ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανοικτή επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου προς τον Υπουργό Υγείας

Κε Υπουργέ,

Mε έκπληξη, πικρία και θλίψη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την δήλωση σας Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις οφειλές του ΟΠΑΔ στην οποία δεν κάνετε καμία αναφορά, κανένα σχόλιο για της οφειλές του ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον Ελληνικό λαό, τον ανώνυμο ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ ότι οι οφειλές του ταμείου προς τους συμβεβλημένους ιατρούς αγγίζουν τους δεκατρείς (13) μήνες. Χρήματα για τα οποία οι ιατροί φορολογούνται χωρίς να τα έχουν εισπράξει. Χρήματα που αν κάποιος πολίτης τα όφειλε στο κράτος θα ήταν ήδη… φυλακή. Κι όμως συνεχίζουμε, χωρίς απειλές, να παρέχουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας αναλογιζόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας. Θα θέλαμε τέλος να πληροφορήσουμε τον ανώνυμο ασφαλισμένο του ΟΠΑΔ ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές» που ξεκίνησαν με το Π.Δ.146,10/2/2011 "απλά" υποβαθμίζουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΟΠΑΔ.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε κε Υπουργέ, ότι με «χαρτάκια» (εντολές πληρωμών) δεν καλύπτονται οι καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις μας. Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε επίσης ότι η αξιοπιστία στις ημέρες μας προσμετράται με έργα και όχι με λόγια. Θα θέλαμε τέλος να σας πούμε ότι η σιωπή δεν αποτελεί πάντα ένδειξη αδυναμίας.

Απαιτούμε σεβασμό για την προσφορά μας στην κοινωνία, και προσωπική δέσμευση για την άμεση καταβολή των οφειλομένων, από τον ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, χρήματα.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε….

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γρ.Πασπάτης                                            Χ.Χ.Βαβουρανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου