ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων δεν είναι φαινόμενο μόνο του κέντρου του Ηρακλείου

Τελικά στο Ηράκλειο, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων δεν είναι φαινόμενο μόνο του κέντρου. Χτες το απόγευμα βρέθηκα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, και διαπίστωσα ότι κι εκεί ο κοινόχρηστος χώρος καταλαμβάνεται με ευκολία από τους επιχειρηματίες.

Πέρα από τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν βγάλει σε ΟΛΑ τα πεζοδρόμια των κεντρικών οδών Ικάρου και Ηροδότου , και αφήνουν μόλις ένα μέτρο για το διερχόμενο πεζό (για το ΑΜΕΑ δεν το συζητάμε καν), υπέπεσαν στην αντίληψή μου ΔΥΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ κατάληψης κοινόχρηστου χώρου:

Η μία αφορά σε ένα περίπτερο στην οδό Ηροδότου, που έχει καταλάβει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου, αναγκάζοντας τον πεζό να κατέβει στο οδόστρωμα για να το προσπεράσει. Μάλιστα, ούτε κατά την κατασκευή των πεζοδρομίων δεν το ενοχλήσανε, αφού το πεζοδρόμιο διακόπτεται στο σημείο που βρίσκεται το περίπτερο, και συνεχίζεται αμέσως μετά!! Είναι άραγε τυχαίο που το συγκεκριμένο περίπτερο βρίσκεται ακριβώς έξω από το πρώην Δημαρχείο της Ν. Αλικαρνασσού; Δε νομίζω…

 DSC00132

Η άλλη περίπτωση είναι μια καφετέρια επί των οδών Ικάρου και Δημοκρατίας, δηλαδή πάνω στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Ν. Αλικαρνασσό όπως πάμε για αεροδρόμιο. Κι εκεί έχει γίνει ολική κατάληψη του πεζοδρομίου, και μάλιστα έχει κλειστεί ο κοινόχρηστος χώρος με τέντες και ξύλινη πέργκολα και από τους δύο δρόμους!! Αυτό το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, αφού σε ένα δρόμο με μεγάλη κίνηση και  παρκαρισμένα οχήματα στην άκρη του δρόμου, ο πεζός αναγκάζεται να περπατήσει 2 μέτρα έξω από το πεζοδρόμιο!

ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Και αυτές οι περιπτώσεις είναι απλά οι εξόφθαλμες!! Αυτές που διαπίστωσα απλά περνώντας από την περιοχή! Φυσικά ευθύνη για τις κατασκευές αυτές έχει η πρώην δημοτική αρχή της Ν. Αλικαρνασσού. Για τη διατήρησή τους όμως, και για τις δυσκολίες που αυτές δημιουργούν στους διερχόμενους δημότες, είναι πλέον θέμα του δήμου Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του δεν πρέπει να νοιάζονται μόνο για το κέντρο (αν και γι’ αυτό ξέρουμε καλά τι γίνεται..), αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές. Το Ηράκλειο είναι πλέον πολύ μεγάλο, και ο δημότης απαιτεί ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και στο κέντρο, και στην Αλικαρνασσό, και στο Μασταμπά, και στον Άγιο Βλάσση, και σε όλες τις δημοτικές ενότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου