ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Καλό το κόλπο από το δήμο Αθηναίων, αλλά δεν “ψαρώσαμε”…

«Οι συμβασιούχοι αντιπροσωπεύουν το 1/3 των εργαζομένων του δήμου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι συμβασιούχοι παράγουν μεγαλύτερο μέρος του συνολικού έργου».

Με αυτή τη φράση ο δήμαρχος Αθηναίων κος Καμίνης τοποθετήθηκε για το θέμα των συμβασιούχων, στη συζήτηση που έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, με ψήφους 44 έναντι 3, εγκρίθηκε και σχετικό ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επιτελούν πραγματικό έργο. Ο κος Καμίνης ακόμα τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει ζητήσει παράταση των προσωρινών διαταγών έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ώστε να μη βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί στο δρόμο.
“Τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε βήμα-βήμα, θα περιμένουμε να δούμε τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη και θα πράξουμε ανάλογα με το συμφέρον των δημοτών αλλά και των συμβασιούχων”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Το όλο πράγμα εμένα μου μυρίζει διπλωματία, κι επικοινωνιακό παιχνίδι. Τι ρόλο παίζει ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ, αν οι συμβάσεις των εργαζομένων δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου, περί πάγιων και διαρκών αναγκών που οδηγούν σε μονιμοποίηση; Και ποιος δικαστής θα κρίνει ενάντια στο νόμο, επειδή υπάρχει ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου; Όλα τα παραπάνω φυσικά τα γνωρίζει καλά ο κος Καμίνης, αλλά και ο κος Κακλαμάνης, και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι. Απλά επέλεξαν αυτή τη στάση, ώστε να δικαιολογηθούν απέναντι στους εργαζόμενους όταν οι δικαστικές αποφάσεις βγουν και είναι αρνητικές. Γιατί, αν όχι όλες, στην πλειοψηφία τους θα είναι αρνητικές.

Δεν ξέρω όμως αν έτσι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι χαζοί, και πιστεύουν τόσο εύκολα αυτά τα “ευτελή” για μένα κολπάκια όσον τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, ή αν  απλά του κάνουν από τύψεις που οδηγούν στην ανεργία τόσους ανθρώπους που χρόνια κρατούσαν όμηρους με διαδοχικές συμβάσεις, υφαρπάζοντας την ψήφο αυτών και των μελών των οικογενειών τους. Επειδή όμως για να νιώσεις τύψεις προϋποθέτει να έχεις και αισθήματα, κι επειδή μιλάμε για πολιτικούς, καταλήγω στην πρώτη εκδοχή…

Υ.Γ.: Μην παραξενευτείτε αν δείτε το παράδειγμα του δήμου Αθηναίων να το ακολουθούν και άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα, με πρώτο πρώτο το δήμο Ηρακλείου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου