ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Που θα φτάσει πια αυτό το καλάθι της νοικοκυράς;

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2225,39 ευρώ τον Φεβρουάριο 2011 σε σχέση με πέρυσι το Φεβρουάριο,που κόστιζε 2131,79 ευρώ. Δηλαδή προκύπτει αύξηση 93,60 ευρώ και ποσοστό 4,4% .

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τη μεγαλύτερη αύξηση στις δαπάνες παρουσίασαν κατά 19,2% τα προϊόντα της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός" και κατά 12% της ομάδας "μεταφορές" και 9,9% της ομάδας "στέγαση".

Που θα φτάσει πια αυτό το καλάθι δεν ξέρω… Ή μάλλον ξέρω… Ξέρω ότι λίγα είναι τα νοικοκυριά που μπορούν να διαθέσουν σήμερα 2225,39 ευρώ το μήνα για τα έξοδά τους. Και στο παραπάνω ποσό φυσικά δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα στεγαστικών δανείων, που αν τα συμπεριλάβουμε, το συνολικό ποσό ξεπερνά τις 3000 ευρώ…

Πολύ απλά λοιπόν, αυτό που κάνουν οι..νοικοκυραίοι, είναι να αδειάζουν συνεχώς το καλάθι!!! Να αγοράζουν ολοένα και λιγότερα προϊόντα, με τα χρήματα που διαθέτουν, και που έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 25% τον τελευταίο χρόνο. Αυτό βέβαια, εκτός τη μείωση του βιοτικού μας επιπέδου, οδηγεί και σε ύφεση την αγορά, όπως έχει πάμπολες φορές ειπωθεί.

Ίσως πρέπει λοιπόν οι έρευνες αυτές να αλλάξουν προσανατολισμό. Να ερευνάται τι αγοράζει πλέον το κάθε νοικοκυριό, και πόσα μπορεί να ξοδεύει το μήνα. Με άλλα λόγια, όχι πόσο κοστίζει το οικογενειακό καλάθι, αλλά πόσο συρρικνώνεται μήνα με το μήνα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου