ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το κίνημα ‘δεν πληρώνω διόδια” φαίνεται να φέρνει αποτελέσματα!

image Παρά τι   μηνύσεις και τις απειλές διαφόρων προς πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, το κίνημα κατά των διοδίων που έχει γιγαντωθεί σε Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνεχίζει ακάθεκτο τη δράση του. Τι κι αν και ο Υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε ότι “το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές και αυτό που χρειάζεται είναι να το εφαρμόσουμε” για όσους αρνούνται να πληρώσουν. Μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή 6 του Φλεβάρη θα δώσουν δυναμικότατο παρόν στα διόδια της Αττικής και της εθνικής οδού.

Το θετικό όμως είναι ότι το κίνημα αυτό αρχίζει να βλέπει τα πρώτα αποτελέσματα της δράσης του. Ο υφυπουργός Μεταφορών κος Μαγκριώτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πλέον συζητάει για μειώσεις στις τιμές των διοδίων, και υπόσχεται ότι θα τις πετύχει.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τις εταιρίες παραχώρησης που εκμεταλλεύονται τα διόδια , έχουν τεθεί στο τραπέζι η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα που είναι υπό κατασκευή, η γενική μείωση των διοδίων στο σύνολο της παραχώρησης του κάθε αυτοκινητοδρόμου, η καθιέρωση εκπτωτικής πολιτικής εκ μέρους των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, αλλά και η διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών με εκπτώσεις και μειωμένες τιμές. Υποστήριξε δε ότι τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και επισήμανε πως σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα κινήματα για την μη καταβολή διοδίων, τότε τα έργα κινδυνεύουν να μη γίνουν.

Ο λαός λοιπόν φαίνεται τελικά ότι μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να βρει λύσεις. Αρκεί να το πιστέψει!!! Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές του κινήματος “δεν πληρώνω”. Εύχομαι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλα κινήματα, για να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι αποφάσεις ερήμην του λαού δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν. Γιατί απλά δε θα εφαρμοστούν στην πράξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου