ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Καταγγελία για “υπενοικίαση” νέων μηχανικών από τους ενεργειακούς επιθεωρητές!

image “Η κατάσταση με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο”, καταγγέλλουν στο ΥΠΕΚΑ μια ομάδα νέων μηχανικών- μελών της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, ανάμεσά τους και Ηρακλειώτες.

Σύμφωνα με το ψήφισμα που κατατέθηκε, ενώ οι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο το ΥΠΕΚΑ, έχουν δώσει άδεια για ενεργειακές επιθεωρήσεις μόνο σε μηχανικούς με 10ετή εμπειρία, έχουν «ξεχάσει» να προχωρήσουν τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την εκπαίδευση και την πιστοποίηση ενεργειακών επιθεωρητών σε μηχανικούς με λιγότερα από 10 χρόνια εμπειρία. Έτσι, στην πράξη, το Υπουργείο  δείχνει να μονιμοποιεί τους «προσωρινούς» επιθεωρητές και να αποκλείει ουσιαστικά όλους τους νέους μηχανικούς από τις ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Κάνουν όμως και μία σοβαρότατη καταγγελία:  Μηχανικοί που είχαν τα 10 και πλέον χρόνια εμπειρίας ώστε να γίνουν «προσωρινοί» επιθεωρητές, έχουν προσλάβει έναντι εξευτελιστικών αμοιβών νέους μηχανικούς να κάνουν όλη τη δουλειά της επιθεώρησης και τους αμοίβουν με όχι παραπάνω από 10% της αμοιβής, με το υπόλοιπο 90% να καταλήγει στον «προσωρινό» επιθεωρητή ο οποίος βάζει απλά και μόνο την υπογραφή του καθώς είναι ο μόνος που χει το δικαίωμα αυτό!

Άλλο ένα θέμα στο οποίο η Ελληνική Πολιτεία έχει αδρανήσει. Και την αδράνεια αυτή την πληρώνουν και πάλι οι νέοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι νέοι μηχανικοί, οι οποίοι πλήττονται και αυτοί από μεγάλη ανεργία, αφού η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας ως γνωστόν έχει πέσει κατακόρυφα!

Ας ελπίσουμε ότι η παρέμβασή τους αυτή θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από το Υπουργείο. Αν και, μεταξύ μας, νομίζω πως και αυτό το υπουργείο έχει ρίξει το βάρος του σε θέματα “εισπρακτικού χαρακτήρα”, όπως τα αυθαίρετα, με όλα τα υπόλοιπα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτό όμως που κάποιοι καρεκλοκένταυροι θεωρούν δευτερεύον, για άλλους δυστυχώς είναι θέμα επιβίωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου