ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για τη χτεσινή συγκέντρωση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες

imageΗ υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και η αποτροπή του ξεπουλήματος της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συγκέντρωσης που οργάνωσαν οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μ. Κριτσωτάκης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Γ. Χειρακάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ. Σ. Χερσονήσου κ. Ν. Μπελιβάνης, ο πρώην Δήμαρχος Γουβών κ. Γ. Νικολακάκης, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των περιφερειακών κινήσεων «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» και «Μία Κρήτη, Περιβάλλον-Άνθρωπος», του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου, της ΕΛΜΕ, της Ο.Π.Η., της κίνησης πολιτών «ΣΠΙΘΑ» του Μίκη Θεοδωράκη, μέλη Συλλόγων Γονέων και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, εργαζόμενοι του ΕΛΚΕΘΕ και πλήθος πολιτών.

Τόσο από τις εισηγήσεις των οργανωτών όσο και από τις τοποθετήσεις των παρισταμένων διαφάνηκε η θέληση να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί και να εμποδιστεί το ξεπούλημα της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθούν ευρύτερες δυνάμεις απέναντι στην ανάλγητη άποψη για το ξεπούλημα της Βάσης και να συσπειρωθεί η τοπική κοινωνία ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε πολιτιστικό-παιδαγωγικό πνεύμονα.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε η χρησιμότητα του ψηφισμένου ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Γουβών ως εργαλείου υπεράσπισης του χώρου και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσει και να εγκριθεί μελέτη πολεοδόμησης της περιοχής.

Εκφράστηκαν τέλος απόψεις όπως

· Να περάσει η έκταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας αφού υποβληθούν προτάσεις για χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

· Να προκηρυχτεί μελέτη για τα υφιστάμενα κτίρια που θα αξιολογήσει και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους.

Οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» θα αξιολογήσουν τις προτάσεις που κατατέθηκαν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να διατυπωθεί η κοινή πρόταση και οριοθετηθεί ο “κοινός δρόμος” ώστε να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του χώρου της πρώην αμερικάνικης βάσης, να αναθεωρηθεί η άποψη για το ξεπούλημά της και να αναστραφεί η σημερινή εικόνα της εγκατάλειψής της.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη δημιουργία εκείνων των υποδομών και την ανάπτυξη εκείνων των δράσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της κοινωνίας μας στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Κοινής Ωφέλειας και της Αναψυχής.

1/3/2011

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1 σχόλιο: