ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ολόκληρη η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα δικαιώματα των παιδιών με αφίσες…

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ1
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ5
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ3
Πατήστε “Διαβάστε περισσότερα”, για να δείτε κι άλλες αφίσες.

Σιγά μην έκρινε το ΣτΕ αντισυνταγματικό το μνημόνιο!!!

Μα τι περιμένατε!!! Στην Ελλάδα ζούμε!! Στην Ελλάδα, που κατά τον πρωθυπουργό, το αυτονόητο δεν κατανοείται!! Αλλά όπως θα δείτε, συμφέρει πολλούς κάποια από τα  αυτονόητα να μένουν ακατανόητα!!!

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, οι κυρίες  Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, εισηγήτριες του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου και των περικοπών των μισθών, προτείνουν την απόρριψη όλων των προσφυγών που ζητούν την ακύρωσή του!!!
Μάλιστα, οι λόγοι που επικαλούνται μεταξύ άλλων είναι ότι ΔΕΝ είναι διεθνής σύμβαση το μνημόνιο, ότι απειλείται η Κοινοτική σταθερότητα,και ότι τα μέτρα δικαιολογούνται από υπέρτερους λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Δηλαδή γενικότητες, χωρίς νομική βάση!!!
Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για τη σημερινή παρέμβαση του συλλόγου φοιτητών φυσικής κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων

Σήμερα 19 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του παν/μίου των Βουτών, έγινε η ορκωμοσία των φοιτητών της σχολής θετικών και τεχνολογικών επιστημών (Σ.Τ.Θ.Ε) του παν/μιου Κρήτης. Ανάμεσα στους φοιτητές που ορκιζόταν βρισκόταν και δυο φοιτητές του φυσικού η υπόθεση των οποίων είχε απασχολήσει την παν/μιακή κοινότητα, τον σύλλογο φοιτητών φυσικής καθώς και τον τοπικό τύπο. Συγκεκριμένα οι δύο φοιτητές είχαν κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στο παν/μιο Κρήτης που τελικά απορρίφθηκε καθώς οι καθηγητές του τμήματος θεώρησαν τις πολιτικές απόψεις και την πολιτική τους δράση <<ανάρμοστες ως προς το ακαδημαϊκό ήθος>>. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των δυο φοιτητών ο Σύλλογος φυσικής μοίρασε φυλλάδια, ύψωσε πανό και έκανε μια δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα όπου και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους. Το κείμενο που διαβάστηκε ανέφερε μεταξύ άλλων:

‘’Οι δυο συμφοιτητές μας κόπηκαν όχι γιατί δεν πληρούσαν ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά λόγω των πολιτικών τους απόψεων και της πολιτικής τους δράσης. Είναι πολλά τα περιστατικά αυθαιρεσίας που έχουν σημειωθεί σε βάρος του συνόλου των φοιτητών του Συλλόγου, με στερήσεις εξαμήνων, απαγόρευσης χρήσης χώρων, μαζικά κοψίματα. Στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε, που οι γονείς και οι φοιτητές στερούνται για την απόκτηση ενός πτυχίου, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αυθαιρετεί σε βάρος μας, να μας τρομοκρατεί, και να μας στερεί τα όνειρά μας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαξιώνει και να προσβάλει ηθικά και πολιτικά φοιτητές που αγωνίζονται να σπουδάσουν αλλά και που δίνουν συλλογικούς αγώνες για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Θεωρούμε χρέος μας την αποκατάσταση της αλήθειας ετούτη εδώ τη στιγμή ενώπιον όλων και δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την αντιμετώπιση, δεν θέλουμε αύριο απαξιωθούμε, να αποκλειστούμε, να κρυφτούμε.”

Ζητούμε να μας κατατεθούν άμεσα τα πρακτικά της συνεδρίασης που απέρριψε τους δυο συμφοιτητές μας, για τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας και την αποκάλυψη της αυθαιρεσίας που διέπραξε το καθηγητικό κατεστημένο, και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους οτι οι αγώνες της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος είναι σήμερα πιο αναγκαίες από ποτέ, δεν τρομοκρατούνται και δεν ποινικοποιούνται, και δεν θα σταματήσουν να παλεύουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Καταγγελία για παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Δαιδάλου

Μιας και ο κος Μαρκάκης, εισαγγελέας Ηρακλείου, ασχολείται τον τελευταίο καιρό με αποξηλώσεις παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κι επειδή όπως φαίνεται είναι της μόδας κάθε ξενοδοχείο να έχει τουλάχιστον μία στην οροφή του, να συμβάλλουμε κι εμείς στον “καθαρισμό” της πόλης από αυτές.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, που έχουν ληφθεί από δύο διαφορετικές τοποθεσίες, βλέπετε καμουφλαρισμένη μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στην οροφή γνωστού ξενοδοχείου της οδού Δαιδάλου. Οι ιδιοκτήτες φρόντισαν να την καλύψουν καλλά, αλλά έγραψαν και το όνομα του ξενοδοχείου στα φύλλα που καλύπτουν την κεραία, κι έτσι ξέρουμε ποιο ξενοδοχείο είναι!!!

Είμαστε σίγουροι ότι ο κος Μαρκάκης θα πράξει το καθήκον του, και θα μας απαλλάξει και από αυτή την παράνομη κεραία, αλλά κυρίως από την ακτινοβολία της!!!

ΚΕΡΑΙΑ2

ΚΕΡΑΙΑ1

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

Σήμερα,19 Νοεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης και η ομάδα του protagon.gr, μετά από αίτημα του Χαμόγελου του Παιδιού πέρσι, ετοίμασε το παρακάτω βίντεο, με 4 μαρτυρίες παιδιών … 

Τι είναι κακοποίηση;
Κακοποίηση είναι μία βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια που δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο, απειλή, αίσθημα δυσαρέσκειας, δυσφορίας, αποστροφής ή ενοχής και έχει αρνητική επίδραση στο άτομο που τη δέχεται.
Ποιες είναι οι συνηθέστερες μορφές κακοποίησης;
• Η σωματική κακοποίηση
• Η σεξουαλική κακοποίηση
• Η συναισθηματική κακοποίηση
• Η παραμέληση και η έκθεση σε κίνδυνο
• Η εκμετάλλευση
Τι συνιστά σωματική κακοποίηση;
• Το να χτυπά κάποιος ένα παιδί δυνατό, να το τσιμπά, να του τραβά τα μαλλιά, να το χαστουκίζει, να το δαγκώνει, να το καίει π.χ. με τσιγάρο.
• Η χρήση αντικειμένων για να πονέσει το παιδί π.χ. ξύλο με ζώνη, κουτάλα, ραβδί.
• Χρήση ακατάλληλων μεθόδων πειθαρχίας για την ηλικία του παιδιού π.χ. να ταρακουνά κάποιος ένα βρέφος ή να το πετά δυνατά σε μία επιφάνεια, ακόμη και στην κούνια του.
Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση;
Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενηλίκου με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να συγκατατεθούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.
Τι συμπεριλαμβάνει η σεξουαλική κακοποίηση;
• Η επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τα γεννητικά όργανα του παιδιού από ενήλικα και το αντίστροφο.
• Η διείσδυση με οποιονδήποτε τρόπο στο στόμα, τα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό του παιδιού.
• Η έκθεση του παιδιού σε πορνογραφικό υλικό οπτικά ή ακουστικά.
• Η παρακολούθηση ενός παιδιού χωρίς ρούχα από ενήλικα ή το αντίστροφο.
• Ο βιασμός.   
Ποιοι είναι συνήθως οι δράστες της σεξουαλικής κακοποίησης; Συνήθως είναι άτομα του οικογενειακού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος του παιδιού. Ατομα που έχουν επαφές με το παιδί και σχέση εξουσίας μαζί του, ώστε να εξασφαλίσουν τη σιωπή του.
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα παιδί έχει γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης;
• Παίρνουμε σοβαρά υπόψη τις εκμυστηρεύσεις του και τις εξετάζουμε με βοήθεια ειδικού.
• Ανησυχούμε με την αλλαγή συμπεριφοράς του π.χ. αύξηση επιθετικότητας, εσωστρέφεια, ενδιαφέρον για το σεξ κ.α.
• Εξετάζουμε τους λόγους παλινδρόμησης σε προηγούμενες συμπεριφορές όπως ενούρηση και εγκόπρηση ενός παιδιού που είχε μεγαλώσει και έλεγχε τις συμπεριφορές αυτές.
• Ελέγχουμε τον τρόπο που απέκτησε γνώση για το σεξ μεγαλύτερη από την ηλικία του.
• Προβληματιζόμαστε με τη συμπεριφορά του αν είναι ξαφνικά πολύ ενοχική και εκφράζεται είτε με συστολή και σιωπή είτε με πολλή προθυμία και κολακεία.
Πώς αντιμετωπίζεται ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης;
Με τη βοήθεια ειδικών του σώματος και της ψυχής θα ανιχνευθεί η ακριβής φύση και ο βαθμός της κακοποίησης και το παιδί θα δεχθεί υποστήριξη και θεραπεία για να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία.
Ποιες είναι οι επιπτώσεις αν το παιδί δεν βοηθηθεί;
Στην περίπτωση που το παιδί δεν επικοινωνήσει με οποιονδήποτε τρόπο το συμβάν και οι δικοί του δεν το αντιληφθούν, μένει με φοβερά αισθήματα ενοχής, άγχους, κατάθλιψης, μειονεξίας, σοβαρά ψυχικά τραύματα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλες τις εκδηλώσεις της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του καθώς και στη φυσιολογική σεξουαλική του ζωή. Πολλά θύματα αποκτούν εξαρτήσεις από ουσίες και αντικοινωνική συμπεριφορά ή φτάνουν ακόμη και στην αυτοκτονία.
Πώς μπορούμε να προλάβουμε τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών;
Θα πρέπει τόσο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να είναι ενήμεροι ώστε να προστατεύουν τα παιδιά, όσο και τα ίδια τα παιδιά να γνωρίζουν το σώμα τους και τη λειτουργία του και τους πιθανούς κινδύνους που τα απειλούν για να προφυλάσσονται.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς;
• Το παιδί πάνω από τα τρία χρόνια του πρέπει να γνωρίζει τα μέρη του σώματός του, το όνομά τους και τη λειτουργία τους. Μιλάμε γι’ αυτά με την πρώτη κατάλληλη ευκαιρία και ανάλογα με την ηλικία.
• Το παιδί πρέπει να γνωρίζει να λέει «όχι» σε οποιονδήποτε προσπαθεί να το αγγίξει ενώ το ίδιο δεν θέλει. Το σώμα του παιδιού του ανήκει και πρέπει να απαιτεί σεβασμό από τους άλλους σε αυτό.
• Το παιδί πρέπει να σέβεται τους ενήλικες αλλά να μην συγκατατίθεται σε ό,τι του ζητούν, αν αυτό το ενοχλεί και το τρομάζει ή δεν το έχει διδαχθεί από τους ίδιους τους γονείς του.
• Δεν αφήνουμε το παιδί μόνο του, ή με κάποιον που δεν γνωρίζουμε καλά για πολλές ώρες και χωρίς διακριτική παρακολούθηση.
• Ενθαρρύνουμε το παιδί σε ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία μαζί μας ώστε να μπορεί να μας εκμυστηρευθεί ό,τι του συμβαίνει, ακόμη κι αν αισθάνεται (συν-)ενοχή. Ακούμε πάντα προσεκτικά ό,τι μας λέει και δεν εκφραζόμαστε αρνητικά ή απορριπτικά αλλά το διερευνούμε. Αν του δείξουμε ότι δεν το πιστεύουμε, δεν θα μας ξαναεμπιστευθεί.
• Ελέγχουμε τους λόγους που κάνουν το παιδί να μην θέλει να μείνει με κάποιον ή που τον αποστρέφεται.
• Γνωρίζουμε πάντα τους φίλους και τους ανθρώπους που είναι κοντά του.
• Επιβλέπουμε το παιδί όταν πλοηγείται στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιεί τον υπολογιστεί του.
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά;
• Το σώμα μου και το μυαλό μου είναι δικά μου. Οι άλλοι, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να σέβονται το δικαίωμά μου αυτό.
• Μπορώ να πω «όχι» σε κάποιον που θέλει να με αγγίξει ενώ εγώ δεν το επιθυμώ.
• Πρέπει να λέω «όχι» σε κάθε συμπεριφορά που με κάνει να ανησυχώ, να φοβάμαι ή να νιώθω μπερδεμένος/η.
• Τρέχω μακριά από όποιον με κάνει να φοβηθώ.
• Λέω πάντα στους γονείς μου – και στους δύο ή στον ένα από τους δύο ό,τι μου συμβαίνει κυρίως αν με κάνει να νιώθω άσχημα.
• Οι γονείς μου και οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν πάντα που βρίσκονται και με ποιον.
• Δεν πηγαίνω ποτέ κάπου όπου δεν γνωρίζω και αν μου συμβεί κάτι δεν θα ξέρω πώς να βοηθήσω.
• Δεν ακολουθώ ποτέ αγνώστους και δεν πλησιάζω περισσότερο από όσο πρέπει αυτοκίνητα με ανθρώπους που δεν γνωρίζω.
• Βρίσκω πάντα κάποιον που να μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη για να με βοηθήσει, όπως οι δάσκαλοί μου.
• Γνωρίζω τον αριθμό 10 56 για να τηλεφωνήσω από παντού και χωρίς χρήματα και να ζητήσω βοήθεια, συμβουλή και υποστήριξη.
Τι είναι η συναισθηματική κακοποίηση; Είναι ο τύπος της συμπεριφοράς, λεκτικής ή πρακτικής που θέτει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού σε κίνδυνο.
Παραδείγματα συναισθηματικής κακοποίησης αποτελούν:
• Οι φωνές και οι κραυγές.
• Οι χαρακτηρισμοί «είσαι ηλίθιος», «είσαι κακό παιδί», «είσαι άχρηστος/η».
• Η σύγκριση των παιδιών με άλλα παιδιά, εις βάρος του «δεν αξίζεις τίποτε», «ο ξάδελφος σου πάει καλύτερα από σένα» κλπ.
• Η έλλειψη στοργής, αγάπης και τρυφερών εκδηλώσεων.
• Η δημιουργία ενοχών «θα με κάνεις να πεθάνω», «εσύ φταις για όλα».
• Η ταπείνωση του παιδιού «είσαι για πέταμα», «τι ήθελα και έκανα ένα παιδί σαν και σένα» κλπ
• Οι απειλές εγκατάλειψης ή βίας «θα φύγω και θα σε παρατήσω», «θα σε κλείσω σε ίδρυμα», «θα σου σπάσω τα κόκαλα» κλπ.
• Οι ακραίες μορφές τιμωρίας π.χ. στέρηση φαγητού, νερού, κλείδωμα σε σκοτεινούς χώρους, δέσιμο κλπ.
Εκμετάλλευση θεωρείται η με κάθε τρόπο χρησιμοποίηση του παιδιού για να αποκομίσει οφέλη ο ενήλικας που το χρησιμοποιεί.
Δείγματα εκμετάλλευσης αποτελούν:
• Η έκθεση του ανηλίκου με στόχο την επαιτεία από πλευράς ενήλικα.
• Η ώθηση του ανηλίκου σε επαιτεία.
• Η ώθηση του ανηλίκου στην πορνεία καθ’ οιονδήποτε τρόπο π.χ. φωτογράφηση, μαγνητοσκόπηση, σεξουαλική επαφή.
Παραμέληση
Παραμέληση αποτελεί η στέρηση του παιδιού από τις βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλούς και υγιούς ανάπτυξής του όπως το καθαρό και υγιεινό σπιτικό, η τροφή και η ένδυση, η ιατρική περίθαλψη και η εκπαίδευση.
Δείγματα παραμέλησης είναι τα ακόλουθα:
• Μη επαρκής σίτιση, στέγαση ή ένδυση.
• Ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης.
• Εγκατάλειψη του παιδιού.
• Ανεπαρκής φροντίδα του παιδιού και έκθεσή του σε κίνδυνο π.χ. όταν κάποιος αφήνει το παιδί να παίζει μόνο του ή να μένει μόνο του.
• Ανεπαρκής ιατρική φροντίδα π.χ. έλλειψη εμβολιασμού, ιατρικής παρακολούθησης και φαρμάκων.
• Μη εγγραφή του παιδιού σε σχολείο και αδιαφορία για την παρακολούθηση της φοίτησής του.

2 αυτοκτονίες και μία απόπειρα μέσα σε μια εβδομάδα στην Κρήτη!!!

Χθες το μεσημέρι, ένας 27χρονος , μπήκε στο δωμάτιο του προκειμένου να κοιμηθεί. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με τους οποίους έμενε. λίγη ώρα αργότερα από το δωμάτιο ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμό που προερχόταν από το υπνοδωμάτιο του γιου τους. Επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη, έσπασαν το τζάμι του παραθύρου για να μπουν στο δωμάτιο όπου και αντίκρισαν το γιο τους νεκρό. Είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα. Μ’ ένα σημείωμα, ζητούσε συγνώμη από τους γονείς του…

Το παραπάνω ΔΕΝ είναι περιγραφή κάποιας σκηνής από ταινία… Είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, που έλαβε χώρα σε χωριό της Πεδιάδος, στην Κρήτη. Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, αντιμετώπιζε προβλήματα εργασίας (ήταν άνεργος τον τελευταίο χρόνο), αλλά και άλλα προσωπικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό έρχεται 6 μόλις μέρες μετά την αυτοκτονία 66χρονου επιχειρηματία στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε χώρο που χρησιμοποιούσε ως γκαράζ, από ένα συγγενή του.

Και μόλις χθες το πρωί, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ένας 76χρονος άνδρας προσπάθησε να κρεμαστεί με σχοινί από δένδρο. Η προσπάθειά του αποτράπηκε από διερχόμενο άνδρα, που κάλεσε το  ΕΚΑΒ και την αστυνομία.Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Απανωτά κρούσματα στην περιοχή μας, που αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσουν πολύ σοβαρά όλους μας, αλλά πιο πολύ τους κυβερνόντες. Και μπορεί μόνο το ένα περιστατικό να συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση, όμως και τα ψυχολογικά προβλήματα που ολοένα και περισσότεροι αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.

Είχα γράψει τον Μάιο, ότι πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στα εργασιακά και οικονομικά θέματα, για να μη γίνουμε Κίνα, όπου έχουμε πολύ συχνά αυτοκτονίες. Δυστυχώς όμως, προς τα εκεί οδεύουμε, και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς…

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αποξήλωση παράνομων εγκαταστάσεων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο ΑΤΛΑΝΤΙΣ!

Παρουσία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Ηρακλείου κου Μαρκάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά τις 10:30 το πρωί, αποξήλωση 3 κεραιών κινητής τηλεφωνίας , αλλά και κατάσχεση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούνταν για τη λειτουργία τους, από την οροφή του πολύ γνωστού ξενοδοχείου ΑΤΛΑΝΤΙΣ, στο Ηράκλειο.

ΑΤΛΑΝΤΙΣ1

ΑΤΛΑΝΤΙΣ2 ΑΤΛΑΝΤΙΣ3

Το επόμενο θέμα που θα πρέπει να εξετάσει ο εισαγγελέας, αλλά και οι αρμόδιες αρχές, είναι ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΕΤΑΙΡΙΕΣ WIND, VODAFON ΚΑΙ COSMOTE, ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ!!! Γιατί ακούγονται, χωρίς να έχουν διασταυρωθεί, ποσά των 10.000 ευρώ ανά μήνα, και ανά κεραία !!!

Μετά τις εκλογές πήραν χαμπάρι τι γίνεται στον κοινόχρηστο χώρο του Τζάμπο !!!!

Μόλις σήμερα, και σχεδόν 3 βδομάδες μετά την επανεκλογή του δημάρχου Ηρακλείου κου Κουράκη, φαίνεται πως ανακάλυψαν οι εφημερίδες της Κρήτης τι πραγματικά γίνεται στον κοινόχρηστο χώρο του Τζάμπο, στην περιοχή Γιόφυρο!!! Και δε φτάνει ότι εσκεμμένα καθυστέρησαν , αλλά ακόμα και τώρα, γράφουν ότι ακριβώς τους πασάρουν από τη Λότζια!!

image

Οι τακτικοί αναγνώστες του blog “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ” γνωρίζουν πολύ καλά ότι το θέμα αυτό το έχουμε θίξει αρκετές φορές. Μάλιστα ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ!!! Για όσους δεν γνωρίζουν, σας παραθέτω ημερομηνίες και αναρτήσεις:

patris2 Το θέμα θίγει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, και μάλιστα υπάρχει αναφορά και στο πρωτοσέλιδο.Το κείμενο όμως που συναντά κανείς στις μέσα σελίδες, είναι εντελώς παραπλανητικό, αφού παρουσιάζονται καθαρά οι θέσεις της δημοτικής αρχής, ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ!!!

Η δημοτική αρχή λοιπόν υποστηρίζει ότι έγιναν αλλαγές στη μελέτη που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο. Και ότι οι θέσεις στάθμευσης από 70 έγιναν 80, οπότε μειώθηκε ο ελεύθερος χώρος. Καλά , αυτή τη δικαιολογία βρήκαν να πουν;  Πόσο χώρο καταλαμβάνουν πια 10 θέσεις στάθμευσης, διαστάσεων 2,5 x 4 ; 100 τετραγωνικά μέτρα. Άντε, με τα κράσπεδα και τα υπόλοιπα, 150. Αυτό φταίει; Φυσικά όχι.

Αυτό το οποίο κατασκευάζεται, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ως προς τις βασικές κατευθύνσεις !!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. Τώρα, αν ο εργολάβος τελευταία στιγμή άλλαξε τη μορφή της παιδικής χαράς, που είναι 150-200 τετραγωνικά μέτρα, αυτό δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της μελέτης!!

Απλά τώρα ξεσηκώθηκε ο κόσμος, και προσπαθούν να τους παραμυθιάσουν πάλι. Βέβαια, ο Κουράκης δεν είναι τυχαία τόσα χρόνια στην πολιτική. Σε όλα τα έργα έδινε τα σχέδια στις εφημερίδες, στο συγκεκριμένο όμως δεν τα έδωσε, γιατί είχε προβλέψει τον κίνδυνο. Έτσι, όλοι έπαιξαν το παιχνίδι του προεκλογικά, προβάλλοντας ότι θα κατασκευαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις στον κοινόχρηστο αυτό χώρο, και τώρα που τους πήραν χαμπάρι, λέει ότι άλλαξαν τη μελέτη, της οποίας τα σχέδια δεν έχει δει κανένας!!!!

Λίγο αργά σκεφτήκατε να το γνωστοποιήσετε κύριοι της ΠΑΤΡΙΔΑΣ στον Ηρακλειώτικο λαό. Και το κάνετε λίγο μετά τις εκλογές… Είναι τυχαίο;;; Δε νομίζω… Και γιατί δε διασταυρώσατε, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ , αυτά που σας λέει η Λότζια, με τον ιδιοκτήτη του Τζάμπο, ή τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο; Αυτοί έχουν και σχέδια να σας δείξουν…

Έστω και τώρα όμως, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ (ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  5 χ 5 ). ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

ΑΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ. ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΠΑΛΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ….

Γεια σου, κύριε Εισαγγελέα!!

image Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου κος Μαρκάκης φαίνεται (προς έκπληξη πολλών, και εμάς) πως έχει βαλθεί να βάλει μια τάξη στις αυθαιρεσίες που είτε του καταγγέλλονται, είτε υποπίπτουν στην αντίληψή του.

Μετά τις εντολές που έδωσε για μεγαλύτερη αστυνόμευση στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Ηρακλείου, προέβη σε άλλη μια, εξίσου σημαντική ενέργεια: πραγματοποίησε αυτοψία στον παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου και της Σταλίδας , συνοδεύοντας κλιμάκιο της αστυνομίας και του λιμενικού, προκειμένου να γίνει η καταγραφή αυθαίρετων κτισμάτων τα οποία θα κατεδαφιστούν.

Εκτός αυτού, για σήμερα έχει προγραμματιστεί αποξήλωση 3 κεραιών κινητής τηλεφωνίας vodafone, wind και cosmote στο Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ παρακαλώ, στην οδό Μαλικούτη και Υγείας γωνία, πάλι παρουσία του εισαγγελέα!!!

Εμείς δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε τις ενέργειές του αυτές. Αλλά, όσον αφορά στις κατεδαφίσεις στον αιγιαλό,όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν όταν ανάλογες ενέργειες γίνονταν στον παραλιακό δρόμο των Γουβών, οφείλουμε να του πούμε ότι η επιχείρηση “καθαρισμός του αιγιαλού” θα πρέπει να συνεχιστεί και στα μεγάλα ξενοδοχεία που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας σε όλες αυτές τις περιοχές. Να μη μένουμε μόνο σε σπιτάκια και μαγαζάκια, αλλά να χτυπάμε και τα μεγάλα κεφάλια. Γιατί αυτά είναι που έχουν κάνει τις μεγάλες αυθαιρεσίες….

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Να κάνουν οι πολιτικοί την επανάσταση του αυτονόητου, κε Παπανδρέου...

«Καλώ την σημερινή νεολαία να πάρει στα χέρια της την επανάσταση του αυτονόητου, την υπόθεση των μεγάλων αλλαγών που απαιτούνται, από την γειτονιά στους νέους δήμους, μέχρι τα σχολεία, τις Σχολές, την πράσινη ανάπτυξη, τις μεγάλες αλλαγές για ένα ευνομούμενο κράτος διαφάνειας, αξιοκρατίας και δικαίου, ώστε μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει» , δήλωσε ο πρωθυποργός στο μήνυμά του για την επέτειο του πολυτεχνείου...
Θα ήθελα όμως να των ρωτήσω:
Αυτονόητο δεν είναι όταν υπάρχει παραδοχή ότι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μπήκαν 1.000.000 ευρώ από τη siemens, να μας πείτε που πήγαν, και τι δώσατε για αντάλαγμα;
Αυτονόητο δεν είναι τα υποβρύχια που πληρώνουμε με στέρηση των συντάξεων και των μισθών μας να μην μπατάρουν;
Αυτονόητο δεν είναι τα τραίνα που προμηθευόμαστε να χωρούν στις ράγες που έχουμε;
Αυτονόητο δεν είναι οι λίμνες να ανήκουν στο δημόσιο, και να μην είναι προς πώληση;
Αυτονόητο δεν είναι, αφού οι βουλευτές παίρνουν 4.000 ευρώ το μήνα, αλλα έχουν τεράστια έξοδα όπως λένε, να μην έχουν αποκτήσει περιουσίες εκατομυρίων;
Αυτονόητο δεν είναι οι βουλευτές να μην εχουν εταιρίες που διεκδικούν αναπτυξιακά προγραμματα για λογαριασμό επιχειρήσεων;
Αυτονόητο δεν είναι οι δήμαρχοι και οι υπουργοί να μην παίρνουν μίζες από τα έργα και τις προμήθειες;
Αυτονόητο δεν είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες να μην είναι κατηγορούμενοι για ζημία του δημοσίου;
Αυτονόητο δεν είναι να μη ζητάς ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ από τους συνταξιούχους να πληρώσουν την κακοδιαχείρηση 20 ετών; 
Αυτονοητο δεν είναι η άκρατη φορολογία να οδηγήσει σε ύφεση;
Αυτονόητο δεν είναι ο πρωθυπουργός της χώρας να δίνει το παράδειγμα για λιτή ζωή, αντί να κάνει διακοπές 45 ημέρες σε χλιδάτα ξενοδοχεία;
Αυτά και πολλά άλλα που αφορούν τους πολιτικούς, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ; Κάντε πρώτα εσείς, η κυβέρνησή σας, και το συνάφι σας οι πολιτικοί την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ. Κι αφού μας δώσετε το καλό παράδειγμα, θα κάνουμε κι εμείς με ευχαρίστηση τη δική μας...
Γιατί αλλιώς, θα δείτε μια άλλη επανάσταση, και σύντομα μάλιστα...

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο

image Δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Δομίνικος Θεοτοκόπουλος” , αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας,

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 6.30 στα Λιοντάρια.Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως το μήνυμα του Πολυτεχνείου, 37 χρόνια μετά, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τριάντα εφτά χρόνια μετά, το μήνυμα του πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που όλοι οι εργαζόμενοι ζουν με το φόβο της απόλυσης, που καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.”

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους κοινόχρηστους χώρους στο Ηράκλειο

image Την παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου κου Μαρκάκη προκάλεσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  η κατάσταση που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Ηρακλείου.

Τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πεζόδρομων, παρκαρισμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα παντού, αλλά και προεκλογικές αφίσες όπου και να στραφεί το βλέμμα του Ηρακλειώτη,  υπέπεσαν τελικά στην αντίληψη και του Εισαγγελέα, ο οποίος κάλεσε τους επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, και έδωσε ρητή εντολή “να απελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι” και να αποδοθούν στους πολίτες. Από τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Δαγκωνάκης, ζήτησε και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αστυνόμευση των κοινοχρήστων χώρων.

Ελπίζω ν’ αλλάξει κάτι επιτέλους στην εικόνα του κέντρου της πόλης, και οι πεζόδρομοι να μην παραμείνουν … τραπεζόδρομοι!! Και η όποια παρέμβαση γίνει τώρα, να μην έχει προσωρινό χαρακτήρα. 

Δεν θέλω να είμαι αρνητικός πριν ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, αλλά οφείλω να σας θυμίσω κάτι: και πέρσι κατά σύμπτωση πάλι  στις 17 Νοέμβρη, είχαν βγει τα φορτηγά του δήμου και φόρτωναν  τραπεζοκαθίσματα από τους πεζόδρομους…. και βλέπετε το χάλι που επικρατεί σήμερα…

Ελπίζω η όλη προσπάθεια να αποδειχθεί ουσιαστική, και να μην παραμείνει απλά… επικοινωνιακή!!!

Και ο δήμαρχος Γαζίου στο εφετείο για ζημία του Δημοσίου!!!

image Μετά το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη,  ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της κατεδάφισης του Ξενία Ηρακλείου (στις 26 Νοέμβρη η δίκη. αν δεν πάρει 10η αναβολή!!), και ο (απερχόμενος πλέον) δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης θα βρεθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2011 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης , κατηγορούμενος για απιστία από κοινού με 4 μέλη της δημαρχιακής επιτροπής.

Η υπόθεση αφορά την παραχώρηση αγροτεμαχίου 465 στρεμμάτων στην περιοχή Κορακιά, σε ιδιώτες. Οι ιδιώτες αυτοί είχαν προσφύγει δικαστικά διεκδικώντας την παραπάνω έκταση λόγω χρησικτησίας , και ο δήμος Γαζίου, δια της πληρεξούσιου δικηγόρου του, είχε ουσιαστικά αναγνωρίσει τα δικαιώματα τους πάνω στην έκταση αυτή, αφού είχε τέτοια προφορική εντολή . Έτσι , στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου αναγνωρίστηκε η συγκυριότητα των εναγόντων για την επίμαχη έκταση, η οποία όμως στην πραγματικότητα ανήκε στο δήμο Γαζίου.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής αντί να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία, ζημίωσαν εν γνώσει τους κατά 10 εκατομμύρια ευρώ το δήμο Γαζίου. Μαζί τους, κατηγορούνται για συνέργεια η δικηγόρος του δήμου, 5 δημότες για ψευδορκία, και άλλοι 20 δημότες για ηθηκία αυτουργία στην απιστία και την ψευδορκία.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση, ίδιος ο δήμος Γαζίου είχε προσφύγει στο Εφετείο, μετά φυσικά από θύελλα αντιδράσεων τόσο από δημότες, όσο και από δημοτικούς συμβούλους .

Και, παρ’ όλα τα παραπάνω, ο κος Μαρκογιαννάκης είχε το θράσος να είναι ξανά υποψήφιος για το νέο δήμο Μαλεβιζίου… Όμως τελικά ο κόσμος δεν τον πέρασε ούτε στο δεύτερο γύρο, και τον έστειλε σπίτι του… Να δούμε που θα τον στείλει το εφετείο…

Εκεί , πολυτεχνείο….Εδώ, αποχή…

Χωρίς σχόλια από εμένα, εκτός από τον τίτλο που τα λέει όλα…

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τι θα γίνει με τα φανάρια στην Ικάρου;


Τι θα γίνει επιτέλους με τα φανάρια στη διασταύρωση Λ. Ικάρου με Εθνικής Αντιστάσεως; Δε λειτουργούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ εδώ και 2 μέρες, ενώ και πριν από μερικές μέρες ήταν ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Βέβαια, ο δήμαρχος Ηρακλείου πήρε τη συντήρηση των φαναριών από τη ΔΕΣΕ της Περιφέρειας, χωρίς να έχει ούτε το προσωπικό, όυτε τα μέσα για να τα συντηρεί. Γι' αυτό και τα μισά φανάρια του Ηρακλείου δε λειτουργούν σε καθημερινή βάση!!!

Συστράτευση εν όψει του μεγάλου πανελλαδικού – παν-αναπηρικού συλλαλητηρίου της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με εκπροσώπους των κεντρικών φορέων – μελών της, με κεντρικό στόχο τον συντονισμό της δράσης για την καλύτερη οργάνωση του μεγάλου πανελλαδικού παν-αναπηρικού συλλαλητηρίου του εθνικού αναπηρικού κινήματος την 3η Δεκέμβρη – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ώρα 10.00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.
Οι φορείς που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη εξέφρασαν ομόφωνα τη στήριξή τους στο σημαντικό αυτό γεγονός και δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά, προκειμένου τα αιτήματά τους να φτάσουν ηχηρά και ισχυρά στα αυτιά των ιθυνόντων και να λάβουν σάρκα και οστά οι υποσχέσεις και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας για προστασία των ατόμων με αναπηρία από την κρίση.
Κεντρική διεκδίκηση του συλλαλητηρίου δεν είναι άλλη από την θέσπιση και θέση σε εφαρμογή ενός εθνικού προγράμματος δημοσίων πολιτικών και ενός πλέγματος θεσμικών παρεμβάσεων, ώστε τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να σταματήσουν να υφίστανται τις συνέπειες μιας κρίσης την οποία δεν δημιούργησαν, αλλά καλούνται να πληρώσουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες και Ελληνίδες.

Διακήρυξη Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την 37η αγωνιστική επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

image Η 37η αγωνιστική επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται σε ακραίες και δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, χωρίς μεταπολιτευτικό προηγούμενο, ανατροπής των εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δεδομένων, εγγυήσεων και δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.
Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, της κερδοσκοπίας και των ανέλεγκτων χρηματοπιστωτικών αγορών, παράγει τη μαζική ανεργία με μαζικά θύματα πρώτα τους νέους, διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, συρρικνώνει τις κοινωνικές δαπάνες, μειώνει τις δημόσιες υποδομές, τις παροχές των κοινωνικών αγαθών της υγείας και της παιδείας, εμπορευματοποιεί, ιδιωτικοποιεί, οδηγεί με «ελεύθερη» πτώση του βιοτικού επιπέδου στη δραματική αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων.
Οι πολιτικές που συμφωνήθηκαν από την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του μνημονίου, επιβάλλουν ως συνταγή εξόδου από την κρίση τα πιο απεχθή νεοφιλελεύθερα μέτρα και μοντέλα, αυτά που γέννησαν την κρίση, μεταβάλλουν βίαια και με ταχύτητα προς το χειρότερο, την εξαθλίωση, τα πολιτισμικά δεδομένα, τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, του Ευρωπαϊκού Νότου, ολόκληρης της Ευρώπης.

Τελικά ο πεντοζάλης… ήταν για βραβείο guinness!!

image Θα θυμάστε οι περισσότεροι την εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 7 Αυγούστου σε ολόκληρη την Κρήτη. Άνθρωποι και από τους 4 νομούς πιάστηκαν χέρι-χέρι και χόρεψαν Πεντοζάλη κατά μήκος της εθνικής οδού, στέλνοντας το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας. Βέβαια στόχος των διοργανωτών ήταν στην ανθρώπινη αυτή αλυσίδα να συμμετάσχουν περίπου 200.000 άτομα, πράγμα που δεν έγινε. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει  η ίδια η οργανωτική επιτροπή, υπολογίζεται ότι ο αριθμός συμμετεχόντων κυμαίνεται μεταξύ 30.000 και 35.000 ατόμων.
Παρ’ όλα αυτά, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ!! ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GUINNESS EINAI ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
Σχετικά με το βραβείο Guinness σας γνωστοποιούμε ότι ο "Πλανήτης Κρήτη" σήμερα 12/11/2010 παρέλαβε την πιστοποίηση της world record guinness.Eυχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους με την συμμετοχή τους βοήθησαν να κάνουμε αυτό το record, να γραφτεί η Κρήτη μας στο βιβλίο Guinness, να διαφημιστεί η χώρα μας μέσω αυτού του εγχειρήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η προβολή της Ελλάδος μέσω των προσπαθειών μας παίρνει σάρκα και οστά.
Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και το επόμενο καλοκαίρι σας περιμένουμε πάλι στη Κρήτη μας, για νέο record. Ολόψυχα επίσης ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης, τους νομάρχες της Κρήτης, τους δημάρχους που υποστήριξαν την εκδήλωση, τους εθελοντές, την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ. Σε σας ανήκει το record, σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα  "ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ" .
Άντε, και του χρόνου περισσότεροι !!!

Μετατρέπουν τις διαβάσει πεζών σε…πιάτσες ταξί!!!

Αυτό που με τρελαίνει σε αυτόν τον τόπο, είναι ότι όλοι θέλουμε όταν συναλλασσόμαστε με άλλους, ΑΥΤΟΙ να είναι άψογοι στη δουλειά τους, ενώ στη δική μας δουλειά συνεχώς λέμε: “δε βαριέσαι”… Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες, και θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό.

ΤΑΞΙ 2
Έχουν τραβηχτεί σε ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ, στη διασταύρωση των οδών Δικαιοσύνης και μικρής Έβανς, στο κέντρο του Ηρακλείου (Μεϊντάνι), όπου υπάρχει ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ πιάτσα ταξί . Ο χώρος αναμονής των ταξί οριοθετείται με κίτρινη διαγράμμιση επί της Λ. Δικαιοσύνης, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί διάβαση πεζών.  Τις περισσότερες φορές που περνάω από εκεί, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΞΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ, κλείνοντας φυσικά και τη ράμπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΤΑΞΙ 1
Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά (όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία)...

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές (βίντεο)

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Real.gr πραγματοποιήθηκε τις επόμενες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή 14/11 και περιελάμβανε πλειάδα ερωτημάτων, που αποτυπώνουν την εικόνα του πολιτικού σκηνικού τη δεδομένη στιγμή, με βάση και τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δείτε τα αποτελέσματα όπως παρουσιάστηκαν στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Alter.

22-28 Νοεμβρίου εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ

giatroi Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφασίζει :
1. Να ανακηρύξει την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου ως εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ με σκοπό να υπερασπιστούμε την ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τα νομιμοποιητικά έγραφα που διαθέτουν. Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί το δημόσιο σύστημα υγείας βορά στους ρατσιστές και τα αρπακτικά. (Στη συνέχεια της απόφασης περιγράφονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας).
2. Την οργάνωση συντονισμένων και δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα εάν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ πραγματοποιούν αυθαίρετες περικοπές ή μετατροπές εφημεριών

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κυκλοφόρησε νέο τραγούδι του Michael Jackson! Ακούστε το!

Πάνω από χρόνο μετά το θάνατό του, ο Michael Jackson είναι έτοιμος να κατακτήσει τα chart και πάλι.
Σήμερα, ένα ντουέτο που το είδωλο της ποπ ηχογράφησε με τον τραγουδιστή της χιπ-χοπ Akon βγαίνει στην αγορά. Τι κι αν το τραγούδι "Hold My Hand" , ηχογραφήθηκε πριν τρία χρόνια. Ήδη εκατομύρια άνθρωποι το έχουν κατεβάσει από το διαδίκτυο.
To “Hold My Hand” είναι το πρώτο επίσημο single του επερχόμενου δίσκου “Michael”, το οποίο περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό του jackson. Έκανε πρεμιέρα σήμερα στο MichaelJackson.com στις 12:01 (ώρα κεντρικής Ευρώπης) και είναι τώρα διαθέσιμο για ψηφιακή λήψη σε πάρα πολλές ιστοσελίδες.
Ο ίδιος ο Michael Jackson, πριν το θάνατό του, έγραψε ένα σημείωμα που εξέφραζε την επιθυμία του να κυκλοφορήσει το “Hold My Hand” ως πρώτο single από το επερχόμενο album του. Το σημείωμα αυτό πλέον αποτελεί μέρος της περιουσίας του.
Οι φίλοι του Michael μπορεί ν’ αναγνωρίσουν την μπαλάντα. Κι αυτό γιατί μια ημιτελής έκδοση διέρρευσε το 2008. Όμως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Sony Music, η οποία θα κυκλοφορήσει το album, ο Akon δηλώνει ότι το τραγούδι που κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα διαφέρει από αυτό που έχουν ακούσει στο παρελθόν.
 
Το τραγούδι "Hold My Hand" μπορείτε να το ακούσετε στο blog  “Αντίπαλοι” , και να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ .
 
 

4 υποβρύχια = περικοπές σε μισθούς και συντάξεις!

Στο βραδινό δελτίο του mega μίλησε απόψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων είπε ότι για τη μείωση του ελλείματος του 2010, το υπουργείο του “συνέβαλε κατά 1,2 δις ευρώ με μείωση εξοπλιστικών δαπανών, δηλαδή όσο ακριβώς εξοικονομήθηκε από την μείωση των επιδομάτων και την κατάργηση των 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης σε δημόσιο και συνταξιούχους”…

BENIZELOS

Μα καλά βρε Ευάγγελε, σου φαίνεται μεγάλο το ποσό αυτό; 4 μπαταρισμένα υποβρύχια είναι το 1,2 δις, σαν αυτά που ξαναπαραγγέλνει το υπουργείο σου από τη Μέρκελ, για να συνεχίσει να μας δανείζει, και για να δίνει βραβεία στον Παπανδρέου!!! Ας μην τα παραγγέλνατε, να μην κόψετε των ανθρώπων τις συντάξεις και τα δώρα!!

Τότε θα σου λέγαμε μπράβο κε Βενιζέλε… Αλλά προτιμάτε να σώσετε τους Γερμανούς, παρά τα δώρα και τις συντάξεις των Ελλήνων!!!

Είσαστε για πολλά βραβεία τελικά!!! Αλλά από αυτά που σας δίνει καθημερινά ο πολίτης, όχι τα Γερμανικά!!

Το είδε και ο Στρος Καν, πως δεν μας νοιάζει καν...

O επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος ΚανΜέχρι και ο Ντομινίκ Στρος Καν μας πήρε χαμπάρι... Με τέτοια αποτελέσματα στις εκλογές, πως να μην το δει άλλωστε... Βέβαια, στις δηλώσεις του μας κάλυψε... Είπε ότι κατανοούμε...όχι ότι δε μας ενδιαφέρει:
 «Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η Αριστερά στην εξουσία νίκησε», δήλωσε ο Στρος-Καν σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter  , προσθέτοντας: «Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι ότι νίκησε η Αριστερά, αλλά ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και ότι η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση».
 «Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Γάλλος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αυτά τους δίνουμε δικαίωμα να λένε...Τις επόμενες μέρες θα το προχωρήσουν και παρακάτω: Αφού κατανοούμε και υποστηρίζουμε το σκληρό πρόγραμμα της κυβέρνησης που έχει επιβάλλει η Τρόικα, θα καταλάβουμε και ό,τι νέο προτείνουν, για να καλυφτεί η τρύπα από τα μειωμένα έσοδα , αλλά και από την αναθεώρηση του ελλείματος του 2009...
Καλά να πάθουμε...

Οι έδρες και τα εκλογικά τμήματα αναλυτικά στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων

Επειδή στο δήμο Αρχανών-Αστερουσίων έγινε ντέρμπι, και ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, σας παρουσιάζω αναλυτικά τους ψήφους ανά εκλογικό τμήμα. Οι έδρες τελικά στο δήμο κατανέμονται ως εξής:

 

  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΣ : Έδρες 16
  • Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, ΠΟΛΙΤΩΝ αυτοΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΚΟΚΟΣΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ : Έδρες 8
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Έδρες 2
  • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ – ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : Έδρες 1

 

Τμήμα ΓΡΑΜ
ΜΕΝΟΙ
ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ ΕΓΚΥΡΑ ΚΟΚΟΣΑ
ΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΥΠΡΙΩ
ΤΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΣ
ΑΡΧΑΝΩΝ 442 226 8 5 213 84 129
ΑΡΧΑΝΩΝ 462 216 5 13 198 98 100
ΑΡΧΑΝΩΝ 468 250 7 10 233 100 133
ΑΡΧΑΝΩΝ 459 236 5 6 225 132 93
ΑΡΧΑΝΩΝ 437 222 8 4 210 109 101
ΑΡΧΑΝΩΝ 447 227 3 6 218 97 121
ΑΡΧΑΝΩΝ 440 239 3 10 226 116 110
ΑΡΧΑΝΩΝ 431 226 6 8 212 109 103
ΑΡΧΑΝΩΝ 450 210 5 5 200 92 108
Κ.ΑΡΧΑΝΩΝ 312 178 6 5 167 107 60
Κ.ΑΡΧΑΝΩΝ 376 197 7 6 184 124 60
ΠΥΡΓΟΥ 391 258 3 0 255 103 152
ΠΥΡΓΟΥ 390 255 3 0 252 91 161
ΠΥΡΓΟΥ 420 290 2 3 285 80 205
ΑΧΕΝΤΡΙΑ 448 282 1 0 281 142 139
ΕΘΙΑΣ 471 325 0 7 318 173 145
ΚΑΛΥΒΙΩΝ 269 199 0 1 198 102 96
ΚΑΛΥΒΙΩΝ 251 183 2 1 180 116 64
ΛΙΓΟΡΤΥΝΟΥ 324 217 2 0 215 72 143
ΛΙΓΟΡΤΥΝΟΥ 387 246 2 1 243 88 155
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ 429 271 1 1 269 131 138
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ 413 255 0 5 250 127 123
ΠΑΡΑΝΥΜΦΩΝ 256 191 2 0 189 72 117
ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ 220 138 2 0 136 36 100
ΤΕΦΕΛΙΟΥ 402 285 4 3 278 139 139
ΤΕΦΕΛΙΟΥ 430 305 1 1 303 128 175
ΧΑΡΑΚΑ 412 258 0 5 253 126 127
ΧΑΡΑΚΑ 433 299 4 4 291 95 196
ΧΑΡΑΚΙΟΥ 315 263 1 0 262 179 83
ΠΕΖΩΝ 422 315 3 1 311 59 252
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 219 142 0 0 142 83 59
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 282 174 1 6 167 100 67
ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΙΩΝ 449 310 7 4 299 103 196
ΑΓΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΙΩΝ 463 311 8 7 296 107 189
ΑΛΑΓΝΙΟΥ 304 225 2 1 222 123 99
ΑΣΤΡΑΚΩΝ 277 186 3 2 181 44 137
ΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ 469 323 2 2 319 232 87
ΔΑΜΑΝΙΩΝ 453 343 0 1 342 184 158
ΚΑΛΛΟΝΗΣ 267 200 4 0 196 79 117
ΚΑΤΑΛΑΓΑΡΙΟΥ 325 223 1 6 216 155 61
ΚΟΥΝΑΒΩΝ 407 283 9 3 271 127 144
ΚΟΥΝΑΒΩΝ 438 248 5 4 239 97 142
ΜΕΛΕΣΩΝ 385 289 7 4 278 136 142
ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ 316 250 0 1 249 221 28
ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ 403 357 3 6 348 261 87
ΜΥΡΤΙΑΣ 413 296 2 2 292 123 169
ΜΥΡΤΙΑΣ 357 236 1 0 235 88 147
ΧΟΥΔΕΤΣΙΟΥ 412 321 1 4 316 83 233
ΧΟΥΔΕΤΣΙΟΥ 403 318 1 1 316 145 171

Ήρθε η Τρόικα, και…τα παπαγαλάκια κελαηδάνε!

imageΣτη χώρα μας βρίσκεται από σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Τρόικα… Μάλιστα, αυτή την ώρα (10.30 πρωί) έχουν συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών κο Παπακωνσταντίνου.

 

Τα γνωστά “παπαγαλάκια” βέβαια, δεν περίμεναν να έρθει το κλιμάκιο έτσι απλά… Είχαν αρχίσει τις διαρροές από την προηγούμενη εβδομάδα: κατάργηση 13ου και 14ου μισθού θα ζητήσει η τρόικα, απολύσεις στο δημόσιο θα ζητήσει η τρόικα, αύξηση ΦΠΑ και ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θα ζητήσει η τρόικα, αύξηση αντικειμενικών αξιών θα ζητήσει η τρόικα,  κ.ο.κ. Και όλα αυτά γιατί; Για να μας δείξουν τελικά ότι “η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά”, και κατάφερε ν’ αποτρέψει κάποιο από αυτά…

Το έχουμε μάθει το κόλπο, αλλά αυτό δεν τους πτοεί… Όσο τα ταΐζουν τα παπαγαλάκια, αυτά θα κελαηδάνε… Εμείς πρέπει απλά να βουλώσουμε τ’ αφτιά μας, και να “διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές”. Πράγμα που γίνεται ολοένα και πιο εύκολο πλέον, όχι επειδή άλλαξαν κάτι αυτοί, αλλά επειδή πονηρέψαμε εμείς…

Το στάδιο της αποχής και της αδράνειας στο οποίο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, παρότι έχει αντιληφθεί τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του, είναι ένα ενδιάμεσο στάδιο.Το επόμενο που πρέπει να κάνουμε, είναι να βγούμε από την αδράνεια… Ίσως να μας πέφτουν πολλά μαζί, από την πλήρη αποχαύνωση να περάσουμε στη δράση και στην ενεργό συμμετοχή στα κοινά, αλλά αν δε γίνει σύντομα και αυτό,  τα χειρότερα θα μας βρουν, και σύντομα μάλιστα…

Για 5η φορά δήμαρχος ο Ρούσος Κυπρυωτάκης, αυτή τη φορά μέσω…. Αρχανών!!!

image Ο μακροβιότερος δήμαρχος στην Κρήτη είναι από χθες βράδυ ο Ρούσος Κυπριωτάκης, αφού με την 5η συνεχόμενη εκλογή του θα κλείσει (πρώτα ο θεός βέβαια) 20 χρόνια δήμαρχος!!! Μάλιστα, στη μακροχρόνια αυτή πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει “κερδίσει” τέσσερις διαφορετικούς αντίπαλους!!

Αυτή τη φορά όμως , χρειάστηκε την ψήφο των Αρχανιωτών, για να καταφέρει να εκλέγει δήμαρχος του νέου δήμου Αρχανών - Αστερουσίων. Όλα έδειχναν μετά την πρώτη Κυριακή (το είχαμε άλλωστε επισημάνει κι εμείς) ότι οι Αρχάνες θα έβγαζαν το νέο δήμαρχο. Και αυτό το είχαν αντιληφθεί και οι ίδιοι, που από το πρωί της Κυριακής ήταν σε αυτό το χωριό, και δεν έφυγαν παρά μόνο μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων!!! Ο Κυπρυωτάκης κατάφερε να συσπειρώσει κοντά του ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της εκλογικής περιφέρειας των Αρχανών, με τη βοήθεια βέβαια αρκετών “φίλων” του. Έτσι, το 12% του πρώτου γύρου μετατράπηκε σε … 49% !! Και δεδομένου ότι ο Κοκοσάλης διατήρησε το ποσοστό του στις Αρχάνες, επιβεβαιώνει ότι οι ψηφοφόροι του Δρακάκη ψήφησαν Κυπρυωτάκη στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (υπήρχαν και αρκετά άκυρα)!!

Ένα παραλειπόμενο που αξίζει να αναφερθεί, και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, είναι ότι ο νέος Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, 2 ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες χθες, πέρασε από το πολιτικό γραφείο του Ρούσου Κυπρυωτάκη στις Αρχάνες, και είχε σύντομη συνομιλία μαζί του!!

Αυτό πάντως που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι οι Αρχανιώτες δεν έμειναν “κολλημένοι” στην αντιπαράθεση που είχαν με τον Κυπρυωτάκη, και το Δήμο Καζαντζάκη, για την έδρα του νέου Δήμου. Φαίνεται ότι εμπιστεύτηκαν την εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να οργανώσει κατ΄αρχήν το νέο δήμο, και για να προωθήσει τα σημαντικά ζητήματα του τόπου τους στη συνέχεια. 

Μένει τώρα από την 1η του νέου χρόνου, ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, αλλά και στις προσδοκίες όλων των πολιτών του νέου δήμου.

Και τώρα, πλυθείτε με πράσινο σαπούνι, και περιμένετε…

Θαυμάστε το χάρτη της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε μετά και το 2ο γύρω των Περιφερειακών Εκλογών 2010!!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ 20108 – 5 για το ΠΑΣΟΚ έληξε τελικά το υποτιθέμενο ντέρμπι των Περιφερειών, που έχει και το μεγαλύτερο πολιτικό νόημα. Ακόμα και στο πόλο, αυτό θα ήταν συντριβή!!!

Παρ’ όλα αυτά , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη»!!!  Ε όχι και δυνατή!!! Εκτός από το 8-5, έχασε και τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης!!! Εκτός αν νομίζει ότι με τον Πειραιά που κέρδισε, αντισταθμίζει την ήττα στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας!!!

Αυτή όμως που σίγουρα γουστάρει (εκτός από τον Μπουτάρη) με τ’ αποτελέσματα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη!! Πολύ πριν τις εκλογές, (σε ανάρτηση στις 20 Αυγούστου), είχα εκτιμήσει ότι πολύ έξυπνα φερόμενη, η Ντόρα θα ιδρύσει το νέο κόμμα μετά τις εκλογές. Τώρα, ποιος την ακούει την Κυριακή που μας έρχεται!!! Μιας και θα είναι και της Παναγίας, θα τάξει… της Παναγιάς τα μάτια στους κεντροδεξιούς, μετά την πανωλεθρία της ΝΔ στις περιφέρειες ! Και αρκετοί από αυτούς, που θα είναι απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, θα τσιμπήσουν! Αν ακούσω όμως ότι η Ντόρα είναι “το νέο”, αυτό που λείπει και αυτό που ψάχνει η μισή Ελλάδα που ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, θα τρελαθώ!!! ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΧΑΖΟΣ!!!

Κι εμάς; Τι μας περιμένει εμάς; Τι μας επιφυλάσσει πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την “κατάκτηση” των 8 Περιφερειών και των 2 μεγαλύτερων (και παραδοσιακά μπλε) δήμων της χώρας; “Σήμερα, αλλά και μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, οι πολίτες έδειξαν το δρόμο. Ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας μας, της πορείας της χώρας, και απαίτησαν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Αναγκαία σταθερότητα, για να στεφθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία. Απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό κατάλαβε από τις εκλογές! Το ότι την πρώτη Κυριακή Η ΑΠΟΧΗ ΗΤΑΝ 39%, και τη δεύτερη ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 63%, ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Θα έρθει και σήμερα το κλιμάκιο της Τρόικα στην Αθήνα, και θα μας βγάλουν το σχέδιο!!!

Τι να πω… Ότι και να μας κάνουν, ίσως και να το αξίζουμε. Αφού είχαμε μπροστά μας μια τέτοια ευκαιρία όπως ήταν οι εκλογές, να εκφράσουμε δημοκρατικά την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης, και τελικά ο χάρτης πήρε το χρώμα που βλέπετε, ίσως και να αξίζουμε ότι καινούριο μας επιβάλλουν από σήμερα. Αλλά αν ξανακούσω κανένα από αυτούς που απείχαν να παραπονιέται, θα τον πλακώσω στο ξύλο κυριολεκτικά!!!

Εγώ πάντως, πρωί πρωί, το έκανα το μπανάκι μου, με πράσινο σαπούνι μάλιστα… Μέχρι και τοπική καθαριότητα έκανα… Και περιμένω τις ανακοινώσεις…

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ








Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η κρητική εκδοχή του Grey΄s Αnatomy

Περασμένα μεσάνυχτα και στην εφημερία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όλα κυλούν ήρεμα. Γιατροί και νοσοκόμες κυκλοφορούν ράθυμοι στους διαδρόμους, οι περισσότεροι με τον δεύτερο ήδη «βραδινό» καφέ στο χέρι. Οι παλιοί το ξέρουν: υπάρχει μια αλλόκοτη ησυχία πριν από την καταιγίδα. Και απόψε
γιορτή του Αϊ-Γιαννιού... Σε λίγα λεπτά το σκηνικό έχει αλλάξει: το ΕΚΑΒ έχει ειδοποιήσει για μεταφορά τραυματιών από σοβαρό τροχαίο. Δύο αυτοκίνητα συντρίμμια, επτά άνθρωποι όλοι με σφυγμό... Συναγερμός. Τα ασθενοφόρα φρενάρουν έξω από την υποδοχή και όλοι τρέχουν γιατί επείγον σημαίνει αναμέτρηση με τον χρόνο. Κάποιοι είναι στη διαλογή ασθενών.
Ποιος είναι πιο βαριά; Ποιος αντέχει λίγο ακόμη; Η ιατρική κινείται σε ρόδες: φορεία, οροί, φορητά ακτινολογικά μηχανήματα. Για έναν από τους τραυματίες ο χρόνος κυλάει αντίστροφα: «πνευμοθώρακας υπό τάση» στη γλώσσα των γιατρών σημαίνει ότι ένας σωλήνας παροχέτευσης πρέπει να μπει ΤΩΡΑ στον πνεύμονα του ασθενούς.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη: Οι διαβητικοί θύματα της πολιτικής του περιορισμού των δαπανών στην υγεία

Προβλήματα στη θεραπεία των διαβητικών ασθενών δημιουργούνται εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο υγείας στην προσπάθειά του να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφεραν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Ιωαννίδης και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώση Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) κα Αθανασία Καρούνου.
Οι δύο ομιλητές έκαναν λόγο για ελλείψεις φαρμάκων σε πολλά δημόσια νοσοκομεία που έχουν ως αποτέλεσμα ο ασθενής να παίρνει με τη σειρά τα νοσοκομεία για να βρει το φάρμακο του, πράγμα πολύ δύσκολο όταν αυτό γίνεται σε επαρχιακές περιοχές. Μίλησαν επίσης για το θέμα της κάλυψης των αναλωσίμων από τα ασφαλιστικά ταμεία – περιγράφοντας μία τραγελαφική κατάσταση όπου το κάθε Ταμείο ακολουθεί διαφορετική πολιτική λες και οι ανάγκες της ασθένειας εξαρτώνται από το πού είναι ασφαλίσμένος ο κάθε διαβητικός ασθενής – με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διαβητικοί που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ)