ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Δε μας τα λέει καλά το ΕΚΗ για τα χτεσινά επεισόδια

Διάβασα με έκπληξη, ειδικά μετά τα χτεσινά επεισόδια, την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), στην οποία καταδικάζει  “την εγκληματική ενέργεια - επίθεση που δέχτηκαν χθες 11 ΜΑΗ 2011 στη Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από τραμπούκους υβριστές γνωστούς – αγνώστους δυο συνάδελφοι μας, ένας άνεργος Ξενοδοχοϋπάλληλος και ένας συνάδελφος εργάτης της οικοδομής που γλίτωσαν με βαριά τραύματα στο κεφάλι από θαύμα την εγκληματική επίθεση” . Μάλιστα, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης μιλάει εκ μέρους των ανέργων, ότι είναι τα θύματα της κρίσης, και ότι δεν έχουν θέση με τους προβοκάτορες της βίας…

Στο τελευταίο φυσικά θα συμφωνήσω. Όμως τι γίνεται όταν αυτός ο άνεργος προκαλείται, και οι προβοκάτορες της βίας ανήκουν στο συνδικαλιστικό “κύκλωμα” (γιατί κύκλωμα έχει καταντήσει ο συνδικαλισμός , και τίποτε παραπάνω, που κάνει τα χατίρια της εκάστοτε κυβέρνησης, και εξαργυρώνει αργότερα με βουλευτιλίκια και δημαρχιλίκια); Τι γίνεται όταν αυτοί που είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, απαντάνε στα συνθήματα από το βήμα του εργατικού κέντρου, προκαλώντας τον αγανακτισμένο κόσμο; Γιατί εμένα αυτή την εικόνα μου μεταφέρανε οι φίλοι του ιστολογίου που βρέθηκαν χτες στο εργατικό κέντρο.

Επίσης μου μεταφέρανε, (αλλά αυτό το διάβασα και στο cretalive σήμερα), ότι οι άνεργοι του Ηρακλείου δεν θέλουν να τους εκπροσωπεί η συγκεκριμένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου. Αυτό έγινε αρκετά σαφές χθες από το βήμα, όταν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ανέργων Ηρακλείου πήρε πρώτος το λόγο και ξεκίνησε λέγοντας ότι θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές για τη κατάντια που έχουν φέρει στον αγώνα σήμερα. Τότε ήταν που οι προσκείμενοι στην ηγεσία του εργατικού κέντρου άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν , ξεσηκώνοντας για πρώτη φορά τον κόσμο! Βέβαια το πλήθος δεν πτοήθηκε, και τότε άρχισαν τα συνθήματα σχετικά με τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό!

Και, ενώ τα πνεύματα έβαιναν κατά κάποιο τρόπο προς εκτόνωση, ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κος Μεντίνης, ο οποίος σε προκλητικό ύφος απαντούσε στα συνθήματα που ακουγόντουσαν… Και τότε ήταν που ξεκίνησαν οι πρώτες ροπαλιές, όχι από γνωστούς – άγνωστους, αλλά από εντελώς γνωστούς!!!

Στη συνέχεια, μου γράφει φίλος του ιστολογίου,  ανέβηκε στο βήμα ο Τάσος Κωνσταντινίδης , πρόεδρος των τυπογράφων ο οποίος είπε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την εργασία όλοι οι καρεκλοκένταυροι του εκη που συμμετέχουν σε 5 επιτροπές ο καθένας και έχουνε μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο τελευταίος ομιλητής, ο γραμματέας του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα ξεκινώντας το λόγο του με το ότι έχουνε δίκιο που φωνάζουνε συνθήματα για τους “εργατοπατέρες" καθώς δεν έχουνε πλέον οι συνδικαλιστές σχέση με τους χώρους δουλειάς. Όμως ο κόσμος είχε πλέον εξαγριωθεί, και το πράγμα πήρε άσκημη τροπή. Και ,ενώ η πορεία ξεκίνησε χωρίς το πανό και το μπλοκ του ΕΚΗ, πίσω τα επεισόδια συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κου Ηρακλή Κουτεντάκη.

Ο κος Κουτεντάκης όμως, μάλλον όταν έκανε δηλώσεις θα πρέπει να ήταν ζαλισμένος ακόμα από το χτύπημα που έφαγε.. Γιατί αυτές δεν ήταν δηλώσεις,ήταν απειλές! Είπε ο κύριος αυτός, ο οποίος έχει εκλεγεί και αυτός για να εκπροσωπεί εργαζομένους, ότι γνωρίζει ποιοι του επιτέθηκαν, και ότι σε περίπτωση που δε συλληφθούν ,θα πάρει ο ίδιος το νόμο στα χέρια του!!! Μόνο και μόνο γι΄αυτή του τη δήλωση, θα πρέπει να συλληφθεί ο ίδιος, καθώς είναι ευθεία απειλή για τη σωματική ακεραιότητα ή τη ζωή κάποιων ανθρώπων!

Τα γράφω όλα αυτά, γιατί αυτά που διαβάζετε στα ενημερωτικά portals και στις εφημερίδες είναι πάντα η μία άποψη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή του ΕΚΗ. Εμένα μου μεταφέρθηκε η άλλη άποψη, και ήθελα να γίνει γνωστή και αυτή στους αναγνώστες του ιστολογίου.

Δυστυχώς χτες, παρότι συμμετείχα στην απεργία, δεν μπόρεσα να βρεθώ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, για να έχω προσωπική άποψη. Όσοι από εσάς όμως ήσασταν, μπορείτε να γράψετε τι ζήσατε και τι είδατε, σε μορφή σχολίου στην παρούσα ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου