ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της κας Μενδώνη στο Ηρώο Ηρακλείου.

Μενδώνη Ηρώο Ηρακλείου

Όπως ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ και δεν ακούσατε τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης και τα γνωστά ενημερωτικά portals της πόλης, αλλά όπως ΕΓΚΑΙΡΑ (πριν 2 ημέρες) ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ σας είχε ενημερώσει το ιστολόγιο   “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ”,  σήμερα το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας για θέματα πολιτισμού του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη, επισκέφτηκε το Ηρώο Ηρακλείου.

Στην περίπου 15λεπτη παραμονή της στο χώρο, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και φορείς της πόλης όπως εκπροσώπους του ΤΕΕ-ΤΑΚ, της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων και άλλους (και οι Minoistas ήταν εκεί), ζήτησε και πήρε πληροφορίες για την ιστορία του κτηρίου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τους τοπικούς φορείς.

“ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΗΡΩΟΝ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; Πως πωλήθηκε σε ιδιώτη το Ηρώο μιας πόλης;”, απόρησε η κα Μενδώνη, για να ενημερωθεί στη συνέχεια για το πως ο ιστορικός αυτός χώρος καταπατήθηκε και στη συνέχεια με δικαστική απόφαση παραχωρήθηκε σε ιδιώτες.

Απόρησε πάντως και με τη στάση του δήμου Ηρακλείου μέχρι σήμερα, που τόσα χρόνια δεν έχει κάνει τις αποφασιστικές εκείνες κινήσεις για να κηρυχτεί το Ηρώο  διατηρητέο μνημείο. Και όλοι γνωρίζουμε ότι αν υπήρχε η πολιτική βούληση από το δήμο, θα γίνονταν πολλά σε αυτή την κατεύθυνση…  “ΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ;”  , ρώτησε χαρακτηριστικά… Το ίδιο βέβαια αναρωτιούνται και πάρα πολλοί Ηρακλειώτες…

Πάντως, η κα Μενδώνη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Και ο κόσμος του Ηρακλείου πλέον ελπίζει στη δική της συμβολή, ώστε το Ηρώο του Ηρακλείου να γίνει και πάλι μνημείο, όπως ήταν πριν λεηλατηθεί από τους Γερμανούς το 1941.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου