ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και ανακοινώσεις φορέων για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, ΠΑ.ΜΕ., Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου,  Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου, Μ-Λ ΚΚΕ Ηρακλείου )  συγκεντρωμένες σε μία ανάρτηση :




ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΓΣΕΕ
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους Εργαζόμενους , Συνταξιούχους, Άνεργους να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην Εργατική Πρωτομαγιά του 2011.
Να συμμετέχουν ενεργά, και να κάνουν έντονη την παρουσία τους στη Συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 1 του ΜΑΗ στις 10:00 π.μ. στο Ε.Κ.Η.
Όλοι στον Αγώνα με στόχο την ενίσχυση των ανέργων, την ανάπτυξη για την καταπολέμηση της ανεργίας, την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, των διαθεσιμοτήτων και τη μείωση του πενιχρού εισοδήματος, την υπεράσπιση του Δημόσιου οικονομικΣού χώρου, των δικτύων και των υποδομών αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών ( π.χ ενέργεια, νερό κ.α ). Το κίνημα των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες.
Κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας – και πολύ περισσότερο να έχει εθνική και κοινωνική στήριξη – αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων ενώ οι υπεύθυνοι, οι έχοντες και κατέχοντες, εξακολουθούν να πίνουν « στην υγειά των κορόιδων».
Αναλυτικά η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου διοργανώνει σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων.
* Την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά – Ειρήνη στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Ε.Κ.Η. Στη συνέχεια θα γίνει η Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί και κατάθεση στεφάνων.
ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μπροστά στη νέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους , ανέργους και συνταξιούχους, μέσω του συμφώνου ανταγωνιστικότητας που θεσμοθετεί τη διαρκή λιτότητα και οδηγεί στη φτώχεια ολόκληρη την κοινωνία, το Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η του Μάη και στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 του ΜΑΗ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:
Ø ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Ø ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Ø ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Ø ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Ø ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ø ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
Ø ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 10ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ø ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ 10ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 ΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. θα πάρει μια ακόμη απάντηση από τους εργαζόμενους που μαζικά, ενωτικά θα πάρουν μέρος και στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.
Απάντηση επίσης θα πάρουν και η ΠΑΣΚΕ, με την ΔΑΚΕ που παρά τους ελιγμούς τους, παραμένουν ένας σημαντικός σύμμαχος της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.
Κανένας δισταγμός με όλη μας την δύναμη εργάτες, νέοι, μετανάστες, στην μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΓΣΕΕ, η ΠΑΣΚΕ για μια ακόμη φορά αθώωσε την κυβέρνηση ρίχνοντας τις ευθύνες στο μνημόνιο για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Μάλιστα ονομάτισε τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ασαφείς. Η ΔΑΚΕ κάλυψε την ΝΔ, την στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση μάλιστα είχε αγωνία για να στηρίξει τις δραστηριότητες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Προετοιμαζόμαστε γρήγορα με όλες μας τις δυνάμεις ενιαία για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά.
Παράλληλα μαζί με την Πρωτομαγιά που είναι βήμα κλιμάκωσης του αγώνα δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη και προετοιμάζουμε την εργατική τάξη για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάη.
Τα συνδικάτα, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πάρουν τα μέτρα τους γρήγορα. Τα μέτρα κυβέρνησης – κεφαλαίου- ΕΕ δεν έχουν ημερομηνία λήξης άρα και οι αγώνες δεν έχουν.
Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου
Κάλεσμα απευθύνει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου προς τα μέλη της να  συμμετέχουν στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1η Μάη 2011 στις 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
" Ηφετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Χρειάζεται να υψώσουμε αδιαπέραστο τείχος, να αναπτυχθούν ταξικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που χτυπάει δικαιώματα, που καταδικάζει την εργατική οικογένεια στην ανεργία, τους οδηγεί ομήρους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Να εμποδίσουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων, να εμποδίσουμε να καταργηθεί ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας"
Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου
O Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου καλεί όλο τον κόσμο του Ηρακλείου που πλήττεται από την ανεργία και από όλα τα μέτρα που έχουν περάσει το τελευταίο έτος να κατέβει στη φετινή πορεία της Πρωτομαγιάς.
Οι άνεργοι στην πόλη μας έχουν φτάσει τους 30.000, ενώ όσοι “τυχεροί” δουλεύουνε δεν ξέρουν για πόσο ακόμα θα έχουνε δουλειά και με τί συνθήκες. Πρέπει να βγούμε στο δρόμο να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο και ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε άλλες ταπεινώσεις. Είμαστε η περιφέρεια με την μεγαλύτερη άνοδο της ανεργίας το τελευταίο έτος. Δεν μπορούν να παίζουν άλλο με την αξιοπρέπεια μας. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.
Μετά το τέλος της πορείας θα μαζευτούμε στο πάρκο Γεωργιάδη να συζητήσουμε για το μέλλον του συλλόγου, τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Θα υπάρχει συλλογική κουζίνα όπου ο καθένας θα φέρει από κάποιο φαγητό ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική. Στην παρέα μας θα είναι και εκπρόσωπος από το Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνου για να μας ενημερώσει για αυτή την αξιόλογη κίνηση άμεσης αλληλεγγύης.
Καλούμε τους εργαζομένους και ανέργους του Ηρακλείου να συναντηθούμε στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10.00 πμ για να διαδηλώσουμε μαζί με τους υπόλοιπους Ηρακλειώτες για ένα καλύτερο μέλλον, ενάντια στα μέτρα που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία και μετά στο πάρκο Γεωργιάδη για να συντονιστούμε και να καθορίσουμε τη συνέχεια του συλλόγου.
Αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε στη πόλη μας πρέπει να δυναμώσει και να γραφτούν μέλη όλοι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, με μπλοκάκι, οι εκ περιτροπής εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι στη «μαύρη» εργασία. Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο σύλλογος.
Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους να παραστούν την 1η Μάη στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλέιου στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στη μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους, διεκδικώντας και υπερασπίζοντας Εργατικά και Δημοκρατικά Δικαιώματα.
Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με δημόσια έργα που να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες όπως σχολεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας, Εργατικών κατοικιών, Μαρίνων, αεροδρομίου, άμεσο ξεμπλοκάρισμα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών.
- Άμεσα μέτρα για την ανεργία.  Έκτακτο επίδομα ανεργίας στον κλάδο 1400 ευρώ.
- Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 1120 ευρώ.
- Διανομή υπέρ αγνώστων ενσήμων και διεκδίκηση από τα ένσημα αυτά την ασφάλιση των ανασφάλιστων οικοδόμων. 
- Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ  χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους,
- Να καταργηθεί ή έστω να τροποποιηθεί ο N2520/97, που αφορά τη μείωση κατά 50% στα ένσημα των οικοδόμων στις αγροτικές περιοχές. Η επιδότηση του 50% να γίνεται από το κράτος κι όχι να  πλήττεται η ασφάλιση των οικοδόμων.
- Να επεκταθεί το σχέδιο πόλεως με γρήγορους ρυθμούς,
- Επαναφορά δανείων Ο.Ε.Κ . Επιδότηση πρώτης κατοικίας στα νέα ζευγάρια και άμεση αποπληρωμή των προηγούμενων.  
- Στελέχωση των υπηρεσιών ΕΥΠΕΑ και ΣΕΠΕ για την σωστή περιφρούρηση ωραρίου, ενσήμων και υγιεινής και ασφάλειας των οικοδόμων, πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
Μ-Λ ΚΚΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στο ΕΚΗ στις 10.00 το πρωί της Κυριακής
Η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της και δείχνει το σάπισμά του  καπιταλιστικού συστήματος και την ιστορική ανάγκη να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτό το εκμεταλλευτικό  και καταπιεστικό  σύστημα που σωριάζει πάνω στην εργατική τάξη και τους λαούς τεράστια ανεργία, φτώχεια και  δυστυχία, μηχανισμούς οικονομικού  ελέγχου και πολιτικής κηδεμονίας και βάρβαρους πολέμους.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο από την επιβολή της άγριας πολιτικής του  μνημονίου. Με  το μνημόνιο,  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την στήριξη και της ΝΔ  και του ΛΑΟΣ, έβαλε τη χώρα κάτω από τον άμεσο οικονομικό έλεγχο και την πολιτική κηδεμονία της  ΕΕ και του ΔΝΤ, εκχώρησε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, έκανε πιο ασφυκτικά τα δεσμά της ξένης εξάρτησης  της Ελλάδας.
Τα δικαιώματα στη δουλειά και τη σταθερή εργασία, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία καίγονται στο βωμό των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων. Η ανεξαρτησία, τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα των πιο αδύνατων χωρών παραβιάζονται και ποδοπατούνται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είτε με  στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επιδρομές, όπως αυτή που έχουν εξαπολύσει οι γαλλοβρετανοί, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενάντια στην Λιβύη, είτε με στραγγαλιστικές συμφωνίες οικονομικής υποδούλωσης, όπως τα μνημόνια της ΕΕ και του ΔΝΤ  στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Η ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης  πυροδοτεί το ξέσπασμα εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων..
Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κινούμενες σαν παραρτήματα της κυβερνητικής πολιτικής στο εργατικό κίνημα έχουν υποκλιθεί στην πολιτική του μνημονίου και έχουν φρενάρει τις προσπάθειες να αναπτυχθεί ένας οργανωμένος, αλληλέγγυος, διευρυνόμενος και κλιμακούμενος πανεργατικός αγώνας.
Το εργατικό κίνημα χρειάζεται ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση και ισχυρή πραγματική αριστερή πολιτική στήριξη για να πετύχει τους στόχους του, δυο προϋποθέσεις που συνδέονται άρρηκτα  με την υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.
Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο αντίστοιχο με τις ανάγκες του εργατικού κινήματος,.
- Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη  σταθερή εργασία, τους μισθούς, τα μεροκάματα και συντάξεις, τις ΣΣΕ, τη  δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία και παιδεία.
-Να καταδικάσουμε τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Λιβύη
-Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
-Κάτω η πολιτική της ανεργίας, της πείνας και της χρεοκοπίας  κυβέρνησης-πλουτοκρατικής ολιγαρχίας-ΕΕ.
-Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ - Για μια Ελλάδα  Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη  και Σοσιαλιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου