ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Γιατί θα αποτύχουν τα νέα μέτρα, με απλά παραδείγματα…

image Έστω ότι είσαι μέσος, τυχερός Έλληνας, είτε μισθωτός είτε μικρομεσαίος επιχειρηματίας, με δουλειά εσύ και η γυναίκα σου, με οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ. Πέρσι ήταν 35.000, αλλά αυτό το προσπερνάω. Η κυβέρνηση, με τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, θα επιχειρήσει και πάλι από ΕΣΕΝΑ να καλύψει τις τρύπες, επιβάλλοντας είτε έκτακτη εισφορά, είτε με νέες μειώσεις μισθών, είτε με αύξηση των τελών κυκλοφορίας, είτε με αύξηση του ΦΠΑ και του φόρου στα καύσιμα.

Εσύ όμως έχεις και ένα δάνειο να τρέχει εδώ και 5-6 χρόνια, τότε που λεφτά υπήρχαν, και που το εισόδημά σου ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Αυτό δεν μπορείς να κάνει αλλιώς παρά να το πληρώνεις. Επίσης αναγκαστικά θα αγοράζεις τα προς το ζην, δηλαδή φαγητό, κρέας 1-2 φορές την εβδομάδα, ψάρι μία, και τις υπόλοιπες λαχανικά και όσπρια. Θα πάρεις τα φρούτα και το γάλα για τα παιδιά σου, τα ρούχα τους, και θα τα πας και σε μία δραστηριότητα αν είναι μικρά, ή θα πληρώσεις και το φροντιστήριο τους και τον καφέ τους αν είναι μεγαλύτερα. Διακοπές έχεις ήδη κόψει, και με το ζόρι κάνεις κάνα μπάνιο στις κοντινές παραλίες το καλοκαίρι. Φτάνουν τα 30.000 το χρόνο για όλα αυτά; Μετά βίας!

Τι θα κάνεις λοιπόν τώρα; Πολύ απλά:

-  Αν είχες την πολυτέλεια του 2ου αμαξιού, το Δεκέμβριο θα παραδώσεις τις πινακίδες του μεγαλύτερου σε κυβικά, για να μην πληρώσεις 20% αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, 20% αυξημένα ασφάλιστρα, και ένα σέρβις κοντά στα 300-400 ευρώ.

-  Θα κόψεις τα πολλά ποτά, αναψυκτικά, και άλλα τέτοια “περιττά” είδη από το σουπερ μάρκετ, που τώρα αυξήθηκε η τιμή τους λόγω μετάταξης στο υψηλό ΦΠΑ.

-   Θα μειώσεις ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στο ελάχιστο την κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου, χαμηλώνοντας το θερμοστάτη 1 βαθμό, ή αξιοποιώντας στο έπακρο το τζάκι και την ξυλόσομπα.

-  Θα κόψεις την ταβέρνα τη μια φορά την εβδομάδα, και θα βρεις για φαγητό μία φορά το μήνα. Το ίδιο θα μειώσεις και τους καφέδες, και τα ψώνια για ρούχα, και πολλά άλλα… Κι έτσι θα μειωθεί ο τζίρος σε πολλές επιχειρήσεις, που θα αποδώσουν μειωμένο ΦΠΑ, αν καταφέρουν να μην κλείσουν!

-   Αν δεν μπορείς να πληρώσεις την έκτακτη εισφορά, θα το κλείσεις το μαγαζάκι, και θα πάς γι’ άλλα…

Και σε κάθε μέτρο που περιορίζει περεταίρω το εισόδημά σου, άρα και την αγοραστική σου δύναμη, θα υπάρχει η αντίστοιχη διορθωτική κίνηση από μέρους σου… Πολύ απλά, γιατί υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις που δεν μπορείς να αποφύγεις, και θα κόψεις από όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και από τη θέρμανση!

Και εξέτασα την περίπτωση που είσαι από τους τυχερούς, με ένα εισόδημα που πολλοί ζηλεύουν στις μέρες μας! Φανταστείτε τι θα γίνει με συνταξιούχους, ανέργους, και οικογένειες με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ!

Είχα γράψει πέρσι τέτοιο καιρό ένα αρθράκι, με τίτλο “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Ένα χρόνο μετά, η φράση αυτή παραμένει επίκαιρη… Και δυστυχώς θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμα… Μόνο που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι μας κυβερνούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου