ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι σημερινές (29-6-2011) συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο (ΒΙΝΤΕΟ). Κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ο κόσμος του Ηρακλείου δεν έδωσε το παρόν στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώθηκαν ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ στη βουλή. Ενός προγράμματος που, εάν και όταν ψηφιστεί (που είναι και το πιθανότερο) θα σημάνει μεγάλες αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων που ανήκουν στα μικρά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.

Το ΠΑΜΕ είχε το συνήθη κόσμο στην πορεία του (ίσως και λίγο λιγότερο από χτες) που ξεκίνησε γύρω στις 11 από το κτήριο της περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας, συνέχισε στην Λ. Δικαιοσύνης, ανέβηκε την Αγίου Μηνά και κατέληξε πάλι μέσω της Αβέρωφ και της Ανωνύμου στην πλατεία Ελευθερίας και στο κτήριο της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στους “Αγανακτισμένους”, θα σημειώσω με μεγάλη μου λύπη ότι για μια πόλη όπως το Ηράκλειο, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. Ενώ το ραντεβού είχε δοθεί για τις 10, στις 10:30 δεν υπήρχαν περισσότερο από 50 άτομα, ενώ στις 11 είχαν γίνει γύρω στα 100. Υπήρξαν αρκετές ομιλίες από το μικρόφωνο, και σιγά σιγά μαζεύτηκε κάποιος κόσμος, που όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. Μάλιστα υπήρχαν και αρκετοί που έλεγαν να μη γίνει καν πορεία, αφού ο κόσμος ήταν λίγος. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει πορεία, που ακολούθησε την ίδια διαδρομή με αυτή του ΠΑΜΕ.

Όμως έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Αβέρωφ, η πορεία σταμάτησε και άρχισαν οι αποδοκιμασίες προς το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα κάποιοι λίγο πιο θερμόαιμοι πέταξαν αντικείμενα (1-2 μπουκάλια και 1-2 πορτοκάλια), και άλλοι εισέβαλαν στο κτήριο, μπήκαν στα γραφεία και πέταξαν στο δρόμο σημαίες του και φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ τα οποία και έκαψαν.  Μάλιστα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήταν στα γραφεία, αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο κατά την αποχώρησή τους.

Τελικά ένα μέρος του κόσμου προχώρησε προς την πλατεία, ενώ ένα άλλο, προσκείμενο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έμεινε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ περισσότερη ώρα.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ   ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΧΑΝΟΥΝ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ;

Σε παλαιότερη ανάρτηση, μετά από τη μεγάλη συγκέντρωση των αγανακτισμένων της 5ης Ιουνίου, είχα γράψει ότι νιώθω λίγο καλύτερα που ο κόσμος έχει επιτέλους αρχίσει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Μετά τη σημερινή πορεία όμως στο Ηράκλειο, θα μου επιτρέψετε να πω ότι από σήμερα νιώθω ότι, τουλάχιστον στο Ηράκλειο, τα θέλαμε και τα πάθαμε…

3 σχόλια:

  1. Άποψη μου:

    Για όσους θυμούνται, η συγκέντρωση που είχε κάνει (τότε) ο Παπαδόπουλος στο Ηράκλειο, ήταν από τις μεγαλύτερες σε προσέλευση σε όλη την Ελλάδα... τι να πεις...

    Μετά οι Ηρακλειώτες γίνανε "σοσια-ληστές" και ψηφίζανε όποιον τους "βόλευε" - πάρε για παράδειγμα τα σημερινά λαμόγια. Όχι όλοι βέβαια.

    Αυτά όμως τέλος. Ήρθε η ώρα από πελάτες να γίνουν υπάλληλοι των πολυεθνικών και από Κρητικοί, να γίνουν "τσάτσοι" του κάθε λαοπρόβλητου κλέφτη.
    Είναι θέμα παιδείας και αντίληψης, δυστυχώς. Πάμε τώρα - πάλι - για καφέ και αποχαύνωση.

    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΓΑΒΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΟΛΕς ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ? ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΕΟΝ. ΑΥΤΑ ....ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχήν αγαπητέ φίλε θα ήθελα να ξέρω ποιοι είστε "εσείς"... Θα ήθελα επίσης να διευκρινήσω ότι δεν κάνω ρεπορτάζ με την ένοια τη δημοσιογραφική, γιατί απλά δεν είμαι δημοσιογράφος. Καταγράφω αυτά που βλέπω καμιά φορά, αλλά αυτό απέχει νομίζω από το ρεπορταζ..

    Στο θέμα μας τώρα, δε νομίζω ότι στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων συμμετέχουν μόνο ξεχασμένα κομματόσκυλα ή παιδάκια. Δες τα βίντεο που έχω αναρτήσει κατά καιρούς. Τώρα αν αυτοί που είναι εκεί κάθε μέρα όλη μέρα είναι όπως τους λες, αυτό δε σημαίνει ότι το κίνημα των αγανακτισμένων ξεκίνησε από αυτούς, συντηρείται από αυτούς ή είναι αυτοί και μόνο. Στην Αθήνα δε αυτό που λέω είναι πολύ πιο εμφανές.

    Η συμμετοχή κατά καιρούς και στο Ηράκλειο είναι ικανοποιητική και από πλευράς κόσμου. Απλά αυτές τις μέρες που έπρεπε να είναι η μέγιστη, για κάποιους λόγους ήταν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή από τις μικρότερες που έχουν γίνει. Και αυτό ακριβώς θίγω με την ανάρτησή μου.

    Εσύ είσαι ενταγμένος σε κόμμα, και παλεύεις μέσα από αυτό. Εμείς πάλι όχι, γιατί απλά δε μας εκφράζουν . Ας παλέψει ο καθένας όπως μπορεί. Δεν είμαι αντίθετος ούτε με το ένα, ούτε με το άλλο... Απλά δε με εμπνέουν τα κόμματα, γιατί δεν εκφράζουν τον κόσμο, αλλά συγκεκριμένα συμφέροντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή