ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τα όμορφα όρνια, όμορφα συνθλίβονται...


Νέα θύματα αιολικού πάρκου στην περιοχή του Λέντα. Τουλάχιστον τρεις σκάρες βρήκαν το θάνατο τις τελευταίες ημέρες, συνθλιβόμενες ανάμεσα στα πτερύγια ανεμογεννήτριας. Επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας πήγαν επιτόπου για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων ετοιμάζουν αναφορές προς την Ορνιθολογική Εταιρεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μπορεί τώρα οι επιπτώσεις στα πουλιά να θεωρούνται μικρές - αφού οι ανεμογεννήτριες είναι λίγες - αλλά όταν η κατάσταση επιδεινωθεί με την εγκατάσταση δεκάδων αιολικών πάρκων σε όλη την Κρήτη, θα είναι πια αργά...

“Το νησί” βούλιαξε για χάρη του Παπανδρέου

Μετά από συζητήσεις και αναζητήσεις ωρών, η απόφαση ελήφθη: η διακαναλική, ζωντανή και εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου θα δοθεί στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας!!!

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από τα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, από την οποία θα προέρχεται και ο συντονιστής, και σε αυτήν θα συμμετέχουν ένας δημοσιογράφος από κάθε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Παρ’ ότι δε θα υπάρχει αντίπαλος, πιθανότατα θα ακολουθηθούν οι κανόνες των προεκλογικών debates μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Κάθε δημοσιογράφος, δηλαδή, θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει τρεις ερωτήσεις και μία διευκρινιστική.

Όλες οι εκκρεμότητες θα ρυθμιστούν την Κυριακή. Το σίγουρο είναι ότι οι φανατικοί τηλεθεατές του νησιού θα κάνουν μια βδομάδα υπομονή, για ν’ απολαύσουν το τρίτο επεισόδιο της αγαπημένης τους σειράς…

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑ

Μετά από καταγγελία αναγνώστη του blog, που μας επισήμανε ότι στην περιοχή του κόμβου του Αγίου Σώζοντα, ακριβώς πάνω στη ράμπα που ανεβαίνει από το δρόμο των Πεζών ή των Αρχανών στην νέα επαρχιακή οδό Βιάννου - Αρκαλοχωρίου – Ηρακλείου, και στη δεξιά μεριά της ράμπας, λειτουργεί χώρος απόθεση μπαζών, παρακολουθήσαμε και ψάξαμε λίγο το θέμα, και σας παρουσιάζουμε σήμερα φωτογραφίες.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ3

Στην παραπάνω φωτογραφία (από το google earth) φαίνεται ακριβώς το χωράφι, στο οποίο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΕΡΓΑ, ΑΠΟΘΕΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΣΚΑΦΗΣ. Προφανώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος για τους δικούς του λόγους, θέλει να φέρει το επίπεδο της ιδιοκτησίας του στο ύψος του δρόμου, από πρανές με μεγάλη κλίση που ήταν παλιότερα.

Και που είναι το κακό θα μου πείτε, αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης; ΜΑ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!!! Και αν λάβει αυτή την άδεια, έχει περιορισμούς ως προς τη διαμόρφωση του χώρου, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η εικόνα του τοπίου.

Κι επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, μπορώ εύκολα να συμπεράνω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ.

Οι πρώτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την επίσκεψή μας στο χώρο, στις 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010. ΗΔΗ είχαν πέσει στο σημείο αυτό πολλοί τόνοι χωμάτων, αλλά και μπάζα, και είχε γίνει το πρώτο “στρώσιμο”….

 mpaza3

 

mpaza2 Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΛΑΓΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΑΦΙΑ!!

mpaza1

Οι επόμενες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη δεύτερη επίσκεψή μας στο χώρο, πριν μερικές ημέρες, στις 15 Οκτωβρίου 2010. Σε αυτές βλέπετε ότι με μια μπουλντόζα γίνεται προώθηση των χωμάτων σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ μπορείτε να διακρίνεται ότι εκτός από χώματα, έχουν αποτεθεί και διάφορα μπάζα και άλλα αντικείμενα.

ΜΠΑΖΑ1

ΜΠΑΖΑ2

ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!! Ο εργολάβος δε θέλει να τρέχει σε εγκεκριμένες χωματερές που βρίσκονται τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, χάνοντας χρόνο, αλλά κυρίως χρήμα, και ο ιδιοκτήτης αποκτά ένα χωράφι στο ύψος του δρόμου, για μελλοντική εκμετάλλευση!!!

Ελπίζουμε η αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος. Η ανάρτηση θα σταλεί με email στην υπηρεσία ΠΕ.ΧΩ. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,  για να σιγουρευτούμε ότι έλαβαν γνώση. Και ελπίζουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη, αλλιώς θα “τ’ ακούσουν” για τα καλά και αυτοί…

Αναγνώστης: Περί τύπου

Δεν ξέρω ποιοί είστε σε αυτό το μπλογκ αλλά σας διαβάζω εδώ και μερικές μέρες. Επειδή ούτε οι εφημερίδες, ούτε οι "κυριλέ" ιστοσελίδες ενημέρωσης όπου δημοσιογράφοι βάζουν συναδέλφους τους να δουλεύουν τζάμπα, αναφέρουν τίποτα, σκέφτηκα ότι ίσως εσείς να μην έχετε δεσμεύσεις και να δημοσιεύσετε τα ακόλουθα.
Τους τελευταίους μήνες έχουν απολυθεί από τοπικά ΜΜΕ πάνω από 12 δημοσιογράφοι -τα περισσότερα μέλη της Ένωσης Συντακτών -στα πλαίσια των περικοπών και της "κρίσης".
Πρόσφατα ο Βασίλης Σκουταράς απέλυσε πέντε άτομα-τα τρία πλήρους απασχόλησης -και η Ένωση βγήκε μετά από πολλά σχόλια σε βάρος της να τον καταγγείλει και να κηρύξει απεργία. Ξέρετε,  πως ανακοίνωσε ο εν λόγω σταθμός το γεγονός; "σήμερα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων . Θα είμαστε κοντά σας την Παρασκευή στις 6 το πρωί" Λες και επρόκειτο για...πανελλαδική απεργία και όχι απεργία σ' αυτό το μέσο.
Κατά τα άλλα ο Σκουταράς, που επί 20 χρόνια πλούτισε με τη σκληρή δουλειά κάποιων εργαζομένων του, διαλαλεί ότι τους έδιωξε γιατί δεν ήταν καλοί στη δουλειά τους! Σώπα βρε!  Ελπίζω με τα φωτοβολταικά που ασχολείται τώρα  να βρει τους ... καταλληλότερους.
Α! Απόλυση είχαμε αυτές τις μέρες και στην "Πατρίς" αλλά είναι δυνατόν ο τοπικός εκπρόσωπος της ΕΣΕΠΗΝ να καταγγείλει το Μυκωνιάτη με τον οποίο πίνει κάθε μέρα καφέ στο κέντρο;

Παρακαλώ να τηρθεί η ανωνυμία μου , όχι γιατί τους έχω ανάγκη(οικονομική ή άλλη) αλλά γιατί δεν θέλω να με πιάνουν στο στόμα τους όταν καφεδοπίνουν στα στέκια τους .

Αναγνώστης

Με κεριά διαμαρτυρήθηκαν οι πολίτες έξω από το κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αρκετοί πολίτες συμμετείχαν στην καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Με κεριά στα χέρια, οι Ηρακλειώτες διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μουσειολογικής μελέτης , και κατά συνέπεια, την καθυστέρηση λειτουργίας του. Το γεγονός αυτό κρατά τα πλούσια εκθέματά του μακριά από τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών, που έρχονται κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου, για να θαυμάσουν το Μινωικό πολιτισμό.

Εκτός από τους απλούς πολίτες, στην διαμαρτυρία συμμετείχαν οι φορείς: Δήμος Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Εργατικό κέντρο Ηρακλείου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Διαμερισμάτων Ηρακλείου «Φιλοξενία», Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Μετόχων ΟΦΗ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Βέβαια, για ένα τέτοιο γεγονός, που έχει μεγάλη σημασία για την πόλη του Ηρακλείου, περίμενα να δω περισσότερο κόσμο. Μόνο αντιπροσωπεία απ’ όλους τους φορείς που υποστήριζαν αυτή την προσπάθεια να πήγαινε, η συμμετοχή θα ήταν μεγαλύτερη!!

Καλό είναι λοιπόν, αν θέλουμε να μας πάρει στα σοβαρά το Υπουργείο Πολιτισμού, στην επόμενη (γιατί θα υπάρξει σίγουρα επόμενη) διαμαρτυρία, η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη. Γιατί καλά τα λόγια, οι σελίδες στο facebook και τα δελτία τύπου, αλλά η συμμετοχή μετράει…

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η αποτίμηση του απολογισμού του κ. Κουράκη από τον επικεφαλή του συνδυασμού “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”


Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ κ. Κουράκη.


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Δεν χρειάζονται 360 πολύχρωμες σελίδες για να αντιληφθεί κάποιος το εύρος, την ποιότητα και το περιεχόμενο του απολογισμού της σημερινής δημοτικής αρχής, που παρουσιάστηκε προχθές από τον κ. Δήμαρχο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Αρκεί το απλό ξεφύλλισμα του πανάκριβου βιβλίου (με έξοδα άραγε του Δήμου;) για να διαπιστώσει κανείς την προσπάθεια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης. Ο απολογισμός περιλαμβάνει μόνο φωτογραφίες. Δεν συνοδεύεται με τα απαραίτητα κείμενα, ούτε με νούμερα που να δείχνουν κόστος κλπ ώστε να μπορεί ο δημότης να σχηματίσει πλήρη εικόνα. Δεν υπάρχει η σύγκριση του αποτελέσματος με το αρχικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής έτσι όπως αυτό διατυπώθηκε το 2006.

Τα κριτήρια για το επίδομα στους συνταξιούχους

Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αν μπορείτε να διαβάσετε αυτή την ανάρτηση, που σημαίνει ότι μπορείτε να πληρώνεται για τηλέφωνο και internet, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΑΣΤΑΙ!!!

συνταξιούχοι

Το ποσό της ενίσχυσης συναρτάται προς το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, ισχύει μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών και έχει καταμεριστεί σε τρεις κλίμακες (το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας).

Συγκεκριμένα, το βοήθημα διαμορφώνεται:

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώκαι οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση δεν καταλαβαίνω ειλικρινά… Αφού ΕΚΟΨΕ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 100 – 300 ΕΥΡΩ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ… Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση το επίδοµα αυτό θα δοθεί ως ξεχωριστό ποσό στο διάστηµα από 22 έως και 31 Δεκεµβρίου και δεν θα είναι ενσωµατωµένο στη σύνταξη.

Ετοιμαστείτε να γεμίσετε τα πορτοφόλια σας λοιπόν παππούδες και γιαγιάδες!!! Αλλά καλού-κακού κρατήστε και μια πισινή, γιατί μετά την ψήφο, δεν ξέρεις τι γίνεται… Είναι και το έλλειμμα του 2009 στη μέση, και τα βλέπω λίγο δύσκολα τα πράγματα!!!

O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Παράρτημα Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει τη συμπαράστασή του στην διαμαρτυρία των κοινωνικών φορέων της πόλης του Ηρακλείου, που αντιδρούν στη μακρόχρονη διακοπή της λειτουργίας του Μουσείου Ηρακλείου και καλεί τα μέλη του στην αποψινή καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο.

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. οφείλει άμεσα να θέσει τέρμα στην πολυετή ολιγωρία και τις ψεύτικες υποσχέσεις, που στερούν από τους κατοίκους της Κρήτης και τους επισκέπτες της ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης

του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων:

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Τζωράκης

Ο Αντιπρόεδρος

Νίκος Βασιλάκης

Η Γραμματέας

Μαρίνα Βελεγράκη

Διακαναλική συνέντευξη θέλει ο Παπανδρέου τη Δευτέρα, αλλά του χαλάει τα σχέδια….ΤΟ ΝΗΣΙ!!!

Όταν ο Πρωθυπουργός αποφάσιζε να δώσει τη Δευτέρα το βράδυ διακαναλική συνέντευξη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές , δεν είχε στο νου του ένα πολύ σημαντικό παράγοντα: ΤΟ ΝΗΣΙ !!!

H πολύ μεγάλη τηλεθέαση που έχει η συγκεκριμένη σειρά του Mega, και τα έσοδα που φέρνει στο κανάλι με τις διαφημίσεις, προβληματίζει σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τους υπεύθυνους του καναλιού, που δε δέχονται να μεταδοθεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού τη Δευτέρα μετά τις 9 το βράδυ. Η σκέψη για την ίδια μέρα αλλά νωρίτερα, σκοντάφτει στο δελτίο ειδήσεων. Μια άλλη σκέψη που υπάρχει για την Τρίτη το βράδυ, δεν τη δέχεται ο Alpha αυτή τη φορά, για τους ίδιους λόγους με το Mega, αφού για τότε είναι προγραμματισμένη η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου!!!

Μέχρι αύριο το βράδυ πάντως αναμένεται να κανονιστεί τόσο η μέρα και η ώρα, όσο και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, για να διαφημιστεί και ανάλογα η συνέντευξη…

image image image

Τώρα, αν ρωτήσεις και τους πολίτες, για το τι προτιμούν να δουν τη Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ τον Παπανδρέου ή “το Νησί” και το “Αλ Τσαντίρι News” , ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Πιέζουν οι πολίτες για ν’ ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Καθιστική διαμαρτυρία απόψε στις 8.30

image Είδαν και απόειδαν οι πολίτες και οι φορείς του Ηρακλείου, και είπαν να κάνουν κι αυτοί κάτι μήπως και επισπευστεί το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου!!!

Έτσι, αποφάσισαν απόψε στις 8.30 το βράδυ, να κάνουν σιωπηλή, καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μουσείο Ηρακλείου. Η πρωτοβουλία αυτή  ξεκίνησε από πολίτες, και βρήκε στήριξη από φορείς του Ηρακλείου. Μάλιστα,ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους στις 8 το βράδυ, για να παραστούν στην διαμαρτυρία, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει ανάλογη πρόσκληση στους εργαζόμενους. Ανάμεσα σε άλλους, οι φορείς που συντονίζονται με την διαμαρτυρία είναι οι τέσσερις Ενώσεις ξενοδόχων του νησιού, το Τμήμα Ανατολικής  Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Μετόχων ΟΦΗ και η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση το αρχαιολογικό μουσείο είναι μοναδικό ως προς τα εκθέματά του για τον Μινωικό Πολιτισμό. Με αφορμή την απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζεται, καθυστέρηση της μουσειολογικής μελέτης, ο σημαντικότερος πόλος έλξης τουρισμού του νησιού παραμένει κλειστός.

Πρόσφατα, από το Ηράκλειο, η η ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, είχε είπε ότι το μουσείο  δεν θα είναι έτοιμο πριν από την άνοιξη του...2012, αφού δεν είναι έτοιμη ακόμα ούτε η μουσειολογική μελέτη!! Τόνισε όμως ότι γίνονται προσπάθειες να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Οι προσπάθειες όμως αυτές θα πρέπει να ενταθούν, και το χρονοδιάγραμμα να επισπευστεί, γιατί, ως γνωστόν, η Κρήτη και το Ηράκλειο στηρίζεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Και χωρίς το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, δε θα πάνε καλά τα πράγματα τη δύσκολη χρονιά που μας έρχεται…

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας περιφρονεί τους νόμους, και βρίσκει εργασία σε ανέργους!!!

image Το ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το έχει καβαλήσει το καλάμι, είναι νομίζω αδιαμφισβήτητο. Το να δηλώνει απροκάλυπτα όμως στην τηλεόραση ότι δεν εφαρμόζει νόμους του Ελληνικού κράτους, που μάλιστα υπάρχουν για να προστατέψουν τους καταναλωτές από κάτι επιτήδειους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον κλέβουν, είναι πολύ πιο σοβαρό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με επιστολή του υπόσχεται ότι αν εκλεγεί, θα συνεχίσει να βρίσκει εργασία στους πολίτες!!!
Για το θέμα της τήρησης των νόμων, και ειδικότερα ...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ- Κομπίνα Σφακιανού με παράγοντες του Μυλοποτάμου

image Κάθε χρόνο εκταμιεύονται περίπου 250 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό προκειμένου να πληρωθούν πρόστιμα προς την Ε.Ε. για επιδοτήσεις «μαϊμού».  Στην Κρήτη διασταυρωτικοί έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ αποκάλυψαν ότι παραγωγός από τον νομό Χανίων και-συγκεκριμένα από τα Σφακιά- μισθώνει 150.000 στρέμματα βοσκοτόπων σε 600 περίπου παραγωγούς του Ρεθύμνου χωρίς να κατέχει τις εκτάσεις. Από τη συνολική έκταση των 150.000 στρεμμάτων, 100.600 στρέμματα φέρεται να εκμισθώνονται από 267 παραγωγούς των δημοτικών διαμερισμάτων Ζωνιανών και Λιβαδίων που υπέβαλαν αίτηση εξισωτικής αποζημίωσης τα έτη 2008 και 2009.  Το ύψος της ενίσχυσης που αιτήθηκαν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί αγγίζει τα 2,4 εκατ. ευρώ. Ο φάκελος της υπόθεσης αυτής απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν....

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

No man is an island


Είναι ενδιαφέρον ότι αρκετοί συμπολίτες μας που δεν έχουν ποτέ συλλογιστεί πόση μοναξιά, θλίψη, ή αποκλεισμό περιέχει η εμπειρία της διαφορετικότητας, χύνουν μαύρο δάκρυ παρακολουθώντας «Το Νησί».
Για πολλούς θεατές η συγκίνηση αυτή πηγάζει ίσως από μετάθεση αδούλευτων συναισθημάτων που αφορούν είτε σε κοινωνικές ομάδες που ξεφεύγουν από τη νόρμα, ή σε τραυματικά γεγονότα που οι ίδιοι βίωσαν στο παρελθόν -- αφού και η πιο ‘ανέφελη’ ζωή περιέχει στιγμές απόρριψης και μοναξιάς...

Η Κομισιόν απαγορεύει στο Δημόσιο να καθυστερεί τις πληρωμές του

image Πολλές επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, διότι το Δημόσιο αργεί να τις εξοφλήσει/  Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση, αφού απαγορεύει στο Δημόσιο να καθυστερεί τις πληρωμές του.
Συγκεκριμένα, μέσα σε 30 μέρες θα είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους πιστωτές του, ενώ θα πληρώνει τόκους για κάθε μήνα που θα καθυστερεί την πληρωμή. Η οδηγία αφορά και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 60 ημέρες.
Σύμφωνα με το ψήφισμα…,

Κλειστή η Λ. Δημοκρατίας, και η ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!

Κλειστή παραμένει η Λ. Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης από τη Δευτέρα 18-10-2010, στο  ρεύμα της ανόδου  την οδό Λ. Γ. Παπανδρέου έως την οδό Καποδιστρίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες υπογείωσης των δικτύων της ΔΕΗ.

Και δε φτάνει που υπάρχει λύση για να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία και δεν την εφαρμόζουν, προκαλώντας μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση στους δημότες, ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

Κάποια τροποποίηση της μελέτης ακούω ότι γίνεται, ή κάτι τέτοιο, και έχουν σταματήσει τις εργασίες!!!  Ο ΚΟΣΜΟΣ όμως ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ, τόσο οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι οδηγοί, που ταλαιπωρούνται χωρίς να βλέπουν να προχωρούν τα έργα…

ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ κύριοι της ΔΕΗ και ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ;;;

Γιατί επιμήκυνση και όχι διαγραφή χρέους

Η παράταση φαίνεται να οδηγεί (εκτός θαύματος) το παιχνίδι στα... πέναλντι, στο μεγαλύτερο φόβο του τερματοφύλακα. Εκεί δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα με την κουβέντα που ανοίγει για "παράταση της αποπληρωμής του χρέους" μπροστά στα αδιέξοδα της αντιμετώπισης της... "ελληνικής τραγωδίας".

Ανάβει έτσι πάλι η συζήτηση για την αντιμετώπιση του βάρους του χρέους καθώς όλοι πλέον παραδέχονται -αν και ορισμένοι δεν το ομολογούν ανοιχτά- ότι η κατάσταση των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους στους πιστωτές του θα είναι χειρότερη στο... τέλος του Μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα στηνimage

Ουραγός η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου!!!

image Ήρθε και η έκθεση της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του Τύπου, και μας το επιβεβαίωσε!! Η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο πλέον, αφού η χώρα μας υποχώρησε από την 35η θέση που καταλάμβανε, στην 70ή!!!! Μάλιστα, μοιραζόμαστε την ίδια θέση με τη Βουλγαρία, τα νησιά Κομόρες, το Μπενίν και την Κένυα! Η πτώση αυτή των 35 θέσεων είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά από το Τόγκο, το Μπουτάν και την Τανζανία.

Βέβαια εμείς που ζούμε στην Ελλάδα, δεν περιμέναμε την έκθεση αυτή για να το καταλάβουμε! Και μόνο τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να διαβάζεις επί 1 βδομάδα, και να δεις 2-3 μέρες ειδήσεις, ξέρεις τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας!

Για να πούμε όμως και του.. “στραβού” το δίκιο, οι δημοσιογράφοι που δεν έχουν τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα, άρα και μεγαλύτερη δύναμη να εκφραστούν ελεύθερα, δέχονται κι αυτοί πιέσεις από τους εργοδότες τους , όπως όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Η δική τους δουλειά όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: πέρα από την παρουσίαση γεγονότων, διαμορφώνει πολλές φορές και την κοινή γνώμη. Όποτε τέτοιου είδους δικαιολογίες μπορεί να έχουν κάποια βάση, δε θα έπρεπε όμως να επηρεάζουν τόσο πολύ αυτά που λέγονται και γράφονται στα μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία δε έχουν καταντήσει φερέφωνα κομμάτων και κυβερνήσεων, με την ανοχή των μικρών δημοσιογράφων και ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Οι έννοιες της αλήθειας και της αντικειμενικότητας δυστυχώς έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα στον Ελληνικό Τύπο. Και αυτό δε φαίνεται ν’ αλλάζει σύντομα, ειδικά με την οικονομική κρίση.

Όαση στην έρημο αυτή της φίμωσης αποτελούν τα blogs, τα οποία ολοένα και κερδίζουν έδαφος όχι τόσο στο κομμάτι της ενημέρωσης, αλλά στην έκφραση απόψεων από όλους. Αν και οι κύριοι πολιτικοί μας (βλέπε Αυγενάκης) έχουν βαλθεί να τα φιμώσουν και αυτά, γιατί βγάζουν τ’ άπλυτά τους στη φόρα. Και μαζί μ’ αυτούς και τα λογής-λογής συμφέροντα που εξυπηρετούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από καναλάρχες και πολιτικούς.

Είχα γράψει για τη δολοφονία του Γκιόλια, ότι “η ελευθερία του λόγου δεν πεθαίνει με 16 σφαίρες μόνο”… Φαίνεται όμως ότι στον Ελληνικό Τύπο, η απειλή της απόλυσης είναι αρκετή…

Σοβαρές καταγγελίες από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν σε γνωστές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νομό Ηρακλείου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα:

-          Η πολυεθνική  LIDDLEαπέλυσε δυο γυναίκες με παιδιά στις Μοίρες και ετοιμάζεται και για άλλες απολύσεις. Μάλιστα η συγκεκριμένη επιχείρηση «ειδικεύεται» στις απολύσεις μανάδων σε όλη τη χώρα. Με παρέμβαση μας, σε συνεννόηση με το επιχειρησιακό σωματείο, σταμάτησε η προσπάθεια να τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών όλοι οι εργαζόμενοι στο νομό την περίοδο της απεργίας των μεταφορέων.

-          Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» που δήλωσε πτώχευση, αλλά ένα κομμάτι της εξαγοράστηκε από άλλον επενδυτή, πέταξε στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και μια εδώ στο Ηράκλειο. Το σωματείο μας παρενέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας

-          η μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου «ΦΩΚΑΣ» στο Ηράκλειο τον Αύγουστο απέλυσε δυο γυναίκες με παιδιά και στόχο έχει 120 απολύσεις σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία αυτή κατά τα έτη 2002-2007 σχεδόν τριπλασίασε τα κέρδη της! Το σωματείο μας ολόκληρο τον Αύγουστο- Σεπτέμβρη έδωσε με  συντονισμένη πανελλαδική δράση πραγματική μάχη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις που κατέληξε στη δικαίωση των απολυμένων από τη Επιθεώρηση Εργασίας.

-          Στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ » πανελλαδικά αλλά και στο Ηράκλειο επιβλήθηκε αλλαγή συμβάσεων από 8ωρο σε 7ωρο -με 12% μείωση αποδοχών- και σε 4ωρο. Συνεχείς παρεμβάσεις μας διατηρούν την μόνη ίσως και πανελλαδικά 8ωρη εργαζόμενη!

-          Στον «Κωτσόβολο»- μέλος του ευρωπαϊκού ομίλου DSGi έγινε μια απόλυση στο Ηράκλειο ενώ παρά τις παρεμβάσεις μας εξακολουθεί παράνομα να απασχολεί με σπαστό ωράριο τους εργαζόμενους.

-          Σε τοπικό επίπεδο η εταιρεία «ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ» προχώρησε στην κατάργηση του ρεπώ και την εφαρμογή απλήρωτου 6ημερου γεγονός που εξώθησε πολλούς εργαζόμενους σε παραίτηση αλλά και σε απολύσεις για αυτούς που δεν δέχτηκαν αυτή την παράνομη αλλαγή. Μάλιστα πριν από δυο βδομάδες σχεδόν, απολύθηκαν 7 εργαζόμενοι από την παραγωγή στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ και 4 από κατάστημα. Το σωματείο μας έχει παρέμβει πολλές φορές στη Επιθεώρηση (3 και τις προηγούμενες ημέρες σε 4η) και διοργάνωσε με επιτυχία την περιφρούρηση  απεργίας στην παραγωγή με αίτημα να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις – όχι στις απολύσεις.

-          η εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων «ΝΙΒΑΛ» από την αρχή του χρόνου έχει απολύσει το μισό προσωπικό της και τώρα λέει στους εναπομείναντες ότι ή θα δεχτούν αλλαγή συμβάσεων ή θα πάνε στο σπίτι τους. Παρεμβάσεις με περιοδείες και συναντήσεις με τους εργαζόμενους έχουν πραγματοποιήσει κλιμάκια του σωματείου μας.

-          στους συνεταιρισμούς ειδικά,  που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν αποκούμπι της λεγόμενης «τοπικής οικονομίας» η κατάσταση δεν είναι καλύτερη: ο συνεταιρισμός «Ραδιοταξί Ηρακλείου» έδωσε προειδοποιητική απόλυση σε μια εργαζόμενη ενώ απειλεί με απόλυση και τις υπόλοιπες 4 τηλεφωνήτριες που εργάζονται εκεί από 10-17 χρόνια ώστε να πάρει πιο «μικρές και φτηνές». Το σωματείο μας παραβρέθηκε στην εργατική διαφορά που έγινε και το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε την δράση μας ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση και να μην γίνουν άλλες.

-         Η «Ηλεκτροσυνεταιρική» απέλυσε δυο εργαζομένους, και άλλαξε τις συμβάσεις στο νέο κατάστημα (Κόμβος Κατσαμπά) από 8ωρο σε 6ωρο με 20% μείωση αποδοχών. Το σωματείο μας προχώρησε σε κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα. Στον «ΣΕΥΦΑΝΗ» η διοίκηση απείλησε με 5 απολύσεις – και μάλιστα με κλήρωση- αν δεν δεχτούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 1 μήνα το χρόνο χωρίς να πληρώνονται. Η άμεση παρέμβαση μας απέτρεψε προς το παρόν αυτά τα ενδεχόμενα.

-          Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τυμπακίου στο πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση» των παιδιών,  έχει 3 υπαλλήλους απλήρωτες εδώ και 18 μήνες! Με παρέμβαση μας το θέμα βρίσκεται στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου θα γίνει συνάντηση την επόμενη Δευτέρα και αν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενες θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

-          Τέλος στη ΒΙΠΕΗ οργιάζουν οι απολύσεις αλλά και όσοι δουλεύουν ακόμα,  συνεχώς βρίσκονται στην ανασφάλεια και στο άγχος της ανεργίας. Εργοστάσια έχουν κλείσει ενώ άλλα όπως η «Μέγκα Πλαστ»- που επισκέφτηκε τις προάλλες ο Χρυσοχοίδης - βγάζουν κάθε τρείς και λίγο τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Άλλα όπως ο «Καράτζης» αφού επιδοτήθηκαν με ζεστό κρατικό χρήμα κλείνουν σιγά σιγά την παραγωγή και τη μεταφέρει στη Γερμανία και την Αμερική

Οι καταγγελίες αυτές είναι αρκετά σοβαρές, και σαφώς θα πρέπει να εξεταστούν από την επιθεώρηση εργασίας, μιας και γίνονται πλέον επίσημα, και αφορούν συγκεκριμένες εταιρίες. Αρκετά ακούγονται και για την Επιθεώρηση Εργασίας τελευταία (σε πανελλαδικό επίπεδο), και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη  αφενός να αποδείξει ότι δε συντάσσεται με εργοδοτικά συμφέροντα, και αφετέρου να προστατέψει τον εργαζόμενο, που βιώνει τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων τουλάχιστον 20 χρόνων.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δικαστικά διεκδικούν οι εργολάβοι τα χρήματά τους από το Δήμο Ηρακλείου για εκτελεσμένα έργα. Καταδικαστική απόφαση για πληρωμή 128.000 ευρώ.

Φαίνεται ότι στο δήμο των πολλών έργων, τον πρώτο δήμο του ΠΑΣΟΚ που βγήκε στην εξουσία με το σύνθημα “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”, το μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης, το δήμο Ηρακλείου του κου ΚουράκηΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για να πληρωθούν τα έργα!!!
Στο μονομελές πρωτοδικείο Ηρακλείου αναγκάστηκε να προσφύγει εργοληπτική επιχείρηση που εκτέλεσε έργο στο Δήμο Ηρακλείου. Κι ενώ οι 5 λογαριασμοί του έργου εγκρίθηκαν, πληρώθηκαν μόνο οι 2 πρώτοι, ενώ οι υπόλοιποι 3 έμειναν ανεξόφλητοι!!! Ο εργολάβος πήγε δικαστικά, και εφόσον όλα τα έγγραφα έδειχναν ότι έχει εκτελέσει ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ το έργο,το οποίο έχει παραληφθεί και ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το δήμο, και δεν έχει πληρωθεί όλο το ποσό, φυσικά τον δικαίωσε!!!
Ολόκληρη η υπ’ αρ. 2274/7224/2240/2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, σύμφωνα με την οποία ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καλείται να καταβάλει ΕΝΤΟΚΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ το ποσό των 107.131,05 ευρώ για ανεξόφλητους λογαριασμούς έργου ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008, ποσό που με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα φτάνει τα 128.441,01 ευρώ, παρουσιάζεται παρακάτω:
ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ_Σελίδα_1
ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ : διαβάστε περισσότερα…

Δε θα ληφθούν νέα μέτρα… Απλά θα αναπροσαρμοστούν τα ήδη προβλεπόμενα!!!

image Πόσες φορές τις τελευταίες μέρες έχετε ακούσει από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα;; Πολλές. Το επαναλαμβάνουν σε καθημερινή βάση πλέον. Ακόμα και αν το έλλειμμα του 2009 φτάσει πάνω από το 16%, δε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Πως θα γίνει αυτό; Η απάντηση είναι απλή…

Έχουν ας πούμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ότι θα κόψουν 400 εκ. ευρώ από επιδόματα και 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο. Το 400 θα γίνει 600 ή 700. Αυτό δεν είναι νέο μέτρο, καθώς ήδη υπάρχει στο προσχέδιο. Απλά αναπροσαρμόζεται…

Από την αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες έχουν υπολογίσει 19,2 δις ευρώ. Αυτό ,με μια διεύρυνση ας πούμε της γκάμας των προϊόντων που θα μεταταχθούν από το 11% στο 13% ή στο 23%,  θα γίνει 22 δις, ή 23δις, ή 25 δις ευρώ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ…

Από τη φορολόγηση των ακινήτων υπολογίζουν ως τώρα 1 δις ευρώ… Αν αυξήσουν όμως λίγο παραπάνω απ’ ότι υπολόγιζαν ως τώρα τις αντικειμενικές αξίες, το 1 δις θα γίνει 1,2 ή 1,3 δις ευρώ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ. ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ…

Μπορώ να γράψω πολλά τέτοια παραδείγματα, αλλά νομίζω ότι έγινε κατανοητό. Αυτό που ο κόσμος φοβάται, και που το πιο απλό μυαλό μπορεί εύκολα να καταλάβει, είναι ότι ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009.

Τώρα, αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι κυβερνά εκτός από μια διεφθαρμένη, και μια ΧΑΖΗ ΧΩΡΑ, ας συνεχίσει να λέει ότι δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Εμείς ξέρουμε τι μας επιφυλάσσουν για μετά τις εκλογές. Αυτοί δεν ξέρουν όμως τι τους επιφυλάσσουμε εμείς για τη βραδιά των εκλογών…

Κρύβουν την αλήθεια μπερδεύοντας την πτώχευση με την φτώχεια

Η οικονομία καταρρέει, η ανταγωνιστικότητα της χώρας βρίσκεται πέρα από την Αφρική... οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα φθάσουν τις 10.000, οι απολύσεις εντός του 2011 θα ξεπεράσουν τις 50.000, οι φόροι γονατίζουν την κοινωνία. Αλλά αυτοί παραμένουν εκεί. Αμετανόητοι στην μικροκομματική τους σκοπιμότητα. Ο νους τους στον εκλογικό χάρτη. Πόσο πράσινος ή πόσο γαλάζιος και πόσο κόκκινος ή ροζ θα γίνει στις εκλογές του Νοεμβρίου. Και για να μην μπερδευτούν τα χρώματα του χάρτη, μπερδεύουν εμάς με τις λέξεις και τα νούμερα για την οικονομία. Μας μπερδεύουν με την έννοια πτώχευση και μας κρύβουν την φτώχεια που ήρθε ήδη και θα μείνει για δεκαετίες. Μας μπερδεύουν με τα νούμερα του χρέους και του ελλείμματος και μας βεβαιώνουν ότι θα μας σώσουν από την πτώχευση. Προσέξτε, μόνο από την πτώχευση. Για την φτώχεια όμως δεν γίνεται κουβέντα.

Λ. Κατσέλη: «Προγράμματα - ανάχωμα στην ανεργία»

image «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κοινωνικούς εταίρους για να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα ανάχωμα στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας που είναι η ανεργία», τόνισε παρουσιάζοντας 17 προγράμματα δράσεις του ΟΑΕΔ που στοχεύουν στην ένταξη ομάδων - στόχων στην αγορά εργασίας και τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λούκα Κατσέλη.
Τα νέα προγράμματα που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον διευθυντή του ΟΑΕΔ, κ. Ηλία Κικίλια, απευθύνονται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ και υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν από αυτά 667.000 άνεργοι και εργαζόμενοι. «Πρόκειται», είπε η υπουργός Εργασίας, «για ένα δίχτυ προστασίας που έχει σαν πρώτο στόχο την ανάσχεση των απολύσεων, και σαν δεύτερο την ενίσχυση της εργασίας».

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κατέληξε σκυλάκι που εγκαταλείφτηκε στη Ρογδιά

Λάβαμε με email από τη Ζωόφιλη Δράση το παρακάτω και το δημοσιεύουμε, όχι τόσο για να βρεθεί ο “άνθρωπος” που εγκατέλειψε το συγκεκριμένο ζωάκι, αλλά με την ελπίδα αν υπάρχουν και άλλοι σαν αυτόν, να φροντίσουν να δώσουν έγκαιρα τα σκυλιά τους σε άτομα που ενδιαφέρονται γι’ αυτά. Και υπάρχουν αρκετά τέτοια άτομα….

Τα σκυλιά και τα ζωάκια γενικότερα, δεν είναι παιχνίδια για τα παιδιά μας… Είναι ψυχές που έχουν ανάγκες… Αν δεν είμαστε ικανοί να τα φροντίζουμε, ας μην τα αποκτάμε για χάρη των παιδιών μας… Από τις πράξεις μας αυτές εξάλλου θα μάθουν και τα παιδιά μας είτε την υπευθυνότητα και τη φροντίδα, είτε την αναισθησία και την ανευθυνότητα…

67360_1570460616040_1071219429_31605040_6945160_n

“Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού”… Άλλη μια ταινία για την Κρήτη και…τη βεντέτα!!!

Στο ξέσπασμα του φεγγαριού αυτός που θα γλιτώσει δεν θα είναι αυτός που αρνήθηκε στον έρωτα να δώσει” τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς ένα βράδυ σε ένα παραδοσιακό στέκι του Ηρακλείου. Ανάμεσα στους θαμώνες  η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο άγνωστα μεταξύ τους νέα παιδιά,  νιώθουν ερωτική αναστάτωση με τις πρώτες ματιές που ανταλλάσσουν. Η επαφή τους διακόπτεται απότομα από τον αδελφό της Αλεξάνδρας, τον Στέφανο, που την παίρνει και φεύγουν. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος ξαναβρίσκονται συμπτωματικά στο Λονδίνο όπου σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές και έτσι αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιο της συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις. Ο  Κωνσταντίνος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν μαθαίνει από τον Στέφανο ότι ο Μάνος δεν είναι άλλος από τον γιο του Άγγελου Παπαδάκη, που τον τραυμάτισε σοβαρά πριν από πολλά χρόνια, πυροδοτώντας μία βεντέτα που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, που αγνοούν αυτή την ιστορία, ζουν ανέμελα τον έρωτά τους, ως τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος και ο Στέφανος επεμβαίνουν βίαια και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η προειδοποίησή τους είναι σαφής: αν ο Μάνος δεν εξαφανιστεί από τη ζωή της Αλεξάνδρας, θα πεθάνει. Το ειδύλλιο μετατρέπεται σε θρίλερ, καθώς οι δύο εραστές αγωνίζονται να διασώσουν τον έρωτά τους, παρά τις απειλές και τις πιέσεις.

 

Η ταινία αυτή  μας «ταξιδεύει» στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη και το Λονδίνο . Με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών, ο Στράτος Μαρκίδης επιδιώκει να δημιουργήσει άλλη μια εισπρακτική επιτυχία, μετά την ταινία «I love Karditsa». Και μάλλον θα τα καταφέρει, αφού όπως έχει αποδειχτεί με τα τόσα σήριαλ που έχουν παιχτεί στην Ελληνική τηλεόραση με το ίδιο θέμα (θυμάστε φαντάζομαι το “Της αγάπης μαχαιριά” και “Τα σύνορα της αγάπης”), η Κρήτη και η βεντέτα πουλάει πολύ. Καλό θα ήταν όμως κάποια στιγμή η Ελληνική τηλεόραση, ο Ελληνικός κινηματογράφος και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν ν’ ασχοληθούν και με κάτι άλλο εκτός από τη βεντέτα (και τα Ζωνιανά!!!) .

Το “Νησί”είναι μια καλή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση… Ξεφεύγει από τα τετριμμένα, και πραγματεύεται ένα εντελώς διαφορετικό, πραγματικό και ανθρώπινο κομμάτι της Κρήτης. Ελπίζω να δούμε κι άλλες προσπάθειες τα επόμενα χρόνια σαν και αυτήν…

Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε το τραγούδι του Βασίλη Σκουλά…

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ!!!

3 μήνες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, διαχειριστή του blog “ΤΡΩΚΤΙΚΟ”, ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ εμφανίστηκε στο blog!!!

Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι, και αν θα επαναλειτουργήσει το blog. Στην ανάρτηση αυτή όμως γίνεται παραπομπή σε μια ιστοσελίδα, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σωκράτη, και σίγουρα οι διαχειριστές των δύο σελίδων συνδέονται μεταξύ τους.

Ολόκληρη η νέα ανάρτηση του τρωκτικού έχει ως εξής:

 

Για τον Σωκράτη μας


Ας μπορούσα να περάσω όλο το ταξίδι τούτο αμίλητος!
Μια κούρα πυθαγόρεια. Να καθαρίσω απ' όλα τα λόγια που άκουσα και είπα,
ν' αφήσω τη σιωπή ν' απλωθεί δροσάτη, καταπράσινη, σαν περιπλοκάδα στα σωθικά μου!
Μα οι άνθρωποι είναι κοπάδι, δε σε αφήνουν.
Ζητούν να πιαστούν ο ένας από τον άλλον, ν' ακουμπήσουν σαν τα πρόβατα λαιμό με λαιμό.
Φοβούνται τη σιωπή. Η φλυαρία μονάχα μπορεί να στερεώσει την καρδιά τους.

Νίκου Καζαντζάκη, Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία –Κίνα

……….. www.sokratisgiolias.gr ………..

Κακοί Γάλλοι...Που να σας σκουριάσει ο Πύργος του Άιφελ!

thumbΕίναι απαράδεκτοι αυτοί οι Γάλλοι! Πραγματοποίησαν τεράστιες κινητοποιήσεις κι άφησαν την εικόνα των ταραχών στην πρωτεύουσά τους και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας τους, να κάνουν το γύρο του κόσμου…, αγνοώντας κατάφωρα το γεγονός ότι στον κόσμο αυτό ανήκει και η Ελλάς. Διαδήλωσαν κατά χιλιάδες και παρακώλυσαν τις συγκοινωνίες και την πρόσβαση των τουριστών στα γαλλικά αξιοθέατα. Όχι ότι πρόκειται για τους ίδιους τουρίστες που ταλαιπωρούνται από ανάλογες καταστάσεις στη δική μας χώρα, αλλά επειδή έχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση, υιοθετούμε την κοινοκτημοσύνη στους τουρίστες… Φώναξαν απρεπέστατα συνθήματα όπως το «Κάρλα Μπρούνι έχουμε κάτι κοινό, μας πηδάει κι εμάς ο Νικολά απ’ τον π….» (sic) προσβάλλοντας επαχθώς τον Έλληνα πρωθυπουργό ως φίλο και ομοτράπεζο του προέδρου τους, καθώς και τα ήθη των Ελλήνων δημοσιογράφων που από αγνή, παρθένα ενσυναίσθηση, συμπάσχουν με τους Γάλλους συναδέλφους τους, όταν εκστομίζεται και συμβαίνει κάτι που δεν είναι κομ ιλ φο….

Ξεκίνησε η υπογείωση δικτύων της ΔΕΗ στην Ούλαφ Πάλμε

palme

Προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί του Ηρακλείου που κινούνται επί της οδού Ούλαφ Πάλμε, καθώς σήμερα ξεκίνησαν από τον εργολάβο της ΔΕΗ οι εργασίες υπογείωσης των δικτύων ηλεκτροδότησης.

Οι εργασίες εκτελούνται στην άκρη του οδοστρώματος, στο ρεύμα της ανόδου προς Βασιλιές, με κατεύθυνση από νότο προς βορά.

Χ-SFAXTON by Ράδιο Αρβύλα!!

Σιγά-σιγά μας το φέρνουν για τα νέα μέτρα…

Ακούσαμε όλοι προ ημερών τον Υπουργό Οικονομικών κο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον Πρωθυπουργό κο Γιώργο Παπανδρέου να μας λένε ότι, παρά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από τους ελεγκτές της Eyrostat, ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.  Ας κρατήσουμε αυτό το βίντεο με τις δηλώσεις τους, γιατί έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα διαψευστούν!!!

«Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη», είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός. Όσο για τον κο Παπακωνσταντίνου, δείτε τι είχε πει στο mega στις 12 Οκτωβρίου, δηλ πριν μία εβδομάδα ακριβώς:

Σημερινά δημοσιεύματα όμως φιλοξενούν δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, σύμφωνα με τις οποίες τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας είναι πιθανό να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του 2010 αλλά και των επόμενων ετών "καθιστώντας επιτακτική τη λήψη κάποιων επιπρόσθετων μέτρων ούτως ώστε η χώρα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011…

Μήπως μας το φέρνουν πάλι σιγά-σιγά, να περάσουν και οι εκλογές, και μετά να μας έρθει ο λογαριασμός; Πιθανότατα… Γιατί εκτιμώ ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια διαφορά πάνω από 2% στο έλλειμμα του 2009 να ΜΗΝ ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ τον προϋπολογισμό του 2011. Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής πάντως, μόνο η κυβέρνηση το πιστεύει αυτό… Μέχρι να αυτοαναιρεθεί γι’ άλλη μια φορά στο μέλλον…

Όλοι “κρέμασμα” στο διαδίκτυο!!!

image Μέχρι σήμερα βλέπαμε στο διαδίκτυο μόνο τα ονόματα των παιδεραστών… Σύντομα, θα βλέπουμε και .. τα δικά μας!!!

Το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιεύει στο Διαδίκτυο καταλόγους με τα εισοδήματα των φορολογουμένων,όπως ανέφερε  σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδης Σπινέλης. Αυτό λέει προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο, αλλά προφανώς όταν ψηφίζονταν, όλοι έκαναν τις πάπιες…

Να δούμε τι θα πει και η Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων, με την οποία βρίσκεται σε συνεννοήσεις το Υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτό το θέμα!

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων το μέτρο αυτό θα ασκήσει κοινωνική πίεση για τη δήλωση όλων των εισοδημάτων των φορολογούμενων, έτσι, ώστε, κάποιοι που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες, να έχουν και την αντίστοιχη φορολόγηση.

Είναι λογική αυτή;;; Υποτίθεται ότι βίλες, πισίνες και κότερα θα τα πιάσουν με τα αντικειμενικά κριτήρια… Ή μήπως έχουν αμφιβολίες και γι’ αυτά τώρα;

Έχω την εντύπωση πως στο Υπουργείο Οικονομικών είναι ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κάνουν τη δουλειά τους, και δε διστάζουν να καλύψουν την ανικανότητά τους αυτή με τρόπους που ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!! ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, και σε αυτή τη βάση, ενεργούν!!! 

Με αυτή τη λογική, για να αντιμετωπίσουμε και την εγκληματικότητα, ας βάλουμε και όλους τους ανθρώπους φυλακή, και μετά να αφήσουμε ελεύθερους όσους διαπιστώσουμε ότι είναι αθώοι!!!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ράδιο Αρβύλα:Αν οι μεταλλωρύχοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (βίντεο)!!!

Παραπομπή πέντε υπουργών της ΝΔ προτείνει το ΠΑΣΟΚ

imageΤην παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του, που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Προανακριτικής Επιτροπής. Πρόκειται για τους Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Βουλγαράκη και Θεόδωρο Ρουσόπουλο.
Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν τον κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιρειών, μέσω κακουργηματικής απιστίας και απάτης, καθώς και για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου. Ο κ. Ρουσόπουλος παραπέμπεται και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, για την δήθεν κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βισθωνίδας.
Οι κ. κ. Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος παραπέμπονται για...

Δημοπρατείται εκ νέου η Ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε

image Ανακοινώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου ότι η επανάληψη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου « «Ανάπλαση – ανακατασκευή οδού Ούλαφ Πάλμε» θα γίνει την 27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 10.00π.μ. (ώρα λήξης υποβολής προσφορών) από την επιτροπή διαγωνισμού που έχει συσταθεί από την αρμόδια αρχή , στο foyer της αίθουσας του Β’ ορόφου του Δημοτικού κτιρίου επί της οδού Ανδρόγεω 2.

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου είχε αποβεί ΑΓΟΝΟΣ, καθώς οι εργολάβοι, παρόλο που ήταν παρόντες, δεν κατάθεσαν προσφορές… Τους λόγους που έγινε αυτό μπορείτε να τους διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ .

Το έργο έχει προϋπολογισμό  4.050.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.

Άλλο ένα πολύνεκρο τροχαίο στο ΒΟΑΚ… πόσοι θα χαθούν ακόμα;;;

image Άλλο ένα πολύνεκρο τροχαίο  σημειώθηκε αργά χθες βράδυ, στο δρόμο Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στις στροφές των Σισών, με 5 νεκρούς!!!

Ενοικιαζόμενο ΙΧ μπήκε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και και συγκρούστηκε με διερχόμενο βυτιοφόρο. Νεκρός ανασύρθηκε ο 34χρονος Έλληνας οδηγός του Ι.Χ αυτοκινήτου με καταγωγή από την Κατερίνη,καθώς επίσης μια 57χρονη, η 35χρονη κόρη της καθώς και τα δυο εγγόνια της, ένα κοριτσάκι 10 ετών και ένα αγοράκι 4 ετών υπήκοοι Ρωσίας.

Για όσους κάνουν συχνά τη διαδρομή Ηράκλειο-Ρέθυμνο, είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο τμήμα της (υποτιθέμενης) εθνικής οδού είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Και μάλιστα  θα έλεγα ότι είναι άκρως επικίνδυνο το τμήμα από από τη διασταύρωση για Αγία Πελαγία, μέχρι και μετά τις στροφές στο Φόδελε. Και όποιες παρεμβάσεις και βελτιώσεις έχουν γίνει στο τμήμα αυτό μέχρι σήμερα είναι εντελώς αποσπασματικές, και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα…

Γιατί καλή είναι η άρση της ολισθηρότητας, αλλά ΟΣΟ Η ΔΙΑΤΟΜΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 60 χλμ / ώρα, ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ…

ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΒΟΑΚ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ. Η ΚΡΗΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. ΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ…

Βατοπέδι: πολλά πορίσματα, κανένα αποτέλεσμα!!!

image Το απόγευμα σήμερα αναμένετε να εκδοθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου… Ποιο πόρισμα δηλαδή, ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ εννοούσα, καθώς αναμένεται, ως είθισται άλλωστε, κάθε κόμμα να καταθέσει το δικό του πόρισμα…

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προτείνει την παραπομπή των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα, και Αλέξανδρου Κοντού.

Το ΚΚΕ αναμένεται να παραπέμψει σίγουρα τους Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό, αλλά μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν είχε οριστικοποιηθεί η τύχη του Θ. Ρουσόπουλου.

Το ΛΑΟΣ θα παραδώσει πόρισμα αλλά σκέφτεται να μην προτείνει παραπομπές, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρεί δύσκολη την μη παραπομπή των τριών τουλάχιστον πρώην υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις, βρίσκεται σε προβληματισμό ως προς τις διιστάμενες απόψεις περί παραγραφής των αδικημάτων.

Η ΝΔ θυμίζω ότι έχει αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή…

Ήδη βέβαια υπάρχουν αντιδράσεις από τους πρώην Υπουργούς που οι πληροφορίες φέρνουν ένα βήμα πριν το ειδικό δικαστήριο. Ο Αλ. Κοντός, με επιστολή του τις προηγούμενες μέρες στην προανακριτική επιτροπή, όταν υπήρξαν οι πρώτες διαρροές για την πιθανή παραπομπή του, είχε τονίσει: «Θεωρώ ότι η τυχόν παραπομπή μου σε Δικαστικό Συμβούλιο,χωρίς ίχνος ενδείξεων, για αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προφανώς όλως αβάσιμα μου αποδίδονται, συνιστά εμφανέστατη πολιτική δίωξη εις βάρος μου και ως εκ τούτου ρητώς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου σχετικού δικαιώματός μου»… Και είμαι σίγουρος ότι μετά το απόγευμα, θα έχουμε κι άλλες αντιδράσεις….

Αξιοπερίεργο όμως για τον απλό πολίτη δεν είναι το ότι θα υπάρξουν 4 διαφορετικά πορίσματα, γιατί το έχει συνηθίσει πλέον… Το περίεργο είναι ότι θα υπάρξουν παραπομπές, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ζημία που υπέστη το δημόσιο από τις ανταλλαγές των ακινήτων… Και δεν ξέρω αν αυτό είναι τόσο δύσκολο πια να γίνει, ή αν σκόπιμα αποφεύγεται…

Ο Έλληνας αναμφισβήτητα θέλει να δει πολιτικούς να πάνε φυλακή, για τη ζημιά που έχουν κάνει στη χώρα. Αν όμως αυτή η ζημιά δεν έχει προσδιοριστεί, έστω κι αν υπήρξε δόλος από κάποιους πολιτικούς, με τι στοιχεία θα τους καταδικάσει το ειδικό δικαστήριο;  Άσε που στο τέλος της όλης υπόθεσης, αυτοί οι κύριοι θα βγουν κι από πάνω, ότι αποδείχτηκε περίτρανα η αθωότητά τους…

Αν δεν υπάρχουν λοιπόν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ας τους αφήσουμε να δικαστούν στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Και αυτό το δικαστήριο, ήδη έχει βγάλει την καταδικαστική απόφαση, όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά και για αυτούς της Ζίμενς, των ομολόγων, και όλων των άλλων σκανδάλων…