ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΗ Α.Ε. και διακοπές ρεύματος

Όλοι παρατηρήσαμε για μια φορά ακόμα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, πολύωρες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Για κάποιες περιοχές αναιρείται η υποχρέωση , συνταγματικά νομίζω κατοχυρωμένη, για αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ολέθριες συνέπειες οικονομικές και κοινωνικές σε επιχειρήσεις αλλά και στην καθημερινότητα του απλού ανθρώπου. Και σχεδόν πάντα οι διακοπές γίνονται όταν η ζήτηση είναι αυξημένη…

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Πριν από μια δεκαπενταετία σχετικά συχνά βλέπαμε προς το τέλος του καλοκαιριού και αρχές Φθινοπώρου συνεργεία της ΔΕΗ να....

Oμάδα ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ηρακλείου-Δελτίο τύπου

H κυβέρνηση αποδεικνύει ότι πλέον δεν έχει άλλο μέσο να πείσει για την πολιτική της πέρα από την αστυνομοκρατία, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώσαμε σε όλη την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ΓΣΕΕ και ο Παναγόπουλος έχει περάσει ανοιχτά με το στρατόπεδο της τρόικας. Μπορούμε να νικήσουμε, αρκεί να δυναμώσουμε και να ενώσουμε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής.

Στη διαδήλωση της 15ης Δεκέμβρη γύρω στις 14.30 και ενώ το μπλοκ του «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» βρισκόταν στην 3ης Σεπτεμβρίου, δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση από δεκάδες μέλη της μηχανοκίνητης ομάδα Δέλτα που με τις μοτοσυκλέτες τους έπεσαν αιφνιδιαστικά πάνω στους διαδηλωτές. Είναι μια δολοφονική πρακτική που η συγκεκριμένη ομάδα την ακολουθεί συχνά και είναι θέμα στατιστικής πότε θα θρηνήσουμε κάποιο θύμα. Μετά την απρόκλητη επίθεση, μέλη της ομάδας Δέλτα συνέλαβαν χωρίς κανένα λόγο τον διαδηλωτή Γιώργο Μ. Εις βάρος του διαδηλωτή στήθηκε ένα ανυπόστατο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στο Γιώργο Μ. και να αφεθεί ελεύθερος. Το ίδιο ζητάμε και για όλους τους συλληφθέντες της πανεργατικής διαδήλωσης.

δίκτυο εργαζομένων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης


Λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μεταναστών παγκοσμίως, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 18η Δεκεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Την ίδια αυτή ημέρα, το 1990 υιοθετείται η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους».
«Μέσα στις επόμενες δεκαετίες η διεθνής μετανάστευση θ' αλλάξει ως προς την κλίμακα, την εμβέλεια και την πολυπλοκότητά της. Εάν ο πληθυσμός των μεταναστών συνεχίσει ν' αυξάνει με το ρυθμό των τελευταίων 20 ετών, το σύνολο των διεθνών μεταναστών παγκοσμίως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 405 εκ. ώς το 2050», επισημαίνεται στη σχετική έκθεση.
Η «αμείλικτη και αναπόφευκτη» αύξηση της μετανάστευσης, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση για τη Μετανάστευση, εντείνεται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κυνηγούν θέσεις εργασίας στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Ο Οργανισμός κάνει λόγο για βραχυπρόθεσμη και αποσπασματική πολιτική εκ μέρους των κυβερνήσεων, τονίζοντας ότι εάν δεν δοθεί σημαντική έμφαση σε ζητήματα, όπως η παροχή στέγασης, εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας, τα προβλήματα που συνδέονται με την ενσωμάτωση των μεταναστών θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο.
Μετανάστευση και Ελλάδα
Σε πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Ελλάδα: Παράτυποι μετανάστες και αιτούντες άσυλο κρατούνται τακτικά υπό ανεπαρκείς συνθήκες», η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει ότι...

Να μη φύγετε…μην πάτε αλλού!!

“Ντιρεκτίβα” στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Χάρης Παμπούκης εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου, ν’ αποφύγουν τις προκλητικές διακοπές τις φετινές γιορτές.  Ακόμα και να καθίσουν εντός έδρας αν γίνεται, προκειμένου ν’ αποφύγει το κόμμα και η κυβέρνηση την κριτική.

Ο Έλληνας βέβαια έχει δείξει στο παρελθόν ότι έχει αδύναμη μνήμη, αλλά όχι κι έτσι!! 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ, λίγο μετά που είχε ανακοινώσει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και τώρα προσπαθούν να το παίξουν σεμνοί και ταπεινοί, όπως οι προηγούμενοι!!

Να μείνετε στην Αθήνα, και μέσα στα σπίτια σας!! Γιατί όποιος βγαίνει έξω, είδατε τι παθαίνει…

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώστης: Hondos Center εναντίον Αγίου Τίτου

Η πλατεία του Αγίου Τίτου είναι έτοιμη να υποδεχτεί μεγάλες δόξες….Το νέο πολυκατάστημα Hondos είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στα άδεια πορτοφόλια των πολιτών του Ηρακλείου. Το κτίριο αυτό πρόκειται να αλλάξει εκ βαθέων τον χαρακτήρα και της οδού 25ης Αυγούστου (τον παλαιότερο δρόμο της πόλης μας) που για χρόνια φιλοξενούσε στα νεοκλασικά της κτήρια κυρίως τράπεζες και γραφεία οικονομικών κολοσσών της χώρας. Τώρα ένα πολυκατάστημα, σύμβολο του παραπαίοντος καπιταλισμού θα «κοσμήσει» τον δρόμο της πόλης στο νέου τύπου μοντέρνο - κλασικό κτήριο της (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα). Ωραία όλα αυτά λοιπόν…η πόλη αλλάζει και αλλάζουν και οι χρήσεις του αστικού χώρου … Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια σε αυτήν την μεταμόρφωση της πλατειάς Αγίου Τίτου που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Και αυτή είναι η παρακάτω:

hondos1

 Πολύ λίγο μετά που άρχισαν οι εκ βάθρων εργασίες είδα δύο μουριές που υπήρχαν μπροστά από τη είσοδο του νέου πολυκαταστήματος στη πλατειά Αγίου Τίτου να εξαφανίζονται και σύντομα να παίρνουν τη θέση τους δύο φοίνικες (!) ύψους τουλάχιστον 5 μέτρων. Αρχικά το βρήκα απλά μία ακαλαίσθητη επιλογή όπως τόσες άλλες στη αγαπημένη μας «κουασιμόδεια» πόλη. Με μία δεύτερη ματιά όμως το βρήκα … μία απαράδεκτη επιλογή. Και αυτό γιατί μία τέτοια επιλογή προσδίδει ένα μνημειώδη χαρακτήρα στο παρόν κτήριο με μέσο τον δημόσιο χώρο και αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πλατείας. Για να καταλάβετε καλύτερα τι θέλω να πω μπορείτε να κοιτάξετε στη άλλη μεριά της πλατείας όπου θα δείτε ότι από παλιά την είσοδο του ιστορικού μνημείου του Αγίου Τίτου πλαισιώνουν δύο άλλοι φοίνικες. Και αναρωτιέμαι λοιπόν:

  • Η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου είναι ενημερωμένη για αυτή τη νέα μεταμόρφωση της πλατείας;
  • Η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων έχει συμπεριλάβει στους καταλόγους της το νέο διαμάντι-μνημείο της πλατείας, γιατί για μνημείο πρέπει να πρόκειται από τα συμφραζόμενα;
  • Ο μορφολογικός έλεγχος που (φαντάζομαι) θα έχει περάσει το εν λόγω κτήριο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των (ασήμαντων για κάποιους) μουριών με τους (υπέροχους για κάποιους) φοίνικες;

Αν λοιπόν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ναι τότε ευχαριστούμε θερμά ιδιώτες, υπηρεσίες και δήμο για την «εκπαιδευτική» τους παρέμβαση που θα δείξει και σε όσους δεν το έχουν καταλάβει ότι το χρήμα είναι ο πραγματικός θεός και το μόνο μνημείο του 21ου αιώνα!

Αναγνώστης, Αρχιτέκτων Μηχανικός

hondos2* Οι μουριές είναι δέντρα ευρέως διαδεδομένα στις διαμορφώσεις του δημόσιου χώρου στις ζεστές μεσογειακές χώρες γιατί προσφέρουν «παχιά» σκιά το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα ρίχνουν τα φύλλα τους αφήνοντας τον ήλιο να ζεστάνει τους περαστικούς.

Τι το θέλετε το παγοδρόμιο…η πλατεία Ελευθερίας γλιστράει από μόνη της!!!

Πέρασα σήμερα από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, και είδα μαζί με τις υπόλοιπες κατασκευές που έχουν στηθεί για τις γιορτές, υπάρχει και ένα μίνι παγοδρόμιο. Μάλιστα, κάποια παιδιά είχαν ήδη μπει μέσα με τα πέδιλα (για τα οποία φυσικά πλήρωσαν το ανάλογο αντίτιμο) και έκαναν τις βόλτες τους. Με μια ματιά όμως διαπίστωσα το εξής: Η ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!!!

ΠΑΓΟΔΡΟΜΕΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

 

 

 

 

Και να έμοιαζαν μόνο οπτικά, το κακό θα ήταν μικρό!!! Το θέμα είναι ότι η πλατεία Ελευθερίας γλιστράει πολύ περισσότερο!!! Μόλις ρίξει μία ψιχάλα βροχής, γίνεται πανικός! Έχω δει εγώ γιαγιάδες να κάνουν τέτοιο πατινάζ, που ούτε τα παιδάκια στο παγοδρόμιο δεν κάνουν!! 

Τι το θέλετε λοιπόν το παγοδρόμιο; Εμείς εδώ στο Ηράκλειο έχουμε την τύχη και τη χαρά να κάνουμε πατινάζ κάθε μέρα που βρέχει!!

Τράκαραν το αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου, και κάνουν σαν τρελοί!!

Πριν λίγη ώρα ένας κάπως ηλικιωμένος άνδρας που είχε σταματήσει προσωρινά το αυτοκίνητό του δίπλα από το αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου κου Κουράκη στο Μεϊντάνι, προσπαθώντας να κάνει μανούβρα για να φύγει, χτύπησε ελάχιστα το αυτοκίνητο του Δημάρχου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία…

traka1

Λες κι έκανε κάνα έγκλημα ο άνθρωπος, και μαζεύτηκαν αμέσως 3 δημοτικοί αστυνομικοί, και τον έβαλαν στη μέση!!! Ειδοποίησαν και τον οδηγό του δημάρχου να δει τι συμβαίνει, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!

Πως κάνετε έτσι βρε παιδιά;; Ασφάλεια έχει ο ανθρωπάκος, θα το φτιάξει το αυτοκίνητο… Δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε; Όταν τρακάρει απλός πολίτης, ούτε καν εμφανίζεστε, λέγοντας ότι δεν έχετε αρμοδιότητα, και ότι θα τα βρουν οι ασφάλειες!!! Και σε αυτό πια έχει ο Δήμαρχος προνομιακή μεταχείριση;

Αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο!! Και δείξτε τον ίδιο ζήλο σε άλλα ζητήματα της αρμοδιότητάς σας!!!

Πόσο στοίχησε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ηράκλειο;

image Ελπίζω να περάσατε καλά όσοι βρεθήκατε στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Πόσο όμως στοίχησε η όλη εκδήλωση σε καιρούς κρίσης;

Οι πληροφορίες μου λένε ότι στο χορηγό της εκδήλωσης, στοίχησε γύρω στις 40.000 ευρώ! Βέβαια αυτό δε μας πολυνοιάζει, γιατί τα πλήρωσε ιδιωτική εταιρία.

Αυτό όμως που μας νοιάζει, είναι τι πλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου, δηλαδή εμείς!!! Έχω πληροφορίες, και μάλιστα που έχουν προέλθει από δύο διαφορετικές πηγές, αλλά δεν έχω κάτι χειροπιαστό, όποτε για μένα είναι προς το παρόν ΦΗΜΕΣ, και δεν τις δημοσιεύω. Όμως έχω αποδείξεις για το πόσο στοίχησε η διαμονή της κας Θεοδωρίδου, και αυτό το γράφω ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Η κα Θεοδωρίδου λοιπόν και ο κος Μαρτάκης έμεινα 1 βραδιά στο ASTORIA KAPSIS HOTEL Ηρακλείου, ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΗΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ 1.900 ΕΥΡΩ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ!!

Μπορείτε να συμπεράνατε πόσο θα στοίχησε συνολικά στο δήμο αυτή η ιστορία, αν συνυπολογίσετε τραπεζώματα, συνεργεία του δήμου που ασχολήθηκαν, κλπ. Όμως το κομμάτι μας το κάναμε πάλι και φέτος, και πουλήσαμε και μούρη!!

Νατάσα λοιπόν, και ξερό ψωμί!!! Γιατί ξερό ψωμί θα φάμε φέτος τα Χριστούγεννα έτσι που πάει η δουλεία…

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλύφθηκε το πτηνοσφαγείο που μολύνει τις χωματερές στις Βασιλειές (βίντεο)

Η αποκάλυψη του πτηνοσφαγείου που πετάει τα ζωικά υπολείμματα στις παράνομες χωματερές που λειτουργούν στις Βασιλειές έγινε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV. Η κάμερα του καναλιού μαγνητοσκόπησε βήμα-βήμα  τη φόρτωση των υπολειμμάτων σε φορτηγό αυτοκίνητο, και τη μεταφορά τους στις χωματερές. Οι επόπτες υγείας δήλωσαν ότι το πτηνοσφαγείο λειτουργεί με προσωρινή άδεια.
Σαφή καταγγελία ότι οι δημοτικοί παράγοντες των Βασιλειών είχαν γνώση του γεγονότος αυτού άφησε ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλειών κος Μπιμπάκης Γιάννης, ενώ ζήτησε συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου για να συζητήσουν τα θέματα σχετικά με την αποκατάσταση του τοπίου.
Δείτε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV.

Ματ και κουκουλοφόροι πληρώνονται από εμάς!!

Στη χθεσινή πορεία, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ένα φαινόμενο, που πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ: άνδρες της ασφάλειας, μεταμφιέστηκαν σε διαδηλωτές και κουκουλοφόρους, και αναμίχθηκαν με το πλήθος που διαδήλωνε!!! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η απόδειξη:

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον τύπο με την κουκούλα να είναι μαζί με τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ μαζί τους είναι και άλλοι δύο με μαντήλια και κουκούλες.

mat1

Στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπετε τον ίδιο άνθρωπο, να είναι αναμεμειγμένος με το πλήθος που βρίσκεται στους δρόμους, και το παίζει αμέριμνος… Ποιος ξέρει όμως τι σκοπούς εξυπηρετεί;

mat2

Στο παρελθόν έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το ρόλο τους. Μάλιστα, στα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008, το tvxs είχε παρουσιάσει το βίντεο που βλέπετε παρακάτω, το οποίο δείχνει κουκουλοφόρους να συζητάνε με άνδρες των ΜΑΤ, και στο τέλος ο ένας να παίρνει το λοστό που είχε αφήσει, και να κατευθύνεται προς την πορεία.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: τους ανθρώπους αυτούς, τους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ! Ανήκουν στις αστυνομικές δυνάμεις, και πληρώνονται από τους φόρους μας!!! Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία!

Οι σκοποί που εξυπηρετούν τώρα μπορεί να είναι δύο: ο ένας είναι να συλλαμβάνουν διαδηλωτές στο πλήθος, όντας ανάμεσά τους. Ο δεύτερος και εξίσου κατακριτέος, είναι να δημιουργούν οι ίδιοι επεισόδια, και να προκαλούν έτσι επέμβαση των ένστολων συναδέλφων τους, διαλύοντας τις πορείες. Με κάποιον τέτοιο τρόπο εμποδίστηκε και η χτεσινή πορεία στην Αθήνα να φτάσει στη Βουλή…

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες υπάρχουν. Μένει να δοθούν απαντήσεις για τα παραπάνω από τον κο Παπουτσή και την κυβέρνηση, αφού σήμερα κάνουν το γύρω της Ελλάδας αυτές οι εικόνες. Και τα παραπάνω ερωτήματα, διατυπώνονται ολοένα και από περισσότερους Έλληνες πολίτες.

Φωτογραφίες από τις χτεσινές πορείες στο Ηράκλειο

VAGA GENERAL 021

Αρκετό κόσμο είχαν χτες και στο Ηράκλειο οι πορείες που έγιναν στα πλαίσια της Πανελλαδικής απεργίας.  Βέβαια, υπό τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες, θα περίμενε κανείς να δει περισσότερο κόσμο, και περισσότερο πάθος (με την καλή έννοια, όχι σπασίματα και τέτοια).

Δεν έλειψαν πάντως και τα μικροεπεισόδια, καθώς μια μικρή ομάδα αναρχικών προχώρησε σε σπάσιμο ΑΤΜ τραπεζών, ενώ υπήρχε και αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε τις πορείες.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις πορείες της 15ης Δεκεμβρίου 2010 στο Ηράκλειο.

VAGA GENERAL 001

VAGA GENERAL 011

VAGA GENERAL 002

VAGA GENERAL 018

VAGA GENERAL 014

Πολλές ταινίες συνομωσίας βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία!!!

imageΣας παραθέτω την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον προπηλακισμό του Κωστή Χατζηδάκη:

«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος.Σήμερα όμως ο προπηλακισμός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες.

Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς.

Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος.

Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του μνημονίου κι επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών».

Για να το αναλύσουμε και λίγο να το καταλάβουμε: Οι απλοί πολίτες που κατέβηκαν στο κέντρο να διαδηλώσουν  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , την είχαν στήσει δηλαδή στο Χατζηδάκη, και ήξεραν ότι θα περάσει κοντά από την πορεία; Και αφού ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ, τον είδαν να περπατάει αμέριμνος, και τον χτύπησαν; Και το έκαναν ουσιαστικά για να φιμώσουν τη Νέα Δημοκρατία, που όπως είναι φυσικό μετά από αυτό το γεγονός, θα είχε όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της ;

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός. Όμως τέτοια φαντασία, ούτε σε παραγωγή του Χόλυγουντ δε συναντάς!!!

Γράψτε και κανένα σενάριο ταινίας παιδιά!!! Να βγάλετε και κάνα φράγκο τώρα που οι εταιρίες έχουν περιορίσει τις χορηγίες προς τα κόμματα!

Αποκλειστικό βίντεο από τις παράνομες χωματερές στις Βασιλειές ! Ποιοι εμπλέκονται;

Το θέμα τον παράνομων χωματερών στις Βασιλειές Ηρακλείου το παρακολουθούμε από κοντά. Χθες πήγαμε μια βόλτα από το χώρο, και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε κι ένα αποκλειστικό βίντεο από την περιοχή.

Υπάρχει βέβαια και άλλη μια αποκλειστική πληροφορία… Ότι τα σακιά με τα ψόφια κοτόπουλα ή τα υπολείμματα από τα σφαγμένα κοτόπουλα που πετιούνται στις χωματερές αυτές, πιθανότατα προέρχονται από πτηνοτροφείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Γαλύφας… Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο που καταγράφει το φορτηγό να αδειάζει τα σακιά και να φεύγει…

Όπως καταλαβαίνετε, η όλη ιστορία βρομάει, και όχι μόνο από τα ψόφια κοτόπουλα... 

Όπως σας αποκαλύψαμε στη χθεσινή ανάρτησηοι δύο από τις τρεις χωματερές λειτουργούν σε οικόπεδα του δήμου Ηρακλείου, δηλαδή της κοινότητας των Βασιλειών. Και αμέσως γεννιέται το εξής απλό ερώτημα: είναι δυνατόν οι εκλεγμένοι τοπικοί παράγοντες των Βασιλειών, να μην είχαν πάρει χαμπάρι τόσο καιρό τι γίνεται στα οικόπεδα της Κοινότητας;;; Ποιος είναι ο ρόλος τους σε αυτή την ιστορία; Τώρα που θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι από τον εισαγγελέα, πιθανότατα να αποκαλυφθούν πολλά… Περιμένετε και θα δείτε…

Βίντεο με τη διάσωση των εγκλωβισμένων στο οροπέδιο της Νίδας

Θα θυμάστε φυσικά τι είχε γίνει πριν μερικές ημέρες στο οροπέδιο της Νίδας, στον Ψηλορείτη. Τρεις πολίτες είχαν εγκλωβιστεί το περασμένο Σάββατο 11-12-2010 στο όχημά τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της έντονης χιονόπτωσης που επικρατούσαν στην περιοχή, και διανυκτέρευσαν εκεί έχοντας αναμμένη τη θέρμανση του οχήματος.

Τέσσερεις άνδρες της ΕΜΑΚ Ηρακλείου με ερπυστριοφόρο όχημα έσπευσαν άμεσα για βοήθεια όμως λόγω καιρού εγκλωβίστηκαν με τη σειρά τους σε άλλο σημείο της περιοχής.

Η περιπέτεια αυτή είχε αίσιο τέλος, καθώς την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:12 απογειώθηκε από την 112 ΠΜ Α/Δ Ελευσίνας Super Puma της ΠΑ για αποστολή Έρευνας-Διάσωσης τριών εγκλωβισμένων πολιτών και τεσσάρων πυροσβεστών.
Το ελικόπτερο αρχικά εντόπισε το όχημα και τους άνδρες της ΕΜΑΚ και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής στις 13:11. Η αποστολή ολοκληρώθηκε στις 15:29 με τη μεταφορά όλων των πολιτών και πυροσβεστών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Χθες αναρτήθηκε στο youtube το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι άνδρες της ΕΜΑΚ πάνω από το ελικόπτερο. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

 

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Άμεση επίσκεψη του εισαγγελέα στις παράνομες χωματερές των Βασιλειών. Σε οικόπεδα του Δήμου Ηρακλείου οι δύο από τις τρεις!!!

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Ηρακλείου κου Μαρκάκη, στην πρόσκληση-καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλειών. Τις τρείς τελικά (και όχι δύο) παράνομες, ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον χωματερές στις Βασιλειές επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στις 10 ο εισαγγελέας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας. Στο χώρο ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κο Μπιμπάκη Γιάννη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βασιλειών κ. Σμαραγδάκη Νικόλαο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ2

Ο εισαγγελέας διαπίστωσε από κοντά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις χωματερές, τη σήψη και τη δυσοσμία νεκρών ζώων και δεκάδων σάκων με υπολείμματα από νεκρά κοτόπουλα εκτός των άλλων επιβαρυντικών για το περιβάλλον υλικών. Και όπως ήταν φυσικό, έδωσε άμεσα εντολή να σταματήσει η λειτουργία των χωματερών, και να μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κινήσει άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι τι δύο εκ των τριών χωματερών λειτουργούν σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου!!! Η τρίτη χωματερή λειτουργεί σε ιδιόκτητο χωράφι-λιόφυτο.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βασιλειών, με ανακοίνωσή του, εκπροσωπώντας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Βασιλειών,  εκφράζουν την ανακούφισή τους για την εξέλιξη που πήρε το θέμα εξαιτίας της ευαισθησίας και της αμεσότητας της δράσης της Εισαγγελίας και ειδικότερα του κ. Μαρκάκη στον οποίο εκφράζει τις  ευχαριστίες του.

ΒΑΣΙΛΙΕΣ 11

ΧΩΜΑΤΕΡΗ_1

ΧΩΜΑΤΕΡΗ_2

Εκεί μας καταντήσατε… να σας βαράμε!!!

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη.Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίθεση που δέχτηκε ο Κωστής Χατζηδάκης  από διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.  Είχαν προηγηθεί παρόμοιες δηλώσεις κι από άλλους πολιτικούς απ’ όλους τους χώρους. Από την κυβέρνηση ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης και από το ΛΑ.Ο.Σ. ο Βαΐτσης Αποστολάκης αποδοκίμασαν την επίθεση.

Θα ήθελα κι εγώ να μπορώ να ασπαστώ τις δηλώσεις του κου Πεταλωτή. Υπήρχαν μάλιστα εποχές που θα συμφωνούσα απόλυτα… Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, και οι πολιτικοί δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σήμερα θέλει να κάνει αυτό που έκαναν οι απλοί πολίτες το σήμερα το μεσημέρι.

Δεν ήταν κουκουλοφόροι αυτοί που επιτέθηκαν στο βουλευτή, ούτε γνωστοί- άγνωστοι, αλλά απλοί εργαζόμενοι, που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται από την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος όλα αυτά τα χρόνια. Και αντί να πληρώσουν κάποιοι πολιτικοί γι’ αυτό, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ζουν στις βίλες τους σα να μη συμβαίνει τίποτα….

Και φυσικά η επίθεση δεν είχε στόχο προσωπικά το Χατζηδάκη, αλλά τον κάθε Χατζηδάκη που αποτέλεσε μέλος κυβέρνησης και βουλευτής..

Εκεί μας καταντήσατε κύριοι πολιτικοί… Να ασπαζόμαστε και να υποστηρίζουμε πράξεις, που σε άλλες εποχές θα καταδικάζαμε χωρίς δεύτερη σκέψη… Μπράβο σας…

Υ.Γ.: Τη φράση “η δημοκρατία ούτε φιμώνεται ούτε τρομοκρατείται” να την πείτε στους συναδέλφους σας που προσπαθούν να φιμώσουν τα blogs..

Απόλυση συνδικαλιστή από την Ολυμπιακή στο Ηράκλειο, για δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης

Η Ολυμπιακή Αεροπορία  (OLYMPIC HANDLING) του ομίλου «MIG» του Α. Βγενόπουλου, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε απολύσεις σε όλη τη χώρα. Στο Ηράκλειο, μέχρι το τέλος Νοέμβρη, είχαν γίνει 21 απολύσεις. Ο τρόπος όμως με τον οποίο έγιναν, είναι πραγματικά τρομοκρατικός: δύο στελέχη της εταιρίας κατέβηκαν από την Αθήνα, μπήκαν σ’ ένα γραφείο, κι εκεί καλούσαν έναν-έναν τους εργαζόμενους για προσωπική συνέντευξη. Στη συνέχεια, ανακοίνωναν τις απολύσεις!!! Φαντάζεστε λοιπόν πως ένιωθαν οι άνθρωποι που περίμεναν ν’ ακούσουν το δικό τους όνομα για να πάνε στη “συνέντευξη”!!!

Όμως δεν είναι μόνο αυτό καταδικαστέο. Μετά τα δύο πρώτα κύματα απολύσεων (15 στις 20 Νοεμβρίου, και άλλες 8 μετά), και δεδομένου ότι στην εταιρία αυτή δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων, ανέλαβαν κάποιοι εργαζόμενοι να συστήσουν μια “Επιτροπή αγώνα για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων”. Ένας από αυτούς που πρωτοστάτησαν στο στήσιμο αυτής της επιτροπής, ήταν και ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΓΩΝΑΚΗΣ. Ο Βασίλης Τριγωνάκης είναι συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Η επιτροπή αυτή, προσπάθησε να διαπραγματευτεί με την εταιρία. Παράλληλα, γνωστοποίησε με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ολυμπιακή με τις μαζικές απολύσεις. Ο Βασίλης είχε κάνει δηλώσεις στα τέλη Νοεμβρίου στα τοπικά κανάλια. Τις δηλώσεις του τις βλέπετε στο παρακάτω βίντεο:

Εκτός από τις δηλώσεις, ήταν παρών, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, που έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιωσήφ Μαστραντωνάκη και του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Γκεγκέρογλου.

Φαίνεται πως η δράση του αυτή ενόχλησε τα στελέχη της επιχείρησης, αφού 4 μέρες μετά, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησαν και στον ίδιο την απόλυσή του. Όπως μάλιστα γράφεται στο Ριζοσπάστη, “ως αιτία της απόλυσης η εργοδοσία επικαλέστηκε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με αφορμή τις απολύσεις ο Βασίλης Τριγωνάκης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τις απολύσεις και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων του, κάτι που όπως λέει η εργοδοσία αντιβαίνει στον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης που απαγορεύει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης από τους εργαζομένους της για «εσωτερικά θέματα» της επιχείρησης”.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι σε γενικές γραμμές δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στους συνδικαλιστές… Ειδικά του ΠΑΜΕ είναι πολύ απόλυτοι στις θέσεις που εκφράζουν. Όμως καμιά φορά, όπως τη συγκεκριμένη, που όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τις “κότες”, είναι οι μόνοι που βγαίνουν μπροστά…

Η περίπτωση όμως αυτή του ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΓΩΝΑΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, όπως έκανε στην περίπτωση του εργαζόμενου στο Ιατρικό Κρήτης, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Τέλος, θέση πρέπει να πάρει και ο συμπολίτης μας Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις που γίνονται στην ίδια του την πόλη, χωρίς να παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλειών για τις παράνομες χωματερές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικός  Σύλλογος  Βασιλείων
Μάνου Κατράκη  14 Τηλ-Φάξ : 2810  88 17 45
Τηλ.επικοιν.6974715023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            
                                      ---------------------------
ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
Μετά την αναφορά-καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου προς την εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου, για τη λειτουργία χωματερών στο Δ.Δ Βασιλειών, παράνομων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και καταστρεπτικές για το περιβάλλον, άμεση ήταν η αντίδραση του εισαγγελέα κ.Μαρκάκη .
Στη συνάντηση του προέδρου του Συλλόγου με τον εισαγγελέα, ο κ. Μαρκάκης μας ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί  άμεσα τις χωματερές , μαζί με το κ. Καμπάνη  αν.Δ/ντη της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας(στον οποίο κοινοποιείται και η καταγγελία) ενώ ζήτησε και τη παρουσία του Πολιτιστικού συλλόγου και του Τοπικού Συμβουλίου των Βασιλειών.
Ο Πολιτιστ. σύλλογος ευχαριστεί τον εισαγγελέα κ. Μαρκάκη για την αμεσότητα των αποφάσεων του και την ευαισθησία που επιδεικνύει σε ένα τέτοιο ζήτημα που έχει να κάνει με τη προστασία της υγείας των κατοίκων και τη προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Πολιτιστ.σύλλογος ομόφωνα έχει αποφασίσει να προβαίνει σε όποιες ενέργειες θα απαιτούνται και σε όποια επίπεδα  με όλα τα μέσα μέχρι την οριστική διευθέτηση  του θέματος, δηλαδή το κλείσιμο των επικίνδυνων χωματερών και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στη περιοχή μας.
Παράλληλα θα ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους για τη πορεία των ενεργειών των υπεύθυνων υπηρεσιών.
               Ο πρόεδρος                                         ο Γ.Γ
      Μπιμπάκης Γιάννης                           Φαζάκης Μιχάλης
                            Ηράκλειο 14-12-010

Καταγγελία για παράνομες χωματερές δίπλα στον οικισμό των Βασιλειών! Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας και φωτογραφίες της περιοχής!

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλειών προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου κο Μαρκάκη.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ_2

Με έγγραφο που κοινοποιείται στον πρόεδρο του Τ.Δ. Βασιλειών και στις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλειών καταγγέλλει την ύπαρξη δύο παράνομων χωματερών πολύ κοντά στον οικισμό των Βασιλειών. Μάλιστα, στις χωματερές αυτές, εκτός από σκουπίδια και μπάζα, γίνεται ρίψη και άλλων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία υλικών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη κατάσταση για την υγεία των κατοίκων και υπάρχει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών μέσω αδέσποτων σκύλων, πτηνών και άλλων ζώων , σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου και γιατρό κο Μπιμπάκη Γιάννη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ1

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ2

Με την καταγγελία αυτή, ζητείται άμεσα η επέμβαση του εισαγγελέα αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να κλείσουν άμεσα οι παράνομες χωματερές, να καθαριστεί το ρέμα που τις “φιλοξενούσε” ως σήμερα, και να γίνει η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ_3

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου να επισκεφτεί την περιοχή κλιμάκιο με επικεφαλή των Εισαγγελέα Ηρακλείου κο Μαρκάκη, για να διαπιστωθεί από κοντά το μέγεθος της μόλυνσης του περιβάλλοντος και να δοθούν οι σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, καθώς η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία. Μάλιστα, από αυτό το blog, έχουμε κι εμείς καταγγείλει τη λειτουργία μιας παράνομης χωματερής απόθεσης μπαζών στη διασταύρωση του Αγίου Σώζοντα, στο δρόμο προς Αρχάνες, χωρίς να έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε να φτάσει στα μάτια και τ’ αυτιά του Εισαγγελέα και αυτή η καταγγελία, και να ασχοληθεί όπως αρμόζει.

Να απεργήσω ή όχι;

image Η αυριανή μέρα, 15η του Δεκέμβρη, είναι ημέρα Πανελλαδικής απεργίας. Απεργούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, δηλαδή όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, νοσηλευτές, υπάλληλοι γραφείων και καταστημάτων, εργάτες εργοστασίων και βιοτεχνιών, υπάλληλοι αεροδρομίων και ΔΕΚΟ, οικοδόμοι, και πάρα πολλοί άλλοι κλάδοι συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση.

Είναι όμως εύκολο για τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτή την απεργία; Η απάντηση είναι όχι…

Για τους μεν δημόσιους υπάλληλους, τίθεται μόνο το θέμα της απώλειας του ενός ημερομισθίου. Κι όπως έχει έρθει το πράγμα μέχρι σήμερα με τις μειώσεις μισθών που έχουν δεχτεί, και μάλιστα σε ημέρες γιορτινές, δεν είναι λίγο κι αυτό.

Για τους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα όμως, το θέμα έχει πολλές πλευρές. Εκτός από την απώλεια του ημερομισθίου, ο μεν εργαζόμενος σε μεγάλη επιχείρηση, εργοστάσιο, κλπ κινδυνεύει να στοχοποιηθεί από τους εργοδότες του (πρόσφατα μου ανέφεραν περίπτωση απόλυσης εργαζομένου από την Ολυμπιακή, επειδή βγήκε και μίλησε ανοιχτά για τις απολύσεις που γίνονται στο Ηράκλειο), ο μεν εργαζόμενος σε μικρή επιχείρηση να χαλάσει τις σχέσεις του με το αφεντικό, αφού θα προκαλέσει άμεσο πρόβλημα στη δουλειά του.

Και ποια θα είναι τα οφέλη από την απεργία; Φαίνεται ότι όλες οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες για τα εργασιακά… Πρέπει όμως να δούμε στο κοντινό παρελθόν τι έχει γίνει με αυτούς που έμεναν ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους.  Οι βενζινοπώλες είχαν πετύχει αναβολή για ένα χρόνο της τοποθέτησης των ταμειακών μηχανών στα πρατήρια. Οι παραγωγοί πέτυχαν αναβολή στο ίδιο θέμα. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας χρήσης πέτυχαν αύξηση της άυλης αξίας των φορτηγών, και μεταβατική περίοδο 3 χρόνων. Και οι ιδιοκτήτες μπαρ και καφετεριών θα κερδίσουν στο άμεσο μέλλον εξαίρεση από τον αντικαπνιστικό νόμο (πιθανότατα υπό όρους).

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει προς το συμφέρον των εργαζομένων, έστω και την ύστατη στιγμή. Όμως, αυτό δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα.

Ο διακανονισμός των δόσεων προς την Ελλάδα από την Τρόικα έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε περίπου ανά ένα τρίμηνο να πρέπει να αξιολογούμαστε από την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να λάβουμε την επόμενη δόση. Αλλά μέχρι στιγμής, ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ, ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ. Όποιος νομίζει λοιπόν ότι και με αυτά τα μέτρα που επιβάλλονται σήμερα έχουν τελειώσει τα βάσανά μας, είναι πολύ γελασμένος! Στο κοντινό μέλλον, και αφού περάσει αυτό το κύμα των αντιδράσεων, θα ανοίξει άλλο ένα καυτό μέτωπο: το δεύτερο ασφαλιστικό, με τις επικουρικές συντάξεις και τα βαρέα και ανθυγιεινά να μπαίνουν στο στόχαστρο!

Η συμμετοχή μας λοιπόν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση είναι επιβεβλημένη. Και δεν πρέπει απλά να αρκεστούμε στην απεργία από τον καναπέ, αλλά να βγούμε στους δρόμους. Να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, κι έχουμε διάθεση να παλέψουμε για τα κεκτημένα μιας ζωής, που θέλουν να καταργήσουν σε μια μέρα!! Αλλά κυρίως, να δείξουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ για αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων. Να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να στρέψουν το βλέμμα τους στα σημαντικά προβλήματα της χώρας, που είναι η φοροδιαφυγή, οι μίζες από τις προμήθειες εξοπλισμών και νοσοκομειακών υλικών, και η παιδεία.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι πεζόδρομοι γίνονται… αυτοκινητόδρομοι!!!

Για το χαμό που γίνεται στον πεζόδρομο της Αγίου Τίτου καθημερινά, γνωρίζετε… Απλά σήμερα, θα σας παρουσιάσω χωρίς πολλά-πολλά λόγια τα αποτελέσματα της τακτικής που έχουν ορισμένοι συμπολίτες μας, να εισβάλλουν στους πεζόδρομους με τα οχήματά τους, για να μην κάνουν ούτε ένα βήμα με τα πόδια!!

Lotzia

Ένα από τα πανάκριβα φωτιστικά που έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο, έχει σπάσει, και βρίσκεται πεσμένο κάτω. Και η ειρωνεία είναι ότι το φωτιστικό αυτό είναι ακριβώς έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου!! Ήταν θέμα χρόνου βέβαια αυτό να συμβεί, με τόσα οχήματα, ακόμα και του δήμου, που μπαίνουν καθημερινά στον πεζόδρομο…

Αυτή είναι η κατάντια μας… Και να παρακαλάμε που στη θέση του φωτιστικού, δε βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας…

Πολιτικό… quiz

image

 

Λέω να παίξουμε ένα παιχνιδάκι πρωί – πρωί… Θα σας παρουσιάσω δύο φράσεις, κι εσείς θα προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιος τις είπε:

  1. «Λέγατε την προηγούμενη φορά ότι σώσαμε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τώρα αλλάζετε. Λέγατε ότι δεν θα πάρετε άλλα μέτρα και όμως τα παίρνετε - πού θα πάει αυτό;»
  2. «Αυτό εδώ σήμερα είναι ομαδική ψυχοθεραπεία, αφού όλα είναι αποφασισμένα - μας εκβιάζετε με τις δόσεις του δανείου»

Όχι φίλοι μου, δεν τις έχει πει η κα Παπαρήγα… Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας… Ούτε καν ο Σαμαράς… Για Καρατζαφέρη, Ντόρα και Κουβέλη, ούτε υποψία φυσικά…

Και οι δύο φράσεις ειπώθηκαν στην στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά. Η πρώτη φράση ανήκει στην κα Τόνια Αντωνίου, και η δεύτερη στον κο Γείτονα.

Τι συμβαίνει όμως; Ξεσηκώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο εισάγονται πλέον και συζητιούνται τα νομοσχέδια , δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες και με προειλημμένες αποφάσεις, χωρίς ουσιαστικά να έχει κανένα ρόλο ο βουλευτής; Ή μήπως εναντιώνονται στην πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία επέρχεται ισοπέδωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα;

Μπορεί να ισχύουν και τα παραπάνω, τουλάχιστον για κάποιους βουλευτές. Όμως δεν μπορεί να μου βγάλει κανένας από το μυαλό, ότι αυτό το σκηνικό ενδέχεται να είναι άλλη μια καλοστημένη παράσταση… Μια παράσταση, που έχει ως στόχο τον πολύ κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που θέλει βαθιά μέσα του να πιστέψει ότι οι βουλευτές και το κόμμα τους γενικότερα δεν τα θέλει αυτά τα μέτρα, αλλά ΑΝΑΓΚΑΖONTAI να τα ψηφίσουν…

Η παράσταση όμως που επαναλαμβάνεται τόσες πολλές φορές, στο τέλος χάνει και τους πιο φανατικούς θεατές της…

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πως θα λειτουργήσει ο Δήμος Ηρακλείου το νέο έτος;

Τι θα γίνει όχι την 1-1-2011 , αλλά την… 3η Ιανουαρίου του 2011, καθώς τότε είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου χρόνου, απασχολεί πολύ έντονα το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, που…δεν ξέρει τι ακριβώς θα παραλάβει από τους δήμους που έρχονται στον Καποδιστριακό δήμο Ηρακλείου, αλλά και πως θα διαχειριστεί το προσωπικό. Αυτό μάλιστα θα είναι και το αντικείμενο σύσκεψης που θα έχει αύριο το πρωί με συνεργάτες του, προκειμένου να επεξεργαστούν ένα σχέδιο Οργανισμού για το νέο Δήμο Ηρακλείου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, και με ότι ακούγεται από διάφορες πηγές, το πιθανότερο είναι η Πολεοδομία του δήμου να στεγαστεί στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται το Δημαρχείο της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία θα παραμείνει στα κτήρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο, δηλ στο κτήριο στην Ανδρόγεω και στο Εσπέρια, ενώ ερευνάται η δυνατότητα παραχώρησης και άλλων κτηρίων από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου προς το δήμο, για τις ανάγκες του τελευταίου. Τέλος, ανάσα από κτηριακής πλευράς αναμένεται να δώσει και η ολοκλήρωση του κτηρίου στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Όσον αφορά τα στελέχη της ΤΥΔΚ, που πηγαίνουν στο δήμο Ηρακλείου, αυτοί μάλλον για ένα μεγάλο διάστημα θα μείνουν όπως είναι σήμερα, αφού έχουν να κλείσουν πολλές εκκρεμότητες στους πρώην περιφερειακούς δήμους.

Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στο Δήμαρχο, μαζί με τ’ άλλα που του “αναγνωρίζουμε” κατά καιρούς, είναι ότι το ψάχνει πολύ το θέμα, και δε θέλει να χάσει καθόλου χρόνο. Μάλιστα, θέλει να είναι από τους πρώτους δήμους που θα έχουν εγκεκριμένο οργανισμό τις πρώτες βδομάδες του Γενάρη.  Γιατί χάσιμο χρόνου σημαίνει και χάσιμο κοινοτικών κονδυλίων, και το Ηράκλειο δεν έχει περιθώρια για απώλειες, σε εποχές μεγάλης έλλειψης ρευστότητας

Αναγνώστης: τα σπασίματα στις τράπεζες μόνο προβλήματα στους πολίτες δημιουργούν

Σήμερα πήγα τράπεζα να πληρώσω μέσω ΑΤΜ και ήταν σπασμένα όλα. Δεν είμαι υπέρ των τραπεζών αλλά τα σπασίματα αυτά μόνο προβλήματα στους πολίτες δημιουργούν. Εξηγώ : η τράπεζα  ούτως ή άλλως αυτά που πρέπει να εισπράξει θα τα εισπράξει εγώ ταλαιπωρούμαι που πάω από τράπεζα σε τράπεζα ή στέκομαι στην ουρά.
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Αυτή θα ήταν τιμωρία για τις πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και τις τράπεζες. Τα υπόλοιπα είναι του κ….ου  τα εννιάμερα …

Αναγνώστης

Η πλατεία Αγίου Τίτου να μετονομαστεί σε …πλατεία Hondos!!!

Ή 25ης Αυγούστου, είναι ένας από τους κεντρικότερους και πιο αναγνωρίσιμους στους επισκέπτες πεζόδρομους του Ηρακλείου. Όποιο τουριστικό οδηγό κι αν ανοίξεις, περιγράφεται ως ένας δρόμος με πολλά αξιοθέατα: την κρήνη Μοροζίνι,τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη Βενετική Λότζια και τον Άγιο Τίτο. Εδώ και δέκα μέρες όμως, φαντάζομαι ότι οι επισκέπτες της πόλης μας νομίζουν ότι οι οδηγοί γράφουν λανθασμένα ότι ο Άγιος Τίτος βρίσκεται στην 25ης Αυγούστου, αφού όπως θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω, είναι συνεχώς κρυμμένος από αυτοκίνητα!!!

TITOY2

Τα αυτοκίνητα αυτά που τις τελευταίες μέρες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, και σταθμεύουν εντελώς απρόκλητα και σε όλη την έκταση της πλατείας, ανήκουν είτε στην εταιρία που κατασκευάζει το κτήριο του Hondos Center, είτε σε ιδιωτικά συνεργεία που εκτελούν εργασίες σε αυτό το κτήριο. Ακόμα και η μεριά που βρίσκεται ο πλάτανος είναι συνεχώς γεμάτη με αυτοκίνητα συνεργείων. Τις ημέρες δε που υπάρχει και ο γερανός στην πλατεία, δε φαίνεται ούτε ο θόλους της εκκλησίας του Αγίου Τίτου!!

TITOY3

Πρέπει όμως να διευκρινίσω κάτι: η εταιρία που κατασκευάζει το ΙΔΙΩΤΙΚΟ αυτό έργο, πάρα πολύ συχνά παίρνει άδειες εισόδου στον πεζόδρομο από το Δήμο, για αρκετά από τα οχήματά της, και πληρώνει γι’ αυτές. Επίσης το ίδιο κάνουν και πολλά από τα συνεργεία (σίγουρα όχι όλα).

Το θέμα για μένα λοιπόν είναι το εξής: είναι σωστό να δίνονται άδειες κατά συρροή, και χωρίς κανένα μέτρο, σε εταιρίες για να κατασκευάσουν ένα κτήριο; Και εκτός τις άδειες εισόδου, πρέπει να δίνονται και τόσες πολλές άδειες κατάληψης της πλατείας; Μιας πλατείας, που μαζί με την εκκλησία, αποτελεί ένα από τα ομολογουμένως όχι πολλά αξιοθέατα της πόλης μας;

Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιον να ανοίξει το κατάστημά τους τις γιορτές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η 25ης Αυγούστου και η πλατεία Αγίου Τίτου πρέπει να γίνει ανεξέλεγκτα εργοτάξιο. Ας τη μετονομάσουμε σε πλατεία Hondos, να τελειώνουμε τότε!!

Αφήστε βέβαια και το άλλο: όταν ρώτησα δύο δημοτικούς αστυνομικούς τι συμβαίνει, μου απάντησαν : “μας έχουν πει ότι έχουν άδεια να είναι εκεί”. “Ολα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν άδεια;” , απόρησα εγώ. Και τότε τα παιδιά μου λένε: “Εμάς μας έχουν πει τα αυτοκίνητα του Hondos να μην τα αγγίζουμε”…

TITOY1

Συνάντηση φορέων για το ΒΟΑΚ

image Σημαντικές πρωτοβουλίες βλέπουμε να αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα το Τεχνικό Επιμελητήριο. Τα τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, εξέδωσαν κοινή πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συζητηθεί το πολύ σοβαρό για την Κρήτη θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ). Στη πρόσκλησή τους αναφέρουν:

Το πρόβλημα της εξαιρετικά μειωμένης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο Κρήτης, που ως βασικό επακόλουθο έχει το θάνατο ή τον τραυματισμό συμπολιτών μας, απασχολεί σε μόνιμη βάση τα Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, και έχουμε επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Θεωρούμε κοινά αποδεκτό ότι μία βασική παράμετρος για την πρόκληση ενός τροχαίου ατυχήματος στο νησί μας, είναι αφενός η κακή κατάσταση από άποψη συντήρησης στην οποία ευρίσκεται το οδικό δίκτυο του νησιού και αφετέρου η έλλειψη αξιόπιστων δρόμων, που να διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στον αυξημένο σήμερα κυκλοφοριακό φόρτο, αφού οι πλειοψηφία των δρόμων που υπάρχουν σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πριν από 2 ή και περισσότερες δεκαετίες.

Επίσης και το θέμα της ολοκλήρωσης και βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου, και ιδιαίτερα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και των κάθετων οδικών αξόνων, έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τα Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ και το έχουμε αναγάγει εδώ και χρόνια ως θέμα πρώτης προτεραιότητας και βέβαια απαιτείται άμεσα η ολοκλήρωσή του".

Η πρόσκληση απευθύνεται στη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Κρήτης, τη ΔΕΚΕ, τη ΔΕΣΕ, την ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών του νησιού, την ΕΛΠΑ, τους Συλλόγους Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, στη Λεωφ. Κουντουριώτη.

Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος να πιεστεί επιτέλους η Κυβέρνηση να προχωρήσει ΟΧΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ – ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΑΚ. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ημίμετρο, και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους φορείς του νησιού μας. Ας χρηματοδοτήσει επιτέλους και το κράτος ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δακρυγόνα και ξύλο εκ προμελέτης

ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ
Γιατροί του ΕΣΥ που περιέθαλψαν τους τραυματίες και ο Ιατρικός Σύλλογος μιλούν για ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας και ζητούν έρευνα
«Οταν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο» λένε οι γιατροί.
Μεσημέρι Δευτέρας, στο Σύνταγμα. Ο 16χρονος μαθητής, τρομαγμένος από τα χημικά και την επίθεση των αστυνομικών, έτρεχε ψάχνοντας οδό διαφυγής. Ανέβηκε σ' ένα πεζούλι και αισθάνθηκε, για λίγο, ασφαλής. Εκανε όμως λάθος. Μια διμοιρία των ΜΑΤ έτρεξε κατά πάνω του. Οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές στο πρόσωπο και το σώμα. Ο μικρός μάταια φώναζε πως χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Οι διωκτικές αρχές φρόντισαν να του φορτώσουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω κουκουλονόμου. Το έγκλημά του: φορούσε μαντίλι για να προστατευθεί από τα δακρυγόνα!
Λίγο αργότερα, ο Σάββας, σπουδαστής που συμμετείχε πρώτη φορά σε μεγάλη διαδήλωση, είχε μια δυσάρεστη εμπειρία. Αναγκάστηκε να μετακινείται επί ώρες ανάμεσα σε «Ευαγγελισμό», «Λαϊκό» και ΚΑΤ με ταξί, παρέα με τέσσερις ακόμη διαδηλωτές. Ολοι τους είχαν ανοιγμένα κεφάλια από γκλόμπ αστυνομικών. Οπως είπε, είχε βρεθεί απλώς στο λάθος σημείο, εκεί όπου τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και χτυπούσαν αδιακρίτως τη φοιτητική πορεία για να τη διαλύσουν.
Την επόμενη ημέρα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι φοιτητές και νεολαίοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να συμπαρασταθούν στους 45 συλληφθέντες...,

Χωρίς ρεύμα στις Αρχάνες από το Σάββατο το πρωί!!!

Τι θα γίνει με αυτή τη ΔΕΗ επιτέλους; Είμαστε από χθες το πρωί στις 12:30 χωρίς ρεύμα σε ένα μεγάλο τμήμα των Αρχανών!!! Υπάρχουν άρρωστοι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το οξυγόνο τους, οι άνθρωποι και τα μωρά παιδιά έχουν ξεπαγιάσει με τη θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και τα χιόνια έξω από την πόρτα τους και όλα τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν καταστραφεί!!! Από χθες το απόγευμα που επικοινώνησα με τη ΔΕΗ μου είπαν ότι ένα συνεργείο φεύγει από τη Μυρτιά και έρχεται Αρχάνες, αλλά το ρεύμα μέχρι και τώρα δεν έχει έρθει!!! Σήμερα φυσικά το τηλέφωνο για τις βλάβες είναι συνεχώς απασχολημένο, ενώ στο γενικό τηλέφωνο της ΔΕΗ δεν απαντάει κανένας!!!
Δεν ξέρω αν φταίνε οι περικοπές, αν δε φτάνουν τα συνεργεία, ή αν απλά κάποιους δεν τους νοιάζει που οι συνάνθρωποί τους, σε μια ορεινή περιοχή με χιόνια δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση. Η κατάσταση είναι ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!! Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι με την πρώτη κακοκαιρία και τα πρώτα χιόνια, και όλες οι Αρχάνες είχαν μείνει για δύο ολόκληρες ημέρες χωρίς ρεύμα!!! Άρα δεν είναι τυχαίες η ζημιές! Σίγουρα οφείλονται στα μαύρα χάλια του δικτύου τους, ή στα φρεάτια που θα έπρεπε να είναι στεγανά, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι!!
Σηκώστε κανένα τηλέφωνο κύριοι της ΔΕΗ τουλάχιστον, να μας ενημερώσετε τι συμβαίνει!!! ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε και στο κρύο, και στο σκοτάδι, και στην αγωνία για το πως θα πάει και η σημερινή μέρα και νύχτα!!! Και πιο σημαντικό, ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΒΛΑΒΗ, ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΑ!!!!
Και κάτι άλλο: ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους για την ψυχική και σωματική τους ταλαιπωρία, και για τις υλικές ζημιές που έχουν υποστεί; Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστούν ένα τετράμηνο, αλλά όταν έχει αυτή προβλήματα, ούτε κουβέντα για αποζημιώσεις!!!
Αναγνώστης.

Αγαπητοί Έλληνες…

Το παρακάτω άρθρο είναι λίγο παλιό, αλλά αξίζει τον κόπο να δημοσιευτεί ξανά. Αποτελεί το τρίτο μέρος ενός διαλόγου που διεξήχθη μεταξύ ενός Γερμανού δημοσιογράφου και ενός Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου, μέσω του Γερμανικού περιοδικού Στερν. Τα δύο πρώτα μέρη, μπορείτε αν τα βρείτε εδώ. Το τρίτο, και ουσιαστικότερο, καθώς συνοψίζει την όλη αντιπαράθεση, μεταξύ των Ελλήνων και των Γερμανών πολιτών, την περίοδο που ανακοινώθηκε η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας, το βλέπετε παρακάτω. Περιμένω τις απόψεις σας…
“Αγαπητοί Έλληνες!
Σίγουρα σας συμβαίνει ό,τι και σε εμάς τους Γερμανούς: Όταν σκεφτόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μυαλό μας πάει σε αυτόν τον συγκεχυμένο μηχανισμό στις Βρυξέλλες, όπου καλοπληρωμένοι γραφειοκράτες, μαζί με ξεδιαλεγμένους στην πατρίδα τους πολιτικούς, συνεχώς παράγουν εκνευριστικούς κανόνες. Έτσι έβλεπα εγώ τα πράγματα έως τώρα. Ξαφνικά όμως, η άποψή μου για την Ευρώπη και την Ε.Ε. άλλαξε ριζικά. Κι αυτό το οφείλω σε εσάς.
Όλα ξεκίνησαν με μια επιστολή προς εσάς τους Έλληνες, την οποία έγραψα πριν από λίγες εβδομάδες στο περιοδικό Stern. Οφείλω να ομολογήσω: Η επιστολή περιείχε βαριές κατηγορίες. Και μου απαντήσατε, και μάλιστα σε βαθμό που το ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο ακόμη ξεχειλίζει. Η αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανών κι Ελλήνων που έχει ξεσπάσει εδώ και εβδομάδες, είναι σφοδρή και συναισθηματικά φορτισμένη, από την άλλη όμως, είναι απαραίτητη και προπάντων πραγματικά γόνιμη. Και από τότε η Ε.Ε. δεν αποτελεί πλέον απλώς έναν λαβύρινθο διατάξεων για μένα. Τώρα, με την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εσάς τους Έλληνες κι εμάς τους Γερμανούς, είναι που η Ευρώπη ξεκινά πραγματικά για μένα.
Θα συμφωνήσετε πως έως τώρα τα πράγματα είχαν ως εξής: