ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

No money, no honey!

image Έχω επανειλημμένα αναφερθεί στο γεγονός ότι η πολιτική της άκρατης φορολόγησης και της μείωσης μισθών και συντάξεων δεν βγάζει πουθενά. Αντίθετα, οδηγεί σε μεγάλη ύφεση την αγορά, με αποτέλεσμα και την αύξηση της ανεργίας, και τη μείωση των εσόδων της κυβέρνησης από ΦΠΑ. Και, αν το έλεγα μόνο εγώ, που στο κάτω- κάτω δεν έχω και φοβερές γνώσεις οικονομικών, θα ήταν λογικό να μην ακουστεί. Το λένε όμως όχι μόνο κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και επιφανείς οικονομολόγοι, Έλληνες; και ξένοι.

Η απόδειξη τούτου του γεγονότος όμως, είναι μια απλή πράξη αριθμητικής, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από το 2010:

  • Με τις περικοπές επιδομάτων στο δημόσιο τομέα, τη μείωση συντάξεων και την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας σε μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους , εξοικονομήθηκε το ποσό των 1,2 δις ευρώ για το 2010.
  • Η μείωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων το έτος 2010 ήταν 7,5 δις ευρώ. Από αυτά τα 7,5 δις ευρώ, στα ταμεία του κράτους θα έμπαιναν υπό τη μορφή ΦΠΑ 23%περίπου 1,8δις ευρώ! Ή αν θέλετε, με ένα μέσο όρο ΦΠΑ 17% , το ποσό αυτό θα ήταν περίπου 1,3 δις ευρώ!

Τι κατάφερε λοιπόν η κυβέρνηση με τις περικοπές, και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των ελλήνων; ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!  Ή μάλλον κατάφερε να κάνει ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι ήθελε! Αντί να εξοικονομήσει στην ουσία χρήματα, οδήγησε σε μαρασμό την αγορά, με τα γνωστά σε  όλους μας αποτελέσματα. Και το χειρότερο είναι ότι, για να υπάρξει αναστροφή του κλίματος αυτού, το φάρμακο είναι απλό, αλλά δεν το βλέπουν και πάλι: πρέπει ο Έλληνας να ανακτήσει το χαμένο του εισόδημα. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να προβεί σε αγορές, και να κινηθεί και πάλι η οικονομία.

Γιατί, όπως λένε και οι φίλοι μας (ή μάλλον οι φίλοι τους)  οι Αμερικάνοι: no money, no honey!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου