ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Δεν γιατρεύεις έναν άρρωστο προκαλώντας του αιμορραγία

image

Το ότι ο ευρωπαϊκός τύπος ασχολείται πλέον καθημερινά και εκτενέστατα με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, και τις ενδεχόμενες λύσεις, είναι γνωστό. Πέρα όμως από δημοσιεύματα τύπου “Spiegel” , που προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις, διατυπώνονται και πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.

Μία από αυτές δημοσιεύτηκε στο προχτεσινό, Κυριακάτικο φύλλο της Γαλλικής εφημερίδας “Le Figaro”. Αρθρογράφος ο Gaëtan de Capèle και τίτλος του άρθρου: “Ελλάδα: Η Ευρώπη στη σχάρα”.

image

Στο συγκεκριμένο άρθρο, αφού γίνεται μια γενική αναφορά στις προσπάθειες διάσωσης και των τριών χωρών (Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους στην Ευρώπη, με τη σημείωση ότι “μήνες περνούν, αλλά το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται επ’ άπειρον”, ο ο Γκαετάν ντε Καπέλε αναφέρει συγκεκριμένα για τη χώρα μας:

«Η πυρκαγιά απειλεί εκ νέου την Ελλάδα που οι Ευρωπαίοι εταίροι καλούνται να σώσουν άμεσα για να αποφύγουν να ξαναπέσει το ευρώ σε κρίση. Η ευρωπαϊκή κακοφωνία επανήλθε, καθώς και οι διαφορές απόψεων και οι διχασμοί για τη στρατηγική που θα υιοθετηθεί. Όποια κι αν είναι η μορφή που θα πάρει η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, φαίνεται εντελώς παράλογο να της επιβάλει κανείς ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ. Με τη μείωση συντάξεων, μισθών, την αύξηση φόρων και τις επερχόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, η Αθήνα έχει ήδη αδειάσει όλα τα αποθέματα των συρταριών της και δεν υπάρχει θησαυρός κρυμμένος κάτω από την Ακρόπολη. Δύσκολο να πάει κανείς μακρύτερα χωρίς να πάρει επικίνδυνο πολιτικό ρίσκο. Η φημολογία για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που κυκλοφόρησε κρίθηκε "ανόητη" και "ανυπόστατη" από όλες τις πλευρές. Προς το παρόν».

Το παραπάνω κείμενο ήταν το editorial της Κυριακάτικης έκδοσης της έγκριτης εφημερίδας “Le Figaro”.  Και θα πρέπει πλέον η κυβέρνηση, αλλά και η ΤΡΟΙΚΑ να απαντήσουν γιατί αυτό που είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ σε όλους, αυτοί επιλέγουν να το αγνοούν, και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν με αυτό. Γιατί σίγουρα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, ούτε καν της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου