ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Βγάλτε το κεφάλι από την άμμο και αντιμετωπίστε την πραγματικότητα

Τη μία φταίει ο τορναδόρος, την άλλη το στέλεχος από την Αγγλία της Citigroup, και τώρα φταίει το Spiegel. Και η κυβέρνηση, κινήθηκε και κινείται με εισαγγελικές έρευνες και αγωγές εναντίων όλων των παραπάνω, για διασπορά ψευδών ειδήσεων…

image

Ας πούμε καλά ως εδώ… Αυτό όμως απέχει πολύ από το να λες ότι για τη συνεχή άνοδο των spreads φταίνε αυτοί οι τρεις. Αυτό μόνο στρουθοκαμηλισμός μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν την ίδια στιγμή έχει ανοίξει μια συζήτηση με τους επικεφαλείς των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και με το ΔΝΤ είτε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας, είτε για νέο δάνειο για να καλυφθούν οι ανάγκες μας το 2012, που μόνο ομολογία της αποτυχίας του παρόντος μνημονίου σημαίνουν.

Δυστυχώς για εμάς που πληρώνουμε τις αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης, δε βλέπω να υπάρχει η παραμικρή αναθεώρηση πολιτικής, παρά το προφανέστατο αδιέξοδο στο οποίο είχε οδηγήσει μέχρι πρότινος μόνο τους πολίτες της, αλλά πλέον και την ίδια τη χώρα.

Πραγματικά δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να γίνει , ώστε να αναστραφεί αυτή η πορεία που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τη χώρα σε στάση πληρωμών. Γιατί αργά ή γρήγορα, με αυτή την πολιτική, οι δανειστές μας κάποια στιγμή θα σταματήσουν να μας δίνουν δανεικά με το τσουβάλι (για τις αγορές ούτε λόγος φυσικά). Και όταν θα το κάνουν, θα έχουν εξασφαλίσει με τις υπογραφές της κυβέρνησης φυσικά, να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας έχουν δώσει, παίρνοντας υπό την κυριότητά τους ακίνητα και οργανισμούς ίσης αξίας.

Ξέρω όμως ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί επί τέλους ότι η πολιτική αυτή που της επέβαλαν οι δανειστές μας, και την οποία συμφώνησαν να εφαρμόσουν, δε βγάζει πουθενά. Το παιχνίδι έχει χαθεί από τη στιγμή που δεν μπορεί να επιτευχθεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης.

Ας βγάλει λοιπόν το κεφάλι από την άμμο, και ας αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που πλέον βλέπουν όλο και περισσότεροι εντός και εκτός Ελλάδας, από ένα απλό τορναδόρο μέχρι ένα διακεκριμένο δημοσιογράφο, και δεν είναι άλλη από την αποτυχία του μνημονίου.  Με όπλο λοιπόν ακριβώς αυτό, και με το πιστόλι πραγματικά στο τραπέζι (και όχι όπως πριν ένα χρόνο), ας απαιτήσει πλέον ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, με έμφαση στην ανάπτυξη και όχι στην αύξηση της φορολογίας και τη μείωση του πραγματικού εισοδήματος.  Και ας ακούσει για αλλαγή τόσους και τόσους έγκριτους επιστήμονες που έχουν διατυπώσει ένα σωρό  προτάσεις κατά καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου