ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα έκαναν θάλασσα με τα φωτοβολταϊκά των αγροτών!!

image Αυτή η ανοργανωσιά που μας χαρακτηρίζει ως λαό, ούτε με δέκα μνημόνια δε θα διορθωθεί! Και αυτό γιατί ξεκινά από τον απλό πολίτη, και φτάνει μέχρι τις υπηρεσίες και τα υπουργεία! Όταν βλέπεις ότι το κράτος, μέσω των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης  εξαγγέλλει προγράμματα, χωρίς να έχει πρώτα κάνει τις απαραίτητες μελέτες, πως μπορείς να απαιτήσεις από τον απλό πολίτη να έχει τη στοιχειώδη οργάνωση;

Αναφέρομαι στο θέμα της ΔΕΗ, και του προβλήματος που αποκαλύφθηκε σχετικά με τις χιλιάδες αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά πάρκα που κινδυνεύουν να απορριφθούν, καθώς η ΔΕΗ παραδέχτηκε με καθυστέρηση ετών ότι τα δίκτυά της είναι κορεσμένα σε 16 νομούς της χώρας και οι αγρότες πρέπει ή να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους ή να χάσουν έκαστος αρκετές χιλιάδες ευρώ που κόστισε η αίτηση!

Μάλιστα, προκύπτει ότι στους περισσότερους από τους 16 νομούς με πρόβλημα κορεσμένου δικτύου η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκές μονάδες υπερβαίνει τη μέγιστη ζήτηση του νομού! Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, είναι και διπλάσια της ζήτησης για τις ώρες από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, το διάστημα δηλαδή όπου τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν τη μέγιστη παραγωγή τους!

Πρώτα δηλαδή βάλανε όλους τους αγρότες της χώρας να κάνουν αιτήσεις, και μετά διαπίστωσαν ότι τα δίκτυα δε θα μπορούν να “σηκώσουν” την παραγόμενη ενέργεια!! Σαφώς και φέρουν ευθύνες οι αρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι πρέπει όχι μόνο να  απολογηθούν για το ζήτημα που έχει προκύψει, αλλά να δώσουν και άμεσα λύση, ώστε είτε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με τις επεκτάσεις των δικτύων, είτε να τους επιστραφούν τα χρήματα που δαπάνησαν για τις αιτήσεις, σε περίπτωση απόρριψής τους.

Το όλο ζήτημα αποκάλυψε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Γιαννακά, η οποία μάλιστα σε δηλώσεις της κάνει λόγω για βαρύτατες ευθύνες όσων παρακίνησαν τους αγρότες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη ΔΕΗ, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή σε συνεργασία με βουλευτές άλλων νομών που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα.

Οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι : Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου