ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η δημοτική αστυνομία στον πεζόδρομο!!!

Σας στέλνω αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν τη δημοτική αστυνομία Ηρακλείου να βγαίνει με το μπλοκ στο χέρι έτοιμη να γράψει τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα πάνω στη Χάνδακος. Αυτοί φυσικά πάρκαραν... ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΑΝΔΑΚΟΣ ( που να πληρώνουν και που να βρουν...)!!! Ενώ εμείς είμαστε ζώα που παρκάρουμε χιλιόμετρα από τα σπίτια μας!!! Δεν ξέρω αν επιτρέπετε σε αυτούς να είναι πάνω σε πεζόδρομο, πάντως είναι για γέλια και για κλάματα όταν τους βλέπεις. Έχω και φωτογραφία που είναι με μηχανάκι πάνω στον πεζόδρομο (γράφανε κάποιον, και πήγα με το κινητό και τους έβγαλα). Εκείνοι μου είπαν βέβαια ότι γι' αυτούς επιτρέπεται!!! Δεν πιστεύω όμως να ισχύει αυτό, είναι κουφό!
Επίσης στην προεκλογική περίοδο τα είχαμε χάσει τα παιδιά από τη Χάνδακος...Είχανε μάλλον γραμμή να μην στεναχωρούν τους ψηφοφόρους!!!!
Μαρία, αναγνώστρια.





Αγαπητή φίλη,
στο άρθρο 2 του ΚΟΚ  ορίζεται η έννοια του πεζόδρομου: "Oδός η oπoία χρησιμoπoιείται απoκλειστικά από τoυς πεζoύς και για είσoδo - έξoδo oχημάτων πρoς και από ιδιωτικoύς χώρoυς στάθμευσης, παρoδίων ιδιoκτησιών ως και για oχήματα εφoδιασμoύ ή έκτακτης ανάγκης". Σαφώς ένα όχημα δημοτικής αστυνομίας μπορεί να είναι όχημα έκτακτης ανάγκης, αρκεί όμως ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ!!! Όχι επειδή βαριούνται να περπατήσουν, να παρκάρουν στον πεζόδρομο!!! Θα ψάξω και στον κανονισμό οδών, πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου μόλις βρω ευκαιρία, αλλά είμαι σίγουρος ότι δε λέει κάτι διαφορετικό. Όσο για "τα παιδιά", κι αυτά εντολές εκτελούν και γράφουν όπου τους στείλουν. Αλλά είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ  που παρκάρουν πάνω στον πεζόδρομο, δεν το συζητάμε καθόλου!!!

Απαράδεκτη κατάσταση με τα φρεάτια στις Αρχάνες!!



Το παραπάνω βίντεο μας το έστειλε ο φίλος μας ο Γιάννης από τις Αρχάνες. Το φρεάτιο που βλέπετε είναι ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, και μετά από μόλις 5 λεπτά βροχή σήμερα, αρχίζει να αναβλύζει νερό από μέσα του, και να πλυμηρίζει το δρόμο!! Τόσο καιρό, ολόκληρο το καλοκαίρι, αλλά και από το Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι βροχές μέχρι σήμερα, δεν το έχουν ξεβουλώσει!!! Μάλιστα στις δυνατές μπόρες του προηγούμενου μήνα, τα νερά είχαν μπει μέσα σε παρακείμενο κατάστημα!!
Όπως μας πληροφορεί ο φίλος μας, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο δρόμο αυτό λένε χαρακτηριστικά: "αυτά συμβαίνουν όταν δεν κατεβαίνει στο χωριό υποψήφιος ο παλιός δήμαρχος"!!!!

Εκστρατεία..κηδεμονίας από τον Αρναουτάκη

Ο Αρναουτάκης στηρίζει Κοκοσάλη!Σε έναν αγώνα δρόμου φαίνεται όχι έχει επιδοθεί ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Κρήτης κος. Αρναουτάκης, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Σαν .. άλλος Παπανδρέου, που την Παραμονή του πρώτου γύρου κατέβηκε στο Ηράκλειο για ... να πιει μια ρακή με τους υποψηφίους του, έτσι και ο Αρναουτάκης (πολιτικό παιδί του Γιωργάκη είναι άλλωστε) τρέχει να δώσει στήριξη στους εκλεκτούς του υποψηφίους Δημάρχους. Σε ένα βράδυ μόνο, πήγε από τη συγκέντρωση του Κοκοσάλη στις Αρχάνες, στην αντίστοιχη του Δραμουντάνη στ' Ανώγεια.
Δεν ξέρω τι λέει το πρόγραμμά του για σήμερα, αλλά όλο αυτό μου κάνει λίγο ... κηδεμονία, για να μην πω καμία άλλη πιο βαριά λέξη του πεζοδρομίου....
Τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Αρναουτάκης; Καλά, στ' Ανώγεια, το καταλαβαίνω... Ο Δραμουντάνης προέρχεται από το Πασόκ, ενώ ο Κεφαλογιάννης όχι. Οπότε είναι θεμιτό να τον στηρίζει. Στις Αρχάνες-Αστερούσια όμως, που και οι δύο υποψήφιοι προέρχονται από το Πασόκ; Γιατί στηρίζει ανοιχτά τον ένα από τους δύο; Τι συμφέροντα έχει; Μήπως με τη στήριξη αυτή, θα έχει στο χέρι το νέο δήμαρχο αν εκλεγεί; Θα είναι δηλαδή πολιτικός του κηδεμόνας;  Αυτό δείχνουν τα πράγματα. Γιατί ως επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πασόκ, δεν θα έπρεπε να στηρίζει ανοιχτά έναν από τους δύο, αλλά να κρατήσει ουδέτερη στάση. Τουλάχιστον επίσημα...
 Και μιας και η εκλογή του νέου δημάρχου στην περιοχή Αστερουσίων -Αρχανών-Καζαντζάκη φαίνεται ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις Αρχάνες, όπου ο Κυπρυωτάκης πήρε πολύ μικρό ποσοστό (επειδή και στον Ά γύρο υπήρχε κρυφή στήριξη των κύκλων του Αρναουτάκη στον Κοκοσάλη), θα σας δώσω άλλο ένα στοιχείο...
Θα διαβάσατε ίσως την ανακοίνωση του τρίτου υποψήφιου Νίκου Δρακάκη, περί μη στήριξης κανενός από τους δύο υποψηφίους τη δεύτερη Κυριακή. Αυτό έπρεπε να δηλώσει, και αυτό έκανε. Στο παρασκήνιο όμως, μαθαίνω από διαφορετικές πηγές (το ίδιο αξιόπιστες) ότι ο Δρακάκης ψιλοαβαντάρει τον Κυπρυωτάκη... Και με δεδομένο το 40,71% που πήρε ο Δρακάκης στις Αρχάνες, το ματς φαίνεται ότι θα είναι ντέρμπι!!!
Αυτό που εγώ θέλω να πιστεύω, και αυτό που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, είναι ότι ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τα παιχνίδια αυτά θα ξεχαστούν, και ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Έφυγε από τη ζωή ο λυράρης Λεωνίδας Κλάδος

Λεωνίδας ΚλάδοςΑυτοδίδακτος λυράρης από παιδική ηλικία καλλιέργησε τη γνήσια κρητική μελωδία και την ανύψωσε σε υψηλά επίπεδα.

Γεννήθηκε το 1925 στα Πλατάνια Αμαρίου. Ήταν γιός του Δημήτρη Κλάδου κτηνοτρόφου από τα Λειβάδια Μυλοποτάμου γνωστός ως Χωρίστρης. Μητέρα του ήταν η Χρυσή Ανδρέα Λίτινα. ΄Έμειναν και έζησαν στα Πλατάνια αποκτώντας 8 παιδιά εκ των οποίων το δεύτερο είναι ο Λεωνίδας.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Πλατανίων, αλλά λόγω έλλειψης δασκάλου παρακολούθησε μαθήματα και σε άλλα δημοτικά της γύρω περιοχής μεταξύ αυτών και αυτό του Μοναστηρακίου. Ήταν εξαίρετος μαθητής, λόγω όμως οικονομικών δυσχερειών δεν προχώρησε στα γράμματα. Οι γονείς του τον προέτρεψαν και πήγε να μάθει την τέχνη του τσαγκάρη στο Βυζάρι στου Κούνουπα του Στεφανή, όπου πηγαινοερχόταν για τρία χρόνια.


Σαν παιδί βοηθούσε στην εκκλησία και ήταν δίπλα στον παππού του παπα-Γιάννη Σιγανό, ο οποίος διέκρινε από πολύ νωρίς τις μουσικές και φωνητικές ικανότητες του Λεωνίδα και τον προώθησε στο ψαλτήρι. Έτσι λοιπόν η εκκλησία υπήρξε ένα από τα πρώτα του βιώματα, όσον αφορά το χώρο της μουσικής.

"Χορηγίες" προς Υποψήφιους Δημάρχους στο Νομό Ηρακλείου

image Εχθές στο ΚΡΗΤΗ TV από το μεσημέρι μέχρι τις 2:00 το πρωί που έκλεισα την τηλεόραση παιζόταν σε κάθε διακοπή του προγράμματος πολιτικές διαφημίσεις των υποψηφίων Δημάρχων: Καλογεράκη Ζαχαρία (Δήμος Μίνωα Πεδιάδας Ηρακλείου), Γιαννόπουλου Χαράλαμπου (Δήμος Μίνωα Πεδιάδας Ηρακλείου) και Μαμουλάκη Κώστα (Δήμος Μαλεβιζίου Ηρακλείου).
Αντιλαμβάνεστε φυσικά τι συμβαίνει: Έχει πέσει πολύ Χρήμα!!!
Το θέμα είναι:
1. Ότι φέτος ισχύει πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες με ανάρτηση στο διαδίκτυο!(ποιος αλήθεια θα κάνει πραγματικό έλεγχο;).
2. Ας μας απαντήσει κάποιος πόσο κοστίζει ο τηλεοπτικός χρόνος σε 20-25 σποτ των 30-40 δευτερολέπτων για τον κάθε υποψήφιο (και αυτά μόνο σε μία μέρα και μόνο στο ΚΡΗΤΗ TV!!)
3. Παραβιάζουν το νόμο προσπαθώντας επιδιώκοντας να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα σποτάκια τους!
4. Τις "ΧΟΡΗΓΙΕΣ" αυτές ποιος θα τις πληρώσει τελικά στους "κολλητούς"; Μήπως όλοι εμείς μετά τις εκλογές;
Ακόμα και ο ποιο κακόπιστος μπορεί να το τσεκάρει μόνος του απόψε!


Αναγνώστης Ν.Κ., στο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας: Νέο εμβόλιο- ασπίδα ενάντια στην κυριότερη αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των 5 ετών

imageΤην ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών για την προστασία τους ενάντια στην πνευμονία επισήμανε ο Καθηγητής Παδιατρικής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών.
Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο παιδιά, πεθαίνουν από πνευμονία κάθε χρόνο. Κάθε 20 δευτερόλεπτα χάνεται εξαιτίας της νόσου, μία ζωή ενός παιδιού κάτω των 5 ετών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ημέρα χάνονται 4.300 ζωές παιδιών.
Όμως η πνευμονιοκοκκική νόσος και ειδικότερα η πνευμονιοκοκκική πνευμονία είναι πολύ σοβαρή νόσος και για τους ενήλικες αποτελώντας μια από τις βασικότερες επιπλοκές της γρίπης με σημαντικά ποσοστά θνητότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο 60% η έκπτωση στο διαγωνισμό για την Ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε!!!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών, αλλά και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, στο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου “Ανάπλαση – Ανακατασκευή της οδού Ούλαφ Πάλμε. Σύμφωνα με (πάντα έγκυρες) πληροφορίες, ο πρώτος μειοδότης (ΡΟΜΒΟΣ Α.Ε.) έχει δώσει έκπτωση λίγο πάνω από 60% !!! Σε ψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι περισσότερες  προσφορές. Όλες, πλην μίας, ήταν πάνω από 50% !!!

image Τα ποσοστά αυτά δείχνουν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών, που σ’ ένα βαθμό οφείλεται και στη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, που προβλέπεται να είναι απρόσκοπτη!! Αυτός ίσως να είναι και ένας λόγος που δεν τα βρήκαν μεταξύ τους οι εργολάβοι, αφού όλοι “καίγονται” για ρευστό χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί αν περιμένουν από το Ελληνικό Κράτος ,θα κάνουν πολλά χρόνια να το δουν!!!

Τρίτη και τελευταία σήμερα για την ανάπλαση της Ούλαφ Πάλμε

Αυτή την ώρα διεξάγεται η τρίτη επαναληπτική δημοπρασία για το έργο  “Ανάπλαση – Ανακατασκευή της οδού Ούλαφ Πάλμε. Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, θα κατατεθούν αυτή τη φορά προσφορές από τους εργολάβους, και μάλιστα, επειδή τελικώς, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, η έκπτωση θα κυμανθεί σε ποσοστό κοντά (πιθανότατα και πάνω) στο 50% .

Περισσότερες πληροφορίες αργότερα…

Και ξανά προς… τα ύψη τραβά η ανεργία !!!

Δημοσιοποιήθηκαν χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) τα στοιχεία για την ανεργία τον Αύγουστο του 2010. Σύμφωνα με αυτά, η ανεργία πανελλαδικά έχει φτάσει στο 12,2 % , από 9% τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους !

Πέρα από την αύξηση συνολικά των ανέργων, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ, που έχουν φτάσει τα 613.108 άτομα, σημαντικό στοιχείο είναι Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 165.356 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 (μείωση 3,6%) και κατά 40.406 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (μείωση 0,9%) !

elstat1

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γυναίκες και οι νέοι πλήττονται πρώτοι. Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 15,5% από 11,6% που ήταν τον Αύγουστο του 2009, ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (30,8%) και 25-34 ετών (16,4%). Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες φτάνει το 9,9% (από 7,2%).

elstat2

Για να έρθουμε και στα δικά μας, στην Κρήτη η ανεργία αυξήθηκε κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες , καθώς έφτασε το 11,6% τον περασμένο Αύγουστο, από 6,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Τα υψηλότερα ποσοστά όμως ανά περιφέρεια καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία (13,9%), στην Κεντρική Μακεδονία (13,5%) και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (13,5%).

Και μην ξεχνάτε, ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας που στην Ελλάδα η απασχόληση βρίσκεται στο ζενίθ, λόγω τουρισμού. Φαντάζεστε τι θα δείξουν τα στοιχεία για το μήνα που διανύουμε; Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, καθώς Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ (στο 12,2% από 6,3% πέρσι)!!! Άμεσα θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες. Γιατί π.χ. στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων (5,6% από 3,8% τον Αύγουστο 2009), Νοτίου Αιγαίου (5,9% από 6,3%) και Βορείου Αιγαίου (6,9% από 7,8% τον Αύγουστο 2009) η ανεργία συγκρατήθηκε, και ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ;

ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; Υπάρχει τέτοια μείωση κερδών στις επιχειρήσεις, που να δικαιολογεί τόσες απολύσεις; Υπάρχει αντίστοιχη μείωση στον τουρισμό, που να δικαιολογεί (στο μέρος που του αντιστοιχεί) τέτοια μείωση προσωπικού, άρα και αύξηση ανεργίας; 

Τέλος, μια και πιάσαμε το θέμα του τουρισμού (που σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός τομέας που έχει συμβάλει στην εκτίναξη της ανεργίας), μήπως πρέπει ν’ αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες εδώ στην Κρήτη , για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας;

Μήπως πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους κι αυτό το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, που αποτελεί πόλο έλξης για τους ξένους; Λέω, μήπως;;;

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η κρίση , κρίση και το κινητό , κινητό!!!

Μπορεί να διανύουμε τη δυσκολότερη οικονομική περίοδο της τελευταίας εικοσαετίας, μπορεί καθημερινά να δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα, όταν έρθει ή ώρα όμως να βγάλουμε το κινητό απ’ την τσέπη, νιώθουμε περήφανοι!!!

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι  αλυσίδες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκύπτει ότι στο εννεάμηνο του 2010 διατέθηκαν 3,3 – 3,5 εκατ. νέες συσκευές στην Ελληνική αγορά , όσες περίπου και πέρυσι. Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι η χρονιά θα κλείσει με συνολικές πωλήσεις 4 εκατ. τεμαχίων. Όσον αφορά τις “μάρκες”, η Nokia παραμένει πρώτη με 35% μερίδιο σε τεμάχια ενώ η Sony Ericsson είναι στη δεύτερη θέση, με μερίδιο 22%. Ακολουθεί η Samsung με μερίδιο σε τεμάχια,τέταρτη είναι η LG με 9,3% μερίδιο πωλήσεων  Οι λοιποί παίκτες (Blackberry, HTC κ.α.) μοιράζονται το 8% της αγοράς, ενώ η Apple (με τα iPhone)  έχει μερίδιο αγοράς 3,3% σε τεμάχια, αλλά 13% σε αξία, αφού οι συσκευές της αποτελούν ό,τι πιο τελευταίο και... ακριβό υπάρχει στην αγορά.

Αλλάζουμε λοιπόν συχνά τα κινητά μας, και μάλιστα μας αρέσει να κυκλοφορούμε και με τα “τελευταία κομμάτια” της αγοράς, αφού τα smartphones εκτιμάται ότι για εφέτος θα αντιστοιχούν συνολικά στο 16% των πωλήσεων, έναντι 7% πέρυσι. Για το 2011 η πρόβλεψη είναι πως το 25% των κινητών που θα πωλούνται θα ανήκουν στην «έξυπνη» γενιά και θα υποστηρίζουν υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Κι εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο από το έξυπνο κινητό σας, είμαι σίγουρος πως αν δεν το έχετε αγοράσει πριν λίγους μήνες, σίγουρα θα το αντικαταστήσετε με κάτι πιο καινούριο στους αμέσως επόμενους !!!

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ηρακλείου, όπως δεν το έχετε δει πουθενά!!!

Μαθαίνω από σίγουρες πηγές ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης δεν είναι ευχαριστημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατάφερε μεν να διατηρήσει τα ποσοστά του, αλλά, επειδή αφενός κατέβαινε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο ιδίου βεληνεκούς με το δικό του, και αφετέρου είχε σύμμαχους όλα τα μέσα ενημέρωσης, περίμενε να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω με γραφήματα, για να γίνει κατανοητό πιο εύκολα, γιατί ο κος Κουράκης δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος. Θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα όχι από την πλευρά που παρουσιάστηκε απ’ όλα τα κανάλια, αλλά … από την ανάποδη!!! Θα κάνουμε έναν αντίστροφο, αλλά απλό  συλλογισμό: ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ!!!

Τα επίσημα αποτελέσματα στο Δήμο Ηρακλείου, όσον αφορά συνδυασμούς και ψήφους , φαίνονται παρακάτω:

Εγγεγραμμένοι Έγκυρα Άκυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
121.501 68.838 7.239 2.594 78.671
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ
Συντυχάκης Μανώλης 8.351 12,13%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.575 9,55%
Κουράκης Γιάννης 49.438 71,82%
Καμπιτάκης Κώστας 4.474 6,50%

ΕΠΙΣΗΜΑ

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Γιάννης Κουράκης, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο,  μείωσε μόνο μία μονάδα τα ποσοστά του. ΕΊΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Ας προχωρήσω λίγο το συλλογισμό μου…

Το αποτέλεσμα αυτό, αφορά το ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Αν ανάγουμε τα ποσοστά που πήραν οι συνδυασμοί, ΜΟΝΟ ΣΤΑ 4 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι δήμοι που με τον Καλλικράτη συνενώνονται με τον παλιό δήμο Ηρακλείου, τότε έχουμε:

ΠΑΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εγγεγραμμένοι Έγκυρα Άκυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
102.833 56.071 6.445 2.366 64.882
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ %
Συντυχάκης Μανώλης 7.026 12,53%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.043 10,78%
Κουράκης Γιάννης 38.787 69,17%
Καμπιτάκης Κώστας 4.215 7,52%

ΤΟ 73% που είχε ο Κουράκης στις προηγούμενες εκλογές, πρέπει να συγκριθεί με το ποσοστό που λαμβάνει στο ΙΔΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟ 2006, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Κι εκεί, όπως βλέπετε , το ποσοστό του ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 69 %. Όχι ότι είναι μικρό βέβαια, αλλά είναι ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ!!!

ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όμως γιατί να μην μετρήσουμε και τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια; Αυτοί οι άνθρωποι αν μη τι άλλο, κατέβηκαν να ψηφίσουν, και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΡΙΞΑΝ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ στην κάλπη, στέλνοντας ένα μήνυμα δυσαρέσκειας.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
Συντυχάκης Μανώλης 7.026   10,83%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.043   9,31%
Κουράκης Γιάννης 38.787   59,78%
Καμπιτάκης Κώστας 4.215   6,50%
ΛΕΥΚΟ 2.366   3,65%
ΑΚΥΡΟ 6.445   9,93%

Αν λοιπόν τους υπολογίσουμε και αυτούς, προκύπτει το παρακάτω γράφημα, σύμφωνα με το οποίο ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ 59,78 % !!! Δηλαδή κάτι παραπάνω από το 40 % ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ!!

ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ

ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επανερχόμενος όμως στο νέο Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, μετρώντας  αυτή τη φορά τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια, αφού όπως είπα αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν και εξέφρασαν άποψη, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Εγγεγραμμένοι Έγκυρα Άκυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
121.501 68.838 7.239 2.594 78.671
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
Συντυχάκης Μανώλης 8.351 10,62%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.575 8,36%
Κουράκης Γιάννης 49.438 62,84%
Καμπιτάκης Κώστας 4.474 5,69%
ΑΚΥΡΟ 7.239 9,20%
ΛΕΥΚΟ 2.594 3,30%

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ

Δηλαδή ακόμα και στον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, σε σύνολο ψηφισάντων, ο Γιάννης Κουράκης συγκέντρωσε κοντά στο 63%, που απέχει 9 μονάδες από το επίσημο ποσοστό που του δίνει το εκλογικό σύστημα!!! Και, για να το δούμε και αντίστροφα, το 37 % ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ!!

Και, για να έρθω και στο τελευταίο μέρος αυτής της ομολογουμένως μη συνήθους ανάλυσης, αλλά καθόλου λανθασμένης, και θεωρώντας ότι ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, σας παρουσιάζω τα ποσοστά στον Καλλικρατικό δήμο Ηρακλείου, αυτή τη φορά όμως επί εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, μετρώντας και ΛΕΥΚΑ, ΑΚΥΡΑ και ΑΠΟΧΗ:

Εγγεγραμμένοι Εγκυρα Ακυρα Λευκά ΨΗΦΙΣΑΝ
121.501 68.838 7.239 2.594 78.671
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ
Συντυχάκης Μανώλης 8.351 6,87%
Ηλιαδάκης Τάσος 6.575 5,41%
Κουράκης Γιάννης 49.438 40,69%
Καμπιτάκης Κώστας 4.474 3,68%
ΑΚΥΡΟ 7.239 5,96%
ΛΕΥΚΟ 2.594 2,13%
ΑΠΟΧΗ 42.830 35,25%

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!!! ΜΟΛΙΣ ΤΟ 40 % ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ, ΕΝΩ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 35%!!! Και φυσικά, η μεγάλη αυτή αποχή, μαζί με το λευκό και το άκυρο, θα μπορούσαν να είχαν διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα!!!!

Και για να μην ξεχνάμε και την ερμηνεία από την ανάποδη πλευρά, ΤΟ 60% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με δικαίωμα ψήφου ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ!!! 

Καταλαβαίνεται τώρα απ’ όλα τα παραπάνω γιατί είναι στεναχωρημένος ο Γιάννης Κουράκης από το εκλογικό αποτέλεσμα. Περίμενε μεγαλύτερη αποδοχή από το λαό του Ηρακλείου. Άλλωστε είχε επενδύσει σ’ ένα μεγαλύτερο ποσοστό, για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει στη διεκδίκηση του χρίσματος για την Περιφέρεια Κρήτης την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αυτό που επίσης προκύπτει απ’ όλα τα παραπάνω, είναι ότι η αναγωγή των ποσοστών μόνο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ  ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, αφού το εκλογικό σύστημα δεν είναι η απλή αναλογική, αλλά η ενισχυμένη, και ο πρώτος συνδυασμός ενισχύεται σημαντικά σε έδρες σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Αυτά τα ολίγα, για να είσαστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά!!!!

Άγιος Μηνάς ο μεγαλομάρτυρας 11/11

Άγιος Μηνάς ο μεγαλομάρτυρας
Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες. Ωστόσο, το ειδωλολατρικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε, δεν κατάφερε να σκληρύνει την καρδιά του η οποία, όταν ήλθε η στιγμή, σκίρτησε ακούγοντας την φωνή του «ετάζοντος καρδίας και νεφρούς» (Ψλμ.7,10) Θεού και έτσι ο, έφηβος ακόμη, Μηνάς έγινε χριστιανός.
Μεγαλώνοντας, επέλεξε να σταδιοδρομήσει στον Ρωμαϊκό στρατό, στο ιππικό τάγμα των Ρουταλικών, υπό την διοίκηση του Αργυρίσκου. Η έδρα της μονάδας του ήταν στο Κοτυάειον (σημερινή Κιουτάχεια) της Μικράς Ασίας. Εκεί ο Μηνάς διακρίθηκε και για την φρόνησή του αλλά και για το ανδρείο του φρόνημα και γι’ αυτό έχαιρε εκτιμήσεως στο κύκλο των στρατιωτικών.
Δυστυχώς όμως, τρεις αιώνες μετά την έλευση του Χριστού και ο παλαιός κόσμος ακόμη δεν ήθελε να δεχθεί το λυτρωτικό μήνυμα της Αναστάσεως, παραμένοντας αυτάρεσκα, εγωιστικά και αυτοκαταστροφικά προσκολλημένος στη φθορά και το σκοτάδι. Οι αυτοκράτορες της Ρώμης άρχισαν και πάλι «προς κέντρα λακτίζειν» (Πράξεις 26,14). Ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός διέταξαν διωγμό εναντίον των λογικών προβάτων του Χριστού, διωγμό ο οποίος κράτησε από το 303 έως το 311 μ.Χ. Έτσι, οι Ρωμαίοι στρατιώτες διατάχθηκαν να συλλαμβάνουν και να τυραννούν τους χριστιανούς προσπαθώντας να τους κάνουν να αλλαξοπιστήσουν. Αυτή ήταν και η πρώτη κρίσιμη στιγμή κατά την οποία ό Μηνάς κλήθηκε να πει «το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι». Η πίστη του στον Χριστό νίκησε την κοσμική «σύνεση» και λογική.
Ο Άγιος δεν άντεξε, πέταξε στη γη την στρατιωτική του ζώνη απεκδυόμενος μ’ αυτόν τον τρόπο την ιδιότητα του στρατιώτη - διώκτη των χριστιανών, και διέφυγε στο παρακείμενο όρος. Εκεί ασκήτευε, προτιμώντας την συντροφιά των θηρίων της φύσης από την συντροφιά των αποθηριωμένων ειδωλολατρών. Εκεί, «εν ερημίαις πλανώμενος και όρεσι και σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης» (Εβρ. 11,38), έζησε επί αρκετό διάστημα με νηστεία, αγρυπνία και προσευχή. Η ασκητική ζωή και η ησυχία εθέρμαναν την καρδιά του ανάβοντας τον θείο έρωτα και τον πόθο του μαρτυρίου.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κίτρινες διαγραμμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου, σε αντίθεση με τον ΚΟΚ!!!

Φαίνεται πως στο Δήμο Ηρακλείου, βλέποντας ότι η ψυχολογία των δημοτών τελευταία δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδα, βάλθηκαν να  “βάλουν λίγο χρώμα στη ζωή τους” !!

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την απόφασή τους να βάψουν ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!

diagrammisi

Άλλη μια πρωτιά και ίσως και πανελλήνια πρωτοτυπία από το Δήμο Ηρακλείου, που εκτός από την αισθητική πλευρά του θέματος, έρχεται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, που στο άρθρο 5 παράγραφος 7  λέει:

Οι διαγραμμίσεις των οδών είναι λευκές, εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Διαγραμμίσεων χώρων στους οποίους επιτρέπεται ή περιορίζεται η στάθμευση οι οποίες μπορούν να είναι κυανές.β) Τεθλασμένων γραμμών (ζιγκ-ζαγκ) σε χώρους όπου απαγορεύεται η στάθμευση, οι οποίες είναι κίτρινες. γ) Της συνεχούς ή διακεκομμένης γραμμής στο κράσπεδο ή στο άκρο του οδοστρώματος, της απαγορευτικής ή περιοριστικής στάσης ή στάθμευσης, η οποία είναι κίτρινη. δ) Των γραμμών πλέγματος των διασταυρώσεων της παραγράφου 5ε του άρθρου αυτού, οι οποίες είναι κίτρινες”.

Πουθενά λοιπόν στις παραπάνω εξαιρέσεις του ΚΟΚ δεν υπάρχουν οι διαβάσεις πεζών, ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ. Εκτός φυσικά από τον ΚΟΚ, σε όλα τα βιβλία που έχουν τεχνικές προδιαγραφές για διαγραμμίσεις, αναφέρεται ότι οι διαβάσεις πεζών έχουν χρώμα λευκό. Ενδεικτικά σας παρουσιάζω μια σελίδα από το βιβλίο των ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΤΣΙΤΣΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που αφορά ακριβώς στο θέμα αυτό, και λέει ότι “στην Ελλάδα το χρώμα που εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των διαγραμμίσεων είναι το λευκό”.

diagram 

Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος γιατί ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΚ και τις προδιαγραφές, αλλά ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ; Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Δεν βάφετε το σπίτι σας κύριοι, να βάζετε ότι χρώμα θέλετε!!! Έρχονται και ξένοι στην πόλη μας, που δεν σας ξέρουν, για να σας δικαιολογήσουν… Και θα γελάνε όχι μόνο με εσάς, αλλά και με μας, και με όλη την Ελλάδα!!! Σοβαρευτείτε!!!

Ημερίδα Νέοι Θεσμοί και Προγράμματα στη Σύγχρονη Εκπαίδευση

image Από τις 8 το πρωί σήμερα, διεξάγεται μια επιμορφωτική ημερίδα στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου με θέμα: “Νέοι θεσμοί και προγράμματα στη σύγχρονη επαίδευση”.

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Φθενάκης, κάτοχος τριών διδακτορικών τίτλων και επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίων Κρήτης και Χαροκοπείου Αθηνών. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής, με σημαντική συνεισφορά στην εκπαιδευτική πολιτική της Γερμανίας και άλλων χωρών και ιδιαιτέρως στην εκπόνηση των αναλυτικών προγραμμάτων θα αναπτύξει το θέμα: “Οι αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα από ευρωπαϊκή και διεθνή σκοπιά”.  Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας ο σχολικός σύμβουλος Π.Ε. και διευθυντής Σπουδών Π.Ε. του υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ κ. Κωνσταντίνος Παπαχρήστος θα παρουσιάσει το επίκαιρο θέμα “Νέοι θεσμοί στην εκπαίδευση: Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-Ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας”, ενώ ο κος Νίκος Παπαδάκης, Αναπληρωτής καθηγητής – Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης , θα αναπτύξει το θέμα “Η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την εκπαίδευση”.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι αρκετά μεγάλη.

ekpaideysh

Απίστευτες οδηγίες από το google maps!!!

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε καταφύγει στην ιστοσελίδα maps.google.com, για να εντοπίσουμε κάποια οδό που ψάχνουμε, αλλά και για να βρούμε ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε σε κάποιο προορισμό; Εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει πάρα πολλές φορές!!!

Δείτε όμως κάτι απίστευτες οδηγίες που δίνει καμία φορά!!! Αν μεταβείτε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, και θέλετε να βρείτε ποια διαδρομή ν’ ακολουθήσετε για να φτάσετε από την Αμερική στην Κίνα, θα πρέπει να πατήσετε “ΛΗΨΗ ΟΔΗΓΙΩΝ” , και στη συνέχεια να εισάγετε στην αφετηρία (Α) ΗΠΑ , και στον προορισμό (Β) ΚΙΝΑ. Πατώντας στη συνέχεια “λήψη οδηγιών” ,σου δείχνει στο χάρτη της διαδρομή, ενώ σου βγάζει και οδηγίες για το πως να μεταβείς από τις ΗΠΑ στην Κίνα.

Το απίστευτο στις οδηγίες αυτές, είναι ότι στο ΒΗΜΑ 42, το google maps σε συμβουλεύει να ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ 3.879 ΜΙΛΙΑ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ!!!

america

Απίστευτο δεν είναι; Ελπίζω να μην έχουν ακολουθήσει πολλοί τη συγκεκριμένη οδηγία, και να προτίμησαν κάποιο άλλο τρόπο μετάβασης!!! Εγώ προσωπικά πάντως, να ποτέ χρειαστεί να κάνω αυτή τη διαδρομή, σίγουρα θα προτιμήσω το αεροπλάνο!!!

Η μαφία της Κρήτης χτυπάει τώρα και…. φωτοβολταϊκά πάρκα!!!

mesara Φαίνεται ότι στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, για κάποιους επιτήδειους ανοίγονται νέες “ευκαιρίες για μπίζνες”….

Η εφημερίδα “Τόλμη” στο σημερινό της φύλλο φιλοξενεί καταγγελίες από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου (Μεσαρά κυρίως), σύμφωνα με τις οποίες κάποιες συμμορίες αλλοδαπών, αλλά και Ελλήνων, πουλάνε προστασία, για να μην σπάσουν τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευάσει με κόπο και δάνεια οι ιδιοκτήτες τους!!!  Τα ποσά μάλιστα που ζητάνε οι συμμορίες είναι πολύ μεγάλα, και οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να τα πληρώνουν…με δόσεις!!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι εκβιασμοί δεν αφορούν μόνο φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και αιολικά, αφού το να κάνεις ζημιά στις εγκαταστάσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι πολύ εύκολο. 

Και, όπως σε όλα τα ζητήματα στην Κρήτη, και σε αυτό επικρατεί  “ομερτά”,  αφού ο κόσμος από τη μία  φοβάται ότι αν ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, η τελευταία δεν πρόκειται να τον προστατέψει ουσιαστικά, και στο τέλος θα βρεθεί με τις εγκαταστάσεις του σπασμένες και την επένδυσή του να τινάζεται στον αέρα, και από την άλλη ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ!!!

Με αυτά τα μυαλά όμως, δεν πάμε πουθενά! Αυτά τα κατάλοιπα της κατοχής πρέπει κάποια στιγμή να εξαφανιστούν , ειδικά όταν πρόκειται για την προστασία της περιουσίας μας και της ζωής μας. Γιατί αν δε συμβεί αυτό, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι που, πατώντας στην άρνησή μας να καταφύγουμε στην αστυνομία, θα μας εκβιάζουν και θα πλουτίζουν σε βάρος των έντιμων και σκληρά εργαζόμενων πολιτών.

Ειδικά δε στο συγκεκριμένο θέμα, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή, αφού στην Κρήτη δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα τόσες πολλές εγκαταστάσεις  ΑΠΕ, πρέπει το φαινόμενο ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ. Αλλιώς οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για όλους…

Μία αλλαγή τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με τα οριστικά αποτελέσματα

image Μία αλλαγή επιφύλασσε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, όπως είχαμε άλλωστε επισημάνει ότι είναι πιθανό να συμβεί. Στα ονόματα που δημοσιεύσαμε χθες, και που μπορείτε να δείτε εδώ, τη θέση του κου Ρουμπάκη Εμμανουήλ (1.064 ψήφοι) πήρε η κα Μπότη – Μαθιουδάκη Γεωργία (1.067 ψήφοι) για τρεις μόλις σταυρούς!!!

Τελικά η κάλπη δεν παίζει παιχνίδια μόνο σε εμάς, αλλά και στους υποψηφίους!!!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

9 Νοέμβρη 1866: Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου

"Αυτή η φλόγα π' άναψε μέσα εδώ στη κρύπτη
κι απάκρου σ' άκρο φώτισε τη δοξασμένη Κρήτη,
ήτανε φλόγα του Θεού μέσα εις την οποία
Κρήτες ολοκαυτώθηκαν για την Ελευθερία "

Διακόσια πενήντα χρόνια βρίσκονταν οι Τούρκοι στο πολύπαθο νησί της Κρήτης. Οι επαναστάσεις των Κρητικών πνίγονταν στο αίμα , όπως του 1770,1811,1821,1822,1828. και κάθε φορά η Κρήτη ντυνόταν στα μαύρα και φορούσε και μαύρο κεφαλομάντηλο. Σ' όλους αυτούς τους ιερούς αγώνες , πόθος του Κρητικού λαού ήταν η ένωση με τη μητέρα πατρίδα.

Ο Γιούνκερ το είπε… Η κυβέρνηση το επανέλαβε… Κι εσύ που απείχες, θα πληρώσεις!!!

Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Απέδωσε την ανάγκη για πρόσθετα µέτρα στο γεγονός ότι η ύφεση θα είναι µεγάλη το 2010 – αλλά κοινοτικές πηγές έλεγαν πως απλώς δεν µπορούσε να προκαταβάλει τα στοιχεία για το έλλειµµα του 2009, που θα ανακοινωθούν την ερχόµενη Δευτέρα Πριν περάσουν 24 ώρες από τα αποτελέσµατα των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ευθέως στο Ευρωκοινοβούλιο ότι τα πρόσθετα µέτρα λιτότητας για το 2011 και οι διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις είναι αναγκαία για τη χώρα μας, προκειµένου να διασφαλιστούν οι στόχοι για το ερχόµενο έτος.

Αμέσως μετά, και στην ίδια ακριβώς γραμμή η κα Λούκα Κατσέλη δήλωνε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ: “Νομίζω ότι η απόκλιση του 2009, η οποία φαίνεται ότι είναι πραγματική, και η οποία θα συμπαρασύρει εν μέρει και το 2010, μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος το οποίο έχουμε χαράξει”, ενώ πρόσθεσε «Έχει ξεκαθαρίσει και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ότι δεν θα υπάρχουν μεγαλύτερες περικοπές ούτε σε μισθούς, ούτε σε συντάξεις, ούτε σε προσθετή αύξηση των φορολογικών συντελεστών πέρα από αυτά που έχουμε δεσμευτεί....».

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ;;; “ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ”… “ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ”…

Μέσα στο πλαίσιο που έχουν χαράξει λοιπόν, και σύμφωνα με αυτά που έχουν δεσμευτεί, ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ που λέει ο Γιούνκερ, δε θα είναι νέα, όπως δεσμεύτηκαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου… Τι θα είναι λοιπόν;

Είναι πολύ απλό, και το έχω ξαναγράψει (από τις 20 Οκτώβρη): Δε θα ανακοινώσουν νέα μέτρα, αλλά θα αναπροσαρμόσουν αυτά που ήδη έχουν ανακοινώσει…

Κι εσύ Έλληνα, που με την αποχή σου, έδωσες στον Παπανδρέου να καταλάβει ότι μπορεί να συνεχίζει την ίδια πολιτική, θα πληρώσεις την αναπροσαρμογή…

Κάποιοι βιάζονται για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας…

Φαίνεται ότι κάποιος συμπολίτης μας άκουσε ότι ετοιμάζουν πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας, και νόμισε ότι θα παρκάρει πάνω στην πλατεία!!! Και είπε να δει πως είναι, και αν χωράει το αυτοκίνητό του στη ράμπα!!!

plateia1

Εμ, μια δουλίτσα είχε ο άνθρωπος, να ψάχνει να βρει θέση στάθμευσης; Μπορεί να έπινε και το καφεδάκι του απέναντι, να πήρε να τσιμπήσει και τίποτα… Και να είχε ταυτόχρονα και το νου του μην τον “τσιμπήσει” η Δημοτική Αστυνομία…

Να σου δώσω και μία ιδέα φίλε μου: Γιατί να κάνεις τον κύκλο αν θες να πας π.χ. στη Λ. Δημοκρατίας; Πέρνα πάνω από το διάδρομο της πλατείας (εξάλλου τα εμπόδια είναι σπασμένα), να βγεις κατευθείαν στην Αβέρωφ… Να μη χάνεις και τον πολύτιμό χρόνο σου στους δρόμους του Ηρακλείου…

Βρε σα δε ντρεπόμαστε λέω ‘γώ…

plateia2

Συνεχίζονται τα παιχνίδια των εργολάβων στις δημοπρασίες έργων. Μόνο που κάποιοι άρχισαν να “σπάνε”…

image Δύο διαγωνισμοί για αναθέσεις έργων διεξήχθηκαν σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου. Και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, οι εργολάβοι δεν ήθελαν πάλι να καταθέσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργολάβοι ήταν και πάλι μαζεμένοι στο χώρο όπου διεξάγονταν οι διαγωνισμοί, και είχαν αποφασίσει να μη δώσουν προσφορές σε κανένα από τις δύο. Όμως, κυριολεκτικά στο “παρά ένα”, σηκώθηκε ένας από αυτούς (εξ’ Αθηνών), και κατέθεσε προσφορά στον ένα διαγωνισμό (ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΠΥΛΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) , και οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν!!! Συμπλήρωσαν γρήγορα γρήγορα τις προσφορές τους, και κατέθεσαν και αυτοί!!!
Στον άλλο διαγωνισμό (ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ), που είχε χρηματοδότηση από το Δήμο Ηρακλείου, κράτησαν τη συμφωνία και δεν κατέθεσαν προσφορές…
Πάντως, για να καταλάβετε γιατί γίνεται αυτό, στο διαγωνισμό που “έσπασε” , η μεγαλύτερη έκπτωση που δόθηκε είναι 58 % !!! Ενώ σε αυτούς που τα “βρίσκουν”, δεν ξεπερνάει το 15%. Και φυσικά, το δημόσιο ζημιώνεται από τη μικρή έκπτωση, ενώ τη διαφορά τη μοιράζονται οι υπόλοιποι εργολάβοι…
Με την αναδουλειά που υπάρχει πάντως, προβλέπω ότι στην πορεία θα “σπάσουν” κι άλλες δημοπρασίες..

Εκτίμηση επιρροής Πολιτικών Κομμάτων στις εκλογές τις 7ης Νοέμβρη

Μια πρώτη αναγωγή του αποτελέσματος των Περιφερειακών εκλογών, όσον αφορά στην επιρροή των κομμάτων, κάνει η Public Issue. Στο αποτέλεσμα έχουν μετρηθεί ψήφοι ΜΟΝΟ στις Περιφέρειες όπου οι συνδυασμοί κατέβαιναν ΑΥΤΟΝΟΜΑ, και γίνεται αναγωγή στο σύνολο της Επικράτειας.

image

Με τη μέθοδο αυτή, το ΠΑΣΟΚ έχει ποσοστό 34,63%, η ΝΔ 32,72% (διαφορά 1,91%), το ΚΚΕ  10,88%, ο ΛΑΟΣ 4,04%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,49%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,84%  και η Δημοκρατική Αριστερά 2,22%.

Ποιοι εκλέγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο (έδρες)

ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ          ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

1 ΒΡΕΝΤΖΟΥ-ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ ΘΕΑΝΩ
2 ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ (ΕΦΗ)
3 ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ (ΦΑΝΗΣ)
4 ΜΑΝΑΣΑΚΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
5 ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
6 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7 ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΞΩΜΕΡΙΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
9 ΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10 ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
12 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)
13 ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
14 ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ή ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ
  2. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΕΡΜΑΚΗΣ
  3. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ  -  ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  1. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  2. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  3. ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ  -  ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

  1. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  2. ΒΡΥΣΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ  -  ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  1. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ  -  ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  1. ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΣ

  1. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΣ

Ακόμα, από το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, 8 εκλέγονται από το νομό Χανίων, 5 από το νομό Ρεθύμνου και 4 από το νομό λασιθίου. Δεν λογαριάζονται για το συγκεκριμένο συνδυασμό οι Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι εκλέγονται.

Από το συνδυασμό του κ. Γιαννουλάκη εκλέγονται ακόμα οι αντιπεριφερειάρχες των υπολοίπων νομών και ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του νομού Χανίων.

Από το συνδυασμό του κ. Πλακιωτάκη εκλέγονται ακόμα μόνο οι αντιπεριφερειάρχες των υπολοίπων νομών.

Από το συνδυασμό του κ. Ορφανού εκλέγεται ακόμα μόνο ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Χανίων.

Από το συνδυασμό του κ. Σταθάκη εκλέγεται ακόμα μόνο ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Χανίων.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου – Ποιοι εκλέγονται

Με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα, με Καταχωρημένους Σταυρούς Υποψηφίων σε 271 από 274 Εκλογικά τμήματα, το νέο 49μελές Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δήμαρχος: Γιάννης Κουράκης

  1. Νίκος Ματζαπετάκης
  2. Μανόλης Βασιλάκης
  3. Μανόλης Παγωμένος
  4. Κώστας Βαρδαβάς
  5. Μαρία Τζιράκη
  6. Γιάννης Δροσίτης
  7. Γιώργος Σκουλατάκης
  8. Γιώργος Παρασύρης
  9. Ελένη Κόκορη
  10. Αγγελική Σχοιναράκη
  11. Μαρία Ξυλούρη – Ξημέρη
  12. Νίκος Γιαλυτάκης
  13. Μαρία Τιτομιχελάκη
  14. Βασίλης Κλάδος
  15. Γιώργος Καραντινός
  16. Δημήτρης Σπυριδάκης
  17. Μιχάλης Περισυνάκης
  18. Στρατής Δαγκωνάκης
  19. Κώστας Καμπανός
  20. Νίκος Μαχλάκς
  21. Γρηγόρης Μακαρώνας
  22. Νίκος Δημόπουλος
  23. Δημήτρης Καρατζάνης
  24. Δέσποινα Συγγελάκη
  25. Στέλλα Επιτροπάκη – Παττακού
  26. Γιώργος Αεράκης
  27. Αλέξανδρος Λαζαρίδης
  28. Δημήτρης Αγαπάκης
  29. Μανόλης Ρουμπάκης
  30. Ανδρέας Κυπραίος
  31. Βαγγέλης Σισαμάκης
  32. Μανώλης Μηλάκης
  33. Γιώργος Στειακάκης
  34. Αριστείδης Μπολάκης
  35. Κατερίνα Καρτσώνη – Κοκολογιάννη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

  1. Μανώλης Συντυχάκης
  2. Μαρία Βασιλάκη
  3. Μιχάλης Κασσαπάκης
  4. Ειρήνη Σκυβαλάκη
  5. Καλλιόπη Συντυχάκη
  6. Γιώργος Σκεπάρνης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ανατροπή και Πορεία στο Μέλλον - ΗΛΙΑΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  1. Τάσος Ηλιαδάκης
  2. Κώστας Δολαψάκης
  3. Μαρία Δαγκωνάκη
  4. Βασίλης Σπιθούρης
  5. Γιώργος Βουρεξάκης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1. Κώστας Καμπιτάκης
  2. Ευσεβία Γιάνναρη
  3. Γιώργος Κλάδος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ 3 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΗΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.

-----------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τετάρτη 10/11/2010 8:30 π.μ.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των σταυρών σε ΌΛΑ τα εκλογικά τμήματα, προέκυψε μία αλλαγή: τη θέση του κου Ρουμπάκη Εμμανουήλ (1.064 ψήφοι) πήρε η κα Μπότη – Μαθιουδάκη Γεωργία (1.067 ψήφοι) για τρεις μόλις σταυρούς!!!

Οι σταυροί των υποψηφίων της Περιφέρειας Κρήτης στο Νομό Ηρακλείου σε 610 από τα 618 τμήματα

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Σε 610 από 618 Εκλογικά τμήματα
Γραμμένοι     Ψήφισαν      Λευκά     Άκυρα      Έγκυρα      Αποχή    243.529        173.485      5.709     13.033    154.743      28,8 %
Πατήστε στο “διαβάστε περισσότερα” για να δείτε την κατάταξη ανά συνδυασμό, όπως τη δίνει αυτή την ώρα η Νομαρχία Ηρακλείου.

Το μήνυμα εστάλει… αλλά οι παραλήπτες το έσβησαν αμέσως!!!

image Εκλογές τέλος… προς το παρόν τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη Κυριακή. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμά του. Και αυτό ήταν ή ΑΠΟΧΗ!!Όμως διάλεξε να στείλει το λάθος μήνυμα…

Αναμφισβήτητα η αποχή είναι μια άποψη, ειδικά όταν τα ποσοστά της πλησιάζουν το 40%. Και το άκυρο ή το λευκό είναι άποψη, ειδικά όταν φτάνει το 9%. Και το ότι με όλα τα παραπάνω (αποχή, λευκό, άκυρο) όσοι δεν ψήφισαν κάποιο συνδυασμό πλησιάζουν ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ, αυτό κι αν είναι μήνυμα!!! Και η ερμηνεία του είναι πολύ απλή: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΌΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ !!!

Ποιος έλαβε όμως αυτό το μήνυμα; ΚΑΝΕΝΑΣ !!! Σε όλες μα όλες τις συζητήσεις που παρακολούθησα, αλλά και στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ!!! Ο ένας πήρε τη στήριξη που ήθελε για να συνεχίσει το έργο του, ο άλλος μείωσε την διαφορά, η άλλη ενισχύθηκε σημαντικά, η παράλλη ξεκίνησε κάτι νέο, και πάει λέγοντας… Αφιέρωσαν κι ένα λεπτό του χρόνου τους να δείξουν ότι στεναχωρήθηκαν με τη μικρή συμμετοχή του κόσμου, αλλά στην τελική, αυτό που είπαν ήταν το εξής: ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ , Η ΑΠΟΧΗ ΠΕΡΑΣΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

Γι’ αυτό ακριβώς λέγαμε όλη την προεκλογική περίοδο ότι πρέπει να συμμετάσχουμε. Να ψηφίσουμε. Να μην επιτρέψουμε να θεωρούν ότι δεν πάμε επειδή βαριόμαστε, ή επειδή προτιμάμε να πιούμε καφέ. Και, σε τελική ανάλυση, να μην επιτρέψουμε στους μισούς ν’ αποφασίσουν για τους άλλους μισούς. Αλλά δυστυχώς τελικά αυτό έγινε…

Κάποια στιγμή θα γυρίσει κανένας Πάγκαλος και θα μας πει: εσείς προτιμήσατε το σπιτάκι σας από το να πάτε να ψηφίσετε, και τώρα διαμαρτύρεστε για την πολιτική; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Και το κακό θα είναι, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ…

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τελικά τα κατάφερε ο Αρναουτάκης από την πρώτη Κυριακή!!

Τελικά τα κατάφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης να κερδίσει την Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη Κυριακή. Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ που παίχτηκε από το πρωί της Δευτέρας, όπου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών εμφανίστηκε να χάνει για κάποιες ώρες την αυτοδυναμία, το απόγευμα στις 6 ξεκαθάρισε το τοπίο. Ο συνδυασμός Κρήτη Πρώτη Δύναμη αναδείχτηκε νικητής με οριακή αυτοδυναμία 50,30 %, δεύτερος ο Δημήτρης Γιαννουλάκης με 17,5%, τρίτος ο Γιάννης Πλακιωτάκης με ποσοστό 14,9%. Ακολουθεί με 7% ο Στέλιος Ορφανός,  ο Γιώργος Σταθάκης 4,9% και ο Αντώνης Ανηψητάκης με 3,8%.

perifereia_telika1

Προσωπικά εκτιμώ ότι στη νίκη αυτή έπαιξε ρόλο από τη μία η στάση του Σταύρου Αρναουτάκη, που σε καμία χρονική στιγμή δεν μπήκε στο διλημματικό παιχνίδι του Παπανδρέου, αλλά κράτησε καθαρά αυτοδιοικητική στάση, και απ’ την άλλη η πορεία του μέχρι τώρα στην πολιτική ζωή του τόπου, που σε τοπικό επίπεδο έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία.

Βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν, το τελευταίο διάστημα, με την αναρίχησή του στα υψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει αρκετούς συμβιβασμούς. Άλλωστε, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, τόσο πιο βαθιά στα διάφορα παιχνίδια που παίζονται μπαίνεις, είτε το θέλεις είτε όχι. Αλλά πάντα, έχεις την ευθύνη των πράξεών σου. Πάντως , θεωρώ ότι ένας από τους λόγους που ο Αρναουτάκης άφησε το υπουργιλίκη, για να κατέβει στην Περιφέρεια, είναι και αυτός.

Κι επειδή, είτε μας αρέσει είτε όχι, θα τον έχουμε Περιφερειάρχη, να του ευχηθούμε να καταφέρει να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας.

Η Κρήτη πάντως, έστειλε ένα μήνυμα στον κο Παπανδρέου, παρά τη μεγάλη αποχή: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ!! ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΟΡΙΣΤΗΚΕ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

Θρίλερ στην Περιφέρεια Κρήτης!!!! Πέφτει το ποσοστό του Αρναουτάκη!!

Αυτή τη στιγμή (13:45 μμ της Δευτέρας) η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει στο συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη ποσοστό λίγο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 50 % !!! Χάνει την αυτοδυναμία ο Σταύρος;;;;

Με ενσωμάτωση του 95,43% των εκλογικών τμημάτων!! Φαίνεται ότι θα περιμένουμε να καταμετρηθούν όλα τα τμήματα, για να ξέρουμε αν θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή ή όχι!!!

perifereia4

Οι σταυροί των υποψηφίων στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (13:00 μμ)

Καταχωρημένοι Σταυροί Υποψηφίων σε  228  από  274  Εκλογικά τμήματα
Γραμμένοι     Ψήφισαν     Λευκά     Άκυρα     Έγκυρα      Αποχή       101.050         65.162       2.178       5.956     57.028       35,5 %

Τα αποτελέσματα των συνδυασμών στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (13:00 μμ)

heraklion1

heraklion2

Οι σταυροί των υποψηφίων της Περιφέρειας Κρήτης στο Νομό Ηρακλείου (12:μμ)

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Σε 461 από 618 Εκλογικά τμήματα
Γραμμένοι     Ψήφισαν      Λευκά     Άκυρα      Έγκυρα      Αποχή    183.550         129.816       4.284    10.038     115.494      29,3 %

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Κρήτης (12:00 μμ) ανά συνδυασμό

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΤΕ

perifereia1

perifereia2

perifereia3

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Μαύρη ή άσπρη ψήφος; Δαγκωτή σίγουρα!!

Η λέξη ψήφος, αρχικά, προσδιόριζε τη μικρή λεία πέτρα (απ εδώ και το ψηφιδωτό) την οποία χρησιμοποιούσαν για την καταμέτρηση εκλογικών προτιμήσεων
Τα πρώτα ψηφοδέλτια χρησιμοποιήθηκαν στις Δημοτικές εκλογές του 1914. Μέχρι τότε σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν τόσες κάλπες όσοι υποψήφιοι. Η κάθε κάλπη χωριζόταν εσωτερικά σε δύο μέρη που αντιστοιχούσαν, εξωτερικά, σε δύο χρώματα, το άσπρο (θετική ψήφος) και το μαύρο (αρνητική ψήφος). Απ εδώ και η φράση “τον μαύρισαν”

Ο ψηφοφόρος έπρεπε να περάσει από όλες τις κάλπες και να πάρει από τον υπάλληλο που στεκόταν μπροστά από κάθε κάλπη το σφαιρίδιο. Ο κάθε υπάλληλος φώναζε δυνατά το όνομα του υποψήφιου. Ο ψηφοφόρος έριχνε σε όλες τις κάλπες την ψήφο στο μαύρο τμήμα της κάλπης, ενώ , μόνο, σε μία έριχνε το σφαιρίδιο στο λευκό. Για να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό και να αποφύγουν λαθροχειρίες η θετική ψήφος ήταν, συνήθως,  δαγκωμένη, για να αναγνωρίζεται στην καταμέτρηση. (24γράμματα)

 

 

 

 

 

Σήμερα ρίχνουμε τη δική μας ψήφο. Αποφασίζουμε για εμάς, για να μην αφήσουμε άλλους να το κάνουν. Ψηφίζουμε συνειδητοποιημένα. ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ. Για να πούμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε…