ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Απαράδεκτο να λειτουργεί ο μοναδικός παιδικός σταθμός για ΑμΕΑ με 4 από τους 5 εργαζόμενους να είναι συμβασιούχοι

image Αυτό που διαβάζω σήμερα για το μοναδικό παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ, είναι πέρα από κάθε λογική!!! Οι 4 από τους 5 εργαζόμενους είναι συμβασιούχοι!! Είναι δυνατόν; ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ 4/5 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ! 

Πόσα χρόνια λειτουργεί αυτός ο σταθμός, ο οποίος σημειωτέον δεν είναι ο μοναδικός μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε επίπεδο Κρήτης;Δεν μπορούσε ο δήμος Ηρακλείου να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, για να καλύψει τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται; Ακόμα και πριν 2 χρόνια είχε γίνει διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν μπορούσε τότε να προβλεφθούν θέσεις για το συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, αλλά και για τους υπόλοιπους;

Φυσικά και μπορούσε. Όμως αυτό θα στερούσε τη δυνατότητα από τους δημοτικούς μας άρχοντες να “κάνουν παιχνίδι” σε κάθε προεκλογική περίοδο με τους συμβασιούχους και τις οικογένειές τους. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, με τους 4 από τους 5 εργαζόμενους να απολύονται, και να πρέπει τα 10 παιδάκια που είναι ΑμΕΑ να επιστρέψουν στα σπίτια τους υποχρεωτικά, χωρίς την υποστήριξη κάποιου εξειδικευμένου παιδαγωγού. 

Δε φταίει για όλα το μνημόνιο. Για πολλά φταίει η πολιτική που ακολουθήθηκε για χρόνια όχι μόνο από το δήμο Ηρακλείου, αλλά απ’ όλους τους δήμους της χώρας (τα ίδια συμβαίνουν και στην Αθήνα). Και δυστυχώς τώρα την πληρώνει στη συγκεκριμένη περίπτωση μια πολύ ευαίσθητα κοινωνική ομάδα.

Να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους λοιπόν οι δημοτικοί μας άρχοντες, και να βρουν προσωρινή λύση, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΟΝΙΜΟΥ, ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ για το συγκεκριμένο παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ, αλλά και για τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου