ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δ.Τ: Συνάντηση μελών κίνησης “Πολίτες για την Κοινωνία και το περιβάλλον” με το δήμαρχο Χερσονήσου

image

Μέλη της κίνησης    “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον” συναντήθηκαν σήμερα με το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη από τον οποίο ζήτησαν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί και να εμποδιστεί το ξεπούλημα της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών και η παράδοσή του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον” παρέδωσαν στο δήμαρχο το “ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΗΣ ΓΟΥΡΝΩΝ” που υπογράφεται από πολίτες της περιοχής, υπόμνημα με τα συμπεράσματα της ημερίδας που οργάνωσαν πρόσφατα για το θέμα καθώς και ψηφίσματα και ανακοινώσεις φορέων και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις απόψεις και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Ανέδειξαν τη σημασία της στήριξης του ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Γουβών εκ μέρους του Δήμου Χερσονήσου, ένα σχέδιο που προφυλάσσει την κοινωφέλεια του χώρου και πρότειναν στον κ. Δοξαστάκη την εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης για τον χώρο της πρώην βάσης ώστε να ισχυροποιηθεί η θέση για το δημόσιο χαρακτήρα της.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τη χρησιμότητα του ΣΧΟΟΑΠ αλλά δε δεσμεύθηκε για την προκήρυξη πολεοδομικής μελέτης. Τόνισε ότι σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε διερεύνηση των προθέσεων των κυβερνητικών παραγόντων (υπουργεία – ΚΕΔ), σε συζήτηση με θεσμικούς και τοπικούς φορείς, ενημερώνεται για τις απόψεις τους και τις δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου και θα είναι σε θέση να υποβάλει τη συνολική και ολοκληρωμένη του πρόταση εντός του Απριλίου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον” υπογράμμισαν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Ζήτησαν ο Δήμος να μπει μπροστάρης στην προσπάθεια υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου, τονίζοντας ότι με τις ατέρμονες συζητήσεις και την αναμονή ελλοχεύει ο κίνδυνος η τοπική κοινωνία να βρεθεί προ τετελεσμένων και ο χώρος να παραδοθεί στα ελληνικά και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα. Μια τέτοια εξέλιξη είπαν θα είναι καταστροφική για τον τόπο, οι ευθύνες της δημοτικής αρχής θα είναι τεράστιες και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις και την καταδίκη της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος οι “Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον” έθεσαν υπόψη του δημάρχου και άλλα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν την τοπική κοινωνία, τα οποία ήδη ομάδες εργασίας των ΠΟ.ΚΟΙ.ΠΕ διερευνούν και επεξεργάζονται, μελετούν και διαμορφώνουν προτάσεις, τις οποίες πρόκειται να κοινοποιήσουν και στη Δημοτικής αρχή σε επόμενη συνάντησή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου