ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τουρισμός: παράδειγμα προς μίμηση!

image Δεν έχει περάσει ούτε τρίμηνο διάστημα από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ στο 6,5 % στον τομέα του τουρισμού, και οι κρατήσεις για τη χώρα μας έχουν εκτιναχτεί! Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρατήσεων και για τους μήνες Απρίλιο και Νοέμβριο!!! 

Φυσικά δε θα βγουν κερδισμένοι μόνο οι επιχειρηματίες του τουρισμού από αυτή την ιστορία, αλλά και το Ελληνικό κράτος, αφού αύξηση της τουριστικής κίνησης θα φέρει και αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο. Και βέβαια δεν ανακάλυψαν και πάλι οι Έλληνες τον τροχό, αφού το ίδιο είχε γίνει παλιότερα και στη Γερμανία, ενώ στη Λετονία που αυξήθηκε ο ΦΠΑ χάθηκε σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας και τα έσοδα έπεσαν κατακόρυφα.

Πως γίνεται λοιπόν, αφού γνωρίζουν ότι η μείωση του ΦΠΑ οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση, σε όλα τα άλλα αγαθά να τον αυξάνουν; Γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα του τουρισμού, που τα αποτελέσματα της πολιτικής μείωσης του ΦΠΑ είναι ήδη ορατά και πραγματικά;

Έχει χιλιοειπωθεί και χιλιογραφτεί, αλλά θα το γράψω άλλη μια φορά: Η ανάπτυξη δε θα επιτευχθεί όσο το σύστημα βασίζεται στην άκρατη άμεση και έμμεση φορολόγηση των πολιτών. Όσο μειώνεται η αγοραστική δύναμη του πολίτη, τόσο πιο βαθιά στην ύφεση θα βυθίζεται η χώρα μας.

Δείτε λοιπόν το παράδειγμα του τουρισμού κύριοι της κυβέρνησης, και ακολουθήστε το και σε άλλους τομείς, μήπως βγούμε κάποια στιγμή από το αδιέξοδο που οι ίδιοι μας βάλατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου