ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τυχαίο;;


Πολλή διαφήμιση για το 11888.....αλλά ο "ποιητής", έχει δίκιο.....

Στοχευμένο έργο στο Δήμο Ηρακλείου για εξυπηρέτηση ιδιωτικού σταθμού αυτοκινήτων!!!

Πολλοί από εσάς τις προηγούμενες ημέρες θα παρατηρήσατε ότι στο κέντρο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση κάποιον δρόμων. Μάλιστα η οδός ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ παρέμεινε κλειστή για κάποιες μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες από εργοληπτική επιχείρηση, κατ’ εντολή του Δήμου Ηρακλείου.

Αναρωτηθήκατε όμως γιατί ασφαλτοστρώθηκε η οδός Ιδομενέως, ένας δρόμος που είχε ανακατασκευαστεί πριν από 5 περίπου χρόνια,μαζί με την Μεραμβέλλου και την Ευρώπης, και δεν παρουσίαζε ιδιαίτερα προβλήματα ομαλότητας του οδοστρώματος; Θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση παρακάτω…

PARKING

Στο χάρτη που βλέπετε, φαίνονται με κόκκινη γραμμή οι δρόμοι που ασφαλτοστρώθηκαν, οι οποίοι είναι οι οδοί ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ, τμήμα της ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΟΥ,ΕΥΡΩΠΗΣ, και ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ. Με κίτρινο βλέπετε ένα νέο κτήριο, το οποίο καταλαμβάνει σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το κτήριο είναι υπό ανέγερση, και βρίσκεται στα μπετά, εκτός από τα 3 ή 4 υπόγειά του, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί. Στα υπόγεια αυτά λοιπόν ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Central Parking – SERVIN KRITIS Α.Ε.

Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010) ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ!!!

DSC02364

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι δρόμοι της ίδιας περιοχής, των οποίων τα ασφαλτικά δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, δεν συμπεριλήφθησαν στο έργο, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ!! Δείτε τις φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται οι κάθετοι οδοί που δεν ασφαλτοστρώθηκαν:

DSC02367  DSC02365

 

 

 

 

 

 

DSC02368

Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Σε προγενέστερο  χρόνο, η επιτροπή κυκλοφορίας της πόλης του Ηρακλείου είχε εγκρίνει και ειδική διαμόρφωση των οδών Κορωναίου – Σαπφούς- Επιμενίδου ενόψει της λειτουργίας του σταθμού αυτοκινήτων επί της οδού Κορωναίου, για την ομαλότερη πρόσβαση των οχημάτων από και προς τον σταθμό!! Ολόκληρη η απόφαση της επιτροπής κυκλοφορίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου, και για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει τα εξής:

“Η επιτροπή εκτίμησε μετά και από την σύμφωνη γνώμη του τοπικού διαμερίσματος ότι υπάρχει ανάγκη κατασκευής των πεζοδρομίων με την εφαρμογή της προτεινόμενης μελέτης στους παραπάνω οδούς, όμως λόγω αυτού του έργου θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην στάθμευση των μονίμων κατοίκων. Η μελέτη αυτή έχει λάβει υπόψη την μελέτη χώρων στάθμευσης των μονίμων κατοίκων με την δημιουργία εσοχών. Όμως λόγω της επιβάρυνσης της περιοχής από την λειτουργία του σταθμού ζητήθηκε από την επιτροπή, ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος, να συζητήσει με τους ιδιοκτήτες του σταθμού την αντισταθμιστικά παραχώρηση κάποιων θέσεων με χαμηλό κόστος στους μονίμους κατοίκους της γύρω περιοχής.”

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!!! ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΔΗΘΕΝ ΕΝΟΙΚΙΟ!!!!

Τα παραπάνω συμβαίνουν στο  Ηράκλειο των έργων του κου Κουράκη. Κι αν νομίζετε ότι αυτό είναι το μοναδικό στοχευμένο έργο, που μοναδικό σκοπό έχει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα με χρηματοδότηση των δημοτών, τότε κοιμάστε ύπνο βαθύ…

Και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πλέον, αφού αυτά συμβαίνουν και στο κέντρο της πόλης που ο καθένας μπορεί να τα δει και να τα διαπιστώσει και μόνος του!!!  Βλέπετε, το 73 % δίνει άλλο αέρα!!

Όπου φυσάει ο άνεμος, πάει ο δημοσιογράφος…

Άκουγα προχτές στο ραδιόφωνο στον τοπικό 9.84 το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη (όχι του καλημέρα Ελλάδα, τον άλλο), να μιλάει για τους εστιάτορες, και την απόφασή τους να επαναφέρουν από Δευτέρα τα τασάκια στα εστιατόριά τους… Ούτε λίγο ούτε πολύ, πήρε σχεδόν το μέρος τους, λέγοντας ότι είναι θέμα επιβίωσης γι’ αυτούς…

Την επόμενη μέρα, στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Creta Channel, ένας άλλος δημοσιογράφος, o Κώστας Συλιγάρδος, παρουσίαζε το θέμα των πωλητών λαϊκών αγορών, που είχαν αποφασίσει να καταθέσουν (όπως κι έκαναν) τις άδειές τους στον περιφερειάρχη, επειδή τους επιβάλλουν τη χρήση ταμειακών μηχανών. Κι αυτός πήρε έμμεσα το μέρος τους.

Και σας ρωτώ: υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που όταν ο δημοσιογράφος  συνομιλεί με κάποιες κοινωνικές ομάδες , πρέπει να παίρνει το μέρος τους; Ειδικά όταν οι ομάδες αυτές, άσχετα αν έχουν κάποιο δίκιο, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο αυτοί δημοσιογράφοι, αν ρωτήσεις τον καθένα για το θέμα χωρίς να είναι παρόντες οι εμπλεκόμενοι, θα σου πουν το λογικό: ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τασάκια στα εστιατόρια ο πρώτος, και ότι πρέπει να υπάρχουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές ο δεύτερος. Με το να χαϊδεύουν όμως αυτιά την ώρα που παρουσιάζουν ένα θέμα, ούτε ρεπορτάζ παρουσιάζουν, αφού δεν παραμένουν ουδέτεροι ως οφείλουν, ούτε εκφέρουν την πραγματική τους άποψη, αφήνοντας τους εμπλεκόμενους να νομίζουν ότι είναι με το μέρος τους….

Το να πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος είναι εύκολο. Το να πηγαίνεις με το σωστό, έστω και αν αυτό δυσαρεστεί τους συνομιλητές σου, είναι λιγάκι δυσκολότερο… Γι’ αυτό και πολλοί δημοσιογράφοι, και δεν αναφέρομαι μόνο στους δύο παραπάνω, επιλέγουν το πρώτο, κι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο…έστω και για λίγο… 

Μιλάνο - Ζυρίχη με τρένο μέσα στο μεγαλύτερο τούνελ


Ένα πραγματικό ταξίδι στο κέντρο της Γης με ταχύτητες ως και 250 χιλιομέτρων την ώρα θα κάνουν από το 2017 όσοι ταξιδεύουν σιδηροδρομικώς από τη Βόρεια Ιταλία στην Ελβετία. Τότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική σήραγγα του Γκοτάρ, η οποία θα διασχίζει τις Άλπεις, αποτελώντας τη μακρύτερη υπόγεια σήραγγα του κόσμου. Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο της εκσκαφής της σήραγγας.
Το τούνελ, μήκους 57 χιλιομέτρων, το οποίο αναμένεται να κοστίσει πάνω από 15 δισ. ευρώ, θα αποτελεί τμήμα ενός νέου δικτύου ανάμεσα στο Μιλάνο και στη Ζυρίχη που θα χρησιμοποιείται από τρένα υψηλής ταχύτητας και θα μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού από τις τέσσερις ώρες, που είναι σήμερα, στις δυόμισι.
Το διπλό τούνελ, που πρέπει να παραμείνει εντελώς οριζόντιο σε όλο του το μήκος, διανοίχτηκε με εκρηκτικά σε ένα τμήμα του και με τον μεγαλύτερο «μετροπόντικα» του κόσμου σε άλλο σημείο.
Η πίεση εκατομμυρίων τόνων πέτρας έκάνε το έργο των μηχανικών του εξαιρετικά δυσχερές. Για τον λόγο αυτόν δακτύλιοι από ατσάλι τοποθετούνταν στα τοιχώματα, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάρρευση λόγω της πίεσης των υπερκείμενων πετρωμάτων. Στο πιο βαθύ σημείο του τούνελ η οροφή του θα δέχεται πίεση από 2.500 μέτρα στιβαρού βράχου!
«Έχουμε δυόμισι χιλιόμετρα αλπικού βράχου από πάνω μας» σχολιάζει ο επικεφαλής των εργασιών, Ελβετός μηχανικός Αλμπερτ Σμιτ. «Το έργο αξίζει τον κόπο,αφού μειώνει σημαντικά την απόσταση μεταξύ Μιλάνου και Ζυρίχης» τονίζει με περηφάνια ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μεταφορών της Ελβετίας Γκρεγκόρ Σαλαντίν, προσθέτοντας ότι τα τρένα θα διασχίζουν το υπέδαφος των Αλπεων με ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Η απόφαση για την κατασκευή της σήραγγας του Γκοτάρ ελήφθη ύστερα από σχετικό εθνικό δημοψήφισμα το 1994. Τότε οι Ελβετοί θεώρησαν πως, λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος των Αλπεων από τα οχήματα αλλά και λόγω των πολύνεκρων δυστυχημάτων που σημειώνονταν στις οδικές σήραγγες, όλα τα εμπορεύματα που περνούν από τη χώρα τους θα πρέπει να μεταφέρονται υπογείως, με τρένα, και όχι οδικώς.
Το τούνελ θα διευκολύνει τις συγκοινωνίες, θα κρύβει όμως από τα μάτια του ταξιδιώτη τη θέα των μαγευτικών τοπίων των Άλπεων. Για τον λόγο αυτόν κατασκευάστηκε ένας υπόγειος σταθμός, σχεδόν ένα ολόκληρο χιλιόμετρο κάτω από το ελβετικό χωριό Σέντρουν. Οι επιβάτες των διερχόμενων τρένων θα μπορούν να σταματούν εκεί και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να απολαύσουν το ορεινό τοπίο, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον μεγαλύτερο ανελκυστήρα του κόσμου, που καλύπτει απόσταση 800 μέτρων, δηλαδή δύο φορές το ύψος του ουρανοξύστη Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης.

πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ

“Η εκπαίδευση υπονομεύει τη δημιουργικότητα”

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα. Η ομιλία είναι από το 2006, αλλά και το 2026 να την παρακολουθήσουμε, δε θα το καταλάβουμε, καθώς στην εκπαίδευση δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα…

Διαλέξτε ελληνικούς υπότιτλους, και απολαύστε..

Το Φεβρουάριο φέτος, ο Σερ Κεν Ρόμπινσον  επέστρεψε στον ίδιο χώρο, και ανάπτυξε περισσότερο τις θέσεις του για την εκπαίδευση:

Αν μη τι άλλο, τα βίντεο αυτά θα μας βάλουν σε σκέψεις…. Και σίγουρα θα γελάσουμε, καθώς ο άνθρωπος είναι χαρισματικός ομιλητής!!!

Ο Sir Ken Robinson (γεννημένος Λίβερπουλ, 4 Μαρτίου 1950) είναι συγγραφέας, ομιλητής και σύμβουλος για την εκπαίδευση στις τέχνες της Βρετανικής κυβέρνησης, των φορέων εκπαίδευσης και τεχνών. Διετέλεσε Διευθυντής του The Arts στο Schools Project (1985-1989), καθηγητής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Warwick (1989 - 2001) και χρίστηκε ιππότης το 2003 για τις υπηρεσίες στην εκπαίδευση.

Ο “Ταρζάν” της zougla.gr ξεσκεπάστηκε…

Ο “Ταρζάν” της zougla.gr ξεσκεπάστηκε, και μαζί με αυτόν και η επιθεώρηση εργασίας, αλλά και η ΕΣΗΕΑ… Όχι ότι δεν είναι γνωστή η δράση όλων των παραπάνω, απλά τώρα επιβεβαιώνεται και από εργαζόμενους δημοσιογράφους. Όχι βέβαια από τους τηλεοπτικούς αστέρες με τις αμοιβές των χιλιάδων ευρώ, αλλά από τους δημοσιογράφους των 700 ευρώ, οι οποίοι δε διαφέρουν σε τίποτα από το μέσο εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο zougla.gr έφτασαν στο κατώτατο όριο της αντοχής (και ανοχής) τους, και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο το μέσο που εργάζονται για να ξεσκεπάσουν το αφεντικό τους, να αναδείξουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται, και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό η παράφορη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Μαζί με τα αφεντικά τους, καταγγέλλουν και την επιθεώρηση εργασίας, αλλά και το συνδικαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ), ότι τα έχουν κάνει “πλακάκια” με τ’ αφεντικά των μέσων ενημέρωσης.

Δείτε το άρθρο που ανάρτησαν χθες στο zougla.gr, και που σήμερα φυσικά έχει κατέβει από την ιστοσελίδα… Κάποιοι όμως πρόλαβαν και κράτησαν το “print screen”, κι έτσι ξεσκεπάστηκε η δουλειά…

zougla

Για να δούμε τώρα τι θέση θ’ αναγκαστεί να πάρει η ΕΣΗΕΑ, και αν θα κάνει κάτι η επιθεώρηση εργασίας. Να δούμε όμως και αν ο Ταρζάν βγάλει τις γνωστές του κραυγές για να τους τρομάζει, ή αν θα κάνει τη μαϊμού, ρόλο που γνωρίζει εξίσου καλά…

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κόντρα κυβέρνησης-εργαζομένων στους δήμους για το εκλογικό επίδομα

"ΚΛΙΚ" για να συνεχίσετεΣε σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στους δήμους εξελίσσεται η υπόθεση των εκλογών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είχε κηρύξει  αποχή από τις εργασίες για τις εκλογές το Σαββατοκύριακο 16 με 17 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση προσέφυγε στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι η αποχή αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική. Από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η 48ωρη αποχή κρίθηκε σήμερα καταχρηστική.

Δεν τελειώνει όμως εδώ η ιστορία… Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με νεότερη ανακοίνωσή της , απαντά “δυναμικά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης”, μη αναστέλλοντας την απεργιακή κινητοποίηση του Σαββατοκύριακου, καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. να ενισχύσουν την αποχή, περιφρουρώντας μάλιστα τους χώρους (δημοτολόγια κλπ). Ολόκληρη η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου , παρουσιάζεται παρακάτω:

poe-ota

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας αυτό το πινγκ-πονγκ αποφάσεων και ανακοινώσεων, απάντησε πριν λίγο με νέα ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οφείλουν, τηρώντας το νόμο, να εργαστούν κανονικά συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ , σύμφωνα με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να παραβιάσουν το νόμο και να αγνοήσουν τη δικαστική απόφαση είναι πρωτοφανής και αδιανόητη, αφού πλέον επιχειρεί να υπονομεύσει ευθέως την ύψιστη δημοκρατική λειτουργία", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται: "Με την υπεύθυνη συμβολή όλων είναι κοινή μας υπόθεση Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενων και πολιτών να διασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της ύψιστης δημοκρατικής έκφρασης στην πρώτη μάλιστα εφαρμογή της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης του ``Καλλικράτη``".

Έχω την εντύπωση ότι δε θα σταματήσει εδώ η ιστορία… Και πολύ φοβάμαι ότι αύριο και μεθαύριο, θα δούμε στους δήμους ότι είδαμε χθες και σήμερα στην Ακρόπολη: τη Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!!!

Δείτε πως αντιλαμβάνονται οι βουλευτές το έργο τους (βίντεο)!!!

Δείτε ποιοι είναι οι κύριοι που μας κυβερνάνε, και νομοθετούν στο Όνομα του Ελληνικού λαού!!!

Στην ψηφοφορία για το άρθρο 24 του νομοσχεδίου με τίτλο "Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις" , στο οποίο προβλέπεται ειδική διαδικασία κύρωσης χάρτη για οικισμούς στερούμενους νομικής έκδοσης, και για το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε αντιρρήσεις, παρακάμφθηκε εντελώς ο κανονισμός της βουλής, και ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ, προκειμένου να πουνε αν είναι σωστό ή όχι!!! Και ο λόγος; Ήθελαν να την κάνουν για το τριήμερο!!!

Έτσι αντιλαμβάνονται οι εκλεκτοί της βουλής το αξίωμά τους!!! Αυτή τη σοβαρότητα δείχνουν !!! Και μετά έχουν την απαίτηση ο κόσμος να μην απαξιώνει το έργο τους, ένα έργο ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!! 

Τον Τριανταφυλλόπουλο δεν τον πάω.... ούτε τον τρόπο με τον οποίο αφηγούνται οι συνεργάτες του τα διάφορα θέματα που παρουσιάζουν στα βίντεο των εκπομπών του. Η ουσία όμως παραμένει, με όποιο τρόπο και αν παρουσιάσεις το θέμα... Δείτε το βίντεο, και ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ!!ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Θ' ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ!!!

Καταγγελία για βιασμό 15χρονης μαθήτριας από συμμαθητή της στα Χανιά!

image Άλλη μια απίστευτη καταγγελία για βιασμό ανήλικης κοπέλας στην Κρήτη βλέπει σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας… Το τρομερό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι για το βιασμό της 15χρονης μαθήτριας από τα Χανιά , η οικογένειά της  κατηγορεί ένα συμμαθητή της!!! 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί μετά την καταγγελία της οικογένειας του κοριτσιού, ενώ  για την υπόθεση αναμένονται σε λίγη ώρα, ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Φαίνεται πως στην Κρήτη οι καταγγελίες για βιασμούς δε σταματάνε με το τέλος της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία παρατηρείτε μια έξαρση… Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει να κάνει και με ανήλικο φερόμενο δράστη, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή από τις αρμόδιες αρχές, τόσο ως προς την επιβεβαίωση ή μη της τέλεσης της πράξης από το συγκεκριμένο κατηγορούμενο, τόσο ως και προς την αντιμετώπιση του θύματος, που βρίσκεται στην πολύ ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας. Η ψυχολογική βοήθεια θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, και η πολιτεία παρούσα με όποιο τρόπο απαιτηθεί..

Ένατη αναβολή για το Ξενία… Ήμαρτον πια!!!

image Θα γράφουμε γι’ αυτό το θέμα, και θα το παρακολουθούμε από κοντά, επειδή είναι πλέον πασιφανέστατη η μεθόδευση  που υπάρχει, ώστε να παραγραφούν τα τυχόν αδικήματα που βαραίνουν πολιτικά πρόσωπα …

Την ένατη αναβολή πήρε χθες ή δίκη για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου. Όπως είχαμε προβλέψει από τις 16 Ιουλίου, η δίκη ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, στις 26 Νοεμβρίου. Αιτία και χθες ήταν η παρέλευση του ωραρίου, καθώς υπήρχε εμφανής, για να μην πούμε αδικαιολόγητη, καθυστέρηση στην εκδίκαση  προηγούμενων υποθέσεων.

Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση…, αναγνώστηκαν μόνο τα ονόματα, και δόθηκε η αναβολή για τις 26 Νοεμβρίου, καθώς για κάποιο διάστημα δε θα λειτουργήσει το εφετείο λόγω εκλογών. Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν μόνο οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι και οι μάρτυρες, αλλά κανένας από τους πολιτικούς κατηγορούμενους, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τους δικηγόρους τους. Τυχαίο;;;

Τα ερωτήματα όμως που έχω διατυπώσει εδώ και καιρό, και που παραμένουν αναπάντητα, είναι δύο: πως ένας κατηγορούμενος για ζημία του δημοσίου βρίσκεται σήμερα στη θέση του Περιφερειάρχη Κρήτης, διορισμένος μάλιστα από την κυβέρνηση, και χειρίζεται σημαντικά οικονομικά θέματα του Κράτους; Και πως ένας δήμαρχος που κατηγορείται ότι καθοδήγησε από πρόθεση ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο να προβεί σε παράβαση καθήκοντος, διεκδικεί εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα, και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης;

Για όσους δε γνωρίζουν, κατηγορούμενοι είναι  ο  (τότε και τώρα) περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑ Α.Ε.» το 2004, Αν. Χωμενίδης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, 26 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν), ο πρώην διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης Στ. Τζουανάκης και 4 υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου. Και τα τυχόν αδικήματα των πολιτικών για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραγράφονται τέλος του 2010…

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο Αυγενάκης έχει ρέντα!!! Ζητάει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην κινητή τηλεφωνία!!!

wind_logo_1Μετά τη φοβερή πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την άρση της ανωνυμίας στα blogs, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης χτύπησε ξανά!!! 

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε τη μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας,  λέγοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και θα φέρει έσοδα στο κράτος!!

Μάλλον δεν πάει και πολύ καλά τελευταία, και θα πρέπει να το κοιτάξει λίγο!! Αντί να κάνει παρέμβαση να μειωθεί το ΦΠΑ σε άλλα είδη ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, κόπτεται για την κινητή τηλεφωνία!! Με τέτοια οικονομική κρίση που διανύουμε, δε νομίζω ότι ο Έλληνας πολίτης θα σωθεί από τη μείωση του φόρου στην κινητή τηλεφωνία, αλλά από μειώσεις στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών που ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ… Το κινητό ας το μειώσουμε λίγο αν μας φαίνεται ακριβό!!!

Δεν είδα τον Αυγενάκη να ζητάει μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί, στο κρέας, στο ρύζι, στα αγροτικά προϊόντα… Μόνο στην κινητή τηλεφωνία, τομέα που δραστηριοποιούνται 3 μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαμαρτυρία μαθητών του Μουσικού και Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου (Βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί στους δρόμους του Ηρακλείου μαθητές του Μουσικού αλλά και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου , για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει ακόμα τα βιβλία τους, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!!

Αυτή την ώρα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε το βίντεο από την καθιστική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, έξω από τη Λότζια.

ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ: Καίει το πετρέλαιο θέρμανσης

image Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού υπουργείο Οικονομικών και Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας τα βρήκαν ως προς το θέμα της επιστροφής του φόρου. Αυτό τουλάχιστον ως προς τη διανομή, γιατί δεν ξέρω ποιος θα έχει χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο…

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ., και με την προϋπόθεση ότι θα ισχύσει η τιμή του 0,67 ευρώ το λίτρο, η οποία συμφωνήθηκε με τις εταιρείες και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, η διαφορά σε σχέση με πέρσι φθάνει το 26% και καίει τους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
    Συγκεκριμένα:
    Για μια γκαρσονιέρα το 2009 χρειαζόταν 106 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 190,8 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ το 2010 χρειάζεται 134 διαφορά 28 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 241 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ διαφορά 50,4 ευρώ
    Για ένα δυάρι το 2009 χρειαζόταν 265 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 477ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ το 2010 χρειάζεται 335 διαφορά 70 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 603 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ διαφορά 126 ευρώ.
    Για ένα τριάρι το 2009 χρειαζόταν 344,5 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 620,1 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ το 2010 χρειάζεται 435,5 διαφορά 91ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 783,9 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ διαφορά 163,8 ευρώ.
    Για ένα τεσσάρι το 2009 χρειαζόταν 424 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 763,2 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ το 2010 χρειάζεται 536 διαφορά 112 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 964,8 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ διαφορά 201,6 ευρώ.
    Για μια μονοκατοικία το 2009 χρειαζόταν 874,5 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 1574,1 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ το 2010 χρειάζεται 1105,5 διαφορά 231ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 1989,9 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ διαφορά 415,8 ευρώ.
    Για μια πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων το 2009 χρειαζόταν 3710 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 6678 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ το 2010 χρειάζεται 4690 διαφορά 980 ευρώ για την Ν. ΕΛΛΑΔΑ και 8442 ευρώ για την Β. ΕΛΛΑΔΑ διαφορά 1764 ευρώ.

Φανταστείτε πόσο ακόμα ανεβαίνει το ετήσιο κόστος θέρμανσης, στους νομούς που η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 0,70 λεπτά το λίτρο!! Στην Κρήτη και στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου σίγουρα θα συμβεί αυτό, αν κρίνουμε από τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν θα διανέμουν το πετρέλαιο οι βενζινοπώλες, αλλά αν θα έχουμε χρήματα να τ’ αγοράσουμε!!! Γιατί, έτσι που πάνε τα πράγματα, μόνοι μας θα το προμηθευόμαστε φέτος, με το μπιτόνι!!!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους ο Κουράκης-Σωστές οι πληροφορίες του blog μας για τον Ρουμπάκη

ΡΟΥΜΠΑΚΗΣ-KOYRAKHS Ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Atlantis , ο δήμαρχος Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα, κος Κουράκης, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το συνδυασμό του. Το blog μας “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ” επιβεβαιώθηκε ως προς την πληροφορία που είχε δημοσιοποιήσει ΠΡΩΤΟ  στην ανάρτηση της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 11/10/2010 με τίτλο : Παίζει….μπάλα ο Κουράκης !!!, ως προς το γεγονός ότι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΟΥΜΠΑΚΗΣ!!
ΟΛΑ Τα ονόματα που ανακοίνωσε ο κ.Κουράκης είναι τα εξής:

Γιατί κόπτεται ξαφνικά ο Αυγενάκης για τα blogs;;;

Και ξαφνικά, αποφάσισε ο Αυγενάκης να στραφεί ενάντια στα blogs… Φαίνεται ότι τον πείραξε που γράψανε ότι παραιτήθηκε η κα Διαμαντοπούλου, και βγήκε να την υπερασπιστεί… Δεν έχει διαβάσει ποτέ  στη ζωή του σε εφημερίδες, ή δεν έχει ακούσει ποτέ σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο κος Αυγενάκης ειδήσεις που δεν ισχύουν, και τον έπιασε ο πόνος για τη Διαμαντοπούλου… Η καημένη αναγκάστηκε να βγει και να το διαψεύσει, και ο Αυγενάκης αναγκάστηκε να καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την άρση της ανωνυμίας των blogs!!!

Για το κείμενο της πρότασης του κου Αυγενάκη, μπορείτε να ενημερωθείτε σε διάφορες ιστοσελίδες που τη φιλοξενούν σήμερα. Η ουσία παραμένει παρά τα όποια επιχειρήματα προτάσσει ο συγκεκριμένος βουλευτής, ότι ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΩΝ BLOGS, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ!!! 

 ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!

Το Ηρακλειώτικο Στέκι σε σημερινή του ανάρτηση, συνδέει το κλείσιμο του Hρακλειώτικου blog “o parapolitikos” πριν ένα μήνα, με τη συγκεκριμένη ενέργεια του κου Αυγενάκη. Συγκεκριμένα, τον ρωτάει “το ανώνυμο Blog ..ο para politiκos μήπως ξέρεις ποιανού ήταν και γιατί έκλεισε ”;;

Θα κάνουμε κι εμείς 3 ρητορικές ερωτήσεις..ξέρετε, από αυτές που δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν απάντηση…:

  • μήπως ο κος Αυγενάκης επιθυμεί να μην υπάρχει κανένας αντίλογος πλέον σε ότι κάνουν οι πολιτικοί, αφού τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που τα υπηρετούν,σπάνια αποκαλύπτουν τις παράπλευρες ασχολίες τους;
  • μήπως ο κος Αυγενάκης ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ από κανένα ανώνυμο blog ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ κατά την περίοδο 2004-2009 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που διεκδικούσαν επιδοτήσεις για τουριστικές επιχειρήσεις μέσω ένταξής τους στον αναπτυξιακό νόμο; 
  • μήπως ο κος Αυγενάκης δεν έχει σκεφτεί ότι αν αρθεί η ανωνυμία των blogs, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλες δολοφονίες όπως του Σωκράτη Γκιόλια;

Τέλος,να δώσουμε κι εμείς ένα παράδειγμα στον κο Αυγενάκη, να το σκεφτεί λίγο παραπάνω: θα είχε μάθει ο κόσμος του Ηρακλείου για τις μπίζνες του Δημάρχου και της φαμίλιας του, αν δεν υπήρχαν τα ανώνυμα blogs;  Ή μήπως ούτε και αυτό τον συμφέρει, αφού όλοι στο Ηράκλειο έχουν γίνει κ..λος και βρακί, και καλύπτουν ο ένας τον άλλο;;;

Βρέθηκε ο 11χρονος που εξαφανίστηκε από τα Ανώγεια

neakriti

“Υλικά Υπάρχουν”, λένε ο Γ.Γ. υπουργείου υγείας και ο προϊστάμενος της ΔΥΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία

image Ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, βρέθηκε στο Ηράκλειο τις προηγούμενες μέρες, κατ’ εντολή όπως είπε, του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου… Κατά την επίσκεψή του αυτή, ούτε λίγο ούτε πολύ, βάλθηκε να βγάλει ψεύτες όλους όσους κινούνται στο χώρο της υγείας, είτε ως γιατροί, νοσηλευτές ή προμηθευτές, είτε ως ασθενείς, λέγοντας ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!
Μάλιστα στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του  διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Μάνου Φραγκιαδουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι...

Οι «Μονόλογοι απ' τη Γάζα» στην Ελλάδα, και στο Ηράκλειο, 16 με 17 Οκτωβρίου

clip_image002
32 μαθητές-μαθήτριες από τη Γάζα γράφουν για τη ζωή τους
θεατρικά & εικαστικά δρώμενα
στις 17 Οκτωβρίου 2010 ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο
Στην Ελλάδα: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σέρρες, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Χίο, Ρόδο.
….τα όνειρα, η ασφάλεια, η ελπίδα και το μέλλον είναι λέξεις που χάνουν το νόημά τους σε μια πόλη που σκοτώνει και το παραμικρό όνειρο…. (Άνας, 15 χρονών μαθητής στη Γάζα)
…θα ήθελα να ζω σε μια δημοκρατική κοινωνία, με νόμους, με ειρήνη και με είκοσι κινηματογράφους, για να πηγαίνω να βλέπω ταινίες, να πετάω με τη φαντασία μου και να ονειρεύομαι… (Ραουάντ, μαθήτρια 13 χρονών από τη Γάζα)
Από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου, 32 νέοι και νέες 13-17 ετών στη Γάζα επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 2008. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ, της Δραματοθεραπείας και των Αφηγήσεων-Παραμυθιών.
Οι ιστορίες τους θα παρουσιαστούν θεατρικά στις 17 Οκτωβρίου 2010 ταυτόχρονα στην Παλαιστίνη και σε ακόμα 30 χώρες.

Ελλάδα-Ισραήλ : 2-1 (βίντεο με τα γκολ)

Την δεύτερη νίκη της στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012 πέτυχε η εθνική μας ομάδα χθες,που επικράτησε του Ισραήλ με 2-1 στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, καθώς προηγήθηκε η νίκη της Παρασκευής με 1-0 κόντρα στη Λετονία. Τα γκολ για την εθνική μας ομάδα πέτυχαν στο 22’ ο Σαλπιγγίδης με καταπληκτικό πλασέ, και στο 62’ ο Καραγκούνης με πέναλτι. Το Ισραήλ είχε μειώσει στο 58’ με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου. Η Ελλάδα πήρε τους έξι πολύτιμους βαθμούς που ήθελε μέσα στο σπίτι της και πήρε ώθηση βαθμολογική και ψυχολογική στον δύσκολο δρόμο της πρόκρισης.

palaistainΣτα εξωαγωνιστικά, κάποιοι φίλαθλοι της εθνικής μας ομάδας σήκωσαν Παλαιστινιακές σημαίες, καθώς και πανό με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και κατά της ισραηλινής πολιτικής . Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει αν θυμάστε και στο Ηράκλειο στις 1 Απριλίου 2009, σε παιχνίδι των δύο εθνικών ομάδων στο Παγκρήτιο στάδιο, με τον εισαγγελέα Ηρακλείου να διατάζει το κατέβασμα του πανό.

 Δείτε τα γκολ του αγώνα στο παρακάτω βίντεο:

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αφού έκλεισαν τα μαγαζιά θυμήθηκαν το νόμο για τις αυθαίρετες κατασκευές στις Γούβες…

Αποφασισμένοι είναι λέει στην Περιφέρεια Κρήτης να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα κτίσματα στην παραλιακή των Γουβών… Μάλιστα είχαν και σύσκεψη γι’ αυτό σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου και παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Νίκου Μαρκάκη, προκειμένου να καθορισθούν οι κινήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών…
Και ρωτώ: τώρα το θυμήθηκαν; Η Κτηματική Υπηρεσία έχει έγκαιρα κινητοποιηθεί, και έχει ανταποκριθεί στις καταγγελίες των πολιτών από τις αρχές του καλοκαιριού. Τα πρωτόκολλα κατεδάφισης είχαν σταλεί στην Περιφέρεια από τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο όμως που είχε γίνει μια προσπάθεια να κατεδαφιστούν, ο κος Καρούντζος και ο Δήμος Γουβών είχαν πρωτοστατήσει να μην προχωρήσει η κατεδάφιση...,

Καταγγελία για την Αγροτική Τράπεζα

Έχω ένα στεγαστικό δάνειο στην Αγροτική τράπεζα. Εδώ και 4 χρόνια πληρώνω τις δόσεις μου κανονικά, χωρίς να έχω καθυστερήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Δεν είναι εύκολο, αλλά μέχρι σήμερα τα είχα καταφέρει. Κάθε μήνα καταθέτω τα χρήματα σε λογαριασμό που διατηρώ στην τράπεζα, και από εκεί εξοφλείται το δάνειο με πάγια εντολή που έχω κάνει. Για το μήνα Οκτώβριο λοιπόν, είχα καταθέσει το ποσό που πρέπει έγκαιρα. Η δόση πρέπει να πληρώνεται στις 8 του μήνα, που για τον Οκτώβριο έπεφτε Παρασκευή. Την Δευτέρα λοιπόν 11 του μήνα, λαμβάνω μήνυμα στο κινητό μου από την ΑΤΕ, που μου λέει ότι δεν έχω καταβάλει τη δόση του δανείου, και να το φροντίσω…

ΜEGAλη συνέντευξη Μητσοτάκη, απολαυστικότατος σχολιασμός Κανελάκη

Ο επίτιμος βγήκε χθες στην τηλεόραση, και φυσικά διάλεξε το αγαπημένο του κανάλι, το mega… Δεν ξέρω αν το κάνει επειδή το θεωρεί πιο έγκυρο ως κανάλι, αν θεωρεί ότι έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα το συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων, ή…… αν τον καλύπτει ιδεολογικά!!! Αν κρίνω από τα λεγόμενά του, μάλλον το τελευταίο θα είναι, αν και δεν αποκλείω και συνδυασμό και των τριών.
Όπως κάθε φορά που μιλάει δημόσια, ο κος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την πολιτική της δικής του κυβέρνησης (έκανε λέει “ηρωική προσπάθεια, αλλά δεν ευδοκίμησε”), τα έβαλε ακόμα και με τον Ανδρέα Παπανδρέου (τα φαντάσματα του παρελθόντος βλέπετε δεν τον έχουν εγκαταλείψει ακόμα), με το Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον λαϊκιστή, αλλά…ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!  
Νομίζω ότι ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του συμπολιτευόμενου κου Μητσοτάκη, στους κυβερνητικούς εκπροσώπους Τρέμη και Πρετεντέρη (τον Τσίμα τον εκτιμώ λίγο παραπάνω ακόμα…).

Άγονος ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της οδού Ούλαφ Πάλμε. Δεν τα βρήκαν οι εργολάβοι;;;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Άγονος ήταν ο σημερινός διαγωνισμός για το έργο “Ανάπλαση – ανακατασκευή της οδού Ούλαφ Πάλμε” , που διεξήχθη στο Δήμο Ηρακλείου, στη Λότζια. Οι εργολάβοι ήταν εκεί, αλλά δεν κατέθεσαν προσφορά…
Για ποιο λόγο έγινε αυτό; θα σας εξηγήσω αμέσως…
Όταν κατεβαίνουν οι εργολήπτες δημοσίων έργων σ’ ένα διαγωνισμό, δεν ξέρουν ακριβώς ποιοι είναι οι υπόλοιποι που συμμετέχουν σε αυτόν… Έτσι, η πρώτη “επαφή” γίνεται λίγο πριν το διαγωνισμό, και εκεί γίνονται τα “μαγειρέματα”…. Ο διαγωνισμός μπορεί να έχει 3 καταλήξεις:

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ισόβια στον Κορκονέα, 10 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ στον Σαραλιώτη

Σε ισόβια δεσμά καταδικάστηκε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια, αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Ο  Βασίλης Σαραλιώτης, ο έτερος ειδικός φρουρός, που έχει κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία,  χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή. Έτσι, και οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Μετά το τέλος της δίκης, η μητέρα του Αλέξανδρου, κα Τζίνα Τσαλικιάν,  δήλωσε:

ΠΟΠ η φάβα Σαντορίνης

Την «σφραγίδα» ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), πήρε η φάβα της Σαντορίνης. Η απόφαση για την ένταξή της δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 901/2010 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο καταχωρείται στο μητρώο για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μαλίων για την προστασία του υγροτόπου στη θέση «Ποταμός» Μαλίων

Ό,τι απόμεινε από τη φωτιά στα Μάλια


Με αφορμή την καταστροφή μεγάλου μέρους του καλαμιώνα του έλους Μαλίων, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6/10/2010, ο Δήμος Μαλίων διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 12/10/2010 και ώρα 12.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Μαλίων, με την παρουσία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης και των συναρμόδιων φορέων. Σκοπός της σύσκεψης είναι να εξεταστεί  η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον υγρότοπο Μαλίων μετά την πυρκαγιά και να προωθηθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της περιοχής.

Streetwork η πιο γλυκιά όαση της πόλης

image Αν περάσεις καμιά Πέμπτη απόγευμα από την Λότζια, ίσως δεις ένα πολύχρωμο, δυνατό «σμήνος» από παιδιά να γελάει και να παίζει ξέφρενα μαζί με μια ομάδα «καλών νεραϊδών». Μάθε τι γίνεται όταν η τοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση για παιδιά «Όαση» ξεκίνησε την δράση της για τα «παιδιά του δρόμου»....
Ο αριθμός τους είναι άγνωστος και ρευστός. Προέρχονται από την Ελλάδα, κάποια είναι από τσιγγάνικες οικογένειες, κάποια άλλα από γειτονικές χώρες. Είναι όλα παιδιά. Για κάποιο λόγο εργάζονται στον δρόμο: παίζουν μουσικές, πουλάνε μπαλόνια, χαρτομάντηλα, μπρελόκ ή απλά ζητιανεύουν. Συνήθως όταν πλησιάζουν εκεί που πίνουμε καφέ, στην καλύτερη περίπτωση τους μιλάμε, στην χειρότερη, τα αγνοούμε ή τα διώχνουμε. Τι ανάγκες όμως έχουν; Πάνε σχολείο; Πώς ζουν και γιατί είναι στον δρόμο; Τι φοβούνται;... Κι επειδή τις περισσότερες φορές, δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Έτσι λοιπόν, η οργάνωση για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους «Όαση», αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό: «Το streetwork είναι πολύ βασικό σε παρόμοια θέματα. Με την βοήθεια της γνωστής Μ.Κ.Ο Praksis δημιουργήσαμε μια ομάδα αρχικά για να καταγράψουμε τις ανάγκες αυτών των παιδιών» εξηγεί ο πρόεδρος της «Όασης» κ. Βασίλης Καφετζάκης.

Παίζει….μπάλα ο Κουράκης !!!

image Μετά και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην κατεβάσει δικό της συνδυασμό στο Δήμο Ηρακλείου, όλοι πλέον λένε ότι ο Κουράκης παίζει μόνος του μπάλα… Δεν είχα καταλάβει όμως ότι αυτό ισχύει στην κυριολεξία, μέχρι που διάβασα ότι ασκεί πιέσεις στο Μαχλά να κατέβει με το συνδυασμό του!!
Το τελευταίο βέβαια παραπολιτικό κουτσομπολιό που μαθαίνω, είναι ότι έχει κλείσει για το συνδυασμό του τον Ρουμπάκη, τον παίχτη του Εργοτέλη!!!  Αν επιβεβαιωθεί και αυτό, τότε πια δε μιλάμε για πολιτικό σχήμα, αλλά για ποδοσφαιρική ομάδα!!!

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΔΟΛΟ ο Ε. Κορκονέας

image Επιτέλους τέλος στο σήριαλ της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.Με ψήφους 4 προς 3 κρίθηκε ένοχος για δυσμενέστερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο. Όσον αφορά στο δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια, Σύμφωνα με το kathimerini.gr, αυτή τη στιγμή το δικαστήριο είναι σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δοθούν ελαφρυντικά στον Βασίλη Σαραλιώτη.

Όπως και να ‘χει το πράγμα, ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΑΘΗΚΕ.. Τουλάχιστον η δικαιοσύνη αποδόθηκε αυτή τη φορά, και οι γονείς του άτυχου αυτού παιδιού θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους, γνωρίζοντας ότι αυτός που στέρησε από το παιδί τους τη ζωή, δεν πρόκειται να κάνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.  

Μαζί το μαγειρέψαμε κε Πάγκαλε το χρέος;;;

τσικάλι copy Φτάνει σήμερα στην Αθήνα το δεύτερο κλιμάκιο της Eurostat, που θα διερευνήσει το πόσο ακριβώς είναι το έλλειμμα του 2009… Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα άτομα αποτελούν το κλιμάκιο αυτό… Πριν δύο εβδομάδες  βέβαια ήταν ένα άλλο κλιμάκιο εδώ, αλλά άκρη δεν έβγαλε πόσο ακριβώς είναι αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 12,7 όπως είχε δηλωθεί από την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά ούτε και 13,4% , όπως το είχε αναθεωρήσει η Eurostat τον περασμένο Απρίλιο…
Αυτή τη φορά όμως, οι ελεγκτές έχουν έρθει με την ( επικίνδυνη ) αποστολή να εξαλείψουν όλους τους “αστερίσκους” από τις προηγούμενες εκθέσεις τους για το έλλειμμα της χώρας μας . Πως θα γίνε αυτό; Με τον πιο απλό τρόπο που υπάρχει: 

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΨΥΗ Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.
Όσον αφορά την χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες...,

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το αυτονόητο, και το … ακατανόητο!!!

Δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο σήμερα, και οι δύο δείχνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: την απογοήτευση του κόσμου από τα κόμματα εξουσίας. Στη μία (κάπα research για το Βήμα της Κυριακής) οι μισοί Έλληνες δηλώνουν απογοητευμένοι από το έργο της κυβέρνησης, αλλά θεωρούν ότι και η ΝΔ θα τα είχε πάει χειρότερα!! Στην άλλη (Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή),  8 στους 10 δηλώνουν απογοητευμένοι από ΠΑΣΟΚ και 9 στους 10 από τη Νέα Δημοκρατία!!
galop2Όταν όμως έρχεται η ώρα να δηλώσουν τι θα ψήφιζαν αν είχαμε εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 42,5% και η ΝΔ 28% !!!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ!!! Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής για να το ερμηνεύσω, αλλά με το φτωχό μου το μυαλό , θα πω ένα πράγμα: ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο … ΠΙΣΙΝΟΣ ΜΑΣ!!! 

Δεν θα γίνουμε “πόρνες” των ειδήσεων για χάρη της επισκεψιμότητας…

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο “Η λίστα των παιδόφιλων που…ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ!!!”  είχαμε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν δημοσιεύσαμε τη λίστα με τα ονόματα των παιδόφιλων, πριν καταδικαστούν. Μάλλον κάποιοι παρεξήγησαν την κίνησή μας αυτή θεωρώντας ότι κάτι “καλύπτουμε”, όπως ο αναγνώστης που μας έστειλε το παρακάτω email:
“To blog TROMAKTIKO τους έχει από χθες στη δημοσιότητα τους παιδεραστές. Εσείς δηλαδή γιατί δεν τους βγάζετε; Τους καλύπτετε; Ή φοβάστε μην τους εκθέσετε… Ρε θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα…”
Η απάντησή μας στον αναγνώστη αυτόν, που μάλλον κατά τύχη επισκέφτηκε το blog μας, ήταν η παρακάτω: