ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Υποχρεωτική πλέον η κάρτα ελέγχου ΚΤΕΟ για την ασφάλιση των οχημάτων

image Με το Ν.3987/ 2010 με τίτλο “Οδική ασφάλεια”, καθιερώνεται ως υποχρεωτική πλέον η έκδοση κάρτας ΚΤΕΟ οχήματος, προκειμένου αυτό να μπορεί να ασφαλιστεί. Στο άρθρο 41 λοιπόν του νόμου αυτού στην παράγραφο 7 αναφέρεται:

“Στο άρθρο 18 του ν. 3446/2006 (ΦΕΚ 49 Α΄) προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής: Οι ιδιοκτήτες οχημάτων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να ασφαλίσουν αυτό, υποχρεούνται να έχουν εφοδιαστεί με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου όταν αυτό απαιτείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Ειδικά όταν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου χρησιμοποιείται για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου τότε το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και μόνο για τους σκοπούς της έκδοσης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα ισχύει για δύο (2) μήνες επιπλέον της αναγραφόμενης ημερομηνίας ισχύος του.”

Από την προστιθέμενη αυτή διάταξη προκύπτει έμμεσα αλλά σαφέστατα ότι στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο αλλά δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, τότε οι ασφαλιστικές έχουν το δικαίωμα να μην αποζημιώσουν τον πελάτη τους ακόμα και στην περίπτωση που αυτός έχει καταβάλει τα ασφάλιστρα!!!

Με τη διάταξη αυτή προφανέστατα το κράτος επιχειρεί να βάλει “χέρι” σε μια μερίδα απερίσκεπτων οδηγών που μέχρι τώρα επέλεγαν να μη διενεργούν τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους, προκειμένου να “γλυτώσουν” το κόστος.

Το όφελος όμως από τον έλεγχο δε μετριέται σε ευρώ. Είναι μια διαδικασία με την οποία εξασφαλίζεται η σωστή, ασφαλής, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση. Ορθά λοιπόν κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται η έκδοση κάρτας τεχνικού ελέγχου οχήματος (γιατί υποχρεωτική ήταν έτσι και αλλιώς) έστω κι έτσι… Γιατί ο Έλληνας θέλει και λίγο λίγο φοβέρα..

1 σχόλιο:

  1. Επειδή όμως ο Έλληνας παραμένει Έλληνας και επειδή στους ελληνικούς "δρόμους" δεν κυκλοφορούν μόνο Έλληνες, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί μετράει περισσότερα ανασφάλιστα οχήματα...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή