ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Δεν θα είναι νέοι φόροι, θα είναι αυξήσεις τιμολογίων και μειώσεις μισθών και συντάξεων.Δεν είναι Γιώργος, είναι Γιωργάκης..

 

Συνέντευξη τύπου έδωσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας κάποια από τα στοιχεία του μνημονίου 4: 

  • Το 2010 κλείνει με έλλειμμα 9,4% ή 9,5%. Τη χρονιά αυτή ελήφθησαν μέτρα 14,8 δισ. ευρώ για να πέσει το έλλειμμα στα 22 δισ. ευρώ από 36 δισ. το 2009 ή 15,4% του ΑΕΠ.
  • Το 2011, εκτός από τα γνωστά μέτρα των 8.159 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως οι «πιθανοί κίνδυνοι», όπως τους ονόμασε ο Υπουργός, σίγουροι κατ’ εμέ, θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα 0,75% του ΑΕΠ, προκειμένου το έλλειμμα να πέσει στο 7,4% από 9,4% ή 9,5% το 2010. Αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα 1,75 δισ. ευρώ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βέβαια διευκρίνισε πως αφορούν «διαρθρωτικού χαρακτήρα» μέτρα διαψεύδοντας το ενδεχόμενο αυξήσεων σε φόρους.

Ήδη όμως έχουν αναγγείλει κάποιες νέες αυξήσεις φόρων: αυτές του πετρελαίου θέρμανσης και των αναψυκτικών, που θα επιβαρύνει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Εκτός από αυτά, και σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς, θα υπάρξει κι άλλη μείωση αποδοχών στο Δημόσιο με όχημα το ενιαίο μισθολόγιο, αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις καθώς και μαχαίρι σε φοροαπαλλαγές.

Δεν είναι νέοι φόροι λοιπόν κατά το Γιώργο Παπακωνσταντίνου πάντα, αλλά περικοπές σε αποδοχές και αυξήσεις τιμολογίων. Δεν είναι Γιώργος, είναι Γιωργάκης!! Όλα τα παραπάνω, θα έχουν ακριβώς το ίδιο αντίκτυπο στον Έλληνα πολίτη: θα συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη κατά πολύ μειωμένο εισόδημά του. Και σε συνδυασμό με τη συνεχή άνοδο του πληθωρισμού, η οικονομική κατάσταση του Έλληνα θα είναι του χρόνου ακόμα χειρότερη από τη φετινή. Κι αν φέτος οι μισοί Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, φανταστείτε τι θα γίνει του χρόνου. Αφήστε που, ούτε τη μη επιβολή νέων φόρων δεν πιστεύω πια… Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου το “Δε θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, δε θα βάλουμε νέους φόρους, δε θα μειώσουμε τους μισθούς”.

Δυσκολότερα τα πράγματα φέτος λοιπόν. Και δυστυχώς δε νομίζω ότι το πορτοφόλι του Έλληνα μπορεί να αντέξει τα νέα αυτά μέτρα. Το τι θα γίνει,  τι θα μπορέσει να δεχτεί ο Έλληνας, και τι θα απορρίψει στην πράξη αδυνατώντας να πληρώσει, θα το δείξει η ίδια η ζωή. Και μέχρι στιγμής, τα πράγματα δε φαίνονται καλά για το Γιώργο, που και αυτός Γιωργάκης είναι τελικά, όπως και ο πρωθυπουργός μας.

1 σχόλιο:

  1. Προσαρμόστε όλα τα παραπάνω δεδομένα σε οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη και δείτε ποια θα είναι τα αποτελέσματα για το επίπεδο του εισοδήματος και της απασχόλησης...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή