ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λέτε να γίνει το θαύμα με το πετρέλαιο θέρμανσης;

βήμα ΑλιαρτούΔιάβαζα εδώ και κανά – δυο μέρες ότι “κύκλοι” του υπουργείου οικονομικών διαδίδουν ότι εξετάζεται να μη γίνει φέτος η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης. Να σας πω την αλήθεια δεν το σπουδαιολόγησα. Μέχρι πριν από λίγο, που διάβασα ότι το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός οικονομικών.

Λέτε να γίνει το θαύμα; Λέτε να τη γλυτώσουμε για άλλη μια χρονιά; Δεν είναι και λίγο πράγμα να γλυτώνει ένα νοικοκυριό από 1200 μέχρι και 2500 ευρώ τη σεζόν από το πετρέλαιο! Γιατί τόση θα είναι περίπου η επιβάρυνση αν γίνει η εξίσωση, ανάλογα με την περιοχή και το είδος της κατοικίας φυσικά!

Βέβαια οι απόψεις που έχουν γραφτεί για να εξηγήσουν το λόγο που το ξανασκέφτεται το υπουργείο, είναι διαφορετικές. Το πολιτικό κόστος σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές λένε οι μεν, η υψηλή διεθνούς τιμής του πετρελαίου λένε οι δεν… Και να σας πω την αλήθεια, λίγο μ’ ενδιαφέρει.. Αρκεί να μην υπάρξει εξίσωση!!!

Βέβαια υποψιάζομαι ότι από κάλου αλλού θα βγάλουν τα “σπασμένα”. Ας ελπίσουμε όμως ότι θα επιλέξουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή σε αυτόν τον τομέα, που είναι πάρα πολύ εκτεταμένη, και να μη βάλουν άλλους έμμεσους φόρους στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου