ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μήπως θα πρέπει να θεσπίσουμε αυστηρότερες ποινές για τη στάθμευση σε διαβάσεις πεζών;

Η σημερινή μέρα ήταν χαρά θεού από άποψη καιρού, και όλος ο κόσμος του Ηρακλείου είχε κατέβει στο κέντρο για βόλτα, καφέ, ίσως και ψώνια. Συνάντησα στους δρόμους πάρα πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, και μωρά σε καροτσάκια.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά, υπήρχαν και οι κύριοι που σκέφτονταν μόνο τον εαυτό τους, κάνοντας τη ζωή των άλλων δυσκολότερη. Όπως ο ιδιοκτήτης του οχήματος της φωτογραφίας, που είχε παρκάρει πάνω στη διάβαση στη Λ. Καλοκαιρινού, εμποδίζοντας πεζούς και γονείς με παιδιά να διασχίσουν το δρόμο. Μάλιστα, πίσω από το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένα και μηχανάκια στη σειρά, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διάβαση των πεζών. 

kalokairinoy

Να υπάρχει ένας δημοτικός αστυνομικός σε κάθε διάβαση πεζών είναι αδύνατον. Όσο όμως υπάρχουν οδηγοί όπως ο συγκεκριμένος, που δε δίνουν δεκάρα για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους, ίσως θα πρέπει και οι ποινές για τέτοιου είδους παραβάσεις να αυστηροποιηθούν.

Η στάθμευση σε διάβαση πεζών δε θα πρέπει να αποτελεί απλή παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας (απαγόρευσης στάθμευσης δηλαδή, με πρόστιμο 80 ευρώ), αλλά να εξομοιωθεί ως παράβαση με τη στάθμευση σε αναπηρική θέση, που έχει ποινή 200 ευρώ και 10 ημέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων. Ίσως έτσι κάποιοι το σκεφτούν διπλά πριν κλείσουν το δρόμος σε πεζούς, γονείς με καροτσάκια, παιδιά και άτομα με δυσκολία κίνησης.

Είναι χιλιογραμμένο ότι το θέμα της παράνομης στάθμευσης, και της  οδικής συμπεριφοράς γενικότερα, είναι θέμα παιδείας. Όμως επίσης έχει αποδειχτεί πάμπολλες φορές ότι… όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος!! Και ορισμένοι, μόνο ράβδος τους αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου