Τ.-ΤΡΟΪΚΑ) με ότι συνεπάγεται αυτό.
Η αδράνεια που επιδείξατε με την συμμετοχή σας κάθε φορά  σε Κυβερνητικά σχήματα ή  σε αυτά της Αντιπολίτευσης,  αφαίρεσαν την κεντρική ραχοκοκαλιά της Πατρίδας μας και ασπόνδυλη πια πώς να σταθεί όρθια?
Γιατί ξεχάσατε την Ελλάδα μας? Που καταχωνιάσατε την ιστορία, την περηφάνια, την αξιοπιστία, την ομορφιά και τους αγώνες της?
ΠΡΟΛΗΨΗ!!   Γνωρίζετε άραγε την έννοια της?
Συνηθίζουμε να θρηνούμε κατόπιν εορτής και αναζητούμε υπευθύνους με εξεταστικές επιτροπές που δεν ολοκληρώνονται σχεδόν ποτέ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

  • Κάηκε η Ιστορική-Θρησκευτική-Τουριστική Πρέβελη γιατί δεν παρελήφθη έγκαιρα το σύστημα πυρόσβεσης που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός.

  • Εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της  χώρας μας παιδιά που δεν κατέβαλλαν προσπάθεια μαζί με τα παιδιά που εξάντλησαν τον εαυτό τους αλλά και τις οικογένειές τους στην προσπάθειά για την εισαγωγή τους. Τόσα χρόνια δοκιμάζετε τις αντοχές μας αντί να λάβετε  την  στοιχειώδη πρόνοια να παρέχεται πραγματική παιδεία στα Λύκεια και τα παιδιά να φτάνουν με αξιοπρέπεια στις εξετάσεις.

  • Δίνονται συντάξεις σε πεθαμένους συνταξιούχους από περικοπές που γίνονται στους εν ενεργεία.
Μπορεί να παραθέσει κανείς άπειρα παραδείγματα παλιά και σύγχρονα  που σας καθιστούν υπεύθυνους γιατί καταφέρατε να μηδενίσατε το κοντέρ των ονείρων νέων παιδιών, που περίμεναν να εμπνευστούν από εσάς για να παλέψουν και να διεκδικήσουν. Τώρα επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Πατρίδα απελπισμένα βλέποντας τους δείκτες ανεργίας και την φοβερή κατάσταση που περιήλθε η οικονομία της χώρας.
Φτάνει  πια !!!

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατά του προέδρου των βιομηχάνων, κι έπεται και συνέχεια;;;;

Άρχισαν τα όργανα στη Θεσσαλονίκη…
Στιγμιότυπο από τη σύλληψη του 60χρονουΈνας 59χρονος, γιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα,προσπάθησε να πλησιάσει τον πρωθυπουργό -κατά την έξοδό του από τους χώρους της ΔΕΘ- και να του πετάξει ένα παπούτσι. Ο άνδρας πλησίασε τον κ. Παπανδρέου, την ώρα που ο επισκεπτόταν ένα από τα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ,και πέταξε προς την κατεύθυνσή του  ένα παπούτσι χωρίς να τον πετύχει. Αμέσως η ασφάλεια του πρωθυπουργού ακινητοποίησε τον άνδρα και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.Μαζί του συνελήφθη η 15χρονη κόρη του, καθώς και ένα ακόμα άτομο.Ο 59χρονος δηλώνει μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου (συντονιστής του γραφείου στη Θεσσαλονίκη) και δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σε ένα άλλο σημείο της Θεσσαλονίκης, έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Το σύνθημα της κυβέρνησης στη Δ.Ε.Θ.!!!

ΔΕΘ

Όλα τα βλέμματα στη θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα σήμερα, καθώς εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν πολλές συγκεντρώσεις από συνδικάτα και οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνουν -την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους- το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).

Ένα νέο κίνημα επίσης θα δώσει το παρόν στη Θεσσαλονίκη. Το κίνημα ενάντια στην πληρωμή διοδίων στις Εθνικές οδούς. Αυτοκίνητα απ’ όλη την Ελλάδα ήδη κατευθύνονται προς τη συμπρωτεύουσα, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς που επικρατεί στις εθνικές οδούς της χώρας.

Πάντως η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο θα μετατραπεί σε φρούριο, αφού πάνω από 4.500 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί.

“Πάνοπλοι προς τη χρεοκοπία”

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα υπήρξε μόνο ‘υποσημείωση’ κατά τη Σύνοδο του ECOFIN την Τρίτη στις Βρυξέλλες, αφού ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είχαν ήδη από πριν αφήσει να διαρρεύσει η είδηση ότι η Αθήνα «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Υπενθυμίζεται ότι στη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, συνέβαλαν οι υψηλές αμυντικές δαπάνες της χώρας – οι οποίες ανήλθαν σε 3,1% του ΑΕΠ έναντι 1,7% κατά μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ – οι οποίες, παρά την προσπάθεια περιορισμό τους από 6,5 σε 5,5 δις ευρώ, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περαιτέρω μείωση των εξοπλιστικών αγορών, ωστόσο κανείς δε συζητά πάγωμα των παραγγελιών εξοπλισμών – έτσι, σε ισχύ παραμένει η παραγγελία δυο νέων υποβρυχίων ύψους 1,3 δις ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα 2005-2009, η Ελλάδα κατείχε την 5η θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων εισαγωγέων εξοπλιστικών ειδών παγκοσμίως, ενώ από την ‘αγοραστική μανία’ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμιζαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ακολούθως η Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα στο tvxs.gr

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κρήτη στις περιφέρειες με την πιο χαμηλή ανεργία

Σύμφωνα με  την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ),τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Ιούνιο φέτος παρουσιάστηκαν στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (7,1%), Βορείου Αιγαίου (9,1%), Κρήτης (9,3%) και Πελοποννήσου (9,9%), ενώ συνολικά στην Ελληνική Επικράτεια η ανεργία έτος αυξήθηκε στο 11,6%, δηλαδή 3 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον Ιούνιο 2009 (8,6%) και κατά 4,3 μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2008 (7,3%).

Πιο αναλυτικά.....

Ηράκλειο: Κατήγγειλε τον 40χρονο πατριό της για ασέλγεια

image Θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του ίδιου της του πατριού, κατήγγειλε ότι έπεσε 18χρονη κοπέλα από το Ηράκλειο και μάλιστα το χρονικό διάστημα πριν από την ενηλικίωσή της.
Τα χρόνια περνούσαν δύσκολα για τη νεαρή γυναίκα αφού ζούσε μία πραγματική....κόλαση! Ο 40χρονος  άνδρας της μητέρας της εκμεταλλευόταν  τις ώρες που η 41χρονη απουσίαζε στη δουλειά και ασελγούσε σε βάρος του ανήλικου, τότε, κοριτσιού!
Ο κόμπος, όμως, έφτασε στο χτένι και η 18χρονη – σήμερα -  Ηρακλειώτισα, δεν μπορούσε να κρατήσει άλλο το στόμα της κλειστό. Κατήγγειλε, λοιπόν, τον πατριό της για να την επιβεβαιώσει η 41χρονη μητέρα της η οποία κατήγγειλε επίσης τον σύζυγό της για απειλές τόσο σε βάρος της όσο και σε βάρος του παιδιού της.
Δεν ήταν όμως, η μόνη περίπτωση ασέλγειας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο 40χρονος άνδρας, καθώς δύο ακόμη νεαρές κοπέλες, μεταξύ των οποίων και μία 15χρονη, τον κατηγορούν για ασέλγεια.
Η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

πηγή: cretalive.gr

Κίνδυνος αποχής των Δημοτικών Υπαλλήλων από τη διαδικασία των Εκλογών

1η επίσημη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι το νέο υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Σε πολλές ιστοσελίδες σχολιάστηκε αρνητικά αυτό το γεγονός, επειδή, όπως γράφτηκε, τα έξοδα για τη μεταφορά όλων αυτών που θα συμμετάσχουν, αλλά και για τη διαμονή τους, είναι πολλά. Δε νομίζω όμως ότι αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε. Υπήρχε περίπτωση οι υπουργοί να μην πάνε στην ΔΕΘ, και να μη μείνουν εκεί τις μέρες της έκθεσης; Ε, αφού πάνε, ας συνεδριάσουν κι εκεί, τι πειράζει; Άλλα θα πρέπει να μας πειράζουν, όπως το τι θα πουν και τι αποφάσεις θα πάρουν… Κι απ’ ότι διαρρέει, οι…παροχές αναβάλλονται επ’ αόριστον…

Αυτό να σας πω την αλήθεια είναι αναμενόμενο, και σωστό… Δε νομίζω ότι κανένας Έλληνας περιμένει παροχές.. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να ΜΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ που θα μας επιβαρύνουν περισσότερο!!!!

Πάντως τα συνδικάτα θα δώσουν δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη, κυρίως το Σάββατο, ημέρα της κύριας ομιλίας του πρωθυπουργού,ενώ η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο θα μετατραπεί σε φρούριο, αφού πάνω από 4.500 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί.

Οδηγίες για την προβολή των υποψηφίων στις εκλογές

Τις τελικές ρυθμίσεις για την προβολή των υποψηφίων, τη διαφήμιση των συνδυασμών, τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τις καταγγελίες για άνιση προβολή δημοσιοποίησε χθες το ΕΣΡ εκδίδοντας σχετική Οδηγία.
Διαφήμιση
Ειδικότερα, για τη διαφήμιση απαγορεύονται οι κάθε είδους μεμονωμένες διαφημίσεις υποψήφιων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.
Κατά τη μετάδοση των διαφημίσεων των συνδυασμών πρέπει να τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας της κειμένης νομοθεσίας. Οι διαφημίσεις πρέπει να περιέχουν σαφή μνεία του συνδυασμού, ο οποίος τις παρήγαγε, και να μην προβάλλουν μηνύματα που έχουν ως αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητας συγκεκριμένων προσώπων ή του κύρους και της αξιοπρέπειας συγκεκριμένου συνδυασμού.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου ο Κώστας Καμπανός!

Σήμερα υπογράφηκε η με αριθμό 114438/9-9-2010 Απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου, που ορίζει αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων τον κο Κώστα Καμπανό, στη θέση του κου Κώστα Μαμουλάκη.Ο κος Μαμουλάκης είχε υποβάλλει παραίτηση στο Δήμαρχο από την 1η του μήνα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει δεκτή, και δεν είχε οριστεί ο νέος Αντιδήμαρχος.
Ο κος Καμπανός θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από αύριο, με τη δημοσίευση της Απόφασης του Δημάρχου στον τύπο.
Ο κος Κώστας Καμπανός γεννήθηκε στη Μάρθα Πεδιάδος και κατοικώει στο Ατσαλένιο από το 1962.Είναι παντρεμένος με την Μαριάνθη Λημνίου και έχει 2 παιδιά τoν Μανόλη 24 χρονών Φιλόλογο και την Ελένη στο 4ο έτος της Φιλοσοφικής.
Είναι υπάλληλος ΔΕΗ με 28 χρόνια δράση στο συνδικάτο Ε.Τ.Ε./ ΔΕΗ - ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ., και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κι άλλη αναβολή για το Ξενία, λόγω…ωραρίου!!!

Το πράγμα έχει καταντήσει αστείο, και εντελώς προβλέψιμο πλέον!!! Η εκδίκαση της υπόθεσης κατεδάφισης του Ξενία Ηρακλείου, πήρε για ΕΒΔΟΜΗ σειρά ΑΝΑΒΟΛΗ!!! Και αυτή τη φορά, έφταιγε το…ωράριο!!! Δεν προλάβανε να εκδικάσουνε την υπόθεση, κι έτσι αναβλήθηκε για τις 6 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους!!
Καλά, μας δουλεύουν; Δεν μπορούν στο εφετείο να προγραμματίσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση, στην οποία κατηγορούνται πολιτικά πρόσωπα, και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των πιθανών αδικημάτων τους;;;
Φαίνεται όμως ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν είναι και τόσο ανεξάρτητη...

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις φοιτητικές εστίες. Κριτήρια και προϋποθέσεις.

Φοιτητική Εστία ΤΕΙ ΗρακλείουΜέχρι τις 5 Οκτωβρίου πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές, τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να στεγαστούν σε μία από τις 24 φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες του ΕΙΝ ανά την Ελλάδα. Οι κενές θέσεις στις εστίες πρόκειται να ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι εστίες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) στεγάζουν, περίπου, 7.000 φοιτητές το χρόνο, σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια. Φοιτητικές εστίες υπάρχουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, την Σητεία και την Καλαμάτα...

Παρουσίαση προτάσεων της ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ για νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρός της, Σπύρος Παπασπύρος και τα διοικητικά συμβούλια της ΑΔΕΔΥ και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ), καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
    Στην επιστολή της ΑΔΕΔΥ, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, περιλαμβάνεται κριτική για τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές», που «κατεδαφίζουν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα» σε όλη την Ευρώπη και ζητείται «η ακύρωση του μνημονίου», ως προϋπόθεση «για την προστασία, επαναφορά και διεύρυνση των δικαιωμάτων, στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής»....

Οι έμποροι κοιτάζουν την πάρτη τους…και οι υπόλοιποι ας καούν με πετρέλαιο!!!

Σε τόσο δύσκολες στιγμές που περνάει ο Έλληνας πολίτης, είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες να κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, και όχι το γενικό συμφέρον της κοινωνίας…

Οι καλοί μας οι έμποροι λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτείνουν την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, αντί της  αύξησης του ΦΠΑ.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, η υπερβολική φορολογία ήταν αυτή που προκάλεσε την «έκρηξη» του πληθωρισμού στο 5,5%.

«Η απότομη αύξηση του πληθωρισμού προκαλεί παρενέργειες, αφού παγώνει την αγορά και αυξάνει τα λουκέτα, πλήττει την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, στερεί πραγματικό εισόδημα από τον καταναλωτή και επιδεινώνει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, όπως φαίνεται και από τη μείωση των ιδιωτικών καταθέσεων στις τράπεζες κατά 4 δισ. ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κορκίδης.

Μάλλον του διαφεύγει του κυρίου ότι η αύξηση της τιμής των καυσίμων είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες αύξησης του πληθωρισμού… Και τι νομίζει δηλαδή, ότι αν εγώ χρειάζομαι το χρόνο 1500-2000 ευρώ περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση της οικογένειάς μου, θα ξοδέψω τα ίδια που ξόδευα και πριν από τα καταστήματα και τους εμπόρους; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όλα είναι συνδεμένα μεταξύ τους;

Αντί να απαιτούν λοιπόν και οι έμποροι, μαζί με την κοινωνία ολόκληρη, να μη γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, διαλέγουν αυτό που νομίζουν ότι είναι λιγότερο βλαβερό για τον κλάδο τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει το γενικότερο καλό…

Αυτά τα καταγράφει η κοινωνία κύριε Κορκίδη… Και όταν το ταμείο δε θα φτάνει για όλα, να είσαστε σίγουρος ότι πολλοί από εμάς θα βάλουμε πετρέλαιο αναγκαστικά, αλλά δε θα ψωνίσουμε τα περίσσια ρούχα, τρόφιμα, ποτά ή άλλα είδη…

Πρόβλημα υδροδότησης στις Αρχάνες

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης υπάρχει στην κωμόπολη των Αρχανών. Από το Σάββατο το πρωί υπάρχει μειωμένη πίεση στο δίκτυο υδροδότησης, με αποτέλεσμα αρκετά σπίτια να μην εξυπηρετούνται, ενώ οι διακοπές της υδροδότησης ολόκληρης της κωμόπολης είναι συχνές κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι δεξαμενές των σπιτιών δυσκολεύονται να γεμίσουν, ενώ η χρήση νερού για εξωτερικές εργασίες, όπως για πότισμα κήπων, είναι σχεδόν αδύνατη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κάποια αρκετά μεγάλη διαρροή στο δίκτυο, η οποία όμως, παρά της προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δεν έχει εντοπιστεί έως σήμερα. Η ποσότητα νερού που χάνεται, άγνωστο πως και από που, προκαλεί τη μείωση της πίεσης του δικτύου.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της διαρροής συνεχίζονται..

Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε από κατάποση βενζίνης!!!

Είμαι πολύ σοκαρισμένος και συγκλονισμένος με την είδηση που διαβάζω.... Ένα κοριτσάκι 2 ετών στη Σύρο, ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του, η οποία το κρατούσε, και ήπιε ένα μπουκαλάκι βενζίνη που βρήκε κάπου στο σπίτι... Αργότερα παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.Οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Όμως το κοριτσάκι εξέπνευσε...

Επειδή έχω παιδάκια στην ηλικία αυτή, γνωρίζω από πρώτο χέρι τα ζητήματα που ανακύπτουν συχνά-πυκνά όταν τη "φύλαξης" των παιδιών την αναλαμβάνουν τρίτα πρόσωπα. Πρέπει κατ' αρχήν να είμαστε σίγουροι ότι....

Σε τι κατάσταση έχουμε φτάσει (ΒΙΝΤΕΟ).... και πού θα φτάσουμε ακόμη;

H κατάσταση στην αγορά εχει φτάσει στο απροχώρητο....τα λουκέτα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στην αγορά, αλλά στην κυβέρνηση πέρα βρέχει...Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, την κατάσταση που έχει φτάσει ένας ελεύθερος επαγγελματίας, όπως την περιγράφει ο ίδιος. Επειδή έχω σχολιάσει πολλές φορές τα "περί ανάπτυξης", περιμένω τα δικά σας σχόλια... 

Σήμερα η εξ’ αναβολής δίκη για το Ξενία στο εφετείο

34 άτομα διώκονται και παραπέμπονται σε δίκη για την «ύποπτη» κατεδάφιση του «Ξενία» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, το 2004 και τη βλάβη που αυτή επέφερε στο δημόσιο. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, στο εφετείο στα Χανιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, λόγω της πολιτικής ιδιότητας κάποιων εκ των κατηγορουμένων.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους διωκόμενους είναι απιστία, παράβαση καθήκοντος, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Κατηγορούμενοι είναι  ο  (τότε και τώρα) περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το ιατρείο των απόρων στο Ρέθυμνο

Μια καλή φίλη του ιστολογίου στο facebook, μου έστειλε πριν λίγο το παρακάτω μήνυμα:
“Έμαθα ότι στο Ρέθυμνο λειτουργεί ένα δωρεάν ιατρείο από εθελοντές ιατρούς και δωρεές από τον κόσμο για τους άπορους, τους μετανάστες,τους Ρομά και γενικώς όποιον δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Κάνουν τόσο καλή δουλειά ώστε και ο απλός κόσμος έχει αρχίσει να προσέρχεται σωρηδόν. Πάντα πίστευα ότι δεν ήταν ανάγκη να πας στην Αφρική για να βρεις την Ουγκάντα. Η Ουγκάντα είναι εδώ. Έτσι δεν ξεκίνησε και το ΕΣΥ? Μπράβο τους και ξανά μπράβο τους!”
Πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια γίνεται στο Ρέθυμνο, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ιατρείο λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, αλλά μόνο τώρα τελευταία έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, και ότι λόγω της κρίσης, το ιατρείο δεν επισκέπτονται μόνο μετανάστες, αλλά και αρκετοί Έλληνες. Σας παραθέτω το εξαιρετικό αφιέρωμα του ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ , που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ, κι εύχομαι η προσπάθεια αυτή να βρει μιμητές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας (ήδη οργανώνονται σε Ηράκλειο και Ηγουμενίτσα)…
Στην αίθουσα αναμονής παιδάκια παίζουν με μπαλόνια και παιχνίδια που αναπαριστούν χνουδωτά ζωάκια. Πολύχρωμες ζωγραφιές δεσπόζουν στους τοίχους, η ουρά για τον τακτικό εμβολιασμό προχωρεί στο εξεταστήριο ενώ, έξω από αυτό, γονείς φλυαρούν σε διάφορες γλώσσες της οικουμένης, συζητώντας προβλήματα της καθημερινής ζωής.
Είναι μια τυπική εικόνα από το ιατρείο εθελοντών που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο και στις δωρεάν υπηρεσίες του οποίου έχουν ήδη καταφύγει εκατοντάδες άποροι, άστεγοι, Ρομά, μετανάστες και ανασφάλιστοι, όλοι εκείνοι δηλαδή για τους οποίους οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας κρατούν τις πόρτες τους κλειστές…

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ;

Ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματώθηκε στις 9 Μαΐου του 2010 στο Γιοχάνεσμπουργκ, αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο. Πιθανότατα κάτι παρόμοιο να έχει συμβεί και σε σας…. ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.


Βλέπω αυτό το βίντεο και φαντάζομαι έχω την ίδια αντίδραση με τους περισσότερους από εσάς. Κουνάω το κεφάλι μου με αγανάκτηση και αποτροπιασμό που οι άνθρωποι στα γύρω διαμερίσματα παραπονιούνται για την μουσική ενώ παραμένουν εντελώς απαθείς και αδρανείς όταν ακούνε έναν τρομακτικό καβγά και θορύβους από χτυπήματα και κλάματα... μα για στάσου, εγώ τι θα έκανα στην ίδια περίπτωση...ουπς πιάνω τον εαυτό μου να διστάζει να δώσει την θαρραλέα απάντηση που θα ήθελα, πολύ πολύ πιθανόν να έκανα (ή μάλλον να μην έκανα) ακριβώς το ίδιο όπως εκείνοι οι γείτονες.
Η ενδοοικογενειακή βία (ψυχολογική ή σωματική) με δέκτες τις περισσότερες φορές τις γυναίκες (χωρίς αυτό να αποκλείει και το αντίστροφο) είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο κοινωνιολογικής μελέτης με πολλές διαστάσεις και παραμέτρους....
Οι λόγοι που τις περισσότερες φορές η κοινωνία παραμένει απλός θεατής σε τέτοιες καταστάσεις είναι η νοοτροπία ότι “το τι συμβαίνει μέσα σε ένα σπίτι είναι κάτι που δεν μας αφορά, δεν έχουμε το δικαίωμα να ανακατευτούμε”. Το περίεργο είναι ότι έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και η αστυνομία αρκετές φορές, σε περιπτώσεις που έχει ειδοποιηθεί από γείτονες, τηρούν την ίδια στάση, εκτός και αν προκύψει κάτι πολύ σοβαρό (τραυματισμός ή ακόμα και θάνατος). Το 2ο παράδοξο είναι ότι σε περιπτώσεις που η αστυνομία ή άλλα άτομα έχουν προσπαθήσει να παρέμβουν η ανταπόκριση από τους εμπλεκόμενους (θύτη ΚΑΙ θύμα) είναι κοινή και αποστομωτική: "Δεν σας αφορά, μην ανακατεύεστε"!! Ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που η αντίδραση των περισσοτέρων από εμάς είναι η ...αδράνεια!!
Βέβαια δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι παράγοντες όπως ο φόβος μπορεί να επηρεάζει την στάση μας. Λίγοι είναι εκείνοι πλέον που θέλουν να χαρακτηριστούν “ήρωες” και τολμούν να θέσουν τον εαυτό τους σε φυσικό κίνδυνο που η σωματική βία εμπλεκόμενοι σε ένα βίαιο επεισόδιο. Αδιαφορία; Κακή νοοτροπία; Φόβος; Ίσως ένα από αυτά ή όλα μαζί να είναι οι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την στάση μας, αφήνοντας ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο να παραμένει ανεξέλεγκτο με τον αριθμό των θυμάτων ολοένα να αυξάνεται.
Η βία είναι βία σε όποιο χώρο και αν λαμβάνει χώρα και αφορά όλους μας! Η νοοτροπία χρόνων είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει όμως αν αρχίσουμε να ευαισθητοποιούμαστε ή απλά να νοιαζόμαστε λίγο παραπάνω για το τι συμβαίνει άμεσα γύρω μας τότε τα πράγματα ίσως αρχίζουν να αλλάζουν. Γιατί ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Το θύμα αύριο μπορεί να είναι το παιδί μας, η/ο αδελφή/φός μας, γιατί όχι εμείς οι ίδιοι;
Και βέβαια αν προετοιμάσουμε την μαγιά, τα παιδιά μας, παρέχοντας τους παιδεία και σωστές αντιλήψεις για την στάση μας σε μια υγιή κοινωνία που ο θύτης πρέπει να τιμωρείται όπου και να βρίσκεται και το θύμα θα πρέπει να προστατεύεται, τότε ίσως βάλουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Στη φυλακή ο 29 χρονος που ασελγούσε σε δύο αδέλφια στο Ηράκλειο

Η ομολογία ήταν μονόδρομος για τον 29χρονο ξενοδοχοϋπάλληλο, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση δυο ανήλικων παιδιών. Αργά χθες το απόγευμα, μετά την απολογία του, πήρε το δρόμο για τη Νεάπολη, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής διέταξαν την προφυλάκισή του. Το βίντεο στο οποίο είχε καταγράψει ανομολόγητες σκηνές με το 12χρονο κοριτσάκι δεν άφησε περιθώρια στον ίδιο και τους υπερασπιστές του για να αντικρούσουν τις βαρύτατες διώξεις που είχαν ασκηθεί σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκηνές τις οποίες εντόπισαν οι αστυνομικοί προκαλούν σοκ, καθώς ο 29χρονος, μέσα από τη συστηματική και δόλια, όπως αποδείχτηκε, επαφή του με το παιδί κατάφερε να το μετατρέψει σε απόλυτο υποχείριό του.

Οι πρωτιές της Ελλάδας!!!

Μην ξανακούσω κανένα να παραπονεθεί ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλα στην Ευρώπη!!! Ξέρετε σε πόσα πράγματα είμαστε πρώτοι, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών; Αρχίστε το μέτρημα:


Οι πρωτιές


  • Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό με 5,5%, όταν ο μ.ό. της ΕΕ είναι 1,7%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στο κρέας με αύξηση 1,9%, όταν ο μ.ό. της ΕΕ είναι 0,0%.
  • Η Ελλάδα πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 39,6%, όταν ο μ.ό. της ΕΕ είναι 25,6%.

Ψευδής η καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό στα Μάλια!!

Όταν αναρτήσαμε την είδηση για την καταγγελία ομαδικού βιασμού τουρίστριας στα Μάλια, είχαμε κάνει το εξής σχόλιο: "Άποψή μας είναι ότι τέτοιου είδους καταγγελίες θέλουν πάρα πολύ προσοχή, και δεν πρέπει να τοποθετούμαστε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης".

Να λοιπόν που από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της τουρίστριας. Επιπλέον, η κοπέλα δεν θυμόταν τίποτα από την περιπέτειά της. Απλά, επικαλούμενη το γεγονός ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, δεν έδωσε στην αστυνομία κανένα επιπλέον στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στους υποτιθέμενους δράστες.

Η συγκεκριμένη κοπέλα ενδέχεται τώρα να βρεθεί κατηγορούμενη για ψευδή κατάθεση. Θα έπρεπε όμως να κατηγορηθεί και για συκοφαντική δυσφήμηση από το Δήμο, καθώς η είδηση της καταγγελίας έκανε το γύρο του κόσμου. Και, αμφιβάλω αν η διάψευση του γεγονότος θα δημοσιοποιηθεί εξίσου...

Φτάνουν τα πραγματικά αίσχη που γίνονται στα Μάλια  για να δυσφημήσουν την περιοχή... Δε χρειάζεται να επινοούμε κι άλλα...

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Πεταλωτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Βάλτε κάπου και τη Βαγγελιώ, να μην την πληρώσουν τα παιδάκια!!


Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις Περιφέρειες, έγιναν γνωστά και τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.  Σε ότι αφορά στην Κρήτη, αποχώρησε ο κος Σταύρος Αρναουτάκης από την κυβέρνηση, αφού θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, ενώ θέση υφυπουργού καταλαμβάνουν οι Μανώλης Όθωνας (Προστασίας του πολίτη) και ο Βασίλης Κεγκέρογλου (Εργασίας).
Από τους τρεις υποψήφιους λοιπόν που διεκδικούσαν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης τελικά είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναβαθμίστηκε από τον πρωθυπουργό, αφού σήμερα το μεσημέρι θα ορκιστεί υφυπουργός Εργασίας.
Και η βαγγελιώ η Σχοιναράκη;;; Τι θα κάνει η Βαγγελιώ τώρα που θα τελειώσει η θητεία της στη Νομαρχία Ηρακλείου; Απ’ ότι ακούμε, με το Σταύρο τον Αρναουτάκη δεν τα πάνε και πολύ καλά, για να τη βάλει στο ψηφοδέλτιό του ως αντιπεριφερειάρχη. Αν και τελευταία ο Αρναουτάκης έχει αρχίζει και κάνει πολλούς συμβιβασμούς στις σχέσεις του, για το καλό του κόμματος (και το δικό του φυσικά), και προβλέπω να την κουκουλώνετε κι αυτήν, προκειμένου να μη δημιουργηθούν αναταραχές ….
Αν τελικά όμως δε γίνει αυτό, παρακαλώ τους κυρίους του ΠΑΣΟΚ να βρουν κάπου να βάλουν τη Βαγγελιώ… Μην αναγκαστεί να γυρίσει στην εκπαίδευση, και την πληρώσουν τα καημένα τα παιδάκια!!!

Πανηγύρια Made in China. Προσοχή στις οδηγίες Χρήσης!

7 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το θρησκευτικό μας ημερολόγιο είναι ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Σώζων. Η εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο στην διασταύρωση Πατσιδών με Αρχάνες και εθνική προς ΒΙΠΕ είναι στολισμένη από μέρες τώρα. Όμως το κατανυκτικό συναίσθημα που σου δημιουργεί γκρεμίζεται με το που αντικρίσεις το παζάρι που έχει στηθεί από τους ασιάτες μετανάστες πουλώντας από εργαλεία μέχρι κάλτσες με το κιλό.

Δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη καταγωγή των ανθρώπων αυτών αλλά τυχαίνει να είναι ασιάτες και το όλο σκηνικό δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό έθιμο των πανηγυριών για κάποιους που ίσως σκεφτούν πιο ρομαντικά και το θεωρήσουν ως μία συνέχιση εκείνης της εποχής. Της εποχής που οι εορταστικές γιορτές συνδέονταν με παιχνίδια από μικροπωλητές και μαλλί της γριάς για τα παιδιά και κρασάκι, καπρικό και γλέντι για τους μεγάλους.

Το συγκεκριμένο σκηνικό φαίνεται σαν άλλη μια “εισβολή” σε ένα κομμάτι που νομίζω καλό θα ήταν να μένει ανέγγιχτο. Υπάρχουν οι πλατείες τις Κυριακές, τα αναρίθμητα κινέζικα καταστήματα και οι one to one επαγγελματίες μικροπωλητές που απλώνουν την πραμάτεια τους στα τραπεζάκια μας όσο προσπαθούμε να πιούμε έναν καφέ στις καφετέριες. Ας αφήσουν τις γιορτές μας και τις εκκλησίες μας ήσυχες να γιορτάζουν απλά και σεμνά χωρίς εμπόρια και ψευτοπανηγύρια!

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Πρωθυπουργός
Γιώργος Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Επικρατείας
Χάρης Παμπούκης
Υπουργείο Προεδρίας και Εσωτερικών
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής υπουργός με αντικείμενο τη Β. Ελλάδα: Σωκράτης Ξυνίδης
Ενδεχομένως θέση υφυπουργού λαμβάνει ο Ηλίας Μόσιαλος

Σε λίγες ώρες τα σπουδαία!!

Όπως όλα δείχνουν, σε μερικές ώρες θα έχουμε άλλη κυβέρνηση!! Όχι, δεν έγινε καμία ανατροπή, όπως φημολογείται τελευταία στο διαδίκτυο…Απλά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε ν’ αλλάξει το σχήμα της κυβέρνησης, και μάλιστα ριζικά απ’ ότι ακούω!!
Το θέμα είναι αν θα αλλάξει και η πολιτική της κυβέρνησης…Τα πρόσωπα λίγη σημασία έχουν. Αν για παράδειγμα το πρώτο δείγμα της νέας κυβέρνησης είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τότε τι κι αν φύγει ο Χρυσοχοΐδης και στη θέση του μπει στην κυβέρνηση ο  Παπουτσής..Λίγο θα με νοιάξει…
Λίγες ώρες  λοιπόν απομένουν, για να μάθουμε τα νέα μέλη της κυβέρνησης, καθαρά από ενημερωτικής πλευράς!! Μη μας ρωτήσει κανείς ποιος είναι υπουργός προστασίας του πολίτη και δεν ξέρουμε δηλαδή, όχι τίποτε άλλο!!!
Υ.Γ.: Ο Παπουτσής τώρα που θα γίνει Υπουργός, θα συνεχίσει να κάνει το μάγκα στο Οικονομικό επιτελείο, όπως τον έκανε όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ή θα το βουλώσει;;;

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος αντιγράφει ποιον;;;

           

Τελικά, ποιος κλέβει τις ειδήσεις από ποιον;

Πολλές φορές τα ενημερωτικά portals παραπονιούνται, και μάλιστα συχνά πυκνά γράφουν και “μπηχτές”, ότι κάποιοι τους αντιγράφουν τις ειδήσεις, χωρίς να τους αναφέρουν ως “πηγή” της είδησης.

Παλαιότερά είχα διαπιστώσει κι εγώ ο ίδιος ένα τέτοιο γεγονός, που αφορούσε το www.2810.gr, και είχα κάνει σχετική ανάρτηση . Σήμερα, στο www.cretalive.gr και στο  www.goodnet.gr,  δημοσιεύεται ακριβώς το ίδιο κείμενο (ίσως μια-δυο λέξεις να είναι διαφορετικές), και ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ δεν αναφέρει ότι το έχει πάρει από την άλλη!!

Εμείς τουλάχιστον από εδώ τιμάμε και τις δύο ιστοσελίδες, αναφέροντάς τες ως “πηγή” στις αναρτήσεις που κάνουμε. Για την ιστορία, η επίμαχη είδηση έχει να κάνει με μελέτη για τη δημιουργία τεχνητής πλαζ στη Χαλέπα των Χανίων, και μπορείτε να τη διαβάσετε είτε στο ένα, είτε στο άλλο portal.

Κρίμα πάντως που δεν υπάρχει DNA τεστ για τις ειδήσεις!!! Θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα των δημοσιογράφων!!

Κι εγώ που νόμιζα ότι μεταξύ κατεργαρέων υπάρχει ειλικρίνεια….

ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΓΙΟΦΥΡΟΥ, ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ στους οδηγούς που θα περάσουν από τον κόμβο του Γιόφυρου  στο Ηράκλειο. Τα φανάρια είναι εκτός λειτουργίας, και όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ μεγάλος.

Το βίντεο τραβήχτηκε πριν μισή ώρα, και η κίνηση τότε δεν ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα που ο κόσμος σχολάει από τις δουλειές του, ο φόρτος αυξάνεται κατά πολύ στον κόμβο αυτό, καθώς όλα τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Ηράκλειο προς Σταυράκια, Βούτες, ΠΕΠΑΓΝΗ και Μεσσαρά περνάνε από εκεί.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ!!!

Τουρίστρια κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στα Μάλια!

image Η 31χρονη γυναίκα πήγε τα ξημερώματα σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το βιασμό της. Όπως είπε διασκέδαζε με την παρέα της στα Μάλια, όταν 4 νεαροί της έπιασαν κουβέντα. Τα ξημερώματα προσφέρθηκαν να την γυρίσουν στο ξενοδοχείο και εκείνη έκανε το λάθος να δεχθεί...
Όταν έφτασαν οι 4 άγνωστοι ανέβηκαν στο δωμάτιο της τουρίστριας και αφού τη χτύπησαν τη βίασαν οι 2 από αυτούς! Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δεν έχουν αποφέρει καρπούς...

πηγή: newsit.gr

Το δικό μας σχόλιο: είναι αλήθεια ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγγελθεί κι άλλες φορές περιστατικά βιασμού, όμως δεν ευσταθούσαν οι καταγγελίες σε όλες τις περιπτώσεις. Άποψή μας είναι ότι τέτοιου είδους καταγγελίες θέλουν πάρα πολύ προσοχή, και δεν πρέπει να τοποθετούμαστε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Πήδηξε από τον 39ο όροφο αλλά δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει

imageΤώρα, δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτό τον άνθρωπο…τυχερό ή άτυχο; Το θέμα είναι πάντως ότι ο ηθοποιός Τόμας Μαγκίλ είχε πάρει απόφαση ν΄ αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού επέζησε από πτώση 122 μέτρων!!

Το γεγονός συνέβη προ ημερών στη Νέα Υόρκη. Ο ηθοποιός πήδηξε από τον 39ο όροφο ενός κτηρίου, όμως προσγειώθηκε πάνω στο πίσω τζάμι ενός σπορ αυτοκινήτου μάρκας Dodge που ήταν παρκαρισμένο από κάτω με αποτέλεσμα να μετριαστεί η πρόσκρουση και αυτός να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο.

Βέβαια έχει σπάσει τα 2 του πόδια, αλλά η ζημιά είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτό που θα πάθαινε αν δεν ήταν το αυτοκίνητο, αφού κατά την πτώση υπολογίζεται ότι έπιασε ταχύτητα 200 χλμ την ώρα!!!

Τώρα μάλλον θα έχει αρκετό χρόνο να το ξανασκεφτεί, αφού μέχρι να γιατρευτούν τα πόδια του, δε θα μπορέσει να ανέβει ούτε σε ταράτσα κτηρίου, ούτε σε περβάζι παραθύρου!!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

“Είναι απαράδεκτο να μη συμμετάσχουν οι τράπεζες, που είναι ευθέως υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομική βοήθεια. Πρέπει να πληρώσουν”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της πρωθυπουργού της Σλοβακίας, κας Ιβέτα Ραντίτσοβα ,δημοσιεύεται σήμερα στο βήμα της Κυριακής. Η Σλοβακία θυμίζω είναι η χώρα που αρνήθηκε πρόσφατα να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης των 110 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
«Η απόφασή μας ήταν η ορθή. Και ξέρετε γιατί; Κατ΄ αρχάς η Σλοβακία θα έπρεπε να καταβάλει 800 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 110 δισ. ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα. Εφόσον γινόταν κάτι τέτοιο το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας θα εκτοξευόταν στο 9,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις προβλέψεις Σλοβάκων οικονομολόγων.
Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό.
Είναι αλληλεγγύη προς τις τράπεζες...
 

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ



Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Ο Γ. Καμίνης υποψήφιος στο δήμο Αθήνας. Ο Μ. Μπόλαρης και ο Γ. Σγουρός υποψήφιοι περιφερειάρχες Κ. Μακεδονίας και Αττικής, αντίστοιχα.
Αναλυτικά, οι υποψηφιότητες:

Συνελήφθη ο πατέρας της νύφης, που έριχνε μπαλωθιές με καλάζνικωφ!!

Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει, αλλά κι άλλες χίλιες φορές να το γράψουμε ακόμα, δεν ξέρω αν θα κάνει καμία διαφορά…Περί “μπαλωθιών” ο λόγος φυσικά…. Δεν περνάει Σαββατοκύριακο, που να μη γίνει σύλληψη κάπου στην Κρήτη για παράβαση του νόμου περί όπλων… Την Τετάρτη το πρωί είχε συλληφθεί ένας 54χρονος στα Χανιά.

Χθες βράδυ,ένας 59χρονος από τις Μοίρες είχε σειρά. Στο σπίτι του γινόταν κυριολεκτικά μάχη, με αφορμή το γάμο της κόρης του… Οι αστυνομικοί το πήραν χαμπάρι φυσικά, πήγαν στο σπίτι του, και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν κι ένα καλάσνικωφ από το αυτοκίνητό του, και μια γεμιστήρα.

Κι έτσι, το γλέντι του γάμου έληξε άδοξα, κι ο πατέρας της νύφης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα!! Το έθιμο όμως τηρήθηκε, ε;;;