ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Θα δεσμευτεί το μοναδικό πάρκο της Λ. Κνωσσού για να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ;

image

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε συνάντηση σήμερα με το Δ/ντή ΕΚΑΒ κ Δημήτρη Βουρβαχάκη και συζήτησαν για συνεργασία του Δήμου με το ΕΚΑΒ . Μάλιστα, όπως διαβάζω, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση παραχώρηση οικοπέδου 50-60τ.μ. (κοινόχρηστος χώρος στη Λ. Κνωσού) όπου θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος για την κάλυψη αναγκών τω νοτίων προαστίων και της εθνικής οδού.

Ο χώρος που θα παραχωρηθεί, δεν είναι άλλος από τμήμα του πάρκου Μικράς Ασίας που βλέπετε στη φωτογραφία,  επί της Λ. Κνωσσού, εκεί που βρίσκονταν παλαιότερα οι “Αναδρομές”.

Το ΕΚΑΒ επιτελεί πολύ σημαντικό έργο. Και είναι πολύ επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει άμεση επέμβαση σε πολλά περιστατικά καθημερινά.  Δεν καταλαβαίνω καθόλου όμως την ανάγκη να δεσμευτεί ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κοινόχρηστος χώρος της Λ. Κνωσσού, ένας χώρος που καθημερινά επισκέπτονται πάρα πολλά παιδιά. Ο χώρος αυτός σχεδιάστηκε για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες, κι έχει και ένα χαρακτήρα στον οποίο δε θα ταιριάξει καθόλου ένα λυόμενο κτίσμα. Εξάλλου υπάρχει ΗΔΗ μονάδα ΕΚΑΒ στο χώρο του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που απέχει ΜΟΛΙΣ 500 μέτρα από το πάρκο!!

Ίσως λοιπόν ο δήμαρχος Ηρακλείου θα έπρεπε να το σκεφτεί λίγο περισσότερο όταν υποσχέθηκε στον Δ/ντη του ΕΚΑΒ ότι θα του παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο. Επίσης θα πρέπει γενικότερα να έχει στο μυαλό του ότι ο Ηρακλειώτης έχει ανάγκη την κάθε σπιθαμή των πάρκων, των παιδικών χαρών, και γενικότερα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης. Ας αφήσει λοιπόν την πολιτική και τις συνεργασίες έξω από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου