ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Καθημερινή: Να διασωθεί το “Ηρώον”

image Με τον παραπάνω τίτλο φιλοξενήθηκε χθες άρθρο στην πανελλήνιας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους εφημερίδα Καθημερινή, για το θέμα της διάσωσης του Ηρώου στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο άρθρο γίνεται μια αναφορά στην ιστορία του κτηρίου: “Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον κτίσμα του Μεσοπολέμου, σε ρυθμό νεο-μινωικό, το οποίο είναι έργο του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κυριακού (1930-33). Χτίστηκε για να στεγάσει το πρώτο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Κρήτης, αλλά από το 1941 εγκαταλείφθηκε, ερειπώθηκε, αλλοιώθηκε και σήμερα παρουσιάζει όψη μεγάλης παρακμής”.

Γίνεται επίσης  λόγος για τη σύμπνοια πλέον των φορέων της πόλης του Ηρακλείου για το θέμα αυτό, μετά και από τη συνάντηση που έγινε στο ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Δεν λείπει όμως, όπως είναι άλλωστε φυσικό, η κριτική προς την επίσημη πολιτεία. Το άρθρο κλείνει ως εξής: “Εντύπωση προκαλεί ότι αντιμέτωπη πλέον με το σύνολο σχεδόν του πνευματικού και τεχνικού κόσμου του Ηρακλείου, που επιθυμεί την ανάδειξη γενικότερα της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης, είναι η ίδια η πολιτεία. Το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΠΟΤ έχει αρνηθεί να εξετάσει ενδεχόμενο αναθεώρησης παλαιότερης γνωμοδότησης, σύμφωνα με την οποία το Ηρώον δεν έχρηζε προστασίας”.

Πολύ θετικό άρθρο, το οποίο πιστεύω ότι δίνει πλέον άλλες διαστάσεις στον αγώνα για τη διάσωση του Ηρώου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου