ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρίες επί δικαίων και αδίκων για τις εργασίες φρεζαρίσματος στο κέντρο του Ηρακλείου

φώτο από cretaliveΣήμερα είχα την τύχη να… μην κατέβω στο κέντρο του Ηρακλείου. Και λέω τύχη, γιατί απ’ ότι διάβασα και με πληροφόρησαν και φίλοι, υπήρχε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, λόγω των εργασιών φρεζαρίσματος που γίνονταν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ελευθερίας (Ξανθουδίδου και πάρκινγκ μουσείου, Αβέρωφ, ανώνυμος μπροστά από την πλατεία,Πεδιάδος).

Τα παράπονα ήταν πολλά από τον κόσμο, καθώς (απ’ ότι πληροφορούμαι) δεν υπήρχε καθόλου σήμανση, ούτε κάποιος να εκτρέπει την κυκλοφορία από άλλους δρόμους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και καθυστέρηση στο να φτάσει ο κόσμος στον προορισμό του.

Θα μπορούσε σαφώς να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη σήμανση, καθώς όταν εκτελούνται έργα οποιασδήποτε φύσεως, η σήμανση επιβάλλεται από το νόμο. Ειδικά στο κέντρο της πόλης, όταν δεν διακόπτεται η κυκλοφορία, θα έπρεπε στις “εισόδους” π.χ. Ικάρου, δημοκρατίας, κλπ να υπάρχει ταμπέλα που να πληροφορεί ότι γύρω από την πλατεία γίνονται εργασίες,ώστε ο κόσμος να μπορεί να επιλέξει εναλλακτικές διαδρομές.

Όμως θέλω να είμαι δίκαιος. Επειδή στο flashnews.gr γράφτηκε ότι “τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα έργα που ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή”, θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτό δεν ισχύει. Από τις 29/4/2011 , δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή, είχε βγει δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε σε όλες τις εφημερίδες και σε πολλές ιστοσελίδες (ενδεικτικά σας λέω το cretalive). Το δελτίο αυτό ενημέρωνε ότι θα γίνουν εργασίες τις συγκεκριμένες ημέρες και στους συγκεκριμένους δρόμους. Μάλιστα, το δελτίο τελείωνε ως εξής:  “Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να προσέχουν κατά τη διέλευσή τους από τους παραπάνω δρόμους δεδομένου ότι δε θα διακοπεί η κυκλοφορία και οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μην σταθμεύουν κατά τη διάρκεια των εργασιών”.

Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλογίσουμε έλλειψη ενημέρωσης. Ανοργανωσιά ναι, έλλειψη ενημέρωσης όχι.

Θέλω να σταθώ όμως και στη δική μας στάση ως πολίτες. Ενώ είχε βγει το δελτίο τύπου, και είχαν μπει στους δρόμους χαρτάκια που ειδοποιούσαν τους οδηγούς να μη σταθμεύουν, κάποιοι κύριοι και κυρίες έκαναν πάλι του κεφαλιού τους, σταθμεύοντας στους δρόμους αυτούς, εμποδίζοντας, αλλά κυρίως ΚΑΘΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ τις εργασίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και περισσότερο ο κόσμος. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι εργάτες μετακινούσαν τα αυτοκίνητα με τα χέρια!!!  Να βλέπουμε λίγο και τις δικές μας ευθύνες ως πολίτες, και όχι μόνο αυτές του δήμου!

Όπως ακόμα πληροφορήθηκα, η στάση των καταστηματαρχών της περιοχής, παρά τη μεγάλη όχληση που υπέστησαν και την απίστευτη σκόνη που “έφαγαν”, ήταν άψογη.

Τέλος, θα ήθελα να πληροφορήσω τους δημότες αλλά και τους καταστηματάρχες, ότι η ασφαλτόστρωση των δρόμων που ακολουθεί μετά το φρεζάρισμα, δε θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά το προσεχές Σαββατοκύριακο (Σάββατο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και Κυριακή από το πρωί) . Και αυτό επειδή  αφενός ο δήμος μετά τις σημερινές διαμαρτυρίες θέλει να “γλυτώσει” τα επιπλέον παράπονα, και αφετέρου (και κυρίως) επειδή η ασφαλτόστρωση απαιτεί ολικό κλείσιμο του δρόμου, όταν αυτός δεν έχει μεγάλο πλάτος, όπως είναι οι συγκεκριμένοι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν.

Οι οδηγοί δικύκλων θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή όταν περνούν από τις οδούς Ξανθουδίδου , ανώνυμο από Δημοκρατίας έως Αρχαιολογικό Μουσείο, Αβέρωφ από Δημοκρατίας έως Ανωπόλεως, Πεδιάδος έως Ανωπόλεως, Δελημάρκου, Μαλικούτη και  Επιμενίδου, καθώς η κυκλοφορία δικύκλων σε φρεζαρισμένες οδούς είναι άκρως επικίνδυνη!!

3 σχόλια:

  1. μπραβο! αντε γιατι μονο να γκρινιαζουμε ξερουμε..
    το τελευταιο διαστημα γινονται εργασιες ασφαλτοστρωσης σε πολλα σημεια.. μπαλωματακια μεν αλλα αντι για τους κρατηρες που ειχαμε κατι γινεται....
    ελπιζω να συνεχισει ο δημος με περισσοτερες ασφαλτοστρωσεις σε ταλαιπωρημενα κομματια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλακίες.
    Ας φτιάξει ο δήμος το πεζοδρόμιο στη Δημοκρατίας - που το έκαναν μικρότερο - και είναι ημιτελές γεμάτο "παγίδες" για τα ΑμεΑ και τα καροτσάκια.
    Μαλακίες για βλάκες είναι τα υπόλοιπα. Ας πάτε καλύτερα για καφέ σε ένα από τα 1.203.231 καφενεία του Ηρακλείου ή πάτε να δείτε έξω πως κάνουν τις δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στο δήμο που προχώρησε σε συνολικές ασφαλτοστρώσεις με φρεζάρισμα. Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα τονίσω ότι χρειάζεται να γίνει και εκτός του κέντρου. Ωστόσο αναρωτιέμαι αν θα θυμηθούν να κάνουν και καμιά διαγράμμιση μετά την ασφαλτόστρωση...και αν την κάνουν πως θα την την κάνουν? Συνολική ή αποσπασματική, τύπου διαβάσεων χρώματος κίτρινου?!!!!!!! θα θυμίσω ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες γραμμούλες κανονικά στους σωστά διαμορφωμένους δρόμους που βοηθούν στη σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας.... Αυτό βέβαια σε άλλους κόσμους... Εμείς διατηρούμε τα ψεγάδια μας για το κακό το μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή