ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στο αυτόφωρο για..ένα ευρώ από εδώ και πέρα!!

Φαίνεται πως η κυβέρνηση βρίσκεται υπό σύγχυση. Όχι για το θέμα των ημιυπαίθριων, που απέσυρε μια εγκύκλιο που απλώς επεξηγεί τι λέει η νομοθεσία για τα δημοτικά τέλη, αλλά και στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής.

Γνωρίζετε ότι εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο  προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυστηρότατες ποινές για τους φοροφυγάδες. Εγώ ήμουνα υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών αυτών. Όμως αυτό διαφέρει από το να πηγαίνει αυτόφωρο κάποιος επειδή έκανε ένα λάθος στη φορολογική του δήλωση, ή παρέλειψε να δηλώσει κάποια μικρά εισοδήματα, ή έχει κάποιες ανακρίβειες η δήλωσή του.

Προβλέπεται λοιπόν μεταξύ άλλων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αυτόφωρο από το πρώτο ΕΥΡΩ φοροδιαφυγής και φυλάκιση έως και 20 ετών, για μεγάλες υποθέσεις. Αλλά το φοβερό είναι ότι το δημόσιο θα έχει το δικαίωμα να κινήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου και για κάποιον που απλά στη φορολογική του δήλωση έκανε λάθος και δήλωσε κάποια εισοδήματα σε λάθος κωδικό, ή τσέκαρε ένα λάθος κουτάκι!!!

Θα δίνεται λέει όμως το δικαίωμα διόρθωσης εντός κάποιου χρονικού διαστήματος!! Τώρα μας σώσατε βρε παιδιά!! Το θέμα είναι αν οι υπάλληλοι ή οι συνταξιούχοι, που δε βάζουν λογιστή για να κάνουν τη δήλωσή τους , επειδή δεν μπορούν να διαθέσουν εκείνα τα 50 ευρώ, θα γνωρίζουν ότι έχουν κάνει λάθος για να το διορθώσουν!Μην κάψετε τα χλωρά μαζί με τα ξερά, κατά την προσφιλή σας συνήθεια κύριοι του υπουργείου οικονομικών! ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κατά τ’ άλλα, επιτέλους θεσπίζονται αυστηρότερες ποινές για το αδίκημα της δωροληψίας, προκειμένου για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει  να αυστηροποιηθούν και να γίνονται πιο συχνά έλεγχοι στους λεγόμενους “Ράμπο” του ΣΔΟΕ που θα επωμιστούν τους φορολογικούς ελέγχους στο μέλλον, και να γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ για να διαπιστωθεί αν έχουν αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας. 

Και ποιος ξέρει, ίσως τότε ξεκινήσει η αλλαγή νοοτροπίας που έχουν  πολλοί Έλληνες, που θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι είναι προτιμότερο να φοροδιαφεύγουν , παρά να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου