ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση της παιδικής θνησιμότητας κατά το ένα τρίτο από το 1990

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών για την κάτω των πέντε ετών θνησιμότητα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη UNICEF και δείχνουν συνεχή πρόοδο στη μείωση του αριθμού των παιδιών που δεν ζουν μέχρι τα πέμπτα τους γενέθλια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, ο αριθμός των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών που πεθαίνουν κάθε χρόνο έχει μειωθεί παγκοσμίως, από 12,4 εκατομμύρια το 1990 σε 8,1 εκατομμύρια το 2009. Τα ποσοστά της κάτω των πέντε ετών θνησιμότητας μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από 89 θανάτους ανά 1000 ζώντα νεογνά, σε 60 το 2009.
Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν πως 12.000 λιγότερα παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο σε σύγκριση με το 1990.
Ωστόσο, η τραγωδία των αποτρέψιμων θανάτων παιδιών συνεχίζεται...

Γιατί επιτρέπουν την παράνομη στάθμευση έξω από το TALOS PLAZA και το ENVY στην παραλιακή;

talos1

Όποιος περάσει έξω από το Εμπορικό Κέντρο “Talos Plaza” , αλλά και από το Envy club που είναι ακριβώς απέναντι, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, αγανακτεί με την κατάσταση που επικρατεί με τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε είναι πρωί, είτε μεσημέρι, αλλά πολύ περισσότερο το απόγευμα και το βράδυ, γίνεται χαμός!!! Αυτοκίνητα πάνω στις νησίδες, στα πεζοδρόμια, και φυσικά, κατά μήκος του οδοστρώματος μπροστά ακριβώς από τα δύο αυτά καταστήματα…

Θα μου πείτε, υπάρχει χώρος, θα μπορούσε να επιτρέπεται η στάθμευση στο οδόστρωμα… Ας συμφωνήσω, για να πάμε παρακάτω (και μόνο γι’ αυτό, γιατί η συζήτηση αυτή θέλει πολύ χρόνο, και απαιτεί και ειδικές κυκλοφοριακές γνώσεις, οπότε είναι μια ανάρτηση από μόνη της)…

Γιατί όμως ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ από αυτά τα δύο μαγαζιά, η δημοτική αστυνομία δεν αφήνει ούτε ένα αυτοκίνητο σε ολόκληρη την παραλιακή να σταθμεύσει, και επιτρέπει μόνο σε αυτό το σημείο; ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΕΙ; Που πήγε η η ισονομία, και η ίση αντιμετώπιση από τις αρχές ; Άλλοι νόμοι ισχύουν έξω από το Envy  και το Talos, και άλλοι στην υπόλοιπη παραλιακή;

Μην κάνετε αβάντες κύριε Κουράκη σε αυτά τα μαγαζιά, για να μην ακούτε και σχόλια περί ιδιοκτησίας τους…. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

envy1

talos2

Τον διάπλου της Μάγχης επιχειρεί Γάλλος που έχει χάσει όλα του τα άκρα

Να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη επιχειρεί ο 42χρονος Γάλλος, Φιλίπ Κρουαζόν, ο οποίος έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία.
Ο Κρουαζόν ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το Φόκστοουν της νότιας Αγγλίας και, σύμφωνα με το περιβάλλον του, προχωρά με σταθερή ταχύτητα.
Το τολμηρό εγχείρημα του Γάλλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί …

Υπάρχουν ακόμα τίμιοι άνθρωποι, και μάλιστα δημόσιοι υπάλληλοι …

euroΤι θα κάνετε αν το τελευταίο διάστημα οι αποδοχές σας είχαν μειωθεί κατά 25%, δυσκολευόσασταν να τα βγάλετε πέρα καθημερινά, και βρίσκατε μια τσάντα με 4.600 ευρώ;; Εγώ πιθανότατα θα μπάλωνα πολλές τρύπες….

Δε σκέφτηκαν όμως το ίδιο δύο υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου… Παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί οι δημοτικοί υπάλληλοι, ο Σωτήρης Δημητρόπουλος και ο Γιάννης Τερζάκης,υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, όταν βρήκαν μια τσάντα στα ενετικά τείχη  με 4,600 ευρώ, την παρέδωσαν στην αστυνομία. Η ιδιοκτήτρια της τσάντας είχε πέσει θύμα κλοπής πριν 7 μήνες και από την τσάντα έλειπαν μόνο 50 ευρώ, πιθανότατα γιατί ο δράστης δεν είχε ανακάλυψη όταν μέσα υπήρχαν και άλλα χρήματα.

Να τα βλέπουν αυτά όλοι όσοι νομίζουν ότι όποιος είναι δημόσιος υπάλληλος είναι αυτομάτως και κλέφτης και απατεώνας. Και ας σκεφτούν πραγματικά όλοι αυτοί τι θα έκαναν στη θέση των δύο υπαλλήλων, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής δυσχέρειας….

Μπράβο στου δύο αυτούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που παρέδωσαν σε όλους εμάς ένα μάθημα ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και ανθρώπινων ωαρίων

Μία σοβαρή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων, στην οποία, μάλιστα, εμπλέκεται γνωστός γιατρός-ιδιοκτήτης κλινικής, όπου γίνονται εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις συνέλαβαν δύο Βούλγαρους, 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για σωματεμπορία, δύο Ρουμάνες, 26 και 37 ετών, αντίστοιχα, καθώς και τον 47χρονο ιατρό.
Επίσης συνελήφθησαν δύο 18χρονοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι,...

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!!

Εξασφαλίσαμε για εσάς τη διαφημιστική εικόνα από το νέο Τούρκικο σήριαλ που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε τηλεθέαση. Προσοχή όμως, για όσους το παρακολουθήσουν, περιλαμβάνει και ακατάλληλες σκηνές (οθωμανικό)…

Στις οθόνες μας τις σεζόν 2011 – 2013.

xilies_kai_mia_nyxtes ΤΕΛ

Ούτε την άνοιξη του 2012 δε θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

image Στις καθυστερήσεις της  προηγούμενης πενταετίας έριξε το φταίξιμο η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, για το γεγονός ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δεν έχει λειτουργήσει ακόμα μέχρι σήμερα. Μάλιστα, προς έκπληξη όλων που συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, η Γ.Γ. είπε ότι το μουσείο  δεν θα είναι έτοιμο πριν από την άνοιξη του...2012, αφού δεν είναι έτοιμη ακόμα ούτε η μουσειολογική μελέτη!! Τόνισε όμως ότι γίνονται προσπάθειες να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Οι προσπάθειες δυστυχώς δε φτάνουνε , κα Μενδώνη μου… Ο τουρισμός πάει κατά….Τουρκία μεριά, κι εμείς δεν μπορούμε τόσα χρόνια να τελειώσουμε ένα μουσείο. Δύο πράγματα έρχεται να δει ο τουρίστας στο Ηράκλειο: την Κνωσό, και το Μουσείο. Αν ξέρει ότι το μουσείο δε λειτουργεί, πιθανότατα να επιλέξει άλλο προορισμό.

Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά για όλα τα επαγγέλματα. Η Κρήτη στηρίζεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Πρέπει να γίνουν τ’ αδύνατα δυνατά, να λειτουργήσει το μουσείο του χρόνου το καλοκαίρι. Αλλιώς στο Ηράκλειο θα βλέπουμε τους τουρίστες με τα κυάλια!!

Ο υπέροχος σκουπιδοτενεκές

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βιβλιοπώλης που πετούσε βιβλία...όχι δεν έκανα λάθος, δεν ήθελα να πω πουλούσε και δακτυλογράφησα λάθος ρήμα. Σοκ; Για μένα ήταν πολύ μεγάλο όταν πολύ κοντινή μου φίλη μου περιέγραψε πως ο βιβλιοπώλης της γειτονιάς της στην περιοχή Θερίσου του Ηρακλείου Κρήτης πήγε και πέταξε στον σκουπιδοτενεκέ μία κούτα που περιείχε κάποια βιβλία με σκληρό εξώφυλλο του Ευγένιου Τριβιζά! Να είχαν ξεμείνει στο ράφι πολύ καιρό, να ήταν ελαττωματικά, ποιος ξέρει? Το θέμα δεν είναι εκεί όμως γιατί μια τέτοια πράξη είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ!

Θα σταθώ σε 2 σημεία… Το πρώτο είναι η καθεαυτή πράξη του να πετάξεις ένα βιβλίο! Θυμάμαι προς το τέλος της δεκαετίας του '80 και αρχές του '90 που υπήρξε ένα πολύ έντονο φαινόμενο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές πανηγύριζαν σκίζοντας και σκορπίζοντας στους δρόμους τα βιβλία τους! Η απόλυτη παρακμή και αποτυχία ενός κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος. Ευτυχώς δεν νομίζω να συνεχίστηκε αυτό το φαινόμενο για πολύ. Το να καταστρέφεις ή να πετάς ένα βιβλίο είναι η απόλυτη βεβήλωση ιδεών και πνευματικών αξιών και αντανακλά ένστικτα και επίπεδο παιδείας προϊστορικών χρόνων. Τότε που λίγα πράγματα μας χώριζαν από τα ζώα. Πολύ δε περισσότερο όταν τα βιβλία αυτά είναι από τον συγκεκριμένο συγγραφέα ο οποίος είναι πολύ γνωστός για την σπάνια και μοναδική ευρηματικότητα του στο να βρίσκει τρόπους μαγικούς να μπαίνει στον κόσμο και την ψυχολογία των παιδιών και να τους μαθαίνει απλά αλλά και σύνθετα πράγματα βοηθώντας την πνευματική τους ανάπτυξη και την κριτική τους ικανότητα.

Το 2ο σημείο που με εξόργισε, με λύπησε, με σόκαρε ήταν ότι η πράξη αυτή προήλθε από έναν άνθρωπο που σαν επάγγελμα του έχει την πώληση βιβλίων! Έχει διαβάσει ποτέ κανένα? Αναρωτιέμαι.. Που βρήκε το κουράγιο να πετάξει τα παραμύθια; Να τα χαρίσει ή να τα αφήσει κάπου να τα πάρουν παιδάκια που δεν μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα να τα αγοράσουν δεν του πέρασε από το μυαλό; Δεν με νοιάζει όποιος λόγος κι αν υπήρξε. Δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί πολύ απλά τα βιβλία ΔΕΝ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ στα σκουπίδια ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!
Το σίγουρο είναι ότι ο Τριβιζάς όταν έγραφε το παραμύθι "Ο Υπέροχος Σκουπιδοτενεκές" δεν είχε στο μυαλό του ότι τα βιβλία του θα κατέληγαν εκεί. Επίσης, σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος υπήρξε σίγουρα ένας υπέροχος σκουπιδοτενεκές αλλά όχι για πολύ γιατί η φίλη μου πήρε την συλλογή και τώρα την απολαμβάνουν τα παιδάκια της.
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτά πολύ καλύτερα...!

Τέλος στην αδιαφάνεια αν εκλεγεί, υποσχέθηκε ο Αρναουτάκης…

image Τέλος στην αδιαφάνεια αλλά και γραφείο διασύνδεσης της Κρήτης στις Βρυξέλλες για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων  υποσχέθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης, αν κερδίσει τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Κρήτης στις επερχόμενες εκλογές, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Παρασύρη, με θέμα τον Καλλικράτη.

Να σας πω την αλήθεια, επειδή πιθανότατα θα εκλεγεί, έστω και με όχι τόσο μεγάλο ποσοστό όσο θα εκλέγονταν την προ μνημονίου εποχή, νομίζω ότι όσον αφορά στο σκέλος της διεκδίκησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα τα καταφέρει. Σε αυτό θα παίξει θετικό ρόλο και η θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και η εμπειρία του στο δήμο Αρχανών, όπου είχε πετύχει απίστευτα για το μέγεθος του δήμου ποσά ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Τώρα, για το θέμα της αδιαφάνειας, είμαι πάρα μα πάρα πολύ επιφυλακτικός…. Το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΣΤΑΥΡΟ, και τα πλοκάμια του είναι απλωμένα παντού… Και δε νομίζω, όσο καλές προθέσεις και να έχεις, ότι θα σε αφήσει να χαλάσεις όσα με κόπο έχουν καταφέρει τα λαμόγια τόσα χρόνια… Άσε που πλέον έχω αρχίσει ν’ αμφιβάλλω και για τις δικές σου προθέσεις, αφού εντάσσεσαι όλο και περισσότερο στον κομματικό μηχανισμό… Και κάνεις και πολύ παρέα με τον Κουράκη τελευταία, ενώ παλιότερα δε μιλιόσασταν …

Τυχαίο;;;;

Έκθεση ΓΣΕΕ: Βουτιά 30% του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων την επόμενη τριετία

gsee Δόθηκε στη δημοσιότητα χθες η ετήσια έκθεση του 2010 για την κατάσταση της οικονομίας, από το  Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ). Στην έκθεση αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Το σημαντικότερο όμως όλων, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι το εξής:
“Κατά 30% τουλάχιστον θα επιδεινώσουν το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και των συνταξιούχων τα μέτρα λιτότητας που θα γνωρίσουν την προσεχή τριετία, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το επίπεδο ζήτησης και κατανάλωσης”.
Άλλα σημαντικά στοιχεία που τονίζονται στην έκθεση αυτή, και δε χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, αφού είναι εντελώς κατανοητά και ξεκάθαρα, είναι τα παρακάτω:

Θετικά αποτελέσματα για τις Ελληνικές ομάδες την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του Χαβίτο στο 59ο λεπτό και έπειτα από μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο κατάμεστο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Άρης επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε με θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο, τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπριζ προηγήθηκε στο σκορ με τον Κουεμάχα στο 61', ωστόσο η ομάδα  της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Μαλεζάς στο 78' με κεφαλιά.

Το θρίαμβο των Ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση ολοκλήρωσε η ΑΕΚ. Η Ένωση, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της έφτασε στη νίκη με 3-1 σκορ απέναντι στη Χάιντουκ Σπλιτ, φορτσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ στο 12' με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Λυμπερόπουλος (65') και Σκόκο (89') τα άλλα γκολ της Ένωσης. Στο 47' έχασε πέναλτι ο Τζιμπούρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

“Πονάει η κοιλίτσα μου..”

"Μαμά πονάει η κοιλίτσα μου, δεν αισθάνομαι πολύ καλά". 3χρονών και κάτι ο Μάνος μου, πρώτη φορά παραπονέθηκε για την κοιλίτσα του που πονάει. 3η μέρα στο σχολείο. Τυχαίο;; Δε νομίζω. Η πρώτη φορά που τα ζουζουνάκια μας βγαίνουν από το σπίτι τους, αποχωρίζονται τα οικεία τους πρόσωπα, το περιβάλλον τους, το πρόγραμμα τους και καλούνται να αρχίσουν ένα νέο πρόγραμμα είναι σίγουρα μια αγχωτική και δύσκολη φάση στην οποία οι γονείς έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν.

Την πρώτη μέρα του σχολείου πήγε με τον μπαμπά του, ήταν ενθουσιασμένος, παιδάκια, παιχνίδια, γνωριμία με την δασκάλα...κάτι σαν παιδότοπος του φάνηκε...

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΑΡΗΣ ρίχνονται σήμερα στη μάχη των ομίλων του EUROPA LEAGUE

EUROPA Με τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων, συνεχίζεται σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ. Στην διοργάνωση, υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρης θα επιδιώξουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, με τους δύο «δικεφάλους» να διατηρούν αρκετές ελπίδες.

Παζάρι στη Λότζια για τα ζώα από το σωματείο “Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου”

image Φίλοι μας, εν όψει της παγκόσμιας η μέρας των ζώων το σωματείο μας γιορτάζει και ξεκινά από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου με παζάρι στην Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου).
Ζητούμε εθελοντές που θα μπορούσαν να δώσουν χέρι βοηθείας στην προσπάθεια μας αυτή.
Ζητούμε πράγματα όμορφα και εμφανίσιμα που δεν θέλετε να πιάνουν τον χώρο του σπιτιού σας.
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι είδη σπιτιού, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, τηλέφωνα, είδη μπεμπέ, παιχνίδια και ότι άλλο κατά την γνώμη σας θα μπορούσε να πουληθεί στο παζάρι μας, στο παζάρι των ζώων. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να στείλουν e mail στο eleniandreadaki@yahoo.gr.

Σας ευχαριστούμε. Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου

Βρείτε τη Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου στο facebook

Η μαφία της νύχτας ξαναχτύπησε στην παραλιακή του Ηρακλείου

Η μαφία της παραλιακής Ηρακλείου ξαναχτύπησε!! Τα ξημερώματα , άγνωστοι πυροβόλησαν 6 με 7 φορές στη γυάλινη πρόσοψη καταστήματος με αποτέλεσμα να προκαλέσουν υλικές ζημιές. Λίγα λεπτά αργότερα έκαναν ακριβώς το ίδιο σε κατάστημα επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όπου πυροβόλησαν τρεις φορές. Ευτυχώς , λόγω της προχωρημένης ώρας, τα καταστήματα αυτά ήταν κλειστά.  Σύμφωνα μάλιστα με το 2810.gr, λίγο αργότερα 4 «μαυροπουκαμισάδες» επισκέφθηκαν περίπτερο της παραλιακής και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους κεράσει τρόφιμα και ποτά.Μετά την επέμβαση της λιμενικής αστυνομίας απομακρύνθηκαν. Επέτρεψαν όμως λίγο αργότερα με άγριες διαθέσεις, προσπαθώντας να λιντσάρουν  το περιπτερά...


Μα που ζούμε επιτέλους; Τι ακριβώς κάνει η αστυνομία για το θέμα αυτό; Είναι δυνατόν τόσα χρόνια, να μην έχει εξιχνιαστεί ούτε μία υπόθεση που αφορά επιθέσεις σε νυχτερινά καταστήματα;;; Σε άλλους τομείς, π.χ. ναρκωτικά, η αστυνομία του Ηρακλείου έχει σημαντικές επιτυχίες... Άρα μάλλον δεν είναι ανίκανοι...Κάτι άλλο προφανώς συμβαίνει ... Για να μην υπάρχουν λοιπόν υποψίες σε όλους εμάς, καλό είναι να δούμε και καμία επιτυχία στον τομέα αυτό...Έστω και για ξεκάρφωμα βρε αδερφέ...

16 - 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης – Απών ο Δήμος Ηρακλείου

image Εκδηλώσεις σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης διοργανώνονται από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.
Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.

Ανοιχτή Διαβούλευση - Παρουσίαση Πολεοδομικών Μελετών Δήμου Ηρακλείου

ΘΕΜΑ : Ανοιχτή Διαβούλευση - Παρουσίαση Μελετών

Στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης και Ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης καλεί την, Πέμπτη 16/09/2010 και ώρα 9.30π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους 45 εμπλεκόμενους φορείς (επισυνάπτεται κατάσταση), στην Παρουσίαση των Πολεοδομικών Μελετών, συνολικής έκτασης 3.150 στρεμμάτων : 

Α) Αμφιθέας

Β) Αγίας Ειρήνης – Κορακοβούνι – Μαραθίτης

Γ) Κάτω Κατσαμπάς – Παπά Τίτου Μετόχι – Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

Οι μελέτες αυτές περιλαμβάνουν τις Γεωλογικές Μελέτες, Μελέτες Καταλληλότητας, Μελέτες Ρηγμάτων, Μελέτες Οριοθέτησης Ρηγμάτων, Κτηματογραφική Αποτύπωση κ.α. 

Η Διαβούλευση θα είναι Ανοιχτή και για το κοινό που θα θελήσει να εκφράσει τις απόψεις του.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η προστασία του καταναλωτή κράτησε…τρεις μέρες!!!

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting siteΤο μέτρο του πλαφόν στα καύσιμα, λέει ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας έδειξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει το εισόδημα του πολίτη από την αισχροκέρδεια….

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, που το πήρε πίσω τρεις μέρες μετά!!!! Από αύριο Πέμπτη λοιπόν, θα διαμορφώνονται ελεύθερα οι τιμές στα καύσιμα (άσε που εγώ ήδη σήμερα το βράδυ είδα σε 2 βενζινάδικα τιμή 1.60!!)…Με λίγα λόγια, έγινε το χατίρι των βενζινοπωλών…

«Σήμερα διαπιστώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία ότι υπήρξε καθολική συμμετοχή των πρατηριούχων στις τιμές του πλαφόν. Επίσης μέχρι τώρα δεν καταγράφονται ανωμαλίες στον εφοδιασμό της αγοράς των καυσίμων”, δήλωσε ο υφυπουργός . Μάλιστα, ο κος Ρόβλιας, το παρατράβηξε με το δούλεμα, υποτιμώντας ξεκάθαρα τη νοημοσύνη μας: “ Ο στόχος επετεύχθη προστατεύσαμε το εισόδημα του πολίτη. Υπήρξε δέσμευση των πρατηριούχων να αντιμετωπίσουν σε ανάλογες περιπτώσεις κρούσματα αισχροκέρδεια συναδέλφων τους. Έτσι αποφασίσαμε την άρση του ‘πλαφόν’».

Ο υφυπουργός φρόντισε επίσης να προειδοποιήσει ότι αν χρειαστεί το μέτρο θα χρησιμοποιηθεί ξανά… ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ, ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤE ΚΕ ΡΟΒΛΙΑ. ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ  ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ…

Επικίνδυνος χώρος για μικρά παιδιά ο Καράβολας

Άκουγα από αρκετούς φίλους μου πόσο ωραία έχει διαμορφωθεί ο χώρος του Καράβολα, στη δυτική πλευρά της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου… “Τα παιδιά μπορούνε να παίξουν ελέυθερα, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο”, μου έλεγαν…. Περνούσα κι εγώ με το αυτοκίνητο, αλλά δεν είχε τύχει να κατέβω να περπατήσω με τα πόδια. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όμως, πήρα τα παιδάκια μου, και είπα να τα πάω μια βόλτα προς τα εκεί, μετά το παραλιακό club Envy… Πάρκαρα το αυτοκίνητο, και κατέβασα τα παιδιά μου…Αυτά μόλις κατέβηκαν στο χώρο περιπάτου κάτω από την παραλιακή, άρχισαν να τρέχουν…

PARKO Έφτασαν λοιπόν σε ένα χώρο, που από μακριά έμοιαζε με παιδική χαρά. “Ωραία” είπα, θα παίξουν λίγο και στην παιδική χαρά”… Μόλις είδα όμως περί τίνος πρόκειται, έτρεξα και πρόλαβα το γιο μου (4 ετών), που σχεδόν είχε ανέβει στην κορυφή του “παιδικού οργάνου” που βλέπετε στη φωτογραφία, και τον πρόλαβα λίγο πριν πηδήσει από την άλλη μεριά!! Το όργανο αυτό, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι τσουλήθρα, από την μία μεριά ήταν χωρίς περίφραξη, με αποτέλεσμα κάθε παιδί που ανεβαίνει πάνω να κινδυνεύει να πέσει από ύψος 2 μέτρων!!!

Μέχρι να προλάβω όμως το γιο μου, η κόρη μου (3 ετών)  είχε αρχίσει να κατεβαίνει κάτι σκάλες που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την υποτιθέμενη, και προφανώς ημιτελή, αλλά πλήρως προσβάσιμη από παιδιά, παιδική χαρά… Βλέπω λοιπόν στα πλάγια της σκάλας να προεξέχουν σίδερα από τον οπλισμό του τοιχείου της σκάλας, τα οποία η κόρη μου κρατούσε για να κατέβει τη σκάλα!!! Παρόμοια σίδερα υπήρχαν και στο πλατύσκαλο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

DSC00057

SKALA2

Πείτε μου εσείς τώρα, είναι αυτός χώρος για να παίζουν τα παιδιά;;;; Δεν είναι άκρως επικίνδυνος; Καταλαβαίνω ότι για κάποιους λόγους (οι οποίοι σηκώνουν πολύ συζήτηση, γιατί ένα έργο ποτέ δεν ολοκληρώνεται με μία εργολαβία, αλλά χρειάζεται και συμπληρωματική), ο χώρος δεν έχει φτάσει ακόμα στην τελική του μορφή, και πιθανότατα να γίνονται ήδη ενέργειες για την ολοκλήρωσή του… ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ);; ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΑΥΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΣΟΥΛΗΘΡΕΣ;

Αυτή η αμέλεια όμως είναι δυστυχώς που μας χαρακτηρίζει ως λαό… Και αποτυπώνεται και στα έργα μας… Καλό είναι πριν περηφανευόμαστε για τα έργα που κάνουμε, να φροντίζουμε πάνω απ’ όλα για την ασφάλεια των πολιτών που θα τα χρησιμοποιήσουν… Έτσι κύριε Κουράκη;;

Κι άλλη αυτοκτονία στην Κρήτη λόγω οικονομικών προβλημάτων…(;)

image Άλλη μια πράξη απελπισίας καταγράφεται σήμερα το πρωί, λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, ανεξαρτήτως επαγγέλματος…. Αυτή τη φορά, ένας 38χρονος κτηνοτρόφος από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών,  έβαλε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε από συγχωριανό του λίγο έξω από το χωριό, ενώ δίπλα του ήταν και το όπλο που χρησιμοποίησε. Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά portals αναφέρουν ότι ο 38χρονος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα….

Η αυτοκτονία αυτή έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες αυτοκτονίες του 58χρονου Ηρακλειώτη εμπόρου  και του 38χρονου επιχειρηματία από τα Σταυράκια, ενώ αν ανατρέξουμε και πιο πίσω, θα θυμηθούμε και αρκετές άλλες…

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ;;; ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;;; ‘Η ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;;; ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ν’ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ… ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ…

Ξεκαθαρίζει το θέμα των αντιπεριφερειαρχών στο ΠΑΣΟΚ

image Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει και το θέμα της επιλογής των αντιπεριφερειαρχών (ΚΡΗΤΗΣ)  του Σταύρου Αρναουτάκη, προκειμένου να ξεκινήσει και η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, προκειμένου να έχουν ένα μήνα οι υποψήφιοι για το δικό τους αγώνα.
Τα κριτήρια επιλογής αναμένεται μνα μπουν από την Ιπποκράτους, ενώ ρόλο θα έχει και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Οι ξένοι κάνουν τσάμπα διακοπές στην Ελλάδα, κι εμείς δεν μπορούμε να πάμε ούτε 2 μέρες!!

thomas cook Κατά καιρούς ακούω και διαβάζω σε εφημερίδες και σελίδες στο διαδίκτυο ότι οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα κλείνοντας πακέτα μίας εβδομάδας all inclusive, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων, σε εξευτελιστικές τιμές, π.χ. 300 ευρώ για την υψηλής ζήτησης περίοδο, και 200 για τις υπόλοιπες.  Τις ίδιες περιόδους, ένας Έλληνας για να κάνει διακοπές στο ίδιο μέρος, τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε για 2 μέρες, αν συμπεριλάβεις και τη διατροφή.
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Πατρίς”, αναφέρει ότι οι προσφορές αυτές τη χρονική περίοδο που διανύουμε, είναι ακόμα φτηνότερες. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook διαφημίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του, 7ήμερο ταξίδι στην Ελλάδα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και πρωινό) με 137 ευρώ!

"Έκρηξη" διαρρήξεων στο νομό Ηρακλείου

"Έκρηξη" των διαρρήξεων και των κλοπών σε σπίτια και καταστήματα στο Ηράκλειο και στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας για το πρώτο οχτάμηνο του 2010.
Οι πολίτες θύματα απατεώνων βγάζουν κραυγή αγωνίας και οι ίδιοι οι αστυνομικοί παραδέχονται πως δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ φοβούνται πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες οπότε η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία θα χτυπήσουν «κόκκινο» στο νησί…

Συνελήφθη υπάλληλος του ΟΕΚ για δωροδοκία και εκβίαση

Για δωροδοκία και εκβιασμό κατηγορείται ένας 65χρονος πολιτικός μηχανικός που εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Ο συλληφθείς είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων σε σπίτια προς αγορά ή ανέγερση, που προορίζονται για τους δικαιούχους του ΟΕΚ μέσω δανειοδοτικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με την καταγγελία 57χρονης, ο 65χρονος υπάλληλος ζητούσε εκβιαστικά από την ίδια το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να της εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος που είχε εντοπίσει στην περιοχή της Γλυφάδας, μέσω δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ. Το ποσό αυτό, στη συνέχεια και ύστερα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, έπεσε στα χίλια 1.000 ευρώ.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

65χρονος σκότωσε με καραμπίνα κυνηγόσκυλο στα Χανιά

Ένας 65χρονος άντρας  συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, στην Ποταμίδα Χανίων, επειδή πυροβόλησε  και σκότωσε με καραμπίνα ένα κυνηγόσκυλο ενώ τραυμάτισε σοβαρά ένα ακόμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, ο 65χρονος βρισκόταν εντός εντός αγροκτήματος με ελαιόδεντρα, όταν πυροβόλησε τα δύο σκυλιά.

Τι κακό θα μπορούσαν να προξενήσουν στα ελαιόδεντρα τα δύο σκυλιά δεν μπορώ να καταλάβω… Και , δεδομένου ότι στην ανακοίνωση της αστυνομίας δε γίνεται λόγος για επίθεση των σκυλιών στον άνθρωπο αυτό, μάλλον έχουμε να κάνουμε με άλλη μια παράλογη και απάνθρωπη ενέργεια  απέναντι σε σκυλιά… Το κακό είναι η συχνότητα τέτοιου είδους ενεργειών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Και πως να υπάρχει, αφού τέτοιες ενέργειες στερούνται παντελώς λογικής…

Έγινε και ανέκδοτο ο Γιωργάκης…

faceofgod1
Μέχρι κι ο Θεός αγανάκτησε με την ανθρώπινη πλεονεξία, την ασυδοσία και την περιβαλλοντική καταστροφή:
- Αυτό το αναθεματισμένο είδος που κυριάρχησε, για τον πλανήτη Γη αποτελεί πλέον μεγάλη απειλή. Πρέπει να εξαφανιστεί!
Στέλνει τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ να φέρουν κοντά του τρεις ηγέτες αυτού του μικρού πλανήτη που με τόση στοργή έφτιαξε, κι εκείνοι οι αχάριστοι κοντεύουν να τον αφανίσουν. Τον πρόεδρο Ομπάμα, τον Φιντέλ Κάστρο -τον ζωντανό θρύλο των σοσιαλιστικών επαναστάσεων-, και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός απόψε στις 9:45 για το Champion’s League


Σεβασμός ναι, φόβος όχι, είναι το σύνθημα στις τάξεις του Παναθηναϊκού για το αποψινό παιχνίδι-πρόκληση με τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός αλλά αυτή η λαϊκή ρήση δεν ταιριάζει απόλυτα για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασσυλογικής διοργάνωσης. Στα χαρτιά οι "πράσινοι" δεν υπολογίζουν βαθμό ή βαθμούς από το αποψινό παιχνίδι, ωστόσο ο ευρωπαίος Παναθηναϊκός έχει δείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Αγώνας Bowling στο Ηράκλειο για τη στήριξη του “Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού”

image Η κυρία Maria DiGiovanni, Ms Cosmos 2010, ψάχνοντας την Μiss Greece Cosmos για το έτος 2011, η οποία θα προωθήσει το έργο του «Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού» σε ολόκληρο τον κόσμο, σε συνεργασία με την κυρία Πόπη Βαρθολόμου και το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, διοργανώνει ένα φιλικό αγώνα μπόουλινγκ, στο Ηράκλειο Bowling Center, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010, και ώρα 15:00. Ο αγώνας, στον οποίο θα συμμετάσχουν νεαρές γυναίκες υποψήφιες για τον τίτλο Miss Greece Cosmos 2011, θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την στήριξη του «Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού» και του παιδικού ξενώνα «Σπίτι των Αγγέλων». Η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλους.

Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;

image image Αν δεν πρόκειται για μία κίνηση αβροφροσύνης, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο «πονηρά». Η μεγάλη, η ισχυρή, η παντοδύναμη γερμανική Deutsche Bank ζήτησε από την φτωχή Εθνική να συμμετάσχει ως ανάδοχος στη γιγαντιαία αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο. Κάτι «ψήνεται» ή βλέπουμε παντού deals και διαπραγματεύσεις;

Σε μία άλλη περίοδο περισσότερο ομαλή η είδηση αυτή δεν θα μας έκανε τόση εντύπωση. Γνωρίζοντας όμως κανείς την ελληνική πραγματικότητα, δεν μπορεί παρά η «πρόσκληση» αυτή να αφήνει ερωτήματα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη, στο Σιωπητήριο του capital.gr.

Κάποιον μου θυμίζει…

Κάποιον μου θυμίζει το χαριτωμένο πουλάκι…. Κάποιον με εξίσου μεγάλο στόμα, που έλεγε “λεφτά υπάρχουν”, και “δε θ’ αυξήσουμε το ΦΠΑ, δε θα μειώσουμε τους μισθούς, δε θα βάλουμε νέους φόρους”…. Έτσι μας τα πήρε σιγά σιγά, και δε θα ησυχάσει αν δεν κάνει ότι και το πουλάκι στο βίντεο!!!

 

Σαν σήμερα έφυγε ο Στέλιος..

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας πραγματικός, ανόθευτος λαϊκός ερμηνευτής. Τραγουδήθηκε όσο λίγοι και εξέφρασε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν αυτονόητη. Οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι, πρόσφυγες, εργάτες βρήκαν νόημα στους στίχους και τη μουσική του, χωρίς το κοινό του να σταματά σε αυτούς. Το κοινό του ήταν ολόκληρη η Ελλάδα. Ο Στέλιος Καζαντζίδης έφυγε σαν σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου του 2001, σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μη σου μπαίνουν ιδέες Αντιπρόεδρε…

image Τουλάχιστον 500.000 δημοσίους υπαλλήλους θα απολύσει η κυβέρνηση της Κούβας σταδιακά ως τα μέσα του ερχόμενου έτους, στο πλαίσιο  «απαραίτητων αλλαγών λόγω της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης διεθνούς κατάστασης». Αυτό ανακοίνωσε χθες η Συνομοσπονδία Κουβανών Εργαζομένων (CTC) – το μόνο αποδεκτό από την Αβάνα εργατικό συνδικάτο. Κάλεσε, μάλιστα, τα σχεδόν 3 εκατομμύρια μέλη της να στηρίξουν το νέο πακέτο μέτρων, που θα τεθεί σε εφαρμογή τους ερχόμενους μήνες.

Φαντάζομαι ότι αυτό έφτασε στ’ αυτιά και του αντιπροέδρου μας, του κου Πάγκαλου, που δεν είχε αποκλείσει παλιότερα το ενδεχόμενο αυτό και για την Ελλάδα. Όπου να’ ναι θα μας φέρει και την Κούβα για παράδειγμα προς μίμηση!!!  Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός οικονομικών το έχουν ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, αλλιώς ποιος το έπιανε τώρα το Θώδορο!!

Η δήλωση της χρονιάς, από τον Υπουργό Οικονομικών..

image "Βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής…” .
Αυτό είπε χθες βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών κος Παπακωνσταντίνου σε τηλεοπτική εκπομπή, και νομίζω ότι κερδίζει επάξια τον τίτλο της δήλωσης της χρονιάς. Μάλιστα, θεωρώ ότι είναι σχεδόν ισάξια με τη δήλωση της περσινής χρονιάς, το “Λεφτά Υπάρχουν” του πρωθυπουργού.

Δέκα ανήλικα αδελφάκια πνίγηκαν σε ποταμό της Βραζιλίας, κι ένα ακόμα αγνοείται…

image

Δέκα ανήλικα αδελφάκια έχασαν τη ζωή τους στην Βραζιλία, όταν η ψαρόβαρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στον ποταμό Σάο Φρανσίσκο. Η οικογένεια, που είχε συνολικά 18 μέλη, κατευθυνόταν σύσσωμη στην επαρχία Μπαΐα της Βραζιλίας για να επισκεφθεί συγγενείς της όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, στην περιοχή κοντά στο Πιλάο Αρκάντο. Έξι ενήλικοι και ένα παιδί κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ξηρά, ενώ τα 10 παιδάκια δυστυχώς πνίγηκαν, κι ένα ακόμα κοριτσάκι αγνοείται….

Η βάρκα είχε χωρητικότητα 6 ατόμων…

«Τέτοιες βάρκες τις χρησιμοποιούν μόνο οι ψαράδες. Δεν γίνεται να μεταφέρεις ολόκληρη οικογένεια. Οι πιθανότητες επιτυχίας του ταξιδιού ήταν μηδενικές», φέρεται να δήλωσε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Τα εννέα από τα παιδιά ήταν ηλικίας από 1 έως 11 ετών και το δέκατο ήταν 16. Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι ενδέχεται να συνέβαλλαν στην ανατροπή της βάρκας, όμως εξ’ αρχής οι πιθανότητες δυστυχήματος ήταν πολύ μεγάλες, με την ευθύνη να βαραίνει τους δύο ψαράδες που οδηγούσαν τη βάρκα. Οι αρχές πιθανότατα θα τους κατηγορήσουν για αμέλεια, αλλά αυτό δε θα φέρει τις 11 ψυχούλες πίσω…

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημερωτικά φυλλάδια για την οδική ασφάλεια στα δημοτικά σχολεία από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια πολύ καλή κίνηση προέβη σήμερα, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς η Ελληνική Αστυνομία. Με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επανεκτυπώθηκαν φυλλάδια σχετικά με την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά των παιδιών, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Τα φυλλάδια αυτά μοιράστηκαν από ένστολους αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Να που η Ελληνική Αστυνομία θυμήθηκε ότι έχει ρόλο και ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, και όχι να καταγράφει μόνο περιστατικά κατόπιν εορτής. ΜΠΡΑΒΟ τους, και περιμένουμε κι άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Πατήστε στις εικόνες παρακάτω να δείτε το φυλλάδιο.

"Η ελληνική κυβέρνηση και οι βιομηχανίες όπλων διαπραγματεύονται για να συνεχιστούν αδιατάρακτα οι ελληνικοί εξοπλισμοί" / του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ

Αυτά που δε λένε οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα λέει ευτυχώς ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Δείτε και μελετήστε με προσοχή την ομιλία του στο Στρασβούργο στις 7/9/2010.. Περιμένω τα σχόλιά σας…
Πηγή: ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (απομαγνητοφώνηση-μετάφραση: ppol)
Διαπάλη για το χαρακτήρα της ΕΕ
Αγαπητοί συνάδερφοι, κύριε πρόεδρε,
Νομίζω πως ο Μάρτιν Σουλτς (Martin Schulz) και ο Γκι Φερχόφσταντ υπογράμμισαν τη θεμελιακή δυσκολία της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και λυπάμαι που δεν είχατε τη διαύγεια -ή την ειλικρίνεια- να την πείτε με το όνομά της. Μετά την έγκριση της συνθήκης της Λισαβόνας, διεξάγεται μια διαπάλη που αφορά την ερμηνεία της συνθήκης της Λισαβόνας. Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότερες κυβερνήσεις δεν είχαν καν διαβάσει τη συνθήκη της Λισαβόνας. Μόλις λοιπόν εφαρμόστηκε, ανακάλυψαν πως η συνθήκη της Λισαβόνας στην πραγματικότητα ήταν ένα μέσο, ένα εργαλείο για την «κοινοτικοποίηση» των ευρωπαϊκών πολιτικών. Και η διαπάλη που ακολούθησε, που την είδαμε στις διπλωματικές υπηρεσίες, την είδαμε στα θέματα της ρύθμισης της οικονομίας, τη βλέπουμε σε όλες τις συζητήσεις μας, φτάνουμε πάντα στο ίδιο σημείο, που είναι το ακόλουθο: θα πρέπει άραγε να έχουμε μια Ευρώπη διακυβερνητική η μια Ευρώπη κοινοτική; Αυτό ειπώθηκε έτσι κι εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της συζήτησης. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σήμερα.

Αυτό που ονειρεύομαι, είναι η «ευρωπαϊκή επιτροπή» (Κομισιόν) να το αναγνωρίσει αυτό, δημόσια! Να πει πως τούτη τη στιγμή διεξάγεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς μια πολιτική διαμάχη, που αφορά την ερμηνεία της συνθήκης της Λισαβόνας και αυτό έχει επιπτώσεις στις πολιτικές της ΕΕ. Ας μάθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες αυτό που εμείς ήδη γνωρίζουμε, που το νιώθουμε σε όλες μας τις θεσμικές συζητήσεις! Αλλά περί αυτού, κ. Μπαρόζο (Barroso), δεν είπατε τίποτα.
Η απουσία της Κομισιόν
Κι έτσι φθάνω στη δεύτερη διαπίστωσή μου: η παρούσα Κομισιόν, όσον αφορά τις γενικές της διακηρύξεις, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης! Κάνει τις ωραιότερες δηλώσεις! Όταν όμως πρόκειται να μιλήσει επί του συγκεκριμένου, να ασχοληθεί με μια κατάσταση που απειλεί κάποιο κράτος-μέλος, να κατονομάσει κάτι ή κάποιον, μια κυβέρνηση, π.χ. εκεί είστε πρωταθλητές της μουγγαμάρας! Είστε ανύπαρκτοι! Και μπορώ να σας δώσω ένα σωρό παραδείγματα.

1ο παράδειγμα: πιέσεις προς την Ελλάδα να συνεχιστεί το εξοπλιστικό της πρόγραμμα παρά το πρόγραμμα λιτότητας!

Επανέρχομαι στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι πάντες γνωρίζουμε πως γνωρίζατε εδώ και χρόνια, πριν ξεσπάσει η κρίση, δύο, τρία χρόνια πριν, υπήρχαν εκθέσεις, που βρίσκονται στα συρτάρια σας, πως γνωρίζατε λοιπόν πως η κατάσταση στην Ελλάδα ξέφευγε εκτός ελέγχου: δεν κάνατε καμία επίσημη δήλωση! Πηγαίνατε στην εκκλησία, προσευχόσαστε, και νομίζατε πως δια της προσευχής θα λύνονταν τα προβλήματα της Ελλάδας. Αλλά αυτό δε συνέβη! Και στη συνέχεια, υποστηρίξατε -κι εμείς κατά πλειοψηφία στηρίξαμε- την άσκηση μιας απίστευτης πίεσης στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, που έκανε σφάλματα, όπως έκαναν κι οι ελληνικές ελίτ. Αλλά κ. Μπαρόζο, την ίδια στιγμή που ασκούμε τόση πίεση στον ελληνικό λαό, δε σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως σήμερα, τον Αύγουστο, έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των μεγάλων εξοπλιστικών ομίλων της Γαλλίας και της Γερμανίας, ώστε να συνεχιστούν οι πωλήσεις όπλων! Εταιρείες εξοπλισμών και Ελλάδα! Έχουμε τρελαθεί εντελώς! Το έχω πει τρεις φορές, τέσσερις, αλλά αναρωτιέμαι αν θα κάνουμε κάτι γι' αυτό!

Οι εξοπλισμοί συμβάλουν στο δημοσιονομικό άχθος της Ελλάδας
Γνωρίζετε πόσα χρήματα έχει δαπανήσει η Ελλάδα για εξοπλισμούς την τελευταία δεκαετία; Γνωρίζετε τους αριθμούς: 50 δισεκατομμύρια ευρώ, σε δέκα χρόνια δαπάνησε η Ελλάδα! Κ. Μπαρόζο, το ξέρετε αυτό... Ένα από τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι ακριβώς αυτή η κατάσταση, που συνδέεται με ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, με τον εθνικισμό και με τη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πού είναι οι σχετικές πρωτοβουλίες της Κομισιόν; Που είναι η παρέμβαση της Ευρώπης ώστε ακριβώς, μέσω της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας να μπει ένα τέλος σε αυτή την χαζή διαμάχη που κοστίζει δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό για το τίποτα ή μάλλον για να αγοράζει η Ελλάδα τα όπλα που είναι πια άχρηστα στη Γαλλία και τη Γερμανία για τους δικούς τους στρατούς; Πανέξυπνο! Συγχαρητήρια!
2ο παράδειγμα: δίωξη των Ρομ από τη Γαλλία κατά παραβίαση των ευρωπαϊκών συνθηκών
'Αλλο ένα παράδειγμα, κ. Μπαρόζο, της μη-παρέμβασης της Κομισιόν σας, που το ανάφερε ήδη ο Γκι Φερχόφσταντ. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους αθιγγάνους (Ρομ) είναι στην πραγματικότητα το απόλυτο τεστ για την αξιοπιστία της «χάρτας των βασικών δικαιωμάτων», χάρτας που συμπεριλαμβάνεται στη συνθήκη της Λισαβόνας! Θα επαναλάβω το ηθικό και φιλοσοφικό αξίωμα του Αλμπέρ Καμί (Albert Camus): «η δημοκρατία, είναι η υπεράσπιση των μειονοτήτων και όχι απλά η υλοποίηση της βούλησης της πλειοψηφίας»! Μήπως η Κομισιόν έχει πάλι κάποια σχετική έκθεση στα συρτάρια της; Μα πείτε δημοσίως πως αυτά που κάνει η Γαλλία παραβιάζουν τις ευρωπαϊκές συνθήκες! Είναι -επιτέλους!- απλό να το πείτε, να το ξεστομίσετε!

3ο παράδειγμα: η περιβαλλοντική έκλειψη της Ευρώπης

Θα σας δώσω κι άλλο ένα παράδειγμα της σιωπής σας. Αναφερθήκατε στην οικονομία, την ανεργία... Αναφερθήκατε στην ανάπτυξη. Δεν είπατε μια λέξη για την αναγκαία αλλαγή του χαρακτήρα αυτής της ανάπτυξης. Ούτε μια λέξη για το πώς η οικολογική καταστροφή, η κλιματική υποβάθμιση, μας υποχρεώνουν να επανεξετάσουμε την αντίληψή μας περί της ανάπτυξης. Τίποτα, στο σημείο αυτό!
Δεν αναφερθήκατε στο Κανκούν. Είμαστε τρεις μήνες πριν τη σύνοδο του Κανκούν, κι ούτε μια λέξη για το γεγονός πως, αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι όσον αφορά την κλιματική υποβάθμιση, θα πρέπει να επανέρθουμε στο στόχο της μείωσης κατά 30% των εκπομπών CO2, που βρίσκεται στην αιχμή, ακριβώς, της συζήτησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αλλά κι εδώ, κύριε πρόεδρε, είστε απών. Πράγμα που μου δίνει την ευκαιρία να σας πω πώς είσθε ο απών πρόεδρος μια Ευρώπης που χρειάζεται έναν πρόεδρο! Να το πρόβλημά μας, να ποια είναι «η κατάσταση της Ένωσης».
Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντάς σας ένα πράγμα (μην κοιτάτε το ρολόι σας, έχω ακόμα τρία λεπτά ομιλίας. Ξέρω είναι ενοχλητικό, αλλά έτσι είναι η ζωή! Μη χαχανίζετε, να είστε σοβαρός!): επί παραδείγματι μιλήσατε για επενδύσεις. Η οικοδομή στην Ευρώπη παράγει το 40% των εκπομπών CO2. Δημιουργήστε, με τα ευρωομόλογά σας, ένα ευρωπαϊκό ενεργειακό ταμείο. Θέστε στη διάθεση των ευρωπαϊκών πόλεων τη δυνατότητα να ανανεωθεί το κτιριακό απόθεμα σε ολόκληρη την Ευρώπη... Μην το κάνετε αυτό με τις κυβερνήσεις, γιατί αυτές είναι ανίκανες να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο.

Αυτό είναι το μήνυμά μου: διεξάγεται στην Ευρώπη σήμερα μια μεγάλη συζήτηση για το αν χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις. Εγώ, κ. Μπαρόζο, σας λέω: προσκαλέστε τον Κέινς (Keynes) στις Βρυξέλλες! Οι δημόσιες επενδύσεις σήμερα πρέπει να είναι επενδύσεις ευρωπαϊκές, που να αποσκοπούν στον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας μας! Το κατανοείτε αυτό άραγε, κ. Μπαρόζο; Αν ναι, ελπίζω στην επόμενη ομιλία σας για την Ευρώπη, να μας αποδείξετε πως έχετε συνειδητοποιήσει πως δεν βρισκόμαστε πια στη δεκαετία του '70, αλλά σε μια άλλη εποχή, κι αντιμετωπίζουμε οικονομική και οικολογική κρίση. Και για να τελειώσω, επιτρέψτε μου να σας δώσω έναν μόνο αριθμό, να τον σκεφτείτε: οι απώλειες λόγω της κρίσης ήταν 50 τρις ευρώ. Όσο δηλαδή με τους σημερινούς ρυθμούς θα δαπανήσουμε για αναπτυξιακή βοήθεια στον τρίτο κόσμο σε... πέντε αιώνες! Όσο... εκατομμύρια σχολεία στην Αφρική... Να ποια είναι επίσης η κατάσταση του κόσμου σήμερα...

Σας ευχαριστώ...

Ο Daniel Cohn-Bendit είναι ευρωβουλευτής του «ευρωπαϊκού πράσινου κόμματος»
πηγή: http://www.ppol.gr/

“Άνετος” ο πρωθυπουργός στο Όσλο για τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα

Πολύ άνετος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που έιχε στο Όσλο με τον επικεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Χουάν Σομάβια και την πρωθυπουργό της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σιρλιφ. Ειδικά στο θέμα των διαδηλώσεων που κατά καιρούς πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

“Οι διαδηλώσεις αποτελούν μέρος της δημοκρατίας μας, ίσως και εγώ να ήμουν με τους διαδηλωτές» είπε ο κος Παπανδρέου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κάποιες φορές τα ΜΜΕ διογκώνουν ορισμένες πλευρές των διαδηλώσεων.

Όχι απλά άνετος δηλαδή, αλλά αδιάφορος. Ας γίνονται διαδηλώσεις, η κυβέρνηση ούτε τις λαμβάνει υπόψη της. Μη σου πω ότι παρακαλάει να γίνονται απεργίες, να μην πληρώνει το κράτος μεροκάματα… Αυτή είναι η δημοκρατία, όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός μας: Ο κόσμος να διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης, να κάνει διαδηλώσεις, και η κυβέρνηση να κωφεύει… Μάλλον είχε δηλώσει ασθένεια στο πανεπιστήμιο που σπούδασε, όταν  δίδασκαν το κεφάλαιο περί δημοκρατίας, στο μάθημα της Πολιτικής Κοινωνιολογίας …

Απογειώθηκε το Οικογενειακό Καλάθι

clip_image002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αθήνα/ 13 / 09 /2010             ΑΠ -125

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2072,44 ευρώ τον Αύγουστο-2010 σε σχέση με τον Αύγουστο -2009 που κόστιζε 1962,77ευρώ, έχουμε μία αύξηση 109,67 ευρώ , ποσοστό 6% .

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν

α) 20% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’,

β) 17% της ομάδας ‘’ Μεταφορές

γ) 8% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’,

δ) Κατά 4% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες ‘’

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Ομάδες αγαθών και υπηρεσιών

2009/07

2010/07

Διαφορά

%

1. Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά

341,74

349,18

7,44

2%

2 Αλκοολούχα ποτά και καπνός

86,65

103,55

16,90

20%

3 Ένδυση και υπόδηση

149,77

150,69

0,92

1%

4 Στέγαση

219,94

237,90

17,96

8%

5.Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες

141,08

142,30

1,23

1%

6.Υγεία

143,39

145,12

1,73

1%

7 Μεταφορές

240,80

281,12

40,32

17%

8 Επικοινωνίες

78,69

82,02

3,33

4%

9 Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες

95,50

96,35

0,85

1%

10. Εκπαίδευση

59,45

61,24

1,79

3%

11 Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια

196,55

203,25

6,71

3%

12 Άλλα αγαθά και υπηρεσίες

209,91

218,34

8,44

4%

ΣΥΝΟΛΟ

1962,77

2072,44

109,67

6%

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες Πρόεδρος Βασίλης Λύγκας κιν 6944743962

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στο Δημαρχείο Ηρακλείου για το πάρκο Γεωργιάδη.

logia1
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Λότζια, που έχει διοργανώσει η “Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Πάρκου Γεωργιάδη” . Ο κόσμος έχει μαζευτεί στο προαύλιο του Δημαρχείου Ηρακλείου, ενώ απ’ έξω συγκεντρώνονται υπογραφές για να μην καταστραφεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το πάρκο, από τη δημιουργία του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.
Σε λίγη ώρα αναμένεται το Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσει τις Αποφάσεις της Επιτροπής κυκλοφορίας της πόλης του Ηρακλείου, και της δημαρχιακής επιτροπής, που εγκρίνουν τη μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων της κατασκευής του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, κάνοντας ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου.

Ανακοινώθηκε το πλαφόν στα καύσιμα. Αντιδράσεις από τους πρατηριούχους στο Ηράκλειο

image Τό ‘πε και τό ‘κανε η κυβέρνηση…Στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα προκειμένου να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις με αφορμή την αυξημένη ζήτηση εξαιτίας της απεργίας των βυτιοφορέων, προχώρησε σήμερα το πρωί.
Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πλαφόν ορίστηκε στα 1,473 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και 1,701 ευρώ για την 100 οκτανίων (βενζίνη LRP 1,561, πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο).Για την Κρήτη οι τιμές έχουν ως εξής:  1,545 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και 1,745 ευρώ για την 100 οκτανίων (βενζίνη LRP 1,605, πετρέλαιο κίνησης 1,326 ευρώ το λίτρο) .  Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για επτά ημέρες, οπότε θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών.
Παράλληλα ανακοινώθηκαν αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες:

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

image Το 87% των βιβλίων θα βρεθούν στα χέρια των μαθητών, από την πρώτη μέρα.

Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές θα αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος στα 15.500 σχολεία όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπε ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645, χωρίς όμως ωστόσο αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ανησυχούν ότι οι ελλείψεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.

Η υπουργός Παιδείας πάντως έχει επισημάνει ότι σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν αυτά τα κονδύλια. Επίσης διαβεβαίωσε ότι το 87% των βιβλίων θα είναι από σήμερα στα χέρια των μαθητών ενώ και όσα θα λείπουν θα είναι λιγοστά ή θα τα πάρουν οι μαθητές με καθυστέρηση λίγων ημερών.

πηγή: καθημερινή

Πλαφόν κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα.Με βυτιοφόρα των εταιριών ο ανεφοδιασμός.

image Ανώτατη τιμή πώλησης στα καύσιμα επέβαλλε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αυτό των Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προκειμένου να παταχθεί η αισχροκέρδεια εις βάρος των καταναλωτών, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Αρκετά πρατήρια «στέγνωσαν» από απλή αμόλυβδη βενζίνη χθες, ωστόσο η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών εκτιμά πως δεν υπάρξει πρόβλημα ανεφοδιασμού, αφού τα βυτιοφόρα των εταιριών θα λειτουργήσουν κανονικά. Από την επαρχία δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ανεφοδιασμού καυσίμων μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ .

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών των ΗΠΑ μετά από 16 χρόνια

Οι ΗΠΑ αναδείχτηκαν πριν από λίγο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Μουντομπάσκετ που φιλοξένησε η Τουρκία. Στον τελικό απέναντι στη διοργανώτρια χώρα η Αμερικάνικη ομάδα έκανε περίπατο, κέρδισε με 64-81 και ανέβηκε στην κορυφή του μπασκετικού κόσμου μετά από 16 χρόνια. Τελευταία φορά είχε κερδίσει χρυσό μεταλλείο στο μουντομπάσκετ του Τορόντο, το 1994. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Τουρκία, ενώ τρίτη χώρα στον κόσμο αναδείχτηκε η Λιθουανία, που κέρδισε τη Σερβία στο μικρό τελικό με σκορ 99-88.

Εκτός Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ η Εθνική Ανδρών (βίντεο)

DSC02316 Την ήττα με 3-2 σετ γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών από την Τουρκία στην πόλη του Ηρακλείου, με τους φιλοξενούμενους να προκρίνονται στο ευρωπαϊκό του 2011. Η Τουρκική ομάδα ήταν καλύτερη στα 2 πρώτα σετ ενώ η εθνική μας ανέκαμψε στα 2 επόμενα, αφού όμως είχε κριθεί ήδη η πρόκριση.

Τα σετ: 15-25,21-25,25-20,25-18,11-15

Ο κόσμος του Ηρακλείου στάθηκε δίπλα στην εθνική μας ομάδα, όμως αυτό δεν έφτασε να της χαρίσει την πρόκριση…Πάντως φαντάζομαι ότι η Εθνική μας ομάδα θα προτιμήσει και στο μέλλον την πόλη του Ηρακλείου για τους αγώνες της, αφού ο κόσμος είναι δεμένος με το άθλημα αυτό, και η διοργάνωση στις 2 τελευταίες παρουσίες της εθνικής στο κλειστό γυμναστήριο στα “Δυο Αοράκια” ήταν άψογη.

Δείτε τα τελευταία  λεπτά του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί.

Δεν δίνουν... λογαριασμό για τη Siemens!!!

Αυτοί οι πολιτικοί βρε παιδί μου έχουν γίνει πολύ προβλέψιμοι πλέον… Μπορούμε να φανταστούμε όλες τους τις κινήσεις!!

Προ μηνών (18-6-2010)  είχα γράψει στο blog σχετικά με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της siemens.. Μάλιστα, μια εβδομάδα μετά (24-6-2010), είχα αναφερθεί και πάλι στο ίδιο θέμα , επισημαίνοντας ότι ανοίγουν λογαριασμοί, αλλά όχι πολιτικών προσώπων, αλλά των υπολοίπων εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

Σήμερα, με ρεπορτάζ του, ΤΟ ΒΗΜΑ έρχεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό. οι κύριοι Γ. Αλογοσκούφης , Γ. Βουλγαράκης , και Χρ. Μαρκογιαννάκης αρνούνται να δώσουν την στοιχεία για την αναλυτική κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών στους ορκωτούς λογιστές που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα του «πόθεν έσχες» των πολιτικών και πλαισιώνουν την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο ΒΗΜΑ .

Εντύπωση όμως μου κάνει που στο άρθρο αυτό δε γίνεται λόγος καθόλου για τα πράσινα στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, παρά μόνο για τους κους Νίκο Χριστοδουλάκη και Χρήστο Βερελή. Οι υπόλοιποι είναι οι κύριοι Γιάννος Παπαντωνίου, Άκης Τσοχατζόπουλος και Τάσος Μαντέλης, τους οποίους φαίνεται ότι δε γνωρίζει ο δημοσιογράφος ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο….

Κρατάτε και λίγο τα προσχήματα βρε παιδιά!!!! Σας διαβάζει και κόσμος (μέχρι πότε δεν ξέρω)!!!

Θα φορεθεί πολύ φέτος…

papandreoy-shoehat

Οι αλήθειες, τα ψέματα και οι παραλήψεις στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΔΕΘΟ πρωθυπουργός μίλησε… Πολλοί περίμεναν αυτή την ομιλία, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης… Άλλοι από περιέργεια (τι μπορεί να πει άραγε;), άλλοι από προσμονή (μήπως ανακοινώσει παροχές), κι άλλοι από φόβο (μήπως ανακοινώσει πρόσθετες περικοπές και μέτρα)... Στην πολυαναμενόμενη αυτή ομιλία, ακούστηκαν κάποιες αλήθειες και κάποια ψέματα. Και κάποια πράγματα παραλήφθηκαν εντέχνως…