ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Minoistas: μια νέα ομάδα δράσης για το Ηράκλειο γεννιέται, στα πρότυπα των Atenistas

[1.jpg]

Μια νέα ομάδα δράσης από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που αγαπούν το Ηράκλειο άρχισε να συγκροτείται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Στα πρότυπα των Αθηναίων Atenistas, που όλοι γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή  “Πρωταγωνιστές”, οι Minoistas έχουν σαν στόχο τον συντονισμό δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό λίφτινγκ του Ηρακλείου.

Οι Minoistas δεν είναι κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ανοιχτή, ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για ένα καλύτερο Ηράκλειο πιστεύοντας στην αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Οι αρχές της υπό σύστασης ακόμα ομάδας είναι:

  • Πίστη στη δύναμη της μικρής κλίμακας
  • Τήρηση και σεβασμός στη νομιμότητα
  • Μανία με την καθαριότητα
  • Αγάπη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ποδήλατα
  • Ανάδειξη των καλών πλευρών της πόλης μας
  • Στήριξη της επιχειρηματικότητας
  • Αγάπη και φιλοξενία των τουριστών
  • Πίστη για αλλαγή των κακώς κείμενων του Ηρακλείου

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε και θέλετε να συμμετέχετε στις δράσεις των Minoistas ως εθελοντές, στείλτε στο e-mail: minoistas@gmail.com τα στοιχεία σας προκειμένου να ενταχθείτε στην λίστα των μελών. Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να στείλετε είναι: Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, E-mail και Κινητό ή/και σταθερό τηλέφωνο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog της ομάδας.

Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να έχει την ανταπόκριση του κόσμου, και η ομάδα αυτή να αριθμήσει πολλά μέλη. Γιατί το Ηράκλειο δυστυχώς χρειάζεται πολύ δουλειά, και η συμβολή ενεργών πολιτών στην ανάδειξη ζητημάτων, αλλά και η οργάνωση δράσεων για μια καλύτερη πόλη μπορεί να επηρεάσει θετικά μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Και ποιος ξέρει, ίσως και τη δημοτική αρχή!

Καλή επιτυχία!!!

6 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Την Κυριακή 23/1/2011 και ώρα 12 π.μ. σας περιμένουμε στην πρώτη μας δράση στον καθαρισμό του κόλπου δίπλα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

    Minoistas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο θα ηταν παντως να δημοσιοποιησουν τα στοιχεια τους οι επικεφαλης των συμπαθων Minoistas και οχι να ζηταμε μονο απο τα μελλοντικα μελη (αντιγραφη απο το blog)

    1. Όνομα
    2. Επώνυμο
    3. Πατρώνυμο
    4. E-mail
    5. Κινητό ή/και σταθερό τηλέφωνο

    καθως και:

    " Μη απαραίτητα αλλά αναγκαία για την σωστή οργάνωσή μας είναι:

    1. Το επάγγελμά σας (Αναλυτικά και όχι απλά να γράψετε π.χ. Δημόσιος ή Ιδιωτικός Υπάλληλος)
    2. Ενδιαφέροντα (π.χ. υπολογιστές, ζωγραφική, φωτογράφηση, κηπουρική, ποδήλατο κ.λ.π.)
    3. Τον ή τους τομείς που θα σας ενδιέφερε να δράσετε (π.χ. Πληροφορικής, Γραφιστικής, Μεταφραστικού, Γραμματειακής Υποστήριξης, Video/Φωτογράφισης, Δημοσίων Σχέσεων, Καθαριότητας, Ελαιοχρωματισμών, Κηπουρικής/Δενδροφυτεύσεων, Μ.Μ.Ε.(Συνεντεύξεις, Δελτία Τύπου), Διάθεσης οχήματος για μεταφορά μελών μας, Διάθεσης 4X4 φορτηγού ανοικτού τύπου ή Jeep για μεταφορά υλικών όπως τσουγκράνες, παλάμες, σακούλες απορριμμάτων ή τέλος σε όποιο άλλο μας προτείνετε εσείς και που μπορεί να φανεί σε όλους μας χρήσιμο. "

    Φιλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ 'Ανώνυμε' ευχαριστούμε για την μερική συμπάθειά σου στην ομάδα μας όμως η φιλοσοφία όσων θέλουν να ακολουθήσουν τους Minoistas κατ' αρχή είναι να σταματήσουν να γκρινιάζουν και να αρχίσουν την δράση. Δεν επιδιώκουμε δημοσιότητα της δικής μας δουλειάς αλλά του συνόλου των Minoistas. Δεν ξέρω τι γραμμή θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας ...istas ανά την Ελλάδα αλλά εμείς διαλέξαμε όχι την πλήρη ανωνυμία αλλά την μερική δημοσιοποίηση των ιδρυτών των Minoistas μιας και πιστεύουμε ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιος ηγείται. Αν είναι η Άννα ο Κώστας ή εγώ θα αλλάξει κάτι; Απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας και του μόχθου είμαστε και οι 3 πρωτεργάτες των Minoistas. Δεν ανήκουμε σε καμία πολιτική παράταξη, αν αυτό σας λέει κάτι, αλλά ούτε κρυμμένα συμφέροντα υπάρχουν. Μην νομίζετε ότι θέλουμε να κρυφτούμε γιατί απλά δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε αλλά ούτε και να φοβηθούμε κάτι. Κοιτάζουμε το σύνολο και όχι την προσωπική μας προβολή. Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι οι δράσεις μας βεβαίως και δεν θα σταματήσουν μόνο σε περιβαλλοντικά και αισθητικά θέματα γι αυτό θα σας προέτρεπα να εγγραφείτε εν κατακλείδι ως μέλος της ομάδας μας για να παίρνετε την ενημέρωση και να σταματήσετε να είστε καχύποπτος με μία κίνηση που αν μη τι άλλο θέλει να δώσει και όχι να πάρει.

    Φιλικότατα

    Γιάννης (ο ένας εκ των συνιδρυτών των Minoistas)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Γιάννη, θα πρέπει να σου πω ότι συμφωνώ εν μέρει με την άποψη του ανώνυμου φίλου. Οι εποχές είναι περίεργες, και πολλά γίνονται με τα προσωπικά μας δεδομένα. Δε νομίζω ότι γκρινιάζει ο φίλος, άπλά είναι δύσκολο να δίνεις όλα τα στοιχεία σου, ακόμα και το τηλέφωνό σου, σε κάποιον που δεν ξέρεις πως τον λένε!!! Εγώ ξέρω ποιος είσαι, αλλά οι υπόλοιποι δε σε γνωρίζουν, και δεν εννοώ προσωπικά, αλλά το ονοματεπώνυμό σου! Ίσως αυτό να εμποδίσει πολλούς που θέλουν να συμμετάσχουν, να μην το κάνουν.
    Προτείνω να το δείτε το θέμα. Εξάλλου, αν τα στοιχεία τα θέλετε μόνο για επικοινωνία, κι ένα email μόνο είναι αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστό κι αυτό. Ζητώ συγνώμη αν παρεξηγήθηκα όμως η διάθεσή μου ήταν να μην αποκλειστεί κάποιος του οποίου οι γνώσεις από internet και Facebook είναι ανύπαρκτες. Τον πατέρα σας (αν είναι 60 και άνω) για παράδειγμα που θα ήθελε να συμμετέχει ποιος θα τον ενημερώσει αν εσείς δεν μπορείτε; Γι αυτό ζητάω τα περισσότερα στοιχεία και όχι για φακέλωμα που κι εγώ σιχαίνομαι. Για την ενημέρωση και των 2 σας σας λέω ότι υπήρξαν κάποιοι/ες που με ευγενικό τρόπο μου αρνήθηκαν το κινητό τους και μου έδωσαν μόνο το e-mail τους. Το δέχομαι και το σέβομαι. Τα δε επαγγέλματα και τα ενδιαφέροντα που ζήτησα δεν νομίζω να θέλει δα ιδιαίτερη ευφυΐα να καταλάβουμε όλοι μας γιατί ζητήθηκαν. Αλλιώς θα χρησιμεύσει ο γεωπόνος με master στην αρχιτεκτονική κήπων και αλλιώς ένας μαθητής Λυκείου. Σας ευχαριστώ πάντως για τον διάλογο γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να εξηγήσω σε όλους μερικά πράγματα. Περιμένω και τους 2 σας την Κυριακή στα 'εγκαίνια' των δράσεών μας.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα σας και παλι,

    Φίλε "Αντιπαλε" σ' ευχαριστω που κατανοησες πληρως τον συλλογισμο μου.
    Φιλε Γιαννη. Αν θεωρεις πως ειμαι καχυποπτος που ενα αγνωστος που "προτιμαει να κρατησει την μερικη του ανωνυμια" μου ζηταει τα πληρη μου στοιχεια προκειμενου να συμμετασχω, ευχαριστω πολυ, σεβομαι την προσπαθεια σου, αλλα δεν θα παρω, ισως λογω ελλειψης "ιδιαιτερης ευφυιας".

    Ευχομαι καλη συνεχεια στην προσπαθεια σας.

    Φιλικα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή