ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

24ωρη Παν-ιατρική απεργία

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που συνήλθε στις 15/1/2011 στην Αθήνα σε κλίμα αγωνιστικής ενότητας και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να ζητήσει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που προτίθεται να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση και την έναρξη ουσιαστικού δημόσιου διαλόγου με τους ιατρικούς αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
1. Επειδή δεν δεχόμαστε να εκβιάζονται αποφάσεις και νόμοι για την υγεία υπό τις επιταγές του μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την τρόικα ερήμην μας. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε όμηροι ενός νόμου που θα δίνει στον εκάστοτε υπουργό τη δυνατότητα να αποφασίζει με υπουργικές αποφάσεις για το μέλλον μας.
2. Ο ιατρικός κόσμος υπερθεματίζει στην ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το νομοσχέδιο όμως δεν υπηρετεί την εξυγίανση στις προμήθειες αλλά την παραπέρα μονοπώληση τους και την ανάθεση σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών προμηθευτών.
3. Ο ιατρικός κόσμος ζητά οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με αναπτυγμένες δομές που θα προάγουν την απασχόληση των γιατρών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα, χωρίς να πληρώνουν την ώρα της ανάγκης. Οι μετατροπές που φέρνει στην επιφάνεια το σχέδιο συγχώνευσης των υπηρεσιών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων ούτε στο ΕΣΥ τους εντάσσουν, ούτε σε κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Απλά δημιουργούν ένα νέο ΝΠΔΔ που θα αποκτά πόρους μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εκφύλιση του δημόσιου τομέα υγείας- πρόνοιας, την επιβολή επαχθών εργασιακών σχέσεων και την έμμεση η άμεση επιβάρυνση των ασφαλισμένων σε κάθε επαφή τους με τις υπηρεσίας υγείας-πρόνοιας.
4. Ο ιατρικός κόσμος ζητά την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών του ΙΚΑ , την προστασία της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών γιατρών του ιδιωτικού τομέα. Απαιτούμε την άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ προς τους συναδέλφους και την σύλληψη της τεράστιας εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής.
5. Ζητάμε τη θεσμοθέτηση κλαδικής συλλογικής σύμβασης που θα προστατεύει όλους τους μισθωτούς γιατρούς στη σύναψη συμβάσεων με τους μεγάλους εργοδότες καθώς και συλλογική σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Απαιτούμε τον απόλυτο σεβασμό της συλλογικής σύμβασης ΟΕΝΓΕ- υπουργείου Υγείας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
Να προχωρήσουμε σε πανιατρικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς των εργαζομένων για τους οποίους η πρόσβαση σε ποιοτικές, έγκαιρες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας θα δυσκολέψει από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και τις προβλέψεις του 3ου επικαιροποιημένου μνημονίου. Ρυθμίσεις και προβλέψεις που υπακούουν μόνο σε λογιστικές αντιλήψεις μείωσης των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Το ΔΣ του ΠΙΣ να συντονίσει τις κινητοποιήσεις μαζί με τις ηγεσίες των κλαδικών ομοσπονδιών και όλων των ιατρικών φορέων.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ
Σε 24ωρη πανιατρική απεργία στις 20/1 και 48ωρη πανιατρική κινητοποίηση τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή με πανιατρικό συλλαλητήριο και συναυλία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου