ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Και επίσημα η παραχώρηση μέρους του κτηρίου της πλατείας Δασκαλογιάννη για το Εφετείο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας 21-3-2011, και μάλιστα εκτός ημερησίας διατάξεως ως…επείγον (;) πέρασε το θέμα της παραχώρησης τμήματος του δημοτικού κτηρίου της πλατείας Δασκαλογιάννη για τη στέγαση του εφετείου ανατολικής Κρήτης. Την απόφαση τη βλέπετε παρακάτω:

image

image

Με έκπληξή μου παρατηρώ ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν καταψήφισε την πρόταση αυτή του Δημάρχου, ούτε καν ψήφισε λευκό ή παρόν!! Ούτε η Ανθρώπινη Πόλη, ούτε η παράταξη του κου Ηλιαδάκη, ούτε καν η Λαϊκή Συσπείρωση , που στην πλειοψηφία των αποφάσεων ψηφίζει κατά! Η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ, κάτι σπανιότατο για το δήμο Ηρακλείου!!!

Τι δείχνει αυτό; Φυσικά το ότι καμία μα καμία παράταξη δε θέλει να πάει κόντρα σ’ ένα θέμα που κάποιοι έχουν αναδείξει ως μείζον για το νομό Ηρακλείου και την πόλη μας, σκεφτόμενη φυσικά το πολιτικό κόστος!

Κανένας όμως δεν έλαβε υπόψη του ότι ο δήμος Ηρακλείου έχει δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση και την αποκατάσταση του κτηρίου της πλατείας Δασκαλογιάννη, από ιδίους πόρους μάλιστα. Ούτε ότι η πολεοδομία που πρόκειται να στεγαστεί στο κτήριο αυτό, ενοικιάζει το πρώην ξενοδοχείο Εσπέρια έναντι ενοικίου των 14.850 *** ευρώ το μήνα!  

Δε νοιάζει κανένα ότι ένας ολόκληρος όροφος από το κτήριο που προορίζεται για να στεγάσει την πολεοδομία και τη φιλαρμονική παραχωρείται δωρεάν σε τρίτο φορέα; Εξέτασε κανείς αν η πολεοδομία, με τα στελέχη που έχουν ενσωματωθεί σε αυτήν και από τη νομαρχία, χωράει στο τμήμα που απομένει; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Μάλιστα, η απόφαση αναφέρει ότι μια επιτροπή αποτελούμενη από αντιδημάρχους θα εξετάσει την παραχώρηση και άλλου χώρου του ιδίου κτηρίου για το εφετείο!!!

Νομίζω ότι δεν είναι καιρός ο δήμος να παραχωρεί κτήρια, τη στιγμή που πληρώνει αρκετά μεγάλα ποσά σε ενοίκια για να στεγάσει τις δικές του υπηρεσίες. Και μάλιστα, όταν, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος έχει επανειλημμένα δηλώσει, η κεντρική διοίκηση περικόπτει πόρους από τους δήμους λόγω μνημονίου.

Δεν περίμενα βέβαια και ξεσηκωμό για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έγινε με τα Αχτάρικα . Μια αντιδρασούλα όμως από αυτούς που συχνά πυκνά δείχνουν ότι κόπτονται για τις οικονομικές επιβαρύνσεις των δημοτών, και κατακρίνουν κάθε έξοδο του δήμου, την περίμενα… Μπροστά στο πολιτικό κόστος όμως, το οικονομικό πάει περίπατο!    

                  ---------------------------------------------------

***Διόρθωση 24-3-2011, 08:10 π.μ

Φίλος του  ιστολογίου με ενημέρωσε επώνυμα ότι το ενοίκιο για το Εσπέρια δεν είναι 26.000 ευρώ που είχα γράψει αρχικά, αλλά 14.850 ευρώ ανά μήνα. Πιθανότατα η πληροφόρηση που είχα δεν ήταν σωστή, και οφείλω να προβώ στη συγκεκριμένη διόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου