ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήθηκε 4,9 ο πληθωρισμός λέει η ΕΛΣΤΑΤ, φθηνότερο το καλάθι της νοικοκυράς λέει το υπουργείο. Ένας από τους δύο λέει ψέματα..

image Στο 4,9% αυξήθηκε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιανουάριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2010, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Όμως, τις προηγούμενες ημέρες, το Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία  φθηνότερα από 6,6% έως 9,36% , κατά μέσο όρο, πωλούνται φέτος σε σχέση με πέρυσι, τα προϊόντα τα οποία αποτελούν το μεγάλο καλάθι μιας τετραμελούς οικογένειας.

Πως γίνεται αυτό βρε παιδιά του υπουργείου; Δεν είναι αυτά αντίθετα; Γίνεται να κοστίζουν φθηνότερα όσα αγοράζουμε για να ζήσουμε, αλλά ταυτόχρονα να ανεβαίνει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ή κοινώς ο πληθωρισμός;  Ή το πετρέλαιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την άνοδό του; Φυσικά και όχι…; Ένας από τους δύο λέει ψέματα, και είναι εύκολο να καταλάβουμε ποιος…

Αλλά ας το θέσω αλλιώς το ζήτημα: Έχετε αγοράσει τελευταία πατάτες, κύριοι του υπουργείου; Ή μήπως ψωμί; Ή αγγουράκια; Ή ντομάτες; Είναι φθηνότερα από πέρσι; Το αντίθετο φυσικά…

Με τα παπαγαλάκια δεν πέφτουν οι τιμές. Όσο κι αν προβλήθηκε το θέμα με το δήθεν “φθηνότερο καλάθι της νοικοκυράς”, δεν πέρασε η προπαγάνδα σας. Ο κόσμος το πήρε χαμπάρι. Αλλά το διάψευσε και άμεσα μάλιστα και η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για άνοδο του πληθωρισμού. Για να πέσουν οι τιμές, χρειάζεται ενθάρρυνση του υγιούς ανταγωνισμού, να σπάσουν τα μονοπώλια, να γίνεται τακτικός και αυστηρός έλεγχος σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός προϊόντος, και φυσικά έλεγχος στους χονδρεμπόρους .

Τέλος, χρειάζεται και ένα σχέδιο από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που όσο κι αν υποστηρίζει από την αρχή της θητείας του ο υπουργός ότι το έχει, τα αποτελέσματα δείχνουν εντελώς το αντίθετο.

5 σχόλια:

  1. APLA . POLY APLA. H NOIKOKYRA PAEI MONH THS STHN AGORA KAI PSONIZEI ENO O KYRIOS YPOYRGOS STELNEI THN FILIPPINEZA TOY NA PSONIZEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλάθι της νοικοκυράς έγινε όντως πιο φθηνό. Δεν έχει χρήματα η άμοιρη να το γεμίσει. Ένα άδειο καλάθι είναι φθηνότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γάλατα (συμπηκνωμένα και ψυγείου), γιαούρτια και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης πήραν μεγάλη αύξηση τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα η τιμή τους να διαμορφωθεί φυσικά σε υψηλότερα επίπεδα από αυτήν που πληρώναμε πριν την περιβόητη μείωση των τιμών... (http://www.chrisochoidis.gr/2010/12/16/meiosi-timon-me-synainesi-koinonikis-allileggyis)

    Και πριν προλάβει να πει κάποιος ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, διευκρινίζω ότι οι αυξήσεις των τιμών προηγήθηκαν των αυξήσεων της τιμής του πετρελαίου...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι χρόνια τώρα γιατί δεν υπάγονται στον μικρό (ο θεός να τον κάνει) Φ.Π.Α. οι παιδικές πάνες και τα μωρομάντηλα, ενώ υπάγονται οι σερβιέτες... Δεν είναι οι παιδικές πάνες απαραίτητες για μια οικογένεια με μωρά;

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3-3-2011

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/03/2011_381144

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή