ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πέντε τελικά οι υποψήφιοι “πατέρες” του e-mail της χρεοκοπίας!

image Τελικά δεν είναι ένας, αλλά πέντε οι υποψήφιοι συντάκτες το email που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στις 9 Μαρτίου, και έσπειρε τον πανικό σε καταθέτες και τράπεζες!!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, εκτός από τον φανοποιό από τα Χανιά που έγινε γνωστό από χτες ότι συμμετείχε στην όλη υπόθεση,  ένας ψαράς από το Μεσολόγγι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας από την Αθήνα και δύο ακόμη άτομα αγνώστων λοιπόν στοιχείων βρίσκονται στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος από αυτούς αποτελεί τον συντάκτη του email της χρεοκοπίας.

Παρά την χτεσινή παρουσία στην Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Χανίων του 43χρονος φανοποιού, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν αυτός ο οποίος έστειλε το επίµαχο email , και τις δηλώσεις μεταμέλειάς του - «Αν ήξερα τον πανικό που θα προκαλούσε το κείµενό µου δεν θα το έστελνα ποτέ» – , η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος  συνεχίζει να αναζητεί τον πραγµατικό συντάκτη του κειµένου. Και αυτό γιατί από την έρευνα προέκυψε πως το κείµενο στάλθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από internet καφέ στα δυτικά προάστια της Αθήνας, από το Μεσολόγγι, τα Χανιά, το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και από περιοχή των βορείων προαστίων, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Οι αρχές πάντως δεν αποκλείουν να υπήρξε ακόµη και συντονισµένη προσπάθεια για τη δηµιουργία πλασµατικών εντυπώσεων όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής οικονοµίας.

Αυτά όμως που εγώ έχω κρατήσει απ’ όλη αυτή την ιστορία, είναι δύο πράγματα: το πρώτο είναι πως μπορεί το διαδίκτυο να αποτελέσει εύκολα μέσο εξαπάτησης, με διασπορά ψευδών email και ειδήσεων. Και δυστυχώς τα blogs είναι ένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό, και πολύ φοβάμαι ότι αυτό το γεγονός θα επαναφέρει και πάλι το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των bloggers.

Tο δεύτερο είναι πόσο αφελής είμαστε ως λαός, που χωρίς καμία σκέψη, και ενώ οι απόψεις ειδικών περί του αντιθέτου είναι υπερπληθέστερες,  πιστεύουμε έναν άγνωστο και προβαίνουμε σε κινήσεις πανικού.

Ας βάζουμε λίγο το μυαλουδάκι μας να δουλέψει, και ας ενημερωνόμαστε καλύτερα. Έτσι θα γλυτώνουμε από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, και από μεγάλη ταλαιπωρία!

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει πάντως να παραδεχτούμε ότι οι διαβεβαιώσεις των καθ' ύλην υπευθύνων ως τώρα δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστες... Ας θυμηθούμε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα φτάσουμε στο ΔΝΤ (ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει τις επαφές). Έτσι, προσωπικά δεν πείθομαι απ' αυτά που ακούω πλέον. Ό,τι αξιοπιστία έχει στα μάτια μου ο 45-χρονος φανοποιός, έχει και ο Παπακωνσταντίνου. Ίσως μάλιστα και περισσότερη. Τον φανοποιό θα τον εμπιστευόμουν να μου φτιάξει το αμάξι. Τον Παπακωνσταντίνου ούτε για να μου πάρει τσιγάρα απ' το περίπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή