ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Σφυροκόπημα» σε διακινητές παιδικής πορνογραφίας


Στη σύλληψη 18 ατόμων και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος άλλων 177, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από τετράμηνη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα».
Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, διαπιστώθηκε παγκοσμίως η εμπλοκή χρηστών του Ιντερνετ από 170 χώρες σε 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ όσον αφορά στη χώρα μας διαπιστώθηκε η εμπλοκή (προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας) 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών.
Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 177 χρήστες Ιντερνετ να έχουν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από την Αττική, την Κρήτη...,

4α Απολλώνια 2010- Για τα παιδιά της Αφρικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΓΟΥΡΝΕΣ Δ. ΓΟΥΒΩΝ

Ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, o Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, ο Ρ.Ο.Ηρακλείου, ο Ρ.Ο.Χανίων με την συμπαράσταση του Δήμου Γουβών, ΔΟΝΑΓ, και ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και από ώρα 10.30 τα “4α ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ 2010”, κοινωνική- φιλανθρωπική –αθλητική εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά της Αφρικής στις Γούρνες του Δήμου Γουβών έμπροσθεν του ενυδρείου Κρήτης cretaquarium.

Αγωνίσματα:
1. Τρίαθλο (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο),
2. Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10 χλμ,
3. Πεζοπορία 6 χλμ,
4. Κρητικό Βόλι,
5. Άλμα εις μήκος στην άμμο,
6. Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά,
7. Σκάκι

Οργανωτική Επιτροπή:
Πεπονάκης Μύρων (αθλητής Ο.Υ.Κ.), κιν. 697 7577 698
Τυλλιανάκη Δήμητρα (αθλήτρια Ο.Υ.Κ.), 2810 242 279, κιν. 6932 384 288
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΑΝΤΑΤΟΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, τηλ.: 697.28.65.015

"Βρέχει" νομοσχέδια... κατ’ εντολή του Μνημονίου

Νέος αναπτυξιακός νόμος, νομοσχέδιο fast-track επενδύσεων, αναθεώρηση των συμπράξεων με ιδιώτες, σχέδιο αναδιάρθρωσης ΑΤΕ, πόρισμα για τις κρατικές τράπεζες, φορολογικό νομοσχέδιο και απελευθέρωση αγοράς υπηρεσιών, είναι μερικά μόνο από τα «ανοικτά» μέτωπα της κυβέρνησης.
Δεν έχει συμμορφωθεί με την υποχρέωσή της έναντι του Μνημονίου να ολοκληρώσει τους νόμους και τις παρεμβάσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου και τώρα... τρέχει να προλάβει τον έλεγχο της Τρόικας.
Η τελική κρίση θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου, αλλά αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν το αργότερο έως το τέλος του μήνα. Τότε η Αθήνα θα πρέπει να στείλει στην Τρόικα την έκθεσή προόδου της.
Θα περιλαμβάνει...

Διαγωνισμοί ΒΙΠΑ Καστελίου

Αναγνώστης μας έστειλε με email το παρακάτω απόσπασμα από το ενημερωτικό δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τεύχος 2598 σελίδα 12) , που αφορά σε διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών Τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο, είναι παράτυποι και πρέπει να ακυρωθούν. Επειδή δεν έχουμε γνώση του θέματος, παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο-επιστολή του ΤΕΕ- Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, και περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες υπό μορφή σχολίων ή email από όποιον γνωρίζει κάτι παραπάνω.

TEE_KASTELI

ΙΚΑ : Ίδρυμα Κοινωνικής Αναλγησίας !!!

ika Απίστευτο!! Το Ίδρυμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ Ασφαλίσεων, που μάλλον μετά και από αυτό θα πρέπει ν’ αλλάξει ονομασία (άλλωστε οι μετονομασίες είναι το δυνατό σημείο της κυβέρνησης), απάντησε σε αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για χορήγηση ειδικών παπουτσιών στα μέλη της, ότι ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΣ!!!

“Η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα”, αναφέρεται στην απαντητική επιστολή του ΙΚΑ. Μάλιστα, στην ίδια επιστολή συμπεριλαμβάνονται και οι μαθηματικοί υπολογισμοί, βάσει των οποίων έχει καταλήξει η επιτροπή στο συμπέρασμα αυτό!!!

Και ρωτώ: αυτή η επιτροπή απαρτίζεται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;; Από πότε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη αρτιμέλεια υπολογίζεται σε ευρώ;;;  Είναι δυνατόν να λένε σε κάποιον να κόψει το πόδι του 2 ή 3 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι πιθανολογούν ότι θα γίνει, επειδή κοστίζει λιγότερο από τη θεραπεία; Σε ποια χώρα ζούμε βρε παιδιά;

Όταν η κυβέρνηση μιλούσε για περιΚΟΠΕΣ, δεν είχα καταλάβει ότι κυριολεκτούσε… Όπως επίσης δεν είχα καταλάβει τόσα χρόνια που πληρώνω εισφορές για το ΙΚΑ και εγώ αλλά και ο εργοδότης μου, ότι το ΙΚΑ θα επιλέγει να μου χορηγεί μόνο ότι είναι συμφέρον για το Κράτος, αλλιώς θα με αφήνει να πεθάνω μια ώρα αρχύτερα, αβοήθητο… Υπό αυτούς τους όρους, ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ.: την επιστολή - απάντηση του ΙΚΑ, την υπογράφει κάποια προϊσταμένη, που ονομάζετε Μαρία - Ελένη ΧΑΡΟΥ… Μήπως θέλει να πει τίποτα περισσότερο σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται;;;

Αναγνώστης: Το “νέο φρούτο” των δημοτικών εκλογών …

portokali Ένα νέο <<φρούτο>> παρατηρείται στις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν.
Αρκετά άτομα τα οποία παραπονιούνται για την πολιτική Γ.Α.Π.,που τον κριτικάρουν ή ακόμα και τον εξυβρίζουν, γίνονται παρατρεχάμενοι ή “θεραπαινίδες” υποψήφιων δημαρχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!
Εάν τους ρωτήσεις : “ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ” ;; , σου απαντούν ότι… “Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ....ΚΑΛΟΣ” , ή “ΑΛΛΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ”!!!
“ΚΑΛΟΣ” σε ένα κόμμα που ρήμαξε την Ελλάδα!
Τεραστία η αθλιότητα ορισμένων....

Δημήτρης, αναγνώστης.

Τι Ψινάκης, τι Μαχλάς…

Διαβάζω σήμερα πρωί –πρωί , ίσα που έχω ξυπνήσει, ότι κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ καλοκοιτάζουν το Μαχλά, για να τον εντάξουν είτε στο ψηφοδέλτιο του Κουράκη για το Δήμο Ηρακλείου , είτε σε αυτό του Αρναουτάκη για την περιφέρεια Κρήτης, και μου έρχεται αναγούλα…  Μάλιστα δέχεται λέει “ασφυκτικές πιέσεις” από τον ίδιο το Κουράκη, αλλά και από τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη…
ΒΡΕ ΔΕ ΣΟΒΑΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ‘ΓΩ ;
Αντί να ψάξουν να βρουν αξιόλογα άτομα που θα ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης και του νησιού, συνεχίζουν τη συνταγή του παρελθόντος, που οδήγησε τη χώρα σε κρίση δανεισμού, αλλά κυρίως σε κρίση αρχών και θεσμών: μοναδικό κριτήριο για τους κομματικούς άρχοντες είναι η αναγνωρισιμότητα και το πόσους ψήφους μπορεί να φέρει ο εν δυνάμει υποψήφιος!!! Αυτό στους μικρούς δήμους μεταφράζεται σε υποψήφιους με … μεγάλο σόι, ενώ στους μεγάλους και στις περιφέρειες σε υποψήφιους με … τηλεοπτική ή ποδοσφαιρική παρουσία!!!
Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής είναι γεγονός. Όπως επίσης και η...

Ηράκλειο: Μια Αδιάφθορη Κοινωνία

Η ελληνική κοινή γνώμη δείχνει επιτέλους να ξυπνά απ’ τον λήθαργο δεκαετιών. Σοκαρισμένοι από τον –ακόμη υπαρκτό- κίνδυνο της χρεοκοπίας και τις σαρωτικές αλλαγές που συντελούνται στη χώρα μετά την άφιξη της «τρόικας», αρχίσαμε τουλάχιστον να αναρωτιόμαστε: «πως φθάσαμε έως εδώ»; Μπορεί στην παρούσα φάση να ξεχειλίζει η τυφλή οργή εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολιτευομένων αλλά και των... εν γένει πλουσίων, μπορεί να αδυνατούμε ακόμα να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης μας ως πολίτες-ψηφοφόροι για την κατάντια του τόπου και να απεκδυόμαστε των ευθυνών μας, χρησιμοποιώντας εύκολα συνθήματα του τύπου: «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», είναι όμως γεγονός ότι... ξυπνήσαμε.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Oπλοκατοχή στην Κρήτη: Ούζι με 1.500 ευρώ, Καλάσνικοφ με 3.000 ευρώ



Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, η οπλοκατοχή εξακολουθεί να ανθεί στην Κρήτη, όπως διαπιστώθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη.

Μάγκνουμ 45άρια, οπλοπολυβόλα ούζι και Καλάσνικοφ εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Κρήτη και μπορεί οποιοσδήποτε να τα προμηθευτεί αν διαθέσει από 1.500 ως 3.000 ευρώ. Παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις όλων όσοι διατέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, η παράνομη οπλοκατοχή συνεχίζει να ανθεί, όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκλήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Εξακολουθεί να είναι τόσο εύκολη η οπλοκατοχή στην Κρήτη;» ρώτησαν οι νεοφώτιστοι σύμβουλοι στο υπουργείο. Η απάντηση ήταν: «Ναι, αφού δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα για να σταματήσει η παράνομη εμπορία όπλων και πυρομαχικών στη Μεγαλόνησο» .

Είναι τόσο ανίΔΕΗ η Μπιρμπίλη;

Μα καλά, τόσο ανίΔΕΗ είναι αυτή η Μπιρμπίλη; Τόσο ανίκανοι είναι πια στην κυβέρνηση να πιάσουν τον παλμό του κόσμου; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ; Και ειδικά με τις ΑΔΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, που επιβαρύνουν περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες;
Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε γι’ άλλη μια φορά… Ανακοινώθηκε το νέο τιμολόγιο της ΔΕΗ, που θα ισχύσει από το 2011. Πολλοί οι χαμένοι, ελάχιστοι οι κερδισμένοι από αυτό. Πιο αναλυτικά...

Ικανοποιητική η συμμετοχή στη χθεσινή απεργία λέει η ΑΔΕΔΥ

Σημαντική, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ , ήταν η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔY χθες 7 Οκτωβρίου, με βασικό αίτημα την «ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του Μνημονίου», το ασφαλιστικό, και τις αρχές με τις οποίες θα συνταχθεί το ενιαίο μισθολόγιο.   Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 67%. 

image Και σε τοπικό επίπεδο (Ηράκλειο) κινήθηκε σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες πήραν μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στην Περιφέρεια Κρήτης. Βέβαια η συμμετοχή θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, αλλά, όπως είχα πληροφορηθεί από διάφορες υπηρεσίες, δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση  “πρόσωπο με πρόσωπο” από τους συνδικαλιστές στους υπαλλήλους. Επειδή όμως φέτος τα πράγματα προβλέπονται δύσκολα για όλους, κι ένα παραπάνω για τους δημοσίους υπαλλήλους, καλό θα είναι οι συνδικαλιστές να έρθουν πιο κοντά στον εργαζόμενο, και να μη τον θυμούνται μόνο παραμονές των συνδικαλιστικών εκλογών…

“4” , όχι του Παπακαλιάτη, αλλά του Αρναουτάκη

image Το σήριαλ των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Σταύρου Αρναουτάκη για την Κρήτη έληξε προχτές το βράδυ. Για την ακρίβεια, δεν έληξε ακριβώς, αλλά τελείωσε ο πρώτος κύκλος.
Με την παρακάτω ανακοίνωση από το γραφείο του υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχη, έγιναν γνωστά τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών: «Μετά από απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Κινήματος, ορίστηκαν ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης οι εξής: στο νομό Χανίων ο Απόστολος Βουλγαράκης, στο νομό Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, στο νομό Ηρακλείου ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης και στο νομό Λασιθίου ο Νίκος Καστρινάκης».
Μέχρι να καταλήξουν όμως οι Πασόκοι στα ονόματα αυτά, παίχτηκαν πολλά παιχνίδια στο παρασκήνιο, και πολλά πάρε δώσε, απ’ ότι μπορούμε να συμπεράνουμε.Για παράδειγμα..,

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παρακαλάμε για βροχή, κι όταν βρέχει…. πλημυρίζουμε και ψάχνουμε για φαναράκια !!!

Τόσο καιρό τώρα όλη η Κρήτη παρακαλούσε να βρέξει, να ποτιστεί λίγο η γης, να έχουμε και νεράκι να πίνουμε τα καλοκαίρια … Με την πρώτη βροχή όμως, είχαμε τα γνωστά φαινόμενα στο Ηράκλειο : κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους, διακοπές ρεύματος, σπίτια να πλημυρίζουν και να τρέχει η πυροσβεστική , φρεάτια να ξεχειλίζουν…

Βέβαια δεν πρόκειται περί απλής βροχής, αλλά για καταιγίδα. Όμως αυτό δεν απαλλάσσει τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις ευθύνες τους. Είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους να καθαρίσουν τα φρεάτια. Όσο για τη ΔΕΗ, μόνο να βάζει αυξήσεις στα τιμολόγια ξέρει!! Να κατασκευάζει ΣΤΕΓΑΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ όπως υποχρεούται, δεν ξέρει!! Με την πρώτη βροχή κάθε χρόνο, αλλά και μέσα στο χειμώνα, έχουμε διακοπές ρεύματος!! Πάνω από μία ώρα έμειναν χωρίς ρεύμα περιοχές όπως την ΒΙΠΕ, την Εθνικής Αντιστάσεως , από Καρτερό μέχρι Κοκκίνη , και από Παραλιακή μέχρι τη Λ. Δημοκρατίας. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!

Όσο για το βράδυ, καλό είναι να έχετε κοντά σας κανένα φακό, ή κανένα φαναράκι.. Γιατί αν συνεχίσει να βρέχει όπως δείχνει, το πιο πιθανό είναι να χρειαστούν!!

Σχόλιο αναγνώστη για τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο…

Ελπίζω να απαλλαγούμε από τη χούντα του Κουράκη στις εκλογές.
Αυτό βέβαια μου μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο διότι με αυτά που έβλεπα στις ειδήσεις χθες προβλέπω να πάρει πάλι κανά 70%. Τι στο καλό διαπλοκή έχει στήσει και έχει πάρει με το μέρος του και νεοδημοκράτες (είναι νούμερα βέβαια και αυτοί π.χ. Μπότη Μαθιουδάκη ...).

Επίσης το "αντίπαλο δέος" που λέγεται Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ήττα της. Δεν δείχνει να πολυενδιαφέρεται για το Δήμο Ηρακλείου και ακόμη δεν έχει καταλήξει στον υποψήφιο. Θα είναι λέει μάλλον κάποιος Βιδάκης που όπως αντιλαμβάνομαι
τον κατεβάζουν έτσι απλά για να κατεβάσουν κάποιον. 

Επίσης άλλο "περίεργο" που είδα χθες που ήταν από τις λίγες φορές που είδα ειδήσεις στην τηλεόραση. Το MEGA είχε θέμα στο δελτίο ειδήσεών του την παρουσίαση της υποψηφιότητας Κουράκη. Γενικά τα αθηναϊκά κανάλια μας έχουν χεσμένους (συγγνώμη για την έκφραση) εδώ κάτω. Μόνο με κάτι Ζωνιανά ασχολούνται για θεαματικότητα. Πώς γίνεται λοιπόν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα Κουράκη; Αν αυτό δε λέγεται διαπλοκή τότε τι είναι;


Φιλικούς χαιρετισμούς, Γιάννης, αναγνώστης.


Υ.Γ. Βρίσκουμε τους εαυτούς μας να μιλάμε για το ποιον κατεβάζει το κάθε κόμμα στις δημοτικές εκλογές και ενώ θα έπρεπε να απαγορεύεται τα κόμματα να έχουν σχέση με αυτές.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αύριο ΠΕΜΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10:00 το πρωί, απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας

Με κύριο σημείο αιχμής την ανατροπή του μνημονίου και της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων που έχει αποφέρει (μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα),  λουκέτο αναμένεται να βάλουν αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα όλης της χώρας.

Την ημέρα της απεργίας καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις, διεκδικώντας τη δικαίωση και την κατάργηση όλων των συμφωνιών που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή.

Στο Ηράκλειο, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Κι άλλη αναβολή (8η κατά σειρά) στη δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου. Κίνδυνος για παραγραφή αδικημάτων.

[xenia+irakl.jpg]Άλλη μια αναβολή πήρε σήμερα η δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου, την 8η κατά σειρά. Σε λίγο θα ξεπεράσει σε επεισόδια και τη Λάμψη του Φώσκολου!!!

Τι κρύβεται όμως πίσω από τόσες αναβολές;;; Τίποτα πλέον, καθώς τα πράγματα είναι φανερό που οδεύουν… Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένης και της “ανεξάρτητης δικαιοσύνης”, παίζουν με τους θεσμούς υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων…

Λόγω..υπέρβασης του χρόνου αναβλήθηκε και αυτή τη φορά η δίκη.. Και την προηγούμενη φορά, λόγω παρέλευσης του ωραρίου είχε αναβληθεί, και τότε μάλιστα οι δικαστές είχαν ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, ότι δε θα δώσουν δήθεν άλλη αναβολή!!! Το είδαμε σήμερα αυτό!! Αξιοσημείωτο μάλιστα (και ύποπτο) γεγονός είναι ότι άγνωστοι τηλεφώνησαν και προειδοποίησαν για την τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό Μέγαρο Χανίων το οποίο εκκενώθηκε μέχρι να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Έτσι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων… Τυχαίο; Μακάρι, αλλά οι 8 αναβολές της υπόθεσης σε οδηγούν να σκεφτείς ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ειδικά όταν κατηγορούμενοι είναι πολιτικοί, των οποίων τα ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ τέλος του χρόνου…

Θυμίζω ότι  34 άτομα διώκονται και παραπέμπονται σε δίκη για την «ύποπτη» κατεδάφιση του «Ξενία» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, το 2004 και τη βλάβη που αυτή επέφερε στο δημόσιο.Κατηγορούμενοι είναι  ο  (τότε και τώρα) περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Α. Καρούντζος, κατηγορείται ότι ζημίωσε εν γνώσει του το ελληνικό δημόσιο. Οι Καρούντζος και Χωμενίδης κατηγορούνται ότι συναποφάσισαν την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην κατεδάφισή του, χωρίς να ενημερωθεί ο ΕΟΤ, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης κατηγορείται ότι καθοδήγησε από πρόθεση τους δημοτικούς συμβούλους το Σεπτέμβριο του 2003, ώστε να αποφασίσουν την κατεδάφιση του κτιρίου και να υποπέσουν έτσι σε παράβαση καθήκοντος. Ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης αυτοδιοίκησης Ε. Τζουανάκης κατηγορείται ότι δεν μερίμνησε στην άσκηση νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Οκτωβρίου, κι εγώ δεν είμαι πλέον καθόλου σίγουρος ότι θα εκδικαστεί και τότε. Βαδίζουμε πρόσω ολοταχώς ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ…

ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ… ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, που διεκδικούν εκ νέου την ψήφο μας σε ένα μήνα…

Απεργία στο δημόσιο τομέα την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου-Τροποποιήσεις σε πτήσεις

image Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, αλλά και των ομοσπονδιών που είναι μέλη της. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, όπου η κυβέρνηση προτείνει τη διαδικασία της διαβούλευσης από τις αρχές του 2011 και η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων θέτει ως προϋπόθεση την υπογραφή ΣΣΕ και κοστολογημένη πρόταση από την κυβέρνηση.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ αμφισβητεί τα στοιχεία που δόθηκαν από τους υπουργούς για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και διεκδικεί αποκατάσταση των απωλειών στο εισόδημα από τις περικοπές στο 13ο και 14ο μισθό, ο βασικός μισθός να διαμορφωθεί στα 1300 ευρώ με παράλληλη ενσωμάτωση επιδομάτων. Μάλιστα κάνουν λόγο για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% από τις περικοπές που έγιναν στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, καθώς και για «κατασκευαστική αριθμητική» σε ότι αφορά το ύψος των επιδομάτων, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν φθάνει τα επτά δισεκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεντρώσεις στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
Αλλαγές στις πτήσεις
Η απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς και η ΟΣΥΠΑ, οδήγησε σε τροποποιήσεις των αεροπορικών δρομολογίων. Όπως ανακοινώθηκε από την Olympic Air ...

Προϋπολογισμός: ανεργία στο 15%, αλλά προβλέπονται 500 εκατομμύρια λιγότερο για επιδόματα ανεργίας!!

image Ένα απίστευτο στοιχείο περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή: η ανεργία προβλέπεται το 2011 να φτάσει στο 14,5% , και το 2012 στο 15 % (πολύ φιλόδοξους τους βρίσκω στο υπουργείο οικονομικών). Από την άλλη , στον πίνακα 2.2 με τα δημοσιονομικά μέτρα, προβλέπεται για το 2012 να υπάρξει εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας!!!
Το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε: ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 15% , ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!
Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι Ο ΜΑΓΟΣ ΣΑΝΚΑΡΑ!!!
Πως θα το επιτύχουν αυτό, μήπως μπορεί να μου πει κανείς; Αυτή τη στιγμή η ανεργία είναι (πάντα με στοιχεία της κυβέρνησης) στο 11,8 % , δηλαδή 594.000 άτομα. Το επίδομα ανεργίας αυτή τη στιγμή είναι 454 ευρώ, όποτε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι...

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αύριο (6 Οκτωβρίου) η εξ’ αναβολής δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου

Αύριο (6 Οκτωβρίου) αναμένετε να εκδικαστεί τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, η υπόθεση κατεδάφισης του Ξενία Ηρακλείου, στο εφετείο των Χανίων. Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη επτά φορές, αλλά όπως μου είπε άτομο που γνωρίζει την υπόθεση, “αύριο θα εκδικαστεί σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν άλλη αναβολή”.  Μένει να δούμε αν όντως συμβεί αυτό.

Θυμίζω ότι 34 άτομα διώκονται για την «ύποπτη» κατεδάφιση του «Ξενία» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, το 2004 και τη βλάβη που αυτή επέφερε στο δημόσιο.

Κατηγορούμενοι είναι  ο  (τότε και τώρα) περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους διωκόμενους είναι απιστία, παράβαση καθήκοντος, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελπίζω η δικαιοσύνη να κρίνει σωστά, και να μη ρίξει ευθύνη αποκλειστικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι έδρασαν κατόπιν πολιτικών εντολών και κατευθύνσεων. Και ελπίζω, έστω για μία φορά, οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, και να παραδεχτούν ότι με δικές τους εντολές και πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση. 

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα Λ. Δημοκρατίας… Είναι ανάγκη να κλείσουν 3 από τις 4 λωρίδες κυκλοφορίας;

image Βλέπω στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου το δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο “το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  τους  δημότες της πόλης μας ότι λόγω εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΗ και ανακατασκευή της νησίδας και των πεζοδρομίων στην Λ. Δημοκρατίας, δόθηκε άδεια  για την διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα της ανόδου και στην μια λωρίδα της καθόδου της παραπάνω οδού από  την οδό Χαρ. Τρικούπη έως την Λ. Γ. Παπανδρέου, από την Τετάρτη 6-10-2010 έως και την ολοκλήρωση των εργασιών.”
Μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι “η   κυκλοφορία των οχημάτων, κατά το χρονικό διάστημα των εργασιών θα διεξάγεται στην μια λωρίδα καθόδου προς κέντρο” , ενώ “η κίνηση των οχημάτων από το κέντρο προς Λ. Κνωσού και Ε.Ο για Χανιά και Άγιο Νικόλαο θα διεξάγεται από...

5η Οκτωβρίου 1582: η μέρα που..κατάπιε ο χρόνος!!

image Η 4η Οκτωβρίου 1582 ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου. Η αμέσως επόμενη ημέρα και 1η του Γρηγοριανού Ημερολογίου ήταν η 15η Οκτωβρίου. Οι ημέρες από τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 14 Οκτωβρίου «δεν υπήρξαν ποτέ», καθώς απαλείφτηκαν, προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο (αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γιατί έγινε αυτό, πατήστε εδώ ).

Αν πάντως εμείς οι νεώτεροι είχαμε μια τέτοια ευκαιρία, είμαι σίγουρος ότι η μέρα που θα διαγράφαμε από το ημερολόγιο και την ιστορία, θα ήταν η … 4η Οκτωβρίου του 2009 !!!

40χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του και τις φίλες της!

image Μια σοβαρή υπόθεση ερευνά αυτή την περίοδο η Εισαγγελία Ηρακλείου που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση τριών κοριτσιών, όπως καταγγέλλουν, από τον πατέρα της μιας. Με βάση τα όσα φρικιαστικά αναφέρονται στις καταθέσεις των τριών κοριτσιών, ο 40χρονος άρχισε να κακοποιεί σεξουαλικά την 18χρονη κόρη του σε ηλικία ένδεκα ετών. Φέρεται μάλιστα να …σκανδαλιζόταν ερωτικά και από την παρουσία των δύο φιλενάδων της κάθε φορά που την επισκέπτονταν στο σπίτι. Οι κοπέλες υποστηρίζουν ότι δεν μιλούσαν τόσα χρόνια από φόβο καθώς ο 40χρονος τις απειλούσε και τις τρομοκρατούσε. Η υπόθεση έφθασε στην Αστυνομία όταν η 18χρονη φοβούμενη για τη ζωή της, όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκε να αποκαλύψει στη μητέρα της όσα είχε υποστεί από τα παιδικά της χρόνια. Ο πατέρας της είχε «εκραγεί» επειδή είχε συνάψει δεσμό με αλλοδαπό και απειλούσε ότι θα την «κάψει ζωντανή». Οι δύο φίλες καταθέτουν ότι τις εξανάγκαζε να βλέπουν πορνοταινίες και ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά με διάφορες χειρονομίες και πράξεις.

Ο 40χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ασέλγησε σε βάρος της κόρης του και των φιλενάδων της, ωστόσο δεν αρνείται ότι «θαύμαζε τα κορμιά τους» και ότι «μία φορά όντως έβλεπε ταινία πορνό μπροστά τους».

πηγή: cretalive.gr

Το προσχέδιο…του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011 (κατεβάστε το) !!!

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού που από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπονται:

  • Έμμεσοι φόροι, δηλαδή φόροι στην κατανάλωση ύψους 34,76 δισ. ευρώ, αυξημένοι κατά 9,4% ή 3 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.

  • Έσοδα της τάξης των 19,32 δισ. ευρώ (αύξηση 10,2%) από την αύξηση του ΦΠΑ. Eξ αυτών τα 2,62 δισ. ευρώ αφορούν στις εισπράξεις από τον ΦΠA καυσίμων.

  • Έσοδα 965 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των ακινήτων, μετά και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

  • Έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, με έσοδα 1 δισ. ευρώ, έναντι 600 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στο μνημόνιο.
Αντίθετα, μειωμένες θα είναι οι μισθολογικές, λειτουργικές και οι καταναλωτικές δαπάνες αλλά και οι επιχορηγήσεις ασφαλιστικών οργανισμών .
Αυτό που είναι σημαντικό να τονίσουμε είναι ότι το συγκεκριμένο προσχέδιο προϋπολογισμού βασίζεται σε κάποιες ας πούμε  “παραδοχές” . Ποιες είναι αυτές;

Όπως είχε πει και ο Καρλ, τα αφεντικά πλουτίζουν από την υπεραξία των υπηρεσιών του εργάτη έχοντας τα Μέσα της παραγωγής.

Kαι το «Μέσα» με κεφαλαίο, αφού κάποιο μήνυμα ήθελε να στείλει ο Μαρξ κατά τη μεριά μας 150 χρόνια αργότερα.

Προχθές, λοιπόν, τρεις εφημερίδες ήταν στα πρόθυρα της απεργίας. Και ήταν μόνο τρεις, οι μεγαλύτερες, γιατί στις περισσότερες άλλες η απεργία έχει σταματήσει να έχει πια νόημα.

 Συνέχεια

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δεν εύχομαι χρόνια πολλά στους πολιτικούς σήμερα, για να μην αδικήσω τα ζώα…

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των ζώων. Αρχικά είχα σκεφτεί να γράψω ένα ωραίο άρθρο, και να ευχηθώ σε όλους τους πολιτικούς μας Χρόνια Πολλά για τη μέρα αυτή ... Αλλά δεν ήθελα να αδικήσω τα ζωάκια, που τόσο υπομονετικά και χωρίς να περιμένουν ανταμοιβή (τα περισσότερα τουλάχιστον) μας κρατάνε συντροφιά, και απέρριψα αυτή την ιδέα…

Μου έμεινε μόνο η φωτογραφία τους … Την αφήνω εκεί, να τους βλέπουμε όλους μαζεμένους, για να συνειδητοποιούμε ότι μαζί με αυτούς, είμαστε κι εμείς ζώα που τους ανεχόμαστε…

Τελικά με το ΠΑΣΟΚ, θα αποκτήσουμε πολύ εμπειρία…(ΑΡΚΑΣ)

arkas empeiria

Γιατί οι συνδικαλιστές στο Ηράκλειο δεν έχουν ακόμα ενημερώσει για την απεργία στις 7 του Οκτώβρη;

“ Έχουμε απεργία; Πότε; Εγώ δεν ξέρω τίποτα!!! Δε μας έχουν πει τίποτα!!! Δεν έχω δει ούτε μία αφίσα!! ”

Αυτά ήταν τα λόγια μιας φίλης μου που δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία στο Ηράκλειο, όταν της είπα για την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 του Οκτώβρη…

Γιατί άραγε κύριοι συνδικαλιστές δεν έχετε ακόμα ενημερώσει τον κόσμο για την απεργία; Τι είδους παιχνίδι παίζετε; Μήπως αυτό της κυβέρνησης; Κάνατε καμία βόλτα από τις Δημόσιες Υπηρεσίες να ενημερώσετε τον κόσμο για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα; Ή μήπως περιμένετε από τα επιταγμένα μέσα ενημέρωσης να τους πληροφορήσουν;;; Ακόμα και αυτή τη στιγμή που σας γράφω, το blog του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου δεν έχει αναρτήσει τίποτα για την Απεργία που θα πραγματοποιηθεί σε 3 μόλις μέρες!!!

Έτσι περιμένετε να συμμετάσχει ο κόσμος στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες; Πως θα διεκδικήσει το μέλλον του, όταν δεν ξέρει τι του ετοιμάζει η κυβέρνηση γι’ αυτό;

Το ήξερα ότι οι πράσινοι συνδικαλιστές, ειδικά στην Κρήτη, κάνουν “δήθεν” αντιπολίτευση, αλλά τόσο φανερά, αυτό πολυπάει… Για συνέλθετε κύριοι, γιατί εδώ στην Κρήτη και αυγά έχουμε αρκετά, αλλά και πέτρες!!!! Και δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε για την πάρτη σας…

Πωλείται;;; ………Δε νομίζω!

Φιλότιμο. Είδος προς εξαφάνιση;
Πως θα μπορούσε άραγε μια εταιρεία σαν την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους να λειτουργεί; Πολλοί θα έλεγαν ότι από τη στιγμή που έχει συσταθεί σαν εταιρεία ιδιωτικού δικαίου θα πρέπει να έχει σκοπό το κέρδος! Και ναι! Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στο κέρδος, όπως σήμερα έχει μεταφραστεί η επιτυχία ενός οργανισμού. Είναι στ’ αλήθεια όμως έτσι;
Πώς να μετρήσεις την επιτυχία της Εταιρείας; Με τα πόσα λεφτά έχει καταφέρει να αποταμιεύσει; Στο πόσα λεφτά σου αφήνει για να κυκλοφορείς με ένα ακριβό αμάξι, να φοράς ρούχα σενιέ, ή να στήσεις ένα σπίτι με φράκτη για να κρύβεσαι από τους ανθρώπους;

Κείμενο Συνέντευξης Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νέο προϋπολογισμό και το ενιαίο μισθολόγιο- Κάλεσμα για απεργία στις 7 Οκτώβρη


     ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
    Για τα προβλήματα των μισθωτών και συνταξιούχων,
τις τρέχουσες εξελίξεις επιδείνωσης της ζωής όλων,
των νέων και των ανέργων



Για το νέο Προϋπολογισμό

Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, είναι οι τρείς συνιστώσες του νέου προϋπολογισμού που οδηγούν το 2011 στο πιο σκληρό άκρο, τον πυρήνα της συνταγής του ΔΝΤ για τη «δομική αναπροσαρμογή» της οικονομίας.
Το σχέδιο δυστυχίας παρουσιάζεται ως «σχέδιο ελπίδας» και ο νέος πολιτικός κύκλος προετοιμασίας έχει ήδη αφετηρία τη νέα στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων. Εκδηλώνεται με τα περί «νέου μισθολογίου» και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, όπου η Κυβέρνηση έχει τριπλή γλώσσα και πρακτική : άλλα θέτει επισήμως ή διερωτάται, άλλα διαρρέει και άλλα σχεδιάζει να πράξει.
Παράλληλα η νέα αύξηση στους έμμεσους φόρους,...

Κι εμείς στηρίζουμε την Κίνα…

china_papa

Η αρχική Φώτο είναι από την Ελεύθερη Ώρα.

Ένας χρόνος διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ: ο απολογισμός της ζωής μου…

image Ένας ολόκληρος χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τον Γεώργιο Παπανδρέου junior έχει περάσει, και όλοι κάνουν απολογισμό… Γιατί να μείνω κι εγώ απ’ έξω; Όμως δε θα κάνω τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά της προσωπικής και οικογενειακής μου ζωής, σε σχέση με τα κυβερνητικά πεπραγμένα…
Όταν εκλέχτηκε πανηγυρικά ο Γιώργος Παπανδρέου να κυβερνήσει τη χώρα, και με τη δική μου ψήφο μάλιστα, εγώ είχα ήδη προγραμματίσει τη ζωή μου: είχα παντρευτεί και είχα αποκτήσει και δύο παιδάκια…

Βραβείο στον Παπανδρέου από..Γερμανό Τραπεζίτη!! Τυχαίο;;;

image Η Γερμανία χθες προέβη σε μία πράξη η εμένα τουλάχιστον μόνο οργή μου προκαλεί, καθώς πλέον μας ειρωνεύονται μέσα στα μούτρα μας!!! Βραβεύσανε τον πρωθυπουργό μας κο Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο, με το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» , και μάλιστα στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» !!! Ως πρώτο σχόλιο θα πω ότι μάλλον δεν έχουν παρακολουθήσει τον τελευταίο χρόνο την πορεία του Πρωθυπουργού!!
Επειδή εμείς εδώ τον ζούμε από κοντά, να τους θυμίζουμε μερικές από τις αλήθειες που έχει πει ο πρωθυπουργός μας!!! Να θυμίζουμε τα ΤΡΙΑ ΔΕΝ της προεκλογικής του εκστρατείας: ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΠΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ… Να θυμίζουμε επίσης το αξέχαστο, και πλέον κλασικό ανέκδοτο της χρονιάς, “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” … Το ότι δε γνώριζε ότι το έλλειμμα είναι τόσο υψηλό, ενώ τον είχε ενημερώσει λίγες μέρες πριν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος… Τέτοιες αλήθειες μας είπε ο κος Παπανδρέου, και με αυτές έγινε πρωθυπουργός!! Γιατί διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει τις εκλογές.. Είπε στον κόσμο αυτό που ήθελε να ακούσει.. Από άγνοια, από απειρία, από πρόθεση, ποιος ξέρει… Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ  !!!  Για άλλα τον ψηφίσαμε, κι άλλα έκανε!! Αν έπρεπε λοιπόν να πάρει κάποιο βραβείο, εγώ θα του έδινα το βραβείο “ΠΙΝΟΚΙΟ” , για ευνόητους λόγους…
Το άλλο βέβαια σημείο στο οποίο θα σταθώ, είναι το ότι....

Τι έχουν πάθει όλοι και δεν αναφέρουν την πηγή του άρθρου ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ;;; Δεν έχουν “Ίχνος” αξιοπρέπειας;

image Τι κακό είναι αυτό που γίνεται στα διάφορα sites, με τις αντιγραφές των  άρθρων, χωρίς να έχουν την ελάχιστη ευθιξία να αναφέρουν την πηγή του άρθρου, δηλαδή την αρχική ιστοσελίδα από την οποία ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και το παρουσιάζουν ως δικό τους;;

Είχα εντοπίσει και παλιότερα μια περίπτωση, με το 2810.gr να αντιγράφει ολόκληρο άρθρο από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σήμερα, κάνοντας την καθημερινή μου “βόλτα” στον παγκόσμιο ιστό, είπα να ξεκινήσω από τα τοπικά sites. Στο cretalive.gr λοιπόν, πέφτω πάνω στο άρθρο που αναφέρονταν στη βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου από τους Γερμανούς . Στη συνέχεια της “βόλτας” μου, και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα kathimerini.gr, βλέπω ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΘΡΟ , χωρίς να έχει καμία μα καμία αλλαγή, εκτός από μία λεξούλα στον τίτλο!!! Στην Καθημερινή βέβαια αναφέρει ότι το άρθρο έχει πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ στο άρθρο του cretalive αυτό δεν υπάρχει…

Και το δικό μας blog έχει πέσει θύμα τέτοιων ενεργειών... Το τελευταίο διάστημα, είχαμε κάνει μια αποκάλυψη, σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει στον κοινόχρηστο χώρο του Τζάμπο στο Ηράκλειο , όπου αντί για αθλητικό κέντρο θα κατασκευαστεί ένα υπαίθριο παρκινγκ, με ένα γηπεδάκι μπάσκετ, μια πίστα σκειτμποαρντ και μία παιδική χαρά. Το άρθρο αυτό λοιπόν αρχικά αναδημοσίευσε το tro-ma-ktiko , και από καθαρή παράλειψη έβαλε κάτω από το άρθρο “Αναγνώστης” , αντί να αναφέρει το blog μας. Μέσα σε μία ώρα όμως, και μετά από μήνυμα που τους στείλαμε,ΤΟ ΔΊΟΡΘΩΣΑΝ ΑΜΕΣΑ. Είχε προλάβει όμως να το αναδημοσιεύσει το blog “ΙΧΝΟΣ” , ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, και προσθέτοντας και κάποιους συνδέσμους προς δικά του άρθρα, χωρίς να αναφέρει ούτε το δικό μας blog ως πηγή, αλλά ούτε και το tromaktiko. Επικοινωνήσαμε μαζί τους 3 φορές με email, κι ενώ αρχικά είχαν πει ότι θα το διορθώσουν, στην τελευταία επικοινωνία τ’ ακούσαμε κιόλας, ότι τους ενοχλούμε!!!

Προς τιμή τους βέβαια, κι άλλα blogs που είχαν αναδημοσιεύσει το ίδιο άρθρο, πρόσθεσαν το δικό μας blog ως πηγή, τροποποιώντας την αρχική τους ανάρτηση. Ενδεικτικά αναφέρω το troktiko2 και το Ηρακλειώτικο Στέκι. Αυτό που μέχρι σήμερα διατηρεί την αρχική του ανάρτηση ως έχει, μη έχοντας ίχνος ντροπής για την ενέργειά του αυτή, είναι το ΙΧΝΟΣ…

Δεν είναι ντροπή παιδιά να αναδημοσιεύουμε κείμενα από άλλους. Ντροπή και ανήθικο είναι όμως να τα παρουσιάζουμε ως δικά μας. Και στην περίπτωση του blog μας, δεν έχει και τόση σημασία, γιατί εμείς δεν το κάνουμε ως επάγγελμα, ούτε έχουμε διαφημίσεις στο blog μας για να επιζητούμε περισσότερο κόσμο. Άλλοι όμως ζουν από αυτό, και η πνευματική τους ιδιοκτησία δεν είναι για χάρισμα. Στους xαλεπούς αυτούς καιρούς που ζούμε, καλό είναι να σεβόμαστε τουλάχιστον τη δουλειά του συναδέλφου μας..

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Και νέος μετασεισμός στην Κρήτη

Η μετασεισμική ακολουθία φαίνεται πως εξελίσσεται κανονικά στην περιοχή της Ιεράπετρας ,αφού στις 19:15 σημειώθηκε και νέος μετασεισμός μεγέθους 3,6 της κλίμακας Ρίχτερ.  Όλα δείχνουν ότι ο αρχικός σεισμός των 5 ρίχτερ είναι ο κύριος, αλλά ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να διεξαχθούν μόνο αφού περάσει το πρώτο 24άωρο από τον αρχικό σεισμό, όπως έχουμε ακούσει να λένε πάμπολλες φορές οι σεισμολόγοι.

seismos3

Απόπειρα δολοφονίας από καθεστωτικούς τραμπούκους - Αναστολή λειτουργίας του blog Φιλελεύθερη Κρήτη

deykalion
Ο διαχειριστής του blog ΄΄Φιλελεύθερη Κρήτη΄΄ Τσαγκαράκης Δευκαλίων, υπήρξε θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση* από εγκληματική ομάδα Κρητικών Χούτου που τους έχουν μάθει να διαπράττουν ποινικά εγκλήματα πρακτικά ανενόχλητοι, σε ένα πλαίσιο που ταυτίζει τον θύτη με το θύμα. Σε ένα πλαίσιο όπου ο θύτης βρίσκει εύκολα λούμπεν συμπαραστάτες για τις βρωμοδουλειές του αλλά το θύμα πρέπει να μένει σχεδόν πάντα αβοήθητο, καθώς οι πολίτες θα πρέπει να φοβούνται να συμπαρασταθούν σε ένα θύμα συμπολίτη τους, γιατί τότε θα γίνουν και αυτοί θύματα ενός συνειδητά απρόθυμου να επιβάλει δικαιοσύνη συστήματος.

Σεισμός 5R στην Κρήτη ΒΑ της Ιεράπετρας, με μετασεισμό 4,2R πριν από λίγο!!

Ισχυρή σχετικά σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:21 σήμερα το απόγευμα βορειοανατολικά της Ιεράπετρας.  Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογίας (Τομέας Γεωφυσικής-Γεωθερμίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό της βάθος εκτιμάται στα 35 χιλιόμετρα. 

14 λεπτά αργότερα, στις 18:35, σημειώθηκε μετασεισμός στην ίδια περιοχή. Το εστιακό βάθος της δεύτερης σεισμικής δόνησης ήταν 57χλμ, ενώ το μέγεθός της 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

seismos

Το επίκεντρο των σεισμών βρίσκεται 128 km Ανατολικά του Ηρακλείου (pop 137,154 ) και 65 km Ανατολικά της Ιεράπετρας (pop 12,536).

教我的孩子...中文 (Μάθε παιδί μου..Κινέζικα)

Όχι, δεν είναι σε λάθος γραμματοσειρά  ο τίτλος, και εμφανίζεται σαν…Κινέζικα!!! Απλά είναι στο πνεύμα της εποχής… Στα Ελληνικά σημαίνει “μάθε παιδί μου…κινέζικα” !!! Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν παρακολουθώντας ειδήσεις σε όλα μα όλα τα κανάλια, είδα να εκθειάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση για τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν με τον Κινέζο πρωθυπουργό και τη συνοδεία του, αλλά και για την υπόσχεση ότι η Κίνα θα αγοράσει Ελληνικά ομόλογα όταν η χώρα μας ξαναβγεί στις αγορές το 2011.

Δεν ξέρω αν οι συμφωνίες αυτές θα είναι τελικά επικερδείς για τη χώρα μας, ούτε καν τι είδους συμφωνίες είναι αυτές. Το μόνο που αποκόμισα σαν κλίμα από τα δελτία ειδήσεων, είναι ότι η Κίνα θα σώσει την Ελληνική οικονομία, ότι στηρίζει της προσπάθειες της κυβέρνησης, και ότι είμαστε ο πιο αξιόπιστός της εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα τα παραπάνω φυσικά και είναι θετικά, αν ισχύσουν και στην πράξη.

Μέχρι και πριν από κανά-δυο μήνες, αν άκουγες για κινέζους και κινέζικες επιχειρήσεις, ο νους σου πήγαινε στο σκάρτο πράγμα, το δεύτερης ποιότητας, από φτηνά υλικά και όχι ελεγμένο για την υγεία μας… Ξαφνικά , να μου το θυμάστε αυτό, θα μας περάσουν το μήνυμα σιγά-σιγά ότι οι κινέζικες επιχειρήσεις είναι υποδείγματα, και τα προϊόντα τους άριστα!!

Άσε που, έτσι που μας τα παρουσίασαν τα πράγματα, θα βάλουμε όλοι τα παιδία μας να μάθουν κινέζικα, αφού με τόσες Κινέζικές επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα μας, και τόσους Κινέζους τουρίστες που θα υποδεχτούμε τα επόμενα χρόνια, μάλλον θα μας είναι πιο χρήσιμα από τα Αγγλικά!!!