ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

“Μπαγάσας” ο δήμαρχος, “μπαγάσας” και ο δημοσιογράφος!!

Διαβάζω σήμερα στο cretalive ότι ένα από τα πολυτελέστατα αυτοκίνητα των δημάρχων των πρώην καποδιστριακών δήμων, που μεταφέρθηκε στον ΟΔΔΥ από την Κρήτη για να πωληθεί, είχε στο κοντέρ του 27.500 χλμ μέσα σ’ ένα χρόνο!!!

Εύλογη η απορία του συντάκτη, που ρωτάει πότε πρόλαβε ο “μπαγάσας” ο δήμαρχος να κάνει τόσα χιλιόμετρα σ’ ένα χρόνο, αφού απαγορεύεται το δημοτικό όχημα να μετακινείται εκτός των ορίων του δήμου του. Αλλά πιο σημαντική είναι η απορία: ποιος πλήρωνε τη βενζίνη!!!

Στο τελευταίο θα σου απαντήσω εγώ: φυσικά οι δημότες!!! Λες να έβαζε ο δήμαρχος λεφτά από την τσέπη του για βενζίνη στο όχημα του δήμου; Δε νομίζω!

Αυτό όμως που δε μας λέει ο άλλος “μπαγάσας”, ο δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο, είναι ποιος είναι αυτός ο δήμαρχος!! Τον γνωρίζει σίγουρα, αφού ξέρει σε πιο αμάξι το κοντέρ γράφει 27.500 χλμ. Γιατί λοιπόν τον καλύπτει; Αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου; Ή να αποκαλύπτει στον κόσμο τα σκάνδαλα, και να παρουσιάζει στους αναγνώστες πραγματικά γεγονότα;

Αυτή η κάλυψη στους δημάρχους από τους δημοσιογράφους είναι που κάνει τους τελευταίους τόσο αλαζόνες. Αφού δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από τον τύπο, παρά μόνο χάδια για τα αυτιά τους, μήπως πάρουν καμιά διαφήμιση ή καμιά αποκλειστικότητα (για να μην το προχωρήσω παραπέρα), κάνουν κι αυτοί ότι γουστάρουν!

Έχετε αντιληφθεί λάθος το ρόλο σας φίλοι δημοσιογράφοι.Η 4η εξουσία που εκπροσωπείτε  μάλλον τα έχει κάνει πλακάκια με την 1η και την 2η. Ευτυχώς το τελευταίο διάστημα, παρόλο που είναι υπερβολή να πούμε ότι δημιουργείται η 5η εξουσία, τα blogs παίζουν το ρόλο που θα έπρεπε να παίζετε εσείς. Μην παραπονιέστε λοιπόν όταν οι πωλήσεις των έντυπων μέσων ενημέρωσης πέφτουν, και οι εφημερίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Πάρτε το ρόλο σας στα σοβαρά, για να σας πάρει κι εσάς ο κόσμος στα σοβαρά.

Υ.Γ.: Κάποιες φορές βέβαια την πληρώνουν και αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους πιο σωστά από άλλους. Τρανταχτό παράδειγμα η εφημερίδα ΤΟΛΜΗ, που ανέστειλε την ημερήσια έκδοση της. Μάλλον ήταν έξω από τα κυκλώματα της διαφήμισης, του πληρωμένου άρθρου και .. των δημοσιεύσεων των κρατικών και δημοτικών διακηρύξεων!!!

3 σχόλια:

  1. πολύ εύστοχο το σχόλιο σου φίλε antipale. φαίνεται ότι μας περνάνε για πολύ βλάκες οι... νεο-τσάτσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Κάποιες φορές βέβαια την πληρώνουν και αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους πιο σωστά από άλλους. Τρανταχτό παράδειγμα η εφημερίδα ΤΟΛΜΗ, που ανέστειλε την ημερήσια έκδοση της. Μάλλον ήταν έξω από τα κυκλώματα της διαφήμισης, του πληρωμένου άρθρου και ...των δημοσιεύσεων των κρατικών και δημοτικών διακηρύξεων!!!). Γιατί τόση εύνοια για τα λαμόγια της ΤΟΛΜΗΣ Καλλέργη, Παπουτσάκη, Κουράκη κ.λ.π; Προς τι τόσο γλύψιμο antipale;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για .... μα πάρω διαφήμηση από την Τόλμη που κλείνει, στο blog μου που δεν έχει διαφημήσεις!!!
    Κάποιοι δεν παίζεστε καθόλου ρε παιδιά!!!
    Απλά έχω διαβάσει την Τόλμη μερικές φορές, θεωρώ ότι δε γλύφει τον Κουράκη όπως κάνουν άλλες εφημερίδες, και ξέρω ότι οι 9 στις 10 προκυρήξεις πάνε σε Νέα Κρήτη και Πατρίδα!!! Είναι πιο απλά τα πράγματα απ' ότι φαντάζεσαι φίλε μου!!! Ούτε ποιου είναι δεν ξέρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή