ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τιμή στο “Κατινάκη τη μαμή” από το “Σύνδεσμό Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου”

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο “Σύνδεσμός Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου” οργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί η 95χρονη Κατίνα Σηφακάκη, μία ακούραστη έφηβη που ακόμα και σήμερα συμμετέχει ενεργά στον ύμνο της ζωής.

Ομιλήτρια θα είναι η Ελπινίκη Νικολουδάκη αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Μουσικό Σύνολο από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, υπό τον μαέστρο Νίκο Αντωνακάκη.

imageΠιστεύω και σήμερα, ότι αν σμίξουνε οι λαοί θ’ αλλάξουνε τον κόσμο. Ο λαός ν’ αποφασίζει για τον λαό και να πάψει να είναι πρόβατο επί σφαγή. Οι αγώνες και τα οράματα της ανθρωπότητας, ούτε τουφεκίζονται, ούτε σκοτώνονται. Οι αγώνες δεν σβήνουν...” , δηλώνει “Το Κατινάκι η Μαμή” , όπως επικράτησε να τη φωνάζουν από την κατοχή. Και συνεχίζει:

“Θέλω να ζήσω για να ακολουθήσω αυτά τα παιδιά που τα βλέπεις και θέλουν να ακολουθήσουν εμένα... Είμαι ένας απλός άνθρωπος και αγωνίζομαι και αγκαλιάζω τους ανθρώπους οπουδήποτε κι αν ανήκουν, αρκεί να είναι άνθρωποι για να γκρεμίσομε το σύστημα. Έχω δύναμη τώρα, δύναμη που δεν την είχα γιατί δεν ήξερα...”.

Η Κατίνα Σηφακάκη από τον Μέρωνα Αμαρίου, έζησε στο πετσί της τον πόλεμο του ‘40, ύστερα στους αγώνες απέναντι στο χιτλερικό φασισμό και στη συνέχεια στη μαύρη περίοδο του καθοδηγούμενου εμφυλίου και στις ξέρες των νησιών του Αιγαίου, που άντεξε και νίκησε. Όταν, μετά από εφτά χρόνια εξορίας επανήλθε, βούτηξε στη λαίλαπα της βιοπάλης και τις τελευταίες δεκαετίες συμμετέχει ενεργά στις πανευρωπαϊκές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και συνεχίζει να ονειρεύεται μαζί με τους νέους ένα κόσμο ειρηνικό που τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο άνθρωπος...

με πληροφορίες από το goodnet

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο άξιο Κατινάκι!!!Ας παίρνουμε παράδειγμα οι νεότερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή